Sziasztok!
Addig írtam, hogy kiléptetett a rendszer, de most elmentettem
Hú, látom kajatéma van.
Sildike!
Tudom, hogy te a tojás miatt írtál, hogy vigyázzak.
Tőled vettem az ötletet, hogy turmixolhatok Erhardnak levest
Tök örültem, hogy leírtd a "csodaturmixot", amitől olyan jól fejlődnek a Babák
Nálunk nincs veleszületett ételallergia.
Kivétel a hal, nálam.
Viszont én sem adok neki tejet, tojást.
De!
Itt van a példa.
A múltkor adtam neki a gyorstápszert (Dokinéni is engedélyezte).
Abban meg van tej
Jó, túlélte gond nélkül és állítólag 1-2 adag után sem lehet később baja belőle.
A babapiskótát amit adtam (rá van írva, hogy 6 hós kortól), abban tojás van. A dokinéni engedélyezte, mert, hogy az nagyon is fel van dolgozva és attől semmi baja nem lehet. De az is lehet, hogy az tojás közelében sem járt. Sőt, ha tojáspor, akkor meg mindegy.
Szóval nekem az orvos véleménye biztosabb, mint bárkié vagy bármelyik védőnőé.
Tényleg nem akarok sértő lenni, de szerintem mindenki úgy van vele (ha tényleg meg van elégedve az orvossal), hogy hisz neki.
Én megbízom a Dokinéninkben és ha Ő azt mondtaná, hogy adhatok lisztes dolgot, akkor nem félnék ennyire. Mondjuk tejet nem mernék adni egy ideig.
Van még egy termék, a Nestle gyümik és a csokis puding.
Olyan, mint a fruttapura,6-8 hós kortól adható.
Csak van csokis puding formában.
Na mondom adok neki ilyet desszertnek, mert ez tényleg adható.
Szerintem van benne tej. Én mindent megkóstolok mielőtt odaadom Erhardnak.
Kicsit tápis az íze, de majdnem olyan mint a rendes puding.
Na többet nem is astam neki, még megvan a 3db (ez is 4X100g).
Pedig adható és semmi baja nem lett tőle!
A gyümölcsöst odaadtam neki. Illetve abból van még 2X100g.
Van még a Hipp-nek 6 hós kortól adható jó éjt papi vagy mi a neve bébikaja. Az is tejpép és még kakaót is tartalmaz a csokis.
Zárszóra:
Az orvos azt mondta, hogy ha egy gyerek lisztérzékeny, akkor természetesen nem attól lett érzékeny, mert kapott, hanem csak akkor vesszük észre.
Ha adok neki lisztes dolgot és semmi baja, akkor azáltal nem lehet lisztérzékeny.
De kérek jó kajaötleteket!
Olyat, mint Sildike írt.
Mostanában Erhard nem fogadja el a túl pépes bébikaját.
rághatnékja van
Megann!
Igazad van!
Jó reklámmal minden eladható!!!
Mi meg csak jót akarunk és megvesszük drágán, amit magunk fillérekből előállíthatnánk. Ráadásul jobbat
Rokica!
Boldog Szülinapot a Kedves Davidnek és a Drága Nagymamádnak
Erhard megint akkorán nőtt, hogy amit eddig egy bizonyos helyre raktunk, már eléri és újabb helyre kellett tenni.
Tegnap este a kiflit zacsiba tettük és az asztalra.
Kint ügyködtünk a konyhába (persze ajtók nyitva, hogy halljunk mindent). Eltelik 3 perc. Mondom a páromnak, hogy ez a gyerek túl csöndben van. Mondjuk hozzáteszem, hogy éppen egy játékát "verte szét", amikor benthagytuk a szobába.
Szóval benézek a csendre, erre azt látom, hogy leszedte az asztalról a kifliket, szétszedte a zacsit és rágta a kiflit.
Mondjuk inkább csak nyálas lett, mert nem szoktam magára hagyni, legalábbis mindig odafigyelek, mint most is, hogy nagy csend volt.
De annyira édes volt, hogy szépen leült és hadakozott a kiflivel.
Persze elvettem tőle. Maximum 3-4 morzsát nyelhetet le, mert nem hiányzott belőle, inkább nyálas volt csak.
Semmi baja..kopp...kopp...kopp...
2 perc volt az egész.
Még milyen jó, hogy már "minden" veszélyes dolgot elraktunk.
Igen, én félek leírni ilyeneket, mert nehogy azt higyjétek, hogy szándékosan adok neki ilyeneket, vagy nem figyelek oda eléggé.
Pedig mindig vannak balesetek, még ha mellette vagyok.
Tegnap előtt fogtam a kezét és úgy esett el.
Nem sírt, de béna voltam, egyszerűen kifordult a kezemből.
Álldigált, lépni akart és eldőlt.
Persze kutya baja, de hiába vagyok mellette, akkor is történhet valami. Mindig félek, hogy nagyon rossz dolog történik és szó szerint rémeket szoktam látni
Beugranak a szemem elött ilyen kis történetek. Nem tudom lelőni magam.
Lehet, hogy azért is van, mert tökéletes anyuka szeretnék lenni és minden bajt elkerülni.
De mindenki tudja, hogy ez lehetetlen, csak az agyam nem
Na abbahagyom a marhaságaimat!
Biztos az eső az oka
Sziasztok!
Angelani&Erhard