A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory-Úgy legyen,ahogy mondod!!!Akaratból nincs hiány!!! :lol: Liza tündéri a nyári bőrszerkójában :wink: :lol:

Mariannka-Istvánka nem semmi kis husigombóc,nagyon cuki!!! :lol:
Vendég

Mariann!!

Olyan édes hosos Istvánka!!! :D:D Cukipofa. :D Nekünk is van egy hasnoló állatunk, csak halacskás. :D Egyik fele hűthteő rágcsa, amásikon karika. Közben zörög. :D Tök édes :D Persze Bigyó rástartolt, hogy azzal majd ő játszik. :D:D:D

Babci!
Hasonlóan gondolkodunk!!! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Köszi mindenkinek mostmár nincs lelkiismeret furdalásom. 8) Én amíg ilyen kánukala van cicizés után meg fogom kínálni vízzel. Ha szomjas iszik ha nem, hát akkor nem. :P

Trose :lol:
Én is forralt babavizet adtam.
Timit is vissza kellett volna vinnem csípőkontrollra de itt nálunk is röntgeneznék... Én nem engedtem. A gyerekdoki szerint minden oké a csípőjével.( Az ortopéddoki szerint egy kicsit kötött volt.) 3 hósan akarták röntgenezni :shock:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Mariannka :lol:
Én meg még azt hittem, hogy az én lányom olyan kis hurkás..de a fiadat látva Timi soványka :wink:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri-Lilinek is kicsit kötött volt a csípője,kellett tronáztatni,úgy,hogy a két lábikóját be kell hajlítani térdbe és föltolni,majd megpróbálni lenyomni víszintebe,hogy rásimuljon a pelenkázóra.Na ezt most jól leírtam! :roll: Már simán megy,pénteken megyünk kontrollra,remélem minde okker lesz.
Vendég

Babcika :lol:
Én is így tornáztattam és már érezehetően könnyen le tudom nyomni. Így mostanában már ritkán szoktam.

Lányok én eddig szerettem a meleget és jól is viseletm de mostmár nagyon-nagyon unom. Semmi nem jó, minden bajom van. Jöhetne egy kis felfrissülés!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Boscó!
Zeneszöveg.hu-n esetleg megvan. De lehet, hogy csak felnőtt slágerek vannak rajta, nem tudom.

Petri!
Szerintem nem csináltál olyan hatalmas szörnyűséget a babával. Inkább vizet kapjon, mint kólát, vagy cukrozott gyümilevet. És szerintem jó anya vagy!

Mi ma délelőtt pancsiztunk a nagykádban. Tündi alá textilpelust tettem és pancsoltam rá a vizet. Nagyon tetszet neki, a szája széléről még le is nyalta. Aztán cici mégse kellett neki. Úgyhogy egy szopi majdnem kimaradt, mert csak kb fél percig szopizott. Azután fejnem kellett, hogy nehogy elapadjon (kicsit parázok én is). Az is lehet, hogy azért nem akar most rendesen szopizni, mert megint benézett hozzám a mikulás.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Csömörre megyünk babaúszásra a kórházi szobatársammal és kisfiával .Ő hívta fel őket.
Ha valakit érdekel, ezt kell tudni róluk.

Felhívtam az uszodát, ezeket tudtam meg:

- egy alkalom: 1.500.-Ft (baba+1 szülő) érkezésnél, alkalmanként kell
fizetni
- kedden vagy csütörtökön 11.30-13.00 vagy 18.30-19.30 (nem lehet
elkésni, mert nem csoportosan együtt csinálják, hanem családias
körülmények között)
- ez egy magánháznál van
- előtte zuhany - utána zuhany
- az első alkalommal kb. 25-30 perc a babáknak, hogy ne hüljenek ki, de
most a nagy meleg miatt lehet hosszabb is
- eldobható vízálló pelust lehet náluk venni (300.-Ft/db)
- nekünk papucsot kell vinni
- nincs létszámhoz kötve, nem kell előre bejelentkezni
- mondtam, hogy 4 hónaposak vagyunk- azt mondta az jó
- anya és lánya tartja felváltva
- nincs nyári szünetük...

Petri
Én is adtam már vizet Levinek mondjuk eddig háromszor. És ettől nem érzem magam szarul.
:lol: Örülök ,hogy jól van a kutyád. :D

Mariannka
Jó kis hurkás Ístván is. :D Most két napja megint 4 óránként eszünk, pedig előtte már5-6 órákat bírt kaja nélkül. Biztos a nagy meleg miatt állt most vissza. Éjjel megint úgy kelt mint tegnap 20.15-kor 01.15-kor és 04.15-kor aztán már 8-kor megint és majd most eszünk ,így az 5 óra már meg van megint. És ti?

Anita
Nálatok mennyi időnként eszik Boti?

Babcika nálunk ilyen az ágyas .
:D
Kép

Kép

Lili
Én nem csak olvasni tudok ,hanem jegeskávét is tudok már inni. Na mit szólsz ? :lol: :lol: :lol:

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Mariann
Ha jól látom nekünk is olyan bodynk van mint Istvánon!! :shock: :D

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

[quote="tünde_sződ"]
írta:
tünde_sződNicika: lehet, hogy megint megrohamozunk Titeket!?! :lol:

Már alíg várom! :lol:

KépKép
nicika

Mariannka,Babetta:micsoda kis vasgyúrók a fiaitok!!!!Nagyon édesek!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote="petri"]Lehet hogy most ez nem fog tetszeni mindenkinek de én tegnap adtam vizet Timinek.
És nagyon itta. A cicin csak nyűglődik. Szívja, elfordul, szívja, rugdos... olyan mintha inna mert szomjas,de nem tejcsit.
ÉN SENKIT SE SZERETNÉK RÁBESZÉLNI A VÍZRE!!! :!:
Lehet hogy le se kellett volna írnom. :? Szerintem ettől még jó anya vagyok.
quote]

Na akkor én most még durvábbat írok! :lol: Szinti nem hogy vizet kap, de néha Hipp almateát is. Ezerrel eszi a tököt és az alma-banános Frutapurát, no meg a tejpép is tetszik neki! Na rossz anya vagyok? :lol:

KépKép
nicika

Pár napig nem mértem Levit. Most lemértem, majdnem 6 órát bírt ki és CSAK 130-at evett :shock: :shock: . Kétszer is lemértem, azt hittem rosszul látok. :shock: Ezért most este is lemérem kíváncsiságból.

Babcika
Azt hiszem ezzel most nem tudlak elkáprásztatni :wink:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nicika
Miért adsz neki már ennyi mindent?Már nem szopik Szinti? :(

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Víz: Hááát, ha már itt járunk, én is adtam Botinak, :oops: és neki nagyon jól esett :shock: :roll: Tegnap másfél órát csúszott a rendelés, ráadásul, hiába van időpont, érkezési sorrendben végzik a vizsgálatot, és voltak kb. 6-an előttünk :twisted: A váróban egy mennyezeti ventillátor keringtette a forró levegőt. Boti verejtékezve türelmesen kivárta, míg bekerültünk, de mikor lefogták....volt "nemulass". Nem tudom írtam-e már,hogy 6 hónaposnak hitték (pedig már közel sem Levi, Istvánka, Martin testalkat :D), előre féltek,hogy fogják meg. Nem csalódtak, Kicsikém majd lemászott az ágyról, csak néztek,hogy tud küzdeni (szerintem még a köldökzsinórral viaskodott így, azért van benne - már többször megfigyeltem ilyen szitukban, komoly!). Közben teljesen kimelegedett, kiizzadt (én is). Kérdezték, nincs-e nálunk vmi innivaló. Mondtam van, de nem szokott inni, csak cicizünk. Na a lényeg a lényeg, drága férjuram a könnyebb megoldásként folyadékot kapott elő a szütyőből (mert biztos,ami biztos, vittünk magunkkal), még én is meglepődtem,hogy egy cumisüvegnyi :opps: folyadékot benyelt Botus, ráadásul úgy,mintha annyira tudná, mit kell az üveggel csinálni, vagy minden nap gyakorolná :roll: :shock:
Ha kell babavizet kap (Mesi: HUMANA), de pohárból! Ma még nem kellett :D Nagyon jó poharat sikerült venni, kihajló szélű.

Képet majd dobok a fiatalúrról!

Edit, igen, lekerült a terpeszpelus, ennek örömére egy ujjatlan (atléta)bodyban aludt éjszaka.
Botond súlygyarapodása lelassult, illetve sokat nyúlt, meg mozgása is sokat fejlődött.

Kakifolt: Vanish szappan, bár a Huggies pelus nagyon bejött, nem folyik ki (kopp-kopp-kopp)

Mesi: a galaktikus cucc :D spray, megelőzés céljából. Bio, illóolajokat tartalmaz. Röntgen szerintem sem egy nyerő ötlet.

Babák csodaszépek!

Lányok, ne nézzetek tiszta idiótának, de már rég meg akartam kérdezni. Akik már strandoltatok a babákkal, cickókkal nem kell csinálni semmit? Bocsi a hülye kérésért, de nem csöpög, víz nem árt neki (fertőzés miatt), persze nem monokinizni szeretnék :lol: , csak még nem annyira tudom így elképzelni magam a strandon, pedig holnap délután lehet kipróbálnánk.

Eszti: sikerült venni fürdőrucit? Nekem is aktuálissá vált a probléma!

Hol is látható Cory hosszú hajjal? Lemaradtam...

Livi: Mikulás :(

Ja,és ma talán sikerül bejutnom a nődokihoz (tudjátok már írtam,hogy bogyó nélkül is még pecsételgetek), mert azt mondta,mikor hívtam,hogy mindenképpen meg kell nézni! Csütörtökön elindultam, de este fél 10-kor még 5-en voltak előttem, meg hazatelefonáltam, és hallottam,hogy sír a Picifiam... vágódtam be a kocsiba, és téptem! Izgulok ám rendesen!

Na, jó...lőjjetek most már le :D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nicika: rossz anya nem vagy, csak rettentő tájékozatlan.

cory
Budapest

Nicika!
Nem vagy rossz anya, csak SZERINTEM nem teszel jót azzal Szintinek, hogy már most tejes dolgokat adsz neki! SZERINTEM és az én ismereteim szerint.
De ettől még azt csinálsz, amit akarsz. :D ÉN tuti nem tenném. Ennyi.

Eszter
Kép
Kép
vok

Anita
Nagyon egyszerre írtunk. :lol:
Mi voltunk strandon de én nem fürödtem, én is féltetem a cicim. :wink:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Niki: Persze,hogy összefuthatunk,ha ott vagyunk :D

Edit: Boti kb. így eszik egy nap: 6.30, 8.30, kb. 12.00, 16.30-17.00, és kb. 20.30. Ez többé-kevésbé nagyjából így zajlik. Ha vhova fontos helyre megyünk (orvos, suli), akkor indulás előtt mindig megkínálom, ha már eltel kb. 1 óra az etetés óta. Vagy elfogadja, vagy nem. Ha nem, úgy szervezem,hogy köv. etetés simán menjen, ne éhezzen! :D:D:D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Kezd rettentő nevetségessé válni a hangulat, úgyhogy ha már úgyis én vagyok itt a mumus, akkor el is búcsúzom. További jó babázást mindenkinek!

cory
Budapest

Cory
Miért lennél te mumus? Na nehogy már lelépj!!!!

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Anita, én mondjuk nem strandon, csak a Balcsin voltam, fürödtem is, meg szabadban voltam, de nem ázott át a cickó (mondjuk mostanában meglehetősen le vannak eresztve amúgy is, szóval már nincs csöpi).
Amit Cory ajánlott, az otto.hu-n vannak jóvágású fürdőrucik, amikből külön lehet rendelni alsót és felsőt, de ami tetszett, abból készlethiány van, szóval várat még magára a rendelés.
A régi fürdőrucik neccesen jók felül, kicsit pamelaandersonos vagyok benne. (Peti szerint marha dögös....) :oops:
Vendég

Sziasztok!

Tényleg marha vicces ez a: "én ezt.... adtam, én pedig azt...." Jó anya, nem jó anya? kérdéskör.

Biztosan mindannyian bizonytalankodunk néha, de ösztönből tudnunk kell mi a jó a Picinyeinknek. Szerintem.

Mariannka, Anita, Petri!

Nem semmi hurkucák vannak :D Nagyon édik a babók!

Kép
Kép

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Na, én is lökök képeket! Meztizünk itthon minden kaki után, úgy élvezi Benyó!

Kép Kép
Vendég

sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a véleményeket.nekem is a fa járóka a szimpatikusabb.De olyat ami állitható magasságú csak a brendon honlapján láttam,gondolom ott meg jó drága.
A kakira megpróbálom a mosószappant,lehet a gépünk sem egy nagy ász. :(

A törcsi lehet félreérthető volt,a mieinkre gondoltam,gondolom ilyen pelenka anyagból a mi méretünkben nem lehet venni.

KépKép

KépKép
pilchard

Cici+strandolás: szvsz két dologra kell figyelni: a normál higiénére - a strandmedencékben muszáj viszonylag sok aktív klórnak lenni, ez fogyasztás előtt lemosandó, és arra, hogy a hideg víz tejapasztó hatású. (Mondjuk a strandmedencék vize inkább langyos szokott lenni)

Víz: alapból elég szokott lenni csak a cici nyáron is. De ha a babó csak nyűglődik a cicin, akkor jöhet egy kis forralt víz édesítetlenül. Az olyan pocsék ízre, hogy csak a szükséges minimumot issza belőle :) Az édesített dolgok azért veszélyesebbek: belezavarnak a bélflórába, és mivel jó az ízük, elvehetik a helyet a tejecske elől - annyi kalória meg nincs benne.

Hozzátápi: A legnagyobbam még bizony keményen elválasztva volt :( Úgy gondoltam, ne tudom még egy félévvel tolni a szerves labor gyakorlatom, és amellett nem lehet szoptatni. Viszonylag korán kapott mindent - '94-ben még a Kismamában is olvashatott az ember 2 hónaposnak való főzelékreceptet :shock:
Szóval én se szopitudorként születtem, viszont amit azóta megtudtam, az alapján biztonságosabbnak, és a gyakorlat alapján kényelmesebbnek találom a WHO ajánlásainak betartását.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory
Nehogy már itthagyd a topikot!!! :!: Már bánom hogy elindítottam a lavinát. :oops: Itt nagyon sok embrenek van szüksége a TE tanácsaidra! Köztük nekem is!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

kimerészkedtem az előbb...39fok árnyékban :shock:
ááááááá

tegnap este 10-kor is "csak" 29 fok volt kint

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Még külön a tejpépekről: tényleg generációkk nőttek fel kásán, valóban ideális állagú egy kisbabának.
Csak nem tehéntejből - márpedig a bolti tejpépek összetétele általában így kezdődik: teljes tejpor (min 40 %) majd 3 különféle cukor (répa-,szőlő-, malátacukor), finomított, előkezelt gabona, némi E betű a jobb oldhatóság miatt, és végül az a valami, amiről a cucc a nevét kapta. (nagyon durva: egy tisztes adag tejpép olyan, mintha itatnál a babáddal egy bögre zacskós tejet :( )
Ehhez képest az ember vesz otthonra egy zacsi rizslisztet, egy evőkanálnyit összekever fél dl vízzel, a mikróban főzi egy percet, átkeveri, és duzzadni hagyja mondjuk további 10 percet, aztán beledob egy kocka fagyitejet - avagy ha nem fagyasztott fej frisset, hozzárakja a kinézett gyümölcsöt, botmixert fog rá - és kész a hipoallergén, hozzáadott mifenementes tejpép. Töredékáron.
A gyakorlat lezavarható zabpehely-liszttel (ill. kávédarálóval ledarált zabpehellyel, kukoricaliszttel is.)
Nálunk ez volt az egyetlen olyan bébiételféle, amit az akkor már 9 éves legnagyobbam evett.

Fontos figyelmeztetés! A gyári babakaják cimkézése veszettül ötletszerű :( Az összetételt kell figyelni: amiben szerepel pl. a "teljes tejpor" azt csak egy éves kor után lehet, a túrót, joghurtot tartalmazó dolgokat leghamarabb 10 hósan, de ha van allergiás előzmény - pl. bármilyen (pollen is!) allergia a családban, akkor inkább az is egy éves kor után.

A kutatási eredmények azt igazolják, hogy jobb fél évesen kezdeni a hozzátáplálást mint hamarabb.
Azt meg ÉN mondom, hogy az élet ezerszer kényelmesebb, ha nem görcsölünk rá a hozzátápi témára :lol: Kivárjuk a fél évet, és elhisszük, hogy alapból a babák akár egy éves korukig is elélnek csak anyatejen. Amit még megesznek mellé, az a bónusz :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

És még egy: a danonino egy tejszínes túrókrém - nem számít savanyított tejterméknek !!!!!

Borcsa
KépKépKép
borsts

Rágcsálni valók: a babapiskótában tojás van, a kekszek nagy részében pedig tejpor.
A bolti dolgok közül sztem a buláta az egyik legjobb választás, és lassan minden közértben van :) Elrettentő a külleme, de (szvsz) finom.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Van valaki babáján hemangioma más néven vér anyajegy? Álítólag ez egy jó indulatú érdaganat :shock:
Timi háta közepén van egy, elég nagy de a gyerekdoki szerint nem kell vele foglalkozni majd el fog tűnni magától. :?
így néz ki:
Kép
Kép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri!

Sajna nem tudok segíteni, még nem hallottam/láttam ilyet babaán.

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

No, kitiltotok ilyen szómenés után??? :lol:
Az információözön forrása elsősorban a Liga kül. kiadványai + az általam ismert szopitanácsadók véleménye, meg ilyesmik. Plusz a saját tapasztalatok.
Nem köteleznek senkit semmire :) Csak ha már kitanultam/kipróbáltam pár dolgot, igyekszem megosztani.

Rólunk: Gergő 7,93 kg, 68 cm és megkapta az egyelőre utsó oltását. Ebben a nagy melegben főleg alszik és izzad.

Képek: olyan jó nézni, ahogy fejlődnek-gömbölyödnek-okosodnak a csöppjeink :)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Petri: érteni nem értek hozzá, de ezt találtam.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!

Öröm olvasni a soraidat, árad belőle a nyugalom :) És akárcsak Cory, te is mindig értékes tanácsokkal szolgálsz!

Petri!

Ha a gyerekorvos azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, akkor szerintem nyugodj meg! De egyébként én se láttam még ilyet.

Vali!

Merre jársz?

Boscó!

Volt egy kis ráérő időm, és gondoltam, hogy megörvendeztetlek, és előkerítem a Pumukli szövegét, de nem találom sehol... Pedig égen-földön kerestem :(

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Petri!

Az én kislányomon is van hemangioma. Mindjárt keresek olyan képet, ahol látszik. Neki a nyakán van. A mi dokink szerint is el fog múlni, mostanában mindig azt diktálja a státuszunkra, hogy felszívódóban levő. Valóban fehéredik a közepe, de egyenlőre nem tudom elképzelni, hogy teljesen eltűjön. De hát valszeg a dokik jobban tudják.
Nekünk azt mondták, hogy nincs vele teendő, max. ha hirtelen nőni kezdene, akkor kell megmutatni bőrgyógyásznak.
A bátyámnak is volt, neki leoperálták, de neki nem veleszületett volt, hanem egy elbaltázott oltás helye. A veleszületettel nincs kezdenivaló.
Gyönyörűek a babák!
Kép

Andi
Kép
zsandi

Borcsa!

Nagyon jók a tanácsaid!!! A tejpép házi receptjét máris lementettem, gondolván a későbbiekre.

Mindenkinek további jó napot kívánok!

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Petri,
Lidinek is van a hátán. Talán egy picit nagyobb. És tényleg nem kell vele foglalkozni, mert a barátaink fiának is van és bebarnult neki 1 éves korára. Dokinő azt mondta, hogy 2 évesen elmúlik.

Víz: Lidinek adtam már, de nem itta meg, inkább cicizünk.

Babócák mind nagyon édesek és husisak!!!

Most mennem kell, holnap megyünk vissza Pestre.
Puszi Mindenkinek!!!

Anita,
drukk. Hurrá, hogy jó a csípő!
angi79

Zsandi :lol:
Köszi az infót. Nekem is azt mondta a doki hogy fehéredni fog a közepe :shock: hát ezt most még nehezen tudom elképzelni :?
Neki szerintem nem nől max csak nyúlik egy kicsit a bőrével. Engem a neve idegesít jóindulatú érdaganat, ez olyan ijesztő.
Itt vidéken meg nincs egy normális szakember se. :cry:
Most látom neked ikreid vannak, gratulálok! Nem lehet könnyű...de dupla öröm :lol:

Borcsa :lol:
Én is mentettem... ez a tejpép nekem új volt. Azt hittem ez tök jó, egészséges kaja (én még nem néztem utána) Múltkor a védőnöm azt tanácsolta hogy majd a hozzátápikor régebben gyümivel, főzivel kezdték de mostanában tejpéppel szokták. Ő is az utóbbit ajálja. :?

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri:nekem a barátnőm kisfiának van ilyen,3 éves a kicsi,és már nagyon szépen múlóban van neki.De sokkal nagyobb volt mint ami Timikén van!

Évi77:aranyos vagy hogy időt szakítottál rá!Nem gond hogy nem találod.Jó ez így!

Nagyon cukik a babák! :lol:

Cory:tényleg nem lenne jó ha lelépnél! :(
Vendég

Cory-Ne viccelj,hogy elmész ezért.Mindenki azt gondol,amit akar.És egy 3 gyermekes anyuka,csuda jó tanácsokkal és rengeteg tapasztalattal kincs egy topicban!!!

Borcsa-Én is lementettem a tejpép receptet.Még ilyen ötleteket,még,még!!! Kép

Petri-Sajnálom ezt a bigyuszt,nekünk nincs ilyen.De nyugi,látod,a többiek írják,hogy elmúlik!!!
Vendég

Sziasztok,

Néhány napig nem vagyok, és szinte lehetetlen utolérnem magam, annyit írtok :) De ez így van jól :)
Évi :) aranyos vagy, hoyg hiányoltál :)
Most jutottam a végére, és persze szinte alig emlékszem valamire, így csak egy dologra szeretnék reagálni.

Cory: légyszi légyszi gondold át mégegyszer, hogy itthagysz-e bennünket. Én nagyon sajnálnám, mert hiába a második gyerek, látod, engem is nyugtatni kell néha. Ezt nem önzőségből írom. SZÜKSÉGÜNK VAN RÁD !
Nagyon sokan vannak, akiknek igenis sokat számít, hogy te mit mondasz. Rájuk gondolj, akik beléd, és a tanácsaidba kapaszkodnak, és kérlek ne éld meg kudarcnak, ha valaki mégis másként csinálja.
Nem mumus vagy, hanem sokak támasza!!!

Rólunk: délután itt volt a dokibácsink, és Alizka megkapta a 3 hós szurit. Olyan cuki volt, mert akkor kezdett el sírni, mikor már a dokibácsi rég kihúzta a tűt, és meglátta a kezében :) De most nagyon hamar megnyugodott, büszke voltam rá :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Tegnap délután ettem cseresznyét. Ha gáz lenne, az már a mai szopiknál jelentkezett volna, nem? Vagy még várjak a következő adaggal???

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastam.

Cory, tényleg ne hagyd itt a csapatot, ha veled ennyit bizonytalankodnak, mi lenne velük nélküled?

Hozzátpái: Én azt vallom, hogy mindenki jó anya így, mindenki úgy csinálja ahogy a szíve diktálja. Én is ha nem szuereztem volna anyatejet, már rendszeresen hozzátáplálnék a tápszerhez. Amíg va nanyatej, addig nem kap mást...kivéve ha sztrájkol:)

Az én értékrendem: anyatej, hozzátápi, tápszer. Van akinél más. Ezért szerintem senki nem rossz anya.....

Évi, nem, benyakalt volna egy egész bébiételt, ha hagyom:)

Eszti, sajna már majd egy hónapja a szopink csak komfortszopi....és igen, Pestről hoztunk anyatejet...

Cory, tényleg ne menj el!!! Én imádlak:)

Jaj, Katica ma újra 10x megfordult, így mondhatom újra eszébe jutott:) És hátról hasra is majdnem sikerült:)

Jah és ezrrel nyúl a játékok után....

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Én nem mentettem le Borcsa tejpép receptjét, mert remélhetőleg még fog ide irogatni akkor is ha ott tartok, hogy megcsinálom ezt a kaját :wink:

Nicika: Ezt én se igazán értem, hogy miért adsz már ilyen hamar mást is a babódnak, mint cicit. Kevés a tejcid? Ha igen akkor inkább tápszer kéne a babónak, mert nekik még annyira fejletlen az emésztőrendszerük, hogy hiábba imádja amit eszik, nem biztos, hogy a szervezetének jó.

Valakitől azt hallottam (az is lehet, hogy itt írta valaki), hogy az embernél a fogantatástól számítva 12 hónap a magzat kihordási ideje. Csak azért szülünk a 9. hónapra, mert később a baba feje nem férne ki a szülőcsatornán. Szóval a szülés után még 3 hónapig a kisbaba szervezete nem teljesen érett a kinti életfeltételeknek. Az érzékenyebb babáknak ezért is fáj a pocijuk sokat. Nem tudom, mennyi igaz ebből a történetből, én elég hihetőnek tartom.

Én megmondom őszintén, hogy annyira szeretek szoptatni és úgy ragaszkodom hozzá, hogy jelen pillanatban el se szeretném kezdeni a mellétáplálást (egyébként leginkább ebből ered szerintem a tejparám), és nekem egy kicsit furcsa ezért, hogy mást is adsz a babának. Ennyi, én részemről lezártam ezt a témát pont.

Cory: Már csak azért is tőled kérdezem meg ezt :) , anyós holnap tojásos lecsót akar csinálni ebédre, lehet enni ilyet?
Ha nem válaszolsz, megeszek 3 tányérnyit :lol:

Bocsi, ha sok voltam, nem akartam senkit megbántani se csak úgy leírtam ezt most

Kép

Kép
pgyöngyi

Köszönöm :)

Gyöngyi: a tojás miatt inkább kevesebbet egyél. Bár ha engem kérdezel, én nem ennék egy falatot sem, mert nem szeretem a lecsót :D

Hogy bírjátok a meleget? Mi dél-nyugati fekvésű panelban lakunk, Liza alig tud aludni, ettől persze már teljesen kimerült, rekedtre üvöltötte magát...

cory
Budapest

Pgyöngyi:köszi hogy kicsaltad Cory-t! :P

Cory:Hogy rá ijjesztettél a bandára!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: