A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Áhhhhhhhhhhh reménytelen...

Reggel még gyors volt, most meg megint olyan mit egy tetű.....hogy van nektek ehhez cérnátok???
Meg időtök???

M.

Kép

Kép
megann

Megann!
Felháboritóan lassú! :twisted: :twisted: :twisted:

Nyúlné!
Miért nem tudsz képet felrakni?

Nekem sikerül:
Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Nekem már tetszik az új dizájn, de ma baromi lassú.
:cry:

És nem enged képet feltenni. :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Gyorsan életjelet adok magunkról.

Mindkét fiú fogzik. Lacinál semmi gáz, csak nyál ezerrel és sok-sok ruhacsere.
Bazsinak viszont a hátsó nagy rágófogai jönnek és pocsékul van. 4. napja lázas és 15-20 perceket sír az ölemben néha. A jobb alsó hátsú már áttörte az ínyét és mintha a felső is kezdené. Szegénynek egyszerre jön mind a négy.

A babanet is totál lassú fos, úgyhogy mindezek miatt szerintem ezen a héten max este fogok olvasgatni. E-mail-en el tudtok érni ha valami SOS van.

Pusszantás.

Angelaninak írtatok mailt? Már ő is nagyon régóta nincs.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok Lányok!

Gyorsan életjelet adok magunkról.

Mindkét fiú fogzik. Lacinál semmi gáz, csak nyál ezerrel és sok-sok ruhacsere.
Bazsinak viszont a hátsó nagy rágófogai jönnek és pocsékul van. 4. napja lázas és 15-20 perceket sír az ölemben néha. A jobb alsó hátsú már áttörte az ínyét és mintha a felső is kezdené. Szegénynek egyszerre jön mind a négy.

A babanet is totál lassú fos, úgyhogy mindezek miatt szerintem ezen a héten max este fogok olvasgatni. E-mail-en el tudtok érni ha valami SOS van.

Pusszantás.

Angelaninak írtatok mailt? Már ő is nagyon régóta nincs.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Turbósebesség :?: :?: :?: :?: Ez egy őrület :!: Nekem erre se időm, se idegem :( :( :(

Ezt még leírom, aztán megyek a dolgomra...

Szigetes taliban mi is benne vagyunk, nagyon jó lenne! Erre a hétre úgy rémlik, jó időt mondanak! De biztos lesz még sok ilyen hét
Pont az előbb beszéltem egy ismerős anyukával, hogy menjünk ki a szigetre a héten/ ő az a cigizős anyuka, aki az orrunk alá fújta a füstöt, amikor náluk voltunk.../ , de még nem tudja, mikor, mert most izgul, ugyanis a kislánya / 4 hónapos/ lenyelte a saját fülbevalóját. Amikor náluk voltunk, akkor is láttam, hogy állandóan a fülét piszkálja, és mondta is az anyja, hogy egy csomószor kikapcsolta már. Karika fülbevaló, és most ott van kinyitva a hasában, és bizony elég nagy galibát okozhat, ha felsért valamit... / röntgenen látták/. Na, én eddig is úgy voltam, hogy ha lányom lenne, nem kapna fülbevalót, de a férjem nagyon odavolt, hogy kell. Na, ettől remélem neki is elmegy a kedve!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Tényleg baromira lassú még mindíg

Képet nekem sem engedett felrakni, majd most megpróbálom megint.

Jucc

Úristen :!: Lenyelte a fülbevalót :?: :?:
Ilyet még nem is hallottam :shock:

Szegény kislány :!: Reméljük nem lesz belőle baja :(

Kép
csillam

Sziasztok!

Turbósebesség :?: :?: :?: :?: Ez egy őrület :!: Nekem erre se időm, se idegem :( :( :(

Ezt még leírom, aztán megyek a dolgomra...

Szigetes taliban mi is benne vagyunk, nagyon jó lenne! Erre a hétre úgy rémlik, jó időt mondanak! De biztos lesz még sok ilyen hét
Pont az előbb beszéltem egy ismerős anyukával, hogy menjünk ki a szigetre a héten/ ő az a cigizős anyuka, aki az orrunk alá fújta a füstöt, amikor náluk voltunk.../ , de még nem tudja, mikor, mert most izgul, ugyanis a kislánya / 4 hónapos/ lenyelte a saját fülbevalóját. Amikor náluk voltunk, akkor is láttam, hogy állandóan a fülét piszkálja, és mondta is az anyja, hogy egy csomószor kikapcsolta már. Karika fülbevaló, és most ott van kinyitva a hasában, és bizony elég nagy galibát okozhat, ha felsért valamit... / röntgenen látták/. Na, én eddig is úgy voltam, hogy ha lányom lenne, nem kapna fülbevalót, de a férjem nagyon odavolt, hogy kell. Na, ettől remélem neki is elmegy a kedve!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ez hülye. Semmire nem kattintottam, nem is voltam itt, mégis elment kétszer...

A legfontosabb kimaradt:

Édesaranyos Julcsikának nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!

Kép

Kép
jucc33
Érd

Még egy pár kép????

Úgysincs itt sose senki amikor én :?
Kép
Kép Kép Kép Kép Kép
csillam

Kép Julcsinak mi is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNKKép
csillam

Sziasztok!

Segítsetek plz! :roll:

Máté náthája egy hete tart, sok zöld takonnyal, folyamatos hőemelkedéssel, néha lázzal, és most már köhög is, meg váladékozik a szeme.
Most voltunk dokinál, aki antibiot írt, meg szemcseppet.
Beadjam neki?
Vagy menjek el másik dokihoz?
Bízom benne, mert engem is ő kezelt anno, és eléggé a természetesség híve, de feleslegesen nem szívesen adnék antibiot Máténak.
Teljesen tanácstalan vagyok... :(

Köszi! :)

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!

Szerintem add be a doktor néni által írt antibiotikumot Máténak. Egyrészt ő látta, hogy mi van a torkában, fülében. Másrészt, ha már egy hete tart ez a dolog, masszív zöld takonnyal és az egybekkel, akkor valószínűleg már kell a segítség a szervezetének a győzelemhez. Viszont ami fontos lehet még. Az antibiotikumos kúra alatt Normaflore-t vagy Protexin Restore-t adni Máténak, hogy a bélflórája minél kevésbé érezze meg az antibiotikumot.

Üdv:

Zita
pzita

Sis :D !
A zöld takony a bakteriális felülfertőzöttség jele. Azaz lehet, hogy az alapbetegség víruseredetű volt, de mostmár baci is van. Ez ellen pedig antibigyó a jó, mielőtt még lázas lesz, meg még tovább húzódik az egész. Én tuti beadnám.

Csillám :D !
Nagyon helyes a kisfiad!

Cleo :D !
Maja gyönyörű és megint nagyot nőtt!!!

BOLDOG NÉVNAPOT JULCSIKÁNAK!!! :P :P :P

Sildike :D !
Sok sikert a fogzáshoz!
Andrisnak is áttörte az ínyét az első fog! (ami egyszer már megvolt kéthónaposan :lol: Onnan vettük észre, hogy símogattuk az ínyét. Mostanra piros a posija és be is taknyosodott. De egyáltalán nem nyűgösebb, mint az átlag :D

Tünde :D !
Milyen volt a túra?

Jucc :D !
esküvő :(
ayse

Sziasztok!

Mi is BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk a gyönyörű Julcsinak!

Csillam,
David nagyon helyes a képeken! :)
Nekem is lassan elmegy az eszem a sok nemalvástól. :( :(

Jucc,
Annyira ismerős a helyzet, amit tegnap elmeséltél az esküvői készületekről. Balázs nem akarja azt felvenni, amit te kigondoltál, aztán elalszanak a kocsiban, amikor épp nem kéne. De, ha már mégis, akkor jókedvű ébredésre számít az anyuka, de ez sem mindig jön be.
Valaki írta korábban, nagyon igaz: "Ember tervez, gyerek végez!" :)
Fülbevaló lenyelés :( :( Kicsit felelőtlen ez a cigiző anyuka. :(

Manka,
Rumcájszné :lol: :lol:
Jó ötlet a terembérlés is, én is hallottam már, hogy más fórumosok így oldották meg. Persze a Margit sziget ilyen gyönyörű időben vonzóbb!

Megann,
Én írtam körmélt, neked háromszor is elküldtem, de tele van/volt a freemailes postaládád! :( :cry: Annyira tudtam, hogy hasonló cipőben jársz, mint én. Én is itt bosszankodtam, mire rájöttem, hogy új link van. Szintén írtam az adminisztrátornak, de nem válaszolt. :( Kijöttek rajtam az elvonási tünetek már. :)

Sildike,
Szegény Bazsika. :( Drukk, hogy hamar túl legyen a fogzáson, bár egyszerre négy a hátsó rágókból az tényleg nagy kín lehet.
Küldtem Angelaninak is mélt.

Sis,
Én is nagyon vacilálnék antibio ügyben, de ha már egy hete húzódik, akkor talán tényleg szüksége lehet rá Máténak. Melyik fajtát kaptátok?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu :D !
Futóverseny milyen volt?
ayse

Ayse,
Gratula Andris első fogacskájához! :) :) :)

benianyu

Egy kicsit pipa vagyok erre az esős tavaszra, mert ez a folyamatos pára nem tesz jót egyértelműen a természetnek. A gyömölcsfákat különböző gombák támadták meg és az élősködők is imádják ezt a klímát. Tegnap ahoyg mosogatok, kinézek a cseresznyefára és nézem, hogy az egyok levél olyan sötétes színű és mozog. Kiderült, hogy egy levélen úgy ötven szőrös hernyó hemzseg és tövig rágtak már több levelet is. Hát kirázott a hideg. :evil: :evil: :evil:
Ha a férjem hazajön, leugrom a gazdaboltba (tavaly óta feltörtek, úgy hívják, hogy Latin Kert) és veszek valami permetezőt. Állítólag a kullancsok is élvezik ezt az időt, erősen gondolkodóba estem, hogy Andrist is be kéne oltani.

Tegnap kitöltöttem az adóbevallásomat. Tudtátok, hogy egy bizonyos jövedelem alatt nem csak a 9ezer jár adójóváírásként, hanem még 1260 jogosultsági hónaponként? (jókor mondom, de hát az utolsó pillanatban vettem észre én is :? )

Nem tudom, nekem elég gyorsan műxik a net, pedig tizedannyi a sebességem, mint a szélessávú.

Na belekukkantok a Giroba. AZ igazi kedvenc a Tour, de felvezetésnek ez se rossz.
ayse

Ayse,
Köszi az érdeklődést. A futóverseny jó volt, bár most nem voltak sokan. Sőt elég kevesen voltak. A férjem nagyfia nyerte, Beni nagyon büszke is volt a bátyusra, aki neki adta az érmét. :) Szerencsére nem áztunk meg, bár az idő nem volt valami fényes.

Már akartam kérdezni tőled (most hirtelen nem ugrik be, hogy van-e még olyan anyuka, akinél ovis a nagyobb tesó), hogy nálatok is 11 hét szünet lesz? Nálunk 5 hétig be lesz zárva az ovi és még 6 hétig összevont csoportok lesznek, ahova olyan gyerek, akinek gyesen van az anyukája nem mehet. Nem fogok unatkozni! :D :D :D De majd kitalálunk jó programokat. :D

benianyu

Köszönjük!

Mi mért nem vagyunk jelenlevő fórumozók, amikor itt írogatok már egy negyed órája?
ayse

Én biztos azért, mert épp vasalok. :) :D :) :D Csak minden darab után bekukkantok. :)

benianyu

Nálink egy hónap szünet lesz, előtte-utána összevont csoportokkal. Én könnyen vagyok, mert a férjem tanár lévén itthon lesz. Múltkor valaki írta, hogy ebből nem lehet megélni, ami részben igaz is, mi viszont egy nagyon fontos dolgot tudunk egy másnak adni: időt. :D

Szerintem ez pofátlanság, hogy a kistesósok nem mehetnek, sőt talán jogszabályokba is ütközik.

Gratulálunk a Nagytestvérnek az éremhez!!!
ayse

Hát vasalni azt nekem is kéne, de asszem inkább a hátam pihentetem egy kicsit (iszonyatosan tud fájni), a délutáni műszak előtt.

Ez engem is zavar, hogy az üzi küldése után mért nem a saját fórumunkban vagyok. Nagyobb valószínűséggel akarom itt folytatni a dolgokat, mint egy másik topicban! :shock:
ayse

nem egy másnak, henem egymásnak :twisted:

Most, hogy nincs moderátor, kezd belém bújni a kis :evil: , hogy miket is írhatnék és nem törölné ki senki :oops:
ayse

na meglesem a bicajosokat
ayse

Dani elaludt, ki kell használnom az időt! Estére már nincs kedvem vasalgatni. Aztán indul nálunk is a délutáni műszak. Megyünk az oviba Beniért és onnan a játszótérre. :D

Cseresznyefa :( Remélem, meg tudod menteni. Imádom a cseresznyét! Elvileg Andris is ehet majd már belőle, ha ő is úgy gondolja. :)

benianyu

pedig végre Nagy Testvér észrevette, hogy épp fórumozok :twisted:
ayse

Azért itt vagyok :) ! Dani mocorgott, kicsit belehúztam és három darabig is bírtam bekukkantás nélkül. :)
Egy másnak :)

benianyu

Ayse, hol látod, hogy ki online?

benianyu

Cleo!
azt írja ki mindig,hogy nincs feltöltött fájl,vagy mi?!
párom szerint a gépen lévő fotóalbumunkból nem is fog sikerülni,valamit írtak is ,amikor próbálkoztunk..... :roll: mit tudom én miért!na!
majd csinálni kell valami webes pityputyot! :lol:

Julcsikának mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!!! :P :P :P :P :P :P :P

beteg babáknak jobbulást,mamiknak kitartást!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak annyira lassú lett a babanet, hogy sokszor nincs kedvem kivárni, amíg beléphetek a topikba. :(

Szigeti taliban mi is benne vagyunk!!!
Kedd, szerda egyelőre nem annyira jó a torna miatt, de remélem, ha holnap meglátja a gyógytornász, milyen ügyesek vagyunk, tesz egy korrekt ajánlatot! :lol:

Mióta Nati mászik, állandóan a nyomában vagyok, mert valahogy mindig arrafelé indul el, amerre inkább nem kellene.
:D Próbáltuk bababaráttá alakítani a lakást, de sajnos kicsi a hely és nem tudok hová pakolni. :?

Sildike!
Sajnálom szegény Bazsikát, remélem gyorsan túl lesz ezen a nyomorult fogzáson!

Benianyu!
Gratula a nagyfiúnak! :D Érem :) :) :)
Tényleg disznóság, ahogy az oviban a nyári szünetet intézik.

Ayse,
Gratula Andris első fogacskájához! :) :) :)

Vasárnap mélyponton voltam, annyira elfáradtam már a sok nemalvástól. Igy Apával megint elkezdtük az alvástanítást.
Majd beszámolok az eredményekről.

Megyek, mosogatnom kell! :( :(

Andi&Nati

KépKép
duda

....ééééééééééés! :lol:
MAJÁCSKA GYÖNYÖRŰSÉGES HERCEGKISASSZONY SZEBB,MINT VALAHA!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Duda,
Köszi :)
Számolj be az alvástanításról, mert mi is mélyponton vagyunk. Dani 3-4-szer is kel éjjelente. Lassan ott tartunk, hogy mikor a kórházból hazahoztuk 5 naposan, jobban aludt éjjel, mint most. :(

Nyúlné,
Én ugyanúgy töltöm fel a képeket, mint eddig. Melléklet feltöltése - klikk - tallózás - beszúrás stb. Próbálgasd, hogy lássuk a szépséges csibész Kisnyuszit! :D :D

benianyu

Jaj, majdnem elfelejtettem!

Julcsikának nagyon boldog névnapot kívánunk!

Andi&Nati

KépKép
duda

szigeti talit minket is érdekel!!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benianyu,én is úgy próbálom,ki is választom,meg is jelenik,de amikor klikkelem,hogy mehet,azt írja ki,hogy nem választottam semmit! :?: :?: :?:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!
Julcsi köszöni a jókivánságokat! Nagyon kedvesek vagytok, hogy ennyien gontoltatok rá.

Annyira drága, békésen eljátszogat a szőnyegen, nagyon jól elfoglalja magát. Szegénynek kell is, mert én sajnos egyre rosszabbul vagyok, sokat hányok...nem részletezem, de már nagyon várom, hogy elmúljon. Szörnyű. Háromszor meggondolom, hogy kimenjünk-e a parkba, nehogy ott legyen valami baj :evil:
Sajnos amig ilyen kutyául érzem magam, a szigetre sem merek kimenni :oops:
Még az a szerencse, hogy Apa sokat van itthon mostanában :)

KépKép

KépKép
majola

Nyúlné
:cry: :cry: :cry: hülye gép :cry: :cry: :cry:

benianyu

így igaz :(

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Tünde, jól látom, hogy eltűnt a 2006 téli topic?

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa,
Hányadik hétben vagy? Talán nemsokára már vége lesz a hányingereidnek. Drukk drukk drukk. Julcsival is volt?

benianyu

Zsuzsa!
Szegénykém, nagyon sajnállak! :(
Julcsikával mennyi ideig voltál rosszul?
Nálatok mi újság alvás ügyben :?: :)

Benianyu!
Rendben, beszámolok! :)
Tegnap este kezdtük, 40 percig sírt szegénykém, Apája járkált be hozzá 1, 3, majd 5-5-5-5 stb. percenként, amíg el nem aludt. Hajnal 4-kor ébredt először, felült az ágyban, de amikor visszarámoltam a helyére szinte rögtön aludt tovább.
Gyanítom, hogy nem ússzuk meg ennyivel, de ez eddig nem olyan vészes. :)
Az előbb hang nélkül elaludt az ágyában, amikor betettem, pedig ilyet eddig sosem csinált, mert mindig velem aludt el.
Majd mesélek a hosszabb távú eredményekről is!
Hidd el, én is nehezen szántam rá magam, de Nati is volt, hogy szinte 1,5-2 óránként kelt és már hulla voltam.

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda,
Nálunk nincs nagy sírás elalvásnál, sőt az a része egész jól megy. Viszont 2-3 óránként felébred és csak a cicin alszik vissza. Igaz, elég gyorsan, de valahogy azt kéne elérni, hogy ne ébredjen fel ilyen gyakran. Egyszer egy éjjel még oké lenne, de 3-4-szer nem kell és enni is felesleges. Bár Daninak csak a cici kell, van, hogy nem is szívja. Ujját nem szopja, cumi nem kell. Pelus csücske bejön, pl. ha napközben a babakocsiban alszik, de éjjel nem elég. :(
Hajrá és kitartás nektek! :D

benianyu

Benianyu!
Dani egyedül alszik el, a helyén?
Nati is csak cicizve aludt vissza, bár neki van cumija. Sokszor az kevés volt és addig sírt, amíg ki nem vettem és mellre nem tettem.
Utána viszont percek múlva újra elaludt. Gyakorlatilag nálunk is hasonló volt a helyzet, mint nálatok.
Ez így kényelmes is volt sokáig, csak most már kicsit elharapódzott a helyzet.

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok Lányok!

Hát Bazsikának nem a foga jön, hanem benyalt valami brutál virrusos mandulagyulladást. K..va ronda a mandulája és a torka is. Állítólag nagyon sok kisgyerek kapja el most. Szegénynek állítólag a foga nem annyira fáj, mint a torka.
Most 6 nap antibika kúra aztán reméljük túl is leszünk rajta. A gáz csak az, hogy Laci is elkaphatja, bár gyanítom, hogy ha eddig nem kapta el, akkor most már nem is fogja, de azért elkezdtem neki adni a dupla adag C-vitamint.

Szóval így állunk, de szerencsére ma már az eszetlenkedés is ment és evett Bazsi valami szilárdat is, nem csak levest, meg kakaót.

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!

Húúú, szegény Bazsi!:(
Megy a drukk neki, hogy gyorsan kilábaljon belőle! Kép

Ezt meg Lacikának küldjük, hogy legyen erős és nehogy elkapja a vírust! :D
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Davallia,
de sajnálom Pandát, remélem nem lesz megterhelő a vérvétel, és kiderül, hogy nem vérszegény.

Sis,
én is beadnám az antibigyót, elég régóta tart Máténál ez a kórság. inkább most antibiotikum, minthogy esetleg szövődmény lépjen fel.

Jucc,
nagyon felelőtlen ez az anyuka. Zita fülije is kikapcsolódott, szintén karika, és én egyből visszavittem, hogy csinálják meg. Azóta nekem is nehéz kikapcsolni.

Sildike,
szegény Bazsika! Pedig olyan kis vidám huncut mindig!
Most olvasom, hogy a torka. :(

Ayse,
fúúúj, ez nagyon undi, amit írtál. Én nagyon utálom a csúszó-mászó rovarokat, pláne, hogy még szőrös is....
Fel is áll a hátamon a szőr, ahogy írom és elképzelem.
Brrrrrr

Majola,
ma már 1x megvolt, írtam is, aztán megint kámfor...
Julcsinak boldog névnapot!
Sajnálom, hogy ennyire szarul vagy, fogytál is?

Lányok,
HELP!

Zita füle mögött tök ronda piros és büdös. biztos én vagyok a ludas, nem mostam rendesen. :cry: :cry:
Jól kitöröltem olajos vattával, és bekentem Sudocremmel. Ez elég? Volt vkinek hasonló?
Vendég

Ayse,
kirándulás jó volt, nem volt fárasztó.
Dobok pár képet:
Kép Kép
Kép Kép
Vendég

Lányok!

Köszi aranyosak vagytok. Szerencsére valami bika antibigyót kaptunk, ugyanis amióta Bazsi bevette azóta megállás nélkül rosszalkodik, megevett egy pogácsát és egy kakaóscsigát, és most éppen az öccsével versenyeznek. Laci bébikomppal, Bazsi pedig motorral ízirájderkedik, miután Bazsi végigugrálta cipőben az ágyat, majd közölte: Annnaaa ude ma szejetsz, mejt beteg vadok. :O Nem tudom mi ez az egész, de mintha kezdene jól lenni, de legalább is huncutkodik megint. Kép

Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Szemmel láthatóan semmi komoly baja, pedig egész hétvégét végigsírta és a doktornéni amikor belenézett a torkába dobott egy hátast.

Kép
Kép Kép
sildike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: