A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Norka, ovi nagyon jó hír! :D

Juc, sörösüveg :cry: ez iszonyú :cry: :cry: én hülye vagyok, de ilyen helyekre nem tudnék úgy visszamenni, hogy ne jusson a rossz az eszembe, így inkább nem is mennék :roll: de mondom, én ilyen lüke vagyok :shock:

Rylie, szerintem napi 3x1 adagot mondhatott a patikárius. egy adag 5 golyó. egy golyókkal kibújik az összes foga, mire elmúlasztja az orrfolyását :wink:

hulla vagyok, megint szerda-éjjeli-munkában voltam, Isti is felkelt egyszer, hülye anyja rosszul adta rá a pelust és tök átázott, és ő így nem bír ám aludni egy percet sem! inkább átöltöztette magát :lol:
de már csipog is jaaj (ilyenkor még 10 percet elszórakázik az ágyában)

akkor gyorsan írok: hülyénalvós képek állati jók, enyém fiam is rendeltetésszerű, mint Norka csajai, de nagyon én sem bánom :lol:

és kajaügyben meg nagyon gyerekfüggő, hogy mennyire bátran lehet neki adni a kajákat. nálunk is mindent ehet, amit kíván, de általános elvként visszafogom magam, és igyekszem nem túlterhelni a szervezetét, de ezt úgy oldom meg, hogy magunknak is "könnyű kaja" van, és abból kap (egyébként meg nem is tudok pl gombapörköltet meg babfőzeléket készíteni). és megőrül a szalonnáért, adhatok neki bármit, ha meglátja az apja szalonnáját, addig vinnyog, míg nem kap! és míg Londonban voltunk nagyim minden nap :!: ezt nyomta belé, ebédre meg krumplikását :roll: szóval jól ki is pufitosodott :D bár Isti nem panaszkodott, azért inkább lehoztam erről a diétáról, nem kell, hogy az ifjúkori elhízás máris jelentkezzen nála :D

na és Istit a rota totál visszavetette ételtolerancia-ügyileg, azelőtt már evett tojást is pl. de rota után Pöttyös Panni lett belőle! szóval biztos a gyermek bélflóráján/annak erősségén is múlik, mire lesz allergiás, egyáltalán lesz-e.

és ropit Isti is evett már (meg túrórudit meg Kinder Pingvit is, az egyetlen elv amit alkalmazok, hogy ez kaja után legyen, és ne helyette) és néha veszek neki gabonapárnácskákat vagy kölesgolyót, de ezt sokatoknál láttam is már, és ezt tök jó, mert a gyerekek szeretik, jóízű, jó rágcsálni, és mégsem totál egészségtelen :D

egyébként meg mindig arra gondolok, hogy a teljes tiltás semmiben sem jó, annál vonzóbbá teszi a tiltott dolgot. inkább az egészséges arányokat kell próbálni megtalálni és ezt igyekezni átadni a gyereknek, legyen ez a tévézés vagy a számítógépezés, az evés, az ivás :wink: vagy a munka vagy a tanulás... :D semmit sem szabad túlzásba vinni! :lol:
votiv

Pocak,
mi du. lehet hogy bemegyünk az ikejába (Örsön) vagy az Árkádba, ha addig magamhoz térek :roll: (fél 1-ig voltam fent éjjel). Ilyen gyönyörü idöben nem birok itthon maradni :D Az Neked messze van? ÉS TÖBBIEK :?: :?:

Votiv,
UFF!! jol megirtad :) :lol:

Manoka,
nekünk nincs háti hordozonk, pedig sogornömék megigérték...

Soxor én is ugy vagyok vele, hogy nem hiányoznak már a sulival járo intéznivalok, stb, de én ilyen nyughatatlan tipus vagyok tanulás terén. Ugy érzem, hogy örökké kell vmi uj, és rengeteg dolgot szeretnék megtanulni még :) Hiába, sok bolygom a Vizöntöben áll, állitolag ezért :)

KépKép
fibi

Jó reggelt!

Igaz, hogy hideg van, de bezzeg hétágra süt a nap és sehol egy szellő... tegnap este 8-ra lett olyan idő, hogy ki tudtam menni a deddel sétálni egy kicsit, ma meg munkanap van :( Úgyhgoy én nem tudok sajnos Pocakékkal ma talizni, holnapra meg -amilyen szerencsénk van - megint pocsék idő lesz :(

Most olvasom, hogy a Gyereksziget hétvégi programokat kínál csak :(

Én nagyon szeretnék ugyan még tanulni, de el se tudom képzelni, hogy akár egy gyerek mellett is ez menne. Minden elismerésem a tanuló anyuciknak :)

Votiv :) Isti kicseréli a saját pelenkáját? Azta :lol:
És a Duna tv reggeli műsoráról fogsz írni? Már akartam ezt kérdezni. Baromi jók a műsorvezetők, határozottak, felkészültek - és hiányzik belőlük az arrogancia, ugyanakkor nem utyiputyiznak a riportalanyokkal.

Fibi :) Kábeltévénk van, úgyhogy szerencsére tényleg jó sok csatorna - másként én szinte csak híradót néznék....a kereskedelmi csatornákat nem annyira kedvelem, a közszolgálatiak pedig hát... sokszor nem elég vonzóak. De ha már van az embörnek tévéje -nekem is csak december óta van, kölcsöntévé - akkor érdemes egy ilyenre előfizetni szerintem.

Manóka :) Nekem sajnos nincs háti hordozóm, esetleg érdemes lenne a kendőzést is kipróbálnod - a háti kötésekkel elég kényelmesen kehet közlekedni. Szívesen küldök neked ilyne linkeket, ha megpróbálnád.
indianyo

Norka, gratula az ovihoz!

Ma reggel lányzó fellázadt, nem akart átöltözni pizsamából. Így abban játszott egy darabig, aztán nehezen sikerült csak átöltöztetni, és megreggeliztetni. Ilyen későn még nem reggelizett :roll: és akkor is csak azért balhézott, mert nem ő kanalazhatott. :wink:

TEgnap mikor kiváltottam a kocsinkat a kerékbilincs fogságából Rékát meg akarta kínálni egy biztonsági őr cukorral. Még jó, hogy előtte megkérdezte. Elég morcosan közöltem vele, hogy még semmi ilyesmit nem fogyaszt (csak a szomszédnéninek visz belőle mindennap egyet)

Neet, hogyhogy apafej nem akar Eszti 2-öt? :roll:
zanza

Fibi!

De te tanultál B. mellet is és aztán abbahagytad ha jól emlékszem.Ne haragudj,hogy ezt írom,de akkor hogy gondolod,hogy kettővel könnyebb lenne?
Ha eljátszanak és édesek mint az enyémek mert nem gyepálják egymást,akkor is 2 percenként van valami tennivaló mellettük."Anya ezt kérek,kakálok,add ide..stb
Éjjel meg marad a vasalás,felmosás stb.
Nekem mondjuk a kérdés sem volt teljesen egyértelmű,hogy kettő mellett hogyan lenne könnyebb?

Egy kétgyermekes anyuka :oops:
20170114224602

Hu, akkor gyerekszigetre el kell rángatni apát szombaton! bár tuti hogy füvet akar majd nyirni, vagy gitározni a pincében helyette... :(

Indi,
de te meg dolgozol gyerek mellett!! :) sztem az is plusz energy mint a tanulás.

Zanza,
Töleg is akartam már kérdezni, hogy hogy csinálod, éjjel tanulsz, vagy van segitséged? és milyen melorol irtál multkor, amit bevállaltál?

KépKép
fibi

Juc,
pont ezért kérdeztem, hogy tapasztalt 2gyerekesek mit mondanak erre:) De Bogárka és Te is megerösitettetek, hogy most kell elkezdenem, mert 2 mellett kevesebb az esélyem... Amiatt is kérdeztem, mert ismerösöm szerint jol eljátszik együtt a 2 köc, de akkor gondolom, ö is többéves korukra gondolt. :roll:
Ja, és azt a sulit azért hagytam abba, mert a pszichologia annyira mégsem nekem valo :lol:

Hu, mennem kell, mert B épp most küldött egy MMS-t a baratnömnek, és igy drága lesz ez a netezés ma :shock: :lol:

KépKép
fibi

Ki beszél itt arról, hogy AKAR tanulni? Nem mondom, hogy muszáj, de ha megvan a lehetőség, és van értelme (??), akkor érdemes megcsinálni, de én kizárólag a papír miatt csinálom. Eszembe se jut, hogy ezt élvezhetém is. Már baba nélkül is rühelltem az egészet. :roll:
Alig várom, hogy vége legyen, soha többet suli! És most tényleg SOHA :) Ugyan kell majd mégegy nyelvvizsga is, de ha MINDENNEK vége, és kezemben a diploma, akkor SOHA többé.. hiába keresem a hányós szmájlit...
neet
neet

Sziasztok mindenki :)

Pocak,
gratula Balunak a felálláshoz :)

Fibi,
én is szeptembertől kezdem a sulit, de egyre kevésbé látom, hogy hogyan fog sikerülni :roll: Fülöp önmagában képes napközben egy teljes hadsereget is mozgósítani, este meg berogyok az ágyba, ahogy sikerült letenni a Hölgyet. Viszont muszáj tanulnom, még valamit, mert ha visszamegyek dolgozni (pláne hogy tesót is szeretnénk jövőre), a kimaradt évek után senki nem fog akarni olyan nagyon alkalmazni, a cégem meg elég valószínű, hogy rövid időn belül megszedi az utilaput a talpamra, a gyerek(ek) miatt. Az agrárdiplomámmal, meg önmagában kitörölhetem a tányért... :shock:

neet,

ezt kerested? Kép
macskanyu

Votiv: Bakker én meg csak egy golyót adok neki má mióta??!! :) :) Hát jó, hogy írtál mert igy aztán tényleg leshetem, hogy elmúljon a rekedtsége :o Tisztára mint egy repedt fazék!

Den: a süti kész lett, bár több lépcsőben, mert amikor neki akartam fogni felébredt persze a jány, de délutánra annyira kiütötte magát, hogy elég sokat aludt egy huzamba.
Keksz recept engem is érdekel!!!

Tanulás+sok gyerek:
Egyik barátunknak van 4 gyereke. 17,15,13,3 évesek. Anyuka a legkisebbel van otthon és mellette jogot tanul, meg német szakon is nyomul :shock: És hát a nagy gyerekek se egyszerűek, mert amikor náluk voltunk vendégségbe akkor kb 5 percenként megjelent valamelyik köc: Anya holnapra mosd ki ezt a gatyám, anya nézd át a leckém, a kicsi közbe tömte a fejébe a mandarint, majd jól kihányta, a nagy srác elkezdett fenn dobolni, arra rá kellett szólni, hogy nem halljuk egymás szavát, a nagylány sipákolt, hogy másnap angol témazárójuk lesz és semmit se tud, a kicsi nyafizott, hogy valaki nézze vele a kockásfülü nyulat, ja és mint a sáskák nyitogatták a hűtőt kajáért stb stb Közbe anya megivott vagy három pohár kávét, mert majd éjjel tanul, amikor az összes gyerek alszik??!!! :shock:
Amikor eljöttünk tőlük szinte majdnem egyszerre mondtuk az Apával, hogy ha ne adj isten olyan gondolatunk támad, hogy kettőnél több gyereket szeretnénk, akkor csak eljövünk hozzájuk újra látogatóba és rögtön feladjuk ezt az elképzelést!!
De ők egy elég szélsőséges család, lehet, hogy máshol nem igy van :)

R
rylie

Neet,
jaaa, ez igy más akkor :D Ugyanis én (kövezz meg nyugodtan :P ) SZERETEK tanulni :lol: Én mán csak ilyen vagyok :D Most, hogy fél éve nem járok suliba, hobbibol a spanyol könyvet bujom, jo lenne mégegy nyelvet is elsajátitani :)

Macs,
és Te mit fogsz okosodni? :) Ismerös, amit leirsz, nekem is van egyéb motiváciom is (amelett hogy hiányzik). Én B elött tanfolyamokon tanitottam az angolt, de gyerekek mellett nem tudnám azt folytatni, mert többnyire du. és este vannak az orák. Hagyományos állami suliba meg nem szeretnék tanitani, igy marad az alternativ. Igy azt remélem, hasznát fogom venni ennek a továbbképzésnek :D Most hivtam öket, félévente csak 4 tantárgy van, azt talán lehet birni (a pszichon 9!! volt/félév) :lol:

KépKép
fibi

[quote="zuzmo1"]C írta:zuzmo1saládunkban az a kis anekdota kering, hogy anikor a párom még kicsi volt, megkóstoltatták vele a kolbászt, és annyira elkezdett hisztizni, hogy oda kellett neki adni, és vagy fél szál kolbászt benyomott :lol: Bár apósomat ismerve kicsit túlzás, de a lényeg, hogy a babák tényleg nagyon szeretik az ilyen kajákat :lol:

Zuzi!
múltkor leírtam Verának mélben az én kolbászos históriámat, de álljon itt is, mindenki okulására :D :

egyszer 2-3 évesen hajnalban felébredtem nagyapáméknál, kimentem a konyhába, elkezdtem fel, s alá járkálni, mire papa megkérdezte, hogy mit mászkálok (akkoriban ő ott aludt), válaszoltam: "azt akartam megkérdezni, hogy vajon ilyen korán reggel is lehet már kolbászt enni?". az anekdota szerint papám "na az anyádistenit, hát gyere, te!"-felkiáltással bevitt a spájzba,ahol csak úgy lógtak a finom kolbászok, szalámik, sonkák, szalonnák, és kanyarintott nekem egy darabot, amit csak úgy, kenyér nélkül megehettem. nem beszélve róla, hogy ezek a
hentesáruk mind egy-egy szál nagy fa rúdon lógtak, amely fa a füstöléstol, és az évek óta rajta lógó kajáktól jó barna volt. ÉVEKIG AZT HITTEM, hogy maga az a rúd is szalámiból van! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Az ismerősöd meg csak hívná ki a mi dokinkat kajatanácsadásra, onnantól kezdve virslin és pörköltön élne a gyerek :)

Vica!
igen, azt én is tudom, hogy meleg rántást hideg vízzel, hideg habarást meleg vízzel lehet hígítani (nem tom mé :),de nem szeretem a rántást, mert túl sok olaj kell bele. nálunk ebből 3 havonta fogy egy :D

Gabi!
a kiflit amúgy folyton elhajítja :(, és sok vész kárba, úgyhogy nem sűrűn adok neki. de a rakott krumpliban tojás is van. azt gondolom kikerültétek, ugye?

Fibi!
nem mindegy neked, hogy kettő v. egy mellett könnyebb tanulni? úgyis mindjárt jön ketteske :lol: és tanulni akarsz! ha ez megnyugtató, én, mint sok gyerekes anyuka, azt mondom, minél több a gyerek, annál könnyebb tanulni :lol: :lol: :lol: . de hogy normálisat is mondjak, max. az ember belejön a teendőkbe, mire kettő lesz, de az ideje nem lesz több, sőt...

2 KANÁL KAJA:
szerintem igen kicsi korban bejön. én így vezettem be a szilárdat 5 hósan. akkor még nem hisztizett, sőt, köpött. aztán utána már nem vacakoltam ezzel, csak a legelején.

Pocak!
nálunk - mikor május 7-én felállt - én is ezért féltem, de kb. 2 hét alatt megtanulta, hogy nem kéne hátra dobnia magát.
ancsipancsi

Macs: suli ügyileg én is igy gondolkodom, hogy a sima kis büfészakos diplomámmal kinek fogok kelleni, pláne, hogy mi is zsinórba tervezzük a második babót...de amikor dolgoztam és úgy csináltam a sulit az azért volt könnyebb, mert egy csomó házit bent csináltam a munkahelyemen, ill. az összeset. Mindig úgy osztottam be az időmet, hogy beleférjen. A diplomamunkámat is bent írtam a cégnél munkaidő alatt :) Viszont sajnos a gyerököt nem tudom beosztani, hogy Kamilla most csönd, délután foglalkozom veled, most maradj magadnak...én csak ettől félek, hogy ezt a részét nem tudnám megoldani...
Az igaz amúgy, hogy kismamáknak ingyé van a tanulás???

Rylie
rylie

És íme a mi alvós képünk:
Kép
rylie

Rylie,
4 gyerek sztem is megadurva, én nem birnám tuti!! :shock: :D Barátainknak is 4 lett, és anyuka otthon van velük 10 éve, szegény kicsit zizi is lett :( Sogornöméknek 3 van, de nekem az is sok lenne, én szeretek egyszerre csak 1 (max 2) dologra figyelni, és arra normálisan, nemcsak kutyafuttában.

Macs,
azt kifelejtettem, hogy sztem ha Fülicsek kicsit nagyobb lesz, egyre könnyebb lesz majd Neked is, majd eljátszogat egyedül is biztos. Bálinttal akkor javult a helyzet, amikor tudott ülni + mászni, és csak melléültem a szönyegre, amig tanultam, és ez elég volt neki, hogy rakosgassa békésen a cuccait :)

És Neet,
ezzel a papiroddal mit tudsz majd dolgozni? :)

KépKép
fibi

sziasztok,
én is akartam irni tanulás ügyben, mert én is elég nagy tapasztalattal birok!!!
még negyedéves voltam, mikor B született, igy 2 hónapos volt, mikor visszamentem, és 2 éves volt, mikor az első államvizsgámat letudtam...Talán nem véletlen,h a másodikat még nem tudtam letenni, mert már az első államvizsgán is 8 napos terhes voltam!!!:D
De enyim tapasztalat:
1. én csak úgy tudtam csinálni, h apa egésznap itt volt B-vel, én heti 3 napot voltam kint az egyetemen, és mivel 2-2 óra volt az út, igy minima 6 órát voltam távol, hacsak ki nem jöttek velem az egyetemre...
2. nekem sokat segitett az, h megvolt B, mert megtanitott ÖSSZPONTOSITANI, előtte napokat tanultam át, meg éjszakákat, de most erre nem volt erőm, igy rövidebb idő alatt kellett megtanulnom uazt az anyagot, és jelentem, semmivel sem volt rosszabb az átlagom a kőc mellett...(ennek nagyon örültem)
3. DE semmivel sem könnyebb két gyerekkel, mint egyel, és én hülye voltam, mert elhittem a baránőmnek, aki két gyerek mellett államvizsgázott, viszont neki megirták úgy-ahogy a szakdogát, és állitólag az ő gyerekei már 6 hós koruktól tök jól eljátszottak!!!
Hát, nekem is eljátszanak már a kölkök, de tényleg igaz az, h minden 2 percben történik vmi: véletlenül egymásra esnek, pisilni, kakilni, inni, enni, mesét nézni kell, ne adj isten olvasni!!!! :shock: :shock: ja, és a szerepjátékok...most épp Jimmy vagyok, a Jimmy Neutron cimű meséből...

Evés:
én is Votivval értek egyet, h gyerekfüggő, h ki mikor mit kap... ja, és első bébivel mindent a kismama szerint adtunk, kivéve a virslit és parizert, mert azt mi is ettük, és ő is kért, és piszokul izlett neki, nem is csoda...De édességet nem ettünk előtte, igy ő sem kapott, és nem is hiányzott neki, mostanra már megismerte, és hááááát, néha nagyon üvölt ezért-azért, de különben magától sosem kérne, csak ha a boltban lát vmit....:)
viszont Igi már mindenevő, nem is tudnék odafigyelni rá, h úgy egyen, ahogy "kell". Ő már ropizik, virslizik, csokizik (igaz csak egy egy falatot, mert neki sem kell még több) :lol:

amig ezt leirtam, a fiaim többször öszetörték magukat, magukra rántottak 3 szekrényt, B többször megszeretgette a Igit, aminek Igi annyira örült, h sirt örömében... :roll: :roll:

ja, és B meg Igi az ellenpélda, nekik hónapokon keresztül elég volt 2-3 kanál mindenből...pedig nem én főztem, hanem Claus Hipp, de mégsem izlett nekik. És mindig dobhattam ki a tök drága kajákat... :(

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
éééédes :) Igen, ingyé van az állami sulikban :)

Ancsi,
kisteso mingyá jön.... :?: hogy Te miket tudsz, jövöbeláto vagy netán ? :lol: :lol:

KépKép
fibi

Rylie,
alvóbaba éédes! :)

Fib,
ugyanazt, csak nem főiskolai, hanem egyetemi végzettséggel. Egy közalkalmazottnál ez nem mindegy. Na, meg ki lát a jövőbe? Ha már egyszer felvettek és ingyé, meg kell csinálni.

Ingyenesség: csak az állami sulikra vonatkozik, azt hiszem. De utána kell nézni, ha van valami konkrét elképzelés, hogy az adott suli mit szól hozzá.

Zsan, :)
Hippes és egyéb művi kaja sose kellett Eszternek sem, max a csemege (édesség vagy desszert vagy mi), az egybevegyített pépek sose nyerték el az ízlését, így a 300 ft-os cucc helyett főztem neki kb 100 ft-ból 2 napra. :) Pedig néha biztos kényelmesebb lett volna előkapni egy üveget, de most már mindegy. Jövőhéten (a törivizsgámon :lol: ) lesz másfél éves!! Nagylány.
A nagylány 12 órát nyomott éjjel, és ma de meg 2 órát, ez már tuti, mert 10 előtt kidőlt és mindjárt dél. Yess. Én meg addig tanultam. Meg neteztem. Meg aludtam. Tényleg jobban összpontosít az ember, ha muszáj. :)
neet
neet

Hi Jimmy :lol:
amit az összpontositásrol irtál, én is tapasztaltam, és tökjo :)
én azért merem remélni, hogy birni fogom, mert itt nincs szakdoga meg államvizsga, ez nem ujabb diplomáért megy, hanem csak továbbképzés. Ha mégsem fejezem majd be, nyugodtan megverhettek vagy megkövezhettek :wink: :D Apafej ugyis azt tenné 8) :lol:

KépKép
fibi

Én igazából még utána se néztem, hogy mit kellene tanulni, mert úgy voltam-vagyok vele, hogy a 2. diplomához úgyis kell még1 nyelvvizsga és akkor annak essünk neki. Hááát szerintetek elővettem már az olasz könyvet??? Mert még csak elő se vettem :( Pedig ha ez nem megy akkor hogy menne egy rendes suli?? :?

K azt csinálja amit nem mondunk ki :lol:

Rylie
rylie

Kép

ezt most kaptam és úgy tetszett!
rylie

Manoka, en is fel tudok ajanlani egy hati hordozot, de ehhez sincs semmi extra. egyebkent meg csak megerositeni tudom Indit, h kendoben haton (is) nagyon kenyelmes! en mostmar csak igy viszem B-t 8)

alvos kepek nagyon szuperek! :)

B kopasz popsival flangal eppen, es pisilni bemaszik a kis kadjaba :) :D :lol:
recca

Igaz felébredt már a babó, de ezt még gyorsan megkérdem:

Engem is foglalkoztat ez a kendőben cipelés, mert bizony néha jól jönne...Mennyire kényelmes ez? Nem fáj a hátatok tőle?
Kamilla már 6,5 kiló és nem tudom, hogy mennyire bírnám őt huzamosabb ideig magamra csatolva cipelni...
Másrészt mennyire tartja a baba hátát? Szóval, hogy jó-e neki?
Nem tudom, hogy kengurut szerezzek be, vagy kendőt??
Mi a véleményetek?
Megírná a tapasztalatát akinek van, pl Indi, Recca, nem tudom ki használ még ilyen cipekedő eszközt?

Rylie
rylie

Fibi,
gazdasági informatikát fogok tanulni, mellesleg nem ártana az angolt is nyomatni... Hát mindenképp neki indulok, de nem tudom hogy fog sikerülni...de tudjátok mit? sikerülni fog és kész :mrgreen:

Rájli,
ingyenes, igen, egyébként nem is tudnám kifizetni a horribilis félév-árakat..
Fülöp az első 2 hónapban szerette a hordókendőt, mostanra utálja, akárhogy is kötöm be, viszont érdekes módon a kengurut nagyon csípi, rövid távon. Hosszabb útra, csak a babakocsiban, vagy az autós-hordozóban szeret lenni. És legalább is az én hátam nem szakad le, pedig a Csibém is 6800g körül van.

Evés: Fülicsek a gyümölcsöket nyomatja nagy lelkesedéssel a tejci mellett. Mindig szopi van előbb és ha már elfogyott, de még éhes, akkor kap. A sárgabarack a kedvenc :) és "mmmmm" hangokat hallat közben és minden csupa gyümilé és ragad... :mrgreen:
macskanyu

Recca!

Köszi a felajánlást, akkor majd feldobok egy pénzt, hogy kitől kérjem el :D
A férjem vinné leginkább Emmát, és ő nagyon ódzkodik a kendőtől, pedig én is láttam már anyukákat úgy vinni a gyerkőcőt. Úgyhogy marad a hátihordozó.

Érdekes és tanulságos volt a tanulással kapcsolatos gondolataitokat olvasni, én most úgy vagyok, hogy egy egyetem és egy fősuli (esti tagozat, tehát heti 3x-i bejárás + mellette munka) után, már nem akarok semmit tanulni. Max. virágkötészetet, kosárfonást vagy ilyesmit :lol:

Na megyek, ma délután családi programunk van.
manoka11

Manoka- Mi 22 ker.ben vagyunk. Talald ki, ki van kozelebb hozzatok. De ha ugy dontessz mienket vinned, nagyon szivesen adom. Nem tudom mennyire fogok tudni benezni, de irj egy privit ha aktualis oks?

Norka
norkini

Halihó! Jó sokat írtatok, helyes :)

Fibi :) Enyém munka észt nem igényel, csak állandó jelenlétet telefonközelben, közben remekül tudok etetni/pelekázni/ringatni, így ez nem számít. De például tanítani nem tudnék... pedig azzal -normálisan lehetne eleget keresni, viszont ott nagyon kell figyelni - meg felkészülni is.

Én nagyon szeretnék belsőépítészetet és/vagy fényképezést tanulni, van is egy távegyetem Londonban, ahol 4 év alatt lehetne BA diplomázni - irgalmatlan pénzért mondjuk. De ez csak akkor lesz lehetséges, ha majd óvodás lesz a gyermekem - meg a következő is :)

A Waldorf-diplomámmal nem tudok sehol semmit kezdeni - mármint Waldorf-iskolán kívül :(

Barátaimnak 4 gyereke van, elmondásuk szerint a 3. gyerektől szűnnek meg a gondok, ott már önjáróak a skacok, csak az evés- és alvásidőben kell állandóan jelen lenni, egyébként elég "résen" lenni velük :)

Rylie:) Én sajnos még mindig kripli vagyok - így 8 héttel szülés után is - úgyhgoy a derekamnak azért nem túl könnyű a cipelés, de hát úgyse kell folyamatosan sok órát cipelni, azért járműveken le lehet üldni, hegyet még nem mászunk :) Viszont a babának kényelmes és a vállakat se viseli meg így - eloszlik jól a tehr. A baba pedig teljesen magzati pózban tud benne csücsülni/feküdni - ja, és én meg visszakaptam a mocorgó pocakot, ez olyan jó érzés :) Ilyen jó:

Kép

Macs:) Fülöp már gyümölcsöt eszik? Őrület, ez az idő annyira rohan...

Zsanci:) L-lel milyen jó páros vagytok! legtöbb férfinak eszébe se jutna, hogy ő is otthon lehetne a gyerekekkel, míg az anya tanul...

Olaszországban találkoztam egy W-ovónénivel, aki 50 éves korában nekiállt kitanulni a bába-mesterséget :)
indianyo

Tanulás téma:Neethez és Manokához csatlakozom.
Igaz,hogy csak 2 főiskolát csináltam végig és gyerekeke nélkül de nincs az a pénz amiért nekivágnék egy újnak.Pedg a papírjaimmal én is törölgethetem.Viszont tök mást el sem tudok képzelni magamnak.
Egyébként meg 7 évente úgy is teljesíteni kell a pedagógus továbbképzést szóval eltunyúlni úgy sem hagynak. :shock: Most is éppen azon gondolkodom,hogy mire menjek,mert elkezdödőtt az új 7 évem.
20170114224602

Sziasztok!
Én pedig nem vagyok hajlandó többet tanulni!!!!!!!!!
Engem idegileg rendesen tacsra tett az egyetem, aztán csináltam egy másoddiplomát, és nem megyek vele semmire, mert hiányzik belőlem a karrierista szemlélet, és gyereket szültem/szülök, és nem vagyok hajlandó olyan munkát végezni ezek után, ahol este 8-9-ig meló van. Úgy látom, hogy aegyedül a nyelvtudásom hiányzik, amit egyébként szívesen pótolnék, és szerintem gyerek mellett is menne, de azt az állam nem támogatja. Kicsit igazságtalannak is tartom, hogy azt símán kifizetnék, hogy a 3. diplomámat megszerezzem (de azt meg minek???), de a nyelvoktatást, ami így az EU-ban különösen fontos lenne, azt nem.

Indi!
Kendős képeitek nagyon szépek :) Szerintem a második babóval én is kendőzni fogok, úgyhogy érdekelnek a tapasztalataid:)

Ancsi!
És a kerítésetek nem volt kolbászból? :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Vicc:
Tegnap este a feleségemmel üldögéltünk a nappaliban. Azt mondtam neki:
- Nem akarok vegetatív állapotban élni, amikor valamilyen géptől meg palackból csordogáló folyadéktól függ az életem. Ha ilyenre kerül a sor, húzd ki a dugót.
Erre felállt, kihúzta a tévét, és kidobta a sörömet.
Ribanc...
:lol:
zuzmo1

zuzmo,

:mrgreen: Kép
macskanyu

Sziasztok,

Ennyi szép, alvó babát... Nekem is lesz ilyen imádnivaló, gyönyörű babám, mint amilyenek a Tieitek? Annyira hihetetlen :P

Gabi, valóban szebben hangzik :)

Ancsi, a hideg habarást azért kell meleg vízzel felengedni, nehogy a forró étel összerántsa és csomós legyen. A meleg rántás, hideg víz esetét nem tudom :) Lehet, újra kellene tanulnom ezeket????

Sok gondolatot írtatok suli kapcsán. Én is elhatároztam a fősuli után, hogy soha többet könyvet a kezembe, aztááán... Jelentkeztem egy tanfolyamra, amit most átmenetileg szüneteltetnem kell, mert pocakkal nem szabad gyakorlatra járni. De elhatároztam, hogy ha meglesz a végzettségem, akkor a baba/k/ :lol: után ezen a vonalon szeretnék dolgozni. Nyugisabb, mint a jelenlegi munkahelyem. Örülök is, hogy kiírt a doki, mert más esetben már idegbeteg lennék, az tuti.

Lenne egy kérdés Felétek. Szó esett a kendőről, hogy azt akár egészen a szülés utántól lehet használni, mert nem károsítja baba gerincét. De mi a helyzet a kenguruval? Azt is lehet születés után egyből használni, vagy kell vele várni néhány hetet, hónapot?

Köszi a segítséget,
Évi
vica94

Bevallom Nektek az őszintét, engem se nagyon vonz már a tanulás, mondjuk ha vkit kifejezetten érdekel vmi, az más, de én már túl öreg vagyok ehhez :mrgreen: Inkább a nyelvtudásomat kellene kicsit leporolni... Talán annak még hasznát vehetem a jövőben, ki tudja mi lesz pár év múlva?

Zuz :) Vicc nagyon király :D :D Még! És nekem is szemet szúrt, hogy pont a nyelvtanulást nem támogatják, vajjjon miért?? Talán mert az többen igénybe vennék, mint a többedik diplomát? És így többe kerülne?...

Indi :) Kendős képek nagyon jók, most látom csak, hogy ez egy nagyon komoly eszköz. Mocorgó pocak meg nagyon édes :) :)

Rylie :) Szunyáló Kamilla szuperédes :) Receptet elküldöm p.ü.-ben.

Neet :) Neked is küldtem p.ü.-t, ha nem kaptad meg, szólj!

Pocak :) Gratula Balunak a felálláshoz! :) Bálintom is először a kádban állt fel (pontosabban húzta fel magát), nagyon éredekli minden kádközeli dolog, és minden igyekezetem ellenére egyszer már meg is nézte a szélét közelebbről...

Votiv :) Megint megmondtad a tutit: se teljes tiltás, se túlzásba vitel, helyette egészséges arányok. Nos nekünk is hasonló dolgok jutottak az eszünkbe a párommal, amikor múlt hétvégén a bevás.kp.-ban egy alig totyogó (max 2 éves) gyerkőcöt láttunk, amint egy hatalmas zacskó chipset töm befelé...
denizsa

Sziasztok,

Vica: kengurut nem szabad rögtön, nekem csak 3-4 hós kortól javasolták, amit én végül néha megszegtem, főleg itthon, mert Fanni nagyon hasfájós volt és sokat akart kézben lenni.
Tehát inkább a kendőt javasolnám. A kendő nem károsítja a babócát.

Indi: képek tök jók.

Tanulás: engem Fanni egy percet sem hagy tanulni, rögvest szeretné Ő is a könyvet olvasni, amikor alszik akkor pedig háztartásban próbálok tevékenykedni és hasonlók. Még nem tudom mi lesz ha vizsgázni kell, még jó hogy nem olyan súlyosan nehéz a dolog, de rengeteget kéne tanulni.

Fibi: szerintem két gyerek mellett nem igen fogsz tudni tanulni, ha akarsz minél elöbb kezdjél valamit.

Macs: suli menni fog, de tényleg nehéz. Szeptemberben kezded?

Johi
johanna1975

Évi :)
Kenguruból is többféle van, nekünk pl. olyan, amit újszölött kortól is lehet használni, én mégsem tettem, mert mindenhol azt olvastam, hogy érdemes megvárni a 2-3 hós kort. Szóval mi ekkor kezdtük, de csak pár hónapig használtuk, mert Bálint féléves korára elérte a 10 kilós súlyt (ez volt a kenguru súlyhatára) és már nem fért bele... azóta babakocsi van.
És a meleg rántás esete a hideg vízzel ugyanaz, mint a hideg cuccé a meleg vízzel.
Milyen tanfolyamra jelentkeztél? És miért nem szabad pocakkal végezni?
denizsa

Deni,
én is csak ugy tudom elképzelni a tanulást ilyen öregen :lol: , hogy nagyon érdekel a dolog. Muszájbol, csak a papir miatt (mint az elsöt) nem csinálnám.
Nyelvtanulásrol jo gondolat, amit irtál :( :) arra biztos több igény lenne...

Indi,
50 éves bábának tanulo asszony nagyon rulez :D én hallottam 60 éves néniröl, aki elkezdett franciául tanulni :roll:

Vica,
milyen tanfolyamra jártál?

Zuz,
én is ezt döntöttem el: hogy kendözni fogok ketteskével :) itt annyian dicsérik, hogy sajnálom, hogy B-vel kimaradt, sokfelé lehet menni vele. Mi kenguruztunk egy ideig, amikor még üvöltött a b.kocsiban, az is jo mondjuk :)

Johi,
igen, ezt fogom tenni asszem, meggyöztetek :D

És köszönöm mindenkinek a gondolatokat, tanácsokat tanulás kapcsán, elgondolkoztam rajtuk és sokat segitett :)

KépKép
fibi

B délben 3 ora hosszat aludt és most is elájult a cicin.... nemtom, mostanában mi van vele, pár napja csinálja ezt, lehet h a frontok miatt :?: :?

KépKép
fibi

Indi,
tegnap irtam neked pü-t. nem kaptad meg? :(

KépKép
fibi

Vic,
lehet, h nem a legmérvadóbb vagyok ebben a témában, de nálunk semmilyen magamra csatolható objektum nem vált be. (Ha eddig azt hitted, az a legjobb neked, most jól összezavarlak, hisz ezért jók ezek a tanácsadó fórumok. :mrgreen: )
Eszter sose szerette/szereti, ha hozzám vagy bárkihez van préselve, így csak a babakocsi jött be, de az nagyon. Nem mondom, kész erőemelés egy-egy út a bkv-n, de minden egyéb szempontnak megfelel: tud benne aludni, tudom benne etetni, pelenkázni, stb, tudok alápakolni, meg ilyenek.
Kengurut próbáltuk, nem tetszett neki, azzal a bonyolult kendőzéssel már nem is próbálkoztunk. (Persze biztos nem olyan bonyolult, ha egyszer megtanulod. :) )
Bár ahogy hallom, a gyerekek 99%a szereti az anyja testközelségét, Eszter lehet az az 1%.
neet
neet

Nagyon köszönjük a köszöntést mindenkinek :lol: , de nem 31.-én tartjuk. Bár tudom az a legismertebb. Nálunk is úgy volt ahogy Rylienál a névnapomat mindig összevonták a Karácsonnyal. No meg a leendő kérők nehogy máááán egy kalap alatt intézzék el a csajt :wink:
Január 4.-én tartjuk, ami azért mókás mert Apáé nov.4, az enyém dec.4.

Reagálok arra amiket elkaptam

Zuz! Den! Születésstoryt még nem fejeztem be! Ahogy írom még jönnek elő az érzések, gondolatok, szóval még érik az írásos változat

Dorka! Relaxot nagyon- nagyon- nagyon- nagyon- ajánlom :)
Nekem 3 hetes 1napos a babám :) s még mindig csak csodálni tudom a természetet. Hihetetlen jól ki vagyunk találva :P

Sokat éltem én is külföldön. Részemről azért maradtam itthon, mert megtaláltam a párom, majd a harmóniám. Ha ő nincs, akkor valószínű, hogy nem itthon lennék...
Szerintem ha valaki máshol találja meg önmagát, akkor még a gyökerek sem húzzák vissza. Ez persze az én tapasztalatom az én világomból.
Ja és a Dekós műsorban is kölcsönnel indulnak neki!

Zsan! Tök jó hogy felraktad a gyerekszigetet! Bár nekünk még nem aktuális, de gondolni fogok rá a jövőben, azonkívül minden gyerekes ismerősömnek elküldtem. :D Köszi!

Rylie! 150centis barátnőm kendőbe hordozza a 8kg-os lányát, s imádják :)

Halálosak az extrémalvásos fotók!!!
gödibarbi

Neet, Eszti csak fél százalék, Isti a másik fele! :) akkor hagytam abba a kendőzést, mikor csípett-kapart-rugdalózott, ha valamit meglátott és nem engedtem megfogni vagy másfelé tartottunk :) a babakocsiban sokkal jobban kordában lehet tartani őt, és ha nem tolom túl közel a boltban a polcokhoz, akkor viszonylag veszélytelen :D kenguruztunk is, de azt meg csak az apukája bírja hordani, mert nem a legdrágábbat vettük és elég béna a súlyelosztása :wink: a jobb kenguruk 20e körül vannak... meg van babazsák is, az is drága, és csak pár hónapos korig jó...

szóval sokféle lehetőség van, csak bírja az ember pénztárcával. egy biztos, hogy babakocsira szükség lesz. így sztem azzal lehet a legtöbb fáradságot és pénzt megtakarítani, ha jó könnyű (7kg és alatta), könnyen kezelhető, szélesebb ülésű, kényelmes, vízszintesbe dönthető, jól mozgatható-irányítható, gumikerekű stbstb babakocsit vesz az ember. én már a harmadiknál tartok :D szóval lehet, hogy megéri az egyszeri nagyobb befektetést ez az ügy :D
votiv

a napom legrosszabb híre: a barátnőm trombózist kapott. 28 évesen. azt mondják, a fogamzásgátlótól... persze lehetett hajlama rá, de mivel tök egészségesen élnek, vszínűleg ez hozhatta ki belőle :(

Zsanci, ugye te barátnőd kapott trombózist? hogy van?
votiv

Votiv,Zsan:
írtam nektek pü.,megkaptátok?
Nem tudom,hogy mennyire működő dolog ez itt? :?

petergabi

Votiv:
barátnőd :(
Ez elég rémísztő :!:
Egyébként még annyit a babakocsi leírásodhoz,hogy lehetőleg belső nélkülit :!: :!: :!:
Mi cefettül megjártuk vele.Végre szereztünk belsőket,pestről,erre megint szétdurrant az egyik :cry: Ráadásul nem is annyi,amennyi egy bringához,hanem a triplája.

A kenguru nálunk sem jött be Dorkánál,csak a babakocsi.
Orsit viszont majd 10 hós koráig abba cipeltem/csak ,mert eddig bírtam :lol: /

Fibi:
nálunk is 2 napja megy a 3-3,5 óra alvás napközben :!:
Királyság :lol: ,ahogy Neet mondaná :lol:

petergabi

Zuzi!
a jogon nem kell nyelvvizsga? csak mert én most azért is tanulok inglisül, hogy előnyben legyek. de ha nem kell...

Macskaanyu!
a sárgabarit nem csak fél éves kor után szabad adni? Fülike nem púzott nagyokat tőle? nálunk alma és őszibari volt az első, utána banán, és csak kb.7 hós korában a sárgabari. végül az alaprajzot feltetted ide? mert én nem találkoztam vele :(
ancsipancsi

Votiv!
Barátnőd ? :cry:

szvsz egy babakocsival nem lehet megúszni, mert még nem láttam olyan újszülött kocsit (álleszcuzámmen), ami olyan könnyű lenne, mint egy sportkocsi.
én nem bántam meg a miénket, habár nagyobb, mint a tök egyszerű esernyőre csukhatók, de tud benne aluszizni, enni, stb.
ancsipancsi

Belevágok még egyszer, már majdnem a végén voltam a hsz-nek és egyszercsak kidobott a gépem teljesen... :(

Johi, Neet, Den,
köszönöm a véleményeket. Már két variáció meg van itthon a háromból: babakocsi és kenguru. Kendő még nincs, be kell majd szereznem. Illetve mintha anno valaki írta volna, hogy házilag is meg lehet csinálni, varrni. Ez jó lenne :) Illetve, néztem mindenfelé a megkötési lehetőségeket és nekem is elég bonyolultnak tűnt. Írtatok arról is, hogy van valami tanfolyam erre vonatkozóan, merre lehet ilyet találni? Mondjuk, gondolom először baba kell hozzá, és kendő, s majd csak utána tanfolyam :lol:
És nem zavartok össze, örülök a sok féle infónak. Babakocsit mi Chicco Pick Up-ot vettünk, nagyon beleszerettem és alig nyom pár kilót, talán nem fogok megszakadni vele még babával sem :) Amit Votív leírt az ideális babakocsiról, nagyjából fedi is a jellemzőit.

Den, Fibi,
Bocsánat, ez tényleg kimaradt. Ha nem lenne a fejem a nyakamon, esküszöm elhagynám, olyan szétszórt vagyok. Veletek is így volt? Én nagyon nehezen viselem, de bízom benne, hogy átmeneti állapot :)
Szóval, gyógymasszőri tanfolyamot végeztem eddig 3/4 részben, már csak az utolsó gyakorlati részek hiányoznának, majd a vizsga októberben.
Gyakorlatra azért nem mehetek, mert várandós nőket nem lehet masszírozni, kivételt képez a nyaki és háti rész. De mivel igazságtalannak tartottam volna, hogy én mindent tudok gyakorolni a társamon, ő meg csak a fenti kettőt, többek között ezért is nem mentem. Másodsorban pedig a gyakorlat vezetők sem engedték volna. Így halasztottam, két éven belül kell pótolnom az elmaradt gyakorlatot, illetve levizsgázni.
És a vizsgára bocsátás feltétele a gyakorlatok teljesítése, így még csak azt sem tudom megjátszani, hogy elméletből leteszem a vizsgát és többit későbbre hagyom :(

Votív,
és most hogy van a barátnőd?

Na, befejeztem, megint sokat foglaltam a topic-ot.

Évi
vica94

Votiv,
mi is a harmadik kocsit fogyasztjuk, és épp a negyediken gondolkozom, ááá :wink: :D

KépKép
fibi

Votiv!
Szegény barátnőd :cry: ÉS tényleg, Zsan, mi van a Te barátnőddel????

Fibi!
Megkaptad a priv.üzire írt válaszomat????

Ancsi!
nyelvvizsgám van, 17 éves koromban tettem le, akkor még nagyon penge voltam. De (mivel németből van) abszolut nem használtam azóta, így azonkívül, hogy Ja, natürlich, és Ah, so, semmit sem tudok :cry: Egyetemen még olaszból csináltam lektorátusi vizsgát (gimiben is olaszt tanultam), azt ennyi. A meló mellett angolra jártam, de most nincs rá keret.

Nekünk használt babakocsink volt, és csak erkélyen altatásra használtuk, mert Bazsó 8-9 hós koráig kenguruztunk, és nekünk nagyon bevált. Aztán vettünk könnyű babakocsit, de az az érzésem, hogy lesz még egy, egy pár ezer forintos kis sport kocsi, ha Bazsó már nagyobb lesz. Szerintem nem lehet 1 kocsival megúszni, ha számít a súlya is! Azért gondolkozok a kendőn, mert újszülött kortól lehet használni, és Bazsó még csak másfél éves lesz, tehát neki is kell majd még a babakocsi, úgyhogy nem is tudom hogy lesz......

Ma barátnőimmel bodzaszörpöt kreáltunk, 5 nap és kiderül, milyen lett. A recept Manókától és Beettől származik :D
zuzmo1

Zuzmo,
bodzaszörp isteni, idén már vagy 10 liternyit elnyeltünk. :lol: A higítani való szörpöt csináltátok, vagy a "rögtön" fogyaszthatót. Ha előbbit, akkor kíváncsi lennék arra, hogyan lehet hosszabb távon tárolni és nem csak néhány napig. Előre is köszönöm a receptet :)

Évi
vica94

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: