A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok Lanyok!

Visszatertem az egy hetes szabimrol, ami azert klassz volt csak rovidKép

Idokozben vilagra jott babaknak es anyukajuknak nagy-nagy gratulaKépKépKépKép

Kamilla! Tok jo neked hogy erzed a babat, en meg semmitKép Igaz, nekem jo kis vedoreteg van a hasimonKép Mas, hasonloan molett alkatu kismamak: tenyleg kesobb erezzuk meg a mozgasat a pockoknak?

Puszi: orsoly
17+2
orsoly

Sasha!

Jaj, olyan aranyos vagy, egész megnyugtattál.KépKépKép
Már kezdtem magam úgy érezni, mint egy idõzített bomba. Persze azért ma hajnalban már bejelentkeztem Telkibe egy vizsgálatra, úgyis megyünk megnézni a mi kis birtokunkat, beugrunk egy kukkantásra. Jobb a békesség, meg így legalább egyel kevesebb dolog miatt aggódom.KépKépKép
Igazából az a baj, hogy Malackával túl sokat voltam kórházban, és az ottani "élményeim" most kezdenek elõmászni.Kép Sajnos fertõzéssel kapcsolatos is van közöttük.
Persze amig zárt a méhszáj, nincs gond, de nálam az sem atombiztos...

Kamilla!
KépKépKép

Gombóc,
a terhesség elején vesznek kenetet, utána(elvileg) panasz esetén, vagy ha nincs panaszod, 10 hetente. Ez az elv. A gyakorlat sajnos nem ez, mint látod, én is hasonló problémával küzdök.KépKép

Pusz
Zulu
(21+4)

Kép

Kép

Kép
zulu

Pocok

Persze hogy nincs harag, DE egy laikusnak be lehet mesélni, hogy " nincs idõ az epidural-ra " én ápoló voltam 4 évig. Ebbõl 6 hónapot nõgyogyászaton ( szülészeten )Tehát asszem tudom mi is az az "algópirin".Nekem ne mondja már akármilyen orvos, hogy nem hat addig, mig a kitolási szakasz jön. Nem vitattkozni akarok, csak egyszerüen nem értettem, hogy miért nem lehetett kicsit csökkenteni a fájásokon. Ennyi.

Hóember
Hóember

Na igen, el lehet hülyéskedni a dolgot, de amikor azt látom, hogy a nõ, akit imádok, szenved, bár nem mondja, hát õlni tudnék.Most erre mint mondjak, hogy " szépek a fájások " Nekem nem tettszett, és Fortinak sem.

Hóember
Hóember

Sziasztok Lányok!

Megjöttem a pihenésbõl!
Gratulálok a babákhoz minden újdonsült anyukának!!

Velünk minden rendben van! A jövõ héten megyek az AFP-re.
Már alig várom, hogy nekem is mocorogjon!!!

Lányok, olyan gyorsan telnek a hetek!!!

Puszi
Hóvirág 14+1
Hóv

Sziasztok!

Kakukkfu
Nekem olyan volt, mintha egy ideg akadt volna be es az rangatozott.

Kamilla
Ugye milyen jo erzes? Kép

Edit
Ne aggodj, a doki biztos mondta volna Kép

Bringa baba
Legy jo es fogadj szot anyunak, 9eig maradj a babahazban! Kép

Pocok
Miert baj az, hogy nem akarta szenvedni latni a feleseget? Remelem az en kispapam is ilyen lesz es nem tutyimutyi. Jobb az ha csak ott all esetleg be se jon, hagy szenvedjen a feleseg egyedul?
Az meg, ha vkinek tervezett csaszar van a te szavaiddal elve tessek felmaszni az asztalra helyzet, szerintem egyaltalan nem csorbitja a szules erteket, vegeredmeny ugyanaz es ugyanugy megszenved ha nem jobban az illeto.
Nem veszekedni akartam csak nalam is hetfo reggel van.

Mar vagy 3 napja folyamatosan, kisebb megszakitasokkal fajogatok, kemenyedik a pocim. Probalok a leheto legtobbet pihenni mast ugysem tehetek.

Edina 31+6
edina

Hoember! En ugy tudom (persze csak infokbol, nem szemelyesenKép), hogy az epiduralt ketujjnal szeretik bekotni a dokik, mert 4 ujjnyinal mar felesleges, mire hatna, jonnek gyakorlatilag a tolofajasok. Es szerintem ennek azert nem sok koze van az algopirinhezKép Persze javits ki ha tevedekKép

En oszinten szolva azt vallom, amit Pocok (meg szules elott, majd utana is kerdezzetek megKép), hogy a szules az szules, faj, a fajdalomcsillapitok ellenere is, es a babavallalasnal gondolom mindenki tudja mibe vag beleKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Szerintem a fájásokat egy férfi teljesen máshogy látja, mint egy szülõ nõ, ráadásul az epid.soxszor hányingert is okozhat,és a tolófájásokat sem lehet érezni ( legalábbis ezt hallottam, aztán ki tudja? én ellene vagyok. ( még idáig )

Elég "hányingeres" vagyok, gondolom azért is. Csajok, szedett valaki vasat közületek, mert én hétvégén ettem szombat-vasárnap egyet-egyet, de tegnap majdnem elájultam, és hányingerem is volt, nem szedem tovább. Gondolom a vastól volt, vagy nem?

Én a pocaklakó kaparászásait csak a 19. héten éreztem elõször, azóta minden nap egy kicsit, bár ezt még rúgásnak korántsem lehetne nevezni.

Még 1 kérdésem lenne, a Soroksári úti 4D UH-ra mennyivel elõbb kell bejelentkezni? Én a 28.héten szeretném megcsináltatni.

brokkoli
23
brokkoli

Szerbusztok Szép Leányok!

Brokkoli,

Na, majd meglátom, hogy mi lesz torna ügyben, kérlek, hogy ha kipróbáltad, mesélj! Mi szept. elsõ két hetében nyaralni megyünk, úgyhogy akkor tuti nem tudok csatlakozni. Addig is marad az aquafittness. Kép

Manó,

Köszönöm a tájékoztatást, de mivel én nap közben a XI. kerületben dolgozom, nem nagyon jó nekem a kora délutáni idõpont. Kép

Pussz
Nyulika
23+4
nyulika

TimiciKép
Húúúúú, 14 hét?? Mostmár aztán nem aggódniKépKépKép

Én jól vagyok. A dokimat nem tudtam elérni, aznap kétszer volt ilyen víz, azóta semmiKép Szerintem ez valami nyavalya lehetett amit elkaptam az usziban, csakhát Erazmusz csoda Gynevac-ja müködött, müködik.

Most megyek a dokihoz pénteken UH-ra, persze azért rákérdezek a dolograKép Nem hanyagolom el!!!!! és kérek töle egy kenetvizsgálatot.

Lányok ne keverjétek össze, mert nekem úgy tünik kicsit zavaros itt a dolog! A kenetvizsgálat nem azonos a rákszüréssel!!!!!

HóemberKép
Volt egy ismerösöm aki ezt a nick nevet használta, használja??? az indexen. Netán DN vagy?

Lányok, bocs, hogy rébuszokban beszélekKép

Mindenkinek pusszancs,
Moni
23+6
mj

Brokkoli,

Mi jövõ héten megyünk a Sorira, amikor bejelentkeztem, akkor néni azt mondta, hogy kb. 2 héttel elõtte érdemes. Adjak tel. számot, vagy már van?

Én szedek vasat, de hányingerem még nem volt tõle. Az Aktiferrintõl viszont piszkosul fájt a gyomrom, azt abba is hagytam. Viszont szorulok tõle rendesen.

Tényleg lányok! Aki szintén szed vasat, az mit csinál, hogy tudjon menni WC-re és ne kelljen kûzdeni? Már bocsánat a kérdésért, de már nem tudok mit kitalálni...

Pussz

Nyulika
23+4
nyulika

Orsoly!Kép

A baba mozgását belülrõl érzed! Tehát ha kivül van is valami, az nem befolyásolja, elvileg. Nem vagyok benne biztos, de én mintha éreztem volna 17 hetesen is. Az igazi összetéveszthetetlen mocorgás csak a 20. hét után jelentkezett! Szerintem a belsõ berendezés jobban számit abban hogy mikor érzi meg az illetõ... De az okos könyvek azt irják, hogy a molettebb nõk késõbbKép De utána nekem is bepótolta a lemaradásátKép Ma pl idáig egész nap bulizik és azzal játszik, hogy a mami hasiját alakitja átKépKépKép Egyfolytában kidugdossa valamilyét amitõl puklik keletkeznek a pocakomonKép Némelyik nem valami kellemesKép

Hóember!

Szerintem jól tetted, hogy védelmezted Fortit! Ezzel most nem szeretnék vitafórumot nyitni(Kép) de én elvárom a páromtól, annak ellenére, hogy laikus, tartsa a fél szemét a dokin!!! Remélem már csak a látványától is beijednek, fõleg, ha kicsit morcin nézKép (2 méter 100 kgKép de lehet hogy több, mert õ is kis pocakot növesztettKépKépKép)
Szóval álljon csak ki mellettemKép

Edina!

EgyetértünkKép No tutyimutyi!Kép A keményedéseid nem tetszenek! Na ne érts félre, de ezt most komolyan mondom! Tessék inni magnéziumot!!!! Nekem a 24. héten a keményedések miatt rövidült meg a méhszáj... A legokosabb amit tényleg tehetsz, ha sokat pihizel és semmi hirtelenkedés! Magnéziumot nekem 500x3-at kellett szednem! Biztos van magnézium porugáloknál is!!! Itthon nem drága és tényleg használ!!! 500 mg-os tabletta, vagy pezsgõtabletta napi 3x evés közben. Ha nagyon durvák! Nekem abban az idõben még volt 1 db joslófájásom is ami kicsit korai volt... Hogy honnan tudom,hogy joslófájás volt? Hát onnan,hogy 1 percig meg sem tudtam mozdulni ugy fájt az a bizonyos keményedés! Még a kutya is odajött hozzám, hogy mi bajod? Utána el sem mozdult mellõlem vagy fél órát. Pedig addig itt robogott a macsekkal a lakásban... Nem megilyeszteni akartalak, csak ha nem múlik és nagyon erõsnek érzed és sürü akkor sok-sok pihi és magnézium...! Itthon Magnesii citrici a neve. Ártani semmiféleképpen nem árt!!!

Brokkoli!

Én a vasat folsavval együtt eszem. Ez egy tabletta ami rózsszin (ciklámenKép). Tardyferon Fol a neve. Semmi ilyesmit nem tapasztaltam. Ezek a vitaminok, mind segitenek. Vérképzésben és a babának is fontosak, fõleg a folsav. Lehet hogy csak véletlen egybeesés? Egyedüli amit a vas okoz esetleg az a fekete széklet és talána a nehezebb WC-zés. De ki lehet ez utóbbit védeni sok gyümivel.
UH ügyben meg akár most is bejelentkezhetsz. Megmondod hogy mikor szeretnél menni és kész. Én ugy tudom, hogy min. 2 héttel elõtte kell. Azt szerintem meg semmi bajt nem okoz, hogy jóval elõbb jelentkezel, legalább több idõpont közül választhatszKép

cupp
sasha
30+5

Kép
sasha

Nyulika,

mekkköszönném a tel. számot,ha leírnád.
Aztán majd mesélj, hogy milyen volt...., és kb. 8000Ft-ba kerül? Adnak róla leletet, amit a saját orvosodhoz elvihetsz?

Pocok,
igazad van, mert a nyugalom a legfontosabb, nem az hogy az ideges férjemet nézzem.....
Na mindegy.

brokkoli
23
brokkoli

Sziaztok!

Kamilla
Biztosan nagyon jo erzes lehet, irigykedem!! Kép

Kangi
Nyugodtan!! Nekem is jo,hogy ha valaki kb. u.ott tart mint en! SOT TE elottem vagy, igy okosakat is lehet majd toled kerdezni! ;-)

Lanyok!
Miota hazajottem Balcsirol, folyamatosan alszom! Tegnap kimentunk uszni egy tohoz es ennek az lett az eredmenye,hogy meg at sem vedlettem furdoruhaba, mar hortyogtam is....Utana hazaertunk es u.az! AJJAJJJAAAAJJJ Remelem ennem azert hamarosan vege lesz,mert lassan kezdodik a suli, es nem szeretnek ora kozben elaludni!!!!! Kép

Ja. Egy hete nem vettem meg az uj doboz Elevitet, azaz kihagytam egy hetet. Lehet,hogy ettol alszom folyamatosan? Ennyire vashianyos lennek???

Norkini
(10+6)
norkini

orsoly 2002 Július 29 hétfõ - 10h 19: Edit

Hoember! En ugy tudom (persze csak infokbol, nem szemelyesen), hogy az epiduralt ketujjnal szeretik bekotni a dokik, mert 4 ujjnyinal mar felesleges, mire hatna, jonnek gyakorlatilag a tolofajasok. Es szerintem ennek azert nem sok koze van az algopirinhez Persze javits ki ha tevedek

En oszinten szolva azt vallom, amit Pocok (meg szules elott, majd utana is kerdezzetek meg), hogy a szules az szules, faj, a fajdalomcsillapitok ellenere is, es a babavallalasnal gondolom mindenki tudja mibe vag bele

orsoly

Orsoly

Az Algot, csak azért irtam, merthogy nem vagyok teljesen hüle a gyógyszerekhez.
2 ujnyira volt kitágulva, amikor beérkeztünk a korházba.
Most akkor miért nem lehetett volna kapnia EDA-t?
Nem vitattkozom senkivel, én voltam ott, én láttam hogy mi volt.
Azért köszönöm a hozzászólásokat.

Hoember
Hóember

Kangi

Most latom,hogy Te 10+3 vagy! Na sebaj!!Azt hittem en vagyok itt a legkissebb pocakos! Kép
norkini

Brokkoli,

Telszám: 30/9962-164, igen, 8000 pénz + még 800 ha fényképet is szeretnél. A videófelvétel árát tartalmazza a díj. Hogy leletet adnak-e, azt nem tudom, de nyilván. Jövõ csütörtökön már okosabb leszek, beszámolok szívesen. Kép

Ja, és itt is megnézheted a dolgokat: www.4dultrahang.hu

Pussz

NYulika
23+4
nyulika

Brokkoli Kép
Nekem mar terhessegem elott 2 evvel kellett szednem vasat. Meg azota is evente 2*2-3 honapig. A haziorvosom szerint sokfele vaskeszitmeny van, es meg kell mindenkinek talalni az "igazit". Kép VAgy hasmenest okoznak vagy szekrekedest, addig kell probalgatni a keszitmenyeket, amig azt nem erzed, hogy ez a jo, semmi egyeb mellekhatasa (a fekete szekleten kivul) nincs.
Nekem a MaltoferFol jott be, ez volt akkor a 4. fajta gyogyszer, amivel kiserleteztem...KépKép

Sasha,
a gond az a folyasommal, hogy sargas es nagyon kicsit "szaga" van. KépKép Mennyire arthat a babanak? Nem akarom elbagatellizalni, de a dokim szabin van, aztan mi utazunk el, szoval legkozelebb aug. vegen tudok eljutni hozza. KépKép

Pocok, Brokkoli, Kép
En is azt szeretnem, hogy ferjem nyugiban legyen, de azert vedje is majd meg az erdekeimet. Na nem veressel, de kerdezzen es erdeklodjon, ha en mar nem tudok...Kép JA, en kulonben epidural parti vagyok....Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Nyulika!

A Wc-re menést segiti egy kis tejeskávé... Na nem több liter. De egy kis kávé sok tejjel nem ártalmas a babának. Nekem beválik. Sõt túl jól...Kép

sasha

Kép
sasha

Sasha!

Lehet hogy kipróbálom ezt a Tardyferont, mert nekem vlmi Folgamma-t írt fel nagy piros doboz, ami nem igazán jött be. Hátha az jó lesz?!
Én már komolyan néha nem tudom miket szedjek, ( vas, Mg, Tovita )

brokkoli
23
brokkoli

Norkini!

Nem vashiányos vagy, csak várandósKép Ez az állandó álmosság, alvás a terhességgel jár és el fog múlni. Nálam ez a hányingerrel együtt a 8. héttõl a 13. hétig tartott.

GombócKép

Ne aggódj a babának nem árthat. Ha viszont igy áll a helyzet, én a helyedben elmennék a körzeti nõgyogyihoz, vagy a helyetteséhez és elmondanám mi van. Ez lehet akár kisebb fertõzés, ami tényleg nem árthat a babának, de jobb minél elõbb kikezelni. Az is lehet, hogy semmisség és elmúlna magától is, de jobb a békesség, tessék elmenni egy másik dokihoz,hogy nézze meg mi az! AzonnalKépKépKép Nincs messze az augusztus, de nyugodtabb lennél és a közérzeted is jobb lenne...

cupp
sasha

Kép
sasha

Brokkoli!

Mi az a Tovita? Valami vitaminkészitmény? Én csak a vasat és a magnéziumot szedem. De utobbit is csak azért, mert a keményedések miatt megrövidült a méhszáj (mint irtam) és ezért muszáj.

sasha

Kép
sasha

OFF
Sasha
Latom most itt vagy, nem nezel be a chatre egy picit?
Edina
edina

Sasha,
reggelente tejeskávéval kezdek, a hatása zéró.
Egyéb ötlet? Kép

Nyulika
23+4
nyulika

Mindenki! Kép

Koszi, hogy megneztetek a 4D-s UH kepeket, olyan buszke vagyok rajuk Kép, orulok, hogy nektek is tetszett Kép Kép
Most, hogy mar mocorog a baba vegre, olyan erzes mintha tudatni akarna velem, hogy LETEZIK!!! Kép annyira meg vagyok illetodve, mar lassan 24 oraja fel meterrel a fold felett jarok Kép

Orsoly!
En nem tudom mennyi osszefugges van a molettseggel, de az biztos, hogy ahhoz, hogy a kispapi is erezze valoban jobb lehet a minel kevesebb vedoreteg a pocin Kép

kamilla (16+4)
kamilla

Sziasztok Lányok!

Norkini,
szerintem nem a vashianytol vagy almos. Egyszeruen csak az elso harmadnak ez is az egyik tunete. Én olyan gyonyoru vas-erteket produkaltam a laborleletek szerint, hogy csak nna, es megis a masodik-harmadik honapban 12-13 orakat aludtam. Most a 15-ik het tajan kezdek eljutni oda, hogy mar fenn tudok maradni ugy este 11-ig.

A fajasokrol:
Mar nem tudom hol olvastam egyszer, hogy a termeszet ugy alkotta meg az embert, vagyis a nõt, hogy a szules utan valami olyan hormonok szabadulnak fel benne, amik elfeledtetik vele a szulesi fajdalmakat. Azaz baromira faj, de egyszeruen elfelejtjuk az erzest. (A tudatban persze benne marad, hogy fajt, csak valahogy elhalvanyul.) Ez azert van, mert kulonben ki lenne olyan bolond, hogy tovabbi gyerekekre is vallalkozna. Mindebbol az kovetkezik, hogy egy kulso szemlelonek -kispapanak- esetleg rosszab emlekei maradhatnak, mint adott esetben maganak az anyukanak.
Egyebkent nem tudom mennyi igaz ebbol az egeszbol, még nem tapasztalasbol beszelek... Kép

Kispici
15
kispici

Nyulika,

Egy-két ötlet: próbálj meg reggelire tejet és müzlit enni. Igazi müzlit, olyat, amiben mindenféle magvak vannak, ne afféle amerikai cornflakest, es persze gyümi, zöldseg minden mennyisegben. Állítólag az aszalt szilva is nagyon jó. Ja, és sok folyadék.

Kispici
15
kispici

Nyulika Kép
gyerekkorom ota bevalt a sargabarack lekvar tejjel...csak vigyazz, fel ora mulva legyen WC a kozeledben. Kép

Sasha Kép
Koszi szepen, majd becserkeszek valami dokit. Kép

Gombóc
gombóc

Csajok,

köszi az ötleteket, szép sorban kipróbálom õket, az egyik csak beválik...Kép

Puszi

Nyulika
23+4
nyulika

Norkini!
Én még kisebb pocakos vagyok! A 10. hetet kezdem... legalábbis elvileg, mert egy picit mindig mást számolt a doki. Szóval én kb. február végén (20-25 körül) fogok szülni, ha minden rendben lesz. Úgyhogy én meg majd téged foglak kérdezgetni, jó? KépKépKép
Ez az epidurál-kérdés mindig ilyen vihart kavar... én azt láttam, hogy a sógornõmnek akkora fájdalmai voltak, hogy most amiatt nem akar második gyereket, és ezt én nem szeretném. Nem szeretném, hogy rossz emlék legyen a szülésem. Egyébként meg ki-ki maga tudja, hogy mennyi fájdalmat bír elviselni. Szerintem nem szabad kategorikusan kijelenteni sem azt, hogy a fájdalom kell, sem azt, hogy nem kell.
Hóember, nekem is tetszik, hogy igyekeztél kiállni a feleséged mellett! Még egyszer gratulálok a babátokhoz!!!!!
franyo

OrsolyKép
Amikor elsöként mozog az olyan érzés, mintha belülröl nagyon óvatosan pöckölgetnének a pocidatKép Nagggyon tuti, hidd el már nem kell sok nekiKép Aztán egyre "agresszívabb" lesz. Idönként már úgy érzem vákuum van a pocimbanKép

LányokKép
Én mindig elfelejtem bevenni a magnéziumot - ELEGEM VAN A GYOGYIKBÓLKép - de a pocikeményedést messziröl sem ismerem. Vagyis talán 1x volt valami fájdalom, de azt hiszem az nem keményedés volt. Inkább csak pihire volt szükségem.

Ez normális, hogy nem keményedik a hasim? 23+6 vagyok. Vagy most nagy hülyeséget kérdeztem? Csak azért, mert úgy látom rövidebb-hosszabb mindenkinél elöfordul.

Pusszancs,
Moni
23+6
mj

Moni

Nekem csak most kezdodott 3 napja, eddig en sem ereztem hasonlot.

Edina 31+6
edina

Moni,

Nem kötelezõ a keményedés, örülj neki, hogy nincs!

Pussz
Nyulika
23+4
nyulika

Sziasztok!

Én a terhességem legelejétõl szedem az Elevitet, semmi panasz, sõt nekem egyáltalán nem volt/van semmi bajom, se hányás, se hányinger nem jelentkezett. Normális ez?
Már azt hitem, hogy a kis pocaklakó felszívódott, amikor a doki mmegnyugtatott az ultrahangon, hogy a kicsi nagyon is van és szépen fejlõdik. Ennek örömére 5db rögzített felvételt kértem.
Annyira tartottam az elsõ trimesztertõl és mégis úgy élhettem át, hogy semmi mással nem kellett foglalkoznom csak azzal, hogy egy iciri-piciri Zsombika van odabenn (persze, mert az apja szerint fiú lesz.)
Nekem viszont nem írt fel az orvos vasat. Csak Elevitet, Magne B6-ot és Calciumot. ?????????????
Tudtok valamit azu Aqua-fitnessrõl, amelyiket kismamák is végezhetik?

Sziasztok!
Pirus
12+1 UH szerint
(mensi szerint 13+4)?????
pirus

Sziasztok lányok!Kép
Annyira, de annyira régen jártam már itt, hogy napját sem tudom, mikor...
És most végre megint adódott egy alkalomKépKép

Régi ismerõseimKépKépKép
Hiányoztatok ám...
Látom, bõven megszaporodott a friss mamák topic tagjainak száma! Ennek nagyon örülök!Kép
Nagyon szeretnék otthonra internetet, hogy sûrûbben jöhessek, de nem tudom, mi lesz belõle.

És most néhány szó ici-pici (??) fiacskámról..Kép
Már nagyon határozottan mozog, néha érzem, hogy a végtagjait is kinyomkodja, néha pedig a hátacskája ívét
lehet felfedezni a pocakomon.
Olyan édi...és már annyira várjuk, hogy megérkezzen...
apucija szerelmemnek szólítjaKépKép
Még 7 hét...KépKép
Jól vagyok, jól bírom a strapát, tegnap éppen buliban is voltunk, hajnal négykor értünk haza.
A zene hatására õrületes tempóban járta odabennKép
Én egyébként eddig kb 12 kg-ot híztam, most mintha kezdenék kicsit feltöltõdni vízzel...
De már semmit sem bánok..Kép
Persze néha bánt a súlyfelesleg, de megígértem magamnak, ha megszületik Bálint, veszek egy futócipõt és usgyi..Kép
(ha lesz rá idõm)

Lassan zárom soraimat, mert letelt az idõm,
mindenkinek millió pusszantás,
vigyázzatok magatokra!
A barátosnõimnek külön szer-szer és öl-öl!!!!!KépKépKép
(Krisztinka, Moni, Orsoly.......Kép

Cuppa,
Ancsi és Bálint
Ancsi

Sziasztok Lányok,

megjöttem a kipihent hétvégébõl.

Olyan okos lettem a mai nap folyamán Kép Elõször is Sasha légy szíves rakjál bele a táblázatba: Nyulandi 27 éves, 1. baba, 12 hét + 5 nap, várható ip.: 2003. február 5. Szabolcs utcai Klinika. Lakóhely: Bp. XVI. kerület. Kell még egyéb info?

Nagyon jó volt a tarkóultrahang. A gyermeket 10 percig piszkálták majd küldtek rá hangeffektusokat, de nem nagyon zavarta, békésen aludt. - remélem késõbb is ilyen nyugodt lesz. Egyszer csak eltakarta a szemét az egyik kezével. Annyira aranyos volt. A tarkómérés ekkor nem tudták megcsinálni. Kiküldtek, és közölték, hogy csináljak a babával valamit, hogy megforduljon. 3 beteggel késõbb visszamentem, ekkor már a baba túlságosan ugrált. Így maradt
a hüvelyi ultrahang, ami megállapította, hogy egészséges legalábbis tarkó szempontból.

A védõnõ is jól alakult. Elég volt megmondani neki, hogy oda nem akarok tartozni, akihez kellene. Mondta, hogy nem baj, de még 2-szer fogunk a szülésig találkozni. Egye fene. Nekem ennyi elég lesz. Kaptam egy rakat újságot, prospektust. Most már nagyon okos lettem. A vicc az, hogy a védõnénim 25-nél több, az biztos hogy nincs, de talán csak 22 éves.

Most megyek 4D-t nézni.

Nyulandi
12+5
nyulandi

Sziasztok!
Most jöttem uh-ról, igazatok volt, hogy csak a 12. héttõl vett babás-számba. De most aztán minden vizsgálatra elküldött, és felvettük videora is az uh-t! Hétvégén lesz a mozizás a család egyik felének... Az normális, hogy rákszûrés után barnás-rózsaszín valami folyik belõlem? Mert már átéltem párat és még soha nem volt ilyen, csak rossz volt. Vagy ez a babásságtól van?

Sasha,
köszi a profil-tanácsot, idáig nem írtam jelszót, valószínû ez lehetett a baj.

Pusz
Miszike
miszike

Gombóc!Kép

Most jöttem vissza Telkibõl, ha esetleg nincs Neked nagyon messze, akkor tudom ajánlani. Egy nagyon kedves dokinéni vizsgált meg, meghallgattuk a szívét is a kiscsajnak, és mindezt 950 pénzért. Eredmény holnapra lesz kész. Egyébként kikérdeztem ezügyben, azt mondta, ezek helyi fertõzések, ha zárt a méhszáj, nem veszélyes. Ami veszélyes, az ún. anaerob baktériumok okozta fertõzés, de annak meg nagyon jellegzetes tünetei vannak. Szóval ne pánikolj (mondom én...), biztos nincs semmi komoly baj.Kép
pusz
Zulu
21+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Edina,
kívánósság témában van egy isler receptem, ha gondolod, leírom majd otthon (hátha más is szereti...)
És már mûkszik a profilom is, tudsz nekem képet küldeni! Elõre is köszi!

Pusz
Miszike
12+1
miszike

Sasha!

A Tovita egy csonterõsítõ tabletta, ami nem minõsül gyógyszernek. Van benne kalcium, cink, mangán, nátrium, foszfor, magnézium, vas, stb.... sokminen, + tojáshéjból készül. Ebbõl szedek napi 1-et, és semmi bajom nincs tõle. Ezért gondolkozom azon, van-e értelme ezen kívül még Mg + vasat szednem. Elvégre a vérvételen az alsó határon volt a vas értékem.

Nyulika,
MAjd írjál az emilemre a 4D UH élményeidrõl, mert jövõhéten szabin leszek ( megyünk a Mártába hegyet mászni ) - na jó én nem fogok. és nem szeretnék lemaradni az élménybeszámolódról.

üdvi
brokkoli
23
brokkoli

Sziasztok,Kép

NA vegre en is elo kerultem.Annyi melo van igy az utolso elotti heten hogy log a nyelvemKép

Sziszike,
Nagyon varom a te tortnetedet is.Sok oromet a kislanybanKép

Zulu,
Sajnalom hogy a parod korhazban van es minden jot neki.
Te meg nem negativkodj,biztos csak attol van hogy egyedul kellett aludnod az elmultpar napban.

GombodKép
Ne mar.Ez annyira jo hogy Csik is.KépKépKép
Mond meg neki hogy ezer puszi es lassan azt hiszem az egesz B......rt-ot kene kiberelnunk egy talira annyi lesz itt a baba hirtelen.
LAtom Sasha a mindenttudo mar megvalaszolta neked a folyas dolgot.De ne aggodj legyszi mert lehet hogy csak neked fura az egesz.

KAmilla,
Gratula az izges-mozgashozKépNAgyon edi a babaKép

Kangi,
Azert nem javallt mert nem jo ha a petefeszek korul is matat veletlenuk a masszor.A dokim is mondta meg a masszor is ugyhogy inkabb attertunk a kellemes fajtaraKép

Brokkoli,
Az UH-ra 1-2 hettel elotte kell bejelentkezni.
En szedek vasat napi1-et.Maltofert mint Gomboc anyukaKépEs nincs hanyingerem tole sot meg a wc latogatas is megy.

Nyulika,
Nekem bejott a rengeteg ivas,akar viz akar rostos levek+gyumi ezerrel+joghurtok minden nap.

Pirus,
Udv a kismamik taborabanKép

Pusz
Kataa
27+6

Kép
Kép
kataa

Piru,

Én járok "sellõlány" képzésre , de ahogy én tudom, nem csinálnak külön kismamiknak. Vagy csak én nem tudok róla. A gyakorlatok többségét csinálhatod, csak ésszel. Nekem már néha útban van a pocak és a hasizmoknál Kisnyussz néha befeszít, olyankor abba is hagyom. Ha nem akarja, akkor nem csinálom. Kép Amúgy meg kérdezz, hogy mit szeretnél tudni, igyekszem válaszolni.
Ja, és ahogy én tudom, az Elevitben van vas, gondolom ezért nem kaptál külön is.

Brokkoli,

Rendicsek, el ímélezem Neked a tapasztalatokat!
Óvatosan azzal a hegymászással! Kép

Pussz

Nyulika
23+4
nyulika

Kataa!

Erre muszály volt válaszoolniKép Mindenttudó??? Ne izgulj, Ti is azok lesztekKépKépKép Mikor idejöttem akkor én is hasonló dolgokat kérdeztem, és izgultam ámKép Csak akkor a lányok elmagyaráztak mindent! Kb úgy mint most én nektekKép Azok a lányzók persze már babáznak, de ti is igy fogtok járni, ha már én babázokKépKépKép

zulu!

Elfelejtettem a párodnak jókivánságokat üzenni! Gyogyuljon meg mihamarabbKép

sasha

Kép
sasha

Franyo
Nyugodtan kerdezgessetek majd! De joooo vegre nem en logok a tablazat vegen!!! Kép

Pirus

Nekunk is a Zsombor nev tetszik (a Gerzson mellett). Nalunk is a kispapa felulmulhatatlan hatodik erzeke azt sugja,hogy tuti fiu! (En azert lanynak erzem, de sebaj! ) Kép

Miszike

Nekem is volt rakszures utan 4 napig trutymo. A doki nekem elore mondta,hogy lesz,de en is megijedtem rendesen. Aztan elmult! Ahogy en lattam, kijott 2 pici alvadt ver darabka (BOCSI....) es addig az pecsetelt. Szoval szerencsere semmi koze a babahoz!

Lanyok koszi az almossag mellett szolo allitasokat (huuu de szepen mondtam!)....tudtam rola,hogy ezzel jar de eddig meg nem volt ennyire durva. Es azert gondoltam hatha most mastol van, de igy mar tudom,hogy nem. Na megyek aludni......

Puszka
Norkini
(10+6)
norkini

Sasha,
Persze tudom-tudom csak jo hogy van valaki aki mindenre figyel es mindenkit megnyugtat idoben.
En ma nem voltam net kozelben hogy szemelyes jabaratnemat Gombocot nyugtassam de jo hogy Te resen voltal.KépKépKép
PuszaKép

Lanyok,
Volt mar valaki a Praxis rendeloben kozuletek.
Tudom olvassam a 3D topicot de itt errol nem nagyon irnak inkabb a masik kettorol.
Varom hogy ki tud mndani egy olyan orvost ott aki tuti jo szakember.

Kataa
27+6

Kép
Kép
kataa

Érdekesek a kispapák! A mi kispapánk szerint is kisfiú...Kép

Nyulika
23+4
nyulika

Sziasztok!

Régóta olvaslak Benneteket, lassan merek is írni. Kata vagyok de látom, az a név már foglalt, kiskoromban Katicának hívtak, gondolom lehetnék itt is az. Van egy három és fél éves kisfiam, és egy 10 hét 6 napos Pocaklakóm. Eddig velünk minden rendben.
A fájdalom témához: A fiamat 27 óra alatt sikerült megszülnöm, (nem kötelezõ ennyi ideig húzni!), és arra emlékszem, akkor tényleg nagyon rossz volt, de a fájások szüneteiben még talán aludtam is. Sokkal rosszabbat vártam. A kitolásnál már nem éreztem semmi rosszat, és tényleg azonnal elfelejtettem. Kicsit vicces de tanulságos: az õrzõben hallottam, ahogyan egy másodszor szülõ anyuka a férjének kiabálta, hogy nem érti hogyan felejthette ezt el, most jut eszébe miért nem akart kistestvért, és nem bírja ki. Kb. fél óra múlva ott volt mellettem és boldogan újságolta, milyen gyönyörû volt a szülés. És hugyjétek el, tényleg az!

Katica
Névtelen

Lányok!

Hihi! Én lányt érzek és mindenki "lányosnak" tart, ráadásul álmodtam is. Plusz! még a párom nagynénje évek óta foglalkozik tenyérjóslással és Õ is azt mondta hogy nagggyon lányos a tenyerem:9 Na erre az én kispapám az mondja hogy minden "nagy" ember elsõ fia lányKépKépKép (lehet hogy a nagy helyett mást mondott?KépKépKép)

Kataa!

Ok! Csak tudod olyan hülye érzés, hogy mikor irom a választ és tudom is hogy igy van, azért én is félek néhány dologtólKép Ezért jó, hogy van kit nyugtatgatni, igy a saját hülyeségeimre nem érek ráKép Pl. Mi lesz, betegen születik? Mi lesz a reakcióm? Szeretni fogom úgy is? Nagyon nem szeretnék beteg babátKép pedig az AFP-m tökéletes lett és az Uh sem mutatott semmilyen fejlõdési rendellenességet! Jó mi?

Jaj lányok képzeljétek!Kép Tegnap este dumálás közben kiderült, hogy valamelyik nap mikor nemvoltam itthon (barátnpõztem) pont ment a spektrumon egy müsor amiben szültek. Orvosnézetbõl mutatták amint kijön a baba és a párom VÉGIGNÉZTEKép Nem volt rosszul, meg semmi ilyesmi és még ezeek után is bent szeretne lenni velem a szülésnélKép juhé

sasha
30+5

Kép
sasha

Sasha

Az en parom is multkor irt egy smst.hogy " A VOX csatin epp babak szuletnek es meg nem ajultam el" Kép Kép Hat nem kedves???? Kép

Katica
Udv. itt! En is pont 10+6os vagyok Kép
Azert az a 27 ora kicsit durvan hangzik....Brrrrr...

norkini
(10+6)
norkini

Sziasztok!

Én már megint belekotyogok... KépKépKép, de hát a tapasztalat! Kép

Nyulika!
Nem csak nálam, hanem több kismamánál bevált, amikor én pocakos voltam:
reggel éhgyomorra egy pohár langyos víz!!!

Ha már ajánlották, akkor bocs! Kép

Kata és Dóribaba (aki ma két hónapos!)

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: