A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Kiscsillag, gondolok Rád egész nap, remélem, segít majd a drukk!

Dóri! Én sem választottam szülésznőt, mindenki nagyon rendes volt így is. Mondjuk a másodiknál majd én is szeretnék választani :) Ne aggódj ezen!

Satuk! Ügyes voltál, nem semmi ez a császár! (ez mindenkinek szól)
Az első hetek durvák tényleg, azt kell kibírni, aztán eljön az az éjszaka is, amikor nem kell óránként-kétóránként kelni :lol: ) (ezt én sem hittem pár hete...)

Két hét múlva családi ebéd lesz vendéglőben, ahova elmerészkednénk mi is. Jó tanácsok jöhetnek!

Mi jól vagyunk, Sári már pár hete mosolyog úgy igazán, meg vigyorog és hízik rendesen :)
Szép hétvégét!

R+S (7 hetes)
sampa

Szia Mtunde!

Már kétszer voltunk dokinál, legutóbb szerdán, de nem tud vele nagyon mit kezdeni. Kapott ecsetelőt amit le kell nyalogatnia a kanálról. Ezt volt hogy nem volt hajlandó mert csíphette - gondolom. Üvöltött tőle, csikorgatta a fogát meg amit el tudsz képzelni. (ja! és közben több rágófoga is pont most akar kibújni) Panadol szirupot kap este meg hajnalban fájdalomcsillapításra. :cry: Már nem tudom, hogy ki, de azt mondta, hogy a szájban lévő seb gyorsabban gyógyul. Ezt sajnos én nem tapasztalom. A mai már a 9. nap. Ma hajlandó volt 60, talán 70 ml banánturmixot inni. Ne túl sok, de a semminél több. Múlt éjjel megint kicseréltük a gyerekeket. Amikor a nagy felkelt enni meg balhézni (a pici is felkelt szopizni) a pici ment a gyerekszobába és a nagy a mi ágyunkba.
A legrosszabb az egészben, hogy most már nem csak a nagy miatt aggódom, hanem a pici miatt is, mert ez a feszültség bennem oda vezetett, hogy minimális tejem van csak. 1,5-2 óránként etetem a picit. Tök puhák a melleim. Ettől meg még idegesebb vagyok. Teljesen úgy érzem, hogy magamra maradtam a bajommal. Férjem jó ha fürödni meg kajálni jön haza, annyi határidős munkája van. Tiszta világvége hangulatom van. Elnézést hogy itt panaszkodom Nektek, remélem nem haragszotok!

Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Már itt vagyunk Anyuméknál, tök jó.. :)
Nekem már nem fáj nagyon a seben, varratokat már kiszedték hétfőn.. sőt, múltkor akkorát hajoltam, tök kiment a fejemből.. Aztán eszembe jutott..
Olivér éjszakánként 3szor kel fel, ami szerintem bírható, rögtön visszaalszunk kaja után- csak el ne kiabáljam, ugye.
Veronika, hááát, nem irigyellek.. már most látom, hogy annyi minden miatt lehet aggódni. Időnként sokkol ám..
Mindenkinek puszi!
Ja, Olivér már elmult 1 teljes hetes!!! Ma 9 nap.. komoly

satuk

Sziasztok lányok!

Itt vagyok, csak egy kicsit elvagyok úszva. Láttom azért itt nagy az élet. SZülésznő témában én csak annyit tudok hozzá szólni, hogy én nem bántam meg, hogy végül is felkértük Várnai Gabikát. Minden Ctg-ét Ő csinált, sokat beszélgettünk szinte felkészített a szülésre. Amikor a nyákdugó távozott, nem kezdtem el pánikolni. Sőt ha ajánlhatom, akkor kérdezzetek rá a málnalevél teára ill. a homeopátiás bogyókra. Nekem sokat segítettek, sőt a homepátiás bogyó, még a gátmetszésre és a vérzésre is jó volt.

Mindjárt itt a június, és ahogy a táblázatot láttam, baba "eső" várható!!! ANnyira izgi. Pocakosok, hogy bírjátok ezeket a frontokat?

Réka tegnap nyügi volt, de ma már rendesen alszik. Ő is éjszaka max. 3-szor kell fel, mintha tudná, hogy 3 óránként kell ennie. Ja és holnap lesz 2 hetes. Hogy szalad az idő.

Satuk,
Ezek szerint jól vagytok. Mikor én voltam bent a kórházban, akkor mind a két szobatársamnak fájt a feje császár után, és nem is mehetek haza, csak 2 nappal később. Azt hiszem, hogy Nektek ezért is kellett, olyan sokat feküdnötök. Jó látni Olivért, olyan szép baba, az inkubátorban olyan kis pici volt.

Kiscsillag!

Gondolok rád, ezerrel megy a drukk!

Nyuszoka!
Miújság van Veled? Csak nem hamarabb jött a baba?

Mindenkinek szép napot kívánuk!

Vica és Réka (11 napos)
vica10

Szia Vica!

Már tényleg 2 hetes Réka? Hogy szalad az idő :D Örülök, hogy minden rendben veletek :wink:
Még egyben vagyunk, csak ráhajtottam erre a diplomaleadás témára és csak olvasgatni szoktam a hozzászólásokat, amikor éppen besokalok :roll:
Mindenesetre az biztos, hogy Manó már startpozícióban van, úgyhogy most már bármikor jöhet az idő. Kicsit aggódom, bevallom :shock: De nem lehet gond úgyse :wink:
Vigyázz a pici Rékára!

Kiscsillag!

Innen is ment a drukk :D

Veronikusz!

Neked is drukkolok, hogy helyrejöjjön a nagylány - biztos nagyon nehéz most, de fel a fejjel, meg fog oldódni a helyzet!

Szép hétvégét mindenkinek!

Nyuszóka (39+2)
nyuszoka

Sziazstok!
veronikusz, panaszkodj nyugodtan.nekem sokszor szokott kis seb, aphta lenni a számban, és én cáfolni tudom, hogy hamarabb gyógyulna mint más seb :( A Betadonnal nem próbáltátok öblíteni, az tényleg nem csíp!
Na nem tanácsolgatok, csak nagyon szorítok, és kitartást kívánok, ez most nagyon nehéz időszak. Az én férjem is mostanában csak hálni jár haza, holnap is dolgoznia kell, és hát ezt geyedül elviselni... Még ha minden rendben, akkor sem könnyű :(

Puszi Tünde

mtunde

Sziasztok!!

Köszi a tanácsokat szülésznő ügyben.

Veronikusz!

Sok erőt és kitartást neked! Sajnos többet, jobbat, okosabbat nem tudok mondani!

Egyébként nekünk nincs bajunk a frontokkal! Még mindig jobb, mintha nagyon- nagyon meleg lenne!!!
De mi meg elkaptuk azt a nyavaját, ami miatt Esztiék is szenvednek! Szegény férjecském lázasan fekszik. Ráadásul annyi munkája van, hogy semmiképpen nem tud itthon maradni. Arról nem is beszélve, hogy épp a szülés körüli időkben annyi melója van, hogy lehet, hogy aludni sem fog tudni haza jönni! :-(
Szóval kicsit izgulok!

Remélem, mindenki jól van!

Kiscsillag! Várjuk az infókat! És persze megy a drukk!

Sok puszi, szép hétvégét!

Dóri
nagydora

Lányok!

Nagyon köszönöm az együttérzés és a bíztatást. Nagyon jól esik.
Ma is voltunk dokinál, mert Kata már a földön fetrengett kínjában és dölt a szájából a vér. Nem is engedte hogy hozzányúljak. Végül már én is zokogtam, amire ő úgy meglepődött hogy abbahagyta, sőt a végén már csak engem bámult és mosolygott is. Végül a dokinéni felküldött minket a szájsebészetre ahol nagy bírkózás után arra jutott két doki is, hogy a jobb oldalon kibújt alsó felső két fog még szokatlan neki és összeharaphatta. Mivel most belül bedagadt a seb miatt nem tud meggyógyulni, mert folyton ismét ráharap. Remek, mi? Most kapott homeo kamillát amit feloldva kell adni és hideggel kell etetni hogy lelohadjon a duzzanat. Ma éjszakára átvállalta a nevelőmamám, mert még a dokinéni is megjegyezte finoman, hogy ritka szarul nézek ki, látszik hogy ki vagyok merülve. Én is kaptam homeo bogyót. Hát most ez van.

Még egyszer köszi a bíztatást és a tanácsokat.
Mindenkinek nyugodalmas szép állmokat!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt,

Veronika fel a fejjel! Remélem sikerült pihenned, hogy más vigyázott a kislányodra. Azóta mi a helyzet, többet eszik? Tejci?
Mindenkinek jó hétvégét,
Andi.
andry

Sziasztok!
Mindenkinek szép hétvégét. Mi holnap a gyermekvasúthoz megyünk, reméljük, jó idő lesz.
Ha van időtök, nézzétek meg Benét : http://benedek.blogspot.com

mtunde

Sziasztok mindenkinek!
Megint rég jártam itt(csütörtökön),véletlenül egy archiv levelezésre kattintottam rá-ami abban a pillanatban nem tűnt fel- és meglepődve
tapasztaltam,hogy mennyi ismeretlen név,meg 99-es szüéstörténetek..mi történt itt? Aztán rájötem,hogy 2001-es leveleket olvasgattam..:-))

Szia Andry! Hétfőn megyek siposhoz a kórházba 12 hetes ultrahangra,nagyon izgulok,mert minden para gyötör(6hetesen voltam uh-n utoljára),ebből a legkellemesebb az,hogy mi van ha ikreim lesznek:-))).Van esély rá, apám egypetéjű iker, anyu testvérei között is van ikerpár, sőt a férjem családjában is.Remélem megkímél a sors,de kacérkodom a gondolattal:-).Mandulánál nem aggódtam annyit az egészsége felől,mert tuti voltam,hogy csak egészséges gyerekem születhet,de most olyan hülye vagyok,mert azt kérdezem magamtól,hogy megadatik ez nekem mégegyszer? Normális ember azt válaszolja rá,hogy persze,hogy meg!!

Szia Veronikusz! Nagyon sajnállak benneteket, kívánom,hogy legyen már vége ennek az állapotnak gyógyuljon meg a lányod és tudj pihenni,meg nyugi legyen.Biztos nagyon nehéz lehet. Én mondtam,hogy gyorsan gyógyulnak a szájban lévő sebek,de ezek szerint erősen tévedtem.

ki mit csinál gyereknap tiszteletére?
Mi ketten vagyunk mankával,a férjem munkahelyi szervezésben biciklitúrára ment Sopronba, vagyis Ő pihen:-))
Kellemes napokat hétvégén![/b]
durca

Sziasztok!

Hát sok javulást még mindig nem látok a "nagylánynál". Annyit eszik csak mint egy kis veréb. A doki néni mondt hogy most bármit adhatunk amit hajlándó a kis "Gandi" megenni és jó ha hideg. Akár fagyit is. Így most hideg tejbegrízzel, tejberizzsel, pudinggal, joghurttal 3 tápszerrel etetejük. Persze nem eszik sokat, de azóta legalább nem vérzett neki a szája. Talán most már nem harap rá. ??? Reménykedem. A szüleimnél a "Kis Piszok" :D :lol: végigaludta a péntek éjjelt, így szombaton is ott hagytuk. Akkor se kelt fel. Hihetetlen. Ilyen rossz hatással vagyok rá? Tejem szerencsére éjjel és kora reggel volt most elég, legalább a pici is jól tudott végre lakni. Én, - bár szedek homeo nyugtatót - nagyon rosszul alszom. Kiver a víz minden éjjel és még akkor is felébredek ha a pici miatt nem kellene. Nagyon kemény. Egy dolog azért örömmel tölt el, hogy még nem kellett tápszerhez nyúlnom a picinél illetve hogy 2 napja nem vérzett a nagy szája. Talán elindultunk felfelé a sötét gödör fenekéről. :lol: :D
Még egyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a pozitív bíztatást, nagyon nagy segítség volt számomra. :D

Mindenkinek nagyon kellemes napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Veronika.. hát nem lennék a helyedben!! Remélem most már tényleg kifelé mentek!
Mi köszi jól vagyunk, Olivér.. hát egyre jobban imádom. Én fürdetem, féltem tőle, de tök jó..már nem is sír Olivér :)
Ja, 1 hete mérték a bébit, akkor 3300g volt, ma 3620. Ez jó, ugye???
Mindenki rendben van?? Kiscsillag? hogy vagy? Ildi? Pocisok?? Írjatok ám!!
Puszi!

satuk

Sziasztok!

Veronikusz, remélem, holnapra még jobb lesz a helyzet!!! Próbálj pihenni, ha tudsz!

Satuk! Nagyon ügyesen gyarapszik Olivér, egy-kettő és kis vasgyúró lesz belőle!

Dobogós pocakosok?

Én ma néztem vissza pár újszülöttkori képet, hihetetlen, hogy milyen gyorsan fejlődnek ezek a manók!!!

Szép hetet mindenkinek!

Réka és Sára (7,5 hetes)

Kép
sampa

Sziasztok,

Panni ma este különösen formában van, fúrja magát lefelé, mint egy kis vakond, fáj is.... remélem ez még csak a szülőcsatornába való beilleszkedés.... van valami tipp, mit kell ilyenkor csinálni? a séta kicsit segített, de nem sokat. :?

Kiscsillag, én is szorítok!!!

Jube
36+1
jube

Szia Dóri!
Hát nem akar összejönni a találkánk,na de nem baj,majd a szülésnél!
Remélem már jobban vagytok,és sikerült kilábalni a betegeskedésből.
Nagyon szemérmes babátok van,hogy ennyire nem akarja mutogatni magát,de annál nagyobb meglepi lesz majd a szülésnél.
Nem akarom elkiabálni,de úgy tűnik én helyre jöttem,a családot meg nem fertőztem meg szerencsére. Kezd dagadni a bokám,lassan már nem férek bele a cipőmbe.

Veronika!
Nem semmi ami a lányoddal van!Remélem van már javulás! Szegényke biztosan nagyon szenved,és persze vele együtt te is!
Nagyon-nagyon gyors gyógyulást kívánok!

Sampa!
Nagyon édi a kép! Tényleg nagyon gyorsan telik az idő,nemrég még értetek izgultunk,és már milyen "nagyok" vagytok!

Mindenkinek szép napot!
Eszti(36+3) Jaj de sok!
mano4

Sziasztok!!

Remélem mindenki jól, illetve jobban van!
Különösen Veronikáék!?

Nem tudom, az utolsó idősök hogy vannak vele, de én napok óta annnnnnnnnnnnnnnnnyira szédülök, hogy elmondani nem tudom.

Jube!

Tegnap nekem is nagyon fúrta a kis fejét a kis manó! Úgy látszik, ők is készülődnek már! :-)

Eszti!

Igen, majd szüléskor találkozunk, bár addig még lesz elvileg ctg! :-)
Mindegy, mostmár nem mondok előre semmit! :-)
Egyébként az én férjecském még mindig elég beteg! :-( Én jól vagyok szerencsére!

Üdv: Dóri
nagydora

Dóri!
Jobbulást a párodnak! Vigyázz nehogy vissza fertőzzön.

Én még azt sem tudom biztosan hogy megfordult-e már manócska.Mostanában nem volt uh,csak kb 6 hete,akkor meg még farfekvésű volt.
talán a jövő héten megtudjuk.

Üdv: eszti
mano4

Sziasztok,

nagyon régen jártam erre, sok örömet a kismamiknak, mamiknak, babáknak.
Nem tudjátok mi van Kiskacsával? Irogatott mostanság? Ha olvasol, jelentkezz!!!

Üdv mindenkinek - Ildibaba és az egyéves Ati[/img]
ildibaba

Sziasztok,
Eszti, szívesen.
andry

Sziasztok,

Dóri,
a hétvégén én is minden délután aludtam, annyira jöttek a kis pöttyök a szemem elé...És nagyon könnyen fáradok, és a hasam néha szét akar pattanni annyira feszül.
A Picurka pedig őrülten tornázik mostanság.
Jube,
a fejfúráshoz néha még kis box is jár nálunk.... Neked is?
Sampa,
olyan gyönyörű formás, hogy meg kellene puszilgatni. Vágyunk hasonló Tündérekre....
Veronikusz,
drukkolok, hogy mielőbb vége legyen a rémálomnak....
Kiscsillag,
Te vigyázz nagyon magadra, én továbbra is drukkolok, és majd kérünk híreket!!! Nem tudom, ez mikorra várható...
Mindenkinek kellemes pocakosodást kívánok,
Anyukáknak pedig nyugodt éjszakákat!
Hurcia 36+6
hurcia

Sziasztok!

Képzeljétek, mivel Bene harántfekvésű volt, nekem nem volt fejfúrásos élményem :)

Veronikusz, hogy álltok? És neked sikerült jobban aludni? Citromfűteát próbáltál már? Vagy levendulát?

Ildibaba, Kiskacsa nem ír már régóta :(

Mi gyermekvasutazni voltunk a rossz idő ellenére, és Bene nagyon élvezte.

Satuk! 300 gramm egy hét alatt, nagyon jó!!!

Pocakosok! ez biztos ettől az időtől van, Benemanó is egész nap alszik, és még én is érzem a frontokat. Vigyázzatok magatokra, és pihenjetek csak, amennyit csak lehet, és ne rohangáljatok!!!

mtunde

Sziasztok,
az a fejfúrásos dolog nekem is volt mindkét terhességemnél és a szülést megelőző napokban. Emlékszem a két nagy helyezkedős beilleszkedős kissé fájdalmas mozgolódásra, és a másodiknál tudtam, hogy szülünk. Ez egy picit nekem is kellemetlen volt, ahogy ott alul nyomták, mintha már kint lenne a feje, annyira nyomott.

Kiscsillag, nagyon várom én is a fejleményeket.

Ildibaba, te akkor voltál utoljára errefelé, amikor én regisztráltam. Tavaly a szülés előtt jó pár hónappal. Most 6 hónapos Csabi.

Jó éjt mindenkinek!
Andi
andry

Szia Satuk, Sampa, Hurcia, Dóri, Eszti! Sziasztok Lányok!

Köszönöm az érdeklődést és a jó kívánságokat.
A helyzet még nagyon nem változott. Még mindig csak annyit eszik mint egy kismadár, de szerencsére már úgy néz ki hogy nem vérzik többet a szája. Az éjszaka még mindig nem a régi, bár a hajnali kukorékolás helyett most CSAK reggel 5 kor kelt. Hát én már ennek is örültem egy kicsit. DE. próbáltam VOLNA aludni, ha a pici úgy döntött hogy ő pont most akar mamázni és ott vigyorgott és visongatott nekem míg a nagy durmolt. Hát, valahogy nem tudtam rá haragudni. :lol: Olyan ennivaló volt. :D Merezgette nagy szemilláit és a nagy gomb szemeit és hangosan kacarászott. Anyuci meg olvadozott. :D
Remélem hamar elmúlik ez az alvajárós időszakom, ugyanis a picurka már van hogy éjjel az utolsó szopi kezdetétől 8 órán át is szunyál. Remélem hamar erőre kapok. Néha már látni vélem az alagút végét. Különben most talán közel az összes foga ki fog jönni a nagynak. Ez a hátránya annak, ha a gyerek első foga 1 évesen jön ki.

Lenne még egy kérdésem. Szerintetek a bili a jobb, vagy a WC-szűkítő? Én az utóbbi mellett voltam mostanáig, de lehet hogy mégis veszek bilit. Ott szerintem jobban biztonságban érzi magát, hisz a földön van a két lába és egyedül is fel-le tud róla szállni. Nektek mi a véleményetek? Persze idővel 2-2,5 éves korában ha már szobatiszta akkor átváltanánk szűkítőre.

Köszönöm a drukkolást. :lol:
Mindenkinek sírás- és pocirugdosás-mentes éjszakát kívánok!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Mtunde!

Ez a citromfűtea ez nyugtatótea? és a levendula? az gondolom nem tea. Vagy igen? Lehet ezt szedni nyugtató homeo bogyok mellett is? Azok most mintha különben használnának, úgy érzem.

Üdv.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy nekem tegnap le akart szakadnia a hátam. AZt hittem kettétörök, pedig már baromi régen nem volt nekem ilyen!!

Lányok!
Mi az a tea amit szoktak ajánlani a szülésznők, hogy könnyebben táguljon a szülésnél a kismama???

Egyébkén én is simánn alszom 10- 12 órát. Pedig sosem voltam álomszuszék. Igaz, most hogy az én Egyetlenem beteg, éjszaka is fel kellett kelnem neki kamillateát adni, mert annyira köhögött szegényke! :-( ( Gyakorolok a babaához!:-) )

Veronika!

Az egyik barátunknak a kislánya ugyan elvégzi a bilibe a dolgát, de utána eldobja. :-) Nekik nagyon bejött a wc szűkítő. Egyáltalán nem fél a pici! De lehet, ha odateszel neki egy fellépőt (mint amit a csaphoz kell), akkor még inkább tudod csökkenteni a félelmet!
És remélem, gyógyulgattok!

Kiscsillag!
Izgulunk, izgulunk!

Hurcia!
Érdekes, nekem nem fesuül a hasam, csak néha nagyon húz lefelé, vagy nem is tudom, mit csinál. Gondolom készülődik. Azért díjaznám, viszonylag jó időben lenne szerencsém szülni, nem ebbe a szeles esős nyavalyába!!

Puszi mindenkinek!

Dóri
nagydora

Sziasztok Lányok!

A gyengélkedőknek mielőbbi jobbulást!

Nem tudom Ti hogy vagytok vele,de nekem tegnap egész délután görcsölt a hasam.Hol rendszeresen,hol rendszertelen időközönként,etért este villám gyorsan összedobtam a kórházi táslámat. Szerencsére nem volt rá szükség!
Ma voltam ctg-n és minden rendben van,valószínűleg a front miatt voltak a görcsök.

Dóri!
Jövő héten csütörtökön reggel 8-ra kell mennem a kórházba.
Gondoltam időben szólok,hátha sikerül Neked is akkor jönni.

Mindenkinek szép napot,bár az időjárás meglehetősen pocsék.
Eszti
mano4

Szia Dóri!

A málnalevél teát kell a 35. héttől inni. Én az elsőnél csak ezt ittam és 1.50 perc alatt volt meg az első fájástól Kata. A 2.-nál már szedtem homeo bogyót is (Caulophyllum thalictroides C30-at) és ez 1 órára rövidüt úgy, hogy vissza is kellett tartanom a szülést míg megjött a doki. Ez utobbit is a 35.héttől kell szedni heti 5 pirinyó golyót. Majd a szülés előtti héttől napi 5 golyót. Elvileg vajúdás alatt is kell 1/4 óránként 5-öt szedni, de mivel nekem már méhszájam se volt mire beértünk, így én nem szedtem többet. Remélem neked is (illetva másnak is,ha megfogadja) segít majd e két praktika! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!

én is iszom a málnalevél teát (2-3 bögrével naponta), mert azt hallottam, valóban órákat lehet vele spórolni a szülésnél. Szerintem nem is rossz ízű, csak nem olyan szép tiszta tea, mint pl. a csipkebogyó.

az én babám is nagyon feszíti a hasam oldalát, rengeteget mozog, de a fejfúrás a legrosszabb... de ha mind a 4en így vagyunk vele, akik kb egyszerre szülünk, biztos a fronttól van.... a hátam is fáj, de az nem olyan vészes.

Andi,
megijesztettél a szülés előtti fejfúrással.... remélem van még 1-2 hetünk....

ha péntekig nem jön elő a kismanó, már nem számít koraszülöttnek. haladunk-haladunk... :wink:

szép napot mindenkinek,
Jube 36+3
jube

Hali lányok!
Na mi van, egyszerre fogtok szülni! Nehogy valakinek ne jusson szülőszoba! És mi van, ha ugyanazt a szülésznőt választottátok??? :D

Veronikusz, igen, mindkettő tea, és szerintem, mint általában a gyógynövényeket, lehet homeo mellett is, bár én nem homeozom. Akár keverheted is a kettőt. Mindkettő nyugtat, és segít nyugodtan aludni, de nem szedál le. Én pl citromfüvet napközben is szívesen iszom.
A levendulának az illóolaja is jó fürdéskor, vagy esténként egy kicsit mécses felett melegíteni. Kellemes illata van,kérdés, hoyg a gyerekek is így gondolják-e? De esetleg a nagylányod is jobban alszik majd. :D
Kitartást neked, az első hónapok amúgy is nehezek, és nem igen látja az ember, mikor lesz vége, hát még így!

Én eddig azt gondoltam, a bili a praktikusabb. De nem tudom. Azt pl tudjátok máshova is vinni magatokkal, nem?

Ui. pocakos lányok, ne feledjétek el kiírni, hol tartotok, mert nem tudom követni!!! :)

mtunde

Sziasztok!! :)
Köszönöm szépen a drukkokat! Nagyon jólesik, hogy ennyien gondoltok rám és szorítotok Nekünk!! :) Megvolt az inszemináció pénteken. Teszt Június 8-án, addig még kérek egy kis pozitív energiát!! :) Egyben kérdeznék egyet. A cicfájás, feszülés, érzékenység nálatok is megvolt amikor kismamik lettetek???

És a tábla :) Mindjárt jön a babaesőőőőőőőőőő!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok lányok!

Szülés előtti fejfúrás? HÁt ez érdekes, én csütörtökön és pénteken éreztem ilyet és szombaton már mentünk szülni, sőt ehhez még párosult, hogy azon a héten a hátam majd szétszakadt illetve a hasam alja nagyon fájt, görcsölt. Persze ezzel senkit sem akarok megijeszteni.
Én is ittam a málnalevél teát illetve szedtem homeopátiás bogyót, és szerintem sokat segít. Sőt én vajúdás alatt is kaptam valami 0,5 literes homeos innivalót, (Gabi csak gumibogyó szörpnek hívta, egyébként semmi mellék íze nem volt) és minden fájás után kellett egy kortyot inni. Azt mondta, hogy mire elfogy addigra szülünk. És így is lett.

Réka is szépen gyarapszik, nagyon jó baba, bár a tegnapi idő egy kicsit megviselte. Ő nem aludt, hanem sírt. Annyira sajnáltam, de aztán estére annyira elfáradt, hogy éjszaka csak kétszer ébredt fel.

Veronikusz
Remélem, hogy már jobban vagytok, és sikerült egy kicsit pihenni. Vigyázz nagyon magatokra.

Kiscsillag, mi a helyzet? Mikor lehet már tudni valamit? Annyira kíváncsi vagyok, és nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!

Nyuszoka
Ment az e-mail, ha valami van, akkor jelentkezz. Jól emlékszem, hogy holnapra vagy kiírva? Kíváncsi vagyok Hegedűs és Rákoczi párosításra. Majd kérek beszámolót.

Pocakosok,
vigyázzatok magatokra, jönnek a frontok! Aztán lassan kezdhetünk izgulni értetek.

szép napot mindenkinek

Vica és Réka (17 napos)
vica10

Kép

Kép

Kép

pár kép Szofi babáról :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Szeretném mindenek előtt világgá kürtölni, hogy én vagyok a világ legboldogabb nője, a legjobb férjjel! (Gondolom, mindenki így gondolja! :D ) Igazából nincs semmi különösebb apropója, csak gondoltam egy adag pozitív energia!

Kiscsillag!

Az a helyzet, hogy én onnan tudtam, hogy babát várok, hogy ahogy hozzásimultam a Kedvesemhez, azt hittem, csillagokat látok, úgy fájt a mellem! De a többi is egyértelmű jel!! Szerintem!

Utolsó iodősök!

Azt hiszem, én azért nem bánnám, ha előbb kibújna a kis Pocaklakó! Szóval az előbb szülést átvállalom tőletek, ha gondoljátok! :D
Holnap megyek ctg- re, majd meglátjuk, mit mondanak!

Eszti!
Megteszek minden tőlem telhetőt a csütörtök érekében!!!!

További szép napot!

Dóri (37+5 azt hiszem)
nagydora

Kiscsillag,

én mindig is csak hason tudtam aludni, ezért végképp kitolásnak éreztem, hogy a terhesség elején azért nem ment, mert iszonyúan fájtak a melleim, utána meg, amikor az csillapodott, nyomott a poci.
De képzled, még a buszon is fájtak, ha zötyögött..... ugyhogy a cicifájás nekem határozottan megvolt... :(

nagyon drukkolok Neked!

Dóri,

éljen a pozitív gondolat, de sajnos tudatom kell, hogy ÉN vagyok a legboldogabb, a legjobb férjjel. :lol: De megegyezhetünk, hogy mindenkinek saját kis világa van, így aztán nem ütköznek az érdekek.

szép napot,
Jube
36+3
jube

Veronika,

NAGYON HELYES KIS GOMBSZEMŰD VAN!!!! :D
jube

köszi Jube :D :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Jube ne haragudj, nem akartalak megijeszteni, de látod Vica is ezt írta. Amúgy én pont 36+3 idősen szültem, már ne izgulj, jön, amikor itt az ideje. De tényleg nem akartalak megijeszteni.

Kiscsillag, ez a táblázat egyre jobb és jobb. Miért kérdezted a cicifájást? Csak nem? Igen elég érzékenyek konkrétan a mellbimbók, mintha égnének és mintha kidörzsölte volna a melltartó, én ahhoz tudnám hasonlítani. És úgy bedurran, mintha nőtt volna egy-két számmal a mérete. Mondjuk az első és a második terhességemnél erőteljesen fájt, a harmadiknál pedig alig éreztem. De ez egy nagyon is jó jel!!!! Nagyon izgulok.Ma van az ötödik nap?
Na jó éjt nektek, hulla vagyok.
Épp a gyerekeket szoktatom: külön ágy, külön szoba. Éjjelente min.5-ször kelek fel. Ez van.
Veronika, nem vagy egyedül éjszakai bagoly, veled vagyok.

Adri, olvasol minket?

Andi

Veronika, nagyon édes a kislányod.
andry

Szia Andi!

Köszi szépen. :D Én is odavagyok ezért a kis Szarosért. (A nagyért is). A nagy is most már egészen jól van, csak enni nem eszik szinte semmit, de már 3 napja nincs miatta hajnali bulizás. Már csak a nagyon korán kezdett dackorszaka merít le teljesen. Alig bírom kezelni. Egy éves koráig olyan volt mint egy kisangyal, de aztán egyik napról a másikra "elromlott". Meg akarom venni a Suttogó II-t, de nem tudom mikor olvasnám ... :( Ez tényleg 3 éves korukig eltart? Ha belegondolok, hogy 10 hónap múlva a picinél is kezdődik ... hát az nagyon durva lesz. Én már ezt se bírom :oops:
És még én akartam 3 gyereket .... hát! most kicsit elbizonytalanodtam. :?

A rossz idő ellenére mégis Mindenkinek nagyon szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok Lányok!

Az ember nem figyel oda, aztán meg nem győzi kapkodni a fejét, hogy már megint mennyi hozzászólás van :)

Veronika!
Nagyon édes a pici lány :D Remélem, lassan a nagy is helyrejön.

Kiscsillag!
Továbbra is mennek a pozitív energiák-nagyon szorítunk :wink: Egyébként a mellfeszülés nálam is az első jel volt-hihetetlenül fájtak, és olyanok voltak, mint a kosárlabdák (a párom nem kis örömére :)

Vica!
Köszi az emilkét! Megkaptam. :lol:
Örülök, hogy jól vagytok :) bár sajnálom, hogy szegény Rékára is így hat ez a rossz idő :( Manó is sokat dorbézol, ha jön az eső-dehát a babák már csak ilyenek, kis meteorológusok :lol:
Tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy nem úgy nézünk ki, mint akik nagyon ketté akarnak válni - úgyhogy most még mindig a diplomámat hajtom.
Holnap kell visszamennem, kíváncsi vagyok mi lesz. Na meg ha lesz valami, akkor milyen lesz :)
Majd jelentkezem.

Mindenki vigyázzon magára és a pocaklakókra/babákra!

Nyuszóka (pont ma 40)
nyuszoka

Sziasztok Lányok!

Veronika, a Suttogó 2-t én is épp most olvasom, tényleg sok jó tanács van benne. Az én nagyfiam is kezelhetetlen, semmiben nem fogad szót, olyan öntörvényű, néha nagyon fárasztó. Megfogadtam, hogy soha nem fogom zsarolni és megfélemlíteni, mert engem is úgy neveltek és emlékszem hogy marhára féltem pl. a zsákos embertől, de kénytelen vagyok néha beijeszteni, ha az istenért sem akar lefeküdni, pedig látom hogy holt álmos. Nálunk a Zoli bácsi a fuvaros a mumus, de tényleg csak végszükség esetén vetem be. A sarokbaállás is egy hülyeség, de sokszor alkalmazom kínomban. Van valakinek más ötlete?A Hova tablettán kívül?

:roll:

Azért nem adom fel, kell a három gyerek és kész, mert imádom őket, legfőképp, ha az enyémek.Jó rájuk nézni, és egymás mellett a legédesebbek.

Nyuszóka, jó kis frontok jönnek-mennek.....
Andi
andry

Sziasztok!
Megint annyi,de annyi hozzászólás,hogy én itt cak statisztáskodom..

Andry! Részvétem a szoktatás miatt, pár nap és vége..legalábbis reméljük:-)
Lassan nekem is el kéne kezdeni az esti elalvást cici nélkül.Vessen rám a követ,aki húzik meg házik:-),hogy még mindig cici van és cicin alszik el,de nem bánom,hogy így alakult.Mi egyéves koráig,sőt még tovább is egy szobában,sokáig egy ágyban aludtunk.mikor láttam,hogy már nincs igazából szükésge erre,illetve zavarja,átraktuk a sajátjába,kb.2 éjszaka volt emiatti ébredés.Aztán az éjszakai cici volt a másik,ami hasonlóképpen sokáig tartott, 2 éves koráig, aztán egyik nap azt mondtam,hogy éjszaka nincs cici és 2 nap alatt helyreállt az éjszakai alvás,sose ébred fel azóta éjszaka. Most jutottam el addig,hogy nem kell már neki a cici(biztos,hogy már régen nem kell neki,csak így maradtunk),ő is mondja,hogy meséljek elalávshoz,de azért még bizonytalan.Szeretném,hogy mire a kistesó jön,addigra elmúljon az enyém ez a cici érzés.
Valóban nagyon fárasztó egy öntörvényű,akaratos gyerek,de én úgy gondolom,hogy ezek a gyerekek lesznek azok,akik később, iskolásként,felnőttként kellő önérzettel,akarattal kitartással fognak bírni és ezáltal boldogulni..Azt mondta egyszer egy pszichiáter ismerősünk,hogy a szülő akkor kezdjen el örülni,mikor a gyereke kimondta az első NEM szócskát:-)),az önálló akarat elős lépése.a tök igaza van,de mindezek mellett én a nap végére teljesen kész vagyok, az állandó harcok miatt,amit az édi lányommal vívok..:-))
én is elkezdtem alkalmazni a sarokbaállítást(mert mi mást tudnál tenni,minthogy korlátozod egy kicsit?),ilyenkor pár perc alatt csend van,majd jön,hogy:"anya,megnyugodtam.."ilyenkor elfordulok,hogy ne lássa az arcomon a vigyort..:-))

Hétfőn voltam Siposnál ultrahangon, persze nem ért a kórházba hétre:-).megvizsgált,minden oké,mindene megvan,de hát még csak 12hetes úgyhogy én még semmiről sem tudok beszámolni,azon kívül,hogy óriási léptékben hizom..:-(
:lol:

Veronikusz,gyönyörű a kisebbik,olyan huncut szeme van..Biztos,hog y a nagy is nagyon szép.
Ja, kérem a dackorszak..nálunk komoly dühöngések vannak néha,nyafogások meg aztán mindig..tényleg 3 éves korig tart:-))legalábbis azt modják azok,akiknek elmúlt három a fiókájuk..én a penelopé linch: kicsik és picik könyvét olvasgattam néha,de arra jöttem rá,hogy tuti módszer sosincs, mindenki gyereke más és más, minden szülő megtalálja a saját technikáját a saját gyerekére.Ettől még biztos vannak jó tanácsok és ötletek a könyvben(megmondom őszintén megvettem az elsőt,mikor a lányom született és jól is sarokba tettem,hogy ne is lássam..de ez én vagyok,nem biztos,hogy mindenkinek igy kell gondolnia,sőt biztos hogy nem).

Kiscsillag! Még mindig nagyon szorítok és várom a 8-át,hogy írj és megtudjuk a jóhírt!!
Lányok ,ezt a homeo bigyót,meg málnalevélteát akkor is lehet inni,ha egyszer már császár volt?Gyorsítja a tágulást vagy "csak" könnyíti?

SZÉP NAPOT MINDENKINEK ÉS TÜRELMET, KITARTÁST A NAGYON POCAKOSOKNAK!!
Durca
durca

Sziasztok, csak gyorsan teszek fel egy képet.. :)

Kép :)

satuk

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 08:36-kor.
Vendég

Sziasztok,
Kb egy hónapja írtam. Akkor azt ígértem, hogy továbbra is olvaslak Benneteket, majd visszatérek, amikor már nekem is lesznek híreim. :wink: Vannak! :roll:
Ma voltam/voltunk UH-on. Bár számításaim szerint már 6 hetesek lehetünk, az UH visszaminősített. 4+5-re. :lol: Ja, kórházba két hét múlva megint megyünk, hátha okosabbak leszünk.
Szóval itt vagyok, és ha nem bánjátok, csatlakozom. Megyek vissza örülni! :D

Kiscsillag! A mellfeszülés határozottan jó, nekem még hátonfekve is fáj. Szédelgek, rosszul alszom, tipikus PMS tüneteim vannak, de összeségében fantasztikusan érzem magam!
vbea

Sziasztok!!

Na, ma megint voltam ctg- n. Minden rendben!

Képzeljétek, tegnap szült az egyik rokonunk 4000gramm, és 62 cm a baba!!! Nem semmi, mi!?

Ma annyit mocorgott a picikém, mint nagyon ritkán! Érdekes! De jól esik! Be kell valljam, azért nem haragudnék meg, ha egy picit előbb jönne a babám!! .-D

Eszti!

Megint nem fog összejönni a találkozó, szerdán kell mennem! :-(
De aztán még elvileg van egy hetem!! :-)

BEa!!

Isten hozott! ÉS nagy- nagy gratula neked!!

Üdv: Dóri (még 15 nap!)

Remélem, mindneki jól van!?
nagydora

Szia,
Durca tök jókat írtál. Szerintem is így van, miért is ne aludhatna a gyerek a szüleivel, ha neki megnyugvást jelent, csak azértr nem mert a nagykönyvben nem ez van megírva.? A másik pedig az jó, hogy ilyen sokáig tudtál szoptatni.A sarokbaállítást majdnem elröhögöm én is, hacsak nem vagyok túl mérges a kis gazfickóra. Sokszor alig bírom ki nevetés nélül. Vagy olyan is van, hogy megszidom, aztán azonnal meg is ölelgetném, mert annyira ölelnivaló.
Most ez milyen uh volt? A nyaki redőt nem most nézte igaz?Miért hízol nagyon? Megkérdezhetem, hogy eddig mennyi?

Lilluska, kipróbálom a te megnyugtatós módszeredet.

Satuk, gyönyörűűűűűűűű...

Bea, nagyon örülök, te írtál akkoriban, hogy próbálkoztok? Ez hamar ment, ha jól emlékszem.Üdv újra itt. Ki a dokid?

Dóri, már te is "mindennnapos" vagy, hamarosan te leszel a következő,picit cserélnék veled.

Andi
andry

Sziasztok Lányok!

Kata most már sokkal jobban van, lassan már szikárdat is eszik, csak fel kellene hízlalnom. Az nekéz lesz mert folyton pörög. :?
A megszidásnál nálam is sokszor előfordul, hogy rögtön utána meg is ölelgetem, mert nem bírom megállni. Ráadásul most két napja folyton azt mondja ha a pici sír, hogy: "mi a baj Tündi-Bündi?" Majd meg ettem amikor ezt először meghallottam. Ezt én szoktam tőle kérdezni. Olyan kis utánzó és mint egy kis papagáj. Minden második szava, hogy: "ez micsoda? ez mcsoda?" Kis Kiváncsi-Fáncsi.
A sarokba állítást nem tudom hogy hogy tudjátok megoldani? Nekem még addig se maradna ott míg megfordulok. Én a szobájába szoktam pár percre bezárni, utána bár még szipog, de egy ideig még megfontolja, hogy hisztizik-e. Néha elég csak azt mondanom, hogy be fogom vinni megint és abbahagyja. De volt hogy megmostam az arcát hidegvízzel. Szerintem ez nem annyira embertelen. Egy biztos: ez jobban leszívja az energiám mint a leghülyébb főnök, vagy a legnehezebb fizikai vagy bármilyen munka.

Szia Dóri!

Ha jól emlékszem te írtad kicsit fentebb, hogy szűkítővel és fellépővel őróbáljam meg. Hát. Az a helyzet hogy a fellépő az max. díszítésnek szolgál, mert messze nem ér le a lába addig. Olyan mint ha nem is lenne ott. :cry: Na mindegy. Majd próbálkozom. Minden esetre az utálata a pelenkázás iránt,az már megvan. :D
Ja! Szofi nekünk is 4kg-mal és kb 62-63cm-rel született, de nem akart a nővér csak 60-at beírni, mert hogy az olyan hihetetlen. 5-ször mérte meg szegényt. Ja és mindezt egy óra alatt. (különben most 68-as a mérete)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Veronikusz,
gratulálok a Királylányhoz! Nagyon szép!

Satuk,
Olivér igazi Férfi! Szintén gratulálok!

Kiscsillag,
ezerrel drukkolok! ÉS ÉS ÉS, képzeld mikor még nem volt biztos a terhességem, nem értettem, hogy egyik hétről a másikra miért nem férek bele mellben az őszi kiskabátomba... :lol:

Anyukák,
érdeklődöm, hogy Ti milyen méretű Tena v. egyéb betétet használtatok a kórházban a szülés után, mert ellentétes információkat hallottam... Tudom, hogy ez tök egyéni, de azért csak van egy átlag... amit ajánlanak... vagy Nálatok bevált....
Köszönöm előre is a válaszokat!

Jó éjszakát mindenkinek!

Hurcia/Edina 37+1
hurcia

Hali!

Kiscsillag, nekem kicsit később kezdtek feszülni a melleim, és a hasam kezdett hamar puffadni, mint aki napokig nem volt wc-n. Mindenkinek ez tűnt fel.
A dackorszakról még nincs tapasztalatom, de a Suttogó ötlete, hogy távolítsuk el az adott helyszínről a gyereket elég szimpatikusnak látszik. Maj meglátjuk. Én most a NEM szó megtanításával küzdök. Valohoygan nem megy. Mondom, hogy nem, és akkor is belenyúl, és ezt 20x is elismételjük. Ezért aztánfogom, és elviszem onnan. majdcsak menni fog :D

Hurcia, szerintem a gyógyszertárban tudni fogják.

Minden jót!

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: