Sziasztok!
Húúú, ide jó rég írtam, csak böszme módon képet tettem valamelyik nap, bocsika.
Ezt az oldal pörgettem vissza, látom az alvás, evés, gyarapodás az egyik téma.
De még mielőtt belekezdenék,
Mariannkának üzenem, hogy én kiakadtam volna jó látványosan, mert durva, amit a rokon művelt. Egyik dolog, hogy ne vagdossa a gyerek ruháit - még ha csak egy zokniról is van szó - másik pedig maga az, hogy kérje már ki a te véleményedet, hisz te vagy Istvánka anyukája, csak tudod, hogy az szerinted szoros-e vagy sem, és ha igen, talán majd eldöntöd, hogy szét kell-e vágni, vagy lehet, hogy egészen véletlenül sikerül lehúzni... Valahogy felment, gondolom a szétnyirbálás nem az egyetlen út. Lehet, hogy én pl eltenném emlékbe a kislányom pindurka zokniját... Végül mit mondtál nekik vagy kérdeztél tőlük?
Nálunk Dorka szépen gyarapodik, legalábbis a védőnő szerint szépen hízik. Mérlegünk nincs, feleslegesnek tartom, hetente mentünk eddig mérni. Szerdán volt 5 hetes és 3850 g. A születési súlya 2750 volt, szóval több, mint 1 kg a gyarapodás. Általában 2,5-3 óránként eszik, ha nappal sokat aludna, akkor felkeltem, de éjjel nem. A hasfájás már nem durva, esténként van egy kis sírás, amikor látni, hogy amiatt sír, de amúgy semmi. És most nem használunk semmi gyogyót... Korábban volt, hogy 2 óránként etettem, mert olvastam, hogy aki hasfájós, etessük gyakran. Erre pár napig hígabb és zöld volt a kaksi, amire a védőnő azt mondta, hogy azért van, mert túl sokat eszik és nem tudja rendesen megemészteni a tejcit, szal majdhogynem átmegy rajt. Azóta megvárom a 3 órát, nem is panaszkodik korábban, hogy éhes lenne, és a kaksi is újra sárga.
Még sokat alszik, ma pl majdnem egész nap. Szinte csak enni kel fel. Kaja, büfi, alvás újra. Délután pl keltettem, mert már 4 órája húzta. És az még csak a 3. kaja lett volna aznap, szóval felkeltettem. Megette az adagját és aludt tovább. Ja, és amúgy nagyon hamar megeszi a magáét, szinte pár perc (átlag 10-15). Van olyan éjjeli kaja, hogy büfivel és visszaaltatással együtt olyan háromnegyed óra. Biztosan van másnál is így, csak hallottam durvább dolgokat is. Egyedül az esti fürdés és kaja után - ami olyan 7 és 8 közé esik - van egy kis hiszti vagy hasfájás. Szerencsére nagyon jól látható a különbség, hogy mikor mi a baja. Ilyenkor nagy nehezen elalszik, de hamar - kb negyed óra múlva - újra fent van és sírdogál. Kiságyban olyankor nem jó neki, csak kézben. Akkor újra elalvás, letétel, pici aluka, aztán újra ébredés. És ez így megy a következő etetésig, kb 10-11- ig. Utána viszont amikor elalszik, fel sem kel egészen hajnali 4-5-ig. Így egész jól bírható az éjszaka, mert tulajdonképpen 10-ig amúgy is fent szoktunk lenni, a hajnali ébredés meg elviselhető. Egy ilyen Tündérke mellett!!

Mert különben most van az, hogy egyre többet mosolyog, érintésre is, pl ha Apa megsimogatja az arcát, nyitott szájjal vigyorog neki. Nem is tudom melyikük élvezi jobban...

Dorkának jólesik, Apja meg boldog, mert vigyorog neki a lánya!
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam, gondoltam beszámolok kicsit. Igyekszem majd jönni még, jók legyetek.
Gyönyörűek a babák mindenkinél, szépen fejlődnek, kerekednek ezek a tavaszi gyerkőcök!!
Puszi!