A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Miskolci esküvő.hu-s kismamák és mások

Kaptam Zsombiról képet! Szépséges! Ide nem teszem fel azért, de mailben elküldtem. Benőnek küldjétek már el, mert persze nem mentettem el a címét...

A hasam mintha kicsit lentebb lenne, de lehet csak magamnak beszélem be!
tokajkincse

Most ilyenek vagyunk. Telefonnal csináltam, így elég vacak a minősége.

Kép
tokajkincse

Gyerekek, nem bírom ezt a meleget bérházban. Szegény pocakosok! Barátnőm 33 hetes most, már alig bírja.
Orsi, neked alig van hasad. Súlybecslést csináltak már? Hány kg a babó?
Olvastam megszületett a 2. Zsombi is. Gratu!!!!Hány kg? Tudjátok?

Edina, itthon Zsombor vagy napozóban, vagy bodyban van. Képzeld pár napja pánikolok , mert a j.o. mellemben mintha kevesebb lenne a tej, max. 100-at eszik belőle (szívóval sem jön több), a másikből meg 130-150. Van amikor 2ből kell etetnem.
Szerencsére van itthon tápszer, ha pótolnom kéne. Neked átalussza már az éjszakát?
sz.szilvia

Annyit mondott a doki, hogy nagy gyerek... Nem tudom hol fér el! :?: Itt nem nagyon szoktak súlybecslést csinálni.
Hát max. lenyakaz Kriszti, de 3950 g és 52 cm Zsombi. Szép nagy baba. Azt nem tudom simán szült-e vagy császárral, de ha simán, minden elismerésem ekkora babát! Remélem azért majd tud néha írni!
Most telefonált anyukám, hogy egy csajszi is megszült tegnap, aki velem egyszerre volt kiírva. Én itt kuksizom a besötétített szobába, ki sem dugom az orrom! Lehet kint kellene izzadnom, hátha szülnék én is? :P
tokajkincse

Tényleg nagyon szép baba Zsombi! :lol:Remélem mind a ketten jól vannak!
Orsi,két napja szinte én sem mozdultam ki itthonról,tényleg csak egy kis sétára.Én éjszaka is alíg tudtam aludni a meleg miatt,ezt gyűlölöm a legjobban a bérházakban! :cry: Napközben egész nap megy a ventillátor,másképp ki sem bírnám! A hasadról én meg nem mondom, hogy lentebb van a már mint volt, de szerintem annyira még nincs!
editmaci

Orsi! Én nem kaptam Zsombi-képet. Továbbá, amit én küldtem neked Liliről visszadobta a citromailed, és írtam neked privit ide egy gr. kat. pap barátom mail-címét adtam meg. Megkaptad? :?:
Ehhez a "lejjebb van-e a has" projekthez nem értek, nekem is mindenki azt nézte :( , meg állítólag a mellem és a hasam közé be kell férnie a tenyeremnek. :lol: :lol: Nekem az életben nem férne be, amilyen bögyöske voltam világéletemben.
Szilvi! Van olyan, amikor Lili is két ciciből eszik, gondolom vagy ő éhesebb, vagy a tejcsi kevesebb. Szerintem fejjél, meg sűrűbben mellre Zsombit (két Zsombi és két Lili lesz :lol: ), gondolom ebben a melegben igényli is, és akkor hátha utánaugrik a tej is. Amúgy meg nem baj az, ha beáll a kereslet-kínálat egyensúly. Én vagy 3 hete egyáltalán nem fejek, mert már nem tudom hová tenni. Ebből kifolyólag kicsit kevesebb a tej, de LILINEK ELÉG, és nem feszít a mellem reggelre, nem csöpög a cicim lépten-nyomon.
Amúgy Lili néha véletlenül átalszik egy éjszakát, de rendszer nincs benne. Általában egyszer kel, de pl. tegna 2 is volt, gondolom megszomjazott. Én többször felkelek, mint ő - inni. :wink:
tegnap épphogy hazaértünk a sétából elázás nélkül. Lili már nem alszik el séta közben, hanem püföli a vízilovakat (kocsicsörgő), nézelődik, meg magyaráz. :lol:
pedina

Az igen, szép nagy baba!!
Orsi, vhol olvastam a fájdalomcsill.-ról, én a kórházna vittem magammal 1 doboz Algopyrint hogy ne kelljen állandóan kérni, ha kell, be is szedtem reggel-este, de amúgy kérdezgették hogy nem-e kérek.
Kaptunk egy csomó epret, ribizlit. Egyet-egyet bekaptam belőle de ollyan rossz, hogy nem lehet enni ilyeneket. Tehát csajok most egyetek ilyeneket, mert szoptatás alatt nem igazán lehet. Se k betűseket, se aprómagvasakat. Csomó zöldség kilőve, legalább 3 hónapig.......

Ja, én vittem be magammal szoptatós teát is, már ott elkezdtem inni. És saját hálóinget is, én már pár nap múlva felvettem. Nem szóltak, de nem is érdekelt.Hétvégére mindig elfogy a hálóing, legalább is a Semm.-ben így volt.

Edina, adsz vmi plussz folyadékot a gyerkőcnek? Nekem Zsombor nem fogad el semmit (tea, víz). Pedig olyan meleg van.
sz.szilvia

Szilvi! Kitartóan próbálkozom a folyadékkal, de Lili ellenáll. Vagy egy hónapja már a teát se issza meg, addig ivott kamillát. Pedig nem bánnám, ha inna valamit, mert ez a másfél-két órás kajálás nem igazán tesz jót neki. Bukik is folyton. :( Most másfél órája alszik, mert menni akartam sétálni :lol: . Gondolom, ha nagyon szomjas lenne, csak meginná, amit kínálok neki. Egy másik fórumon is szoktam beszélgetni Lilivel idős babák anyuival. Náluk néhány baba megissza a Kecskeméti babaitalból a sütőtököset, körtéset, őszibarackosat felhígítva. Én azért se körtét, se őszibarackot nem adnék még neki. Sima almást nem szereti, a sütőtökös-almásból is néhány korty ment be kanállal. Ja, én Hipp-et vettem. Az almást még csak megittam helyette de ez a sütőtökös nagyon sz*ar... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pedina

Helyesbítek,Orsi! Megkaptam Zsombi képét, csak a citromailt már hónapok óta nem néztem... :oops:
Gyönyörű!!!! :lol:
pedina

Aludtam egy jót. Drága férjem keltett fel.

Nincsenek meg azok a címek, amik a chellos címlistában voltak.
A freemailben csak ez a citros van.Megkaptam a pap címét, de de még nem írtam neki.

Már nem is nézegetem a hasam. Majd észreveszem, ha szülök. Vagy a fájásból vagy a magzatvízből!

Remélem Marci is szép baba lesz már ilyen picinek is!

Tényleg 2 Lili lesz, ha valóban csajos lakik Editéknél. Lassan csak kiderül az is! Ha másnem szülésnél!
tokajkincse

Fájdalomcsillapítás: Lili elég nehezen kezdett szopizni, szerdán született, szombatra kezdett cirkuszolni a kaja miatt, addig szinte csak aludt. És ugye nekünk az elején nehezn ment a szopi. A gyerekorvossal beszélgettüönk erről, és ő azt mondta, hogy ennek LEHETETT az az oka, hogy Lilit nem tették azonnal mellre (holott én igényeltem volna), és az érzéstelenítés meg a fájdalomcsillapítók őt is elkábították...Ezért ment neki nehezebben a szopi. Szóval: legközelebb én tuti, hogy rögtön kérni fogom, hogy megszoptathassam a tasót, és hacsak nem üvöltök, nem veszek be fájdalomcsillapítót. Lilivel is kb.napi 2-őt szedtem, azt is inkább a láz miatt.
Felkelt!!! Irány a séta!
pedina

Hú,én most ezen kezdtem el gondolkodni, hogy honnan fogom tudni az elején, főleg a kórházban, hogy mikor kell majd szoptatni! :?: :?: :?: És amikor már van tej,akkor mellre kell tenni babócát, vagy le kell fejni,mert állítólag az elég kellemetlen,nagyon feszít. :?: tuti, hogy nagyon béna leszek! :roll:
editmaci

Ki tudja... Nálam szülés után rendbe rakták, és utána megszoptathattam, egyből ráérzett. Én is kaptam epidurált (2x kaptam bele fájdalomcsillapítót).

Akkor jó, kicsit megnyugszom nálam is 2-2,5 óránként van szopi (holott már 4 óránként kellene ennie, + lassan 5,5 kg nál járunk). Szerintem szomjasak inkább, mert épp most etettem 80at evett, és ez azért kevés lenne neki. Pedig próbáltam mk.oldalról, de nem evett többet, csak szórakozott.
Neked Lili hány kg?

Egyébként én is többször/hamarabb felkelek mint Zsombor. Csak sokszor nem tudok vissza aludni......... igaz akkor alszunk utána 10-ig is!! ami nálam nagy szó
[/url]
sz.szilvia

Edit, nyugi, ott segítenek. Hol fogsz szülni?

Amúgy is az első napokban sokat fognak aludni. Etetni 3 óránként kell majd, így mondják, fel kell őket költeni ha alszanak.
sz.szilvia

A Megyeiben fogok szülni. Valaki majd csak elmondja ott, hogy mit kell csinálni. :shock:
editmaci

Na, a megyeit hagyjuk. Hivatalosan azt mondják, hogy kétóránként etess a kórházban, otthon 3, és fel kell kelteni a babát...Szerintem rá fogsz érezni, hogy mikor kell, ne görcsölj, a baba jelzi. Mondjuk 3 óránként tényleg nem árt felébreszteni - legalább a kórházban, - mert ugye szülés után fogynak, és amíg nem indul hízásnak, elvileg nem engednek haza.
Amúgy én nem foglalkozom azzal, hogy mennyit meg mennyi időnként kellene ennie. Nekem az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy akkor és annyit adok neki enni, ahogy kéri. Amúgy Lili szerdán lesz 16 hetes és olyan jó 6,5 kiló. Két hete volt 6,20. :oops: Látjátok a képeken, hogy kis pofás; és jókedvű, kiegyensúlyozott, mozgékony baba. Az elején persze én is rágörcsöltem a dolgokra, nektek se mondom azt, hogy ezt ne, vagy azt ne, magatoknak kell úgyis megtapasztalni, hogy a ti babátok mit igényel. Higgyétek el, az anyai ösztönnél nincs megbízhatóbb. :wink: Úgyis fogtok millió kért és kéretlen tanácsot kapni, és ezek sokszor egymás szöges ellentétei lesznek. Csak úgy lehet ezt "túlélni", ha tudjátok, hogy mit akartok, és, hogy a babátoknak mi a jó. Pl. ha sír, zárd rá az ajtót- monja sok "bölcs". Persze, a gyerek bent ordít, te meg kint bőgsz. És egyikőtök se kapja meg azt, amit akart:a gyerek a biztonságot, te a nyugalmat.
És egy valamit hadd mondjak: a babák rettentő érzékenyek. Bárkinél és bárminél jobban megérzik azt, hogy ti milyen hangulatban vagytok, és azonnal reagálnak rá. Ha, felhúzom magam, vagy feszült vagyok, Lili is tiszta kis ideggombóc; ha türelmetlen vagyok, ő is az. Szerencsére Lili elég nyugodt, nagyon ritkán sír, de egy mondatot egy életre megjegyeztem: ideges anyuka ideges babát nem tud megnyugtatni.
Szóval én tapasztalataim alapján :wink: csak azt tudom mondani, hogy hagyni kel, hogy a baba vezessen, ő tudtodra adja, hogy mi a jó neki, és kialakítja ő magának azt a napirendet, amihez később te is tudsz alkalmazkodni, és neki is biztonságot jelent.
Na, jó éjszakát mindenkinek, álmodjatok angyalkákkal. (Ezt szoktam mondani Lilinek, és mindig mosolyog rajta :) Kép
pedina

Hát Edit, én Edina beszámolója után mindenre fel vagyok készülve a Megyeivel kapcsolatban, de arra nem, hogy segíteni fognak. Rosszra számítok, ha esetleg jobb lesz, akkor kellemesem csalódom! Gondolkodtam már azon mi lesz, ha Robi eljön én meg szépen egyedül maradok a mini pasimmal, de majdcsak lesz valahogy!

Lili szép nagy már! :wink:

Anyukám is mondogatta, hogy majd 6-kor etess, 6.30-kor fürdess, 7-kor altass.Na, mondom ezt most fejezzük be, mert majd ahogy a gyerek akarja. Erre, ha ráhagyom a gyerekre, akkor a fejemre nő, nekem kell irányítani. AZ én gyermekem 6-10-ig folyamatosan fent van hónapok óta. Lehet csak 7-8 körül tudom majd kicsit kivinni a levegőre, ha nagy meleg lesz. Hát ki nem szarja le, ha 9-kor fürdik? Majd kiderül milyen lesz. Nyílván rendszeresség kell, mert mindkettőnknek jobb lesz az úgy, de a még meg sem született gyerek napirendjét ne osszuk már be!

Ma próbálkoztam a zenélő forgóval. Gondoltam a zenélő részt leszedem és szépen lefekszünk hallgatni. Pocimra tettem. Hát olyan szépen lerúgta kisfiam, hogy öröm volt nézni. Többször is megcsinálta. Ha csend volt meg sem mozdult. Ha beindítottam mocorgás és a végén repült a cucc! Nem szereti! :shock: Bár lehet én is utálnám, ha a fülembe kalimpálna. Majd még próbálkozunk. De ez egy jó kis módszer lesz felkelteni, ha megint nagyon bealszik.
tokajkincse

Ha nagyon fogok parázni,akkor szerzek egy számítógépet,és írok nektek, vagy telefonálok! :lol: :lol: :lol:
Olyan jók lehetnek az olyan kórházak,ahol végig bent lehet a férj-mármint az 5 nap alatt, a nővérek lesik a gondolataidat, és csak ti vagytok a szobában,de ha valamit nem tudnánk lenne kitől segítséget kérni! :wink: Álom,álom! :D

A napirendünket még én sem gondoltam ki,de az majd kialakul az első napokban! Remélem.Meg aztán szerintem az elején nem is fognak olyan gyorsan menni a dolgok.Gondolom az első napokban a fürdetés sem megy rutinból,és hosszabb ideig tart majd mint majd egy hónap múlva. :mrgreen: De azt én sem szeretném,ha valamelyik nagyszülő osztaná be a mi 24 óránkat!

Nagyon vagány Lilinek a haja a képen! :) :D :lol:
editmaci

Hát csak saját tapasztalatból annyit tudok mondani, hogy mi az első 3 hetet hármasban töltöttük, nem jöhetett senki (persze anyós beállított :evil: ). Anyám otthon főzött, Sanyi meg ment a kajáért. És örülök, hogy ezt így csináltuk, mert legalább volt alkalmunk egymáshoz szokni hármasban.
A babákat a kórházban reggel fürdetik, úgyhogy mindegy, hogy te mihet szoktatod hozzá, úgyis más lesz nekik.
pedina

Az első 2-3 hetet én is így tervezem, de az anyám és az anyósom már most variál,hogy ki mennyi időt töltsön itt,mikor vegyenek ki szabit! :?
Én már mondtam nekik, hogy amíg Imi itthon van,addig nem kell segíteni, magunknak kell kialakítani a napi ritmusunkat.Meg egyébként is csak kerülgetnénk itt egymást egész nap! :roll: Azért egy bérház nem olyan mint a családi ház,itt nem kell annyi mindent csinálni,nincs kert,állatok,stb! Csak az a baj, hogy falun
az a szokás, hogy valamelyik nagymama ott lakik a gyerekeknél! Lehet, hogy ebből még lesznek sértődések! :x Tényleg a főzés az,ami a legnagyobb segítség ilyenkor!
Úgysem engedném sem én,sem Imi,hogy akár ők fürdessék,tegyék tisztába,stb!
editmaci

Sziasztok!

Hát ez a nagyi téma elég jó kérdés. Nekem ugye itt lesz anyós, de szerencsére ahogy ismerem nem nagyon fog beleszólni semmibe. Anyukám más kérdés már. Ő mindenképpen ott akar lenni a szülésnél, én pedig nem akarom. Jó, ha Robi nem tud velem lenni, akkor jó, de amúgy nem. Mi ha 15 percnél többet töltünk együtt valamin biztosan összekapunk. Nekem a szülés olyan kis magánügy. Legyen ott a férjem és kész. Engem ne lásson senki szenvedni, hagyjanak csak magamnak. Lehet van olyan, aki igényli, hogy körbeugrálják, de nekem sok lenne. Annak meg mi értelme van, hogy a folyosón idegeskedik? Mert én úgy terveztem, hogy a telefont is kikapcsoljuk, mert mindenki akkor hívna, hogy hol tartunk. Engem ez borzasztóan idegesítene. Majd ha megszületik, akkor úgyis mindenkit értesítünk. Szerintem ha bent vagyunk és tényleg szülök ( nem csak téves riasztás) akkor szólok anyukámnak. De amúgy is meg fogja érezni. Utána én már csak akkor tervezem a vele való beszélgetést, ha megvan Pocok. Ha meg hajnalban indulok szülni, tuti nem fogok mindenkit riasztani... Szóval nálunk már a szülés is vita, nemhogy a gyerek. Sajnos én nagyon makacs vagyok, nem szeretem, ha beleszólnak a dolgaimba. Ha igen, akkor olyanok, akiknek adok a véleményére. Más volt a gyereket nevelni 20-30 éve és más most. De hiába gyártok én itt elméleteket, lehet könyörögni fogok, hogy jöjjenek, mert nem bírom egyedül! :D
tokajkincse

Az én anyám a megyeiben dolgozik. A vajúdás alatt óránként telefonált a szülőszobára, vagy küldött be nővért, hogy mi újság, majd amikor letelt a műszak, akkor ott szobrozott a szülőszoba, majd a műtő előtt,, mert "nem bírt hazamenni". :?
Utána is jött naponta lehgalább kétszer, de szerencsére azt megértette, hogy ide ne jöjjön. Kicsi a lakás, ne kerülgessük egymást, tényleg nincs arra szükség, hogy valaki egész nap itt legyen. Két-háromnaponta jól jött a kaja, de ennyi. Nem béna az ember, csak szült..
pedina

Szerencsére nekem a szülésnél nem akar ott lenni senki Imin kívűl,viszont nekünk is mondta mindenki, hogy amikor indulunk AZONNAL szóljunk!:x Persze! elég lesz nekem magammal foglakozni,nem azt észben tartani, hogy kinek kell még telefonálni! :twisted: Biztos fogunk szólni, de majd ha már tényleg ott tarunk, hogy jön a baba!Fölöslegesen minek idegbajoskodjanak egy fél napot! Telefont én is kifogom kapcsolni,mert agyvérzést kapnék,ha 5-10 percenként hivogatnának! És ahogy a két családot ismerem,erre lenne esély! :lol:
Viszont ha az én anyám a megyeiben dolgozna,tuti úgy viselkedne,mint a tiéd Edina!Sőt!!!
editmaci

Ez már a vég: forró csokit csináltam magamnak-hideg tejből! :lol:

Edina,szülésznő mennyi van egyszerre a szülőszobán? Vagy egy vajúdóval mindig ugyanaz foglalkozik?Csak azért kérdezem, mert nem tudom, hogy szokás nekik is adni pénzt a szülés után? a szülés "áráról" már érdeklődtem,de ezt nem tudom,hogy szokták.
Otthon elég sokan szültek a megyeiben,és anyunak mondtam, hogy érdeklődjön már a tarifákról! Azt mondta az egyik csajszi, hogy neki konkrétan rákérdezett a doki, hogy mennyit szánt a szülésre! :roll: amikor mondta,hogy olyan 30.000 ft.körül,a doki azt válaszolta: "valószínű, hogy császár lesz,legyen inkább 40.000" Mondjuk a jó oldala, hogy nem kell gondolkodni,menniy az elég, viszont ha nekem tette volna fel a doki a kérdést,biztos elsüllyedtem volna :oops: :oops: :oops: ; pedig nem nekem lenne ciki!
Mondjuk baba-barát kórház, nem pedig mama-barát! :D
editmaci

Tegnap olyan jól kicsesztem magammal! Kedveskedni akartam az uramnak :lol: : ugye foci vb, hasmenés; hát vettem a boltban tegnap olyan wc papírt,amin focista figurák vannak.Eddig oké is lenne,de itthon vettem észre, hogy ráadásul még fű "illatú "is. Csajok! Minden alkalommal mikor bemegyek-ami ugye nem kevés- mintha éppen akkor jött volna ki a fűnyíró! A frissen nyírt fű szagától pedig nem sok mindent utálok jobban!Ráadásul 8 tekercs!! :x :x :x
De legalább Imi értékelte! :lol:
editmaci

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez jó! És akkor olyan fűben sz*rok feelingje van? :lol: :lol:
Szülésznő nálam volt bent vagy 6, én nekik nem adtam pénzt, mert kb. 2 óránként ha bejöttek, meg ugyan kinek adtam volna? Talán, ha ott szülök, és nem császárral, meggondolom. Napközben sokan voltak, éjszaka szerintem 2-en...
A szobatársam 10.000-et adott a szülésznőnek, ennyit tudok. Mondjuk az én dokim előre nem kért semmit, de én a császárra való tekintettel 50.000-et adtam neki... :? Erősen gondolkodtam rajta, de végül ennyire jutottam.
Nem mintah nem lenne helye máshol, de nincs pofája az embernek úgy eljönni, hogy nem ad semmit. Pont megkaptam a 13. havi fizumat..... :oops: :oops:
Nem szóltunk mi se senkinek, de gyanúsak lettünk a kikapcsolt telefonokkal. 8) Csak anyám tudta amúgy, meg Eni, hogy szülünk. :lol:
Sanyi persze hajnali 2-re ért haza, és mindenkit felköltött az SMS-sel...Én meg még az ágyon, az érzéstelenítéstől reszkető kézzel írtam meg vagy 4-et... :shock:
Lányok! A kórházi látogatásrólis gondolkodjatok el, hogy mennyire jó nektek az, ha beözönlik az egész família. Igaz, hogy csak 3-tól 5-ig van, de engem kifejezetten idegesített az, hogy leginkább Sanyival akartam lenni, mert az ő társaságát igényeltem, meg neki akartamelemondani, hogy mi újság Lilivel, és 80 ember kérdezgette, hog yhogy vagyok, 100-adszor mondtam el, hogy hogy zajlott a szülés....Közben Lili mindig akkor akart szopni, vagy ordított, és be kellett mennem.
Úgyhogy legközelebb előre fogok szólni, hogy köszi a szándékot, de nagyon szépen kérem, hogy ne jöjjenek a kórházba látogatni, majd én szólok, hog ymikor érzem magam késznek látogatók fogadására.
pedina

Edina! Ugye klímás a szülőszoba :!: :?: :!: :lol:
editmaci

:D :D :D
Szerintem inkább a vajúdót kérdezzük! Ott leszünk többet! :lol:
A szülőszoba már csak hab a tortán!
Valahogy úgy érzem, hogy nekem még rengeteg időm van! :cry:
tokajkincse

Igen,az igaz!
Most, hogy a doki megvizsgált,és azt mondta, hogy olyan szép,zárt a méhszájam, hogy koraszülés biztos nem lesz,én is megnyugodtam egy kicsit! :lol: Persze azért vigyázok magamra,meg Imi is próbál kímélni! :wink:
editmaci

Orsi,vettél már cumisüveget?A Dm-ben lesz 125 ml-es cumisüveg (Avent),és ajándékba adnak hozzá egy újszülötteknek való nyugtató cumit. 1200 ft.lesz,azt hiszem!
editmaci

Vettem egyet már, de méd nyugtatót nem. Lehet akkor inkább azt veszem meg. Mikortól érvényes? Szerdán megyünk fel Miskolcra?
tokajkincse

Júni.22 - júli.5 között lesz érvényes.
editmaci

Hátha lesz már szerdán is! De lehet nem is megyek. Robi nagyon nem szeretné, ha a gyerek cumizna, mert szerinte olyan ciki, ha egy gyerek cumizik sokáig. Ha nem ismer valamit, akkor nem kell leszoktatni róla. Na, de majd ha ordít a gyerek lehet megváltozik az álláspontja! :lol:
tokajkincse

Szerintem is rögtön meggondolja magát, ha a gyerek ordít,és nem fog tudni vele semmit csinálni,és utolsó lehetőségként odafogja adni neki a cumit! :lol: Én nem ragaszkodom a cumihoz, de nem is vagyok ellene. Azért még egy felnőttet sem láttam,aki cumizna,mert nem tudták a szülei leszoktatni! :mrgreen: De ez is csak a gyerkőctől függ majd. Azért tartalékba veszek én is! :D
editmaci

Lányok,

Ez a sok cumiellenes merénylet és elmélet baromság! Anyukám se ellene, se mellette nem volt. Tudod, ha cumit nem is adsz a babának, az öklét belegyömöszöli a szájába. Én cumi helyett az ujjamat szoptam. El sem mondom, meddig... Szóval a cumi nem a világvége.
vbea

Vajúdó? Szerintem nincs olyan. Én első pillanattól a szülőszobán voltam... :?
Lili is cumizik. Amikor nagyon nyüglődik az autóban meg elalvás előtt. Amúgy meg tényleg szopja az ujját is. Én úgy voltam vele, hogy a cumit el tudjuk dobni, odaadni a cicának, akármi, de az ujját nem.
És én is mindig azt mondom,hogy nemláttam még egézsséges felnőttet, aki nem szobatiszta, vagy cumizik. :lol: Szóval: mindennek eljön az ideje.
pedina

Tegnap "bejelentettem" a munkahelyemen. Na nem hivatalosan. Barátilag szóltam a főnöknek. Mondtam, hogy számítson rá, hogy legkésőbb még egy hónapig lát... Labda feldobva. Nem akartam szenya lenni, hogy egyik napról a másikra elhúzok, mint a vadliba. De arra megkértem, hogy ne szóljon lehetőleg senkinek. Amúgy jól fogadta, és úgy sajnálkozott, mintha felmondtam volna. Nagyon szeretem a főnökömet, ő az egyetlen dolog, amit sajnálok hátrahagyni. :? :oops:
És holnap megyek körzetihez. Bejelentkeztem, erre egy nő helyett pasi vette fel a telefont. Mondja, hogy a doktornő szülési szabin van, átmenetileg ő vette át a betegeit. Úgy röhögtem! Mondjuk, a körzeti lényegtelen, nem? A papírokat a nőgyogyi javaslata alapján kénytelen megcsinálni, amúgy sok teendője nem lesz.
A gondozás röviden és tömören tényleg azt jelenti, hogy 4 alkalommal egy vadidegen dokihoz kell járnom nőgyógyászati vizsgálatra? Ezt tuti nem lehet a "saját" nőgyógyászom keretei között megcsinálni? :cry: :(
vbea

Én még a körzetimet nem is láttam, mert én is amikor átkértem a kartonomat,az asszisztens elvette,és kész. Engem a terhesgondozáson vettek fel táppénzre is, úgyhogy még emiatt sem kell zaklatnom! Azt hiszem szülés után kell a zárót elvinni hozzá, de ezt is általában a férjek intézik! :D
Itt a gondozáson nincs nőgyászati vizsg., legalábbis nekem nem volt,mert ugye nem a saját dokimhoz járok,sajnos oda kell menni,ahová területilag tartozol. :( Itt csak annyi történik, hogy minden hónapban súlyt,vérnyomást mérnek,meg az éppen aktuális vizsgálatokat (vér,vizelet) itt írják ki.
Semmi logikát nem látok én sem benne, hogy miért kell egy kismamának ennyi helyre szaladgálni :cry: , de ez van, valami okos ezt így találta ki. Egyébként mindíg megkérdezik, hogy van e problémám, stb.De egyértelmű, hogy nem egy idegen dokival fogom megbeszélni, hanem azzal akihez járok! :shock:
editmaci

Nekem, ha minden igaz már csak egyszer kell menni, és akkor ide is adják az igazolást, hogy megjelentem! :)
editmaci

Edit, köszi. Akkor elvileg én járkálok majd be
- a kórházba/magándrendelőbe a saját dokimhoz
- gondozásra a körzetbe (itt is nőgyógyász van külön?)
- illetve a körzeti dokimhoz... (na meg gyerekorvos, védőnéni).
Ez szép. Mikor fogok pihenni és tornázni járni??? :shock:
vbea

A terhesgondozáson nálunk van egy doki,meg a védőnő akihez tartozunk körzetileg,na meg egy asszisztens. A védőnőnek elvileg ki kell menni hozzád,nem neked kell hozzá! :shock:
Pihenés? Én amikor eljöttem táppénzre annyi mindent elterveztem, egy csomó könyvet kiakartam olvasni,aztán szinte semmi nem lett belőle, olyan gyorsan elteltek a napok. Kevés volt az olyan nap amikor tényleg nem csináltam semmit,hanem pihiztem! :( Meg aztán én itthon valahogy ellustultam. :P Ha valamihez nem volt kedvem nem csináltam, mert úgy voltam vele, hogy majd ráérek holnap,holnapután.... :wink:
editmaci

Na, voltunk védőnéninél. Mindent rendben talált.

Eni, szeintem kórház válogatja hogyan vannak ezek a tehesgondozások. Mert ha a választott dokid abban a kórházban van, ahová amúgy is tartozol, akkor járhatsz hozzá és nem kell külön a területileg illetékeshez. De ha másik kórházban van, akkorigen. Védőnőhöz mindenképpen a területileg illetékeshez kell tartoznod, mert ki kell, hogy menjen hozzád. Na , nálam egyik sem volt még, pedig már a harmadikat taposom... :lol: Most ugye járok a dokimhoz Tokajba és ide a védőnőhöz külön. De eddig a dokihoz és a védőnőhöz egyszerre mentem Miskolcon, mert oda tartoztam. Most hogy haza jöttünk ide tartozom és itt külön van... Jó bonyolult, mi?
tokajkincse

Ja, a cumi. Szerintem úgyis lesz a gyereknek... :lol: Majd valahogy leszoktatom róla, ha az apját idegesíti! Sosem cumiztam, de 6 évesen, amikor a tesóm megszületett , este én is cumisüvegből ittam a kakaót. :P
tokajkincse

Orsi! a Brendonban van nagyon jó textilpelus.Lehet darabra is venni.229 ft-ba kerül egy db. Vettem én is ötöt.Van ugyan 15 db,de abból 5 olyan gyenge szövésű mintha szita lenne. :cry:
editmaci

Na, azt tuti veszek, mert ez nagyon rossz, ami nekünk van.
tokajkincse

Sziasztok lányok. Kalandos a mai napunk. Úgy kezdődött, hogy Lilit otthagytam a habtapin csupaszon, hadd szellőzön. Nyüglődött, felvettem, erre végigf*sott engem, a habtapit és a fehér szőnyegemet. Takarításhoz letettem a habtapira, és arra is ráf*sott mégegyszer. Úgyhogy volt szőnyegpucolás, habtapifertőtlenítés, gyerekfürdetés. Ebben a melegben úgyis többször fürdetem, ma már kétszer is beraktam a kádba, legalább lehűl. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aztán 10-kor felkerekedtünk és meglátogattuk a nagyit és a kolléganőmet, a gyógyszertárat. Most azt várom, hogy elaludjon, és akkor nekiállok főzni :? :? , de épp a törlőkendős doboznak magyarázza, hogy beűűű-beűűű. :lol:
Mi a Corában vettünk pelust, elvileg ugyanazt, de első körben vett tök jó, a másik meg olyan, mint a szita :roll:
pedina

Óh, Lili! Óh, fehér szőnyeg! Edi, ez nem semmi. Fújj rá vindexet, az jó mindenre. Anyám a fekete nadálytő krémmel kergetett az őrületbe. Mindig mindenre azt kell kenni mostanában... bár ez a befosáson nem segít. :shock: :roll:

Orsi, Bp-en senki nem jár a "körzetileg illetékes" kórházba. Én azt sem tudom, hova tartoznék. Mellettünk van a Honvéd Kórház, másik oldalról a Nyírő Gyula. Hát fogalmam sincs. Én meg járok a Kútvölgyibe. Majd szerintem a körzeti doki szól, hogy hova kell mennem (védőnéni, gyerekorvos, gondozás). Remélem, hogy szól.

Edit, megnyugtattál. Ha te még nem is láttad a körzetidet, akkor nyert ügyem van. Elvégre holnap találkozom vele. Hihi. :lol: :lol: :lol:
vbea

Körzetihez túl sok közöd nincsen szerintem terhesség alatt. Nekem csak azért, mert engem ő tart táppénzen.
Hát én valahol a neten megtaláltam, hogy Miskolcon melyik védőnőhöz tartozom. Valami védőnőszolgálatot írhattam be, vagy ilyesmi! Majd a védőnőd elnavigál. De a körzetidnek is tudnia kellene hová tartozol.

Hát akkor adott egy kis melót neked Lili, Edina! :lol:
tokajkincse

Edina: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Gondolom végigcsinálni nem volt olyan mókás,mint így elolvasni, és nevetni rajta egy jót! :lol: bocsi! :) :D :lol:
editmaci

Holnap nem leszünk itthon. Miskolcra megyünk. Szóval nem aggódni, nem szülünk! Vagyis nem oda indulunk! :wink:
tokajkincse

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: