Mea

Nálunk is hűvös van bent, még hosszúgatya is kell Gergőre. Szerintem jó, ha van rajtuk valami lenge ruha, védi őket a naptól, az esetleges széltől, nincsenek annyira kiszolgáltatva. Múltkor panaszkodtam valakinek, hogy Balázs már második nyáron balhézik, hogy nem hajlandó rövid rucit hordani. Erre ő azt mondta, hogy jól tudja a gyerek, hogy mi kell neki, hagyjam rá, öltöztessem a lehető legvékonyabb hosszúba. / szerinte nagyon sokmindentől védi magát a hosszú ruhával, nem csak az időjárásra kell itt gondolni/ Így is teszek, bár nagyon nehéz ilyenkor hosszú rucikat beszerezni, ami lenge.
Prüntyi

Tüncsi nagyon ügyes, és nagyon édes!!! És micsoda medencéje van!
Ma este megint egyedül vagyunk

Együtt fürdettem a két fiút, és feldobtuk az esti rutint egy kis buborékfújással. Azt a visítást, amit Gergő rendezett

Nagyon élvezte. Többször beleugrott a vízbe, mert annyira el akarta kapni a buborékokat. Asszem holnap a játszóra is elvisszük
Annyi pozitív van ezekben az estékben, hogy Balázs általában elalszik Gergővel együtt, mert nincs Apa, aki felpörgesse. Ma előbb horkolt, mint Gergő

Kilencre már én is megfürödtem, kis netezés, utána kis vasalás, és talán még olvasok is
Mai Balázs-száj: Nekiálltam főzni, kivettem a hűtőből az egész csirkét, szedegettem ki a pocakjába dugdosott aprólékot a leveshez. Balázs néz nagy szemekkel, hogy ez mi? Mondom, hogy máj, láb, szív, zuza. "jó, de az a nagy?" Az a csirke volt valamikor.
" előtte ez állat volt?" Igen. "De mért ölték meg?" Mert ezért tartották, hogy ennivaló legyen belőle.
Gondolkodik, figyel, majd megszólal:
"Szegény, akkor már biztos meghalt".....
Asszem, teljesen még nincs tisztában ezzel a halál-dologgal
Ha netán valakit érdekel, vasárnap estig itt nálunk a sétáló utcában jó kis rumli van: borfesztivál! Sok pavilon, főleg borosok, kóstolás, de van néhány vásáros is, meg rétes, Lacikonyha, kürtőskalács, vattacukor, lángos, stb. És délutánonként a színpadon mindenféle program, főleg néptánc, népdal, fúvószene, de lesz bábszínház is, és Berecz András mesélő is / a Fábryban lehetett látni legutóbb/.
Jó a hangulat, csak azt sajnálom ilyenkor, hogy nem lehet nyugodtan sétálni a gyerekekkel, nagy a tömeg, a zaj, még a játszóterezés sem olyan jó. Aludni meg végképp lehetetlen Gergőnek ott.
Ehhez a fiú vagy lány kérdéshez akartam még írni: Szoktam jókat mosolyogni anyukákon, amikor vérig sértődnek, hogy fiúnak nézték a lányukat, én meg szoktam örömködni, amikor lánynak nézik a fiaimat. Egyik ismerősömnek eszméletlen randa kislánya van / már bocsánat, de tényleg.../, ráadásul kiskorában mindig tüsire levágta a haját, "hogy erősödjön", így aztán hiába virított a fülbevaló, kivétel nélkül mindenki fiúnak nézte. Ő meg fel akart robbanni. Én sem tudom mindig megállapítani, fiú-e vagy lány egy kölök, úgyhogy azt szoktam kérdezni: "jaj, de édes, hogy hívják?" Na, ez sem mindig egyértelmű, de azért általában kiderül
Megvettem a Kismama különszámát / 2-8 éves korig/, és abban is van egy összehasonlítás a fiúkról és a lányokról. Főként statisztikai adatokra épül, de én nem igazán értek vele egyet, persze én csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni. / ilyeneket írnak, hogy a lányok sokkal kedvesebbek, nyugodtabbak, kevesebb a gond velük a suliban, eljátszanak magukban, stb. A fiúk verekedősek, sokkal több baleset éri őket, sokkal több a baj velük... / Én azt gondolom, a nemtől függetlenül itt is nagyon sok múlik a családon, a környezeten, hogy milyen lesz a fiú vagy a lány.
Na eldugulok, Ti is írjatok!