A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

:lol: :lol: :lol: Juhééjjj :lol: :lol: :lol:
nekem tök gyors lett ez a babanet :lol: :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: Hol írja ki egyáltalán azt a kódot? Lehet, hogy rossz helyen nézem
pgyöngyi

gyöngyi a kódot csak akkor látod halátod az elkészített vonalzódat.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Gyöngyi
ha megcsináltad a vonalzót és ráklikkeltél a Create Ticker-re akkor megjelenik a vonalzód és alatta van 3 kód. A középsőt kell bemásolni. Ha ez nem jelent meg akkor pasz nem'tom mi van.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Tegnap Timi hasra fordult!!! Persze még csak véletlen volt. Tudatosan még csak az oldalra fordulással próbálkozik, de tegnap addig kínlódott, hogy véletlenül átfordult :lol: :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Valami errort ír ki, de nem tudok angolul szval foggalmam sincs mi a baja
pgyöngyi

Gyöngyi
én se tudok :(
de másold ide a szöveget majd valaki lefordítja :P

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyöngyi nem lehet hogy a kép túl nagy? tegnap én is sokat szenvedtem mire rájöttem, hogy mi a baj. Hidd el te is nemsokára rájössz. :)

Gyongyi a dátumot hova írtad? alul a .rublikába csak anevet kell írni. felül a lap tetején kell bejelőlni a dátumot

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Na????????
KÖSZI CSAJSZIK

Kép

Kép
pgyöngyi

Na ugye hogy meglehet csinálni! Ügyes vagy gratulálok nagyon jó lett :D :D :D

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Bartika
Nekem biztos jó, de attól függ ,hogy Ildinél meggyógyulnak e a gyerekek.
Hévvel 50perc Gödöllő és onnan 30-40 perc gyalog.

Zsu
Majd csinálok képet és rakok fel ,de nem ígérem hogy ma.

Gyöngyi
Sikerült jól lekicsinyiteni. :lol: :lol: :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Gyöngyi
:lol: :lol: :lol:
már csak a képet kell egy kicsit nagyobbra kreálnod

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Próbálok kicsit visszaolvasni, hogy képben legyek, de ez nem nagyon sikerűl.
A babócák viszont gyönyörűségesek!
Barátkozom az új babanettel is, próbálok majd képet is feltölteni
pussz!

KépKép
csema

[b][b][color=olive]Most nézem, hogy 2 hónap, 2 hét és 2 naposak vagyunk[/color[/b][/b]]

Kép

Kép
pgyöngyi

Tényleg gyors lett a babaner,hurrá!!! :lol:

Gyöngyi én úgy tudom, hogy a lilypie-s oldalon a képet lekicsínyíti a program,én legalábbis nagyot tallóztam,és kicsi lett.
Vendég

Petri-Most nézem,hogy csak 3 nap van a kicsicsajaink között :P De jó!!!
Vendég

Sziasztok!

Kriszti: ha mi délután indulunk, akkor Dorinával nem lehet bírni. Ha délelőtt elindulunk akkor bírja a délutánt is. Így működik :)
Majd viszek neki valami ebédet. Ha később jössz, az sem baj, szerintem senki nem akar a tűző napon lenni.
Mi lesz ha esik?? Melyik legyen az esőnap?? vasárnap???

Én még nem rakok fel vonalzót és képet, így kicsit legalább különcködhetek :P

Csema és aki még nem tud majd jönni: úgyis szervezünk majd többször talit, egyik időpont biztos jó lesz!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Egyébként hozzánk is lehet jönni, lehet vonattal is (Nyugatiból Vác felé - Felsőgödig)
A vonattól 10-15 perc gyalog

Többiekkel mi van???
Nem írom ki a neveket, de aki 3 napja nem írt vegye magára!!!!! :D

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Zsu
Csináltam párat nem bírtam ki. :lol: :P :lol: :P

Bartika
Én Gödöllő előtt lakom 15 percre. És a szüleim visznek át. De ha nem lesz Ildinél, hozzám nyugodtan eljöhetsz én 12 percre lakom a hévtől. :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Jaj a képek lemaradtak

Kép

Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!!!!!

Megvolt ma a szuri a két kicsinek, elég érzékenyen vették, bőgtek mindketten :cry: .
Sajnáltam őket nagyon.

Natasára viszont nem tudom mi jött rá, nem akarja bekapni a cicit, úgy kel beleerőszakolnom a szájába, kell jó pár perc mire rákap, és végre eszik.
Viszont ma mérték, 4800(én tegnap 4830-at mértem :D ), és 58 centi :)
Meg is dícsértek minket.
Most meg szülői értekezlet volt a suliban, azért nem is írtam eddig.

Szerintem jó lesz a szerda.Épp most kakált OLi egy tök egészségeset!!!!!Éljen-éljen!!!:lol:
Szóval akkor szerintem oké lesz.Mikor akartok jönni?
Délelőtt kéne nem?
Kb.10-11 óra???
Akkor kire számíthatok?
Nancsi, Babetta, Bartika, Eszti, Kriszti???????
Akor ha mindenkinek ok, holnap küldök útvonalakt, viszont csak délután,vagy este, mert délelőtt Pesten leszünk .

Köszi a képre a kedves szavakat :)

Tünde, a pelenkázós-szoptatós szobában szopizott Nasa az Ikeában :)

Elvileg nekem is jó a 17.-e, de pontosan csak előtte héten tudom megmondani.

VokEszter, Mariann, kérdeztétek az update-t, most nem tartom, hiszen ezért valami tápanyagot is kell kapnia Nasának.
Viszont szerencsém van, mert most nem hízok,állok 65-ön,Pedig eszek csokit, kenyeret, szénhidrátot is bőven, van hogy este is, bár azért általában akkor jobban odafigyelek :)
És így tartom a +5 kiló maradék súlytöbbletemet :(

Holnap este jelentkezem, aztán pontosítunk :D
Puszi
vas

Babetta
Nagyon szuper lett, olyan mint ha egy fotós csinálta volna :)
vagy lehet hogy az vagy :lol:
Lányomnak is nagyon tetszik, Levente nagyon édes :P

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Csak erről az oldalról gyorsan:
Hú de cuki Levi, meg Martin :D :D :D
vas

Babetta: tök jó lett :) :)
És egyáltalán... Itt csupa gyönyörű babát láttam :) :)

Kalandoztunk a hétvégén: meglátogattuk anyósomékat Recsken, vonattal. Gergő szuperül vette az akadályt :) És elbűvölt mindenkit.
Lucának viszont hosszú ennyi utazás egyben - oda is vissza is megszenvedtük az utolsó fél órát. Viszont őt elbűvölte, hogy a vonatokon van WC :lol:

Borcsa
KépKépKép
borsts

én is, én is szeretnék szopipárnás képet csinálni!

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Szerencsére mi is megúsztuk a lázat az oltás után. Pedig annyira izgultam.

A találkozóra csak a mamák és a babák jöhetnek vagy esetleg a papák is? Kép Kép

KépKép
KépKép
scullyx

Hogyan csináltatok vonalzót? Én nem tudom, hogy hogyan kell :(

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok,
csak egy gyors bekukk, mert tiszta hulla vagyok. Lidi alig aludt az éjjel és fél 5-kor vigyorgott rám, hogy jelezze ő már kialudt. :(
Babetta,
nagyon-nagyon édes Levi! Édes lehet masszírozáskor.
Vas, Cory,
szépek a csajok.
Ildi,
örülök, hogy jól van Olivér.
Eszti,
volt szuri?

Mariannka,
Te is csepeli vagy????? Hol laktok? Ki a védőnőtök?

Anita,
mi ujs?
Barika,
szépen nő a lánykád! Nyugi. az én lányomra is mindenki azt mondja, hogy Picike. Még a Heim Pálban is azt mondta a dokinő, hogy ők ilyen kis husis babákhoz vannak hozzászokva.
Babcika,
hogy állsz a beadvánnyal? Cuki Lili, ahogy nézi a fákat. :)
Anita,
tanulsz?
Zsu, Faby, Scullyx,
nagyon édesek a gyekőcök!!!! :)

Na pussz. Megyek aludni
angi79

Angi! Csodaszép Lidike is! Olyan kislányos ő is! Igen már nekem is feltűnt, hogy nem látszik rajtuk, hogy híznának!

Vas Ildi! Hát én gyalogosan vagyok, szóval ha valaki nem tud esetleg felvenni, akkor nem vállalnám a fél óra gyalog utat... :D

Babetta! Ha nem haragszol meg a 12 percet sem... :D

Cory! Azóta is két mellből szoptatom Pötyit, így most jól lakik (átlagosan 110 grammot eszik, de már csak 4 óránként kér enni, éjjel kibírja 5-6 órát is). Már csak egy valamitől tartok. Nem lustul így el? Mert nem kell annyira szívnia, jön jobban a tejcsi.

Valaki írta, hogy szokott sírni a babája evés közben? Nekem tegnap este volt ilyen először és a frászt hozta rám. Mert amúgy nagyon jó evő volt, 10 perc alatt kajált mindig be és most vonaglott, szívott kettőt, sírt... :( Ma napközben minden a régi volt, erre ma este megint a tegnapi műsor... Van valakinek ötlete mi lehet a baj? És miért csak este??? Nagyon rossz volt nézni szegényt, mint aki szenved... de a hasa nem fájt, nem húzta a lábacskáit és amúgy meg megette a szokásos 110 grammot. Mi lelhette szegénykémet?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Babák tündérek!!! :lol:

Tali miatt irigykedem :cry:

Angi-Köszi :lol: Holnap mindenképp befejezem,ma már nem bírok gondolkodni.De már nem tudom hová kicsinyíteni a betűméretet olyan hosszú,állítom egy fél szakdolit megírtam :cry: vagy :lol:

Én is megyek aludni,mert attól,hogy Lili alszik éjel,én még minidg nem tudok rendesen,csak fülelek ezerrel. :cry:

Jó éjt!!
Vendég

Sziasztok Lányok!

BArtika!
Én írtam azt hiszem először, hogy sírunk szopi közben, de nekünk azóta nem sűrűn volt. Lehet csak itt kellett panaszkodnom róla. Én egyébként konkrétan semmit nem tudok vele csinálni, csak annyit, hogy az első sírás után büfi, aztán megint, de nem lehet öt másodpercenként büfiztetni.

Jelentem ma vagyunk hét hetesek (bármit is ír a vonalzó) és ma voltunk 5050g! A centit nem tudom, csak annyit, hogy már 74-es ruhánk is van.

És egyébként most azért voltam ilyen sokáig ébren, mert orvosi műhibákról olvastam a neten. Borzalmasak.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Jó reggelt kismamik! :D
Megpróbálok a keresztelőről képet feltenni, ha sikerűl

Kép

a szertartás

Kép

a keresztszülökkel

Kép

Szófi

KépKép
csema

Sírás a cicin:
Ez időnként Nálunk is előfordul, de én azt figyeltem meg, hogy főleg akkor csinálja, ha nyűgös,
Csütörtökön megyünk a 3 hós oltásra, megint izgulok, pedig a múltkor nem volt gond.
Pénteken Krisztián ballag az óvodából szóval mostanság sűrű a program.
De igyekszem gyakrabban jönni!
Pusszancs mindenkinek, babáknak, mamáknak

KépKép
csema

Helló babák és mamáik
Barti: Ez még nálam is talány, hogy miért sír evés közben. Megfejthetetlen. Először arra gondoltam, hogy kevés a tej, ezzel kezdődött a parám, de aztán most gyarapodik, szval ez is csak egy hepp szerintem.
Vas: Nem akarlak ijesztgetni, de nekem így kezdődött a szoptatási sztrájk. Először alig tudtam a szájába rakni a cicimet, annyira hadakozott ellene, a végén meg egyáltalán nem tudtam rátukmálni. Ha esetleg nálatok is ez van, úgy tudod átélni ezt a krízist, hogy alvás után mindjárt rakd mellre. Ilyenkor még nincs a kicsi teljesen tudatánál és el fogja fogadni a cicit. Mi 3 napig játszottuk ezt, majt abba marat az ellenkezése

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Bartika: nem fog ellustulni, mert így is kell dolgozni a tejért.
Lizánál is előfordul, hogy sír szopi közben :(

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Lenne egy kérésem-már megint-hordozókendőügyben.Hogy kell megkötni,3 hetes a babám,neki való pózok kellenének.Tudtok vmi magyar nyelvű érthető leirást?Tudom hogy Ti sokan használjátok,dolgoztok is közben,már házimunkára gondolok.Nekem ez a kendősdi nem volt eddig szimpi,de muszály kipróbálnom mert nagyon ölbebabám van.Csak nehéz elképzelnem hogy lehet vele rajtam bmit is csinálni.Köszi előre is.

KépKép

KépKép
pilchard

Látom Gyöngyi, te is szemezel ezzel a színnel, de azért én is használom továbbra is! :)

Babák csodaszépek, imádok gyöngyörködni bennük! Dobáljátok még a sok képet! (Zsu, Babetta: édesek a szopipárnás képek, lehet én is ellopom az ötletet :lol: )

Mi jól vagyunk: Botus nagyon jó fiú, éjszakát továbbra is ügyesen végig alussza, valamint nagyjából a déleőttöt kb.10, néha 11-ig. Egész nap ennyi az az időm, amit a háztartásra tudok fordítani, meg tanulnom is kell, mert pénteken és szombaton is vizsgázok :( Azt már nem is mondom, hogy erre meg végképp semmi időm, de egyrészt nem is ez a legfontosabb, másrészt egyéni szoc. probléma :D
Botondkám egyre ügyesebben fog, persze a legkönnyebbek a ruhadarabok, pelusok, de egy-egy állatkát is megkap fülénél, orránál fogva, és persze egyből tolja a szájába :D

Szóval, Angi ez van velünk, ezért jövök kevesebbet. Azért este átolvastam mindent, de se erőm, se kedvem írni nem volt. Sajnom reagálgatni nem is tudok, mert elfeljtettem mindent :(

Angi: Andiéknak bejött a chamomilla? Nagyon ügyik vagytok Lidivel. Ja, és még nem is gratuláltam a fogászhoz a nagylánynak :)

Eszti: Oltás megvolt? Hétvége milyen volt? MSN-t be sem merem kapcsolni, mert előtte ragadok, mégha alszik is Botus.

Csema: Nagyon szépek vagytok!

Cory: GYönyörű Liza!

Ildi: Szenzációs a négyes!:) Örülök,hogy már jobban van Olivér.

Tali: elméletileg továbbra is kacérkodunk az útrakeléssel, de ez nálunk ugye nagyon bizonytalan. Nem is tudom,nem -e lesz akkor vmi vizsga (uv esetleg?), meg azért még pici a bébi, és nem tudom előre kiszámítani. Tehát mi kérdőjelesek vagyunk :D:D

Forgolódó babáknak gratulálok! Nálunk még csak anya segítségével van gyakorlás. Ducikámnak nem is tudom, mikor fog sikerülni. Párszor már oldalra fordult , de csak véletlenül...szerintem csak billent :D

Bocsi,hogy csak 1-2 embernek írtam külön!

Mennem is kell, mert ma hamarabb lesz ébresztő. az első is hamarabb volt kicsivel, mint máskor!

Sokan nem írnak mostanság... :(

Anita
Kép
Kép
_anita_

Boti akkor sírdogál szopi közben, ha iszonyatosan fáradt, és nem úgy jön a tejcsi, ahogy szeretné. Ilyenkor váltogatom a cicit neki (lehet helytelenül, de nincs következménye, sőt...), és ez általában bejön!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: Aha, próbálgatom, ez volt a legszimpibb szín, de van, hogy elfelejtem színezni.De ha gond, akkor marad a fekete :lol: Hogy tudok msn-en címet kreálni, hol lehet fellépni rá? Én találtam 1 honlapot, de az angolul van, az lenne az?
Scullyx:Örülök, hogy megtaláltad "helyes utat" a topikba :)
Kicsit kezd aggasztani, hogy este csak cicin hajlandó elaludni. Mi lesz majd ha nem lesz tejcsim, hogy fogom elaltatni?

Kép

Kép
pgyöngyi

Ja, az én babám is megtud fordulni éjszaka. Úgy csinálja, hogy hanyat fekszik, elkezd kalimpálni a kezeivel, erre én felébredek, óvatosan megfogom és hasra teszem. Ez a lusta verzió :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

Szelivi :lol:
Én nem tudnék ilyeneket olvasni(orvosi műhiba), a szívem szakadna meg. Ha a tv-ben van valami hasonló akkor is inkább elkapcsolom.

Gyöngyi :lol:
ha már nem lesz tejed altasd el cumival persze csak ha nem vagy nagyon cumiellenes.

sírás a cicin: ritkán előfordul nálunk is. Nem tudom miért :roll: talán mert nem ömlik a szájába a tejcsi. Tegnap délután kint voltunk az udvaron, Timi egy kicsit óbégatott, én erre megkínáltam a cicivel hátha éhes vagy szomjas. Ő szívott egy párat épp csak annyit, hogy beinduljon a leadó reflex. Spriccelt a tej a szájába ö meg röhögött ezerrel és persze én is. :lol:

Egyébként jól vagyunk. Naponta többször is próbál oldalra fordulni kisebb nagyobb sikereket ér el. Amikor már mérges, hogy nem jön össze akkor segítek neki. Oda tartom az ujjamat és ő megkapaszkodik és húzza magát. Rájött hogy így könnyebb.
Az öklét meg állandóan tömi a szájába vagy ami a kezében van.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyögyi: Dehogy baj :D A képünk, és a szalagunk úgyis megkülönböztet egymástól! :)

Mariann: Neked akartam még írni,hogy én is híztam szopi alatt. Boti születése után leugrottak a súlyok, sőt, kezdtem elvékonyodni :D, de most...persze nem csodálkozom, egész nap akkor eszek egy igazit, ha Boti elaludt kb. este 9 körül, meg a fagyik, csokik (ezeket tudom nyomni séta közben is)... Én sem vagyok kibékülve a hasammal, sőt az enyém még csíkos is kicsit. 2 héttel Boti érkezése előtt csattant ki a bőröm, és nem is vészesen, mégis ronda :( De tegnap voltam 6 percre szoliban, szigorúan cicit védve :), kíváncsi leszek, segít-e. Még a vágás helye is elég piros, nem tudom, mikor fehéredik már ki...

Ja, és Boti napok óta tanulmányozza az arcomat. Annyira édi. Tegnap már apa arcát is megmerte (félve) érinteni, de nekem már a számat, orromat csípkedi, és figyel közben, meg mosolyog nagyokat, persze mert én is majd kidurranok közben a nevetéstől :lol:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Lányok, mégegyszer megkérdezem, hátha valaki tudja a választ. Hogy teszem be a vonalzót a profilomba?
A másik kérdesem pedig, hogy apák is jöhetnek a talira vagy csak baba-mama tali?

KépKép
KépKép
scullyx

Scullyx: persze, hogy jöhet apa! szerintem mi is családilag megyünk, aztán apa ellesz a nagyokkal, meg a Te pároddal :P

Gyöngyi:
www.msn.com
Itt rákattintani a bal oldalon lévő messenger feliratra., majd magyar oldalon a "szerezze be ingyenesen" piros feliratra
Mentés,majd a értelemszerűen kitölteni az adatokat

Én is mindig cicin altattam el Dorinát és 17 hónap után, amikor már nem szopizott, akkor cumisüveggel aludt el, amiben tej volt (tápszer). Persze van olyan gyerek, aki e nélkül magától is elalszik!

Bartika: én is kifigyeltem, hogy főleg akkor sír cicin, ha nagyon fáradt és valahogy nem úgy jön a tej, ahogy ő szeretné

Babetta, Zsu: cukik a babák!!! :)

Anita: azért ha tudsz mindenképp gyertek el a talira! tudom, hogy Nektek elég messze van, de azért várunk!!!! :D

Csema: szépek a képek! Biztos az esemény is az volt!

Mi Istenhívők vagyunk, mégsem kereszteltük meg egyik gyereket sem, majd ha felnőnek eldöntik hova akarnak tartozni.
Persze ahány ház, annyi szokás:)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Scullyx :lol:
ha már megcsináltad a vonalzót akkor egyszerűen a középső kódot be kell másolni az aláírásodhoz. Aláírás a profilban van.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jaj de jó. Akkor mi is megyünk a talira. Nem nagyon volt időm olvasgatni mostanában a topikot. Leírná valaki, hogy hol lesz és hánykor? Azt tudom, hogy 17-én szombaton.
Nagyon köszi

KépKép
KépKép
scullyx

Anita
Jó hallani rólatok.
:D Én dagi helyet dadinak hívom néha Levit ,és úgy vigyorog rá.
Jó lenne, ha tudnátok jönni talira. :P

Petri
Ököltömés nálunk is megy. Még nem találta meg az ujját.

Gyöngyi
Lusta verzió :lol: :lol: :lol:

Csema
Hú akkor nálatok zajlik az élet. :)

Köszönjük a dicséreteket :lol:

Zsu
Dehogy vagyok fotós

6 hónap után ma megyek fodrászhoz, bár csak vágás lesz. Most kicsit nekem is kezd hullani, de még nem vészes.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Petri
Köszönöm, úgy látom sikerült is.

KépKép
KépKép
scullyx

Scullyx
:lol: :lol: :lol:

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok lányok
Egy gyors bekukkantás aztán a házimunka mert elvagyok havazva.
Köszönöm a dicséreteket :D

Csema
Gratula a kereszetelőhöz, én is szeretném megkereszteltetni Martint csak mi nem vagyunk összeházasodva és valószínű hogy így nem is fogják megkeresztelni. :(
Szofi nagyon helyes kislány :D

Jó olvasni hogy minden baba szépen fejlődik, fórgolódnak , kezdenek nyúlkálni meg fogni. Mi még itt nem tartun egyenlőre csak figyelünk de azt nagyon, ja meg beszélünk, vagyis gögicsélünk sokat./ Nem tudom miért írok többesszámba, mikor ezeket csak kicsi fiam csinálja :lol: /

Holnap lesz a fiam Bence ballagása az oviban, ő már nagyon várja mert imád szerepelni. már azt is kérdezte hogy róla miért nem raktam még fel képet a netre, mert azt akarja hogy mindenki lássa,hát ime a családom, Bence Ricardo, Joanna Michele, és Martin Gábor,. Mielőtt gondolkodóba esnétek Joi és Bence, az előző házasságomból születtek, apukájuk délamerikai azért ilyen barnák.

Na, már sok volt belőlem mára :lol:
Kép

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: