A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuzi,
igeeen, biztos azért, mert egy idö után ez is "láthatatlan" lesz :D :D

és Hétföi tali a Bikáson lesz vagy esetleg máshol ? :wink:

KépKép
fibi

Én a hétfői talival kapcsolatban azért nem nyilatkozom, mert még nem viztos, hogy megyünk :(
zuzmo1

Zuz,
és a Tiéden rajta van a szavatosság? enyémen nincs :( most honnan tudjam, hogy jo e még? azért ez is majdnem 3000 ft volt akcijosan tavaly...

KépKép
fibi

Köszönöm a segítséget :)

DM itt van a sarkon, mindjárt jól letámadom :)
Az arcára is lehet ezt kenni?
macskanyu

enyémen sincs, de szerintem ha nincs rossz szaga, akkor biztos nem romlott meg. Ezek azért több évig bírják. Egyszer vettem Niveát magamnak, és azon rajta volt a szav.idő, és kb 3 év volt.
Mondjuk marhára nem értem, hogy miért nem tudják ráírni, főleg, hogy gyerekeknek való dologról van szó :evil:
zuzmo1

Macs!
Én az rcára is kentem, úgy hogy a kezebe nyomtam, elkentem, és úgy kentem be az arcát. De azért arra ügyelj, hogy elvileg 1 éves korig nem nagyon szabad a babákat napra vinni, de gondolom, hogy nem napozni akarod kirakni Fülit :lol:
zuzmo1

Zuzmo,
neeem, persze. Csak a kenguruban jobban elvan, ha megyünk bárhova, mint akár babakocsiban. Ebben a hőségben meg napozót adok rá, tehát mindenképp kell védenem valamivel a naptól. Meg ha árnyékba kifekszünk, gondolom akkor sem árt a napvédelem.. :)

És nagyon köszönöm nektek a segítséget :)
macskanyu

Vica!
bocs, nem Erőmű utca, hanem mi is? :) ahol az Önkormányzati segélyt osztogatják. ..
órabér: így legalább jobb szájízzel melózik. mondjuk mikor egyszer egy évvégén halálra hajtottak, akkor azt mondtam, hogy már semmi pénzért többet.
én is 4. hónapban házasodtam, mert addig lusták voltunk megszervezni.

Macs!
én is Lencsivel vettem a ruhámat, csak a hasamban. és megnyugtatlak, a "ledér" magazinban is jól mutatnál, főként milyen jól keresnél!! :)
nálunk a trükk, hogy kb. 2 hete eszik pogácsát néha. ha megyek vásárolni, viszek neki egyet (olyan mini Fornetti méretűt) és két részletben oda adom neki. ezzel órákig elvan :). tegnap két pogácsát is megevett a nap során, habár volt, hogy gyanús, hogy eldobta. csak ehhez még Fülike fiatal, nem beszélve róla, hogy neki még ott a tejcsike.
amúgy estélyit szeretnél? vagy kosztümöt? mert "estélyit" láttam a Westend földszintjén, a nagy élelmiszer üzlet mellett. pl. pezsgőszínű tök hosszú, szinte egyenes szabású, némi díszítés a mellközeli részeken.
Naptej: tegnap elbeszélgetve egy szakemberrel erről, ő azt mondta, hogy érdemes az 50+-osokat venni (pl. Vichinek van ilyen), főleg, hogy Füli még nagyon pici! miután minden faktorúnak ugyanannyi az ára (dög drága, 3700 Ft), rajtad áll a döntés, ráadásul nekik van direkt gyereknek szánt naptejük. tegnap már használtam is, semmi baja nem lett Lencsinek tőle.
Zuzmóék 40-es Níveát vettek, ez spray-s formula, és ez is jó, de Pajika már bőven elmúlt egy éves. a mi lyányaink meg ugye még bőven nincsenek egy évesek, elvileg még napra se lehetne velük menni. a 100-as faktorúakról meg azt mondta a figura, hogy ilyen csak elméletben létezik, kb. 60-as faktort tud, úgyhogy most egységesítik a rendszert, és minden naptej gyártó céget kötelezni fognak, hogy legyen 50+ (ami több lehet, kevesebb nem)-os baba naptejük is.

Zuzi!
ezekben az időkben marha kényes volt a hasam, már nem tudtam többé farmert viselni, csak valami puha anyagút. mindenről úgy éreztem ,hogy szorít. :(
Ikea frankó volt, Lencsi marha jól elvolt, végig nézelődött, nem is nyűglődött szinte semmit. ő is nagy plázás lesz!
és bennem is maradt ilyesmi, hogy folyton a gyogyótárba küldtem a férjemet, már a Tena betétekben is teljesen kiokosodott :). durva, nem? mindig mondtam, hogy rohanjon haza, ne lézengjen, pedig hozzánk is közel van az az ominózus patika. ;-)

Votiv!
hogy oldod meg, hogy a kádban ne fázzon meg Istók? mindig utána engeded neki a melegvizet? mert Lencse nálunk is maradna a kiskádban, de félek, hogy megfázik. :(

Barbi!
amíg még pici a babád, szerintem vehetsz hangyacsapdát, amibe belesétál, majd a talpán behordja a bojba a szert. később sajnos ez nem jön be, de én végig járattam férjemmel a hangyaforrásokat, és begipszelte a mini lukakat, és nem tudtak többé feljönni. legrosszabb esetben te is ki tudod hívni a "Köjált", vagyis az Ántsz egyik kis Kft-jét, ami ezzel foglalkozik.

Recca!
képzeld, utána jártam, és mégis esett! csak én nem vettem észre!!!! :)

Votiv!
máskor írd, hogy lebzseltél, mert ne sajnáljunk feleslegesen! :) :) :)

Indi!
voltam ilyen helyzetben, és sajnos nyelnem kellett. mondjuk gyerekem még nem volt, de szüleim megmondták, hogy nem hagyhatom ott a munkahelyet. a melóhely nagy gané volt, irodista voltam, és egyszer csak kitalálták (mivel látták, hogy nyúl vagyok), hogy áttesznek 3 hónapra az üzembe, aljamunkára. napi 12 órát kellett dolgoznom és nem adtak szabadnapot. a harmadik héten alig bírtam felmenni a lépcsőn. később visszatettek az irodára a szezon befejeztével, de sosem feledem el. (meg szüleimnek sem, hogy azt mondták, ki kell bírnom. bezzeg testvéremhez másképp álltak.) kérdés: a minden napi 2 órát fizetik? a külföldi hívásokat gondolom nem... én valószínűleg a gyerek érdekében (éhhalál elkerülése végett) tűrnék.

MI MOST EL 1 EGÉSZ HÉTRE. nem hiszem, hogy vissza tudom olvasni a termést, úgyhogy mikor majd jövök, mondjátok el, hogy ki szült meg addig :)
ancsipancsi

Sziasztok! :)

Ezer éve nem jártam erre már megint :( , de alig kerülök gép elé mostanában. Vagy úton vagyunk, vagy a lakást kell rendbehozni, meg Mátét se lehet már magára hagyni, kúszik-mászik, és meg tudja állva tartani a súlyát. :) Szóval, nagyon elvagyunk. De olvasgatni szoktalak azért benneteket! :)

Kis tanácsra/megerősítésre lenne szükségem. Máté már elég sok mindent eszik, ezzel nincs is gond. Viszont a gyümölcsöket imádja. Ha valmait kevésbé szeret, és rakok hozzá banánt, akkor úgy tuti eszik belőle. Viszont most hívott Anyu, hogy beszélt a gyerekorvossal, és szerinte ennél sokkal jobb lenne, ha inkább cukrot tennék bele gyümi helyett. Én meg ezt nem szívesen tenném. Ti hogy csináljátok? Sózzátok, cukrozzátok a bébik ételeit? Én eddig ezeket mellőztem.. Meg azért sem gondolom, hogy ez jó ötlet (bár lehet rosszul gondolom), de amikor náluk voltunk, akkor Máté kapott virslit is, mivel az baromfi. Oké, de azt csak később lehet, nem? AZ nem tiszta baromfihús. Meg disznóhúsból készült levest evett, abban főtt krumpli, répa, tészta és azt kapta. Na hazajöttünk, és olyan ronda piros volt a popója. :( SZóval, ezért se szeretnék inkább erre a cukros tanácsra hallgatni. De a vélemények érdekelnének. :wink:

Más! Nem tudtok olcsó, és jó szálláshelyet vízparton? Apartman is jó, ahol főzni kell csak szeretnénk kikapcsolóni 1-2 napra. Apa nem nagyon tud szabira jönni, még tavalyi szabadsága is van. :( A főnök nem engedi el, úgy gondolja, hogy végigdolgozzák, túlórázzák a nyarat. Nincs is jobb annál. :D

Csak ezt az oldalt tudtam végigolvasni. Ne haragudjatok.

Indi! :( A te főnököd is meg akar hajtani, mint az igás lovat? Sajnálom. :(
mkatus

Katus!
igen, sajna elég ritkán jössz :). a virslit elvileg (mivel kb. 40%-a hús [amiből pár százalék fehérje, többi zsír/víz], a többi adalék, szója, stb.) nem ajánlatos 1 éves kor előtt adni. azt, hogy most sertés, vagy baromfi húst adsz egy majdnem 10 hós babának, szerintem sík mindegy. én még tésztát sem adtam neki, de adtam pogácsát az is ugyanaz. viszont a cukros tanácsot szvsz ne fogadd meg, badarság! nálunk is elejében (mondjuk még 5 hósan) nem ette meg a főzeléket, csak édesen. úgyhogy főztem bele mindig egy almát is. a banánra nem muszáj rászoktatni, van még sok sok gyümölcs, amivel édesíthetsz. cukrot, sót ne használj, illetve ilyen korban sóból lehet már egy-egy csipettel a kajába tenni. különben, hogy egyszer egyszer evett virslit, attól se lesz baja, csak nem kell rendszeresen adni.
a banánról azért írtam fentieket, mert férjemnek 2 éves koráig mindenbe banánt kellett tennie az anyjának, annyira rászokott.
ancsipancsi

Zuz,
hétfö :( de ugye nincs baj??
ja, én sem értem, hogy pont gyerekcuccra nem irják rá :shock:

Ancsi,
jo nyaralást!

Katus,
mi nem cukrozunk semmit Bálintnak, söt magunknak is mézzel édesitjük a dolgokat. erröl a témárol volt soxor itt szo. és virslit, párizsit 2 éves korig nem ajánlják, de B már kapott (másfél éves).

Macs,
arcára is, ahogy Zuzi irta :) és szivesen :D

na, el teszkoba.

KépKép
fibi

jaj, erről jut eszembe!

tudtátok, hogy a Coca-Colában szőlőcukor van és nem répacukor?? én nem gondoltam.
ancsipancsi

Köszi szépen! :) Akkor jó, megnyugodtam. Máténál változó, van, hogy úgy is jó a főzi, van, hogy kell bele valamilyen gyümölcs, ami általában a banán. Amúgy érdekes dolog ez a gyümölcskérdés, mert ez a "cukros" doki azt mondja, hogy 100 g-nál többet nem ehet egy nap. A védőnőnknek meg amikor meséltem azt kérdezte, hogy miért nem adok neki gyakran ha szereti? Nem kell korlátozni a gyümiadagot, csak figyelni kell rá, hogy egyen elég főzit, meg husit. De azonkívül mindegy mennyi gyümölcsöt eszik...
mkatus

Katus!
milyen cukros doki? lemaradtam valamiről? csak a cukorbetegeknél szokták korlátozni a Ch mértékét.
ancsipancsi

Katus!
Ez az! Gyümölcs helyett cukrot a gyereknek! és mi erre fizetjük a tb-t! :twisted:
zuzmo1

...én azért nem vagyok biztos a dologban teljesen, anyukám is hívott (minden jóindulata ellenére), hogy "beszélt a dokival" és ne szívjuk a baba orrát, mert árt a fejének. frászt beszélt ő, csak így nyomatékot adott a mondanivalójának. persze az orvosok is megérik a pénzüket, csak fel nem foghatom, hogy miért fáj az vkinek, ha gyümölccsel édesít az ember, ami persze szintén cukor, de mégsem kristály.
ancsipancsi

Katus :) Ez a doktor egy barom! Nincs olyan gyümölcs, ami áértalmasabb lenne a finomított cukornál! Sőt! A cukor maga méreg ebben a finomítot formájában- semmi értékes anyag nincs benne. Nem értem, mia baj a banánnal, ha a magas CH tartalom miatt van, akkor meg hogy lehet cukorral helyettesíteni? Mondjuk az almával, barackkal, répával, sütőtökkel és céklával tényleg jól lehet édesíteni és azok már kisebb korban is ehetők, ugye?

Jól sejtettem, hogy sokan vagyunk, akik személyesen vagy családtag révén érintettek ebben a kizsákmányolás-témában :( Terrmészetesen nekem sem fizetnek a szabadnapi munkavégzésért.

Macs :) de jó, hogy kérdezted a naptej-dolgot, én is éppen ezen törtem a fejem. Talán Johinak van valami Weledás, majd mindjárt rákeresek, azért azt szívesebben használnám ugyanolyan borzasztóan sokért, mint a bolti izéket, ha van.

Dominó azt mondja, hogy nem szeret egyedül lenni :lol:

indianyo

Katus, mi sem cukrozzuk Isti kajáját. a gyerekek még nem annyira édességfüggők, mint mi felnőttek :D és általában szeretik az ételek/gyümölcsök saját ízét :D
ha nem nagyon ízlik, lehet ügyeskedni a gyümölccsel, pl. husit is gyümölccsel összefőzni, szerintem tök jól csinálod.

én ha a cukorra gondolok, mindjárt olyan kisgyerekek jutnak az eszembe, akiknek 4-5 évesen kis fekete csonkok vannak a szájukban :( :?

én disznóhúst, se marhát nem adok speciel a fiamnak, pedig nem vagyunk vegák. épp elég neki a pipihús meg a pulyka. virslit már szokott kapni. az úgy tudom elsősorban a sok "műanyag" ízfokozó, állományjavító, pácsók stb miatt gáz (meg hát nem túl értékes húsféle ez, valljuk be), ill. a szója miatt mert az csúnyán allergizálhat de ha nem volt gond vele, akkor adhatsz neki máskor is.

Ancsi, 30 fokban nem fázik meg a gyerek lubickolás közben :D de a főlubickolók Neeték, nekik kerti medencéjük is van ám! :D és ott sem fázik meg Eszti :D és ma is fogunk du. pancsikolni 8)

Gabi, ok, majd folytatjuk :D

Zuzi, van pl nozóda veszettség ellen is, ezt a veszett kutyából állítják elő :shock: :D de ne félj, sem a DPT sem az MMR nem hullából van :wink:

votiv 8)
votiv

Zuzmó!
tudod milyen furcsa? a mi dokink meg azt mondta, hogy gyak. bármennyi gyümölcsöt adhatok Lenkének, csak nyugodtan adjam, úgyis átmegy rajta, mintha ott se lett volna, és jól tisztítanak a rostok.

én várom, hogy jöjjön Fibi, és megmondja, hogy milyen az a doki, aki gyümölcs helyett a cukor evését javasolja. :)

Katus!
még egy trükk! mikor nincs más kéznél, akkor bébi gyümölcslét keverek a kajába, ha csak úgy nem akarja megenni. ez főleg a tejpépeknél volt, mert el akartam használni 2 nyamvadt doboz HA pépet, de nem ette. ha nem vízzel, hanem gyümölcslével kevertem ki neki, rögvest fogyasztotta. (ezt hívják gyümölcsös tejpépnek :lol: )
ancsipancsi

Votiv!
nálatok 30 fok van? mert náluk 22-23 fölé most sem megy a lakásban. :cry: és mikor megpróbálom kiszedni a kádból, már lila a keze. habár lehet, hogy a kapaszkodástól :? utána reszket, mint a nyárfalevél.

úristen mennyit írtam, leírom a jövőhetet előre!
ancsipancsi

Ancsi,
Westendben jártam én is, de ha ugyan arra a boltra gondolunk, akkor ahhoz még sok bankot kell rabolnom :P
igazából valami csinosabb, de egy színű,világos, nyárias jellegű, alkalmi ruhát szeretnék, de nem ragaszkodom mereven ehhez. Kosztümöket is néztem rengeteget, de nem volt olyan ami tetszene.

Katus,
hülye ez az orvos?? cukrot?? gyümölcs helyett?? mi a fenének?? sztem bátran adj neki gyümit és nehogy cukrozni kezdj emiatt.. teljesen egyetértek Zuzmoval.
Éljen a diabétesz?!
Kép
macskanyu

Indi, főnök :evil: :!: szerintem gondolokodj el azon, mit tudnál mást csinálni Dominó mellett, hogy ne kelljen sokáig nyelni. fújjj. gusztustalan. vudu-babán kéne szögekkel szurkálni...

naptej: Johi honlapján is rajta lévő havasi gyopáros Weleda naptej avagy napkrém sztem rulez (árban is ok).
és nem kell ám 10000 faktor, úgy tudom a hirtelen leégő, nagyon fehér bőrűeknek már a 30 is elég, ha nem napozni akarnak, a kevésbé fehér bőrűeknek pedig 15. máshol meg azt olvastam, 10 fölött már minden jó a mi éghajlatunkon. persze Ausztráliában lehet, hogy kell a 40 is...

nyaralás: júni végén 3 nap szocreál Siófok :D júliusban meg szintén 3 nap Kistápé :lol: :lol:

votiv 8)
votiv

Ancsi, nem a lakásról beszéltem, ott nálunk is szerencsére elég hűvös van (bár tegnap még itt bent is a seggünkön folyott a víz :wink: ), hanem a teraszon, ahová egész du. odasüt a nap.
de lehet, hogy Lencséd fázósabb, és akkor neki nem tuti a pancsi.

votiv 8)
votiv

Macs!
én 40eFtért néztem a ruhát, több üzletet végig járva, arra jutottam, hogy máshol még drágább. mondjuk nem ott vettem végül, hanem másol, asszem 33eFt-ért, de ez volt a legolcsóbb, és úgy rohantam vissza érte. ott a Westendben lehet, hogy a mellette lévő üzletet mondod, ahol esküvői ruhák is vannak. azok a partyruhák vagy 100eFtba kerülnek. :(
ancsipancsi

Indike,
kár, hogy nem előbb írtad Johit, mert közben megvettem a DM-ben a niveásat. De most már mindegy. Elképzelem, milyen lesz Dominó, ha az alapszínére még rá is barnul Kép

Votiv,
ha hiszed, ha nem én is a sómentes, cukormentes dolgokat szeretem. Csokiból is a minél feketébbet :) Kedvesem tud isteni finom husilevest főzni, sok zöldséggel, csirkéből, semmi sóval!

Ancsi,
Fülicsek egy jegesmedve-kölyök. 18 fokban is olyan meleg,mintha 28 lenne. Pont olyan mint az apja :mrgreen: Ő sem fázik, plusz 5 fokig, rövidujjúban..
macskanyu

[quote="votiv"]A írta:votivncsi, nem a lakásról beszéltem, ott nálunk is szerencsére elég hűvös van (bár tegnap még itt bent is a seggünkön folyott a víz :wink: ), hanem a teraszon, ahová egész du. odasüt a nap.
de lehet, hogy Lencséd fázósabb, és akkor neki nem tuti a pancsi.

Votiv, te drága!!!!!! nálunk nincs terasz, én meg aszittem, hogy te az esti pancsit mondod :). de majd lesz terasz, meg vettünk kismedencét is, nagyiék kertjében fürödhet. remélem nem lesz fázós, de asszem a 20 fokos tengerbe még nem tehetem bele. majd szedek ki neki korán reggel vizet, hátha felmelegíti a nap.
Istókról az utolsó fotó az volt, ami megjelent a Vasárnapi Újságban. nem teszel fel fotókat? :))
ancsipancsi

Jéé, ebben a suliban van net! :lol: :lol: :lol:
Vizsga megvolt, köszi a drukkokat, csajok, nagyon arik vagytok, ha minden igaz, meg is lesz, de biztosat csak szerdán tudok majd.
Most itt csesszük még a rezet 2 órán át, amikoris beírják az egyesemet egy másik vizsgára... :roll:

Naptej: mi avonos 30ast használtunk tavaly (féléves dedre) és sose égett le, de ugye nem is tettük ki a napra órákra... viszont amikor kint szaladgál, akkor is éri a nap, szal mindig kell rá kence, kissapi, amit, ha nagyon meleg van, vizesen vesz fel. 8)
Idén is ezt használjuk, mert nem fogyott el.
neet
neet

Vic,
hivatalos macera rulez! :lol: De ha leányanya maradsz, akkor sem ítélünk el, sőt, az állambácsi még több pénzt is ad a babának. :)

UHs bizbasz: konnektorba kell dugni, így persze, h nem nyalja majd a gyerek, nyugi. Az egeres kb feleakkora, mint a medvesajtos doboz, és olyan likba kell dugni, ahonnan jól "rálát" a szobá(k)ra. Gondolom, a bogarasok is hasonló elven működhetnek.
Babákra, kutyákra, macskákra és terhesekre nem hat, az a lényege, hogy olyan frekvencián szól, amit mi nem érzékelünk, a kártevők viszont hülyét kapnak tőle (mintha neked valaki egész nap a füldebe visítana) nem tudnak nyugodtan szeretkezni meg zabbantani, így odébbállnak. :lol: :lol: Ja, és állítólag összevissza változtatja a frekvenciát, h ne szokjanak hozzá a dögök, de ez csak a leíráson van, én ugye nem hallom. :mrgreen: :mrgreen:
neet
neet

Indike,

írtam neked!

Neet,
kellene a kutyára is uh-s kullancskiller és akkor Marciért sem kéne aggódni :)
macskanyu

Neet, meglesz az!!! :D :P

Ancsi, most akkor végképp nem értem, hol értettük félre egymást :lol: Isti esténként a nagykádban fürdik, de ez már kezdetek óta így van, csak addig együtt fürödtünk vele, amíg még nem tudott ülni. azóta egyesegyedül nagyfiúsan fürdik :D
a teraszi pacsálás csak hab a tortán :D

Istiről van sok új kép (a VH-ban 2 héttel ezelőtt láttad? vagy méga régebbit?), de fényévekkel vagyok lemaradva a gépre rakásukkal, mert halódik a gépem, folyamatosan kritikus megállásokat csinál, és nem akarom kihúzni a gyufát :D úgy volt, hogy ma jön tesóm és megszereli, de mivel breteg, majd csak vasárnap jön.
és Vasárnapi Hírek :D csak azért pontosítok, mert az Újság az egy rádióműsor a Kossuthon, de nem ez az egy különbség :shock: :lol:

votiv 8)
votiv

ja és én lenni leányanya, és havi hardcore 1000 forinttal kapni többet, mint a házasok... :lol:

votiv 8)
votiv

SZiasztok!

Mi ezen a szép napon a szemklinikán kezdtünk,és egy újabb könnycsatorna átmosást sikerült abszolválnia Pannának.Ha visszatér a probléma akkor már csak altatásban csinálják meg neki mert nagy .Én örülök,hogy megcsinálták(4x-re)mert nem volt állapot,hogy non-stop könnyezett és váladékozott a szeme .
csak tudnám,hogy miért ennyire makacs ez a szükület nála!

na amint felébred ,indulunk Velencére!Szép hétvégét mindenkinek!

Neet!

Hívjá má fel ha meg van az az angol töri,plízz!
20170114224602

szűkület helyesn
20170114224602

Köszönöm a kivezetős reakciókat!
Votív! Hála. Leborulósköszöngetős smile

Indi! Melóval kapcs. én Fibivel értek egyet. Tartsd meg per pillanat, de sürgősen keress másikat!
Persze ha nyersz a lottón, ne várj :)
Képzeld egyedül nem sikerült „beüzemelnem” a kendőt. Még csak egyfajtát volt időm kipróbálni (újszülött bölcsőtartásost), de az utolsó lépésnél besültem. Majd este apával...

Ancsi! Jelenleg kétféle olyan csapdánk van amit írtál. Az ÁNTSZ-es dolgot is már kerestem, de nem találtam semmilyen infót :( esetleg meg tudnád nekem szerezni a telefonszámukat?
Ja és már ha említetted az orrszívást... mikortól lehet/kell?

Neet! Pici éljen előre, s szerdán majd kapsz mégnagyobbat :D
UH-s bizbügy: Ez irtó jól hangzik :) köszi a szemléletes leírást.
(apa most jött haza s nem volt UH-s az OBIban. már nagyon elegem van a hangyákból :twisted: :twisted: :twisted:
a legújabb hogy kilószámra szedem össze a halott szárnyashangyákat. van egy kinti riasztó, ami bekergette őket :evil: )

Macs! Kutyára mi a nyakörvet vettük. Igaz először szóval sok tapasztalatról még nem számolhatok. A kutyadokink nagyon meggyőzően nyilatkozott.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Juc! szegény csajszi hogy bírta? :?
Kötőhártyagyulladással jöttünk haza a kórházból, s nagyon beijesztettek, hogy mi lenne ha átmosnák...
(hála elmúlt! szerintem a maszi és a kamilla segített, nem a cseppjeik)
gödibarbi

Barbi!

Nem egy álom egy ilyen átmosás ,Panna már akkor üvöltött amikor lefogtuk 3-n.De valóban nem lehet fájdalmas a dolog mert minden alkalommal rögtön megnyugodott ahogy elengedtük. :?
Masszírozás nekünk anno sajnos nem segített,el volt záródva Pannának teljesen a könnycsatornája.És a kamilla sem és a cseppek sem :cry:
20170114224602

Ancsi,
ez jo volt :D :D de Indi már megaszondta elöttem, hogy ez a doki egy barom :lol: ja, meg Macs is jol megirta, hogy egy hülye :lol:

és Katus,
légyszives ne is irj ilyeneket, mert csak felmegy az agyvizem :( és remélem, hogy nem komolyan kételkedsz, hogy hallgass e a dokira, hogy napi max 100g-t ehet a gyerek...

Votiv,
pancsolás rulez :) holnap mi is veszünk gyerekmedencét, mert annyira jo idö van, hogy ihaj :lol:

Pocak,
holnap mégsem megyünk Siofokra :cry: nem fogunk talizni, meg Balaton is kimarad valszeg idén is :cry:

KépKép
fibi

szolgálati DM:
Garnier Ambre Solaire 30 faktoros napozóspray gyermekeknek 200 ml + ajándék 6 faktoros naptej 200 ml 3.699,-/csomag

Barbi!
orrot csak akkor kell szívni, ha beteg a baba :), fújás helyett van. az ÁNTSZ-t meg sajna pontosan nem tudom, de férjem éppen minap kapott ott 6 szurit, mert a külföldre menők védőoltását is ott adják. mondtam neki, hogy a Duna Plaza mellett van balra, valami száznyolcvanakárhányas szám alatt. és megtalálta.
ancsipancsi

Ancsi,
na ilyen Garniert vettem tavaly, csak 40-eset, és naptejet, és már akkor is bazi drága volt! néztem ma a teszkoban, hogy a Nivea tényleg olcsobb. és mivel Bálint már tökjol lebarnult (késö tavaszi light-os napsütésben), akkor neki már elég lenne 20-30 faktoros is :)

Jucus,
szegény Panniko :( remélem, altatásosra nem kerül sor.
és jo 7végét Nektek is, és jo pihizést :)

Neet,
drukkok akkor még mennek :)

és hova tünt DENIZSA :?:

KépKép
fibi

Sziasztok!

De jó végre ez a szép idő! S még azt se bánom, ha esetleg már kicsalogatná a babát is :lol: :lol:

Kisün,
megkaptam, válaszoltam is!

Katus,
gyümit nehogy lecseréld cukorra! A banánnal csak az lehet a gond, hogy okozhat egy kis szorulást, ha hajlamos rá a gyerek. De most már egyre több finom friss gyümölcs lesz! :D

Indi,
a meleget én bírom, s a vége felé én mindig nagyon jókat bírok aludni. A pocak nem zavar, mondjuk nekem nem is túl nagy, bár most magamhoz képest sokat híztam - legalább nyolc kilót, az előzőeknél jobban tartottam magam :oops:

A fiúk ma délután nem voltak hajlandóak aludni, majd jól kidőlnek estére. Megyünk is vissza játszóterezni.

További szép napot mindenkinek!

Kata
soosoo

Sziasztok,

Fibi,
baj van? Kár lenne, ha nem jönne össze egy kis lazítás egész nyáron :(

Votiv,
nem is emlékszem, hogy Te is leányanya volnál. Akkor nem vagyok egyedül :) Én is "csak" erről az 1 eFt-ról tudok, hogy több a családi ennyivel.

Macskanyu,
írtam :)

Ancsi,
teljesen mindegy, hol van - ha megéri felkutatom mindenhol :) -, de milyen önkormányzati segélyre gondoltál?

Mkatus,
még új vagyok itt a topic-on, de szeretnélek megkérni, hogy priviben írj néhány szót Csizmadia Erikáról. Láttam a táblázatban, hogy Te nála szültél és szeretnék tájékozódni felőle. Köszönöm előre is :)

Neet,
Votivnak már írtam, hogy én is csak az 1000 ft-os többletről tudok. Esetleg Te tudsz másról is, ami járna ilyen esetben?
Egyenlőre csak óvatosan, de gratula. Ha majd minden biztos lesz, akkor jön a többi :)

Juc,
Jó hétvégét kívánok én is, remélem jó időtök lesz valóban :)

Ma kiraktam a napra életem első, önálló, kovászolni való uborkáját, kíváncsi vagyok milyen lesz :)

Naptej kérdés: én is úgy tudom, hogy azért színezik ezeket a gyerek naptejeket, mert innen lehet tudni kivihető-e a csemete a napra. Amíg színe van a tejnek, addig nem védett a bőre.

Cukros kaják: nővérem párjának unokaöccse járt úgy, mint ahogy itt vki írta... a sok cukros löttytől, meg édességtől, meg ki tudja mitől, teljesen elfeketedtek a fogai, nem egy szép látvány. Meg nem utolsó sorban - ha jól tudom - a maradandó fogakat is veszélyezteti :( Szóval, tényleg érdekes, hogy egy orvos ilyet tanácsol :?

Évi
vica94

Vica,

nem kaptam meg Kép
macskanyu

Fibi :) Megvagyok és már méltem is Neked :) :)

Neet :) Vizsgád bizti sikerült, mert gondoltam rád :)

Indi :) Ez a főnök egy barom. Persze a mai világban a munkavállalónak sok mindent le kell nyelnie, vagy mehet ahova akar... Tök kár, hogy így alakult, mert eddig egész jónak tűnt ez a meló. De a csajoknak igazuk van, sztem csak addig viseld el, amíg muszáj és próbálj másikat keresni, mert az ilyen ürge rájön, hogy ezt megteheti Veled és még tovább fog terhelni.

Katus :) Ez az orvos is egy barom (bocsi, ma úgy látszik ilyen nap van...). Nem akarsz orvost váltani?? 100x inkább gyümölcs, mint cukor! Egyébként én is hátast dobtam ettől a dokitól, mint Fibi. És sajnos ebben a melegben nehezen hűl le az ember agyvize, ha felforr az ilyenektől... :lol:

Juc :) Szegény Panna! Remélem többet nem lesz gond a könnycsatornájával!

Zuz :) Éppen gratulálni akartam, hogy Bazsó milyen szépen alszik, mire olvastam a múlt éjszakátokról... És a hétfő miért bizonytalan Nektek? Remélem nincs gond, csak közbejött vmi! Ja, és mindig elfelejtem a méleket megköszönni, úgyhogy most: Köszi!! :D

Napvédőt mi is a DM-ben vettünk, 40 faktorosat a Balea-tól, ez olcsóbb, mint a többi márkás cucc, de eddig még bevált, mert Bálint nem égett le, csak picit barnult a napon. Én is láttam a zöld kencéket, de kicsit furi volt nekem a színük. Persze bizti azért szinesek, hogy az ember lássa hol kente már be a gyereket, vagy ki tudja?
Nekem most már olyan melegem van (bent 28 fokot, kint 33-at mutat a hőmérőnk), hogy mindjárt felfújom a gyerek medencéjét és beleülök... aztán majd Bálint is csatlakozhat, ha felébred :lol:
denizsa

Csajok!
vki gyors' mondja már el Vicának az Önkorm. segélyt, mert én rohanok, indulunk az útra.

csak azért jöttem vissza, hogy megmondjam:
Neet!
te tehetsz róla, hogy 5eFt-ot költöttem Avon cuccokra. vettem naptejet meg sprét is, de mindet magunknak, nem Lencsinek. neki ott a drága cucc.

SZOLGÁLATI:
Seba-Medből most a 28-as napvédő faktorú naptej a patikában csak 1500 Ft, akciósan. legalábbis itt nálunk, de van rajta egy nagy akciós cimke, tehát elvileg máshol is.

DM-ben a Sundance 12-es és hasonló (felnőtteknek) is tök jó áron van, és nekem bevált. leszámítva a fehér dobozos, érzékeny bőrre valót :), attól napcsalános lettem. :)
ancsipancsi

Macs,
és az én privim megkaptad??

Vica,
aranyos vagy hogy kérdezed:) hát csak annyi a baj, hogy defektet kapott férjem kocsijának a gumija, és le kell cserélni szerinte mind a négyet, ami minima 100 rugo lesz :( emiatt is kimarad most Siofok, meg van elég tennivalo a kertben is...

Soosoo,
ne hülyülj, 8 kilo az turo!! :lol: :lol: 10-11 teljesen átlagos, azt olvastam :) nekem 12 ugrott fel Bálinttal, és szülésnél 7 ment le belöle. A maradék 7 :D csak szép lassan Bálint 9 honapos kora után :lol:

KépKép
fibi

Macskanyu,
megint próbálkoztam, remélem, most sikerrel :)

Évi
vica94

Deni,
igeen, ott a pirospont :D rá van irva a naptejre, hogy azert szines, h anyuka lássa, hol kente már be gyerököt :lol: :lol:

KépKép
fibi

Fibi :P
Megejtettük a pancsolást :D A medencét kitettem az erkélyre, volt napernyő meg vizijátékok, tisztára plázs volt :lol: Bálint nagggyon élvezte, bár az első percben még kapaszkodott belém, de aztán belecsüccsent a vízbe és úgy kellett kiszednem egy óra múlva...
denizsa

Ismét itt vagyok. Csak elnéztünk egy talira, sikerül ahogy sikerül alapon, bizti nem maradunk sokáig. Na, fél 2-kor indultunk, fél 5-ig voltunk. :D

Cukros doki alatt azt a dokit értettem, aki szerint a főzelékbe cukrot adjak édesítőszernek, és ne banánt. De Máténak nem az édesítés kell, hanem a banán íze.. De, igen, ő azt mondja, hogy egyszerre 100 g-nál több gyümölcsöt nem ehet/ne egyszerre. Ja, és ez a doki gyerekorvos, aki rendszeresen jár bölcsibe gyerekekhez.

Votiv jól látod, nálunk is úgy működik, ahogy írod. Ha nem eszi meg, csak akkor teszek hozzá gyümit, amit egyébként nagyon imád, legyen az bármilyen gyümölcs. Ebben nem válogat.

Fibi, nem akartam senkit felidegesítni, csak anyu felhívott, rám szólt, hogy ezt csináljam. Szerintem mindenki elgondolkozott volna rajta, más kérdés, hogy nem fogadom meg. Bocsánat. Inkább eltűnök. Úgy látszik, mindíg felidegelek valakit. De Vica neked küldöm a mélt.
mkatus

Katus,
jajj, nem megbántásbol irtam :( , ne tünj el emiatt pliz!

Deni,
milyen medencéje van Bálintodnak? és meleg vizet tettél bele vagy a napocska melegitette fel? :)

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: