A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » BABAPROJECT ELÖTT ÁLLÓK, IDE!

Sziasztok Lányok,

Szisz :)
Köszi kérdésed, kutyuink jól vannak, bár most érthető okokból picit hanyagolom őket :). Nekik is nagggyon melegük van, sajna. Állatorvos mondta, vágassuk le a szőrüket. Na persze. Vedlenek ők épp eleget…
Mi jól vagyunk, Laura egyre nagyobb, már átalussza az éjtszakát (8-10 óra egyhuzamban). Igaz, hogy éjjel ½ 12 előtt nem tudja elkezdeni az elelvást, de azért legalább ez is valami… :)
Szopizik ezerrel, szépen nő a súlya. Már visszamosolyog ránk, imádnivaló! És tudunk vele beszélgetni, olyan szóf@sása van néha, hogy az csak na… :)

Évi77 :)
Hááát… utálom már a bezártságot! Így aztán hétvégenként apa rendszeresen elvisz minket valahova (most pl. Brendonban voltunk kiskádat venni, mert már kinőttük az előzőt és elirigyeltem Timikától az övékét :roll: ). De most, hogy szép idő van, azt hiszem, gyakrabban fogom kivinni. Cskahát az a gond, hogy a kocsiba cipőkanállal fér be a kiskocsi+mózeskosár+hordozó együttes Laura-babával együtt :) Ez némileg csökkenti a kedvemet az elmenetelhez. Alig várom már, hogy ne kelljene a mózeskosár.
Apropó: Te milyen hőmérsékleten milyen ruhát adsz Dórira? Úgy értem, mikor lehet rövidujjút, stb… Nekem ezzel van a legnagyobb gondom.
Dórika tartja már a fejét rendesen? Vagy már kérdeztem? (bocsi, szitaagy…)

Timika :)
Igen, köszi. Meg is vettük. SZUPPPIIIIIIIII !!!
Kiderült, hogy mi okozza az ekcémás pöttyöket Kristófnál?

Norwell :)
Még 2in1?

Anikó :)
Igen, én is imádom/imádtam a Krizsa dokimat. Nagyon szimpatikus és iszonyú profi. Hormonértékekből simán diagnosztizál. Majd UH és lássatok csodát: igaza volt… Szóval nagyon jó szakember. Bár szerencsére, nekünk nem kellett a végén beavatkozás, de tudom, hogy ő azt is összehozta volna nekünk. Akkor nyugodtam meg (a nődokim után), amikor elmentünk hozzá. Aztán mikor terhes lettem nődokit váltottam :roll: Kutyusok: két alaszkai malamut. Ismered ezt a fajtát? Olyan szelídek mint két bárány és gyönyörűek. :P

Rolly :)
Nektek melyik pelus vált be? A Pampers jobban levegőzik? Vagy melyik?

Brill :)
Aranyos vagy, köszönöm a hiáynolást! Legközelebb nem menekültök Laura elől ! :shock:

Duddu :)
Végre itt vagy! Már úgy hiányoltalak! Jól teszed, hogy már nem dolgozol. Szólj, ha kell segítség a lakás témában. Mi egy saját ház építésénél már ezt végigcsináltuk egyszer…

Monyóka :)
Sajnálom, nem túl jó, amit leírtál. Tegyétek félre a babaprojectet egy időre, ezt tudom csak tanácsolni. Persze könnyű mondani… Tudom. De az, hogy gyűlölöd a párodat, azt mutatja, hogy nem szabad erőltetni, hiszen Ti vagytok egymásnak a legfontosabbak!!!

Kanci :)
Köszi a pelus-tippet :) Most próbálom a nagyobb méretet, majd jön a más márka…
Durva, amit a dokidról írtál. Ne foglalkozz vele. Márcsak azért is ilyen, mert ő a lecserélt… Pihizz sokat!

Juca :)
Nem semmi, 2 hetesen ekkora utat megtenni Kingával! .)
Pelus: a Libero newborn szerintem szupi, a 3-6 kilós is jó (mini) , de 4,8 kg-nál már kicsi. Illetve szerintem nem készültek fel a palus gyártók arra, hogy egy 2 hónapos gyerek alszik 10 órát egyhuzamban, mint Laura. :shock:
Már miért ne lehetne szőrteleníteni a lábakat 6 hétig? Ezt nem értem… Én mondjuk a zuhany alatt szoktam borotvával, krém nélkül, de szerintem semmi gond. :)

Puszi

KépKép
unique

Kanci!

Isten ne állítson soha ilyen nehéz próbatétel elé!

Dido!

Örülök, hogy most már pár kilóval könnyebb lettél! Nem semmi ez a vizsgarendszer :roll:
Én nem tudok palacsintát sütni, nekem sohasem lesz szép kerek meg lapos. Mondjuk Amerikában jó lennék ezzel is :wink: Nálunk az ebéd grillcsirke ananászos rizzsel. Rendeltem. Ja és Kingának tejci.

Timi!

Hát ez az, ha mindent betartasz, nem eszel fehérjét. Tegnap bevállaltam túróstésztát, és mindketten szenvedtünk. Marad a hús krumplival vagy rizzsel, hát marha változatos. Ha valami tiltott cuccot eszek, egyből kipattog az arca Kingának, vagy fáj a hasa, úgyhogy inkább nem szegem meg a szabályokat. Nem lehet, hogy ez az ekcéma mástól van? Nem váltottál mosószert vagy öblítőt??? Kinga arca valami borzalom volt a kórházban, részint marta magát, részint tarjagos meg pöttyös volt, pedig akkor még nem is volt tejem. Vagy a mosószert nem bírta, vagy az ANTIAlLERGÉN tápszert, amivel megtömték suttyomban :evil: Mostanában már szép az arca, néha van rajta egy-két pötty, nem tudom mitől. Mit mondott az orvos???

Na mint elfoglalt kismami állandóan itt lógok :lol:

Juca

tjuca

Juca!
Kerek és lapos... :roll: , hmmm, nekem sem így szokott kinézni, de az íze jó, és ha feltekerem a többi nem látszik :D
Egyébként a Kismamik itt vannak a legjobb helyen amíg a Pici alszik :D

Pelus:
Én nem vagyok/lehetek szakértő, de azt hallotam, hogy van valamilyen bio pelus, aminek irtó ocsmány a színe, de állítólag nagyon jó, mindenki csak dícsérte. Lehet, hogy írtatok már róla, akkor bocsi, ha nem akkor lehet, hogy érdemes kipróbálni.

dido
dido

Na Csajszikák, most nem menekültök! :lol: :lol:

Annyira sajnálom a talit. :( Mióta topiklakó vagyok itt, még nem hagytam ki egyet sem.
Remélem, az őszire még el tudunk menni...

Anikó!
Örülök is, meg nem is a lombiknak, de azt hiszem, ti biztosak vagytok a döntésben és ennél több nem is kell. Minden drukkom a Tiétek!

Fleur!
Drukkolok a HSG-hez, hidd el, meg fogja hozni az eredményét.

Dido!
De jó, hogy végeztél a munkával!! :)
Csintalan palacsintalan jöhet, úgyis édesszájú lettem mostanában...

Narco!
Nem sikerült mindent elolvasnom. Hol vesztek babakocsit?
Nekünk most ajánlottak egy szinte vadiúj PegPerego-t 80e-ért (eredetileg 125e).
Nagyon szép a cicád!

Évik!
A másik topikon is póruljártak néhányan a nevükkel. Aztán egyszercsak újra be tudtak lépni a régivel. SZóval érdemes próbálgatni.

Junko!
Én is álmodtam mindenfélét még torzszülöttet is. Aztán a terhességgel ez még inkább így van. Bár szerencsére mostanában nem fordult elő.

Sysy!
Szegény Andriska kengyelben... :( :(
De hidd el, sok baba túlélte már ezt! Remélem, hamar lekerül róla!

Timika!
Ekcémás? És mit lehet ilyen icipici korban tenni vele?
Remélem, múló bibi csak.

Csibe!
Gratulálok a kisfiúhoz!
Mi pénteken megyünk kukucsra, remélem, mostmár biztosat mondanak...

Norwell!
Hogy telik az idő! Már itt tartasz!!
Alig várom a híreket!

Évi, Juca!
Egyszerűen gyönyörűek a babák. És ez nem bók!
És nagyon bírom, hogy elvittétek Őket a talira!

Juca!
Hihetetlen vékony vagy! Pedig biztos nem csak víz volt rajtad! :)
A mise-történetet nagyon bírtam. Gyere csak a sztorikkal, mert imádom olvasni! :lol:

Kismamik!
Köszi a babakocsis leírásokat. Nálunk is nagyon aktuális, úgyhogy - ugyan nem én kérdeztem, de - jó, hogy megosztottátok velünk.

Syry!
Ha inszemmel kapcsoalatban bármilyen kérdésed volna, szívesen segítek. De ne szaladjuk ennyire a dolgok elébe: most gipsz le, kis idő múlva, ha nincs mensi, akkor teszt! Jó, hogy vársz még picit vele.

Panka!
Mi még nem ismerjük egymást, úgyhogy üdv!! :) :)
Szerintem a szexuális élet milyensége csakis rajtatok múlik. Az viszont tény, hogy a baba miatti stressz rányomhatja a bélyegét a dologra. De meg kell tanulni ettől függetlenül is élvezni az életet és akkor jön az a baba!

Mátra!
Nagyon jó volt olvasni a "pálfordulásodat"!
Tudod, meg kellett szenvednek azért, hogy idáig juss, de sokkal több lettél tőle.
Én is mártír vagyok, meg igazságosztó. MIndig megkaptam Gurunénimtől is. Egyszerűen ki kell tudni lépni ezekből a béklyókból és nagyon boldog vagyok, hogy Neked is úgy tűnik, sikerült! :)
Viszont az élet azért visszakérdez néha, hogy tényleg megtanultad-e a leckét, de úgy érzem, most nagyon sok erő sugárzik belőled!! :)

Lányok!
Annyira örülök, hogy ilyen pozitív energiák röpködnek itt a topikban és hogy többen nagyon poz. változásokon mentek keresztül!
Nagyon jó olvasni. :)

Monyó!
Sajnálom, hogy így álltok a pároddal. :(
Nem is jut most eszmbe semmi okos, de remélem, sikerül megtalálnotok az utatokat!

Kanci!
A későbbi vizsgálatok meg fognak erősíteni a döntésedben!
Még megnézik azt a pici babát többször is!
A lényeg, hogy Ti tudjátok, mit akartok és azt a dokit többet ne látogassátok!

Na lányok, mondtam, hogy sok leszek. Bocsi érte. :oops:

Puszi mindenkinek, akinek nem írtam, annak duplán:
réka
Vendég

Sziasztok! :)
Olya jó, hogy süt a napocska :)
Úúúgy örülök neki!
Hihetetlen mennyit írtatok már megint, mindjárt neki is
állok a visszaolvasásnak!

Viszont a tali-képeket meglestem :)
Tök jóóók a képek! :)
Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni :(

Szisz
szisszka

Sziasztok!

Angie!
Az Árkádban úgyis olyan messze ültél :wink: ..., az extra dumcsi tényleg jó volt! :) Hazavinni meg igazán nem volt fáradság!!!
Szegény férjeddel jól kitoltak a szabival... :(
Még egyszer jó utat és péntektől vigyázzatok egymásra! :D

Virág!
A gólyát látni jó jel! :)
A juliusi "alig leszek itthon" remélem a szabit jelöli... :) Babásodásra fel! :)

Juca, Rolly!
Köszi, hogy leírtátok mindezt! :) :) :)

Mátra!
Kép
Jó volt olvasni, hogy ráéreztél melyik irány jó Neked/tek! :) (tudom, cipésznek a cipője...) Menni fog, hiszen a párod( :) ) és mi is erősen támogatunk :)..., de ehez Te is kellesz, kelleni fogsz!!! Kép
Dinának puszka! :)

Monyó!
Sajnálom a gondjaitokat... :(

Dudu!
Üdv újra itthon! :) :D

Dido!
Semmivel sem vagyok erősebb, mint Te! Talán egy kicsit másképp szemlélem a történéseket, ez minden. :roll: :)

Niki!
Lényeg, hogy minden rendben, a dokit úgyis lecserélted már... :)

Aniko!
Én már nagyon visszaszámolok! :) Várom a mai vérvétel eredményeit! :)

Unique!
Nem is szeretnénk menekülni Laura elöl! :D :D :D

Mennem kellene...
Így is csak villanásokat írtam jöttömben-mentemben... :oops:

Puszó Mindenkinek!
Brill Kép

Este DM koncert Apával :!: :!: :!: :D :D
brill

Unique Baby!

Igen Kinga jól vizsgázott. Az autósülés nagyon bevált, bár az ortopédusok óbégatnának, de akkor mibe vigyük kocsival? Akkor reklamált, ha leállt a feneke alatt az autó :P
Hat hétig kötelező ágynyugalom van, amit jeti lábakkal könnyebb megtartani :twisted:.
Mi még nem voltunk vele shoppingolni, de lassan annak is eljön az ideje, hiszen kell neki ágy meg valami szekrény vagy komód. Na meg egy autós ülés. A bölcsőt kezdi kinőni. Újabban nem tudom hogyan csinálja, de hason felaraszol, mint egy kukac a bölcső elejéhez, odanyomja a fejét a rácsvédőhöz, majd bömböl, hogy ez mégsem volt jó ötlet. Így csak akkor fordítom hasra, mikor nagyon mélyen alszik, meg ott vagyok, és ha vándorol, akkor gyorsan le tudom állítani. Hihetetlen erő van bennük. Egyébként Kinga a kezdetektől tartja a fejét meg is lepődtem, de még a szobatársaim is. Persze mikor ellazul, vagy nem figyel, akkor nem, de az már végképp nem várható el egy ilyen tökmagtól. Kicsit ilyesztő is, amit művel, mert a többi gyereket nem látom ennyire "hipernek". Remélem a kezdeti lendület alábbhagy majd nála. Ja és persze a szüleim mindig elmondják, hogy mi kb. kéthónapos korunkra voltunk ilyenek, mintha tehetnék róla :cry: .
Laura szereti a vizet??? Pamperst még nem próbáltunk, de ott is van pro és kontra vélemény is. Laura nekem nagyon hosszú babának tűnik, lehet így kellene neki pelus után érdeklődnöd, hogy ilyen hosszú, inkább fiús paraméterekre milyen pelust ajánlanak. Kinga inkább olyan kis pókhas :lol: már 3,8 kiló, érzem is a karomon, mikor ringatom, ja és minden pelus tüdőig ér rajta.

Juca

tjuca

Éppen gyakoroljuk a kiságyban való egyedül elalvást, egyelőre csend van. Most vagy nézelődik, vagy már beszunyált :)

Dudu!

Olyan jó, hogy itthon vagytok! Hogy telt a nyaralás? Képes élménybeszámolót kérünk, és pocisképet is :D

Monyó!

Mindenképpen le kellene ülni a pároddal megbeszélni, ami fáj neked! Finoman, türelmesen, okosan, hogy ne számonkérésnek érezze. Drukk!!!

Niki!

Nem vagy felelőtlen, ez mindenkinek a maga döntése! Az ilyen dokit én elküldeném birkapásztornak, ahogy ezt már Virág kedves dokija kapcsán írtam...
Nagy gratula a félidőhöz! Őrület, hogy már itt tartasz...

Unique!

Ég a fejem, tényleg már kérdezted, hogy Dóri tartja-e a fejét, csak valahogy annyira szerettem volna mindenre válaszolni,hogy ez kimaradt :oops: Kb. 2 hónapos kora óta tartja, persze eleinte még bólogatott hirtelen nagyokat, mint régen a bólogatós kutyák az autók kalaptartóján, de már teljesen stabil, mint egy kis cövek. Ti még használtok mózeskosarat? Vagy abban kötöd be az autóba?
Hogy mikor milyen szerkóban viszem ki, az nekem is nehéz kérdés... Fokot nem tudok, csak úgy érzésre nézem. Voltak már nagy melléfogásaim, általában sikerül túlöltöztetni. Ma pl. a délelőtti sétánál egy hosszúujjú body volt rajta, egy kis pulcsi, nadrág, zokni, sapi. 10 méter után a pulcsi és a sapi is lekerült, és rövidujjú body is elég lett volna. Ha tudom, hogy nem veszem ki majd a babkocsiból, akkor én már nem adok rá sapit, persze ha nem fúj a szél. Na, most sokra mentél velem...

Dido!

A bio pelusról még nem hallottam, sajnos. Bővebbet nem tudsz? Bár hogy el ne kiabáljam, mostanában nem volt gondunk a Liberóval se. Nem szívesen cserélném le.

Juca!

Kinga nagyon stramm kis csaj lehet, ha már most tartja a buksit! Lassan elédszalad :D Dorcusom is bebarangolja a kiságyat reggelre. Sose ott szedem össze, ahol este hagytam :D

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Megnéztem, nem alszik ám a csajszi, csak lapít az ágyában, de biztos ment már egy kört, mert teljesen keresztben van :D

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Sziasztok Lányok!

Rolly!
Nagyon meghato volt ahogy leirtad azt a küzdelmet amit megtettél a terhességed alatt!
A kisfiad azért maradt ott mert te hittél benne és igen is akartad őt testeddel lelkeddel!
Szerintem sem ezek azok a dolgok amik egy babát befolyásolnak!Mert ha belegondolsz szinte mindenki végig aggodja a terhességét mert minden időszakban más és más miatt kell félni!Ez mondjuk más ami veled történt mert a félelem nem csak lebegett a fejed fölöt ha nem valosággá probált válni!Sajnálom,hogy ilyen megprobáltatásokon kellett keresztül menned és remélem és kivánom hogy a következő terhességed ne ilyen legyen csak a végeredménye!

Fleur!
Sajnálom,hogy megjött!
Akkor HSG!

Juca!
Köszönöm a kedves szavaid és azt hogy ti is itt vagytok nekem!
Végül mikor lesz a kersztelő!

Mátra!
Drága,amikor a leveled olvastam végig bőgtem(tiszta hülye vagyok)!
Ez a legnehezebb lépés amit te most megtettél!Mert igaz hogy beszélni lehet meg könnyű dolgokrol de megtenni azt nagyon nehéz!
Nagyon örülök,hogy megoldottad magadban ezt az egészet és eltuttad engedni a kislelket és tiszta lappal tudsz indulni megint ezen az uton!És kivánom tiszta szivemből,hogy problémamentes legyen!Mert megérdemled!
Nagyon sok erőt ad nekem a kisfiam!Igazad van ő sokat számit ebben a küzdelemben nekem!

Dido!
Igen,most én is már örültem inkább amikor megjött mert igy mai nappal elkezdődött megint a kivizsgálás sorozat.Ma reggel voltam a Kaáliba 3.napi vérvételen.
Annyira kedves lány vagy és örülök,hogy találkoztunk!

Éva!
Nekem babakocsi ügyben csak egy dolog volt amivel nem számoltan!
A kerék!Nekem olyan babakocsim volt mint az Évinek mert nagyon jo minden szempontbol csak nekem kicsi műanyag kerekei voltak,és állandoan bukott a kisfiam a séták után.Rájöttünk,hogy összerázta a babakocsi.És akkor még nem volt olyan nagy választék mint most és gyorsan kellett venni egy nagy kereküt amin persze gumi is van!De késöbb amikor már üldögélt akkor visszatértünk a régihez mert nagyon jo és kényelmes dőlésfokozatok voltak rajta!

Monyo!
Sajnálom,hogy megjött!Egész hétvégén átnézegettem a hőmérősbe,hogy mi van veled!
Borzasztoan sajnálom,hogy megromlott a kapcsolatotok a pároddal!
Magadat ne hibáztasd semmi estre sem mert ez az egész két emberen mulik és én ugy látom csak te vagy ott teljes erőbedobással hogy sikerüljön a baba!

Réka!
Isten hozott itthon!
De jo hogy már ujra itt vagy!
Mesélj milyen volt?!

Kanci!
Sajnálom,hogy ilyen paraszt orvossal sodort titeket össze az élet!
De örülök,hogy minden rendben a picikéddel és annak is hogy nem vállalod a hasbaszurást!
Minden bizonyiték a kezedben van hogy egy egészséges baba van a pocakodban!És csak ez számit!
Rakosgatjuk a kockacukrot szorgalmasan!Köszönöm a szoritást!

Unique!
Igen ismerem ezt a fajtát gyönyörűek lehetnek!
Én is azon gondolkodom ha a doktornőm csinál nekem kisbabát akkor nőgyogyászt váltok és lehet hogy a ti segitségeteket fogom kérni hozzá!Örülök,hogy nektek nem kellettek a beavatkozások!Csak a végeredmény a fontos és Laura csodálatos kisbaba!

KépKépKépKép
aniko24

Anikó!

Ha doki kell, neked is szívből ajánlom az enyémet! (lassan százalékot fogok kérni tőle az általam küldött páciensek után :) ) De a Kovács dokinéni csinál nektek lurkót, nekem nincs kétségem! :)

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Sziasztok!

Most jöttünk meg UH-ról.
Istenem, minden rendben van.
Láttam őkat, a férjem is velünk volt. Tündériek voltak az UH-n. Doktornéninek szólítottak, előre vettek (volt időpontom), bekísértek, leültettek. Felvettek mindent nekünk DVD-re.
A babók 55 és 57 mm-esek. Ja és az egyikük aludt, a másikuk kirúgta a háza oldalát. Mindenük megvan, és mindenük egészséges (nyakiredő 1-1 mm) . Az Uh-s csajszi teljesen odavolt, hogy 2 baba, és kergette a kis mozgékony moszatámat. A másik meg csak szundizott, és egyik kezét a másikba vette, aztán fordítva.

Ja én nevettem, meg sírtam, meg minden, és mindent megmutattak minden részletében.

Ne haragudjatok, de most elég furcsa lelkiállapotban vagyok, így nem biztos, hogy lesz keretem válaszolni nektek egyenként. de estére megpróbálom magamat összeszedni.
Képek nem igazán vannak, mert mindkettő nincs rajat mindkét képen, de a DVD-ről majd este csinálunk néhány fotót.

ne haragudjatok, hogy így lelkendezem, de mindannyiótoknak ilyen élményeket, egészséges babaákat kívánok, mert higgyétek el, nincs ennél csodálatosabb dolog.

Jaj....Ah

N

Kép
narco

Na, újra itt :)

Anikó
Én végül azért nem vágtam bele a 90 naposba, mert az a
90 nap nekem soknak tűnt, meg a páromnak nem volt
szimpi az egész, ő inkább az atkins-re szavazott :)
Sajnálom a menzit :( De örülök, hogy jól viseled! :)

Rolly
Magyar-német?
Ez tök jó :)
És hol tanítasz, milyen suliban?

Évi, Juca
A csajok gyönyörű szépek!!!

Panka
Érdekes a felvetésed, én is sokat gondolkoztam már ezen.
Valamelyik nap láttam egy interjút az Ábel Anitával,
nagyon aranyos, szimpatikus volt. Ő azt mondta, hogy
szeretne gyereket, de az a pici lélek úgyis tudja,
mikor akar megszületni :)
Én valahol hiszek ebben, csak hát amikor erre gondolok,
egy csomó kérdés felmerül bennem :S
A másik dolog, amit írtál,hogy a babaproject nem rontja
e meg a sexuális viszonyt a párunkkal- nekem erről az a
véleményem, hogy ha valaki kezelni tudja ezt a dolgot,
odafigyel, akkor nem lehet semmi baj. Persze néha nehéz
kordában tartani az érzelmeineket, főleg, ha már nagyon
nagyon vágyunk arra a csöppségre.

Virág
Sajnálom a menzit, de örülök, hogy nem viselt meg! :)
Harry Potter: Hát igen, az az 1-2 év rengeteg idő, mire
megírja :( Az 5.ből már csak pár fejezet van hátra :(
Brühühű :(
Viszont az egyik könyv borítóján láttam olyat, hogy írt
Rowling 2 "roxforti tankönyvet", A kviddics évszázadai,
és Legendás állatok és megfigyelésük :)

Brill
Aranyos vagy! Remélem a köv. talira tényleg sikerül
elmennem.

Juca
Túlöltözöttek a játékosok, ez jó :)
Hazudnék, ha azt mondanám, nem pásztázom az F1-es
pióták fenekét :)

Dido
De jó, te is Harry Potter fan vagy :)
Hát igen, eléggé jó fantáziával van megáldva az írónő:)

Monyóka
Sajnálom, hogy megjött :(
Azért ha tudsz, írj többször!
Sajnálom, hogy a pároddal ennyire nem értetek egyet
sok dologban... (bár az ellentétek vonzzák egymást)
Remélem mielőbb rendbejönnek a dolgaitok!

Réka
De jó, hogy írtál!!!
Hogy vagytok?
Milyen volt a nyaralás?
Apróságok hogy vannak?

Unique
De jó, hogy írtál :)
Nálunk is vedlés van... Nem győzöm kiszedegetni az apró
boxerszőröket mindenhonnan.
Örülök, hogy jól vagy/ jól vagytok!
Laura nagyon nagyon édi lehet :)

Most mennem kell sajna dolgozni :(

Szisz
szisszka

Évi!
Köszönöm aranyos vagy!
Ha elküldöd priviben az elérhetőségét azt nagyon megköszönném,és majd előveszem ha már itt lesz az aktualitása!
Reménykedem én is a doktornőben!

Szissz!
Olyan diétát kell választani amit ugy érzel,hogy végig tudod csinálni!És ha van sikerélménye az embernek tőle akkor meg már nem is kérdéses,hogy legközelebb is melyik lesz az amelyiket megcsinálod!

Jaj lányok!
Az Ági irt nekem emailt,és jol van csak nem engedi ez a rendszer bejelentkezni!
Holnap tesztel!
Ha megirja az eredményt azonnal továbbitom nektek!
Millio drukk megy neki holnapra!!!!!

KépKépKépKép
aniko24

Anikó
Hát igen, ezért is maradtunk az atkinsnél :)
Köszike az infót Ágiról!!!

Ági
Nagyon nagyon drukkolok a holnapi teszthez!!!!!

Szisz
szisszka

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Ma már többször is elkezdtem visszaolvasni, de egyszerűen nem megy. Szörnyű, hogy mindig van valami és megzavarnak és ez a hétfő.................

Így ne haragudjatok, de most csak annyit írnék, hogy szerdán megyek a dokihoz UH-ra.
Megnézi, hogy mikor kell akciózni, röhej az egész.

Mindenkinek sok-sok puszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zsúka

Húúú, Áginak én is nagyon drukkolok! Gondolom őt is az ékezet miatt nem engedi be ez a tetű rendszer :( Mint Évit és engem :( De akkor Anikó jóvoltából nem maradunk le az eredményről!

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Ja, és Anikó, írtam neked privit :D

Hihi, napi 5-6 hozzászólás, és gyorsan újra haladó felhasználó leszek, mint régen :D

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Ezen szénné röhögtem magam: a profi fotós...

Kép

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Ahhoz képest, hogy azt ígértem, hogy vagyok ma egész nap... :oops:

Duddu!
Jó, hogy végre jöttél. Hiányoztál.

Nárcisz!
Nagyon örülök, hogy minden rendben van a kicsikkel.

Zsúka!
Tégy már rendet!!! Hát mi az, hogy nem tudsz ide jönni ?! Neked itt ahelyed és kész. :lol:

Dido!
Az sem lehet könnyű! Egyébként a ti szakmátok olyan gyönyörű. Vonalak, vonalak hátán és abból lesznek a szép épületek, belső terek. És persze nem kis felelősség. Jól emlékszel 24. (:shock: )

Anikó!
Nem akartalak megsírattatni :) Adj a kisfiadnak egy nagy puszit helyettem.

Monyó!
Próbálj kicsit rendet tenni körülöttetek. Hány éves házasok is vagytok ti?

Juca!
Nekem is ez a taktikám. :lol: Az őzike lassan elbújhat a lábam mellett. :P (mondjuk a kecsességét nem bánnám)
Bár már telik az idő, de nagyon lassan :roll: Az pedig felháborító, hogy a többiek csak 3 hét tilalmat kaptak én pedig 6-ot. :twisted:

Palacsinta... nyami! Az nem szénhidrát véletlenül? Ma szénhidrát napom van...
Fáj a hasam. Igazán megjöhetne már. Mikor várom sehol, mikor nem meg kopogtat. Remélem nem az államvizsgára teszi a tiszteletét.
mátra

Sziasztok csajok!

Klasszak a talis képek.

Angi!
Neked jó nyaralást. (mert ugye nyaralsz?) Drukk a katicáknak. :)

Narco!
El is hiszem hogy odavagy, várjuk a képeket.

Niki!
:lol:
Kisfütyis az jöhet persze. Amúgy is azt gondolom, hogy először fiam lesz. Sajnálom, ezt a orvosodit, és hogy nem láttátok a kicsit, de a lényeg hogy jól van.

Réka!
Üdv itthon. Majd mesélj milyen volt. Hát ezek ezek nélkül az álmok nélkül nagyon kibírnám.

Nem is tudom ki kérdezte a HSG-t. Talán Virág.
Röviden. Nekem egyáltalán nem fájt, és nem is aggódtam tulzottan. Simán átment a kontraszt anyag, csak az volt kicsit rossz amikor elkezdtek beszélni a méhemről. Akkor már eléggé feszített. Egyébként nem volt több mint 5 perc szerintem.
Mondjuk a röntgen asztal elég kényelmetlen volt.
Bővebben írjak róla?

ÁGI!
Eszembe is voltál valamelyik nap, nagyon szurkolok a holnapi teszthez.

Szisz!
Tök jó, hogy gyakrabban vagy. Na látod, nem kell annyit dolgozni.

Brill!

Remélem a DM koncert lesz olyan jó mint az első. Majd mesélj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pankaa!
Igen a szex, néha elég béna tud lenni a babaprojektes időszakban sajnos.

Lányok mék, még egy kicsit dolgozni. Szigorúan 5 percet.
Akinek nem írtam most elnézést.

j.
Vendég

Hopp már le is járt a munkaidőm.
:)
Vendég

Nárcisz!

Nagyon örülök az örömödnek, és teljesen átérzem! Nincs annál jobb, mint mikor tudod, hogy a kölkök rendben vannak. :D Hamarosan megtudjuk a nemek arányát is, vagy meglepit szeretnétek majd?

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Mátra!

Én is hatot kaptam, kellett is. Ja és benne volt a karácsony :cry: meg újév :cry:.

Monyó!

Azt hiszem nálatok a problémák mélyebben gyökereznek. Négyszemközt leülni beszélni elgondolkodni, hogy melyikőtök hol hibázott, de ami a fontosabb, hogyan lehet a görbét egyenesíteni! Drukkolok, hogy sikerüljön.

Junko!

Én is álmodtam olyan vadakat. A finomabb visszatérő, hogy szülök, apáca vagyok, és meghal a gyerek. Mindezt gimis koromban. Iszonyatos volt. Terhességem alatt, hogy Stöpszli gülüszemű, elállófülű, és ufófejű lett, és két másik közt feküdt. Én mindenképp a másik kettő közül akartam, mire közölték, hogy a középső az enyém. Erre belenyugodtam, hogy na ez az enyém. Kinga megszületett az első az volt, hogy a füleit csekkoltam.
Fütyis lehet a pocidban!

Juca

tjuca

Az álom mikor teljesül? Ha elomondom, vagy ha nem????
mátra

Narco!

Gratulálok a két kis kukachoz! Ilyen sorokat már szeretek olvasni :lol:

Juca

tjuca

Mátra!

Ha nem.

Juca

tjuca

Bárhogy is, most elmegyek és alszom egyet. Olyan nagyon álmos vagyok. Csak egy fél órát.
mátra

Akkor nem mesélem el. Csak úgy legyen.
mátra

Ha nem?
Akkor mi nem késtük le a pé-t. Mert elmondtam nektek. :)

Juca!
Akkor milyen vadakat fogsz álmodni, ha Kinga elmegy az első randijára. :)

j.
Vendég

Junko!

Azon már túl vagyunk, már a kórházban összeszűrte a levet egy bizonyos Leventével :lol: Mindig együtt bömböltek, nagyon egy húron pendültek!

Juca

tjuca

Rolly!

Köszönöm. Nem ér a hormonjaimmal játszani, most itt sírok rívok.

J.

tjuca

Itt vagyok. Sikerült egy kicsit pihennem.

Juca!
Levente? Remélem megfelelő egzisztenciával rendelkezik :lol:
mátra

Sziasztok!!!

Háááááát, csajok, nem semmi termést bírtok összehozni!!! :D

Juca!
Imádom a humorodat… :lol: Köszi a tanácsot nemesfém-ügyben, volt már nekem is, úgyhogy jó, hogy említetted, nem fogom elfelejteni!!! Nagyon szép család vagytok! Kinga baba meg már most próbálgatja a szárnyait… Imádnivaló!
És ez a 10-es skála: nem jó másra, mint hogy frászt hozzanak a kismamákra… Kicsit ki is akadtam, mert úgy tűnt, hogy valóban az ülő helyzetet kedveli Kende baba, de akkor miért nem lehet alapból úgy kezdeni??? Mi a fenének kell oldalt feküdni??? :x No, mindegy…

Virág!
Sajnálom a mensit, de örülök, hogy Te annyira nem… :)

Mátra!
Azt gondolom, hogy most tetted meg az első igazi, nagy lépést az anyaság felé… :)

Dido!
Én is alig akarom elhinni, hogy nemsokára hárman leszünk! Nemrég volt, hogy irigykedve nézegettem a tábli elejét, hogy fúúú, de jó Évinek, meg Timinek, én meg még hol vagyok… Szám befogva, nemsokára jövünk! :D Nektek pedig nagyon-nagyon drukkolok, hogy minél előbb kövessetek minket!!!

Évi79!
Látom, Veled is szórakozik a rendszer… Köszönöm, jól vagyunk, még 2in1… Néha vannak jóslócskáim, de nem mindig tudom eldönteni, hogy ez most az-e vagy sem. Persze ha elindul, az biztosan egyértelmű lesz (legalábbis remélem… :lol: ).
Babakocsi: szerintem sem annyira lényeges, hogy teljesen vízszintben feküdjön a babu. Amit én is néztem: az átfordítható tolókar szerintem nagyon jó, meg a nagy kerekek. Mondjuk a miénk nem bolygósítható, majd néhány hét múlva megírom, hogy milyen vele krosszozni! :D

Kanci!!!
Fúúúúúú, ha ezt előbb írod… No, mindegy. Ha jól emléxem, akkor egy krémszínű naci és apró virágmintás felső volt rajtam! Kááááááár, hogy nem taliztunk, pedig ott voltam, sőt, még várnom is kellett egy kicsit, kb. 10 előtt néhány perccel mentem be.
Sajnálom, hogy Te is megjártad a dokival. Nagyon nagy disznó tud lenni egyik-másik. A lényeg, hogy Te jól vagy, és Buborék is, a többi meg nem számít! :D

Unique!
Igen, 2in1!!!! :D :D :D

Duddu!!!
Szia itthon!!!!! Milyen volt a nyaralás? :)

Monyókám!
Azt érzem, hogy megint nagyon nem tesz jót Nektek a babaprojekt. Próbáljatok meg mindent megbeszélni, és tisztázni a dolgokat, mert tudod, ahogy Mátra is írta: amíg nem teszed rendbe a lelkivilágodat, nem tud odaköltözni a kisangyalka, mert nem érezné magát biztonságban. Kitartás, és puszika!!! :)

Panka!
Szerencsés esetben, és ha mindkét fél ugyanannyira szeretné a babát, és szeretitek egymást, akkor nem lehet gond.

Ági!!!!
Nagyon-nagyon-nagyon drukkolok Neked!!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++

Megnéztem a taliképeket, nagyon jó lehetett! Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat!
Ma olyan gyönyörű idő van, hogy kinn ebédeltünk a teraszon. Isteni volt!!! Zsömi kutyánk meg, aki alapból egy iszonyat hiperaktív foxi, tök nyugodtan ült a lábunknál, mint a kisangyal, várta, hogy esetleg pottyan neki valami... :lol:
Az éjszaka 6(!) felkelést számoltam... :wink: Remélem, most már hamarosan meggondolja magát Kende baba, és elindul kifelé, jobb lesz mindhármunknak... :D

Remélem, sikerül elküldeni, mert ha nem… :evil:

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Nomi!

Azt hiszem te kerested, kérdezted a Da Vinci kódot. Most rendelek könyvet a netről, ha gondolod megrendelem és továbbküldöm neked.

Anikó!
Ma merre?

Kendemami!
Már tényleg a finisben. :) Egyébként tényleg úgy gondoltam ám, ahogy leírtam. Örülök, hogy minden rendben.

Ági!
Nagyon szorítok.

Monyóka!
Ugye itt vagy és olvasol, nem pedig magadban rágódsz? Írj, hátha jobb lesz.

Zsúka!
Hiányoztál ám ma.
mátra

Kép

Kép
bea27

Helló!!Gondoltam feldobom a mai legfrisebb UH képet!!Nagyon cuki,nem?A Doki mindent rendben talált,és aztmondta,hogy JÓ NAGY!!
DEC.9.re vagyok kiirva! :lol: Na megyek,gyönyörködöm még benne!!
Puszi,mindenkinek!!Bea

Kép
bea27

Most értünk haza, nagyon álmos vagyok, így most csak egy gyors bekukk!

Holnap majd visszaolvasok és írok.

Magamról: voltam dokinál, a tüdőm már tiszta, de még mindig hallja bal oldalon a szörtyöt, azt mondta, hörgőgyulladás. Szedem tovább a gyogyikat ( :cry: ), 2 hét múlva kontroll. Holnaptól suli, bár a doki még itthon tartana, de ez már sajnos nem megy.
Kisfiam meggyógyult, ő már mehet oviba.

Jó éjszakát kívánok Kép holnap az osztályozó konferencia után valamikor jövök (8-kor kezdődik)

Sok-sok puszi: Rolly
Kép
rolly

Sziasztok!

na itt van a két babó. Nem tudták egy képre rakni őket jól, így több képet rakok fel jó?

Az alsó babám:
Kép

A felső babám. Végigtáncolta az UH-t. A táncos lábai:
Kép
Kép

A fejecskéje:
Kép

Mindketten egyszerre:
Kép

Puszi: N

Kép
narco

Nárcisz!

Gratulálok a gyönyörűséges Moszatkákhoz! Nem csoda, hogy nemigen férnek egy képre, hiszen már óriásiak! Édesek!

Bea!

Neked is gratulálok!

Évi és Dóri

KépKép
évice77

Csodásak a babák. :)
Öröm nézni őket.

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek. Ma lefekszem a tyúkokkal.

Kép Kép
mátra

Tényleg gyönyörűek a babácskák!
Gratulálok lányok!Vigyázzatok nagyon magatokra!
Jo éjszakát mindenkinek! Kép

KépKépKépKép
aniko24

Kép
Kép
Kép
mátra

Kép

Kis mosolyt reggelre :lol:

Minden a megfogalmazáson múlik. Kérdés, hogy ki mondja kiről...
A férfi leissza magát, a nő csak be van csiccsentve.

A férfi megcsal, a nőnek kalandja van.

A férfi, amikor elválik, tönkre teszi a családot, a nő befejezi a jövő nélküli kapcsolatot.

A férfi kiabál, a nő csak hangsúlyozza az igazságot.

A férfi kínozza a gyerekeket, a nőknek csak az idegei nem bírják.

A férfi nem foglalkozik családjával, a nő megvalósítja önmagát.

A férfi egy erőszakos bunkó, a nő csak kényszerből határozott.

A férfi munkamániás, a nő független.

A férfi lusta, a nő regenerálódik.

A férfi hazudik, a nő diplomata.

A férfi pazarolja a pénzt, a nő néha magának is vásárol.

A férfi, amikor jól néz ki - nárcisztikus piperkőc, a nő egyszerűen ápolt.

A férfi egy szerencsétlen, a nő néha elveszettnek érzi magát.
mátra

Szép Jó Reggelt Lányok!

Nagyon nagyon hiányoztok, de egyszerűen nem tudok most gyakrabban jönni. Bent a munkahelyemen nem tudok, most babanetezni, de megpróbálok. (állandóan bent vannak a főnökeim) :P Itthon reggel tudok (mint most is) de este elég későn 8 körül érünk haza rendszeresen, elég sokat rohangálunk az esküvő miatt.:P
Megpróbálok még ma jönni, nagyon szeretnék!!!!
Csak futólag pillantottam bele és Nárcisz, Bea gyönyörűek az UH képek gratulálok!:lol:

Most ismét rohannom kell megyek 8-ra a védőnénihez, és még zuhi, hajmosi stb. :?

Millió puszi Mindenkinek és nagyon hiányoztok!!! Kép
Vendég

Mindenkinek gyönyörű napot kívánok!! Kép

Én már hajnalok hajnalán keltem, írtam az osztályfőnöki jelentést. Kép Fél óra múlva indulok a suliba (ehhez képest nem nagy készülődést csináltam eddig: még pizsamában ülök és titeket olvaslak :lol: ).
Sajna az egyik gyógyszer hülye mellékhatásai kínoznak :( (hányinger, álmatlanság éjjel -aztán álomkór nappal - , fejfájás...lehet, hogy még várok egy napot, aztán abbahagyom.)

Mennem kell, jegyzeteltelek Titeket, este vagy holnap hajnalban jövök és írok.

Sok puszi: Kép

Rolly
rolly

Sziasztok!

Bea!

Baba nagyon szépen látszik, gratulálok hozzá. Most már megnyugodhatsz, hiszen jön a második trimeszter, a legszebb hónapok várnak rátok :D

Narco!

Bocsi, nagyon sokat bambultam a monitort, de elkelne egy telefonos segítség. :lol: Ne is törődj velem. Amúgy ezért lehetett előttem titokban tartani Kinga nemét, mert én még a bordáit sem láttam az uh-n. Ott hangzott el, hogy szemfüles apuka csukja be a szemét, ... :twisted: A lényeg, hogy a moszatok rendben vannak, és elég, ha az orvos leszámolja azt a mintegy negyven ujjat, meg amit kell.

Juca

tjuca

Sziasztok Csajok!

Na most van erőm, és időm újra írni!
Szuper volt a hétvége, mert teleettem magamat cseresznyével, bár szottyadt volt, és már senki nem kívánta rajtam kívül, de nekem nagy örömet szerzett.
Tegnap azért nem tudtam írni, mert a barátnőmmel elmentünk csavargyárazni, mindenféle hányás és hányinger, de a legkisebb émelygés nélkül. Nem tudom mi történt a 12. hét betöltésével, de kezdek használható lenni. Igaz ma reggel még megvolt a kötelező öklendezés, amíg készítettem magamnak a reggelit, de már sokkal jobb volt. Na kihez költözik át rókakoma??????

Zsúka!
Ettem helyetted is cseresznyét. Amikor már nem lehetett a sajátunkat megenni, akkor a szomszédét, ami nagyobb volt és ropogósabb. De hát ez így szokott lenni.

Unique!
Akkor érdemes pár dolgot már most megveszegetni. Úgy gondoltam, hogy júliusig kipakoljuk a lakást, azaz mindent elhordunk, amire nem lesz szükségünk (ez mondjuk a lomjaink fele). Aztán megveszünk pár dolgot.
Arra nem emlékszem, hogy te is nagyon rosszul voltál, bocsika. Különben annyira nem érdekel a dolog, csak nehogy bajuk legyen.

Timika!
Szegény babócád az oltás miatt. Nem is tudom, hogy ezt hogyan tudja egy anya végig nézni. Remélem, azért hamar megnyugodott, és már nincs baj. Nekem a babáktól való vérvétel sem ment, mondtam a gyakorlaton, hogy köszi de nem, felnőttből bármikor. Mondjuk ehhez hozzájárult az is, hogy ezelőtt 6 évvel nekem kellett lefogni egy újszülöttet fejből való vérvételhez. Hát borzalmas volt.
Ekcéma: már nagyon sok gyerek arcán láttam ilyet, szinte majdnem mindegyiken. Mit mondott a doki?
Kórház: nem a bírás fogja meghatározni, a doki azt mondta, hogy amikor a kettejük súlya eléri azt az összeget, ami egy átlag terhesség végét, akkor befektet. Erre mondtam, hogy azt otthon is tudok, szóval megígértem neki, hogy rendes kislány leszek, így szeretném befejezni a vásárlást addig.
Babakocsi: a Babycenterben, ami most nyílt Budán az Új udvarban (Bécsi út). 226900 Ft lesz pontosan.

Norwell!
Győrben milyenek a kórházak? Már annyira izgulok érted. Minden nap megnézem, hogy hol tartasz. Szupi lesz.
Neked is köszönöm a választ. Szóval akkor induljak el, és ha meglátok valami jót, akkor megvenni. OK ez jó ötlet. Mindent ott, ahol éppen akciós.

Anikó!
Azért nagyon sajnálom a mensidet.
Nagyon szívesen, és ha bármi gondod van, akkor nyugodtan kérdezz. Megpróbálok válaszolni.
Láttam ám rólad a képeket, teljesen másnak képzeltelek. Nagyon szép vagy.

Panka!
Szerintem férje válogatja a dolgot. Lehet, ha sokáig kellett volna próbálkoznunk, akkor kikészítettem volna, bár ő egy birkatürelmű ember a javából. A mi kapcsolatunk nagyon jó volt közben is, sőt egy kicsit közelebb is kerültünk egymáshoz, a közös cél elérése közben. Ezt kívánom nektek is, hiszen ez egy nagyon szép feladat.
Semmilyen olyan gyógyszert, készítményt nem szedek, ami nincs letesztelve terheseken, magzatokon, mert veszélyes lehet.

Juca!
De igen, harcolni fogok a hányás ellen. Nem szeretném, ha újra aceton lenne a vizeletemben, mert az a dolog nem volt normális, és muszáj bent tartanom a kaját, mert szegényeknek ketten kell azon osztozni, ahol csak egynek kellene. Amíg nem kerültem kórházba, addig én is könnyen vettem a dolgokat. Nekem sokkal könyebb volt hányni, mint harcolni ellene, de mint látod pár csatát elvesztettem, de a háborút megnyertem.
A kidőlést programoznom kell, mert így engedett haza a doki, illetve így nem kell majd befeküdnöm a kórházba, és megígértem, hogy jó kislány leszek. Fentebb leírtam a megegyezés feltételeit. Ez ellen nincs mit tennem. Bele kell nyugodnom.
Problémák: azt hiszem, hogy nem jött le igazán, de azon a kis ijedtségen kívül nem fogom fel tragikusan a dolgokat. A férjemmel együtt röhögünk a tüneteimen, mert nagyon szeretek terhes lenni. Sajnálom, hogyha félreérthető voltam, de a boldogságomat próbálom kendőzni a mindennapi poénokkal. Eddig azért nem írogattam, hogy milyen boldog vagyok, mert sokan vannak itt, akiknek ezzel fájdalmat okozhatok. Erre gondoltam, amikor inkább csak a tüneteimről írtam, gondoltam ezzel nem bántok meg senkit.
A babakocsis dolgot sajnálom, mert ami egyszer az ember szívéhez nőtt, arról nehéz lemondani. De azért remélem találtatok jót.

Monyo!
Nagyon sajnálom a problémáidat, és gyere gyakrabban hozzánk is. Nagyon hiányzol.

na ennyit tudtam írni most egyhuzamban.
Mindjárt utól érem magamat.

Puszi: N

Kép
narco

Juca!
nem látod, hogy hol vannak a babák?
Hú ezt személyesen egyszerűbb lenne. nem gondoltam, hogy ennyire nem látszik.

Figo elaludt a tövemben. Nagy sajnálatomra már nem bújik az ölembe aludni, csak körülöttem sündörög.

ja és tegnap borzalmas volt, mert átadták a helyet nekem a villamoson...

N

Kép
narco

Nem tudom már ki kérdezte a feltételekt:

Babakocsi vásárlás
===============

Mire érdemes odafigyelni?

Az alábbi pontokat érdemes igény szerint rangsorolni, mert sajnos tökéletes babakocsi nincsen, kompromisszumot kell kötni. A rangsorolás alapja lehet pl. az, hogy nehéz útviszonyok között (pl. földes, hepe-hupás utakon) is gyakran helyt kell állnia a kocsinak, vagy sokat akartok vele buszozni, esetleg (mint nálunk) hosszú, meredek lépcsőn kell vele le-fel közlekedni.

Főbb szempontok:

- Súly: nálunk ez a sok lépcső miatt amúgy is elsődleges szempont volt, de már több anyukától hallottam, hogy az elsőre – jó drágán – vett szuper babakocsit 1-2 hónap múlva le kellett cserélniük, mert túl nehéz volt. A babakocsit babástul fel kell tudni tornászni a buszra és 1-2 emelet megmászása se okozzon gondot. Találkoztam már jó pár olyan babakocsival, amit üresen is alig bírtam felemelni a földről. A babakocsi súlyához pedig hozzáadódik még a baba és a bevásárlókosárban szállított cuccok súlya.
Mi azt tapasztaltuk, hogy a Graco-k messze a legkönnyebbek, azon belül is Graco Mirage és a Graco Ultima állt az élen.
- Nagy, bolygósítható (de fixálható) első kerekek: nagyon megkönnyítik a navigációt a bolygósítható kerekek, tényleg sokkal könnyebben lehet velük fordulni, kanyarodni. Ez a közértben pl. nagyon jól jön.
Nehezebb terepen (pl. földes, hepe-hupás utakon) viszont nem árt, ha fixálni lehet őket, hogy ne tekeregjenek össze-vissza. Nagyon fontos még a nagy kerék és a jó rugózás, hogy ne rázódjon szét szegény baba.
- Fékezhető hátsó kerekek
- Két irányból tolható legyen (azaz átfordítható tolókar): egyrészt a pici babáknál nagyon jó, ha séta közben láthatják az anyukájukat, másrészt akkor is jól jön, ha szembe süt a nap. (Sajnos a Graco babakocsik nem ilyenek.)
- Több pozíciós, lehetőleg vízszintesig dönthető támla: az újszülötteknél fontos, hogy viszonylag egyenes felületen feküdjenek, nem is beszélve arról, hogy mi van akkor, ha a baba hason szeretne aludni. Amikor már nagyobb, és szeretne nézelődni, jól jön, ha ülő pozícióba lehet állítani.
- Kényelmes belső tér: több családtól hallottam már, hogy túl keskeny babakocsit vettek, és ahogy nőtt a baba, egyre kényelmetlenebb lett. Másrészről viszont a túl széles kocsitól is óvá intettek, mert azzal nem biztos, hogy fel lehet szállni a buszra…
- Ha téli baba lesz, nem árt, ha van hozzá lábzsák, és a huzat nem papírvékonyságú. Lábzsák valószínűleg külön is kapható, bár nem biztos, hogy sikerül pont olyan színben beszerezni.
- Levehető, mosható huzat
- Vízhatlan napfénytető, hátha nincs kéznél esővédő.
- Ötpontos biztonsági öv, hogy a baba nehogy kicsússzon / kimásszon.

Nem árt még, ha…

- a babakocsi könnyen összecsukható, és befér a csomagtartóba. Sok olyan babakocsi kapható, amelyik egy kézzel, egy mozdulattal könnyen összecsukható / kinyitható.
- a babának és a mamának is van pohártartós tálcája, amire lehet innivalót + egy-két játékot, miegymást pakolni.
- van lábtartó - jól jön, ha már nagyobb a baba, és ül. Persze ilyenkor már sokan átváltanak egy könnyű sportkocsira, de jól jöhet, ha a sima babakocsi is megfelel a célra.
- van nagy, jó teherbírású bevásárlókosár a kocsi alján. Általában van valamilyen, de hallottam már olyan esetről, hogy a kosár 1-2 kg krumpli súlya alatt leszakadt…
- a napfényvédőn van kukucskáló, hogy a mama rá tudjon nézni menet közben is a babára;
- van esővédő (ez külön is kapható);
- rá lehet csatlakoztatni a bébihordozót vagy mózeskosarat;

Hol érdemes körülnézni?
Először érdemes elmenni egy-két nagyobb baba-boltba felmérni a választékot, felírni a szimpi babakocsik adatait. Utána figyelni, hogy mikor akciózik valamelyik bevásárlóközpont (Cora, Auchan, Kika, vagy a bababoltok) az adott babakocsikkal, és akkor lecsapni. 10-20.000 Ft simán lemehet így az eredeti árból.

Nagyon nagy választék van pl. a Megatoys üzleteiben (legalább 30-40 fajta) (mi a Soroksári úton voltunk), de a Brandon is hasonló kaliberű hely. Budaörsön a Madrina-ban is biztos van jópár babakocsi.

A sétáltatáshoz és a bevásárláshoz babakocsira van szükség. Védi a csecsemőt az időjárás viszontagságai ellen.
A babakocsi vásárlásakor a következőket kell szem előtt tartani:
A babakocsi technikai tulajdonságai és minősége fontosabb, mint a díszítése vagy áramvonalassága.
A babakocsi nyújtson védelmet a meleg ellen, legyen felhúzható a teteje; a nyílást lezáró szélvédőre nincsen szükség.
Legyen jó rugózása, ne legyen túl nehéz, ne boruljon fel könnyen.
A csecsemő ne feküdjön túl mélyen a kocsiban, mert akkor nem kap elég fényt és levegőt, nem lát ki belőle; a kocsi széle nyújtson azért védelmet a kiesés ellen. A rögzítőheveder helyben tartásához szükséges karikák ne hiányozzanak, lehessen a kocsira bevásárlótáskát felakasztani, a kereket be lehessen fékezni.
A kereskedelemben egyre nagyobb a választék, csak a pénztárca bírja.
A kombinált babakocsi egy újabb jármű megvásárlásától kíméli meg a szülőket. Jó az a fajta, amelynek a felső részét le lehet emelni és ez egy időre kiságyként szolgálhat, vagy kézben lehet vinni. Ennek kivált kis lakásban lehet haszna.
Ha a szülők nem akarnak kombinált kocsit, a már ülő csecsemőnek vagy kisgyermeknek jobb a sportkocsi vagy annak új típusú változata.
Ha a szülők a csecsemőt hosszabb utakra is magukkal viszik, jó szolgálatot tesz az összehajtható sportkocsi.
A babakocsit ugyanazokkal a kellékekkel kell felszerelni, mint a gyermekágyat, de párnát is rakhatunk bele, keményet és magasat, amikor a csecsemő már tud és séta közben szeret is ülni.
A kocsi fedelét csak esőben és erős szélben, vagy erős napsütésben hajtsuk fel félig vagy egészen.
Összes elmozdítható – ágynemű – részét lelkiismeretesen szellőztetni kell.
A babakocsi nem pótolja a gyermekágyat, nem helyes éjjel-nappal babakocsiban tartani a babát.

Kép
narco

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: