A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sasha!

Ha legközelebb update-eled a táblázatot, beletennél engem is? (26 év, 1. baba, 2002.12.25, MÁV/Harsányi dr.)

Köszi
Tüni
tüni

Sziasztok Lanyok!

Nem tudok megvalni töletek!Kép
Ha nem is irok sokat,de mindig ide jövök elöször,utana nezni,ki hogy van es van-e ujabb babo!

De azert ma vegre bejelentkeztem az elsö napok-ba,de azert vissza huz a szivem hozzatok!

Üdvözlet minden kis es nagyobb es megnagyobb pocakosnak!
Kryss es Rebecca(17 napos)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Tüni!

A táblázatba már be is varázsoltalakKép Hány hetes vagy most? 20hetes és 2 napos???

KryssKép

Jó hallani felõledKép Hogy vagy? Remlem már "kiheverted" a szüléstKépKépKép Mit kell ilyenkor kérdezni? Én mindenre kiváncsi vagyokKép Hogy telnek a napjaitok?Kép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Nyulandi,
én nem voltam tegnap az elõadáson, 4-kor még javában a munkahelyen csücsültem Kép.
Remélem Orsoly majd többet mond!

Miszike
13+5
miszike

Sasha!

Köszi. Igen, elvileg stimmel az idõ.

Tüni
tüni

Sziasztok!

Talis lanyok!
Biztos szuper lehetett Kép

Owlet
Boldog babavarast koztunk!

Kryss
Hogy vagytok? Meselj!

Sasha
Vegulis Gabika meg akarmi lehet Gabor is vagy Gabriella is Kép

Orsoly
milyen volt az uh? Integetett? lehetett latni, hogy kisfiu vagy kislany?

Csics, Pszi
Ti jottok Kép ki lesz a befuto? max par nap es Ti mar biztos babaztok. Hu de izgalmas

Kissebb kemenyedeseket gorcsoleseket leszamitva en jol vagyok, babo elkezdett lassulni de a mozgasa egyre durvabb.
Vasalassal majdnem kesz vagyok, szedegetem ossze a cuccokat a korhazba. Igaz meg nem szandekozom szulni, de biztos ami biztos.

Edina 33+3
edina

sasha: én is kérhetek táblázatba bevarázsolást Kép?
Ma van 20+0, várható 12.25, 1. baba, párom 24 és fél éves, Tétényi kórházban várható a baba. Lakhelyünk éppen még Pomáz.
Elõre is köszi Kép.
Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Tegnap este hazafelé rájöttem, hogy ökörséget írtam. Szóval, ha benne vagyok a 7. hétben akkor nem lehetek 7+6 hetes és napos. Szóval tegnap 6+6 voltam, ma vagyok 7+0...
Jó' van, öregszem. Vagy siettetni akarom a dolgot?
Köszi mindenkinek az üdvözlést, kedvesek vagytok.
Kataa remélem, jól sikerül a banzáj! Kép

Gombóc, gyógyulj meg, jó?

Kedves Sasha, belevarázsolnál a táblázatba? Én leszek egyelõre az utolsó, de lesz ez máshogy is. Szóval Csík 7/0 30 év/1.b. Bp. III. ker. III. hó. 28. és a szülés helye egyelõre még rejtély... Kép. Köszi.

Csík
csík

Edina,
Nagyjából már én is összekaptam a kórházi cuccomat, mert nem akarok az utolsó pillanatban vacakolni, meg a kispapa is izgul... Valamiért úgy gondolom, hogy az ürhajós nem fogja kivárni a szeptember 20-at, de azért remélem, hogy 3-4 hetem még van. Megütne a guta, ha nem tudnám legalább egy kicsit kiélvezni a szülési szabadságot Kép
Én eddig nem nagyon görcsölök, inkább keményedek. Lehet abban valami, az orvos mondott a keményedésröl, hogy ha sokat mozog a baba, a méh igy rendezi vissza magát, mert ott szokott a legjobban és legtöbbször keményedni, ahol az ürhajós a térdkalácsát szereti kidugdosni.

Sasha,
Sz..r lehet a diéta, de tarts ki, most már tényleg nincs sok hátra!

Zita
34
parazita

Kryss,
Jo hogy vissza jarsz.Mindenjot a kislanyhoz.

Miszike,
tudjak mar a munkahelyeden hogy babad lesz?mert ha igen akkor minden lelkifurdalas nelkul eljohetsz.

Edina,
orulok hogy jol vagyes csak igy tovabb.

Csik,
Mar hianyoltalak.Hat igen utolsokbol lesznek az elsokKép
Kepzeld mar 57 kg vagyok.....Szoval lassan de biztosan jonnek azert a kilok.Remelem jol vagy es nyugodtan egyel amit akarsz majd utana raersz leadni amikor mar a pelenkas utan kell szaladgalni.
Itt talalsz jo infokat a korhaz valasztashoz.

Kataa
29+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,
mintha mulna az a folyas. Azt az irrigalot nem merem jelenleg hasznalni, mert tenyleg logikus,hogy valahogy fertotleniteni kene (a papirjan az van, hogy sima vizzel kell lemosni es szabad levegon megszaritani). Ki lehet a muanyagot egyaltalan fozni? VAgy Neomagnol-os vizben kene aztatni? NA mindegy, jon az intim szappanos verzio. Kép

CSik, KAtaa, Kép irtam a N@klapja Cafe-ba annak az orvosnak, aki ugyan meg nem valaszolt, de ma megjelent az enyem folott egy masik kerdes, egy allatorvos lany irta, aki 5 hetes terhes, es Leszter volt az alairasa...KépKép

A finiseloknek hajra. Kép Aztan varjuk am a beszamolokat meg a babafotokat! Kép

Kataa, milyen az utolso nap?

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Gomboc,
Na orulok hogy jobban vagy.Az utolso nap mar csak ilyen lazulas.Telefon ide-oda....Na akkor ugy nez ki Leszter is kimama???De izgi.Remelem majd jelentkezik valakinel.A legutobbi talin azt mondta hogy munkaja tipusa miatt rogton abba hagyja majd a munkat.
Holnaptol 21-en en is nyaralok de ha hazajottem meg Te is Gomboc jelentkezem.

Kataa
29+3

Kép
Kép
kataa

Kataa,
képzeld, épp ma terveztem elmondani a fõnöknek a babát. Illetve egész héten úgy jöttem be, hogy "na, akkor ma majd elég bátorságot gyûjtök..." De most is gyáva vagyok, pedig ma el kéne intézni, mert szabira megyek jövõ héttõl, és már illene... Idáig két munkatársnõm tudja (itt mindenki 40-50 éves rajtam kívül), és elég rossz visszhangot kapott a baba Kép. Ugyanis nem azért vettek fel, hogy betanítsanak, fáradjanak velem és most meg "élõsködjek". Mondták, hogy "aha, gratulálunk, meg örülünk, de nem épp erre számítottunk. Azért vettünk fel fiatalt, hogy sokáig dolgozzon itt..." Szörnyû volt hallani. Ja, és az egyikük annak idején hétfõn szült és még elõtte pénteken dolgozott... Hát, én pedig egy hónappal elõtte már nem fogok menni, ha tetszik nekik, ha nem! Grrrr.
Tényleg, te hogyhogy így aránylag korán abbahagyod a munkát?

Miszike
13+5
miszike

Sziasztok Lanyok!

Tegnap vegul en sem voltam eloadason, visszarettentett az esoKép

Ma viszont voltunk uh-nKép Videot nem csinaltak megint, merhogy allitolag regen sokan visszaeltek a 18. heti uh-k felveteleivelKép Na mindegy.

A doki nagyon aranyos volt, neha nem is tudta nezni a babat, annyira nevettemKép Megnezte szepen mindenet, plusz szerencsere voltak benn medikak, es nekik magyarazott, ami jo volt, mert mindenhol megallt, ez a rekeszizom, ez a sziv, ez a feje, gyonyoru a gerince stbKép A doki a vegen megjegyezte hogy osszesegeben tetszik neki ez a babaKép Mindene megvan, minden okKép Es az uh szerint pontosan 18+6 napos, tehat a szamolas teljesen okKép A labakoze sajna nem latszott, de majd legkozelebbKép

orsoly 18+6
orsoly

Nyula!
Asszem egy bazi nagy e-mailt küldtem neked, bocsi! Ha nem ment át, szólj, küldöm darabokban...
franyo

Sziasztok Lanyok!

Mar egy ideje itt olvaslak Titeket lapitva, de hozzaszolni meg nem mertemKép Mar csak babonabol is. Addig is a par hetes (3-10) allapotos vagyok c. topicba irtamKép

27 eves vagyok, ma vagyok 5 hetes es 1 napos (igen, ez meg bizony nagyon az eleje, ugyhogy meg be ne irjatok a tablazatba).

Csik, Kataa!

Gondoltam, hogy Ti vagytok azok, mar alig birtam visszatartani magam, hogy irjak Nektek, csak hat tudjatok hogy van, nem akarom meg elkiabalni. Igy most is csak azert irok, hogy tudjatok, igen en vagyokKép Majd par het mulva folytatom itt a megnyilvanulastKép Jah, es igen, mar abba is hagytam a munkat. Pontosabban bejelentettem, hogy tobbet nem megyek, mert most epp a Balatonon nyaralunk.

Gomboc!

Gyanus volt, hogy Ti igy 3-an (Csik, Kataa) ismeritek egymast, es gondoltam, hogy az eskuvos forumrol, de Neked ott mi volt a neved?

Mindenkinek jo baba varast!

Pussz,

Leszter
(5+1)
leszter

Franyó,

Megnéztem a leveledet, le tudtam tölteni, de már válaszoltam is több mint egy órája. Nem ment el?

Miszike, Orsoly,
Honnan lehet tudni, hogy mi lesz jövõ héten?

orsoly,
Én vagyok gagyi, de mit jelent, hogy visszaéltek vele? Ennyire naív vagyok?

Leszter,
Szurk neked, de úgy is minden rendben lesz, ha rászánod magad szívesen vár itt mindenki, nem csak az ezeréves ismerõseid.

Tipu,
Te is nagyon eltüntél? Mindenki nyaral?

nyulandi
14+2
nyulandi

Nyulandi,
én nem tudom, hogy mi lesz a jövõ heti progi, nekem nincs meg leírva. De ha kiderítetted, feltétlenül szólj!

Miszike
13+5
miszike

Nyula, az a baj, hogy ez már a válaszom volt arra a leveledre... KépKépKép
Szóval egy újabb levél, de akkor ezek szerint még nem ment át. Lehet, hogy visszadobja nekem, talán az lenne a legjobb, mert akkor újraküldöm kicsiben... még egyszer bocsi!
franyo

Orsoly,
Csatlakozom Nyulandihoz: mit jelent az, hogy "visszaélnek" az UH felvétellel???? "Mellesleg" örülök, hogy minden rendben... Kép

Miszike,
Ne csinálj magadnak lelkiismereti problémát a munkából(mondom én hülye, aki a 37. hétig fogok dolgozni), föleg ha igy állnak hozzá...
Szóval elsö a baba - ha úgy érzed, hogy nagyon fáradt vagy, vagy éppen valami orvosi indokod van, azonnal irasd ki magad, és ne törödj a többiekkel. Felesleges a "gép mellöl" szülni menni, mert még elötte kell valamennyire kipihenned magad, hogy eröt gyüjts. Szóval mindenképp csak addig dolgozz, amig birod. És mondd meg, hogy a szülés nem jelenti azt, hogy örökre eltünsz - utána majd folytatod ott, ahol abbahagytad.

Zita
34
parazita

Franyó,

Hihi, rájöttem, új mail ment. Elõzõben 1 képet küldtél, ugye?? KépKép Teljesen zavaros, ugye? KépKépKép

Nyulandi
14+2
nyulandi

Leszter Kép
Aha, tudtam am, hogy Te vagy az! KépKép En az a kicsi szoros terrariumban tarthato allatka vagyok, becezve. :-) Csak azt a nevemet tobben is megismertek, mivelhogy a Kepek topicban beirtuk a nevunket is, meg feltettunk fenykepeket is magunkrol, es a cegnel oten is leszolitottak, hogy ugye en vagyok az. Ez meg annal sokkal diszkretebb dolog, minthogy orszagna-vilagnak kikiabaljam...

Apropo, Miszike Kép, meg az en munkahelyemen se tudjak, es most ket het szabira is megyek. Fonokom mar egy hete nincs, elotte vegig gyujtottem a batorsagot, aztan megse mentem be hozza elmondani. MAjd aug. vegen. Pedig mar most is latszik a hasam, csodalom, hogy a kollegak se kerdeznek ra (pasik)...Kép
En a munkaabbahagyast ugy gondoltam, hogy majd szept. vegen, max. okt. vegen kellene. Nem birom en mar ezt a stresszt meg az orokos villamharito szerepet (szervezo es minosegbiztosito vagyok). Kép

Kataa, jooooooo henyelest es jo bucsubulit! Kép

Orsoly, a MArgit Korhazban se csinalnak a 18. heten videot. Egyszer azt mondtak, hogy valamikor szuletett egy beteg baba, es a szulok ezt a videot hasznaltak a pernel, merthogy alaposan megneze a videot, mintha latszodott volna valami rendelleneseg, de ezt a doki akkor nem vette eszre.
Es ezt elkerulendo inkabb nem veszik fel...hulye egy mentalitas...KépKépKép

Gombóc
(hivatalosan 15 het 6 nap, de igazabol 1 hettel kisebb)
Gombóc

Teljesen OFF vagyok, bocsi mindenkitôl... Kép Nyula, az egy kép elôtt még egy nagyobb csomagot is küldtem, szóval volt össz. két nagy csomag, meg egy kép... most már ment a negyedik mail KépKépKép
franyo

Miszike,

Ne bosszantsd magad, tényleg nem érdemelnek meg õk téged. Egyáltalán nem tesznek szerintem Neked szívességet. Azért az élet rendje az, hogy egy lány elmegy szülni. Már bocsánat 40-50 évesen már nem igazán tudják, milyen volt szülni.
Én azt mondtam, hogy november végéig maradok cca. 31. héten leszek. A fõnök is mondta, hogy a felesége is munkaasztal mellõl ment szülni, úgyhogy én is megtehetném. Én erre csak vigyorogtam, hogy sokkal fontosabb, hogy én jól érezzem magam meg a Bütyök, mint az õ lelki világa rózsaszín legyen. Kép Ha-ha és még nem tud még egy terhességrõl, és a kettõtõl már igazán ki fog borulni. És különben is még december közepén államvizsgázok - csak valaki írja meg a szakdogámat - és vizsgára való felkészülés + munka + babavárás az én fejlõdõ szervezetemnek már sok. Kép

Miszike, küldök sok mosolyt KépKépKépKép és örömhullámokat KépKépKépKépKépKépKépKép - biztosan használnak

Zita,
Miért döntöttél úgy, hogy 37. végéig maradsz? Nem túl fárasztó?

Nyulandi
14+2
nyulandi

Nyulandi, parazitaKép Pontosan arra gondolhatott a doki, amit Gomboc is leirt a Margittal kapcsolatban. Valakinek beteg babaja szulethetett, es ezt a felvetelt vitte be, hogy mar ezen is latszott...Kép Na mindegy, mondtam paromnak, max elmegyunk mittomen a Praxisba, es csinaltatunk 2d-s uh-t 2000-ert, es akkor lesz videonk isKép

orsoly 18+6
orsoly

Mindenkinek köszi a biztatást!
Nagyon jólesett ez a sok Kép is! Egész felvidámultam Kép ! De nem lettem bátrabb...

Miszike
miszike

Miszike,

Bátornak kell lenni, mivel most úgymond nem a Te érdekeidet kell megvédeni - már elnézést, lehet, hogy durván hangzott-, hanem a Pocaklakóét, akinek te vagy a legfontosabb és Te tudod az õ álmait megvalósítani. Azaz mindketten vagytok a legfontosabbak.
Ez a 30. hét, ahol Kataa abbahagyja tényleg korai? Ha nem lesz pénzem kismamaruhára, akkor már õsz végén leállok. Már most 90 feletti hasátmérõm van. 2 hét alatt nõtt 6 centit. És még nem is nõ a baba KépKép

Franyó,
Email ment. Remélem utolértük egymást.

Nyulandi
14+2
nyulandi

Sziasztok!
Végre van egy kis idôm, hogy normális hozzászólást is produkáljak... Kép Ma be kellett jönnöm egy napra a munkahelyemre (egy hónapra betegállományba vettek a hormonelégtelenség miatt, a 12. hétig).
Nekem mázlim van akkor a fônökömmel, teljesen toleránsan fogadta a hírt, gratulált, és ma is megkérdezte, hogy hogy vagyok... biztos azért ilyen megértô, mert neki is nemrég született a második gyereke (ô a papa, nem a mama Kép)
Miszike, sugározzuk neked a bátorságot!!!! Próbálj meg nem törôdni a rosszalló pillantásokkal, meg a hülye beszólásokkal. Igazán nem az a fontos, amit ôk gondolnak. Fura nekem, hogy egy nô, még ha ötvenéves is, így gondolkodjon, mint ezek a kolléganôid... Ha van gyerekük, nekik is nemsoká lehet unokájuk, nem? Legalábbis az én környezetemben a negyven-ötven éves nôk mind abban a helyzetben vannak, hogy megértik, hiszen ôk is alig várják már, hogy unokájuk legyen.
Owlet, Hayimpapa, Csík, Leszter, én is üdvözöllek titeket itt, és mindenkinek jó babavárást!!!
A jövô hetem lesz a 12.... megyek hétfôn ultrahangra is, már olyan rég voltam, és annyira remélem, hogy minden rendben lesz... Drukkoljatok nekünk! Kép Ha minden okés lesz, én is bekéredzkedem a táblázatba... KépKépKép
Pusz
Franyo
franyo

Sziasztok lányok!

Miszike! (Én is 13+5!!!)

Én is hasonló cipõben jártam, amikor kiderült a másállapotom. Engem is azért vettek fel, mert fiatal, frissen diplomázott emberre volt szükségük. Ráadásul én még csak próbaidõn voltam és még három hetet kellett várnom, hogy bejelenthessem, hogy jogilag is biztonságban legyek. Én csupa férfival dolgozom együtt és õk olyan édik. Állandóan a pocakomat vizsgálgatják, meg mindenben segítenek. Nekem is egy csomóan azt mondták, hogy az utolsó napig dolgoztak. Hát tudod én kakilok rájuk. Ez az én életem, én döntöm el mikortól nem akarok dolgozni. Gondolj bele, ha Gyesen leszel nem mehetsz majd szabira, ezért én az utolsó három hónapot békében, nyugalomban akarom otthon tölteni, készülve a nagy eseményre és a kis jövevényre. Nyugodtan elmenni az orvoshoz, ultrahangra, vásárolni stb. Ja és nem az állandó stresszben dolgozni, mert ugye az ügyfelek a telefon túloldalán nem tudhatják, hogy kisbabát várok.
Tehát csak tessék emiatt nem idegeskedni!

Én is inkább csak olvaslak titeket, de azt minden nap. Velem semmi érdekes nem történik, minden a legnagyobb rendben van. Viszont én is szívesen találkoznék veletek valamikor délután, mert 1/2 5-ig dolgozom.

Puszi mindenkinek és boldog, problémáktól mentes babavárást!

Pirus
13+5
pirus

Nyulandi,
nem úgy értettem Kataa 30. hetét, hogy korai ilyenkor "pihenésbe vonulni", hanem én úgy tudtam, hogy 1 hónapot vehetsz ki szülési szabinak, szülés elõtt is. Ezen kívül a rendes szabadságodat. Engem az érdekelne, hogy hogy oldotta meg, hogy ennél jóval korábban elmehet. Nem ismerem a jogi hátterét a dolognak igazán, hogy mit lehet/mit nem. És itt a cégnél biztos nem a baba érdekeit nézik, hanem a sajátjukat.

Miszike
13+5
miszike

Miszike! Nagyon egyszeru: tappenzKép

orsoly
orsoly

Miszike,

Én táppénzen leszek a szülésig, a szüléstõl kezdem a szülési szabadságom. Én így oldom meg. Nálunk mindenki táppénzre ment már a 3. hónaptól, úgyhogy a hõs érdemrendet is megérdemlem

nyulandi
14+2
nyulandi

Miszike!
Én is csatlakozom az engem megelõzõ bíztatóidhoz. Az én háromgyermekes fõnöknõm reakciója ez volt: "MÁÁR?"
Igen akkor volt "MÁR"-3 és 1/2 éve dolgoztam ott és mellesleg betöltöttem a 30. évemet. Ha nagyon fiatal az ember akkor is megkaphatja ugyanezt, ha kicsit idõsebb szintén, ha meg még idõsebb annál inkább.
Tudom, hogy rossz érzés, mert nekem is volt benne részem, de a babád az elsõ-minden csoda 3 napig tart, de a tiéd egy életen át!!! És Õ a legfontosabb!!!
Dolgozni is csak addig menj, amig jól esik, ha végig, mert neked az a jó, tegyél úgy, ha "holnaptól" inkább már teljes gõzzel a babavárást találod a jó választásnak, akkor pedig csináld aszerint. Ez az a helyzet, amikor csak te és a baba számít!!!!
További jó babavárást:Moncsúr
moncsur

Grrrrbbbbbrrrrrrzzzzz!!!
Utálom az egészet!!!
Bementem a fõnökhöz (a biztatásotokon felbátorodva), nagynehezen kinyögtem neki tök vörös fejjel, hogy mi a helyzet, és Õ MÁR TUDTA!!!! Valamelyik kedves munkatársnõ elmondta neki. Még azt sem várták meg, hogy méltósággal, tõlem tudja meg!!! Jujj de rossz volt. És persze nem örült, azt mondta, hogy "háát, majd megoldjuk valahogy. Gondolom legalább maga meg a férje örülnek" És hiszitek vagy sem, az õ felesége is az utolsó napig dolgozott... És hogy az milyen jó volt, hogy nem otthon unatkozik... Sikítani szeretnék!!!

Miszike
miszike

Lányok!

Én is táppénzre kívánkozok menni. Múlt héten voltam a bérszámfejtõnknél, aki felvilágosított arról, hogy 2003. jan 1-tõl új GYED és GYES elszámolás fog életbe lépni és majd csak akkor tudom igényelni ezeket a hozzájárulásokat és csak akkor tudom majd meg, hogy valójában mennit fogok kapni. Jó mi? Lehet, hogy megint megváltozik a rendszer és most újra az jár jól, aki minimálbérre van bejelentve. Én ezt nem értem, meg a többi bürokratikus hülyeséget sem. Miért kell a kismamákat ilyenekkel fárasztani a 9. hónapban? Mindenféle papírokkal rohangászni a dolgozóba meg a OEP-be. BRRRRRRRRRRKépKépKépKépKép

Pirus
pirus

Lehet, hgoy nagyon alulmûvelt vagyok, de a táppénz az mi? Amikor a házidoki kiír, hogy beteg vagy? Légyszi világosítsatok már fel, mert meg szeretném spórolni a szülési szabit a szülés utánra.

Pusz
Miszike
13+5
miszike

Miszike!

Mondd meg annak a majomarcúnak, hogy igenis nagyon örültök és ez a legjobb dolog, ami történhetett veletek! És õ meg nyugodtan kenje a fejére a feleségét, az utolsó napon hagyta abba a munkájával együtt!!! Lehet, hogy a nõnek nem volt más választása, mert a férje egy egoista, önzõ kis izeltlábú!
Lényeg, hogy túl vagy rajta!!!KépKépKép
Innentõl pedig tessék élvezni a babavárás minden pillanatát és gondolj arra, hogy nem rúghatnak ki!
Pirus
pirus

A táppénz, az amire a háziorvos ír ki és egészen a szülésig jár, mert ugyebár nem lehet minden kislurkó születését elõre beprogramozni. Ez a fizetésed 70%-a (kb.-egyéb járulék) és bármikortól igénybe veheted, ha elõtte minimum 180 napig biztosított voltál, tehát volt bejelentett munkahelyed.
pirus

Pirus!
Te voltál már védõnõnél? Néztem a naptárban, hogy mikorra vagy kiírva. Én az én dátumomat innen a netrõl szedtem egy kalkulátorból, a védõnõ meg a korongjáról 4 nappal többet mondott, az egyik könyvben meg 6 nappal több lenne. KépNa mindegy. Szülünk amikor szülünk. Lehet, hogy egyszerre...

Miszike
(szintén) 13+5 Kép
miszike

Miszike!

A kalkulátor szerint jan 31-én kellene szülnöm, viszont a doki az ultrahang felvételek alapján azt mondta, hogy pont egy héttel kisebb a baba, ezért én önállósítottam magam és kiírtam a babámat febr. 06-ra.
Nekem is oly mindegy, hogy most a 15. vagy 14. hétben vagyok, a lényeg, hogy a gyerkõc jól érezze magát!
Védõnõnél voltam, de semmi újat nem mondott. Sõt mondok neked valamit. Én úgy étkezem, ahogy eddig, úgy élek, ahogy eddig és semmi panaszom nem volt, nem hánytam, nem émelyegtem, nem folytam meg ilyesmi. Mióta ki sem nyitom a nagyon okos terhes könyveket, azóta még rémképeim sincsenek, mert szerintem azok csak arra jók, hogy szegény kismamáknak hirtelen minden bajuk legyen.

Pirus
pirus

Sziasztok Lányok!

Igaz, hogy nem sûrûn szólok a témákhoz, de mindennap olvaslak benneteket!
Most ez a ki meddig dolog fogott meg. Én a 20. hétig dolgoztam, mert sajnos az én munkahelyemen álló munkát kell végezni, azt pedig túl sokáig nem mertem kockáztatni.
Miszike!
A táppénzre vételem pedig úgy történt, hogy a nõgyógyász írt egy javaslatot a háziorvosnak. Vannak kódok, hogy miért vagy táppénzen, és van kifejezetten olyan, hogy a terhességed miatt nem dolgozhatsz. Ennyi. Azóta én 2 hetente járok szépen a táppénzes papírért a házidokihoz, azt kiviszem a céghez, és õk az alapján számolnak. A baba egészsége minden elõtt való, ezt egy fõnõk sem vitathatja! A szülési szabadság pedig jár már egy hónappal a szülés elõtt, ezt az egy hónapot tudtommal nem lehet átvinni a szülés utánra, ami 6 hónap szüési szabi akkor is ,ha elõtte az egy hónapot nem vetted ki!
Úgyhogy ne hagyd magad, lényeg hogy a Manód és Te jól legyetek!
Üdv
Betti (26+3)

Kép

Betti
fodbetti

Pirus,
akkor már értem! De az nem jelent gondot az átlagkereset kiszámolásánál? Úgy értem nem lesz kevesebb a Gyes, vagy mittomén? Tényleg rámfért volna az a tegnapi tanfolyam Kép .

Miszike
miszike

Miszike!

A GYED vagy GYES a szülés után jár és ezekbe valóban nem számít bele a táppénzes idõszak, abból a szempontból, hogy ezeket a hozzájárulásokat csak akkor kaphatod meg ha a keresõképtelenség elõtt (legyen az szülés, szülési szabi, vagy táppénz) 180 napig biztosított voltál. A pénzike pedig attól függ mennyi volt a tárgyévi kereseted. Ha táppénzen vagy attól még a bejelentett fizetésed nem változik, csak te kapsz kevesebbet. (Ami persze jó nagy disznóság!KépKépKép
Tehát az alapján fog kiszámolódni a GYED. De mint írtam jan. 1-tõl új számítások lesznek!

Pirus
pirus

Betti,
igen, igazad van, az a legfontosabb, hogy jó legyünk. Nem tudom, hogy fogom bírnia a telet, de majd meglátogatom a házidokit, ha nincs más választásom... Kép

Pirus,
jó neked, hogy nincs semmi bajod. Ha azt nézném, hogy hogy vagyok, akkor már kb. a 6. héttõl otthon lustulnék. Ugyanis elég gyakran jelent gondot az étkezés és a járás Kép. Nem tudom, hogy ezt hívják-e hivatalosan émelygésnek, de elég rossz. De a Babuért mindent!!! Érte jó még émelyegni is!

Pusz
Miszike
13+5
miszike

Miszike!

Az átlagkeresetedet csökkenteni fogja, ha hosszú ideig vagy táppénzen. Elvileg az elsõ 15 nap táppénzt 100%-al számolják el, utána pedig már csak 70%. Az átlagkeresetet viszont állítólag mindíg az elõzõ év alapján számolják. Tehát ha most elmész táppénzre, akkor azt a tavalyi átlagkereseted alapján számolják el. Ugyanígy van ez a szülési szabadsággal is. Ha jövõre mész el szülési szabadságra (ami valószínû), akkor az idei átlagkereseted lesz az alapja.

Szóval kicsit bonyolult, de remélem valamennyire érthetõ volt.

Tüni
tüni

Na en megottem a ceges bucsuztatasomrol.Olyan furi volt hogy most en vagyok az akit bucsuztatanak.Mindenki nagyon kedves volt es benyomtam egy csomo sutit.KépKépKép

Miszike,
Hat teljesen fel vagyok haborodva ezen a hozzaallason.
Szoval az en sztotim az hogy amikor aprilisban bejelntetem a babut mar akkor mnodta hogy juli vegeig maradok.Aztan a mai nap lett belole.Meg szeptember 1-ig szabin leszek utana meg tappenzen a baba szuleteseig mi kb 5 het,es azta njohet a GYAS.
Mar 9 eve dolgozom es szerettem volna egy kis pihit es nyugit hogy mindenre legyen idom elintezni elotte.De holnaptol 2 hetet nyaralni megyek utana meg mar keszulodok otthon es baratnozok na meg babanetes talikra jarok,setalgatok,pihenek stb.
MEgbirnam a munkat de elore mar igy allapodtunk meg es mar utodom is van.Bar a labdagadas az Sz..r nagyon estere de ha ootthon leszek akkor mar pihenteteni is lesz idom nem csak logatni az iroasztal alatt.

Orsoly,
Gratula az UH-hoz,lenyeg hogy minden rendben van.
Este megirom nektek a kovetkezo eloadasok programjat csak otthon van a papirom.

Leszter,
Hatalmas gratula Nektek.Hat ez gyorsan oszzejott.KépSzervezunk egy 3-as talit de mi lenne ha Te is jonnel.Majd aug vegen viszzaterunk ra.OLyan izgi hogy mar egyre tobben vagyunk kismamik.

Pocok,
Ismeros a szitu.Tolem is kerdezte khogy nem fura mindent feleadni egy gyerekert ???Hat az ilyenek vagy onzok vagy irigyek,vagy mindketto.

Nyulandi,
Hat szerintem nem korai,mert mar nekem is jo nagy hasam van,bar en kocsival jarok es ovtereolvel de aki tomegkozlekedik nem lehet tul jo hogy hozzaernek a hasahoz.

Pirus,
Teljesen egyetertek veledKép
Betti,
Es te hogy kapod a tappenzt,minden rendben az utemezessel?Milyen idokozonkent kuldik?

Na en mentem az UH-ra este jovok.
Kataa
29+3

Kép
Kép
kataa

Miszike!

Na jó, persze szerencse kérdése is, hogy az embernek nincs semmi baja. Bizonyára nekem nincs olyan erõs hormon változásom, mint másoknak. Vagy tudja ég. De én útálok betegnek lenni és a terhességemet pedig egy percig sem tekintem betegségnek. Ha nem érzed jól magad inkább maradj otthon egy ideig és pihenj! A nagyokos munkatársakkal pedig ne foglalkozz!
Állítólag mostanára már el fognak nálad is múlni a rosszullétek. Nekem az is sokat segít pszichésen, hogy autóval járok mindenhova és nem kell azon izgulnom, hogy mikor hányom össze a buszt, vagy metrót, mert tudom, ez sok kismamát feszélyez. Az emberek meg néha olyan bumfordiak tudnak lenni. Semmi empátia nem szorult beléjükKép

Pirus
pirus

Kataa!

Hat hete vagyok táppénzen, most a héten kaptam az elsõt, de remélem ezután sem nekem kell utána mászkálni, hogy meglegyen. Biztos jó lesz az UH! Én is a 29-30. héten megyek majd legközelebb, de már alig várom. Majd írd meg, hogy milyen volt! Biztos szép kis kerek már a babád!
Betti
26+3

Kép

Betti
fodbetti

Tüni, te "szakértesz" ilyen GYES-GYED-táppénz-dolgokban? Mert volnának keresztkérdéseim... valakihez, aki nagyon érti ezeket a dolgokat...
franyo

Ja nem telifogsoros nevetõt akartam, hanem Kép
pirus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: