Még külön a tejpépekről: tényleg generációkk nőttek fel kásán, valóban ideális állagú egy kisbabának.
Csak nem tehéntejből - márpedig a bolti tejpépek összetétele általában így kezdődik: teljes tejpor (min 40 %) majd 3 különféle cukor (répa-,szőlő-, malátacukor), finomított, előkezelt gabona, némi E betű a jobb oldhatóság miatt, és végül az a valami, amiről a cucc a nevét kapta. (nagyon durva: egy tisztes adag tejpép olyan, mintha itatnál a babáddal egy bögre zacskós tejet

)
Ehhez képest az ember vesz otthonra egy zacsi rizslisztet, egy evőkanálnyit összekever fél dl vízzel, a mikróban főzi egy percet, átkeveri, és duzzadni hagyja mondjuk további 10 percet, aztán beledob egy kocka fagyitejet - avagy ha nem fagyasztott fej frisset, hozzárakja a kinézett gyümölcsöt, botmixert fog rá - és kész a hipoallergén, hozzáadott mifenementes tejpép. Töredékáron.
A gyakorlat lezavarható zabpehely-liszttel (ill. kávédarálóval ledarált zabpehellyel, kukoricaliszttel is.)
Nálunk ez volt az egyetlen olyan bébiételféle, amit az akkor már 9 éves legnagyobbam evett.
Fontos figyelmeztetés! A gyári babakaják cimkézése veszettül ötletszerű

Az összetételt kell figyelni: amiben szerepel pl. a "teljes tejpor" azt csak egy éves kor után lehet, a túrót, joghurtot tartalmazó dolgokat leghamarabb 10 hósan, de ha van allergiás előzmény - pl. bármilyen (pollen is!) allergia a családban, akkor inkább az is egy éves kor után.
A kutatási eredmények azt igazolják, hogy jobb fél évesen kezdeni a hozzátáplálást mint hamarabb.
Azt meg ÉN mondom, hogy az élet ezerszer kényelmesebb, ha nem görcsölünk rá a hozzátápi témára

Kivárjuk a fél évet, és elhisszük, hogy alapból a babák akár
egy éves korukig is elélnek csak anyatejen. Amit még megesznek mellé, az a bónusz
