[quote="arien"]S írta:arienziasztok!
esetleg tudja-e valaki, hogy a XI. kerületi önkormányzat támogatja-e valamilyen formában a kismamákat, vagy az újszülöttet?
Arien , még annyi, hogy elég, ha egyikőtök itt lakik legalább 3 éve, nem kell, hogy mindkét szülő XI. kerületben legyen bejelentve. És nem kell izgulnod, ha megszülsz, már küldheted is be apát, és 100%, hogy megkapjátok! Csak a 3 év a kitétel. Az ügyintéző ráadásul igen bababarát, mert nagyon sok más segélyért járnak oda, így öröm neki látni a születéseket.
Szdroka!
én is azt csináltam, hogy a neten rákerestem, és felhívtam valami védőnői helyet, ahol megadták, hogy milyen számot hívjak.
Tincsi!
dehogy van rossz tapasztalatom! noha sajnos szabadsága miatt nem nála szültem, a köv. gyerekem nála szeretném. nagyon meg vagyok elégedve vele, minden tekintetben. semmi rosszat nem tudnék rá mondani!!!
na és ha KV-t felkéred bábának, elvileg visz neked a kórházból egy listát, hogy miket vigyél be magaddal. (dilemma szokott lenni, hogy kell-e pelus a babának. a legújabb álláspont szerint arra az időre, amíg bent pelusozzák nem, csak mikor te a szobában)
Barbi!
a történet nagyjából annyi, hogy Lencsi nem szopott, így fejtem neki végig. de soha nem volt elég tejem, kezdetben 3/4-e, igen hamar és sokáig a fele, majd egynegyede és így tovább.
Macs!
ötleted felmerült bennünk, mármint, hogy apa szerez állást kilfelden, és én követem babástól.
Kajakérdések:
majdnem 10 hósnak (mivel Ada nincs itt, mint főszakértő, ha bárki tudja a választ, légyszi!!!!):
- zöldbabot főzeléknek (vizes lisztes habarással behabarva, vagy csak simán megfőzve a babot) lehet? (lisztet még soha nem kapott, de kenyérhéjjat rágicsálni igen)
- paprikáskrumpli lightot lehet? (főleg a pirospaprikára lennék kíváncsi, magát a krumplit "szűzen" csinálnám, olaj és kolbász v. virsli nélkül)
- többen írták, hogy párizsit meg virslit adnak dednek. én eddig tökre attól féltem, hogy telen van nitráttal (tartósító) és hogy az árt. anyósom meg múlt héten főzött neki répafőzeléket és virslit tört benne össze. baja nem lett tőle, de kérdés, hogy milyen sűrűn szabad ezt, vagy azért 1 éves kora előtt ne? én nem örültem neki mondjuk, mert sós is lett az a kaja,L. kacsamód ivott utána.
- zöldborsót már lehet héjastól adni, vagy még passzírozzam át?
- főtt kukoricát lehet adni? azt is át kell passzírozni, vagy nem?
Manóka!
nálunk Lencsi pl. szereti, ha összetörök banánt, majd kikeverem túróval. és még a natúr joghurtot és kefírt is megeszi

. milyen rendes baba.