A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ancsi :) de jó, hogy mondtad! Én is A.C fan vagyok, egy-két évente elolvasom az összes könyvet tőle, ami van nekünk és nem unom meg. a filmeket is szeretem :)

MA találkoztam 4 gyerekes barátnőmmel - ő is a Szent Imrében szült, Kocsis Évánál. Azt mesélte, hogy a szcientológia egyházisták beeszik magukat a szülészetekre a náluk kiképzett "dúlák" által(igen, szándékosan így nevezik a saját képviselőiket is- nyilván megtévesztés céljából), akik térítik az anyákat és jól teletömik őket minden hülyeséggel. Ezt egy rádióműsorban hallotta a minap, ahol az otthonszülésről volt szó. Ott a bábaszövetségtől meghívott bába mesélt ilyen történeteket és iszonyúan fel vannak háborodva, hogy ezek a szektások a dúla nevet is befeketítik. Jogosan.

indianyo

Indike,

én akkor akadtam ki a szcientcista szülésekkel kapcsolatban, amikor hallottam, hogy némán, értsd: egy hang nélkül, kell a szülést végigcsinálni, egyébként mentálisan sérül a baba...
macskanyu

Fibi, Kisün, Indianyó, Den
köszönöm szépen a pocakdícséretet, pocaklakó elégedetten nyugtázta :D

Kisün,
már az első babánál is nagy volt a pocakod? Mert olyat olvastam, hogy a második babánál lesz nagyon nagy a pocak, mert akkor már a szalagok jobban ki vannak nyúlva, és hamarabb és napgyobbra nő a pocak.
Nagyszülő "nevelés" tök jó, elgondolkodom rajta :)
Lemaradtam róla valószínű, lehet tudni, hogy ki a pocaklakód?
És mi az "alap" - bocs a kifejezésért, de nem tudom jobban megfogalmazni - diplomád, amire építkezel ezzel a doktorival? Minden elismerésem, hogy ilyesmire vállalkozol.

Votív,
esetleg nagyobb horgászboltokban lehetne még megpróbálni a vízhatlan törpe ruhát.

Indianyó,
tényleg nagy hasad volt, emlékszem rá, de volt is okod rá Domino 61 centijével :)
A.C. nekem is nagy kedvencem, a munkahelyemen egész fan club alakult és cserélgettük, kinek milye volt meg tőle :) Ha gondolod, tudok majd adni cd-t, van jó néhány film és akkor nem a tv-re kell várni :lol:

Ancsi,
részemről is detto, ezúttal a mérgesedésre vonatkozóan. Párom szintén kifekszik ettől, volt hogy megemlítette, hogy ha elvégzem a mostani sulit, isten bizony tanuljam ki a lakberendezői szakmát is, csak hogy megnyugodjak kissé. De sztem ez olaj lenne a tűzre esetemben :lol:
valószínű azért nem szúrtál ki, mert még nagyon új vagyok és illedelmesen lapítok, nem akarlak Titeket letámadni. Sok-sok jó téma és igyekszem felvenni a lépést Veletek :)
Vegaság: az az alultáplált hölgy az első két gyerekével való várandóság idején is ezt csinálta???? Ez a kenyér és krumpli már-már hasonlít a kenyér-víz párosításhoz...

Denizsa,
igaz, hogy nem kivitelezhető ua szülés. Csupán arra gondoltam a hatásosság alatt, hogy - mondjuk - relatíve rövidnek volt mondható a szülés, volt-e gond a tágulással, elakadt-e a folyamat? Ilyesmik.

Ne haragudjatok, hogy ha értetlennek tűnök, de sajnos nincs kitől megkérdezzem ezeket a dolgokat :cry:

Évi
vica94

Évi, én 6 héten át ittam rendületlenül a málnalevélteát - valóban a tágulást hivatott segíteni, amellett, hogy kicsit serkenti a bélmozgást, ami nem jön rosszul ebben az időben :) - szóval nálam tovább talán senki sem itta, és mégsem tágultam, olyan volt a méhszájam, mint a beton. másokból meg csak úgy "kipotyog a gyerek" :D szóval ez egyéni tényezőkön is múlik, minden szülés egyedi... de az "irodalmi adatok" meg a népi bölcsesség is azt igazolják, hogy a málnalevéltea a 36. héttől napi 1-2 bögrével fogyasztva elősegíti a tágulást... :D
gátmasszázshoz nagyon fincsi olajat lehet venni/az alapanyagokból otthon kikeverni, ez meg a gátmetszés elkerülése végett lehet hasznos. én egy darabig csináltam ezt is, de aztán túl fárasztó volt, alig bírtam oda elérni, de ha a kispapa átvállalja a feladatot, az már mindjárt más! ja és így is kellett vágni sajnos, mert nagyfejű a fiam :roll: de ilyesmik ne tántorítsanak el, csak készülj szépen a szülésedre, és mindent próbálj csak ki! :) és gátmasszázsban Barbi tud neked tanácsot adni, és elmondani, hogy neki használt-e.

tényleg, Barbi, még mindig jösz a szüléstörténettel! :)
votiv

Votiv!

Zoot én is beiktatom a jövőhétre,csak tudod a parkolóhelyfóbiám :lol: ,de már javuló tendenciát mutatok :roll:
20170114224602

Zoo-látogatást én is tervezem már mióta :roll:

Vica, pocak nagyon szép! Bátran kérdezz, nekünk is jó, ha újra felelevenítjük a "régi" szép időket. :wink:

Nem "néma szüléssel" lett gyermekük Tom Cruise-éknak? :roll:

Macs, Füli egyre szebb, de ezt úgy is tudod. :lol:

Indi, Dominóról már nem is beszélve! :lol:
zanza

sziasztok,
húúúú, mennyit irtatok!!! ÉLJEN!!!

Vera,
ugye tudod, h nagy vagy???? és én is imádom Fonnegutot :lol: :lol: a nagy sci fi királyt!!!! :lol: :lol: :lol:

Indi,
10 év múlva lesz 50 oldalam shakespeare sok hűhó semmiértjéről, azon belül is az értelmezésről...vagy mi a szösz... :roll: :roll:
kezdheted vágni a centit!!!! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votív,
köszönöm szépen, elraktároztam a gyűjteményembe ezeket az infókat, hátha még jól jöhet :)

Zanza,
Neked is köszönöm pocak dícsérést, most éppen majd' kiugrik a lakó a hasamból.

Nekem is egyből Tom Cruise és kis családja jutott eszembe a szcientológia kapcsán. Én a "néma szülésen" kívül azon hűltem el, hogy bár Katie kijelentette, hogy házasságig szűz akar maradni, aztán ugye ez mégsem sikerült, most hőn szeretett férje követeli tőle, hogy fogyjon le az esküvőre, hogy szűzies legyen. Nem ő volt aki szépen meghódította a lányt és most meg zsarnok egy cseppet? Meg aztán, mintha nem is szoptathatná, meg nem is beszélhetett ahhoz a csöppséghez és még a lány szüleit is eltiltotta a csecsemőtől, bezzeg a saját szülei mehettek.......
Igazságtalanságnak tartom.
Na, ez kicsit bő lére sikeredett... :(
vica94

Ancsi!
Miattatok van ilyen helyzetbne a nemzetgazdaság :mrgreen: Azért remélem, tényleg nem komolyan írtad! Vállveregetésedre pedig számítani fogok :lol:

Vica!
Szörp szuper lett :lol: Pocakod szép :lol:
Én a málnalevélteát nem tudtam inni, mert hasmenésem lett tőle :lol: Lehet, ezért tartott sokáig :lol:

Fibi!
Akkor hétfőn talizunk? :D

Akkor a szcientológiai egyház szerint mentálisan retardált a gyerekem :?:

Macs!
Jobbulást! Hintás képetek szuper!!!

Deni!
Mindig a köv hétre lehet bejelentkezni, de érdmes már hétfőn telefonálni, hogy a köv hétre legyen hely :cry:

Votiv!
Szomszédok: asszem a tegnapi részben volt, hogy a Nagy Fehér doktorék az otthon szülésről beszéltek. Az úri nők "hülyeségének" titulálták, és elég keményen beszéltek róla. Ennek 13 éve.... Azóta mi is változott :?: .......

HÍR: Bazsóm megtette az első lépéseit!!! :D Bár nem tudom, hogy ez nálatok is így ment-e, de ő lendületből csinálja, megnézi. hol a kanapé, és lendületből tesz 2-3 lépést. Szegényke van, hogy rosszul méri fel a távolságot :? De én nagyon büszke vagyok rá :D

Jó éjt mindenkinek!
zuzmo1

Visszaolvasni csak nagyvonalakban ment.
Ki is a szülinapos? Fii? Éljen!

Kisün,
nem lehetne, hogy elmész helyettem holnap usatörivizsgára, és én meg elmegyek helyetted szülni??? NAAAAAAAAAA!!! Nem mondhatsz nemet!
gyomorgörcsös-neet, aki már a sört is nehezen küzdi csak le :lol:
neet

Fii= Fibi, bocs.

Első lépések éljenek.

Első szavak, mondatok éljenek.
Enyém lányom nemtom, épp micsinál, 5 napja anyóséknál nyaral, és már nagygygyggyon hiánycikk!
neet
neet

Pedofíl párt: ez az a téma, amivel nagyon ki lehet hozni a sodromból. :twisted:
Még azt is utálom, hogy pedofíl viccek is léteznek! :twisted: :evil: :!: :twisted:

A szientológusok a fenti kategóriához csatlakoznak az én szótáramban. :twisted:

Fibi! Tudhattad volna, hogy én vevő leszek a témádra :P
Én is a pozitív pártiakhoz tartozom, s hiszem, hogy nem kell mindig sebnyalogatós népnek lennünk.
Azzal is nagyon egyet értek, hogy majd a gyerekeink biztos még jobban fogják csinálni :lol: , de ugyan már elkezdhetnénk mi is!!!

Én azért nem reagáltam Bálintok rendelésére, mert nem tudom mikor lehet hívni. Rémlik, hogy csüt délelőtt may be 11ig.

Dorka! Gratula a kiskönyvhöz! Emlékszem én is már vártam, hogy megkapjam, s lobogtathassam :D
Relax: nagy rajongó vagyok! Szerintem akármit keresel meg fogod találni. Ha félsz, ha társaságra vágysz, ha bizonyosságra, tényleg mindegy! Részemről imádtam a képeket, amiket kreáltam meditációban. Van amelyiket szülésnél is használtam :lol: S mások ötletéből is merítettem.

Vera! Hűűűűűűűűűű! De jó, hogy már itt tartunk :D Örülök a jó NST-nek.

Votiv! Dagonyázó Istók egy édes rémkép :)
Tinikoromban vérszegény voltam, s ettem húst. Most már 13éve vega vagyok, s csodás egészségnek örvendek

Ancsi! Én vega voltam végig babavárás alatt is

Den! Vega ügyben igazad van, tudni kell pótolni.

Gabi! Köszi megnéztem :) majd felrakom csak előbbb méretre kell vágni.

Dominó egyre hódítóbb!!!

Zuz! LeBarniztál :lol: ha-ha-ha
Kata számát pü-ben küldtem. Nyugodtan hívd, ha akarod hivatkozz rám
Bikás. ÁHÁ!
Küldök egy kishátbaveregetést :P

Évi! BS bácsi szerinte minden hókusz-pókusz nélkül is megy, mert a nők tudják mi a dolguk.
Gátmasszázst én csináltam, s a szülésznő nagyon vigyázott rám, s így egy pici szakadással megúsztam pedig első szülés volt. Hogy ezen múlt-e...???

Fülicsek naaaaaagyon édes!

Indi! :)
gödibarbi

gratula Bazsónak!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsanci :) tűkön ülök akkor még 10 évig :lol:

Macs :) persze meghökkentem a címen és a témán, de tudod mit? elolvasnám én azt is szívesen - ha úgy gondolod, hogy átlagos földi halandó megért ilyeneket... :)

Vica :) Azért egy kicsit félelmetes ám, hgoy te mindent tudsz és mindenre emlékszel, amit mi itt leírtunk az ellmút időkben... Gigi azt mondaná erre: Vica, a rídonli :mrgreen:

Tényleg, Gigi, mizujs teveled???????? rídonli vagy :lol:

indianyo

Zuz: Gratula a nekifutásos lépéseknek!! :)

Vic, Ancsi: igen, igen mi is ha valahová megyünk vendégségbe utána megdumáljuk, hogy mi nem igy hanem amúgy rendeztük volna be. De szerencsére nálunk erre a témára Apa is vevő és közösen szoktuk elemezni a kégliket ;)

Votiv: amikor olvastam a dagonyát akkor nekem az a hónaljig érő gumicsimma jutott eszembe amit a horgászok húznak fel, ha beállnak a tóba pecálni! :)

Dominó és Fülicsek nagyon szép babákok!
Vic pocak tök jóóóóó!
Kisün Tyű izgi már a helyzet felétek!! :)
Dorka: gratula a kiskönyvhöz ;)

öööö mit is akartam írni...

Ja képzeljétek, tegnap voltunk UTOLJÁRA Dévényis tornán! Tornanénink teljesen el volt ájulva Kamillától, hogy mennyire ügyes és, hogy 5 hós korára pörög-forog, kinyomja magát fóka pózba és már rugózik és hogy milyen erős kiscsaj! Annyira örülök neki! :D Kamilla úgy mutatta ki az örömét, hogy úgy visított ahogy a torkán kifért, már lila volt a feje :) Szóval királyság pamapamapam

Rylie
rylie

Hűűű Neet :) Akkor most előre igyunk a holnapi vizsgád sikerére! Asszem megyek is egy sört nyitni :mrgreen: És úgyse hiszem el, hogy te parázol :wink:

indianyo

Zuz :) Bazsónak nagy gratula az első lépésekhez!! :)

Neet :) Egy nagy kalappal holnapra!!!

Rylie :) Gratula Kamillának! De jó, hogy ilyen ügyes :)

Vica :) Azért írtam a 2x u.a. szülést, mert igazából így lehetne objektíven dönteni, de Votivnak igaza van, ki kell próbálni, veszteni nem vesztesz vele semmit és hátha használ. Én egyébként nem panaszkodhatom, de nem vagyok bizti benne, hogy ezt a m.teának köszönhetem. :roll:

Indi :) Jól látom, Te sörözöl Neet helyett? :lol:

Jó éjt!
denizsa

Zuzmo,
első lépésekhez gratulálok, remélem nem nagyon töri össze magát egy-egy elmért akció után :)
Nálad mit jelentett a "sokáig"? Írtál v.mikor szüléstörténetet? Visszakeresném, hogy tanulhassak belőle :)

Barbi,
remélem, nekem is sikeres lesz a védelem. Igyekszem majd csinálni a gátmasszázst belevonva kispapát is, ahogy Votív írta.
Egyenlőre én még csak ott tartok, hogy kezd nehézkessé válni a zokni felvétele :D
Neked ki volt a szülésznőd?

Indi,
az túlzás, hogy mindenre emlékszem és mindent tudok, sőőőt, úgy érzem, hogy elveszek köztetek, sokszor annyira nem tudom követni a dolgokat. És csak nézek, Ti hogy csináljátok, hogy mindenre reagáltok, olyanra is amire én csak visszaolvasás után találok rá. Tényleg Ti hogy csináljátok?
Rád azért emlékszem különösen, mert éppen akkortájt kezdtem olvasgatni ezt a topic-ot, amikor Te mindenórás voltál - azt hiszem így mondják - és együtt izgultunk - párommal egyetemben - a többiekkel, hogy minden rendben menjen. És nagyon boldogok voltunk, amikor kiderült, hogy minden ok. :lol:
Bocsánat, ha felzaklattam lelki békédet, nem volt szándékos. És mostmár nem vagyok rídonli :D

Ja, és ugyanígy voltam Barbival, meg Moose-val is legutóbb. :D

Rylie,
nagy-nagy gratula sikeres tornához, megkérdezhetem, hogy miért kellett ilyen tornára járni és csinálni a törpével? És köszönöm a pocakom iránt nyilvánított lelkesedésedet :)

Neet,
Holnapra nagyon drukkolok Neked, ez sem könnyű téma, ahogy sejtem...

Évi
vica94

Johi, Boldog Szulinapot! :)

Votiv, allatkert :) en is tervezgetem mar egy ideje :roll:

Vica, szep poci :)

Macs, huha, csak huledezek: alldigal a kismacs? :shock:

Zuz, huu, gratula az elso lepesekhez :) ugye milyen klassz erzes? :lol:

Rylie, kiscsajod szuper nagyon! :)
recca

a szcientologiaval kapcsolatban egy interju: http://www.mancs.hu/index.php?gcPage=/p ... p&id=13140 sztem erdekes
recca

Jó reggelt! Csak gyorsan írok, még alszik az és nagyfiam!

Szerintetek nem ciki, ha másodszorra nem ugyanazt a szülésznőt választom???? Mert elég gáz lenne, ha mondjuk ügyeletben a régivel találkoznék. Vagy ezzel ne foglalkozzak? A régi szülésznőm nagyon kedves volt, és segítőkész, de úgy érzem, hogy mástól lehet, hogy többet kapnék.....

Barbi!
Bocs a Barnizásért :oops: :oops: :oops:
És köszi a számot!

Rylie!
Ha ilyen szuper ügyes a csajod, akkor miért kell tornára járni? Bazsó fél évesen kezdett el forogni, de eszembe sem jutott, hogy valami baja lenne :(

Vica!
Nem írtam, túl hosszú lett volna :lol: 8 perces fájásokkal indult, onnantól 27 óra.........

Mona Lisa csoport tényleg szuper jó!!!! Bár én most már nem fogok tudni járni. Nem hinném, hogy Bazsóka ott csöndben végig tudná velem relaxálni azt az egy órát :lol:
zuzmo1

Jó reggelt!

Zuz:
mikor mész legközelebb uh-ra?
Nagyon kíváncsi vagyok,hogy ki lakik a pocakodba :lol: Persze gondolom Ti is :lol:
Ki volt az első szülésznőd?BS olyan,mint először?
Alkalom adtán átadnád üdvözletemet neki/a"Péterlányok"anyukája,így tudni fogja/
Ja és persze gratulálok az első lépésekhez :) ,nekünk ezt pont sikerült megörökíteni videon!Dorka nagyon szereti ha megnézzük :lol:

Macs:
el sem hiszem,hogy babamacs ilyeneket csinál már?! :D

Rylie,Dora:
akkor ez a Dévényis módszer tényleg nagyon hatásos!
Gratulálok a csajsziknak :)

Csajok!
Akinek hasonló korú a gyerkőce,mint Dorka,hogy álltok a bilizéssel?
Mert mi sehogy :(
Ruhástólmég csak csak ráül és ki is törli a fenekét :lol: ,de pucéran nem hajlandó :cry:
Hátha van valami praktikátok...

És meddig kell forralni a tejet nekik?

petergabi

Gabi!

Már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk! :D Hétfőn lesz 15 hetes, úgyhogy szerintem 3-4 hét múlva érdemes UH-ra menni. Hétfőn megyek másodszor dokibácsihoz. Nagyon kedves, olyan, mint múltkor. Azért az naygon furi volt, hogy most a vizsgálat alatt bent maradt a férjem és Bazsó is, ez elképzelhetetlen lett volna szülés előtt, de amióta együtt szültünk azóta ez is természetes :D
Üdvözletedet átadom :D
Dorkád pontosan mennyi idős? Én úgy olvastam, hogy 2 éves kor után érdemes próbálkozni a bilivel. Persze én nem értek hozzá, és mi még elég messze vagyunk ettől!

És én tejjel kapcslatban azt akartam kérdezni, hogy ha szeretném Bazsóval megkóstóltatni, akkor tényleg vízzel kell higítani?
zuzmo1

Den,
igen, nagyon kedvelem asimovot, bár hozzá képest sokkaldesokkal jobbak is vannak :)

Vica,
160cm vagyok, igen rövid derékkal, ezért már Dócival is marha nagy pocim volt, ez nálam alkati dolog, mivel máshová nem tudott terjeszkedni a hasam :) Úgy nézek ki kb., mint aki lenyelt egy nagyonnagy kosárlabdát :) Én málnalevélteát iszom, gátmasszázst nem csinálok :) És ha minden igaz, fiú lesz :)

Ancsi,
A.C. nálam is rulez, egyszer összeszámoltam, hogy a hatvanakárhány kiadott könyvéből negyvenvalahányat elolvastam :)

Votiv,
állatkert szuper lehetett!!! Még én is tervezek egy menetet, aztán majd meglátjuk :)

Zsan,
breakfast for/of champions, rész az amerikai himnuszról... még mindig betegre röhögöm magam rajta :) ja, és állandóan visszautasítja, hogy scifit írna :)

Zuz,
gratulálok az első lépésekhez :) És szerintem a szülés főszereplői a baba meg te, a volt szülésznő lelki békéje szerintem nyolcadrangú, de nem hiszem, hogy megharagudna rád :)
Ja, és akartam írni, hogy ha egyszer-egyszer el tudod intézni, hogy egyedül menj monalisára, az kikapcsolódásnak, másodikbabárahangolódásnak is nagyon jó ám!!! :)

Rylie,
ezek nagyon jó hírek, Kamilla nagyon ügyes baba!!! :)

Mi ma délután elutazunk 2 napra balatonozni... majd sóvárogva nézzük a vizet :) vasárnap majd jövök regényt olvasni :)

vera
kisün

Zuz! Csak jót vigyorogtam Barnin. :lol:
Neked is 27 volt?!?!! :shock: S te kéred rajtam? :?: Ejnye-bejnye! Mi lenne ha utólag egyszer megírnád?
Szerintem nem ciki másik szülésznőt választani. Sőt, ha valakinek ciki az nem te vagy! Szerintem.

Kamillának gratula!

Vica! Biztos sikeres lesz! :P
Kondor Kata volt a szülésznőm.

Vera! Jó Balatonozást! Szép időtök lesz :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Jéééééééézus Máriaaaaa :D
Annyit irtatok, hogy nem birtam mindent tüzetesen elolvasni.... este B 10-ig fent volt, mert du. is hagytam kicsit aludni... miután a szomszéd kislány meghintáztatta, aztán megetette, és együtt homokoztak :lol: Látod, Barbi, megint csajozott a kiskrapekom :wink: :D

most csak röviden, amire emléxem:

Zuz,
okééé, akkor hétfön talizunk :) Az is eszembe jutott, hogy BS elött elmehetnénk a Feneketlen to melletti jatszora, hm? KI CSATLAKOZIK :?:

Vagy: ÁLLATKERT esetleg KINEK JO HÉTHÖ DÉLUTÁN :?: :?:

És én is parázok, de én sem fogom másodszor ugyanazt a szülésznöt választani :roll: Én is Barbiéra fogok ráhajtani asszem 8)

Kisün,
sci-fi rulez, párom imádja, azt üzeni, majd mindenképp el akarja olvasni a munkád :D :D :D Vonnegut, Douglas Adams, Asimov, stb a kedvencei :)

Indi,
ha nem birsz 10 évet várni Zsanci szakdogájára, addig enémet is olvashatod (angolul persze :lol: ). Az a cime, hogy a Jog és igazságszolgáltatás megjelnitése az amerikai filmekben. Van benne a Pelikan ügyirattol kezdve A cég-ig, sokféle jo :lol:

Neet,
szoritok én is!!! és sört ne felejtsd el :lol: és tegnap nem nekem volt szülinapom, hanem Johinak :) és várunk vissza :D

Barbi,
örülök, hogy egyezik a véleményünk :wink: és kösziiii :D

Többit késöbb :D

KépKép
fibi

Tom, mi maradt ki:

Zuz,
gratula Bazsonak!! :)

Ancsi,
én is szeretlek :) :) , és igazad van, ez nem jutott eszembe (hogy mi van, ha olvassa). És most már vissza fogom keresni az archivban, hogy mi volt februárban Veled, milyen palotaforradalom, kiváncsi lettem :lol:

KépKép
fibi

Tegnapi nap poénja:
fiam nézegette régi nyaralásos fotokat. És apját meglátja, aszondja: APA, APA. Anyját meglátja a képen, na mit mond? :) : CICI, CICI :lol: :lol: :lol:

KépKép
fibi

Jó reggelt!

Vica :) Ha te se emlékszel mindenre, akkor megnyugodtam :lol: én olyan szétszórt vagyok néha... a terhességi amnézia nálam nem ért véget :)

Zuz :) Hát én lopva alaposan megfigyeltelek a jáccón, nemigen látszik még a pocakod :) Bazsó is milyen nagyfiú már! és tényleg érdekes ez az azonos nyelvet beszélés - Fibi bálintjával tényleg egy nyelvet beszélnek :) és 27 óra vajúdás igazán piskóta :lol:

Recca :) ez a cikk tényleg érdekes. A tesóm 10 éve kis tapasztalatlan fiúként elkezdett Amwayezni, ott ugyanez volt a szlogen: ellenséges és értetlen családtagokkal, barátokkal meg kell szakítani a kapcsolatot!

indianyo

Fibi :) Ide vele :):):)
Barátnőm mesélte hogy negyedik gyereke már mondja a kovövetkező szavakat: apa, baba, mama. Az első kettő a családtagokra vonatkozik, a harmadik viszont a cicire :lol: Szóval van abban valami, amit Bogárka írt - jó régen már - hogy a mamák egy idő után két lábon járó cicivé válnak :)

Nálunk hármat kellett írni szakdoliból, az elsőt a tölgyfáról (természeti jelenségekről, élőlényekről), pocsék lett, meg sincs már. A második az elég jó lett, a rendeszánsz emberről. A diplomázó szakdoga pedeig a gyrekrajzokról készült. Ja, mert hgoy Waldorf főiskolán nincs vizsga és osztályzat (mert hogy a suliban sincs) hanem van helyette rendgeteg dolgozat meg felkészülés. Ez is így van a suliban. És 12. osztály végén a skacok is szakdogáznak és előadást tartanak belőle az egész iskola előtt.

indianyo

Fibi :) Bálintod édes :) Cici :D Angolul írtad a szakdogád? Nem semmi!! És a téma is klassz, legalább megnézhettél pár amerikai remekművet :wink: A hétfő du. nekünk elvileg jó, de max. a Feneketlen tavat vállalom be, az Á.kert kicsit messze van.

Kisün :) Jó pihizést! De legalább jó időtök lesz és a víz is bizti tiszta lesz (nem sokan fürdenek benne) :lol:

Zuz :) Már 15 hét?? Bennem vhogy a 12 ragadt meg... pár héttel ezelőtt :D Sztem szülésnél TE vagy a lényeg és a baba, nem pedig a szülésznő, úgyhogy inkább hallgass magadra és válassz másikat, ha úgy érzed!!
denizsa

Sziasztok!

Fibi :lol: :lol: :lol: Cici :wink:

Zuz: Gratula Bazsónak a lépésekhez!!! Nem lesz könnyű dolgod mostantól :P

ÁLLATKERT: menjünk! Mikor? Hétfő?

Vica: tényleg szép a pocid, ilyenkor mindig megpróbálok visszaemlékezni az enyémekre, de csak az jut eszembe milyen jó volt, ezt pedig gyorsan elfojtom magamban, mert nem kééne most több baba :D :D

Szcientológia: én a múltkor nagyon besz@rtam, az okos férjem épp unatkozott és bement a Blahán a dianetika kp.-ba egy tesztet kitölteni, miután elmesélte én is mondtam neki pár történetet! Úgy néz ki sikerült meggyőznöm, neki meg sikerült leráznia (szerintem csak egy időre :( ) a telefonálgató ürgét...

Macs: örülök, hogy bejön a hinta, remélem nem unja meg Füli egyhamar 8) :D

Rylie: MÁR 5 hónapos Kamilla??? Jesszusom! Érdekes, hogy MAcs Fülijénél nem ilyen meglepő az idő múlása, talán mert Őt gyakrabban látom... :roll: És hurrá, hogy ilyen jó volt a torna!!!

Gabi: Az én Marcim sem jeleskedik a bilizésben, ill. wécézésben (a bili nem annyira jött be, inkább a wc-n ücsörög) épp tegnap volt az ELSŐ alkalom, hogy belekakilt :!: :!: :!: Miután lepisilte a babakocsi kerekét :P De ha (!) meleg lesz (bár lehet, hogy nem érdemes arra várni :evil: ) akkor megcsinálom azt a trükköt, hogy pelus le, kisgatya fel és hajrá... Tegnap így egy órát kibírt pisi nélkül csak mikor szólt, akkor már késő volt, de előbb utóbb menni fog :wink:
A tejet meg kb. másfél éves korától issza, egy párszor forraltam, és utána nem :oops:

Mindjárt teszek fel egy pár képet :D

Pussz: Pocak
pocakpacni

Deni,
muszáj volt angolul irnom, lévén angol tanári szakon nem volt sok választásom :D :lol:

Indi,
dejooo, reneszánsz emberes dogádat meg akkor én kérem, érdekel nagyon :wink: :)
nemtuljohir: tegnap felhivtam a fösulit, és aszondták, ha nem jön össze 20 jelentkezö, akkor nem indul a Montessori továbbképzés ösztöl :cry:

Pocak,
igen, hétföre kérdeztem a talit, csak most látom, hogy kicsit félregépeltem :D
Pisilés :lol:

KépKép
fibi

Akkor kapaszkodjatok :lol: képek:

Pasijaim :lol:
Kép

Támadás :shock:
Kép

Csajszi buliba megy :!:
Kép

hihihi
Kép

ördögfióka :twisted:
Kép

rövid pórázon :?: :roll:
Kép

Befejeztem :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Barbi!
és nem volt kálcium meg ilyesmi hiányod? mert ismerősöm totál vegás, se tej, se tojás, se semmi. soha! de inkább aszkétának mondanám :lol: , mert noha sarkított volt a krumpli-kenyér dolog, de valójában tényleg nem sokkal többet eszik, max még gyümölcsöket. nem tudatosan táplálkozik, az a gáz. a gyerekei akarnak húst, és nem kapnak, csak ritkán. imádják a kolbászt, szalonnát, ilyesmit soha nem kapnak, csak stikában másoktól :)
régi pasim is vegás volt, és ő simán kihordott volna még egy hármas ikreket is (úgy is nézett ki, mintha... :), szóval lehet ezt mértéktartóan is csinálni, nem kell az embernek aszkétának lennie. neked kellett valamit szedned terhesség alatt?
és várhatunk majd tőled babafotókat? ígérted, ígérted... :)

Vica!
már három gyereke van, és asszem akkor még nem volt teljesen vegás, ivott tejet és evett tojást.
a lépést meg mielőbb vedd fel, hiszen mindjárt itt a babád! :)

Zuzmó!
nem is tőled vettem magamra, hanem mikor olvastam egy tápszer ellenes cikket, hogy én milyen aljas vagyok, hogy az államot károsítom. ekkor :). meg amúgy is ott a szmájli. olyan jó idő van kinn, nem kéne ma játszózni?
Pajikának gratulációk a járáshoz, nagyon aranyos lehet, vedd fel videora!

Gabi!
gondolom az UHT tejet semeddig talán. (mivel ultra magas hőmérsékleten kezelték) vagy sima 1 napos, avagy "igazi" bocitejet kap? korábban azt írták a csajok, hogy elég pár hónapig forralgatni.
Dorka biztos szégyenlős :))), esetleg ülj le előtte te is a wc-re, vagy ilyesmi. :wink:
meg van olyan marha jó felmászós vécészűkítő, nekem nagyon tetszik, ha Dorka vagy Lencsi lennék, folyton ott hetelnék :?

Fibi!
ha lesz időd, mesélsz kicsit Berekfürdőről? én is kipróbálnám babástúl.
CICI :lol: :D :lol: :D

Indi!
Amway: én is hallottam ilyesmit, de nem hittem el. mondjuk nem kedvelem az ilyen MLM dolgokat, de nem foglalkozom velük. aztán egyszer egyik ismerősöm pár hónapos ezzel foglalkozás után totálisan megváltozott. teljesen eltávolodott a családjától, és azóta se a régi. egyszerűen nem értem, hogy változhat meg ennyire egy ember.
ancsipancsi

Pocak!
látom ám, hogy Fülikét a fiaidnak akarod megszerezni! :) pasijaid marha jók, a csajod is szép!

Bkriszta!
eltűntél? :)
ancsipancsi

ez giga-mega gáz!!!!!!!!!!!!!!!!
hallgassátok meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://comment.blog.hu/2006/06/09/p10282#more10282

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok,

Ezúton is szeretném megköszönni minden pocak gratulálónak a kedvességét. :)

Zuzmo,
Ez aztán maratoni táv volt, a második biztos könnyebb lesz, legalábbis és drukkolok Neked.
Mmmm, szörp íze számban, igyatok belőle sokat :)
Gabi már kérdezte, hogy ki volt az első szülésznőd, és ki lesz a második? Tudod már?

Fibi,
fotós sztori édes :D

Pocak,
képek nagyon drágák. Nagyon szépen a fiúk. :)

Kisün,
engem állandóan azzal cukkolnak/tak, hogy befelé nő a hasam, mert hogy nincs nagy pocak. Én meg mondtam, hogy majd csak most jön a java. Egyenlőre úgy fest bejön :D
Nem sokára kiderül, hogy öcsi, vagy hugi lesz. :)

Ancsi,
igyekszem, lehet, hogy ha jobban ismernélek Titeket könnyebb lenne. Egyenlőre még nehéz "bepárosítani" a csemetéket az anyukájukhoz név szerint. Majd igyekszem. :)

Zsan,
tv2-ös kábító szöveg nem semmi. És még egy ilyen búgó hangú pasit is találtak hozzá....

Évi
vica94

Ezt most találtam, felteszem Nektek, csak mert nem olyan rég esett szó róluk:

http://www.szinesbulvarlap.hu/index.php?page=13405

Megdöbbentő, ha igaz.

Évi
vica94

ZSanci :) óriási ez a szöveg :mrgreen: és a kommentárok is egész jók - szerintem is ingyenreklám ez, nem más - mondjuk választási kampányíze is volt sajnos :(

Beet :) te mint marketingtanácsadó, mit szólsz az ilyen fogásokhoz? hatásosak mondjuk, mert így most plusz 30 ember tuti a szájára veszi - akármilyen előjellel - a bizonyos terméket...

indianyo

Zsan!
Ez tényleg nagyon gáz!!! :shock:

Vica!
Tényleg nem írtam, hogy ki volt a régi szülésznőm, mert nagyon jónak tartom, és nem akarom, hogy emiatt negatívan ítéljék meg. Csak valamiért úgy érzem, nem volt teljes az összhang, de nem tudom, hogy miért.....
Ezért most Barbi szülésznőjét célzom be én is :lol:
Az első szülésnél még nem tartottam olyan fontosnak a gátvédelmet, de tudom, hogy nagyon sokat számítana, ha a két gyerekem mellett nem kellene még a gátsebemmel is bajlódni. É Barbi szülésznőjéről ilyen téren nagyon jókat hallottam.

Ancsi!
Akkor jó! Egyébként én nem vagyok tápszer ellenes, én is azon nőttem fel. Császárral születtem, és aztán anyukámnak nem volt teje :( A ti esetetek teljesen indokolt volt, de pl a szomszéd csajszinak tök jól ment a szopi, tej is volt, csak 4 hósan a gyerek felébredt 1x :!: éjszaka szopizni. Na, egyből felírta a dokink a tápszert, a csaj meg meséli nekem, hogy mennyire örült, hogy a kislánya elfogadta :roll:
Jó lenne játszózni, de megyünk be a melóhelyemre, ha Pajikám időben felébred.....
De a jövő hét hétfő nekünk is jó lenne, mint Fibiéknek. Aznap megyek "először" védőnőhöz is :D

Pocak!
Nagyon klassz a családod. És mindig elhűlök, hogy ekkora lányod van!!! :shock:

Fibi!
Bálintod kergeti a szoknyákat :lol:
Akkor hétfőn! Neked mikorra van időpontod? Nekem 18.45-re. De biztos egy csomó csúszás lesz, addig párom Bazsóval szerintem a játszón fognak nyomulni.
Cici :lol: édes lehetett!!!

Bazsó mostanában nagyon ölelgetős-simogatós lett. Olyan jó!!!
zuzmo1

Indi!
Ezen én is mindig röhögök, hogy Fibi Bálintja és az én Bazsóm ugyanúgy gagyog. De ennél még nagyobb élmény Johi Fannija és Manóka Emmája közti dialógus :lol:

Gabi!
Hogy áll az építkezés???
És Macs, nálatok???
Fotókat kérünk, hogy aztán a csajok itt jól átalakíthassák :lol: Ne fosszátok meg őket ilyen élménytől!
zuzmo1

Gabi, leszoktato pelenka? vagy az hulyeseg?

Indi, az amway is ilyen agymosos? ezt nem is tudtam. bar igy is baromira idegenkedtem tole :x
tenyleg, az en szakdogam nem erdekel? :lol: Az intencionalis mozgasok szerepe a kutya-gazda kapcsolatban :) bar asszem nincs is peldanyom belole :cry: ugyhogy ezt megusztad :lol: :lol:

Fibi, cici :mrgreen:
recca

Köszi a bilis válaszokat,igazság szerint én is a nyarat várom.
De lehet,ha arra várunk,akkor csak jövőre lesz Dorka szobatiszta :? :lol:

Ancsi:
mindig látja,ha mi megyünk wc-re,mert neki mindenhol ott kell lennie :lol:
Ilyenkor ráül Ő is a bilire,de csak ruhástól. :(

Zuz:
most 29-én lesz 2 éves a csaj :) Szóval lassan időszerű.
A tejet Orsi idejében valóban felesben kellet kutyulni a vízzel,de Dorkánál már csak simán forralom.Kb. 1.5 éves kora óta kapja.
A pesti védőnénink azt mondta,hogy a nyár miatt nem árt még egy ideig forralgatni,amúgy 2 éves kor után már nem fontos.
Az építkezés...
Már végre kiásták az alapot,de most 2 hete a sóderre várunk,mert annyira feljött megint a duna,hogy nem bírják kikotorni :cry:
Valószínű,hogy a mi gyors/könnyűszerkezetes házunk lesz a világ leglassabban elkészülője :roll: :lol:
Alaprajzot ígértem már én is,csak idő kérdése :wink:
Zsannal közös szülésznőnk is profi volt a gátvédelemben,és nagyon emberi is volt :!: Ő Molnár Gabi.

Juc:
neked sincs konkrét ötleted a bilire szoktatás ügyében?

petergabi

Sziasztok!

Zuz, Deveny torna tenyleg profi! Ez egy specialis manualis technika es gimnasztikai modszer, a laikusok masszirozasnak es tornanak hivjak. Amit Katinak csinalnak nem fajdalmas, megis vegigbogi az egy orat (nem olyan veszesen, inkabb panaszkodoan). Mostmar tenyleg sehol nem hagyhatom ott, mert atfordul a hasara es kuszik (meg mindig hatrafele :lol: ).

Fibi, cici=anya nagyon jooo! :D

Recca, ferjem tapasztalata szerint Amway is agymosos... en eleve idegenkedem minden beszervezos cucctol. :?

Pocak, tunderiek a gyermekek! Es milyen kis ugyi Balu! :wink:

Macs, Fulibaba ennivaloan edes!!! Ha fiam volna... :lol:

Hatha valakit erdekel www.babakozelben.hu

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ancsi,
kérdezz priviben B.fürdöröl :)

Zuzi,
nekem 18:15-re van ip-m :D :D Akkor szinte mehetünk együtt, mert multkor is volt olyan, hogy elöbb odamentem (nem direkt), és elöbb bemehettem, mint aki utánam érkezett, de korábbra volt ip-ja. Lehet hogy B is a játszon lesz Apával, még nem tudom (lehet hogy a hugomnál lesznek).

KépKép
fibi

Gabi,
M. Gabi lenne a másik, akit felkérnék szülésznönek, barátnöm nála szült, szintén agyondicsérte :) :D

Dora,
szia :)

Recca,
a kutya-gazda kapcsolatnak mi köze az informatikához? :roll: :lol:

KépKép
fibi

Gabi!

Sajnos nem tudok neked bilire szoktatásban tanácsot adni mert Sománál a fütyi igazítás oldotta meg ezt a problémát.
Felhúzta neki dokinéni mert le volt tapadva és mivel csípte a pisi,másnaptól nem kellett a pelus.2 éves volt ekkor.
Nem tudom,hogy Pannánál hogy lesz majd :shock:
Tejet én már régen nem forralom viszont.Csak langyosítom és megy is bele a kakaó.
20170114224602

Zuzi,
még az jutott eszembe, hogy ha még mindig szerdánként van a relax a H-ban, akkor sztem elviheted Bazsit addig a Fonyod utcai bölcsibe/jatszoházba, talán vigyáznak rá szivesen a nénik, onnan pár megállo a H. Aztán Manoka és Beet is szerdán szoktak menni, lenne aki figyelje a kisfiad. Vagy nem jo ötlet, még nem lenne el Nélküled pár orát? :?

KépKép
fibi

Fibi, ja, az egy masik tortenet :lol:
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: