A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Manoka, lanyod mint egy kis fotomodell. csiiiz, fenykepeznek :) :D nagyon helyes :)

Indi, es ki hiszi azt el, h te kiabalsz? :roll: raadasul a fiaddal? :shock:

ja es egy kis eso mar igazan hianyzott :( egesz nap erre vartunk :evil:
recca

Zanza, (kotott v nem kotott) gyapju kulso moshato pelushoz dukal. v nektek nem is gyapju "nacijaitok" vannak? :roll:
recca

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam uh-án és a dokim a Kecskeméti Verát ajánlotta szülésznőnek. Két bábával dolgozik, de a másik (Nyulas Jolán) éppen szabadságon lesz amikor a szülés várható.

Tudtok esetleg segíteni valamilyen információval Veráról kapcsolatban? Az is érdekelne, hogy mennyit illik/szokás adni a szülésznőknek. Sajnos semmi infóm nincs erről, és azért nem ártana tisztában lenni az anyagiakkal is :)

Másik kérdésem: milyen holmikat kell/lehet bevinni a szülésre (babaruha, pelus stb.), elfogadják-e pl. a pizsit, vagy ragaszkodnak a hálóinghez (néhány kórház elég vaskalapos még most is ebben a kérdésben).
Minden hasznos tanácsot szívesen olvasok és előre is köszönöm a segítségeteket!
Tincsi
tincsi35

Szép reggelt mindenkinek :)

Olyan sokat beszéltek, mire tudok jönni, hogy mindenből kimaradok :cry: de azért jó is, hogy pörög a topic :)

Indi,
valahogy én sem tudlak elképzelni, ahogy azon a kedves,mosolygós csalogányhangodon üvöltözöl :mrgreen: pláne ezzel a gyönyörűséges, nőfaló-szemű férfiúval :mrgreen:

Tincsi,
először is üdv itt :) másodszor: szülésznő ügyileg, majd jönnek a többiek, nekem Váradi Ica volt a választottam és nagyon szeretem :)
a H-ba nyugodtan vihetsz pizsit én is abban voltam, mert kényelmesebbnek találtam, mint a hálóinget, de készülj fel, hogy őőőrült meleg van bent. A baba kap ruhát, csak a hazamenős ruháját kell vinni magaddal. Nem árt, ha néhány pelust, meg egy kis csomag törlőkendőt viszel magaddal, de ha mégsem, akkor a csecsemősök adnak. A szobákban van bekészítve hintőpor és popsikrém. Magadnak, a kötelezőkön kívül(papucs, törölköző, tusfürdő, stb.) érdemes nagy, kényelmes bugyogót vinni valamint tena betétet,esetleg a hozzá tartozó hálóbugyival együtt. Eszcájgot is kell bekészíteni. A szülésznő elég jól elmondja, mire lesz bent szükséged még :)
Hányadik hétben jársz? Mikorra vájátok a babát? Lehet tudni, hogy milyen nemű-nevű lesz?

Ancsi,
neked külön gratula,hogy ennyi ideig tudtál fejni. Legyél nyugodtan büszke magadra és ne szomorogj,hogy vége :)

Manóka,
lánykád csodaszép :)

Recca,
hogy megy Benkének a járás?

Rossz anyaság: hmm, hát sztem mindegyikünknek lehetne okot találni, hogy rossz anyának bélyegezze magát. De azt gondolom, aki szereti a gyerkőcét, nap-mint-nap játtszik, foglalkozik vele, vigasztalgatja, aggódik érte, szeretgeti, megnevetteti, keresi, mi lenne a legjobb neki, a szívében hordozza egész nap, az nem lehet rossz anya, akkor sem, ha olykor elszakad a fonál és üvöltözik egy sort esetleg. Vagy fontolgatja, hogy megszökik Honolulura, egy bármixerrel esetleg. Én is szeretnék néha szabadságot kivenni, csak egy órácskára néha, vagy úgy odabújni a Zapához, hogy nem figyelek arra, vajon mikor szólít a lyányom, de semmiért nem adnám, hogy van nekem és az a tünde mosoly egyszerűen mindent megér. És sztem nem attól jó anya valaki, hogy a gyerekén kívül más nem létezik számára,igenis kell, hogy az ember magával és a párjával, barátaival is tudjon foglalkozni kicsit. Ettől marad az ember lánya kiegyensúlyozott. De szavazzatok le nyugodtan :)

Tali: mikor hol lesz? Mint találkákban elmaradott anya: fogalmam sincs, hol a bikás.. tehát h vki informálna, a helyről és időpontról, megpróbálnánk mi is menni Fülicsekkel :)

Votiv,
én utoljára 1998 táján szedtem antibébi tablettát, nem volt soha bajom a menzesszel, de mióta szültem, olyan hasgörcseim vannak... és szokatlanul nagy vérzésekkel jár.. erre nincs valami homeós megoldás?

Szépséges napot mindenkinek!

Macsek
macskanyu

JA, és montam már, hogy tele a huppom az építőiparral?!!! :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Szia Tincsi!

K.Veráról nekem nincs infóm, de majd Ancsi, Kisün, Lindi, Manóka biztos tudnak segíteni.

szülésznőnek, ha fogadott (és nem mondja előre, hogy mennyit kér) 5-20e ft között adnak - de ez az infóm lassan két éves :wink: azóta az 5 is biztos 10...

én nem fogadtam szülésznőt, mert még a dokim is azt mondta, hogy egytől egyik mindegyik jó. és igaza volt, mind2 ügyeletes (Nyulas Joli, Tóth Irén) rendben volt - merthogy volt közben műszakváltás, de azért 90%-ban a Jolival voltam, a T.I. csak a kitolásra ért oda.
szóval én úgy gondolkodtam, hogy ha minden ok, meg benn van a párom is, akkor nem kell még egy embert fogadnom. viszont ha gáz van, akkor meg jobb, ha fogadott a doki, és ismerem-bízom benne. persze van, aki fordítva gondolkodik, és mondjuk csak szülésznőt fogad, vagy teljes mértékben ügyeletesnél szül, dehát neked már van dokid :) ja és mostanában jött be, mint újítás, hogy csecsemős nővért is lehet fogadni, és ő a saját ügyeleti idején kívül foglalkozik veled, szoptatásban, babaápolásban segít és tanácsot ad.
hányadik hétben vagy? és ki a dokid?

a H-ba bevivendőkről van egy lista, valahol valakinek csak megvan még, és felteszi :)
pizsit vihetsz nyugodtan, és vigyél még egy köntöst fölé, ez kell mikor kimész a látogatókhoz, ott azért elég sok ember tolong időnként.
babaruhát elég csak a hazavihetelre, mert addig a kórházi ruhácskákban lesz, de ezek egyáltalán nem rosszak, nézd meg itt:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=7871 :D

pelusból pár db-ot kell vinni, no és popsitörlő is kell, mert te pelenkázod majd a picit, mikor nálad van (az első pelusozásokat a csecsemősök végzik, mert meg kell nézniük a tartalmát). kencéket adnak a H-ban, minden szobában van pelenkázó, rajta a hintőpor, posikenőcs. ha kérsz, a gyerekorvos még receptet is ad, mikor hazaenged, és így nem kell előre megvenni/feliratni a popsikenőcsöt, fürdetőt.
én úgy jártam, hogy egy vagon fölösleges cuccot vittem be, a fontosakat apa hozta be utánunk :D a hazamenős ruhát és a bébihordozót csak utolsó nap hozta be, addig nem is tudtam volna hol tárolni.
és úgy gondolkodj, hogy alapesetben nincs zárható tároló a kórházi szobában, ezért nagyon értékes dolgokat ne vigyél be.

málnalevélteát iszod már? gátmasszázzsal hogy állsz? :P
votiv

Sziasztok! :D

Huha,megint jol lemaradtam :oops: Igy most szelektive amikre emlekszem,megprobalok reagalni.

Ancsi :)
Akkor Tied 8 libero figura :D Lesz mostanaban vhol tali,ahol oda tudnam adni vagy kuldjem postan?
Eeeeeeeeees.legyel NAGYON BUSZKE magadra(en is buszke vagyok Rad),amiert ennyi ideig fejtel Lencsinek,-hatalmas kitartasod van!!

Bogarka :)
Szeretnem,ha nem "tunnel el" es tovabbra is annyit irnal,mint regen. :D
Nekem is nagyon hianyoznak a "regiek",Ada,Eszti,Kokusz,Oxi,akik mar reg nem irnak es meg sokan masok,akik ritkan.

Manoka :)
De jo,hogy jottel :D Hu,de nagy lany lett Emma es meg mindig gyonyoru!!Gratula a felallashoz es az egyedul eveshez!!Akos dobalj a kajat :shock: Vajon ezt miert elvezi??

Rossz anya:hat...ezt en is sokszor erzem :? Eleg sokszor felemelem a hangom(sajnos)....,de vhogy tenyleg ki kell adni magambol :oops: Utana meg mindig lelkiismeretfurdalasom van...

Csalad:
15 voltam,mikor elvaltak a szuleim.Akkor mar olyan szinten volt szornyu Apam viselkedese(alkohol),hogy mi kertuk tesommal Anyumat,adja be a valopert.O miattunk nem akarta.Tesom mar 18 volt,valaszthatott kivel marad,nekem pedig annyi kikotesem volt,hogy Anyaval maradhassak.Aztan gyerekelhelyezesi per nem volt,mert Apa "lemondott" rolam :shock:
Azota azt hiszem mindent megbant,klaszikus apa-lanya kapcsolat nincs koztunk,de 3-4 hetente talalkozunk.Akost pedig rajongasig imadja.
A mi csaladunkban sok valas volt.En ezert(talan hulyeseg)nem akarok ferjhez menni.Mert bennem az van,hogy amig nincs papir,nincs baj :roll:

Abortusz-meddove tetel:
Zsanci :)
Nagyon becsullek,amiert megosztottad velunk a tortenteket :!: Es en sem vetlek a mokusok ele :D
Egyetertek azzal,hogy mindenki eldonthesse,mit "kezd a testevel".
En csak azt tudom,hogy 1 abortuszt "tulelni" nem egyszeru.Igaz,nekem miss ab-om volt,de lenyegeben ugyanugy "vettek el Tolem" a babamat.Nekem sok baratnom van,akik esz nelkul esnek egyik kapcsolatbol a masikba persze a vedekezes nem szamit,aztan ketsegbeesve hivnak fel,hogy kesik,mi legyen...es mikor kerdezem,mit tennenek,ha terhesek lennenek,vallat vonogatva kozlik,hogy elvetetnek :shock: Hisz az semmiseg :roll: Na,ezeket az eseteket nem nagyon fogom fel...

Zsanci,Fibi
:D En 20 voltam,mikor megtortent.Es Zsancihoza hasonloan azota is azzal a pasival... :oops: :D

Indi :)
Domino mar kesz ferfi!!!

Barbi :)
Gratula a fejforgatashoz :!:

Rolunk:
Tegnap megkaptuk a menjugate oltast.Kismanom ugy megsertodott,hogy szuri utan 15 percig meg orditott es csimpaszkodott belem...
1 eves adatok:
Suly:9860g
Hossz:81cm
Fej:45cm
Mellkas:47cm

Nagyon megdicsert minket a doktorneni,mikor mondtam,hogy mar szalad es mond par kezdetleges szot :D :D :D En pedig
buszkeKriszta voltam nagyon :D

Puszi
Kriszta es AKos
bkrityo

Macsek, a szülés után nekem is olyan menzeszeim voltak, hogy csillagokat láttam! az első 2-3 valami KEGYETLEN volt. aztán idővel normalizálódott. de ez a Folliculinum jó lenne ám rá. a menzesz előtt kb 5 nappal kell bevenni, 1x-5öt, mondjuk 9CH-ban (az se baj, ha 12-es vagy 15-öst kapsz), és az megkönnyíti a dolgot.
és rosszanyaságról jót írtál :)
votiv

Én is csak lesek az őszinteségi rohamokon.. mondjuk nincs sok titkolnivalóm, de valahogy úgy érzem, vannak dolgok, amiket még magam előtt sem mondok ki... lehet, h végérvényesen konzervatív lettem? Még arról sem szeretek nyíltan beszélni, mikor menstruálok, stb. Azt viszont büszkén állítom, h olyankor nem hülyülök meg, direkt figyelem magam ilyenkor, hogy én is...? De nem, vagy nem feltűnően, csak a standard hülyülés.

Gyógyszerszedést valakik nagyon ellenzik, ezt érzem ki abból, amit Votiv írt. Persze never általánosíts, de azért: Ismerek olyat, aki sose szedett (max kipróbálta) mégis minden baja van a piros napokon, és itt vagyok ugye én, akinek addig voltak minden bajaim, amíg NEM SZEDTEM, de ezek csak fizikális és nem lelki bajok voltak. (Fájdalom, zsíros haj, pattanások, brrr...) Aztán elkezdtem szedni, és volia, leugrott vagy 5 kiló, s az összes rendszeres-rendszertelen nyűg.
Miután Eszter abbahagyta a szopit, újra kezdtem, azaz folytatom ugyanazt, épp dokihoz készülök az újabb "adagért". :lol: És azért valljuk meg, nem rossz az, hogy nem kell egy hétig készenlétben állni, hogy vajon ma? Mert napra, majdnem órára pontosan mindig hétfő reggel jelentkezik. :)
Még írnék, csak Eszter épp visít...
neet
neet

Macs,
mi a baj az épitöiparral? a foti lakással van gáz? :(
és ha jöttök szerdán, akkor egy okkal több, hogy mi is megprobáljunk eljutni valahogy :)
www.bikaspark.hu, szeretett korházunk utáni megállonál :)

KépKép
fibi

Neet,
nekem is rendszeres lett a menzeszem a bogyotol. Tkp ezért irta fel nekem anno a doki (egyéb miatt nem volt még rá szükségem :lol: ), mert volt hogy kéthetente megjött régen :( kicsit izgultam vmin, és máris egy héttel elöbb jelentkezett. Érdekes, szülés után viszonylag pontos lett :)

És akartam már kérdezni, hogy Eszti mikortol megy bölcsibe? és már késö szerintetek jelentkezni? és bármikor el lehet kezdeni? ugy értem, hogy az mindegy, hogy 2 éves a gyerek, vagy 2 és fél?? mert erösen gondolkozom... régen ellene voltam, de csomo jel afelé mutat, hogy nem lenne akkora hülyeség...

KépKép
fibi

Neet, gyógyszert általában a természetgyógyászok, homeopaták, egészséges életmóddal foglalkozók stb nagy csoportja nem ajánlaná jó szívvel, már csupán azért, mert elég drasztikus beavatkozás a természetes folyamatokba. az már más kérdés, hogy nem nagyon tudnak "versenyképes" foggátlási módszert, csak ellenzik...
engem nem befolyásol, hogy ki mit mond, én 8 évig szedtem a pillt, és tudom milyen vele/nélküle. és már képtelen lennék szedni :roll:
de ettől még tőlem bárki szedheti, én sem tudok Jolly Jokert helyette. csak megosztottam az olvasmányélményem, mert az az érzésem, hogy fogunk erről még hallani a jövőben, ha csak most kezdik vizsgálni a generációs hatásait...
votiv

Fibi,

szerencsére nincs gáz vele, de majd elmesélem szerdán, mert leírva elég terjedelmes lenne :lol: És hány órakor van az monózus tali?
macskanyu

jáááj Kép :oops: o m i n ó z u s :oops:
macskanyu

Szülésznö: én azt hiszem, másodszor is fogok fogadni, mert ö (a páromon kivül) volt velem végig, és a végén a gátvédelemben is ö tud inkább segiteni. (ha profi, és a szentimrében mind az :D ) Szerintem.

KépKép
fibi

Macs,
eddig Zuz ajánlott idöpontot: 2 ora környéke. Nekünk elöbb is jo, de van aki csak 4 ora felé tud odaérni. Szal amikor Nektek jo, biztos lesz ott már valaki, aztán lassan összeverödik a banda :lol:

És Zanza,
még elfelejtettem gratulálni a(z) (állam?) vizsgádhoz!! :) és most akkor irány az egyetem?? :lol: :lol:
és mit dolgozol Te is? mindenki pénzt keres, csak én tengödök itt a gyesen :(

KépKép
fibi

Jó reggelt!

Köszönjük a dícséreteket Emma nevében, tényleg nagyon tud pózolni a fényképezőgépnek :D

Indi!
Az a bizonyos Orsi nekem nem annyira nagy barátnőm, de majd alkalomadtán rákérdezek. VIszont ahogy itt forgatgattam a Cicelle nevet, egészen megtetszett.

Den!
Igen, szerdán nekünk mindig játszóház, a délutánit meglátjuk, nyilván függ az időtől is. 2-re biztos nem tudunk menni, de ha úgy adódik, csörgök.

Zuz!
Tényleg gáz ez az idő, tegnap sem tudtunk sokat játszóterezni. Ha van kedvetek, ilyenkor rossz időben átjöhetnétek hozzánk, legalább dumálnánk és a gyerekek is eljátszanak.

Tincsi!
Nekem Vera volt szülésznőm, ha dobsz egy mailt, szívesen írok részleteket.

Ja, és nekem is 19 éves korom óta ugyanaz a "pasim", és azt hittem, hogy manapság ez ritkaságnak számít, de látom nem.

Kriszta!
Ákos nagyon ügyes! Miket mond?
Utólag is Isten éltesse őt sokáig!
manoka11

Manoka,
sztem ritkaságnak számit, csak mi egy ilyen jo csapat vagyunk :) :lol:
Cicelle név érdekes :P Nekem még mindig a Szonja és Zsófia tetszik momentán :)
Szerda délelötti jatszoházazáshoz csatlakozhatunk Bálinttal??

KépKép
fibi

Jó reggelt:)

Én azon szerencsések közé tartozom, akinek az első napi fájdalmon kívül sose volt baja a menzeszével - gyógyszerrel vagy anélkül. És a PMS is imeretlen előttem.. én ugyan sokszor vagyok zizi, de ez nem függ összes a menzesszel :mrgreen:

Na jó, azért az ordibálás nem fajul tettlegességig és nem zeng a ház, de tényleg felemeltem a minap a hangomat, mert isten bizony balhézik a ded esténként - no de egy pillanatra se zavartatja ám magát, kiabál tovább(nem sír!) :) Az van , hogy aranyosan elgügyög meg elnézelődik, de megmérgesedik, ha nem sikerül elérnie valamilyik játékot és leordítja a fejem... (kos a lelkem :) )és ez minden este 10 és éjfél között bejátszik. Nagyon fura... az vettem észre, hogy ilyenkor még nem akar aludni, de azért elég fáradt ahhoz, hogy ne aludjon.. nyilván szoktat engem a későbbiekhez :lol:

Tegnap hallottam a rádióban egy riportot a lakóparkokról és azok tisztességtelen építőiről... elképesztő, milyen helyzetek vannak még mindig az építőiparban :( az egyik házban például a konnektorok mögött csak annyi vezetéket építettek be, amennyi még szabad szemmel látható, de nem volt áram a falban :!: a másik házat pedig könnyűszerkezetre tervezték, ennek megfelelő alapozással, majd Ytong téglából építették fel, és amiatt évente újra kell a házat festeni, mert reped a süllyedéstől :!:

Milyen szép is az, mikor valaki rögtön/hamar rátalál élete párjára... Én még kisiskolás voltam, amikor megtörtént az a bizonyos esemény... :oops: és utána még jóóóó sok pasival volt dolgom, mire apafej elkapta a grabancomat végleg :lol:

Akkor most szorítunk a holnapi esőmentes időért és még reménykedünk?

Csókolat
indianyo

Fibi!

Persze, hogy csatlakozhattok, csak mindenképpen be kell jelentkezni, mert limitált a létszám, azt hiszem max. 12 gyereket engednek be. Szerintem hívd fel őket, hogy mi a helyzet, a számuk: 208-2213

Indi!
Én is hallottam azt a műsort, és nekem is égnek állt a hajam! Örület, hogy mi mindennek kell utánajárni, ha lakást vesz az ember, és ebben az a durva, hogy az emberek 90%-a szerintem ezt nem tudja, vagy egyszerűen már nincs energiája ezeknek utánanézni.
Egyébként én csomószor ha itthon vagyunk hallgatom a rádiót - Kossuth - bár tudom, hogy nem divat ezt hallgatni, de nagyon sok hasznos infót lehet beszerezni, meg elég értelmes műsorai vannak.
manoka11

Indi,
én is ilyen és hasonlo rémtörténeteket hallok az uj lakasokrol :(
ezért (is) mondta nekünk épitésvezetö ismerösünk, hogy lehet hogy jobban járunk régebbi házzal?! :roll:

KépKép
fibi

Manoka,
köszi :) :) okés, felhivom, multkor olyan aranyos volt az ottani nöci, nekem is felirta a "nyitvatartást" meg az elérhetöséget :)

KépKép
fibi

Fibi!

Remélem van még hely, majd jelezd, hogy mit sikerült beszélni velük! Mi szoktunk ebédet is kérni, Emma nagyon jól eszik ott.

Az újépítésüeknél azért biztos vannak pozitív kivételek is, meg persze a rossz hír mindig gyorsan terjed. De tényleg nagyon utána kell járni, és még az sem garancia semmire :?
manoka11

[quote="votiv"]r írta:votivengetegen küzdenek ilyen problémákkal, akik fogamzásgátlót szednek/szedtek valaha.

Votiv!
én vagyok az ellenpélda! :) Anyu nem szedett előttem gyógyszert, mert felelőtlen volt :P , úgyhogy szerelemgyerek lettem. amióta az eszemet tudom fájdalmas, hosszantartó és bő a mensim. ennek orvoslására próbáltak rábeszélni a fog. gátlóra a dokik, amelyek közül (kipróbáltam párat) egyik se vált be, folyton hányingerem volt tőlük reggel, meg híztam mint a gép, meg az egyiktől el is maradt a vérzésem. szóval túl sok hormonmaradvány nem lehet bennem, sajna Londonban is csak egyszer jártam :), és mégis olyan száx ez a dolog. azt nem mondom, hogy halálra fáj, gyógyszert nem szedek be rá, de görcsölget, és ami fő, hogy nagyon bő, emiatt szédelgek. na és 7 napig tart. terhesség előtt egész jól beállt már valamitől, aztán most megint kezdi. mindenesetre tényleg nem a legjobb hormonokat falni, de ha egyszer ez a legjobb megoldás...
(különben lehet valami gáz velem, mert Oxytocinból is tök sokat kaptam, tudod még a tejemet is azzal indították meg. lusta még a hormontermelésem is, mint én magam :? )

Tincsi!
akkor te BZS-nél fogsz szülni? :lol: csak mert a leírtak alapján nagyon úgy tűnik ám! nekem is KV volt a szülésznőm, nagyon aranyos, rendes, alapos csajnak ismertem meg, de végül engem császároztak, úgyhogy arról, hogy maga a szülés hogyan megy le nála, nem tudok nyilatkozni. mindenesetre én így is megtartottam, és honoráltam, mert tök jó volt, hogy intézett helyettem dolgokat (dokival beszélt, mert enyém végül szabira ment, stb.), és nem nekem kellett bénáznom. a legjobb szülésznőkről is olvashatsz majd itt ellenpéldákat, mert ugye kinek a pap, kinek a papné.

Kriszta!
köszi a figurákat. habár lesz tali szerdán, de nem hinném, hogy most tudunk menni, összejöttek a dolgok. egyelőre nem sürgős, még nem küldték a kérdőívet, majd ha ég a talaj a lábam alatt, jelzem :). addig is tedd el valami nagyon jó helyre! köfi!
ancsipancsi

Zsana,
ha ma ünnepled: BOLDOG NÉVNAPOT!!! :) :D

KépKép
fibi

Manóka :)

Kossuth és Petőfi kultúrális, társadalmi témájú és tudományos műsorai szerintem nagyon jók. És azt is szeretem, hogy minden műsort vissza lehet hallgatni fél évre visszamenőleg az interneten, úgyhogy Indiában is tudok rádiózni :)

Cicelle név nekem is nagyon tetszik, főleg, hogy tartozik hozzá egy szöszi égedelem huncut kislány is :)

Ancsi :) Miért van zűrös hetetek? Lakáseladás miatt?
indianyo

ÚJ LAKÁS VS RÉGI:
nem bánom, hogy ilyen hírek keringenek, hátha jobban el tudjuk adni a régi lakást :lol: . sajna a korábbi vevőjelölt eltűnt :(. brühühü!
mi olyan cégtől veszünk új lakást, akikkel jóban vagyunk, ráadásul még nem kurvultak el az iparban, mert ez csak a második nagyobb beruházásuk, úgyhogy elvileg nem járunk olyan rosszul.
egy barátnőmék nem régen vettek egy új házat (könnyűszerkezetes volt tán) és beköltözés után derült ki, hogy durván és sok pontban eltértek a műszaki leírástól. a vége az lett, hogy visszakapják a lét, csak ne csináljanak botrányt, úgyhogy most keresnek valami másikat helyette.
ancsipancsi

Manoka,
felhivtam öket, és képzeld, elöször mondta, hogy nincs már hely. Aztán én mondtam, hogy már jártunk ott, és nagyon tetszik a hely, és holnap a barátaink is ott lesznek, erre mondta, hogy oké, megnézi:) és kérdezte a neved, erre beirt minnket is, és még ebédet is felajánlotta:) tökjooo :D

KépKép
fibi

Ancsi,
jaaj, én aszittem, már elkelt a lakásotok :( miénkre sem jött azota uj jelölt... :( már csak a nyárban bizom...

KépKép
fibi

hozzátok képest én könnyűvérű nőcske vagyok :oops: :mrgreen:

Manóka!
Köszi a meghívást, élni fogunk vele. Emma egyszer alszik már csak napközben?
És miket eszik? Mindent, amit ti???
zuzmo1

hozzátok képest én könnyűvérű nőcske vagyok :oops: :mrgreen:

Manóka!
Köszi a meghívást, élni fogunk vele. Emma egyszer alszik már csak napközben?
És miket eszik? Mindent, amit ti???
zuzmo1

Fibi, nem államvizsga volt, csak az utolsó vizsgám, 13-án megyek, előtte még 6-án megvédem a szakdogámat. És már most egyetemista vagyok. 8)

Recca, ezek a gyapjúnacik csak úgy vannak. :roll: Anyám szerezte őket. Gondolod holnap viszek egy párat, hogy megnézd és ítéletet hirdess felettük. :wink:
zanza

Zanza,
jaaa, aszittem Egerben csak fösuli van :roll: :wink:

Zuz,
a két férjem közötti idöszakban én is könnyüvérü nöcske voltam egy kicsit 8) :lol:

KépKép
fibi

Sziasztok!

Votiv: ez döbbenet. Remélem, Lizára nem fog túl erősen hatni az én 1,5 évi tabletta szedésem. Mondjuk már jó régen volt.

Én anno azt hallottam, hogy ez a görcsös mensi változhat szülés után, aztán meg azt, hogy váltakozhat. Eddig bejött. Az első előtt görcsöltem, utána nem, második után igen. Most még nem tudom, de ha most megint nem, akkor vagy nem lesz több gyerekünk (4-et terveztünk), vagy 2 is lesz :)

Indi: ez nagyon gáz (mármint a lakóparkok) :( Sajnos hallottam már nagyon cifrákat :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Indi!
Egyetértek. Egyik fő kedvencem a Vendég a háznál :)

Fibi!
De jó, akkor holnap találkozunk! Ott lesznkek Beet-ék is. Mi olyan 10-re szoktunk odaérni, de azt hiszem, lehet korábban is, és ált. f1-ig maradunk.

Zuz!
Igen, ált. egyszer alszik, kivétel pl. a mai nap, mert f7-kor már kukorékolt, és 9-től aludt egy fél órát. Igen, mindent eszik, amit mi (kivéve tej, tojás, de ha pl. a kajában van egy kis tojás, azért azt még megkapja), de tudni kell, hogy nálunk senki nem főz túl zsírosan vagy fűszeresen, így nyugodt szívvel adom neki, és nagyon szereti. Azért a favoritok a virsli, párizsi (mostanában mangalicát veszek, nagyon finom és nem zsíros, meg nincs benne minden vacak), meg a borsó és kukorica.

Mensi: nekem szinte soha nem volt hosszantartó, és nem is fájt, vártam, hogy szülés után majd az lesz (mert a legtöbben arról számoltak be), de meg sem érzem. Mázli.
manoka11

Zuz!
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kisasszony elég válogatós. Leginkább a jó kis tartalmas leveseket szereti, és pl. ejterméket (sajt, túró, joghurt) szinte egyáltalán nem fogyaszt.

Fibi!
MOstanában elég hideg volt a játszóházban, öltözzetek fel jól. Emmán mindig van harisnya+nadrág, és én is viszek magamnak vastag zoknit vagy vendégpapucsot.
manoka11

Zanza :) Miféle egyetem? Ugyanúgy töri szakos leszel? Jól nyomod :lol: A gyapjúnaci jó akkor is, ha nincs alatta pelus :) Nekünk van még a környezetbarát eldobhatósból - sajnos kifolyik belőle a pisi, úgyhgoy ha elmenősek vagyunk én bizony még arra is ráhúzom ezeket a külsőket, különben tuti az óránkénti ruhacsere :(

Cory :) Votiv hosszan mesélhetne - szokott is mondjuk - a lakóparki nagyszerű építészetről .. én nem irigylek senkit, aki kifizet egy rakat pénzt aztán ott áll megfürödve :(

Fibi :) Látom, pörögsz ezerrel :) Helyeske. Mikor küldöd Bálintot hozzánk takarítani? Végülis csak a Duna mellett kel végigjönni, el se tévedhettek :lol:

Bali szigetére akarok menni napozni és tengerezni brühühühü
indianyo

Sziasztok (ti rossz anyak) :lol: !

Mar jo regen irtam, de azert olvastalak benneteket.
Az irasig nem jutok el altalaban, mert mire vegigolvasom a hsz-okat, Kati mar nyuglodik, ha birja, akkor meg nincs ihletem irni. :? Pedig mostanaban volt tematok boven...

Rolunk annyit, hogy tegnap voltunk mi is tanacsadason, 9 hosan a lany 9860g (pont mint Akos) es 72cm.
Ma jon Devenyes gyogytornasz es megnezi Fic Vincejet is. Ha minden igaz, akkor kettonk kedveert kijon hazhoz.

Mindenkinek szep napot, talan meg jovok. :wink:

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

[quote="ancsipancsi"] írta:ancsipancsi
[quote="votiv"]r írta:votivengetegen küzdenek ilyen problémákkal, akik fogamzásgátlót szednek/szedtek valaha.

Ancsi, a sok menstruációs zavar meg a PMS nem szükségképpen függ össze a foggátlókkal, csak az átlagnál gyakoribb. úgyhogy nem kell ellenpéldának lenned. :)

de miért lenne ez a legjobb megoldás? :wink: nem kívánt terhesség ellen persze ez a leghatékonyabb, egyre ritkábban hallani, hogy a tabl. mellett esik teherbe valaki - mikor én kezdtem szedni, még az volt a szöveg, hogy csak 99%-os, pár évvel később meg mikor bejötek a minipillek, meg az, hogy ha egyszer is elfelejtem bevenni (vagy csak nem azonos időben szedem!), akkor már nem garantálja a védelmet!
de sem a nemi betegségek ellen nem véd, sem a menstr. problémákra nem orvosság.
nekem a bőrgyógyász akart felírni, a pattanásaim végett, hogy attól majd kevesebb lesz, és milyen jól járok, mert még a fogamzásgátlásom is meg lesz oldva... ennyi erővel vissza is adhatná a diplomáját...
és szerintem semmi baj sem lehet veled :D
votiv

Cory, ne izgulj, a másfél év az szerintem piskóta. az már valami, ha évtizedeken keresztül szedi valaki...

Krityó, puszilom édes rosszcsont kajahajigáló Ákoskát :D:D

szép nagy gyerekeitek vannak, Istók 17 hósan ennyi :D
votiv

Tincsi!

Kecskeméti Veráról eddig csak jót hallottam szakmailag, de nekem nem ő volt a szülésznőm.
És én kb 3 bőrönddel költöztem be :lol: és nem bántam meg, mert mindenre szükségem volt, és nem éreztem magam annyira kórházban. Így pl vittem szoptatós párnát is, és pólyát Bazsónak, stb. Biztos jól körberöhögtek, de úgy éreztem, hogy az a fontos, hogy én jól érezzem magam. Legközelebb is mindent viszek :lol: És sokan melegítő nadrágban és pólóban vannak, és semmi gond belőle! Sőt, legalább nme érzed magad olyan betegszerűen! A szülésznőd adni fog egy listát, hogy miket szerezzél be, nyugi!
A szobatársam hozott merülő forralót is, és szoptatós teázgattunk :lol: Legközelebb én is viszek, mert amúgyis nagy teás vagyok, és amíg bent voltam, végig valami tejeskávészerű szart adtak :roll: Férjem meg termoszban hozta minden nap a finom teácskámat :lol:

Tabletta!
Én Votivval értek egyet. És amit írtatok, hogy a "tabletta helyreállította a menstruációt", hát pont ez az, hogy nem állítja helyre, igazából nem is menstruál a szervezet, nincs peteérés, nem működik semmi, csak látszat menstruáció van, azért is sokkal kevesebb. Engem ez riasztott el, hogy a szervezetem vegetál, amíg szedem, aztán meg amikor majd gyereket akarok, akkor azon imádkozok, hogy újra beinduljon. Van akinek nem indul be olyan simán! Egyébként biztos, hogy a legkényelmesebb megoldás, és ha már nem akarok majd gyereket, szerintem én is ezt fogom választani, de addig nagyon ódzkodok tőle. Összesen 3-4 hónapig szedhettem, jó régen, és nekem a szexuális étvágyam is csökkent tőle :oops: :mrgreen:
És én is sokszor hallottam, hogy bőrpanaszokra ajánlják, és soha nem értem, hogy miért nincs más lehetőség!

Manóka!

Én sem tudom a tejtermékeket Bazsóba tömni! És már egyre több darabosat eszik, de abban meg elfárad, és nem eszik annyit, ezért inkább még pépesítek. És akkor Emma párizsis kenyeret eszik már? :lol:
Úgy sajnálom, hogy nem tudok veletek játszóházazni, de nálunk ezidőtájt alvás van.
zuzmo1

Dora!
majd írd meg, mit mondott a gyógytornász! Kata milyen nagy! Mi már több hete készülünk menni mázsáltatni, de mindig rossza az idő :( De Bazsó így egy évesen szerintem éppen hogy megüti a 9 kilót :D
zuzmo1

csajszók, van valaki MyVipen? kellene egy meghívó apámnak, mert nem hagy békén!!! balint.geza@chello.hu
elöre is köszönöm annak, aki megszán :roll:
votiv

Fibi: én egy szóval se írtam, hogy 18-19 évesen volt egy majdnem becsúszott bébim???? Miután későn érő típus vagyok én is 21 vagy 22 voltam amikor az első történt, csak akkor is még tanultam, mert a megszerzett szakmámmal kitörölhettem a hátsóm és átképzésre jártam épp. És az emberem a 3. akivel ühüm-ühüm :oops: Beférek a csapatba?? :D

Viszont nem mondtatok a homeos kérdésemre semmit :( Ezért még1x megkérdem:
Szóval van két szer amin vaciclálok, hogy melyik lenne jobb Kamillának a jelen helyzetben. Nem csinálok nagy galibát ha nem azt választom amit kellett volna???
Másik kérdés: hogy kell beadni a homeobogyót egy 4,5 hónapos bébinek???

Szerencsére nekem a homeogene nagyon bevállt, már nem szúr a torkom, csak azt érzem, hogy van ott még valami...de talán az is elmúlik hamarosan.

Tabletta: én is szedtem és abbahagytam, mert akartuk, hogy jöjjön K. Úgy kalkuláltunk, hogy legyen egy fél év szünet a szedés és a fogantatás között minimum. Igen ám, de hónapról hónapra egyre később jött meg. És amikor mondtam a dokinénimnek, hogy mostmár 43!! napra jön meg és ez mi és babát szeretnénk stb, akkor mondta, hogy ne sz*rozzunk álljunk neki a dolognak, mertmég az is lehet, hogy teljesen elmarad a mensesem és igy is fele annyi az esélyem, hogy megfogan a bébi, mert egy ilyen hosszú ciklusnál kitudja mikor van épp peteérés...na jól beijedtünk, nekiálltunk és szerencsére pikk-pakk befészkelte magát Kamilla a pocakomba :)

Macs: mélemet megkaptad ?

Rylie
rylie

Sziasztok!

Na, ide is sikerül írnom? :roll:

Votiv: küldtem

Nálunk most megint vízszerelés van :evil: elegem van az alattunk lakóból :cry: mindig szórakoztat minket....

Na, majd este jövök, ha addig nem válok gyerek- avagy ön"gyilkossá" :twisted: :twisted: :twisted:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Votiv :) Küldtem atyádnak egy meghívót :)
indianyo

myvipre nekem is kéne meghivó... :lol:
szóval, én nem vagyok rajta... :wink:

én annak idején azért kezdtem el szedni a gyogyót, mert mindenhol olvastam, h a pasik mennyire nem szeretik a gumit, és gondoltam, majd én feláldozom magam...aztán a párom mondta, h miatta nem kell a testemet mindenféle hormonnal teletömni, igy maradtunk a másiknál... :wink:
de tényleg egyre intimebbek vagyunk...private parts..
:roll:

én meg LASSAN, de nagyon lassan jöttem rá, h ezek az idegrohamaim kapcsolatban vannak a pms-szel. Előtte azt hittem, ez a pms csak urbán legenda :lol: :lol: ...de nem...
úgyhogy mostantól tömöm magam bogyókkal, remélem nem felejtem el, mert a legrosszabb mostanság, h MINDENT ELFELEJTEK!!!!!!!!!!! de tényleg...pl. elfelejtek kabátot adni B-re... :shock:

Fibi,
ari vagy, de én nem ma ünneplek...hanem Johanna napján, március 31-én. Mert állitólag az én nevem a Johanna orosz változata...a családom szerint...
De nagyon jól esett!!!! :)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
én úgy tudom, ha mellényúlsz az lehet a legrosszabb, h nem használ...azért az nem olyan nagy gáz!!!

és képzeld, tegnap utánanéztem a lachesisnek, mert nem tudtam ,h először elirtad, vagy egy másik szer, és kiderült,h irják igy is (lachesis) meg úgy is (alchesis)...szal nem irtál rosszul semmit!!!:)

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Pocak!
Tegnap nem is gratuláltam Baludnak a komoly életkorhoz :oops: :lol: Úgyhogy ezennel gratula a 9 hónaphoz!!!
zuzmo1

Manoka,
én is örülök :) és köszi az infot, viszünk meleg ruhákat :)

Indi,
azért tudtam kicsit "pörögni" (elnézést is azoktol, akiket untatok), mert B olyan édesen eljátszott itt mellettem, meg üldögélt az ölemben, néha lehajtotta a fejét a vállamra :) . Biztos a rossz idötöl ilyen nyugodt.
Holnap jo lenne találkozni, szeretnék kérdezösködni is egy kicsit. Még emilben elkezdtük a témát (Waldorf-Montessori), de megszakadt valahogy. Szal hátha tudjuk folytatni, és akkor a takaritást is megdumáljuk :D :)
és itt Szadán nincsen Duna, de talán Dunakeszin felülünk egy hajora és Harasztin kiszállunk :lol:

Zuz, Votiv,
nemcsak a börpanaszokra meg rendszertelen menzeszre irják fel a fog.gátlot, hanem pl hugomnak endometriozis nevü betegségére is, mert nem tudnak más megoldást :( meg 2 évente megmütik, mert máshogy nem javul az állapota...

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: