A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Szia Hurcia!
Köszi szépen. :)
A Tenáról csak annyit, hogy én csak a magzatvíz elfolyásától féltem. Hogy ez esetleg az utcán történik, így a végén ha mentem valahova akkor a legnagyobb Tena betétet tettem be. Olyan voltam mindt egy kacsa. Erről persze megvásárlás után rögtön kiderült hogy túlzás. Kisebb is elég. A kórházban én az ott adott betétet (nagyon jó) cseréltem valahányszor WC-n voltam, mikor hazamentem akkor meg már elég volt egy normál betét. Még az éjszakai is nagy volt. A végén már csak tisztaságit használtam, annyira zavart. A gyógyszertárban tényleg tudnak talán segíteni. Minden esetre ne vegyél túl sok nagyot, mert meg fog neked is maradni.

Kiscsillag!
Én is sokszor gondolok rád pozitív gondolatokkal. Nagyon drukkolok. Nekem különben nem feszült a cicim és nem is puffadtam az elején, csak a 6.héttől hánytam és még a csoki szagával is világgá lehetett kergetni. De jó is volt ez utóbbi! :lol:
Szóval HAJRÁ,HAJRÁ! :D

Tünde!
Nekem az volt Kata szinte első szava hogy NEM. De nem megyek vele semmire. Mondja hogy "nem, nem. Nem szabad." csóválja a mútató ujját és közben csinálja a rosszat. Sőt sunyin oldalra is pillant, hogy mikor iramodok meg felé. Még vigyorog is közben.
Ha kérdezem hogy "kérsz enni, inni ... stb" Mindig azt mondja hogy NEM. Kiborít. :? :roll:

bocsi, kicsit hosszú lettem
Szép, derűs 8) napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Régen nem írtam, de olvaslak Titeket! :)

Először is Tünde, boldog névnapot!

Nagyon édesek a babák, olyan jó nézni őket, eszembe jut, amikor még Marci is olyan kicsi volt. Még most is csak 7 hónapos, de valahogy máris nosztalgiával gondolok az újszülöttkori énjére!

A dackorszakhoz nem tudok hozzászólni! Marci most kezdett el csúszni-mászni, fedezi fel a világot! A többi majd ezután jön ...

Anita! Hogy vagytok? Zsombi eszik már mást is tápszeren kívül?

Bea! Emlékszem, milyen boldog voltam az első UH után! Jó pocakosodást!

Kiscsillag! Én is gondolok Rád, és figyelemmel kísérem a dolgaidat! Ennek most sikerülnie kell!

Mindenkinek szép napot!

Ildi és Márton (7 hónap)
Vendég

Sziasztok megint,
Andry, könnyen ment. Hálás is vagyok a sorsnak ezért, mert nagy mázlisták vagyunk!!! Ez tényleg nem volt több összességében, mint 2-3 hónap próbálkozás. Úgyhogy nagyon drukkolok mindenkinek, hogy hasonlóan alakuljon az élete.
Kiscsillagnak nagy drukk!!!

:lol: :oops: :roll: Hát... Vida-rajongó vagyok. Ő a dokim. És nagyon örülök neki. De a beszámolóitok alapján tudom, hogy a Kútvölgyiben remek a szakembergárda, úgyhogy mindenki nagyon jó kezekben van. :)
vbea

Sziasztok!

Andi vagyok. És még nem biztos, hogy kismama. Péntek óta nem jött meg a havim, ezért a Kútvölgyibe bejelentkeztem holnapra.
Dr. Moravec fog megvizsgálni. Tud valaki valamit erről az orvosról? Vagy kit ajánlanátok a Klinikáról, akinél biztos kezekben lennénk? Aki nem indítgatja a szülést, aki nem egy vagyonért vállalna stb.

Előre tartok a vizsgálattól, annyira félek, hogy azt fogják mondani, hogy nem vagyok kismama. Igaz, már van egy kisfiam (3 éves), de annyira vágytam a másodikra. A melleim feszülnek hétvége óta, szédelgek, állandóan éhes vagyok, az alhasamban nyomást és meleget érzek. Néha fájdogál a derekam, néha mindentől öklendezem. Szóval tipikus, de mégis...

Ennyi előjel mellett létezik, hogy más bajom lenne (betegség)?

Köszi a véleményeteket előre is: Andi
garamvolgyi

Sziasztok!

Bea! Én is Vida-rajongó vagyok! :P

Andi! A tünetek alapján szerintem terhes vagy! Molvarec egy fiatal doki, én túl sokat nem tudok róla, de biztos vagyok benne, hogy lesz, aki több infóval szolgál!

Ildi
Vendég

Tudom Ildi. És Satuk is :wink:
Lányok, alig várom, hogy elteljen két hét, akkor talán már szívdobogás is lesz :roll:
vbea

Tünde!

Istenke éltessen sokáig! Nagyon boldog névnapot! :lol: :D :P

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Andi,

azt hiszem, én vagyok itt az egyetlen Molvarec páciens. Én csak ajánlani tudom, ha olyan dokit szeretnél, aki nagyon óvatos. Az én terhességem eleinte nagyon a pengeélen táncolt, és úgy érzem, ha nem lett volna ilyen körültekintő, meg is szakadhatott volna. Fiatal doki valóban, de nem most kezdte, én kb 5 éve járok hozzá. Nem egy "bratyizós" típus, de ami a terhességet/állapotodat/teendőket illeti, arról elmond mindnet, amit tudni kell.

Még a szülés előttem van, úgyhogy arról nem tudok semmit sem mondani, de az eddigiek alapján úgy érzem, biztonságban vagyok.

Persze ha nem lennék vele elégedett, már otthagytam volna.. :D

Ami pedig a szülésindítást illeti, elég biztos vagyok benne, hogy ő az a típusú doki, aki mindig a kisebb rizikó felé evez. Ha úgy érzi, hogy jobb neked, vagy a babádnak, megindítja. De csak azért, hogy ne az éjszaka közepén kelljen bemennie a kórházba hozzád, tuti, hogy nem. Olyan "menjünk biztosra" típus.

"A másik" Andinak pedig:
szerencsére az én kismanóm nem bújt ki még, de a fejfurka minden este program lett. De messze nem olyan intenzív, mint vasárnap este volt. Még egy nap, és ÉRETT BABA lesz a pocimban!!!! :lol: milyen szerencsés vagyok, mindent megadtam volna ezért 7 hetesen vérezve, illetve a kórházban fekve.... nagyon boldog vagyok!

szép napot mindenkinek,
Jube
36+5
jube

Sziasztok Lányok!

Látom már megint lemaradtam egy csomó mindenről,de gyanítom le is fogok maradni,mert ma délután megint lelépünk,és csak hétfő környékén jövünk haza.
Szóval mindenkinek nagyon szép hétvégét,vigyázzatok magatokra!

Dóri!

Hát csak nem akar összejönni a találkánk!
De még nincs veszve semmi,hátha a szülésnél.......
Vigyázz magadra,jövő héten jeletkezem.
Olyan fura,hogy már csak 2 heted van! Meg persze hogy nekem is mindjárt itt van a finis.

Utólag is nagyon-nagyon boldog Tünde napot kívánok! :lol:

Üdv mindenkinek: Eszti(36+6)

Kiscsillag: Megy a drukk,nekem is nagyon feszült a cicim,majd megőrültem annyira fájt. Remélem Neked is "azért" fájnak!
Kitartás!!!!!!
mano4

Sziasztok mindenkinek!

Végre ma sütött a nap,mehettünk játszóra a barátokhoz,remélem sokáig húzza lőbört a gyerekem.
Szia Andry! 12hetes uh volt,nézte a nyaki redőt, csak elfelejtettem mondani. 1,7-et mért,azt mondta tuti jó,legközelebb 17-én kell mennem,hogy pontosan belője azt,hogy hány hetes,mert most 11-és 12 között van,azt mondta,hogy az AFP miatt.Remélem nem valami egyéb miatt,amit esetleg nem akart mondani.Nem hinném,hogy titkolózós fajta lenne.Ugye te is így gondolod,mint sipost jobban ismerő.A barátnőm is megerősített abban,hogy nem titkolna semmi ilyet.
A hízás meg hát nagyon durva..59kilóval kezdtem(171 centi vagyok,tehát normál súly) és most 64 vagyok :( Igazság szerint mindent eszek,amit enni akarok,édességet,cukort nem,mert egyébként sem szoktam.A szénhidrát az,ami nekem normál állapotban is betesz,most pedig egyszerűen nem csillapítja más az éhségemet,mint mondjuk reggel 2 szendvics,de az sem fehér kenyérből.Nem nassolok, ebédelek rendesen, eszem sok gyümölcsöt,igaz,hogy este vacsizom a családdal,amit szimpla esetben nem szoktam.(és persze nem joghurtot).Tény,hogy néha benyomok egy pizzát ültő helyemben és beakad néha egy túrós batyu is. Biztos,hogy változtatni kell a kaja összetételén,a második szakaszban ez biztos menni is fog,de most az émelygések ellen csak ez segített. Mandulával is tetemes mennyiséget híztam,20 kilót úgy hogy a 8.hónapig tornáztam:-))),de gyorsan megszabadultam tőle,reméltem,hogy most nem ez lesz,de úgy tűnik hasonlóan végzem majd megint. Szerencsém,hogy jön a nagy gyümölcs szezon és kissé alábbhagy a hízás..
Szomorú vagyok egy kicsit ettől,mert olyan szépek a karcsú kismamák..
Mindegy..
Hol tart a külön szobás buli?
Üdv,szilvi
durca

Sziasztok!!

Szia Garamvölgyi Andi!

Én ugyan nem a Molvarec doktor páciense vagyok, de amikor bent kellett feküdnöm, nagyon rendes volt! Nem volt a saját dokim, és ő volt az egyetlen, aki szóba állt velem!

Nekem is nagyon fura egyébként, hogy mindjárt szülök!! Pedig nem érzem úgy magam, mint egy utsó idős kismama! Azt az egyet leszámítva, hogy egyre nehezebben tudok menni! Állítólag olyan vagyok, mint egy kacsa! :D

Szült egyébként valaki közületek széken??
VAn egy csomó kérdésem, de még nem tudtam megkérdezni a doktor bácsimat. Leírom, hátha tudtok segíteni, vagy erre jár Rita! (Ez a hátránya, hogy nem választottunk szülésznőt) :)
1., Milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak az epidurálison kívül?
2., Rögtön odaadják e nekem a babát?
3., Megfürdetheti e eslőre az apuka a babát?
4., Lehet e kérni, hogy ne vágják el rögtön a köldökzsinórt?
5., Vajudás alatt ágyhoz vagyunk e " kötve"?
6., VAn e bent valaki az orvoson, szülésznőn és a páromon kívül még??

Köszi, ha tudtok segíteni, és bocsi, hogy traktáltalak benneteket!

Szép napot!!

Dóri ( még 14 nap!!!)
nagydora

Sziasztok!
Hát jól lemaradtam, alig győzők visszaolvasni. :)

Kiscsillag! Nekem úgy feszült a cic, meg fájt a pocak, mint menses előtt, azt hittem, azért fáj... Aztán mégse :). Mondjuk én szerencsére a hányingerrel csak 1x találkoztam, utána nem. (sztem az is a fokhagymalevestől volt)

Veronika! Sztem nem embertelen a vízcsap alá nyomás, én iszonyat hisztis voltam kiskoromban (jaj, mi vár rám...) és ez az egy mód segített lenyugodni, egyébként a földön visítottam, fetrengtem, nem kaptam levegőt és egyéb rémtörténetek. Azért mára már normalizálódtam :lol: Szerintem Sári is ilyen hisztimanci lesz.

Jube és Mano4! Lassan ti jöttök, így megy az idő tényleg! Pihenjetek sokat a végére, már ha tudtok!!!

Dóri! Én leírom a saját tapasztalataim:

1. EDÁN kívül még van vmi, amit szülésfelkészítőn mondtak, nekem élesben semmi sem volt, nagyon fájt és hosszú volt (durva derékfájással egyenlő nekem), de mára az egész szülés szép nekem, no és a szülés végén, mikor meglátod a babát, az egy csoda :) Van aki viszont bejön, és hipphopp kipottyantja a babát, sőt, úgy tágul, hogy nem is érzi igazán. (ez nem elrettentés volt, csak jobb a rosszabbra felkészülni, én túl sok idealizált sztorit olvastam)

2. Nálam elvitték megfigyelni a bébit, mert mekóniumos lett a magzatvíz (egész vajúdás alatt tiszta volt, a végére sikerült Sárinak berottyantani)

3.+4. Ezt nem tudom.

5. Nem, illetve az attól függ sztem. Pl. én az elején mászkáráltam ide-oda (sokkal jobb,mint fekve vajúdni), de aztán ritkultak a fájások, kaptam oxytocint és bár nem voltam ágyhoz kötve, a labdán tudtam ücsörögni, meg állni, egy-két lépést tenni, de tovább nem engedett az infúzió. :)

6. Nálam a végén bent volt még a Gabika is, meg jönnek a csecsemősök, mikor úgy néz ki, hogy hamarosan kint a baba.
(meg egy takinéni is belesett, hogy ő mikor jöhet, de akkor már a vége felé jártunk és abszolút nem érdekelt meg nem is zavart az egész, csak az, hogy legyen már kint a baba :P. )

No, ez hosszú lett. Pusz
Réka és Sára (ma 8 hetes!!!!)
sampa

Jaj, a kérdés lemaradt:

Tapasztalt anyócák! Nekem eddig a szopival nem volt gond, de múlt héten a bal, most meg a jobb mellem gyulladt be, gondolom, elzáródott egy tejcsatorna. Fejtem, sokat szoptattam, melegen tartottam, stb, jobblett. (koppkopp...) Ez mitől lehet, vagy hogy lehet megelőzni? Váltott mellből megy a dolog, éjjel, meg ha nagyon feszül, fejek. Én arra gondoltam, hogy mióta Sári ritkábban kel fel (1x-2x), ez a hatása, mivel mind2 reggelre durrant be.

Köszi: Réka
sampa

Szia Dóri!

Kiegészíteném Sampa válaszait.

3., elvileg fürdetheti az Apuka a babát, de erre "Ági-csecsemősnővér" pályafutása alatt nem volt még példa. Van egy nagyon aranyos sztori, amit elmesélt az egyik előadáson, állítólag egy Apuka hősködött egyszer, hogy majd ő meg akarja fürdetni a babát. Mondták neki, hogy persze, csak vigyázni kell, mert az újszülöttek maszatosak, és emiatt csúsznak. Erre ez az Apuka kivágta, hogy nem baj, ő HORGÁSZIK. :lol: Az egész szülészet várta Horgász-apukát, és amikor eljött a nagy napja, nem merte megfürdetni a kisbabát. Gondolom rájött, hogy nem ugyanolyan, mint egy kifogott hal.... Egyszóval úgy meg vannak szeppenve a Kispapák, hogy ott és akkor nem akaródzik nekik a folyóvíz alá tartani a pár perces szemük fényét.

4., ha minden rendben van a babával, nem vágják el rögtön a köldökzsinórt, hanem a pocidra teszik a babát. ott várják meg, hogy magától is vegyen levegőt, teáh egy ideig nem csak a köldökzsinóron át, hanem az orrán át is lélegzik. Ha a zsinór már nem pulzál, elvágják. (ezt szokták merni a kispapák is) :D

én ezeket hallottam a felkészítő tanfolyamon, remélem segítettem vele.

Jube
36+5
jube

Szia Dóri!

1., Én is úgy tudom, hogy az EDÁN kívül van valami, de ha nem kértél EDÁ-t, akkor már a másikat sem fogod kérni, mert elfelejted olyan gyorsan szalad az idő.

2, Miután megszültél rögtön a hasadra teszik a babát, még a köldökzsinór sincs elvágva. Miután megnyugszik a babóca, után vághatja el a férjed a köldökzsinórt.

5, Én labdán vajúdtam, és nagyon tudom ajánlani mindenkinek. Az utolsó 1/2 1 órában már persze ágyon voltam, akkor se kellett volna felfeküdni. Nem vagy semmire se kötelezve, ahogy neked kényelmes. Mondjuk a vége már annyira durva volt, hogy nem bírtam ülni ezért feküdtem le. De ez a 1/2 1 óra olyan gyorsan eltelt, hogy csak azt vettem észre, hogy a kislányom a hasamon van.

6, Nálam csak a saját orvosom, szülésznőm, csecsemős és a férjem volt bent.

Andi,

Én nem vagyok MOlvarecz páciens, viszont mikor mentem szülni Ő volt ügyeletes és Ő vett fel az osztályra. Fiatal és nagyon rendes. Eléggé megvoltam ijedve, de megnyugtatott, hogy már este babázhatok stb. Nagyon kedves ember. Sőt egyik nap bejött hozzám és kérdezte, hogy hogy érzem magam. Pedig én nem hozzá járok. De nagyon jól eset.

Remélem, hogy én is tudtam segíteni.

Vica és Réka
vica10

Szampa!
Én is nagyon hisztis voltam. Folyton ez jut eszembe, hogy biztos azért kapom most vissza. :D :lol: Szegény édesanyám.

Dóri!
Én semmit nem kaptam, de úgy tudom, hogy az EDÁN kívül van még kéjgáz, ami rögtön távozik is belőled így nem veszélyes a babára illetve úgy emlékszem, de nem biztos, hogy talán inyekciót is mondtak.??? De ez utóbbi nagyon nem biztos.
Az EDÁT pedig csak a tágulási szakasz egy meghatározott pontjáig adhatják, mert a kitolásra el kell hogy menjen a hatása. Különben nem tudod mikor kell nyomni. Az EDÁT a dokin nagyon nem ajánlotta, mert elhúzódhat tőle a szülés és olyan is volt hogy úgy kellett a gyereket kirángatni, mert a mama nem tudta hogy mikor nyomjon. Sorry, Nem voltam túl bíztató, de bár tény hogy fáj a szülés, de ki lehet bírni. A fogad is fájhat. Azt is kibírja az ember. A baba meg különben is kárpótol rögtön mindenért. :lol: :D

Nyugodalmas jó éjszakát!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!! :)
Huuu, de jó sokat írtatok!!! :) Minden kisbaba gyönyörűűű!!! :lol: :lol: Köszönöm a válaszokat a cicim azóta is rendületlenűl fájdogál és nagyon érzékeny. :) Remélem, hogy tényleg jót jelent, de nem élem bele magam!!! Az nagyon rossz lenne, ha mégse sikerülne!! Most inkább én afelé hajlok. Na mindegy, már csak 6-ot kell aludni!! :wink:

Kaptok táblit! :) Ebben a hónapban szülni fogó kismamik, hogy vagytok?? Táskák bevannak készítve?? :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!!

Köszi a válaszokat! Edá- t egyébként semmiképp nem akarnék! Alapvetően úgy vagyok vele, hogy tudom, hogy fájni fog, de ki kell, és ki lehet bírni!
Mostmár bizto sközeleg a mi időnk is, mert egyre nagyobb terpeszben tudok csak közlekedni, és egyre jobban fáj a derekam is. Gondolom, ehhez van köze!?
Én egyébként már be vagyok pakolva! De azért díjjaznám, ha egy kicsit jobb idő lenne, amikor szülök! :)

Remélem, mindenki jól van!

Mi ma kezdtük a 39. hetet!

Dóri
nagydora

Sziasztok!

Én egyáltalán nem gondolkoztam annak idején, hogy bármilyen fájdalomcsillapítást is kérjek, bíztam benne, hogy ki fogom bírni, pedig tisztában voltam / vagyok vele, hogy a szülés fájdalommal jár. Az EDA-tól meg a frász kerülgetett, minden porcikám tiltakozott az ellen, hogy a gerincem közelébe szúrjanak. A vajúdás tényleg pokolian fájt, de kibírtam volna. Engem akkor csak az zavart, hogy értelmetlennek tartottam a fájdalmat, mert közben nem tágultam semmit. Így azért nehezebb volt ... Aztán a sors fintora, hogy a császár miatt megkaptam az injekciót, és rájöttem, hogy nem kellett volna félnem tőle előtte sem.
Egyébként szerintem nagyon nehéz eldönteni, hogy kérjen e az ember lánya fájdalomcsillapítást, mert valaki azt hiszi magáról, hogy egyáltalán nem bírja a fájdalmat és magán is meglepődik a szülőszobán, hogy mégis, és lehet fordítva is.
Én minden júniusban szülőnek gyors vajúdást, könnyű szülést kívánok! Meg persze a később szülőknek is ... :P

Ildi és Márton (7 hónap)
Vendég

Sziasztok, most olvasgatom a leveleiteket.Tanácsot kérek: ajánlottak egy orvost a kútvölgyiben, egy távoli rokon járt hozzá, de nem tudok róla semmit. Tudtok segíteni? szült nála valaki? szabó doktor. Nem ismerem, még nem is jelentkeztem be hozzá.
köszi:Szofi
szofiszofi

Sziasztok LÁnyok!

Időnként eltűnök, de azért olvasgatlak Titeket!

Garamvölgyi Andi!

Nekem is volt szerencsém Molvarec dokihoz. Az első uh-t ő csinálta az osztályon. Akkor nem volt túl szimpatikus, de aztán, amikor szülés előtt bent feküdtem a kórházban egy hétig, újra volt szerencsém hozzá, és akkor nagyon megváltozott a véleményem.
Valóban nagyon alaposnak tűnik, és amikor ő volt az éjszakás ügyeletes, este is, reggel is bejött a kórterembe, és mindenkihez volt néhány kérdése, kedves szava.

Dóri!
Én sem kértem EDÁ-t, viszont:
nekem még a vajúdás alatt bekötöttek infúziót. Hogy őszinte legyek, gőzöm sincs, hogy már akkor folyt-e valalmi, de azt tudom, hogy menet közben kaptam valamit.
De tényleg gőzöm sincs, hogy mit.
Nem akarok hülyeségeket írni, de lehet, hogy oxitocin volt?
Ha igen, akkor mindenki kapott ilyet?
Ha nem, akkor én mit és miért kaphattam szerintetek? Két ujjnyira voltam tágulva, mikor beértünk a kórházba, és bő egy-másfél óránként tágultam újabb egy ujjnyit.
Na mindegy, szóval nem tudom.

Az én férjemnek szerintem eszébe sem jutott, hogy ő akarja megfürdetni a picit.
Szegény, annyira meg volt illetődve, mikor a szülésznő felé tartotta az ollót, és megkérdezte, hogy elvágja -e a köldökzsinórt, hogy ezt válaszolta: "Jó, de én balkezes vagyok".
Erre a szülénsznő: "Jó, akkor vágd el bal kézzel". :) :) :)

Vajúdás alatt én sem voltam ágyhoz kötve, de hogy őszinte legyek, nekem a labda nagyon-nagyon nem jött be.
Legjobban oldalt fekve éreztem magam, aztán meg már az ágy mellett álltam, és a felsőtestemmel feküdtem csak rá az ágyra.

Nálam senki "idegen" nem volt bennt a szülésnél, csak a férjem, a szülésznő és a doki.
Arra emléxem, amikor a szülésznő telefonált a csecsemős osztályra, hogy kérne egy csecsemős nővért. Na, akkor sejtettem, hogy itt aztán tényleg mindjárt baba lesz.
Végül megérkezett a nővérke is, és ő is bent volt.

Kép
kuha

Sziasztok!

Szia Sampa! Az elzáródást megelőzni igazán csak azzal lehet,hogy minden szopi után jól kifejed, szinte üresre a cicidet.(kinek van erre energiája..)Nagyon jól csináltad,amit csináltál,többet nem tudsz tenni. Sajna nekem is sokszor előfordult,főleg azért,amire te is gondolsz,hogy ritkábban ébrednek a babák éjszaka és tele lesz a mell.Meg nekem azért is sokszor volt ilyen,mert éjszaka fekve szoptattam és azon az oldalon,amelyiken feküdtem,nem tudta kiszívni rendesen.
Ez egyébként idővel elmúlik és ritkul vagy teljesen megszűnik,ha majd beáll a kereslet-kínálat,vagyis csak annyi tejed lesz,amennyit Sári megeszik..
Jó babázást! üdv,durca
durca

Szaisztok,
mennyit írtatok te jó ég.

Kiscsillag, szerintem ez a cicifájás mindenképp jót jelent, főleg, ha még eddig nem tapasztaltad. Miért nem csinálsz egy tesztet? Szerintem az már simán kimutatja, igaz halványka lenne a csík, de mindenképp látszana. Persze ha még nem mutatja akkor sem baj, mert lehet, hogy még tényleg nem olyan sok a HCG.

Durca, pont nekem is a 12.heti uh vizsgálatnál volt ez, mint nálad. Az első gyereknél, amikor megnézte, nem mondott semmit, hazajöttem és halálra izgultam magam, hogy biztos baj van, azért nem mondott semmit. Nem bírtam tovább és felhívtam, hogy minden rendben volt-e, mert nem mondott semmit, erre azt válaszolta Sipi, hogy "Ha baj lenne, úgyis megmondanám". A második babánál is megkellett ismételni az ultrahangot, mert túl kicsi volt még a terhesség, és nem tudta rendesen megmérni a nyakiredőt. Kicsit itt is izgultam. Végülminden rendben volt. Szerintem Sipos aza doki, aki megmondja azonnal, bármi esélyt is lát arra, hogy valami nem stimmel. Megbízhatsz benne, ő inkább túlparázós, mintsem átsiklik dolgok felett.

Képzeljétek, bekaptam egy jó kis rotavírust. Harmadik napja van hasmenésem, szédülök, nagyon fáj a fejem. Most bírtam felkelni. Szerencsére Áron a mamánál van, Csabi igaz velem van,de ma nagyon jó kisfiú, mintha tudná, hogy anya kripli.

Mindenkinek jó hétvégét,
Andi
andry

Most olvastam vissza a szörnyen fogalmazott levelemet. Úr Isten ennyi szóismétlés egy mondatban.

:lol: :lol: :? :shock: :oops:
andry

Sziasztok!
Lányok, ez a ztán a forgalom. Köszi a jókivánságokat.
EDA, ha félsz a fájdalomtól, kérd inkább, mert azt előre kell kérni, akkor már késő!!! Max mégsem kéred. Viszont 25 rugó!
Na én persze könnyen beszélek a császárommal :)

nnem voltam hisztis, és apjuk sem, nem tudom, Bene az lesz-e. Néha kitalálja, hogy csak belém csimpaszkodva jó neki, és akkor nagyon tud nyávogni. Olyan műsírás ez, de nem bírom ki, hogy ne vegyem fel. Most akkor jól elrontom?
Vagy ez nem számít?

mtunde

Sziasztok,

Kiscsillag,
1,köszönjük a tabellát!
2,igen, a múlt héten végre bepakolásztam, kétféle táskát, egyet a szülésre, egyet az ott tartózkodásra, de nem gondoltam hogy 1 napom elmegy vele, míg mindent összerakok.
Kérdésedre, hogy hogy bírom, érezhezően nő a Gyerkőc, és egyre jobban feszül a hasam, mikor mocorog, és elkezdődött nekem is a fejfúrkálás odalenn.
Próbálok amennyire lehet mindent csinálni, ( Jubéval együtt jövünk megyünk intézkedünk) de a furkálásokkor kicsit mindíg meg kell állni.. :roll:
Dóri,
én pont ma voltam CTG-n és egyben elintéztem az EDA lehetőségét is, mert bár nem szeretném, nem tudom előre, hogy milyen a fájdalomküszöböm. ( A nővérem nem bírta, és mikor már a padlót akarta felszedni a szülőszobán 6 óra után, azt kérte adjanak bármit, de gyorsan.. és 3 szép gyereket szült EDÁ-val....)
Most abban reménykedem, hogy a homeo bogyók nekem is segítenek előre tágulni. Nekem ezt ajánlotta az orvosom, és most abban reménykedem, hogy majd csak kipottyantom a babát.... bár ez első babának kicsit túlzottan is optimistán hangzik... :lol:

Andy,

mielőbbi gyógyulást Neked!

MIndenkinek szép estét!

Edina/Hurcia
hurcia

Ja, amit még akartam írni: Szeretnék némi pénzt keresni. elkezdtem AVONozni meg Oriflamezni, ha kell valakinek valami, szóljatok, ja és vállalok töritanítványokat is.
pussz

mtunde

Itt aztán tényleg van forgalom lányok!

Én is csatlakozom a Vida rajongók táborába.

hurcia! Csak hidd erősen továbbra is, hogy kipottyan a kis lurkó! És a végén talán te is meglepődsz.
Tudod: az agyunkból indul ki minden. Ha ott minden rendben van, akkor körülöttünk is rendben lesznek a dolgok.
fanetta

Edina, köszi szépen, igyekszem gyógyulgatni, bár még mindíg tart.
andry

Sziasztok!

Csak bele bele olvasgatok, nem nagyon vagyok képbe, mert elég ritkán jövök. Lillaadriék jól vannak, az Ő Bencéjük is már főzizik mint az Én kis Manócskám. Lilla is "jobb" lett, azt mondja Adri! Nem nagyon van ideje jönni, mi is elég ritkán beszélünk...:(

Kuha! Olvastam amit írtál, és közben nekem is eszembe jutott amikor hívták a csecsemőst! :D Olyan jó érzés visszagondolni Bence születésére. Ja, a labda nekem sem jött be anno. :roll:

Na megyek is, Manócska fennt is van! További kellemese hétvégét mindenkinek! :)

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!

Csak bele bele olvasgatok, nem nagyon vagyok képbe, mert elég ritkán jövök. Lillaadriék jól vannak, az Ő Bencéjük is már főzizik mint az Én kis Manócskám. Lilla is "jobb" lett, azt mondja Adri! Nem nagyon van ideje jönni, mi is elég ritkán beszélünk...:(

Kuha! Olvastam amit írtál, és közben nekem is eszembe jutott amikor hívták a csecsemőst! :D Olyan jó érzés visszagondolni Bence születésére. Ja, a labda nekem sem jött be anno. :roll:

Na megyek is, Manócska fennt is van! További kellemese hétvégét mindenkinek! :)

Anide Bence Gergő

Kép

Kép
anide

Sziasztok!
Itt vagyok ám, csak bébibaba sokat nem alszik, szerintem hasfájós is lehet, nem tom.. bár most kipróbálok valamit .... :)
Eddig magas volt a vérnyomásom, a terhesség vége óta, de pár napja visszatértem.. minden gyógyszer nélkül, csak hagytam a természetre a dolgokat... erre most mint akit fejbe lőttek olyan voltam, vérnyomi 102/70 ... Erre kicsi kávé reggel, és délben.. :) én meg csodálkoztam, hogy Olivér nem alszik.. talán ma.. mert elhagytam a kávét.. Remélem sikerül az altatás..
A legszarabb, ha éjjel sír.. nappal még bírom, de éjjel ez a frekvencia..
Ja, és már voltunk kint.. 20 perc séta, és 3/4 óra szélárnyékban alvás.. ott aztán alszik, mint a nagyágyú.. lehet, hogy kiköltözünk a szabadba, és be sem tesszük a lábunkat a házba... :)
Rólunk ennyit.. ti?
Dóra? hogy vagy? Babások? Ötlet altatással kapcs? MIk a pontos jelei a hasfájósságnak?
Köszi, puszi.

satuk

Sziasztok!

Satuk,
Nem biztos, hogy hasfájós lesz Olivér. Szerintem ezt az időt érzi. A védőnénink is azt mondta, hogy a szelet nagyon megérzik a babák. Réka is elég nyügi az elmúlt két napban, alig alszik, vagy ha sikerül elaludnia, akkor többször föl sír, de aztán szundít tovább. Én eddig nem szólhatok semmit, mert éjszaka csak max. 3x-szor ébred fel. Egyébként mi vettünk infacol-t, ami hasfájásra van, és az jó volt. Mi is voltunk már többször sétálni, sőt Réka is a levegőn úgy alszik mint akit fejbe vágtak.
A súlyunk most már 3580 gramm (meztelen). Van étvágya a csajszinak. Ahhoz képest, hogy 2900 grammal hoztuk haza, nem rossz.

Nyuszoka,
Miújság van? Babázol már?

Dóri, Mano, Hurcia, Jube hogy vagytok? HOgy viselitek ezt az időt? Remélem, hogy mindenki jól van.

További szép napot!

Vica
vica10

Helló Lányok, megjöttem!

Hát látom volt forgalom rendesen!
Remélem mindenki jól van!

Dóri!
Mi ujsi Veletek? Ugye még bírod?
Én sem érzem úgy magam,mint aki az utólsó hetekben van. Én még elég jól közlekedem,persze lehet hogy egy hét múlva már én sem leszek olyan fürge.
Most még készülök a szombati esküvőre,remélem a bébi is úgy gondolja,hogy mehetünk,ill.nem akar majd pont akkor kibújni.

Jube, Hurcia Ti hogy vagytok? Jól bírjátok? Nagy esély van rá ,hogy összefussunk a kórházban. Ti gondolkodtok alapítványi szobában?

Nagyon szép estét mindenkinek,holnap megpróbálok erre járni.
Eszti(37+3)
mano4

Sziasztok!!

Köszi a sok érdeklődést! Mi jól vagyunk! Bár pénteken egész nap olyan szarul voltam, hogy el is mentem délután fürdenui, meg rendbe tenni magam, hátha indulni kell.
De nem kellett.... Megy a fejfurka, de nem tűnik úgy, hogy ki akarna bújni a pici. Bár még van másfél hetünk!
Egyébként én azt hiszem, végülis csak akkor megyek alapíványi szobába, ha nagyon kellemetlen szobatársat fogok ki!
Azért már izgulok... :D

Tényleg, nektek mi a tapasztalatotok, hogy mennyi idő az ideális két gyerek között??

Eszti!
Remélem, jól bírtátok az esküvőt, és egybe vagy még!!

Remélem, mindenki jól van!!!

Pusszancs: Dóri ( még 10 nap!!!!!! :o )
nagydora

Sziasztok!

Hát nem tudom, az idő az nagyon változatos, de lehet, hogy frontmentes :( Vagy csak én tudom úgy, hogy frontokra születnek a babák?

Szia Vica!

Nagyon szépen gyarapodtok :D Ügyesek vagytok Rékával :)
Mi még mindig egyben vagyunk - kezdek is türelmetlenkedni :cry: Jó lenne már babázni :roll: Manót már mindenki nagyon várja, de úgy tűnik, hogy ő remekül elvan odabent - dorbézol, mint eddig is. Ma is voltam ctg-n: szívhang csodás, fájástevékenység nulla :shock: Remélem, legközelebb már azt írhatom, hogy anyuka vagyok. :wink:
Vigyázz magatokra!

Mindenkinek jó pocakosodást/babázást!

Nyuszóka (40+5)
nyuszoka

Sziasztok!

Köszi a kérdéseket, mi még egyben vagyunk, de Hurcia nevében dicsekszem egy kicsit: tegnap éjjel megszületett a kisfia, Balázs.

:)

Nagyon jól vannak, Balázs 2450 gramm és 53 centi.

Remélem hamarosan beszámol a szülésről személyesen.

Mindenkinek jó éjszakát,
Jube
37+2
jube

Sziaszok,

tegnap este kókadt voltam, csak a nagy hírt akartam elmesélni.

Dóri!

Ha jár neked a GYED, ne várj többet 2 évnél a második babával. Ha a 2 gyerek közt kevesebb, mint 2 év van, még 2 évig folyamatosan jár neked a gyed. Ha akár 2 év és 1 nap, már csak a GYESre vagy jogosult.

Nyilván morbid, hogy ez a fő szempont, de élni is kell valamiből, a GYES kb 20, a GYED 60 ezer forint havonta. Mindkettő kevés, de azért van difi.

Nekem sokat fáj a hátam, a MagneB6ot elhagytam, és bízom benne, hogy bent lakik még a Kismanó egy kis ideig. Jó lenne még egy bő másfél hét legalább.

Nyuszóka,

elhiszem, hogy kezdesz türelmetlenkedni így a 41. hét felé. Mit mond a CTG? Jóslófájás sincs?

Kiscsillag, na????

Eszti,

én nem hiszem, hogy alapítványi szobába kérném magam, szerintem jobb a "tűzközelben", ott gyakrabban jönnek a csecsemősnővérek, dokik, első babánal szerintem minden info aranyat ér. :)

szép napot,
Jube
37+3
jube

Íme Panni lakása, kerek 1 méteres körfogattal:

Kép

:lol: Jube
37+3
jube

Hurcia :D
Kép

Nagyon sok boldogságot és nagyon jó egészséget kívánok Nektek :!:

Nahát, milyen hamar! Hogy lehet, hogy korábban jött a kicsi?

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok!!

Jube!

Nekem sajnos nem jár a gyed. :( De azt hiszem, két évet próbálunk beütemezni, így is.

Hurcia!!

Nagy gratula neked!! Váérjuk a beszámókat, és nagyon irígykedem ám!!! :D

Dóri
nagydora

Ennek örömére!! :D :D
Kép

Jube :)
Gyönyörű a pocid!!!

nagydora :)
Megértem, hogy izgulsz... :lol:

Hajrá lányok, már nincs sok hátra!!!!!!!! :lol: :lol:

Lassan mindenki lekerül...... Egyik szemem sír azért... :cry:

Kép
Kép
kiscsillag

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:37-kor.
Vendég

Sziasztok!

Most irigykedem :lol: És gratulálok is egyben Hurciának - jó neki, hogy már babázhat :D Remélem, mindketten jól vannak.

Jube!
Szép nagy pocid van :D Az enyém is ekkora :wink: de úgy néz ki, hogy nagyon otthonos is, mert Szonja nem nagyon szeretné elhagyni a külvilág kedvéért :(
Én is elhagytam már a MagneB6-ot, de néhány kellemetlen haskeményedésen kívül semmi jel. A ctg szerint a fájástevékenységem egy nagy nullával egyenlő... bevallom, kezdek letört lenni :cry: De talán majd ma kiderül valami.
Remélem, ti jól vagytok.

Mindenkinek szép hetet!

Nyuszóka (40+6)
nyuszoka

Hurcia!

Nagy -nagy gratula a babához, sok egészséget és mielőbbi felépülést kívánunk!
Pont tegnap este gondoltam rád és Jubéra,hogy milyen nagy esély van összefutni majd a kórházban,erre tessék,beelőztél minket!
Várjuk ám a beszámolót!

Kiscsillag!
Veled mi ujsi? Lehet már valamit tudni! Rajtunk nem múlik,mi szorítunk Neked!Kitartás!

Juba,Dóri, már csak hárman maradtunk!
Jube!

Érthető,hogy első gyerkőccel minden infó és segítség jól jön.
Én is gondolkodom az alapítványi szobán,még nem bizti,hogy fogom kérni.Majd kiderül,nem is nagyon foglalkoztat a dolog.

Örülök,hogy mindenki jól van,nagyon szép napot kívánok!
Mikor lesz már nyár?!

Puszi:Eszti(37+4)
mano4

Mano :)
A triumvirátus!! :lol: :D :P
Aranyosak vagytok, hogy szorítotok!! Bárcsak ezen múlna!!! Csütörtökön tudom meg, de sok jóra nem számítok. :(

Kép
Kép
kiscsillag

Szia Eszti!

Hát figyelhetjük a frontokat... :) Holdtölte 11én van, azt hallottam.

Nekem mostanában egész csendes a Pocakom, nem érzem, hogy ki akarna bújni az Kismanó. Mocorog szorgosan, de nem olyan nagy vehemenciával, mint eddig. Biztos szűkös a hely.

Csütörtökön megyek CTGre, akkor meglátogatom Hurciát és bemutatkozom Balázsnak. :)

Kiscsillag,
én is nagyon drukkolok!

Jube
37+3
jube

Sziasztok,
Jube tényleg nagyon szép és nagy a pocakod. És nem vagy kövér, ezt hogy csinálod?

Kiscsillag, mi ez a negatív hozzáállás? Már nem fáj a cici? Azért én bízom a legjobbakban.

Hurcia, gratulálok a babádhoz. Kicsivel hamarabb jött, mint amire számítottál?

Andi
andry

Sziasztok!
Hurcia!!!!!!!!!!!!!! GRATULA!! Én meg azt hittem, hogy Dóra lesz a következő... :)
Kiscsillag, csak pozitívan, tudod!
Mi köszi megvagyunk, most éppen a levegőztetésen agyalok.. mire kell vigyázni? Mert Olivér annyira imád kint lenni, hogy legszivesebben be sem jönnénk, de.. MIÉRT kell, ill. hogyan szoktatni a levegőzéshez? MI már 40 percet voltunk sétálni, meg délután fél órát csak szélvédett erkélyen aludni.. ilyenkor hogyan adagoljam tovább? vagy már bármennyit lehetünk kint?
Tudtok segíteni? Köszi!
Puszi mindenkinek.

satuk

Hááát, Andi... :D

kedves vagy, de én is ki szoktam kapni a súlyom miatt a dokitól.... plusz 13nál tartok (48 kilóról kezdtem, és 61nél járok), felette van a görbének. Kevésnek tűnik, de nem az, mert nagyon alacsony vagyok.
Hurcia azon mulatott, hogy a rendelői "mázsálás" előtt én még a körmömet is levágom.... :lol:

no de hamarosan vége, és bízom benne, hogy le tudom majd adni.

Jube
37+3
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: