A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép Kép
sildike

Hurrá!!! Sikerült privátüzit küldenem!!!!

Nem is én voltam a hunyó!!! Eddig nekem nem jelent meg az alján az "Elküld" gomb! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ayse

Ez hülye! A válaszüzenet küldésénél még mindig nem ad "Elküld" gombot!!! :evil: :evil: :evil:

ayse

Tünde: köszi :D hogy ez nekem miért nem jutott eszembe Kép pedig le is van onnan töltve egy csomó minden... :oops:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Sziasztok.

Bocsi,de nincs erőm most visszaolvasni,mert megint éjszakáztunk!! :( :(
Viszont valamit muszály megmutatnom!
Délelőtt letettem Melit aludni és mikor elaludt gondoltam bemegyek megnézem,hogy nem-e takarózott ki,mert itt elég hűvös van.
Szóval ez a látvány fogadott :shock: :shock:
Kép
Kép

Hát én csak álltam felette és röhögtem magamban. :lol: :lol:
De azért visszatettem a helyére!

ancsi26

próba

Kép
angelani

Sziasztok!

Barbi, Dóri, Sildike, Zsóf
Köszi mindenkinek a dícséreteket. :) Aranyosak vagytok! :)

Barbi,
De ügyesek vagytok a fogyókúrával! :) :) Főleg az nagyon jó, hogy Apa is együtt csinálja veled, ez lényegesen megkönnyíti az életed főzés ügyben. :)
Jobbulást Leonnak! Remélem, hamar kiderül, hogy mi ütötte így ki.

Dóri,
Tiszta lelki terror, amit a tanítónéni művel. Még szerencse, hogy Gergő okos és nincs baja vele. Biztos sok kis osztálytársának és szüleinek okoz kínlódást. :)

Sildike,
Édes a fiad a kis szerelmével! Nagyon nagyon helyesek együtt! :)

Nyúlné,
Remélem, kapsz választ, mert ez így nagyon nincs rendben. Én is felteszem bármikor a képeidet, ha szeretnéd! :)

Zsóf,
Nálatok is nagyon hasonlítanak a fiúk egymásra! :) Nagyon helyesek. :)

Ayse,
Az "enyhe telünk"-ön kifeküdtem. :) A viccen szintén. :)

Ancsi,
Melike csúcs, amilyen pózban alszik! Nagyon akart volna még játszani, de nem bírta erővel. :) Én is rögtön rohantam volna a fényképezőgépért. :)

Eddig tartottam magam "kor-csík" ügyben, mert sok helyet foglal, de most már én is csináltam Daninak. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Barbi :) Szegény Leon! Frászt kapnék, ha ilyen nálunk történne! Remélem, semmi komoly! Gyors gyógyulást!

Dóri :) Tanítónéni :( Saját magamból kiindulva mindig azt mondom, nagyon fontosak az alapok, de nem ennyire vérremenően! Én előre félek, hogy matekot kell tanulni a gyerkőcökkel, utálom, hülye vagyok hozzá. Apa nálunk is Kandós volt :) és későn jár haza, remélem, ez majd változik, és akkor a reál az övé lesz!

Sildike :) Én se ítélem el V.F-t, mindig meg kell nézni ezekben az esetekben mindkét oldalt. Párom egyből megértően bólogatott, mondván, egy egész más életbe került, távol az otthontól, érthető.
Amikor a virsliről beszéltem, én egy kalap alá vettem a felvágottakkal. Tök ugyanaz.

Meli alvása szenzációs :lol:

Ayse :) Nagggyon jó a vicc!

Éjszakánk rémes volt, nem is részletezem, nem is tudom, aludtam-e egyáltalán. Most megpróbáltam lefeküdni Gergővel, Balázst is győzködtem, hogy aludjon velünk, erre én kómás lettem / simán elaludnék mellettük, még ha visítanak, akkor is/, ők meg kölcsönösen nem hagyták egymást. Mennyivel könnyebb lenne, ha Balázs is aludna délután! Apa ma reggel azt mondta, simán megértené, ha hívnék egy bébiszittert, és aludnék pár órát. Végre egy kedves beszólás!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Köszönjük a szíves fogadtatást.

Bogi augusztus 12-én született 4200 grammal és 58 cm-el. Most 9 és félhónaposan 8820 gramm és 75cm. Még háromszor szopizik + éjjel is. Nagyon jó kislány, nagyon szeret enni, bármit csak sok legyen.

Ki ülteti az autóban már 9 kg-tól használhtató gyerekülésbe a babóját?
Nekem azt mondták még várjak vele egy kicsit, de a hordozója meg már olyan kicsi, kilóg belőle a lába.
ssziszi82

Ssziszi!
Szia. Leon 9,5 kiló felett van, 9 hós és ha nincs a bátyja velünk, akkor az ő ülésében utazik, ami 9-18 kg.
A hétvégén kap Nolcsi másik ülést és akkor véglegesen átköltözik Leon a nagyba.
A hordozó 0-13 kg, szóval a nagyobb fajta, de neki is kicsi már, kilóg a lába, meg lassan a feje is. :D

Köszi a gyógyulás jókívánságokat, kakit nem sikerült ma leadni, mert csak 8-10-ig lehetett, nekem meg a doki asszisztense azt írta fel, hogy du. 1/2 5-ig mehetünk..... :evil:
Marha mérges voltam, most mehetünk holnap megint!

Popója kicsit jobb ma, de a sinlacért nincs oda. Este nagy rábeszélésre ette csak meg.

Este barinőmmel találkozom, megyünk a Liszt Ferenc térre, beülünk valahova dumálni. Apa fekteti a fiúkat. :roll:

Zsóf!
Hú, Gergő és Bubus is mennyire hasonlítanak egymásra! :D

Ancsi!
Nem semmi Melike, ahogy alszik. :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc
Na én azért nem bólogatok egyből megértően, mert az, hogy távol került az otthonától annak nem egyense következménye ami történt. De előfordulhat, hogy az is bekavart. Szerintem egyszerűen csak túl fiatalon került össze a feleségével, vidéken, aztán most becsöppent ebbe a nagy nyüzsgésbe és egyszerűen szerelmes lett.

Te felvágottat nem is adsz Balázsnak sem? Semmilyet? Mit reggelizik, vagy vacsorázik Balázs? Én szoktam adni neki elég sok félét. Virslit általában ausztriából szoktunk hozni, bécsi virslit, meg itthon is inkább a jobb minőségű juhbeles virslit veszem neki. Nálunk Bazsika virslin, téliszalámin és tojásrántottán képes lenne elélni, úgyhogy nehéz lenne megvonni tőle.

Kép
Kép Kép
sildike

Barbi

Te mázlista, én már hetek óta készülök a Lisztre, de még nem jutottam el soha.

Autósülés
Én azt hallottam, de cáfoljatok meg, ha nem igaz, hogy nem feltétlenül a kilók számítanak, hanem az, hogy mennyire erős a gyerekeknek a gerince. Ha a menetiránnyal szemben ülnek, akkor egy esetleges ütközés esetén nagyobb erőhatás éri a gerincüket, mintha háttal ülnének. Ezért ajánlják kb. 1 éves korig, hogy a gyerekek menetiránynak háttal utazzanak. Nekünk Bazsika már 1/2 évesen 10 kg felett volt és csak 1 éves korában kapott olyan ülést, amiben a menetiránnyal szemben ült. Laci is 10 kg felett van, de még ő sem kap másik ülést.

Kép
Kép Kép
sildike

Barbi
Ha már úgyis gyűjtöttél mintát, nem szaladsz el vele a Duna Plázához a nagy ANTSZ-be?

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!

Akkor ok, ott már én is voltam....és a HundM miatt direktbe kimennék...

Apát nem adod kölcsön egy bécsi túrára??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Virág:
Épp fél órája futott be a kertész egy újabb kocsi növénnyel 250!!!!!!!!!!db....
Tiszta gáz.....és alig fog meglátszani ebben a hatalmas kertben.
Talán majd 2-3 év múlva már szép lesz, amikor megerednek a növények.

Ancsi!
Kép

Ez fenomenális...

M.

Kép

Kép
megann

Ugyan nem igazán csípem Stahl Juditot, de nem jelent még meg babakajás könyve??? Ez a mazsolás alma NAGYON bejött Balunak, főztem bele egy kis őszibarackot is, még tavaly tettem el. Utoljára talán a Kecskeméti szilváját ette ilyen lelkesedéssel, de azt már megunta :lol: Köszi (asszem) Sildikének, hogy felhívta rá a figyelmet :idea: :lol:

Pussz: Pocak
pocakpacni

V.F.:
Véleményem szerint, amennyiben egy kapcsolat jól működik, és a felek tényleg szeretik egymást, akkor sem távolság, sem távollét, vagy az, hogy túl fiatalon kerültek össze, és ezáltal „nem szereztek elég tapasztalatot” nem lenne ilyen kihatással, hogy másba szeret bele az ember. A férjem azt hangoztatta, amikor fény derült az egész történésre, hogy már eleve problémás lehetett a kapcsolata a feleségével, ha képes volt bevonulni a Megasztár villába, tudva, hogy hónapokig távol lesz a szeretteitől. És én is így gondolom.

Kép
Bab és Tofi
bab

Halihó!

Benianyu!
Mailt ment, megkaptad?
A fiúk közti hasonlóság döbbenetes! :) Csini vagy a képen! :)

And!
Leírod az e-mail címed? Nem értem, miért nem kaptátok meg a privát üzit! :roll:

Sildike!
A szerelmesek hihetetlenül édesek! :)
Hogy van Lackónk?

Pocak!
Hétfőtől szándékomban áll elkezdeni a 90 napos kúrát! Én is szoptatok még napi 3x, de már tarthatatlan az állapotom! :D :(
Szerintem ha rendszeresen eszünk és iszunk is eleget, nem lesz baj a tejcivel!

Ancsi!
Melike képe iszonyú jó! :lol: Gyakran elcsodálkozom, ezek a gyerekek milyen kitekert pózokban képesek elaludni! :D Én tuti meg sem bírnék mozdulni ébredés után!

Megann!
250db???????
Húúú, az már mennyiség! Gyönyörű lesz a kertetek és az majd kárpótól a sok bosszankodásért! :)

Ayse!
"enyhe tél" :D :D nagyon bírom a humorod! :D :D

Barbi!
Sajnálom Leonkát, remélem gyorsan meggyógyul! Mi lehet ez?? :?
asszisztensnő :( :(

Jucc!
Remélem a mai napotok szerencsésebb, mint a tegnapi! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Lányok!

A ti babáitok elvannak otthon???

Azért kérdezem, mert Léna szerintem unatkozik.... :cry: :cry: :cry: :cry:

A járókában szinte sosincsen el..a játékai nem érdeklik, odaadom a kezébe, megnézi és eldobja...folyton csak a nadrágomba csimpaszkodik..ha csinálok valamit, jön megy, nem találja a helyét, nekiront dolgoknak, mintha érdekelné, aztán otthagyja azt is 1 perc múlva...
Aztán ha viszont én játszom vele, hempergünk a szőnyegen, bújócskázunk stb...engem is otthagy... :cry: :cry: :cry: :cry:
Hát mit kezdjek már vele???????
Annyira kiborító hogy nem tudok vele mit kezdeni, pontosabban, hogy ő nem tud mit kezdeni magával....
Már komolyan megfordult a bölcsi gondolata a fejemben....pedig nagyon ellene vagyok...

Milyen közösségbe lehet vinni a gyerekeket ha bölcsibe nem.
Talán még akkor van el a legjobban ha úton vagyunk, vagy ha plázázunk... :cry: :cry: :cry:

Rókicához ki tud valami közvetlen emailcímet, a yahosra írtam neki, de szerintem azt ritkán olvassa....

Megann

Kép

Kép
megann

Bab!
Teljesen egyetértek veled V.F. kapcsán! :)
Én már azt nem tudom elfogadni, hogy egy családos ember, akinek kis gyerekei vannak, bevonul a megasztár házba. Az egy dolog, hogy hónapokig nem látják egymást, de utána egész nyáron turnéznak és fellépnek. Akkor még annyira se látja a családját.
Pont Gabival beszéltük mi is, hogy már eleve valami baj lehet a kapcsolatukkal, ha felmerült a gondolat egyátalán, hogy beköltözik. :(
Gabi mondta, hogy álmában nem jutna eszébe olyan munkát elvállalni, ahova mi nem mennénk vele. Pedig neki is lett volna lehetősége Németországban munkát vállalni, sokkal jobb fizuval természetesen, de mivel én azt mondtam, nem szeretnék menni, így ő nem is gondolkozott azon, hogy menjen-e.

Andi!
Köszi :)
Remélem csak valami enyhe vírus.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jucc,
remélem a bébicsőszt már riasztottad is!!!!

Benianyu,
mért baj, hogy sok helyet foglala a korszalag? Beniről is kérünk!!!!!

Felvágott:
hát én alapvetően az egészséges konyha híve vagyok, de Lili is eléldegélne a Sildike által említett kajákon + snidlinges pulykapárizsin és főtt tésztán. Mivel brokkolit és társait nem eszi meg, örülök, hogy legalább valamit hajlandó megenni. A türelem és a jó példa remélem meghozza hatását: tegnap a szalámis kenyér helyett önként inkább TÖKFŐZELÉKET EVETT!!!!! :D :D :D
Egyébként, ha én ki is tiltanám ezeket a kosztokat, a rokonok miatt úgyis megismeri és onnan kezdve nincs megállás.

V.F.:
ítéljetek el, de én igenis elítélem őt. Lehet, hogy nem működik a kapcsolata, meg biztos a felesége is tehet róla. Két gyerek azért már nem olyan, hogy jött egy furcsa érzés, és akkor csapot-papot. Van párterápia meg egy csomó minden. (Egyébként pár hete maga nyilatkozta, hogy ő uncsi lesz a bulvársajtónak, mert vele minden rendben otthon. Ha ez nem is volt így igaz, nyílván nem késsel kergették egymást az asztal körül.)
Szerintem az ilyen nők és férfiak abban tévednek, hogy mégegyszer leélhető minden. Hát szerintem nem.
Meg az is visszatetsző, hogy a család kibekkelte vele a fogtechnikus időket, meg a nyílván sok időbe telő próbákat, aztán a babérokat már mással aratja le.

ayse

Remélem nem vagyok félreérthető, nem a válás ellen vagyok, vannak esetek, amikor az az egyetlen jó megoldás (a családból is ismerek ilyet, sajnos), de ez így kívülállóként nem annak tűnik.

Barbi!
Ritka rendes férjed van!!!

ayse

Megann!

menni, menni, menni!!!!!!

Nekem Lilivel ez a taktika vált be és Andris is kezdi, úgyhogy jó lesz, ha belejövök az autóvezetésbe.

Meg Anyukádhoz szoktatni, és lelépni, kikapcsolódni, hogy utána jobban bírjad!!!!

Az természetes, hogy nem köti le magát, mért tenné? Az még nagyon-nagyon hosszú idő és együtt játszás eredménye.

ayse

És hogy hova?

A Pláza is jó, meg

játszótérre is viheted, a hintát, rugós hintát már élvezi, erősebb idegzetűek a homokozót is kipróbálhatják.

Játszóházak: van sok játék, amit kipróbálhat, így kiderül, érdemes-e egyáltalán beruházni, vagy olyan tetszik neki, amire nem si gondoltunk. Van ott sok gyerek, lehet bámészkodni. Mi a Mikkamakkába jár(t)unk: V. Balaton u. 15. De a Kismamában van egy csomó cím. Hozzátok közel esik a XV. kerületi, ez kifejezetten a mozgásos játékokra épít, most arra nem emlékszem pontosan, hogy mennyi idős kortól.

Múzeumok:
neki végül is mindegy, hogy cipőket nézel, vagy képeket/szobrokat.

Legyél túrista Budapesten!Mi néha játszuk ezt, jó dolog. Séta a Várban, Gellérthegyen, János-hegyen stb. Jutalomcukrászda, fagyizó.

Zenebölcsi
van, amit már féléves korban ajánlanak

Babaúszás

Baba-mama-torna
Mama-torna (ha Léna elüldögél egy óraát az ülésében. Lili ezt anno megtette, aztán kimászott és a tornázók között labdázott, mászkált, szerencsére nem bánták. Olyan is van, ahol vállalnak gyerekmegőrzést.

Gyerekszerető fodrász-kozmetikus:
én Anyukámmal és a Hugaimmal szoktam járni. AMíg engem kezelnek, valaki tuti hajlandó ölelgetni a gyereket (Lili egyébként hároméves kora óta maniküröztet, Bea legfiatalabb ügyfele).

Angoltanfolyam
ilyen is létezik gyerekmegőrzéssel!

AKinek van még ötlete, ossza meg velünk!!!

ayse

Sildike
Én is úgy tudom, hogy nem csak a súly és az életkor számít, de ha már biztosan megül a baba, akkor már lehet abban utaztatni. Vagy nem?

[/img]
ssziszi82

Megann!
Mi nem sokat vagyunk itthon, bezárva a lakásban, de Leon is nagyon unja már 1-2 nap után, ha nem mozdulunk ki.
Mi is járunk játszótérre, Nolcsi miatt muszáj is. :)
Leont is már beleraktam a homokozóba, nagyon élvezi. Kap lapátot, autót, elvan velük. Hintázni is nagyon szeret.
Voltunk játszóházban, Leonka is nagyon jól eljátszott már. Az állatkerti meg nagyon színvonalas is.
Szóval ne csak a plázákban járkáljatok, mert szerintem az nem igazán gyereknek való program. :)
Én is van, hogy csak úgy tudom megoldani, hogy Leont is viszem magammal, de ez nem rendszer, mivel neki szerintem nem ez való.

Ayse!
Múzeum is nagyon jó ötlet, meg a turistáskodás. :D
Közlekedési múzeum Nolcsi nagy kedvence, persze Leon is jön velünk.

Ill. mi koncertre is járunk(Gryllus Vilmos, Halász Jutka, stb.), Leonka is élvezi, néz nagyokat. Mostanában nem is voltunk, meg is nézem, hol lesz legközelebb Vilmos bácsi(ahogy Noel hívja :D ).

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!Barbi!

Köszi!
Akkor ezek szerint jól vettem észre hogy a gyerekek csípik az utazgatást, csavargást stb....

Akkor előkapom a Kismamát és megnézem hogy hol vannak játszóházak....bár szerintem itt is fönt vannak a neten.....majd jól rákeresek.....
És ötletnem sem rossz, tényleg ki lehet lesni, hogy miféle játékok érdeklik a gyerekeket....

Ma kapott Léna egy ilyet:(mivel hétvégén a haverék gyerekével tök jól elvolt ezzel és mert tőlünk nemigen kapott még játékot, meg gyereknap is van...

http://interstore.hu/cgi-bin/interstore ... __chicco23

Még nem bontottuk ki, mert apa rámparancsolt hogy ő is át akarja adni Lénának az ajándékot..és látni akarja mit szól hozzá...
Azért ari, nem??? :wink: :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Ayse!

Rókitól is ezt kérdeztem privibe, de még nem válaszolt..

Ismered a Helen Doron módszert??
Mi a véleményed, tapasztalatod??

www.helendoron.com

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Majd este válaszolok, most megyünk - mivel fölébredtek a fenekébe zabot kapott család tagjai!

Barbi!
Nálunk Robi bácsi néven fut Robbie Williams...Lili nagy kedvence!
(Vilmos bácsi dettó)

ayse

hello! :)

időhiány lévén anyuval be akartam ma festetni a hajamat, mert holnap a munkahelyemre megyünk Vikivel, onnan meg utána dokihoz 2-re, és nézzek már ki rendesen. Gergő már nem tanult, de kérdezett vmit még, és odarohantam hozzá 1 percre, addig anyu kutyulta a festéket, és hát a hajbalzsamot vegyítette össze az emulzióval (nem a tubusos festéket). :( :cry: Persze annak már annyi volt. :(Viki meg háromnegyed órát alszik, így sansztalan voltam a festésre úgy, hogy még elrobogtam festéket venni újfent, mire visszaértem már fennvolt és kajálnia kellett. Úgyhogy lesz ami klesz apa festi a hajamat este! :roll: :oops: :shock: :twisted: no comment.. :lol:

V.F.: én a barátnőimmel jártam az Old's Manben egy este (7 hónap után első esti kimenőm, apát itthonhagytam bébiszittelni, miután megetettem, lefektettem elhúztam 9-kor, de Viki csak reggel ébred), és éjfélre itthonvoltam. Szóval ottvolt V.F és barátnője a vokálos csaj, és ott ölelkeztek stb mi meg csak lestünk, mert én is úgy tudtam, hogy családapa nagy boldogan , 2 kisgyerek.. na mind1. Én nem ítélem el, mert nem tudhatjuk az okokat! Persze elsődleges cél megőrizni (gyerekek is), de szarban élni rosszabb, és azt is megérzik a kisgyerekek!! Én is elváltam, mikor Gergő kicsi volt, akkor most én is nem jól tettem?? Hát de! Életem egyik legjobb döntése volt! Mert azóta BOLDOG vagyok! :) Szóval, azért óvatosan a kijelentésekkel és az általánosításokkal!

Dóri
Vendég

Sildike :) Hogy mit eszik Balázs reggelire meg vacsira? Hihi, jó kérdés. Mindig van egy favorit, és azt eszi napokig, most a mézes kenyér megy, de van a kenőmájas, a halkonzerv, és a müzli tejjel. Felvágottat nem szereti, virslit sem, de volt idő, amikor megette. Most négy éves, és két éves korig nem adtam ezeket.

Pocak :) Én is csináltam Balázs szopós korában a 90 napos kúrát, és nem volt gond a tejjel :)

Ayse :) Nem hívtam bébicsőszt, ennyit még kibírtam. És hóvége van, spórolok :) Meg a csajnak vizsgaidőszak, nem ugráltatom mindenféle hülyeség miatt. Viszont jövő héten tali alatt vigyáz Balázsra, bár akkor is tanulnia kellene egy másnapi vizsgára.

V.F: látom, nagyon otthon vagytok a pletyikben :lol:

Kép

Kép
jucc33
Érd

[/b]

Sziasztok!:)

Én egyetértek Dórival, ha nem működik már jól egy házasság szerintem is jobb elválni, mert a gyerekek igenis megérzik ha "hideg" családban élnek.
Én sem ítélek el senkit válás miatt!
Csak iygekezni kell "szépen" válni, ha már muszáj.

Hány meg hény házasság van, ahol már semmi érzelmek, szeretet csak a vagyon vagy bármi más miatt kitartanak egymás mellett, közben meg ki ki fére megy stb.

Hát akkor már inkább válás ha nem müködik!

De sokszor az is megesik, hogy valaki család mellett beleszeret másba, lelép aztán rájön nagy hibát követett el, mert csak múló szenvedély volt.
Na az ciki, mert akkor már szinte tuti nem lehet már visszacsinálni....

Na jó elég a lelkizésből:)

Jaj Megann!:)

Lívi sincs el már járókába, pedig ő egy kisangyal volt mostanáig, de most meg már csak anyán lóg, ha már kiteszem a lábam a szobából sírni kezd.
Nehéz időszak ez most és ráadásul Lívim nem alszik most 1 hete csak max 1 órát egész nap, hát persze hogy hisztis és fáradt szegényke:(

És ha megyek vele ide oda na az tetszik neki is:)

Úgy hogy én is állandóna kocsikázok vele barátnőkhöz, anyukámhoz, szinte alig vagyunk itthon.

Tényleg ez nem baj egyébként????

Mert lehet ezért nincs igazán el itthon, mert nem szokta meg az utóbbi hetekben az itthoni napirendet....

Nehéz eldönteni mi helyes mi nem.....

Kezdődi a nehéz része a gyereknevelésnek, mert most már következetesség sem ártana:):):)

Tapasztalt Anyukák!:)
Adjatok tippeket nevelés terén:)

Mea
mea

javítás!!!:)

JÁRÓKÁBAN!!!

Bocsánat és az egyéb hibáimért is, csak őrült gyorsan írtam megint :D

Mea
mea

Dóri!
Úgy érzem, hozzám címezted a válásról írt véleményed. Én nem mondtam, hogy MINDENKI rosszul teszi. Sőt, szerintem vannak esetek, amikor direkt az a jó (ezt is írtam). Szerintem nem általánosítottam.
Csak sokszor van, hogy egyszerűbb mindent otthagyni, mint menteni, ami még menthető lenne. (Asszem manapság már több a válás, mint a házasságkötés per év.)
Azért annak a csajszinak a lelkivilágát sem értem. Mért pont egy kétgyerekes fickó kell neki? Nem tudom, az én szememben a gyerekek érdekei előrébb valók.

ayse

Megann:

Lehet nem olyan időben kéne otthagyni anyukádra, mikor altatni kell? Vagy hagyd ott előbb, vagy altasd el te. Mert szerintem ha már nyűgös és fáradt, és látja hogy te is ott vagy, akkor felhergeli magát azon, hogy nem te altatod.

Az altatás nálunk is kényes dolog, pedig Zsuzsa újszülött kora óta szokja, hogy van olyan, hogy apjával van, van olyan, hogy a nagymamájával. David még mindig kenguruban altatja, vagy a fitness labdán, anyu pedig újabban lefekszik mellé a nagy ágyra. Azt mondja, van így is üvöltés, de egy idő után elalszik. Én inkább bele se gondolok, mert akkor lelkiismeretfurdalásom lesz, de végül is Anyut nem rázza meg a dolog, Zsuzsa is végül is alszik, csak hát nem könnymentesen, mint nekem. De hát nem lehet mindig mindent könnymentesen.

Tegnap volt David születésnapja, úgyhogy Zsuzsát hosszú hónapok óta először anyura hagytuk esti lefektetés idejében, hogy mi el tudjunk menni vacsorázni. Nagyon szurkoltam, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog, és kiderült, Zsuzsa végül is egy nyikk nélkül elaludt. Igaz, valószínűleg azért, mert hülyén jött ki napközben az alvás, és egész délután már nem aludt, úgyhogy az egész délutánt végignyűgizte, és fél hétkor elájult az esti cumisüveg tejjel. Aztán anyu megpróbálta berakni a kiságyába, hát arra kipattantak a szemei, akkor lerakta a nagy ágyra, mellé feküdt, és Zsuzsa aludt is tovább. Minden jó ha a vége jó.

Emailedet megkaptam, de nem ismerem ezt a módszert, és meg utánakérdezni se volt alkalmam. :oops:

Képzeljétek...

Az egyik babysitter-jelöltünk mesélte, hogy ő csecsemőotthonban dolgozott mielőtt feljött Pestre, 6-12 hónapos csoportja volt. Azt mesélte, hogy nem szabadott a gyerekekkel csak napi 20 percet foglalkozni, különben ott kellett ülni a szoba sarkában, és még csak szemkontaktust sem teremteni, se beszélni hozzájuk, se játszani velük, "nehogy kötődjenek". Azt mondta, megmondták hogy aki ezt nem bírja idegekkel, ne dolgozzon ott. Mióta ezt mesélte, azóta nem bírom kiverni a fejemből azokat a szerencsétlen gyerekeket, akik ilyen helyen nőnek fel. Hát könyörgöm, ha már ott van egy ember egy egész műszakban, miért nem ülhet legalább közéjük, játszani velük? Ez valami horror. Arról nem is beszélve, bár nem gyerekpszichológus vagyok, de én úgy tudom, a gyereknek még az is jobb, ha törés van a kötődésében és új emberhez kell megtanulni kötődnie, mint az, ha senkihez nem kötődhet. Abból lesznek az igazán lelki sérült felnőttek.

Annyira nem tudom kiverni a fejemből, már az is felmerült bennem, megpróbálok magam utánarjárni, tényleg így van-e, és miért?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Egy házasságban vannak hullámvölyek is. Ezt kihasználni, szerintem unfair. Persze most egy valóságot költök egy személy (V.F.) mögé, de nekem ez jött le a storyból.

ayse

Rokica!
Ez szörnyű!
Sajnos a magyar gyámvédelem zűrös ügyeit ismerve elképzelhetőnek tartom :(

ayse

Megann!

Megnéztem az oldalt, ebből nem sok derül ki.

Egy valami nem tetszett, hogy fix, órára lebontott tanmenet van. Ez nem sok teret ad a pedagógusnak, de a tanulóknak sem. Én jobban szeretem a szabadabb egyénre szabott dolgokat.

Gondolom szeretnéd, hogy Léna mielőbb beszéljen angolul. Már leírtam a véleményemet ezzel kapcsolatban. De a helyedben (ugye Nektek fontos, hogy beszéljen, mert gyakran jártok nyelvterületre?) én lehet, hogy kipróbálnám, legfeljebb nem válik be.

ayse

Ayse!
Nem Neked címeztem, ha neked címzem jelzem. :wink:
Nyilván a csajszi sem úgy tervezte, hogy már most neki egy 2 gyerekes apuka kell. De a szerelem az jön és nem feltétlen válogat, pont az a jó benne. De igenis jobb elválni 1 vagy akárhány kisgyerekkel is, mintsem olyan házasságban élni, ami mindkét vagy akár egy fél részére rémálom. Ezt még egy csecsemő is megérzi, olyan "antennái" vannak, a nagyobbacska gyerekekről meg ne is beszéljek.. Persze érdemes megpróbálni hátha, de sokszor nem megy már. Ha vki csak a gyerekek miatt marad a házasságban, inkább ne tegye!! Nem kívánom Neked, hogy ilyen előforduljon Veled, de hidd el más erről külső szemlélőként véleményt alkotni, vagy pálcát törni a feje felett. :?

Dóri
Vendég

Dóri, Jucc,
Én is arra építek, hogy majd apa lesz a reálos korrepetitor otthon, ő is a Kandón végzett.

Ayse,
Vicc :D :lol: :D :lol: :D Oltári jót nevettem rajta!

Ancsi,
Melike tündéri ahogy kifacsarta magát a járókában! Tényleg hihetetlen pózokat tudnak felvenni ezek a babák!

Barbi,
Teljesen egyezik a véleményünk ezzel a témával kapcsolatban! És az én férjem is ugyanígy áll hozzá a családtól való távolléthez, mint a Tiéd.
Remélem minél hamarabb helyrejön Leon popója és nem lesz semmi komoly ez a véres kaki dolog!

Rókica,
Szörnyű, amit írtál! Megszakad a szívem, ha ilyet hallok! Ez egyszerűen kegyetlenség! :( :( :(

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok,

Davallia, szerintem fokozatossan iktasd be a tápit, én a HA2-típusokat javasolnám (a tejérzékenység elkerülése érdekében), de beszéld meg a védőnénivel/dokinénivel is. Nekem a rízstej jött be előbb, aztán a tápi...vacsira (lefekvés előtt) nem is fogad el mást, csak cumisüveget és a tápit, vagy rízstejet. Mondjuk ezt én alakítottam így ki, mikor a cicit kezdtem kiváltani, de em bánom, mert ezek az esti összebújások nagyon jók:)

Kép

Kép
prüntyi

Dóri,
valóban nem szeretném élesben megtudni, de azért láttam már közelről ezt-azt. Azért azt gondolom, hogy az ember tudja irányítani az érzéseit valamennyire. (Nyílván van olyan helyzet, amikor nem lehet.) Nekem sohasem támadna gusztusom más gyerekek apukájára.
Ezzel részemről a téma lezárva.

ayse

Róki!

Semmi baj:) tudom hogy elfoglalt vagy, csak érdekelne a véleményetek (Daviddel együtt), ha esetleg....nem sürgős, soká lesz még Léna 1 éves :lol: :lol: :lol:

Bébiotthon:
Hát ez szörnyű :cry: :cry: :cry:
Nem akarom elhinni hogy ilyen van....szegény szegény csecsemők, ha belegondolok, hogy Léna néha csak egy ölelésért jön hozzám aztán már teper is tovább....hát ez szívfacsaró... :cry: :cry: :cry:

Ayse!
Hogy sokat járunk angol nyelvterületre??? :lol: :lol: :lol:
Hát mostanában egyáltalán nem...de azért fontos lenne hogy ne legyen Léna olyan antitalentum angolból mint az anyja...és hát igen volt róla szó, hogy talán 1 év amcsi, még mielőtt elindul a suli Lénának...de hát ez csak szóbeszéd egyelőre...

Próbálkozni nem tudom hogy hogy lehet ezzel a módszerrel, hiszen 1 éves kortól lehet menni, és teszem azt hogy pl egy 2 éves sem tud sokat még az anyanyelvén sem..hát még egy idegen nyelven...szóval akkor a próbálkozás az 2-3-4 év????????

Davallia!
Ha már elmúltatok 8 hósak, akkor már a 3-as számú bébitápszerek nyugodtan adhatók...
Ha Panda érzékeny, akkor HA-s variáció kell, de azt hiszem hogy az csak a 2-ig van..
A 3-asok legtöbbször már ízesítettek, banános, almás(ezek Humana-k), de a többi is ilyen általában...

Én a helyedben mindenképp vegyesen adnám...
Azaz már elkezdeném a tápit.
Okok:
1. Ha elsőre nem jön be, akkor még mindig van mit előszedni a fagyiból.
2.Tovább kitart az anyatejcsi pontosan 5 nappal....

De ez csak privi vélemény...

Megann

Kép

Kép
megann

Ayse!
én nem láttam ezt-azt, hanem egészen konkrétan elváltam és elköltöztem a kisgyerekemmel, mert nem működött a házasság, azóta (is) normális a viszonyunk a volt férjemmel, és nem ment a gyerek rovására semmi. Én sem tudom milyen lehet más kisgyerekének apukáját szeretni, valószínűleg szörnyű érzése van egy jobbérzésű nőnek, de mivel nem voltam ilyen helyzetben el sem ítélem. Lényeg, hogy boldogok, persze sajnos általában ez múlandó a közkedvelt emberek esetében.. :? Részemről is lezárva. :)

Bab!
Tényleg nagyon gáz ez a matek.. mi lesz itt később?! :shock:

Rokica!
Ez az eset vidéken volt? Lehet, hogy azért másabb ott a helyzet, nem? :( Én még ilyet nem hallottam itt.. bár lehet, hogy nem az érintettekkel beszéltem. :(
Vendég

na nekem is szita az agyam :( mikor lesz már a régi, úgy hiányzik a régi agyam....
én egyébként a humán dolgoktól rettegek, én sosem tudtam fogalmazni, verset elemezni rendesen, mindig kisebbrendűségi érzésem volt, mert mások sokkal jobbak voltak. én a reál tárgyakat vállalom be itthon, apáé a humán :D a nyelv is az enyém lesz :) övé meg a foci, ping-pong, kézilabda :D

Barbi! reméljük elég inspiráló lesz a kép Leonnak, és hamar meggyógyul végre! :D

Megann, én dettó így érzem, hogy unatkozik velem az Eszti. már tervezem egy ideje, hogy felmérem a gterepet, hogy milyen lehetőségek vannak a közelben. az a baj, hogy a kocsit az ember használja :( pedig már célozgattam, hogy a család nőtagjainak nagyobb szüksége lenne rá :D

V.F.: én áldom az eszem, hogy nem maradtam az előző vőlegényemnél, ugyanígy jártam volna :( az a baj, hogy az ember a saját életével kapcsolatban olyan keveset tud, a legtöbb dolog csak később derül ki, hogy jól döntöttél-e, ráadásul ezt nem tanítják az iskolában. nemrég gondolkodtam rajta, hogy, ha majd Eszti nagyobb lesz, próbálok neki úgy segíteni a döntés-tanulásban, hogy mindig felajánlok kettőt, amiből választhat, ez mindenkinek jó lesz. gondolom. nekem mindig kirakta anyu a ruhát, hogy reggel mit vehetek fel, meg sem mondom hány éves koromig :)

csecsemőotthon... tényleg összeszorul a szívem :(
én jártam mozgássérült gyerekekhez még gimi alatt, és nagyon megérintett, hogy mekkora szeretetéhség van bennük. annyira akarnak szeretni, ragaszkodni, hogy félelmetes. a legtöbb sztem lelki sérült volt. érdekes, hogy a vakoknál nem ezt éreztem. na mindegy, elkalandoztam.

idáig hallom, hogy apa elaludt... nekem meg még vasalnom kell neki inget, utálom :(
and

Bab :) Gyűlnek a Kandós apukák :lol:

Rokica :) Borzasztó ez a csecsemőotthonos történet, de én is el tudom képzelni. Megint azzal jövök, hogy amikor az OGYEI-be jártunk / Bodzával együtt ugyebár :) /, akkor minden alkalommal volt egy film, ez volt a beszélgetés alapja. Egyik alkalommal asszem a kötődés volt a téma, és bemutattak egy borzasztóan megrázó filmet. Úgy rémlik, francia volt, de tök mindegy. Egy család babát várt, a nagytesót / másfél éves kábé/ csecsemőotthonba adták, amíg anyuka kórházban volt, de úgy rémlik, hogy már a szülés előtt jópár nappal, mert nem kevés napról volt szó. Apuka minden este meglátogatta a kisfiút, de nem vitte haza, pedig ő is aludni ment, csak nappal dolgozott. Abban az otthonban az volt a gyakorlat, hogy minden tennivalót más gondozóval végeznek a gyerekek, mással esznek, mással fürdenek, mással játszanak. Itt sem nagyon alakulhat ki kötődés, de ez a kisfiú még így is megpróbált kötődni egyikükhöz, aki aztán sokáig nem jött. Napról napra mutatták az állapotát, hogy mi történik vele, mire hogy reagál, rettenetes volt. Egyre jobban magába zárkózott, az első napon még evett, és sírt, amikor apja elment, később már semmit sem evett, egy takaró alá bújva kuporgott, és senkivel sem foglalkozott. Amikor anyja végre eljött érte, felé se fordult, menekült előle az egyik gondozóhoz. Én ezt a filmet majdnem teljesen végigbőgtem. Nyilván terhesen érzékeny voltam, ráadásul volt már egy gyerekem, akit oda tudtam képzelni ebbe a helyzetbe, de egyszerűen érthetetlen számomra. Mi a francnak adták be oda? Mért nem beszélték meg vele? Mért nem beszélt ott vele senki? Apja legalább este vitte volna haza. Soha nem kerülhetnek a gyerekeink ilyen helyzetbe! Ugye?

Kép

Kép
jucc33
Érd

csecsemőotthon: hát, nem tudom, mióta van ez, nekem elég fura, és kissé hihetetlen...
Amikor Tatabányán voltunk csecsemőotthonban látogatóba(oda jártam suliba), ott azt mondták, hogy a gondozónők hétvégére hazavihetnek 1-1 kisbabát, mert ez nekik is jó. Ekkorát változott volna a világ? Egyáltalán, ez Mo-on van??? :?: :idea: :?:

V.F.: én is úgy gondolom, hogy egy házasság kudarca ált. 2 emberes dolog. A másik része, hogy tényleg nem tudhatjuk, kibe, mikor csap bele ámor nyila. DE Ayséval egyetértek, hogy vmennyire tudjuk irányítani az érzelmeinket. Nekem a nős pasik mindig tabuk voltak, akármilyen jól is nézzenek ki, egyszerűen "másképp" nézek rájuk. (ha tudom :) ) Sztem mindenkit legalább 1x az életében megkérdőjelez a sors, egy 3. személlyel. És itt dől el, hogy mennyire vagyok a társa a társamnak, hogy kiállok mellette, vagy megyek az új felé, hátha az izgalmasabb...

Davallia, ha már adsz tejterméket Pandának, akkor sztem megpróbálhatod a drogériákban kapható tápszert. Jól emlékszem, Te írtad, hogy vajas kiflit eszik reggelire Panda?
Ha nem kapott még, akkor én is HA-s mellett szavazok.
Vendég

Jucc!

Uramisten, ilyen van???! Ez szörnyű, összeszorul a szívem, így lepattintani egy gyereket, ráadásul abban a kritikus időszakban, mikor egy kistesó érkezik.. :shock: :cry: nem találok szavakat.. :(

Na megyek összebújunk apával.. :)
Vendég

Jucc, de miért vetítettek Nektek ilyen filmet????? aki nem akar kötődni a gyerekéhez, az nem megy ilyen tanfolyamra. Vagy tévedek?
Vendég

xy
Vendég

Tünde :) Nem tudom, kíváncsiak voltak a reakciónkra, és megállapították, hogy normálisak vagyunk:) Mi is megjegyeztük, hogy ez egy kicsit durva volt. Azt mondták, így egy életre megmarad bennünk ez az élmény. Az biztos, hogy hasznát is lehet venni ennek, hiszen tulajdonképpen a hospitalizációról van itt szó, ha jól tudom, és ez akkor alakul ki, amikor otthagyják a gyereket akár csak egy kórházban, mert műteni kell, vagy beteg, és nem tudják, hogy joguk van ahhoz, hogy mindig vele legyenek. És nem tudják, hogy mennyit ártanak vele! Régen valóban nem lehettek az anyák a gyerekkel a kórházban, de ma már szerencsére minden jogunk meg van hozzá!!!

Megyek aludni, jó éjt!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: