A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Köszönöm szépen a köszöntéseket!!! :) :) :)

Kép
Bab és Tofi
bab

Andi

Én a 90 naposat csinálom és ma van a szénhidrát napom.

Szerintem a zöldségnap nem fogja bántani a babák pocakját, mert azért sok zöldség van, amit most is esztek. Én zöldséges rizottót szoktam csinálni olyankor, vagy valami főzeléket, amit étkezési keményítövel rántok, vagy habarok be.

Kép
Kép Kép
sildike

KEDVES ANITÁK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Bab most jól megleptél!

Cinka!Tényleg, hol vagy?

Ki netelvonókúrán, ki fogyókúrán! Nekem is csinálnom kéne már valamit! (Mondjuk egy habos kávét, úgy jobban esik a netezés :evil: )

ayse

Egy kis segítségre lenne szükségem. Tökfőzit szeretnék készíteni Tofinak, de még nem csináltam soha (én utálom). Nem tudom, hogy a magokat ki kell-e kaparni a közepéről. Én a cukkininél nem szoktam, végül is az is tökféle, ezért úgy gondolnám, hogy a főzőtöknél sem kell. De nem vagyok bizti benne. Légyszi, segítsen valaki!

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab :shock: NEKED IS BOLDOG NÉVNAPOT!

Nagyon szar idő van! Nálunk is megy a fűtés, pár napja :!:
csillam

Sildike!

És ilyeneket is lehet enni? Húú, ez tök jó! Én hétfőtől kezdem, de azt hittem sokkal szigorúbban kell venni még a szénhidrát napot is. Az biztos, hogy az lesz a kedvenc napom! :D :(
Mióta csinálod?
Néha megoszthatnád velünk, mikor, mit eszel! :) Kicsit félek attól, hogy túl egyhangúan fogok étkezni.

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi

Van egy honlap http://90naposdieta.uw.hu itt sok jó recept van mindenféle napra.

Kép
Kép Kép
sildike

Nagyon szépen köszönöm a köszöntéseket.

Bab!
Akkor neked is nagyon boldog névnapot.

Egyébként most azon gondolkodtam,hogy miért is kell felköszönteni az embert azért mert van neve :!: :?:
Na mindegy,csak úgy eszembejutott! :)

ancsi26

Bab, Ancsi, boldog névnapot kívánunk Nektek Zitával!

Kistappancs kezdi érteni, mit jelent az, hogy nem szabad. Legalábbis éktelen üvöltésbe kezd, ha meghallja. Tegnap csak vigyorgott kacéran, elég nehéz volt megállni, hogy ne mosolyogjak vissza. :D
Vendég

Sziasztok!

Nálunk is megy a fűtés, már múlt héten is bekapcsoltam, ha hideg volt.

Kuha!
26 fokon van a termosztát!
:lol:
Én sem bírom a hideget...
Kitartást a fogyihoz, menni fog. Szerintem csak a gyüminap, ami szarabb, de egyelőre azt is ki lehet bírni.

Dóri!
Sajnálom, hogy nem jössz többet, remélem semmi komoly probléma nincs. :( :(

Davallia!
Édes nagyon Panda, ahogy huzigatja a kutyusát. :)

Ayse!
Évzáró buli :( :evil:
pedig jól hangzik nagyon, amiket írtál.

Benianyu, Sis!
Gyógyuljatok meg hamar!

Bab, Ancsi!
Boldog Névnapot kívánok nektek! :)

Andi!
Mi tegnap hatalmas adag császármorzsát ettünk vacsira, olyan eperlekvárral, amit múlt héten csináltam. :D
Ez a 90 napos fogyi.
Szívesen leírom minden nap, hogy mi a menü, ha érdekel.
Ma gyüminap van, szóval.......
Holnap lesz a husis nap, zöldborsó főzelék lesz sült virslivel.
Vasárnap a keményítő napon ebédre wokos zöldség rizzsel, vacsira petrezselymes újkrumpli ubi salival.
Hétfő, szénhidrát nap: Ebéd pizza egy kis zöldséges feltéttel, vacsira meg sütök valami sütit.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Először is BOLDOG NÉVNAPOT BAB & ANCSI!!!!

Bab :) , Andi :) , Ayse :) !
Köszönöm a hiányolást, aranyosak vagytok!
Anyukámnál festés volt, s ott maradtunk Rékával, hogy tudjak segíteni Neki a takarításban és a visszapakolásban. Nagy segítség voltam a Gyerkőccel, gondolhatjátok :D :D :D ! De hát Ő akarta, na azért haladtunk is, és az Unokázásra is volt idő!

Ma meg itthon kaptam rendbe a lakást, mert már eléggé esedékes volt. Ebben a sz@r időben úgysem lehet kimenni :cry: .

Üdv. az Újaknak :) a csapatban!

A képeket átfutottam :) ! Minden Baba, Mama, Papa és Tesó nagyon aranyos!!!

Mi is fűtünk, főleg azért is, mert Réka betaknyosodott, s nem szeretném, ha még jobban megfázna.
Amúgy láza nincs, és a kedve is jó. Reggeltől estig megy. Egy fél percre sem tud nyugton maradni. Néha már én sem tudok miket kitalálni. Teregetés után be szoktam rakni a ruháskosárba, s a parkettán "szánkózunk" egy kicsit :) ! Ezt nagyon élvezi :D !
Kép

Kép

A felállás, ill. az ácsorgás még mindig nagy sláger! Ő is olyan lehetetlen dolgokban képes megkapaszkodni, hogy csak lesek. Félelemérzete még persze 0!! Így sajnos nálunk is gyakori a koppanás :cry: !
Tegnap a bárszék volt a favorit!
Kép
Kép

A Lábadozóknak mennek a gyógypuszik!!!

C.
cinka

Cinka! :) :)
Örülök, hogy írtál! :)
Nagyon hatékonyak vagytok Rékával! Festés, takarítás, ez igen! :)
Réka tündéri a képeken! Remélem gyorsan meggyógyul! :)

Nati is szokott segíteni, amikor teregetem a ruhákat! Beül a szárító alá és szopogatja a hosszabb ruhadarabokat! Biztos jól esik neki a hideg! Annyira drága, nincs szívem elvenni tőle a zsákmányát! :)

Ildi, Barbi!
Köszi, aranyosak vagytok! :)
Tényleg jó sok recept van azon az oldalon! De lassan kezdek összezavarodni! :oops:
Keményítő napon nem lehet lisztet enni, vagy igen? pl: borzas krumpli
Reggelire bármennyi gyümit lehet enni? És mindegy mit?
Valahol olvastam, hogy csak 2db-ot és egyforma kell legyen. pl: 2 alma

Bab!
Hogy sikerült a tökfőzelék? Tofinak hogy ízlett? :)

Még valami! Ha rákattintok a melléklet feltöltése gombra, nem történik semmi, nem dobja fel azt az ablakot, mint régen! :x
Lehet, hogy én is le lettem tiltva, mint Nyúlné, vagy mással is előfordul ilyen? :roll:

Andi&Nati

KépKép
duda

Cinka!
Hú, festés, pakolás az jó nagy munka lehetett!
De legalább túl vagytok rajta.
Réka nagyon édes a ruháskosárban :)

Andi!
Keményítő napon is lehet enni egy szelet kenyeret, vagy zsemlét, kiflit.
Így a liszt is kis mennyiségben engedélyezve van.
Gyümi az mindegy, hogy mi és mennyi, legalábbis mi ilyen szigorúan nem tartottuk be tavaly se és most se, mégis hatásos. :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jaj,lányok ez a hideg!!
Meli már elkezdett tüsszögni és az orra is folyik egy kicsit. :(
Van valami amit ilyenkor lehet neki adni,hogy nehogy komolyabb legyen a dolog :?: :?:
Már több városban visszakapcsolták a fűtést,persze itt pont nem! :evil: :evil:

4órától alszik Meli.Tuti ez az idő is közrejátszik,tök sötét van egész nap. :(

Mégegyszer köszönöm a köszöntéseket.

Na megyek megnézem,mert igy este nem tudom hogy lesz alvás!?

ancsi26

Ancsi

Adjál neki cebion cseppet 15-öt naponta.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike.

Gyógyszertárba lehet kapni?
Ez a neve,hogy cebion?

Köszi.

ancsi26

Ancsi!

Ildi helyett válaszolok, ha nem baj. :)
Igen, gyógyszertárban lehet kapni, cebion cseppek a neve és c vitamin lényegében. :)

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bab, Ancsi, és aki még ünnepel, Boldog névnapot!!!

Kép

Kép
prüntyi

Ancsi, itt a betegtájékoztatója...
Milyen hatóanyagot és segédanyagokat tartalmaz a Cebion cseppek?
Hatóanyag: 100 mg aszkorbinsav (C-vitamin) ml-enként (kb 20 csepp).
Segédanyagok: glicerin (85%), nitrogén.
Milyen betegségek esetén használható a készítmény?
A Cebion cseppek a C-vitamin hiánya által okozott betegségek (pl. skorbut, illetve annak korai tünetei, fogínyvérzés, tavaszi fáradtság, étvágytalanság, stb...) megelőzésére szolgál.
Megelőzésként a szervezet nagyobb C-vitamin igényekor, pl. meghűléses, megfázásos betegségekben a szervezet ellenálló-képességének fokozására, legyengült állapotokban, betegség utáni lábadozásnál, nehéz fizikai munka, sportolás, terhesség és szoptatás időszakában, serdülőkorban, valamint idős korban.
C-vitamin hiányos táplálkozás esetén, csecsemők mesterséges táplálása és speciális diéták, mint pl. gyomor- és bélbetegségek esetében folytatott és más diéták esetén.
Mikor nem szabad a gyógyszert szedni?
Nem adható súlyos vesebetegségben (oxalat vesekövesség) vagy vastárolási zavarban (thalassaemia, haemochromatosis) szenvedő betegnek.
Mit kell tudni a gyógyszer szedésének elkezdése előtt?
Nincs adat a fentieken kívül egyéb ellenjavallatra vonatkozóan.
Terheseknek és szoptató anyáknak mire kell ügyelnie?
Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a terhesség vagy szoptatás időszakában a készítmény bármilyen veszélyt jelentene a magzatra, az újszülöttre vagy az anyára.
Mire kell fokozottan ügyelni gyermekek és időskorúak esetében?
Nincs adat.
Milyen óvintézkedéseket kell betartani?
Nincs adat.
Mire kell ügyelnie járművezetéskor, gépkezelés alkalmával és magasban való munkavégzésnél?
Nincs adat arra vonatkozóan, hogy a készítmény befolyásolja a járművezetési, gépkezelési képességeket.
Szedhető-e együtt más gyógyszerekkel a Cebion cseppek?
Az ajánlott adagok esetén gyógyszerkölcsönhatás előfordulása nem valószínű. Igen nagy adagban a C-vitamin a laboratóriumi meghatározások eredményét zavarhatja.
Mely ételeket, italokat, élvezeti cikkeket kell kerülnie?
Nincs adat.
Hogyan kell szedni a Cebion cseppeket?
Ha az orvos másként nem rendeli, szokásos adagja csecsemőknek és gyermekeknek 1 éves korig naponta 6-8 csepp. Kisgyermekeknek naponta 10 csepp, iskolás korú gyermekeknek és felnőtteknek 15 - 20 csepp adható. Nagyobb C- vitamin hiány esetén a fenti adagokat naponta kétszer lehet alkalmazni.
Hogyan és mikor kell bevennie a Cebion cseppeket?Csecsemőknek lehetőleg a cumisüvegben-, vagy etetőkanálban levő tejhez, teához, gyümölcsléhez vagy bébiételhez hozzáadva adjuk, de - főleg kisgyermekkortól kezdve - feloldás nélkül is adható.
Mennyi ideig kell szednie a Cebion cseppeket?
Az alkalmazás időtartama nincs korlátozva, a betegség jellegétől és súlyosságától függ. A terápia időtartamát a kezelőorvos határozza meg.
Adagolását az orvos utasítása nélkül ne változtassa meg! A kezelés megszakítása vagy idő előtti befejezése csak orvosi utasításra történhet.
Mi a teendő, ha túl nagy mennyiségű Cebion cseppeket vett be (szándékos vagy véletlen túladagolás)?Túladagolás gyanúja esetén azonnal értesítse orvosát. A túladagolás súlyosságától függően orvosa döntheti el, hogy milyen intézkedés szükséges.
Nagy mennyiségű, napi több, mint 1 gramm (1000 mg) C-vitamin bevétele fejfájást, bélrendszeri (haspuffadás, felfúvódás) és húgyúti problémákat, esetleg vesekövességet okozhat, de ez az adag csökkentésével megszűnik. Ebben a mennyiségben a vitamin akadályozhatja a réz és a szelén felszívódását, ezért ilyenkor gondoskodni kell megfelelő mennyiségű ásványi anyag beviteléről.
Mit kell figyelembe vennie, ha túl kevés Cebion cseppeket vett be, vagy elfelejtette bevenni a gyógyszert?Ne vegyen be a következő alkalommal kétszeres mennyiséget, hanem folytassa a szedést az adagolási útmutatónak vagy az orvos által előírtnak megfelelően.
Milyen mellékhatásai lehetnek a Cebion cseppek alkalmazásának?A megadott adagokban nem ismertek mellékhatások. Igen nagy dózisok hasmenést, gyomor-, és bélpanaszokat okozhatnak. Hosszú ideig tartó, nagy dózisú (grammos nagyságrendű) C-vitamin szedése az arra hajlamosaknál vesekövek kialakulásához vezethet, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin, kis kristályok formájában.
Ha bármilyen olyan mellékhatást tapasztal, akár olyat, ami ebben a betegtájékoztatóban nem szerepel, akkor jelezze azt orvosa, gyógyszerésze felé!
Milyen körülmények között tárolja a Cebion cseppeket?
A készítmény 25°C -ot meg nem haladó hőmérsékleten tárolandó.
Felbontás után 13 hétig használható fel!
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Kép

Kép
prüntyi

Róki! :)

Engem is nagyon érdekelne a sémás teszt. Légyszi küldd át nekem is! És engem is érdekelnek, amiket írsz, a patkányos kísérletek is nagyonérdekes, és szerintem is jogosak az aggodalmaik.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Ancsi, Bab
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS NEKTEK!!!

Tegnap még a nap kicsit felmelegítette a lakást, egész délután besüt, de ma... :( :( :( Így ma már én is bevittem a fürdőszobai hősugárzót a gyerekszobába, annyira hideg volt. A konyhában meg befűtött a sütő!

Ayse, Barbi
Köszi a jobbulás-kívánást! Már majdnem jól vagyok! Főleg az elmúlt napokhoz képest!
Sis,
Remélem, Te is jobban vagy! Azért küldök egy kis vudut, ha már ezt mindannyian jól eltanultuk tőled! :)

Davallia,
Panda nagyon édes a videókon! :)

Kuha,
Én is nagyon fagyos vagyok! :) Megy a drukk, hogy sikerüljön a fogyás!
Gergő nagyon ügyes, hogy kapaszkodva sétálgat!

Sildike,
Neked is gratula a fogyáshoz! Jó lehetett, hogy Apa megdicsért! :)

Ayse,
De sajnálom, hogy Liliék évzáró mókatárát elmosta az eső! Milyen jó ötlet játszani egy nagyot együtt és nem „versmondásos, izzadós ünnepély”. Bár Beniék élvezték az ünnepséget is és nagyon aranyosak voltak.
Oltás kálvária :(

Ancsi,
Melikének jobbulást! Én is adok Daninak Cebiont 3 napja, neki is picit folyik az orra.

Cinka,
Jó, hogy újra jöttél! Réka nagyon édes a képeken! :) Olyan okosan néz azzal a szép kék szemével!!! A ruháskosárban szánkózás jó móka lehet. :) Rékának is jobbulást!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

próba
Vendég

Felteszek egy pár képet, most úgy is kicsit kihalt itt az élet! :) Mindenki megfagyott ?!?!

Azt játszottuk, hogy Danit betettük az asztalba (üreges-pakolós, ikeás). Nagyon élvezte.
Kép Kép

Aztán labdáztunk. Ezek a labdák eredeti helye az asztal belseje, csak épp kipakoltuk mindet, amikor Dani volt benne.
Kép

Ebédre halat ettünk. :)
Kép

Beni meg énekelt a mikrofonba. Itt kicsit bebújt a függöny mögé. Viszont volt egy aranyköpése idevonatkozóan. Mondom neki, hogy ne menjen közel a magnóhoz, mert berezonál a mikrofon. Erre ő: MI ZONÁL BELE? (Cleo neked különösen a figyelmedbe ajánlom!)
Kép

benianyu

Még egyszer köszönöm szépen a köszöntéseket Mindenkinek! :) :) :)

Davallia :) ,
Köszi a tök-infót! Végül így is készítettem el, csak a sót hagytam ki belőle, és Tofi mind befalta az egészet, annyira ízlett neki.

Sis, Benianyu,
Mielőbbi jobbulást!

Cinka :) ,
Örülök, hogy jöttél! Cinka nagyon-nagyon szép! Remélem, hamar kilábal a megfázásból!

Ancsi,
Melikének is jobbulást!

Andi :) ,
Köszi az érdeklődést, igen. Bár még nem nagyon volt olyan kaja, mai ne ízlett volna Tofinak. :lol: Nem tudom, hogy kitől örökölte a jó étvágyát, férjem is meg én is iszonyúan válogatósak vagyunk. :(

Képzeljétek, Lányok, hogy jártunk ma! Délután gondoltuk, el kéne menni a Váci úti Tesco-ba, legalább kimozdulunk ebben a sz.r időben is egy kicsit. Hátulról mentünk a Röppentyű, majd Göncöl u. felől, onnan letérve viszont egy nagyon keskeny úton lehet megközelíteni, és persze jöttek szemben az úton, így ki kellett húzódni az út szélére, de valami volt az útpadkán és szépen meghúztuk a két jobboldali kereket. Sejtettük, hogy valami gáz lesz ebből. Beálltunk a parkolóba, ekkor már az első kerék teljesen leeresztett. De azért még bementünk vásárolni, mondván, hogy utána majd kicseréljük. Utána apa seperc alatt lecserélte az első kereket szükség pótkerékre, miközben szakadt az eső, de közben látta, hogy a hátsó is szépen ereszt lefelé. Gyorsan elindultunk a legközelebbi benzinkúthoz, de kb. 200 méterrel előtte már meg kellett állnunk, mert éreztük, hogy annyi a hátsó keréknek. Férjem leszedte azt is, elrohant vele a kúthoz, még mindig zuhogó esőben, felfújta, visszarohant vele, de mivel máris el kezdett ereszteni, épphogy visszaszerelte már indultunk is haza. Szerencsére közel van hozzánk a Tesco, és a kút is, de a házig az utolsó 50 métert már így is felnin tettük meg. Engem meg, miközben Tofikámmal a kocsiból néztem, amint apa ilyen ügyesen helytállt, olyan, de olyan büszkeség fogott el, hogy csak na. Teljesen elérzékenyültem, milyen ügyes kis férjecském van. Kis ezermester. :)

Kép
Bab és Tofi
bab

Benianyu,

Szuperek a képek! Ezek a gyönyörű Dani szemek!!! Olyan szépek a fiaid!

Zonál :D :lol: :D

Kép
Bab és Tofi
bab

mai=ami :oops: :oops: :oops:

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Minden névnaposnak

Kép

kívánunk!! :D:D

Köszönjük a vudukat, Benianyu küldjük viszont!!! :)

Nem mondanám, hogy jobban vagoyk, sőt.. hörgőgyulladásom van, és már a fülem is viszket... Kaptam antibigyót, meglátjuk mi lezs.
Remélem, Máté nem kapja el, őt is elvittem dokihoz, de rendben van mindenhol :)

Na elájulok.

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Bab, ez túlélő bevásárlás volt. :cry:
Nem tudnál máshogy büszke lenni apára? :lol:

Benianyu, srácok már megint nagyon helyesek! :wink:
Dani nem akart kiszabadulni az asztalból?
Vendég

Beteg mamik, babik gyógyuljanak már meg!
Vendég

Bab!
Örülök, hogy Tofi ilyen jó étvágyú! :)
Apa nagyon ügyi! :D Nem bosszankodott?

Barbi!
Tényleg, erre nem is gondoltam! Köszi! :)

Benianyu!
Zonál :lol: :lol:
Nagyon édesek a fiúk!
A halevős képen micsoda gyönyörűséges szemei vannak Dani babának! :)
Beni pedig olyan kis jóképű! :)

Én kidőltem mára, megyek aludni!
Jó éjt mindenkinek és kellemes hétvégét!
Remélem jobb időnk lesz! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó estét Lányok!

Ebben a fos időben jó sokan meghűltetek. Remélem a babók nem kapják el. Elég durva, hogy a panellakásokban nem fűtenek.

Mi reggel elmegyünk apával, egy wellnes, kaja, pia szex túrára Egerbe és csak hétfőn jövünk haza. Úgy volt, hogy Prágába megyünk, de ki vagyunk purcanva, úgyhogy a városnézés és a séta helyett inkább a popsiáztatást választottuk. Gyerekek mennek a mamiékhoz.

Mindenkinek jó hétvégét. Pihenjetek jó nagyot.

Ancsi
Nekem a dokinénim mondta, hogy ha a gyerekek kezdenek megfázni, akkor mehet a dupla adag a Cebion cseppből. Laci nálunk 15, Bazsi pedig 20 cseppet kap, ha kezdenek egy kicsit szörcsögni, vagy beteg valaki a családban, vagy csak hirtelen ilyen szmöttyös idő lesz.

Kép
Kép Kép
sildike

Bab!

Büszke is lehetsz :)

Látom mindenkinek van esze :) :) :)

Csak az én férjem indokolja meg olyan hülyeséggel a fűtést, hogy automatikus és nem lehet bekapcsolni...
Ez egy hülyeség....
Mi meg megfagyunk :( :( :(

Benianyu!

Micsoda Daniszemek.... :) :) :)

Ma is kész vagyok, úgyhogy átfutottam csak a mai termést...

Megann

Kép

Kép
megann

Sildike, jó hétvégét! én is mondatm apának, hogy milyen gyerekcsináló idő lesz 3 napig, de hát Ő megint elsiette...
Vendég

Cinka!
Jó, hogy jöttél, akkorát változott megint Réka!!! Olyan szép! (és a bárszéketek is tuti)

Benianyu!
Örülök, hogy jobban vagy!
Ebben a ... (most ide tőlem nem megszokott jelzőket írnék) időben mindenki megfázik, a bacik, vírusok, meg új erőre kapnak. Brrrrrrrrrr.

Megvolt a mókatár, a termekben csinálták meg azokat a játékokat, amiket a szabadban szoktak. Ez egy kicsit leszűkítette a lehetőségeket, de hát ez van, most novemberben!
Az ugrálóváron még délelőtt tudtak ugrálni egy kicsit. Ezt nagyon sajnálom, mert Lilit tavaly utolsónak kellett levakarni róla, annira szereti.

Ma 4x indultam el itthonról, ebből 3x Andrissal, miközben ömlött az eső. Először levittük Lilit az oviba, aztán Lementünk aníósomért a buszhoz (ő vigyázott Andrisra a mókázás idejére), aztán lementem az oviba, aztán anyósomat visszavittem a buszhoz. Huh.

Hétvégére két kerti partiba is hivatalosak vagyunk.

De lehet, hogy nem csak az idő esküszik össze ellenünk, Lilinek most lefekvés előtt hányingere volt és rázta a hideg. Fürdés után, a takaró alatt már jobban lett, nem tudom, mi lehet ez.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs megvan az oltóanyag!!!!!!

Bakker, ezt az üzit háromnegyed órája próbálom elküldeni! Jegyzettömbbe írtam és a topik alján nem jelenik meg a hozzászólás elhelyezésére szolgáló ablak. Frissítek, akkor se, olyan, mintha lefagyna.

Helyesbítek, egy órája...

ayse

Ancsi, Bab boldog névnapot! :D :D

Bab!

Nálam mindig van a csomagtartóban egy pumpa, vész esetére. Már volt, hogy kellett használni, tavaly a Szentendrein belementem egy kátyúba, és úgy elgörbült a felni, hogy leeresztett a kerék. :cry: Aztán persze el kellett vinni gumishoz.

Sis, jobbulást!

Sildike, jó mulatást! Mi a Bükkbe mentünk volna, de ilyen időben inkább maradunk.

Ma este mi is begyújtottunk, bár minálunk 22 fok körül szokott lenni, nem vagyunk olyan fázósak.

Davallia, Panda nagyon ügyes, és aranyosan dumál.

Benianyu, zonál :mrgreen: :mrgreen:

Bubus is sokat hintázik négykézláb, kíváncsi vagyok, mikor indul el. Ma céklát kapott, és megette! Úgy látszik, kezd ráérezni a kaják ízére. A hétvégén szerintem fog kapni csirkehusit is.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Bab,
Köszi :lol: :lol: :lol:
Tofiapára tényleg nagyon büszke lehetsz!!! :) :) Mondtad is neki? :)

Sis,
Sajnálom, hogy te még mindig nem vagy jól! :cry: Talán az antibigyó hat.
Őszintén szólva én nem mentem dokihoz, pedig volt két borzalmas napom. Tudom, ez rossz szokás, de nem szoktam orvoshoz járni, kivétel csak a terhesgondozás volt. De most ne vegyétek le a fejem, jó?

Tünde,
Köszi! :) Dani nem akart kiszabadulni, csak valamit kellett keresni, ami megfelelő magasságú volt és lehet dobolni rajta. Mostanában mindenhol dobolunk. :)

Andi,
Köszi neked is a bókokat. :)
Beni annyira utálja már, hogy fényképezem. :( Van olyan képem is, nem is egy, hogy odateszi a kezét a szeme elé, nehogy látszódjon.

Sildike,
Jó popsiáztatást! :) :)
De jó, hogy írtad, hogy a dokinéni mondta a dupla adagot a Cebionból! Már akartam is kérdezni, mert a leírásban 6-8 csepp szerepel. Egyébként tudom, hogy a "C" vitamint nem lehet túladagolni, mert a felesleget kipisili az ember.

benianyu

Megann,
Köszi a bókokat, majd mutasd meg holnap Lénácskának Dani szép szemeit. :) :) :)

Tünde,
Gyerekcsináló idő :) :) :) Akkor essen csak éjjel, hogy a már meglévő gyerkőcök is élvezzenek valamit! (Hú, de prűd vagyok!) Úgy nem jó? :)

Ayse,
Remélem, Lili nem hűlt meg! Mókázás :) :) :) Oltás :) :) :)
Kerti parti novemberben? :)

Zsóf,
Dani is céklát kapott ma. Imádja. Minden főzeléket imád, de a gyümölcsöket nem szereti. Alma párolva mehet mindennel, más gyümölcs nem. Így most kétszer főzelékezünk egy nap. Majd pár hét múlva újra próbálkozom.

Aki 6 hósan kezdte a hozzátáplálást, mikor kezd/kezdett husit adni a babának?

benianyu

Nekem ma ide bejutni, felér egy hackertámadással!

Sildike, jó pihit!

ayse

Ez a 90 napos diéta jól hangzik, egy ismerősömnek be is vált. Nem kötekedni akarok, de a napok megnevezése elég gáz. Keményítőnap: zöldségek, szénhidrát nap: tészták, édességek. Először is, a keményítő is szénhidrát. Másodszor: a zölségek főleg cellulózból állnak, ami szintén szénhidrát. Harmadszor: a liszt, tésztafélék, rizs, krumpli a nagy keményítőtartalmúak. Értem, hogy a zöldséget akarják különválasztani a lisztes, cukros dolgoktól, de ez így több, mint zavaros. Javasolnám nekik a zöldségnap, valamint az édesség-tésztanap megnevezést. Bocs az OFFért.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu! :)

Gergő anno már az elején jól evett, így hét hósan kapott husit, mivel Bubus csak most kezd úgy igazán enni, ő csak a múlt hétvégén kapott először, mikor anyósom bárányt sütött. Holnap szerintem kap csirkehusit.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Benianyu!

Tudod mit mondanak? Orvossággal egy hét, gyógyszer nélkül hét nap...

Sis!
Megy a vudu!

Képzeljétek, Andris ma megevett egy negyed cukkinit párolva! Egy kicsit megsóztam. Ugye nincs ezekben a zöldseggekben túlontúl sok káros anyag felhalmozódva? (itt nincs biopiac)

ayse

Andi,
Nem volt vészes. Elhangzott egy olyan, hogy miért is kellett nekünk most Tecsóba menni. Pedig tartottam tőle, mert általában elég jókat tud bosszankodni/szitkozódni! :D

Benianyu,
Igen megdicsértem. Mindig meg szoktam, így legalább nagyobb lelkesedéssel veti bele magát az újabb tennivalókba is. Most aztán meg van mit csinálnia lakás helyrepofozás kapcsán. :(

Sildike,
Kellemes wellness, kaja, pia szex túrát nektek Egerben! :lol: :oops: :lol:

Ayse,
Éljen az oltás és az elfogyasztott negyed cukkini! :)

Remélem ez semmi komoly Lilivel!

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Bab, Ancsi! Nagyon boldog névnapot Nektek!!

Panda-videó fergeteges :) Balázsnak is mutattam, erre az elsőt le kellett játszanom neki mégegyszer, annyira jól szórakozott :)

Dóri????

Ayse :) Ez az idő tényleg borzalom, de az évzáró szempontjából kifejezetten elkeserítő. Mi holnap megyünk úgynevezett Virágzás Napjaira / és persze családlátogatásra is!/ haza, félek, hogy sok programot elmos az eső, illetve megfagyunk. Állítólag tegnap reggel -1,5 fok volt Szombathelyen!

Andi :) 90 napos diéta kontra hasfájás? Én is aggódtam, mert Balázs eléggé hasfájós volt, de akkoriban ő is evett már sokmindent, és nem érezte meg :) Hajrá!

Cinka :) Már én is aggódtam, merre lehetsz! Réka gyönyörű! Gyógyulást neki!

Lányok! Talira kik tervezik, hogy mennek? Barbira és Sildikére emlékszem csak :(

Vettem egy babakocsit :) A babaszobán keresgéltem egy ideje, mert a miénkkel kínzás nekem a tömegközlekedés, alig bírom már megmozdítani. Gőzöm sincs, milyen márka, de teljesen jó állapotban van, tetszik. Nem a legkönnyebb, de az is szempont volt, hogy fektethető legyen, és azért kényelmes Gergőnek. Ezzel tudunk majd vidékre is, meg nyaralni is menni. Balázsnak volt egy esernyőkocsija, de az nincs is tökéletes állapotban, meg nem is fekvős. Azért megpróbálom eladni. / Itt nem ajánlgatom, mert nem lenne pofám ismerősnek eladni.../
Azon akadtam ki, hogy direkt mondtam a csajnak, hogy a hétvégén szeretném használni, erre a szakadó esőben csak úgy minden esővédő nélkül tolták / itt laknak a kerületben/. Szarrá ázott. Sebaj, végülis annyira bagószagú volt, hogy úgysem tenném bele Gergőt. Most ázik a kádban a huzat. Én mondjuk abból indultam ki, hogy amit el akarok adni, azt én is kimosom...

Megyek csomagolni, három napra megyünk, hétfő este érkezünk vissza.
Szép hétvégét, jobb időt kívánok mindenkinek!!!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ayse!

Gratula Andrisnak a cukkinievéshez!

Kép
Kép
göndörzsóf

Ja, és ANdrisnak boldog hófordulót!

És a hétvégén lesz valamikor Bubus névnapja is, szóval Boldog Névnapot, Bubus!!!

Bab :) Jó kis sztori. Én őrjöngtem volna, Te meg dagadsz a büszkeségtől :)

Benianyu :) Dani és Beni megint nagyon édesek!
Én sem járok orvoshoz, ha bajom van, főleg, mióta vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, mert úgysem adnak semmit. Amikor lógni kellett a suliból, akkor jártam rendesen :)

Ayse :) Lili nehogy már megint beteg legyen! Ez egy kicsit sok lenne a jóból!

Sildike :) Jó kikapcsolódást!

Jó éjt!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Még mindig kimaradt valami: Taminak is boldog hófordulót!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Bab, Zsóf, Jucc!

Köszi!

Jucc!
Jó pihit!

Azt nem is írtam, hogy táncházat is szerveztek az oviban, szóval végül is azért volt jó program....

ayse

Ne mááár, én vagyok az első :?: :?: :?:
Mindenki alszik még :?: :?:

Sildike!
Érezzétek jól magatokat a hétvégén! :D :D

Ayse!
De jó, hogy végre megvan az oltás! Andris is megkapja majd?
Remélem Lili nem lesz megint beteg!
Látod, Andris is csak rákap az ízekre előbb-utóbb! :)

Jucc!
Akkor jó, megnyugodtam! :)
Kellemes pihenést nektek! Én is nemrég vettem babakocsit Natinak! :)

Zsóf!
Bár csak holnap lesz, de Bubusnak boldog névnapot kívánunk! :)

Benianyu!
Nati 7 hósan kapott husit!

Ancsi!
Melikének jobbulást! :)

Megyek, ébred a család! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Nna, mégis itt vagyok!

Van valaki, akinek a lilypies vonalzó számolja a napokat?
Tegnap gyártottam egyet, nem képként mentettem el, hanem a profilomba másoltam a kódját, de nem működik. :(
Pedig azt hittem, így jó lesz! :roll: :roll:

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt!

Nekünk most az usziban kellene lennünk, de inkább nem kockáztatom meg, nehogy rosszabbodjon a helyzet.

Andi, Barbi, Benianyu, Bab, Ayse, Jucc!
Nagyon szépen köszönjük a bókokat.

Andi!
A szárítóról való zsákmányolás nekem is ismerős, és nekem sincs szívem elvenni Tőle :) !

Barbi!
A festés nem nálunk volt, hanem Anyukámnál, de azért tényleg jó, hogy túl van rajta :) !
Nagy gratula Neked a fogyihoz :) , és a Többieknek is, aki még csinálja, kitartás! Én biztos nem tudnám. Ha befalnék egy tábla csokit, akkor inkább futnék 5 kört a pályán, minthogy koplaljak, vagy legalábbis korlátozzam magam annak megevésében, amit éppen megkívánok.

Benianyu!
Dani nagyon édes a labdákkal :) ! Látszik rajta, hogy pasi, hiszen az igazi bőrfoci kell Neki :D !
Beni aranyköpése :lol: ! Tudom, hogy a Fiúkra nem szokták mondani, hogy szép, de az éneklős képen Beni nekem NAGYON-NAGYON SZÉP :) !
Rékával én 7 hósan kezdtem a husit!
A doki miatt én nem "szedem le a fejed", mert én detto u.ilyen vagyok. 2 kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor voltam a háziorvosomnál.

Bab!
De jó, hogy Tofi nem válogatós :) !
Tesco-s story: Hát akkor ez nem a Ti napotok volt :( .
APA nagyon ügyi :) és büszke is lehetsz Rá, de azt hiszem én is Jucc "nyomdokaiba" léptem volna ...

Ayse!
A bárszék (is) IKEA-s :) !
Most novemberben megint rátok jár a rúd :( :( :( ! Nagyon remélem, hogy Lilinél nem olyan komoly, s egy pár nap alatt rendbejön!
Azért jó, hogy a B-verzió legalább bejött a Gyerkőcöknek :) :) :) !
Táncház? Hú, az nagyon klassz, elhiszem, hogy élvezte Lili :) :) :) !
Gratula Andris cukkinievéséhez :) ! Meglátod, még pár hét, s örömmel fog kanalazni :) !
Oltóanyag :) !

Jucc!
Gratula az "új" babakocsihoz :) ! Tényleg letisztíthatta volna az előző tulaj :( ! Én is azt gondolom, hogy ez (lenne) a természetes.
Kellemes kikapcsolódást Nektek!

Beteg Babáknak, Mamáknak, Papáknak, Tesóknak jobbulást!

C.

KépKép
cinka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: