A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Fortiéknak nagyon sok boldogságot a bébihez!

Tipu
Állítólag minél elõbb el kell kezdeni krémezni a pocakot, sõt a fenéknél és a combnál is. Én már a 12. héten elkezdtem milupával kenegetni, ami sokak szerint nagyon jó. NEkem csak az a bajom vele, hogy hányingerem van az illatától, és jó lenne ha már elfogyna. Most áttérek a Frei Öl-re, errõl is jókat hallottam. ( állítólag szagtalan ) Ismeri valaki közületek?

Nyulika
Én is a Schöpf-Méreiben fogok szülni november végén. Lehet hogy találkozunk?

Lányok, beírtok engem is a táblázatba? 27 év, 1.baba, november 28. Budapest, Schöpf

köszi

brokkoli
brokkoli

Forti, Hoember! Kép

Annyira irigy vagyok, hogy mar talalkozhattok vele Kép
Levente: Boldog Szulinapot!!!! Kép

kamilla(16+1)
kamilla

Drága Brokkoli!

A táblicskuba természetesen beirlak, de a doki mit mond hány hetes a baba a pocakodban??? KépKépKép

Lányok aki nincs még benne a táblázatban de szeretne, az ne habozzon, mert nem harapok, csak kicsit nehéz a felfogásom, ezért legytek szivesek jól szájbarágósan ideirni nekem ok?KépKépKép

sasha

Kép
sasha

Szia Brokkoli,

Örülök, hogy találtam valaki "hasonlót" ilyen szempontból is! Kép Remélem, hogy találkozunk!
Szeretnék majd pl. tornázni menni, esetleg ott is. Kép Na?

Pussz

Nyulika
23+1
nyulika

Sasha!

Köszi, rendi vagy a baba 22 hetes most.

Nyulika,
én is örülök Kép( nem tudok vigyorit csinálni )
Szeptembertõl mennék tornázni a kerületbe, ahol lakom, de megnézhetjük a Schöpfiben is!
Melyik kerületben lax? Dolgozol még?

üdv
brokkoli
22
brokkoli

Sikerült a vigyori!
brokkoli

Holnap megyunk 3D-s UH-ra a Praxis rendelobe Kép Kép Kép
mar ugy varom!!!!
egyebkent itt a Babaneten ha regisztralod magad a praxis rendelojebe, akkor 1000 ft kedvezmenyben lehet reszesulni, igy nem 8, hanem 7000 ft-ba fog kerulni...

kamilla (16+1)
kamilla

Kedves Forti es Hoember! Nagyon nagyon sok boldogsagot kivanok nektek, Levinek pedig rengeteg tejcsit!Kép

Sasha,
a kiskonyvemben a januar 30 van beirva tovabbra is.Az uh-on kiderult hogy egy nappal idosebbek mint azelott gondoltak,de a szul.datumot nem valtoztattak meg.Gondolom mert meg ugyis sokat fog valtozni.Kép Szerintem Karira mar meglesznek mert az ikrek korabban jonnek.

Kataa,
az altalad emlitett konyvet nem talaltam,de egy masikat igen es mar meg is rendeltem.Kép Koszi a tippet!

cupp
Tipu
13+1
tipu

Jaj de jó, én is gratulálok Fortinak és Hóembernek a pici Leventéhez, és sok szép napot nektek!!!!!
franyo

Timici!
Most munkahelyrõl írok, sajna otthon vannak a szórólapok és füzetecskék amiket a védõnõtõl kaptam. Azt hiszem egy valamit különösen kérj, a Várandós Mamák Könyvét! Van benne egy (még nem lejárt!) kupon, tök jó csomagot adnak, ha kitöltöd. A csomagban van szintén egy csomó iromány, pelus, törlõkendõ, betét, stb. Én ma megyek átvenni, ha minden igaz. Utánakérdeztem neked a boltban, de ott nem tudnak ilyen füzetet adni, csak a védõnõd Kép. De fel a fejjel, hátha mégis kapsz tõle! A többi lap meg inkább reklám volt.

Pusz
Miszike
11+5
Miszike

Kamilla,

De jo akkor holnap szuper mozizas lesz.Kép
Jo otlet ez a regisztralas majd en is fogok mert ide szeretnek mennikb 3 het mulvaKép

Tipu,
Eszembe jutott a cim es szerzo Dr.Meneki Julia Ikrek konyve.
En is az interneten rendeltem meg anno a noveremnek.
Hat szep karacsonyotok lesz az biztos a babukkal,ahogy igy mindenkinek aki a vege fele jarKép

Lanyok,
En most annyira jol laktam es ez iszonyu jokedvel tolt elKép

A masik meg hogy pentek van es hamarabb megyek hazaKép

Edina,Iancsa,Mona,Pocok,Dec8,Zsuzsi74 Hol vagytok???
Vagy mindenki nyaral?????

Pusz
kataa
27+3

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Forti! Hoember!
Nagyon nagyon sok boldogsagot Nektek! Sok sok tejcit Leventenek!

Sasha
Remelem elmult mar a fejfajasod. Az tenyleg nagyon pocsek tud lenni, ugy mint Timici irta csak az segit ha fejbevagnak Kép

Timici
okos kis vedonod van. Igaz ez mas teszta de mi az elso alkalommal egy hatalmas csomagot kaptunk, mindenfele ajandek termekmintakkal (muzli, szappan, betetek, babatorlo stb.) egy babaapolasi konyvet, egy terhessegi utmutatot, egy a korhazat bemutati lapocskat, es egy csomo szorolapot. Kedevzmenyre jogosito bonokat.
Hasonlo csomagot adnak a baba megszuletesekor es a 4honapos vizsgalaton is.

Kamelia
Ha en 6 pohar tejet egesz eletemben megittam akkor sokat mondok. Nem sok az naponta? Mondtam itt a dokineninek, hogy nem fogyasztok tejtermeket, nem hisztizett velem, hogy marpedig akkoris kell, felirt kalciumot.

Kataa
A 20. es 30. het kozott csak 3 kilot hiztam, ez teljesen normalis, hogy nem egyenletesen hizol. Van aki az elejen tartalekol be, mint pl en, de volt itt koztunk egy leanyzo azota mar babas aki az elso 7 honapban szinte semmit nem hizott, kevesebbet mint Te es utana szaladtak fel a kilok. Ne izgasd magad szerintem, max legkozelebb kerdezz ra a dokinal, O majd megnyugtat.

Tegnap nagyon fura erzesem volt, elkezdett szurkalni az oldalam, nem fajt csak kellemetlen volt. Probaltam setalgatni, fekudni de egy jo oran keresztul ereztem. A baba is annyira beindult majd szetverte a babahazat. Biztos nagyon keves hely van mar szegenykenek es nyujtozkodni akart. Neha egyebkent mar annyira brutalis mozdulatokat tesz ami mindennek nevezheto de kellemesnek nem.

Edina 31+3
edina

Edina!

Köszi! A fejfájás elmult, kialudtamKép De az a migrénszerü fejgörcsöt nem kivánom senkinek sem! Remélem Timci is jobban van már! Jaj hát persze, hiszen irtaKép
Ha már most fájdalmasak a mozdulatai a babának akkor mi lesz még 9 hétig veled??? Hiszen egyre nagyobb-és-nagyobb lesz. Igaz hogy elvileg a 35-36 héten lelassul és inkább mocorog, de ez nem mindig van igy!

Na megyek lustizni egy kicsikétKép
cupp
sasha
30+2

Kép
sasha

Forti!
Olyan furcsa, hogy tegnap délután még mit sem sejtve itt irogattunk, és csak Levente tudta, hogy õ már indulásra kész... Nagyon kíváncsian várjuk a részleteket! Addig is reméljük, hogy jól vagytok!

Kataa,
igen, megnéztem, tényleg nagyon közel vagy! Kép Tök jó! És hol fogjuk sétáltatni a babákat? A Duna parton? (Bárcsak már ott tartanánk, igaz?)

Tipu,
hát ez a tejet inni/nem inni kérdés elég érdekes. Én azt olvastam róla, hogy akkor nem szabad inni, ha a kismama allergiás rá, egyébként meg sokat. De szerintem mint mindenben, itt is inkább a szélsõségeket kéne kerülni. Az is furcsa, aki napi rengeteget javasol. Egy ismerõsöm egyébként semmiféle tejterméket nem evett és ivott, amíg babás volt, csak mesterséges kalciumot. Háát, azért szerintem jobb a természetes. (A kisgyereke már 2 éves egyébként, és semmi extra nem látszik rajta.)

Hátrahajló méh témában: én babásság elõtt 1 hónappal voltam a régi dokimnál, nézett uh-t, mert volt egy balesetem, és mondta, hogy hátrahajló méhem van, feküdjek majd sokat hason. Amint megtudtam, úgy is tettem. Mire a 9. héten mentem az új dokihoz, õ már észre sem vette! Ezek szerint "egyenesbe jött", vagyis használt a recept!

Sasha,
nekem is vannak pont ilyen fájásaim!!! Alulról jön, de nem megy "fel". Én úgy vettem észre, hogy akkor, ha megerõltetem magam, de lehet, hogy csak úgy ok nélkül. De majd megkérdezem a dokit hétfõn!

Mindenkinek pusz
Miszike
Miszike

Edina,

A védõnõnél a kórházat bemutató lapocskán minden kórház rajta volt, vagy csak amelyikbe mész?
Most nagyon jó, hogy ennyit írtok a védõnõk szeretet-csomagjáról, mert így legalább tudom mit kell hétfõn kérni.

Hóember remélem fog még a hétvégén jelentkezni.

Nyúlandi
nyulandi

Edina,
Pont most hianyoltalak.
Persze megkerdeze mmad a dokit de ugy dontottem tobbet is fofgk enni nem erdekel a ha nem vagyok ehes,mert gyakran mast sem eszem csak gyumit,belelertve a dinnyetKépNalam a napi 5 etkezesbol 2 tuti gyumi vagy joghurtok.
Nekem is tegnap randalirozott de nagyon,pont azt figyeltem meg hogy mostmar sokat van fent.

Tejivas tema:

Nekunk a tanfolyamon azt mondtak hogy napi 6 dl boven eleg belole.En 3-at szoktam ,de neha kalcium pezsgozom is hogy ne gorcsoljon a labam.

Miszike,
Hat nalunk van egy csomo nyugis utca es a Dunapart is jo hely.MEg az udvarunk is nagyon nagy ugyhogy majd jossz es babazunk+ dumcsizunk ezerrel a tavaszi napfenybenKép

Pusz
Kataa
27+3

Kép
Kép
kataa

Nyulandi
En nem MO-on fogok szulni, nekem nincs vedonom. Minden vizsgalat, noverkes (suly, vizelet, vernyomas, ha kell labor, cukor stb) uh, doki egy helyen van.
Bocsi, hogy osszekevertelek, de ezert is irtam, hogy az en helyzetem mas teszta.

Edina 31+3
edina

Kataa
Van, hogy en egesz nap mast nem eszek mint dinnye, tudom nem tul egeszseges, de mas egyszeruen nem megy le. Ebben a hosegben nem kivanok semmit. Azt meg, hogy a nagypocakos kismama fal nem tudom honnan vettek (a filmekben allandoan ezt latni 5 tanyerral maga elott) ha en feleannyit meg tudok enni mint pocakossag elott akkor mar sokat mondok.
Edina 31+3
edina

Elevitet vagy más vitaminkészítményt szed valamelyikõtök Tipun kívül?

Edina
A dinnyéért irigyellek, mert nagyon imádom de már most az egekbe viszi a cukromat, úgyhogy vizsgálat elõtt stop van.

Nyulandi
nyulandi

Forti-Hoember! Én is nagyon nagyon sok boldogsagot Nektek

Nyulandi én szedem az Elevitet, az elsõ terhességemnél is ezt szedtem. Én a Maternára hallottam, hogy sok feleleges vagyis nem is akkora mennyiségû vitaminra van szükség ami benne van.

Isme
isme

Edina,
Milyen igazad van,na meg azt hogy ejszaka kirabolja a hutot.
En elotte nagy falank voltam de most ejszaka nem ebredek arra hogy ehes vagyok maximum szomjas.

Nyulandi,
En szedtem Elevitet mar pocakossag elott is de az 5. honap vegen elallitttak vele ,fentebb irtam mar hogy miert.Most csak vasat meg MagneB6-t.
Az elso 3 honapban fontos mert ha hanyingered van azt eszel ami epp jolesik es nem azt amit kene.MEg segit a fejlodesi rendellenesseget is megelozni.

Kataa
27+3

Kép
Kép
kataa

Edina,
hát igen, én is örülök, ha fél adaggal lemegy, pedig nincs hányingerem, meg ilyesmi. Nálam inkább úgy változott a dolog, hogy eszembe villan egy kaja, és elég rosszul érzem magam, amíg nem ettem belõle Kép! Pl. puncsos süti, napokig kergettem, mire megtaláltam Kép. Meg kolbásszal és szalonnával szoktam álmodni többször is. Lehet, hogy a babóca soványnak találja a mamáját, és bízat, hogy egyek?

Nyulandi,
Én elevitet szedek, az elején minden nap, most meg amikor eszembe jut. Még semmi hatását nem érzem, de remélem, a babának jót tesz.

Miszike
11+5
Miszike

Nyulandi!

Én is szedek Elevit-et, a dokim szólt, hogy kezdjem el, és azt is megbeszéltük, hogy nem szedem a terhesség alatt végig, szól majd mikor hagyjam abba.

Ági
15+6
Ági

Kataa,
tényleg, mire az én picim megszületik, te már nagyon tapasztalt mama leszel, és bölcs tanácsokkal fogsz ellátni. Kép Jó? A tavaszi napfényt már nagyon várom!!!!!

Miszike
Miszike

Köszönöm a sok Elevit választ.
Szedem az Elevitet, mióta tudom, hogy van pocaklakóm.
Aggódtam, mert gyümölcsöt nem nagyon eszek, bár már odáig fejlõdtem, hogy akár napi egy alma is lemegy. Tejtermékbõl, is max. napi 2 pohár. Emellett az étkezési szokásaimon nem nagyon változtattam.
Csak féltem, hogy valamibõl túllövöm a babát, de ahogy most érzem, hogy húzza a méhszalagjaimat, rosszul nem lehet.

Bocsánat, ha érthetetlen vagyok, de jön valami hidegebb front mert nagyon hasogat a fejem.

Nyúlandi
(hétfõn már tudni fogom, hogy milyen "idõs vagyok" de a 12-be már remélem beértem)
nyulandi

Sziasztok!

Elevit:
Én is elevitezek, bár amíg nagyon hánytam nem szedtem, de utána újra kezdtem. Nekem senki sem mondta, se orvos, se védõnõ, hogy szedjem, csak úgy magamtól vettem.

Védõnõ-csomag:
Én mindössze a Kismama magazin különszámát kaptam tõle, és semmi mást. No meg a kiskönyvet. Se információs füzetke, se ajándékcsomag... Úgy látszik szegény az eklézsia... Kép
Amúgy egy barátnõm kapott ilyen kis információs füzetet, nála elolvastam, sok újdonságot nem tudtam meg belõle. De azért majd amikor legközelebb megyek, megkérdezem.

Kispici
15
kispici

Brokkoli,

én a X. kerületben lakom és ott nem tudok tornát, viszont azt mondják, hogy jó a kismami torna a Schöpfiben. A gyógytornász aug. 20 körülig nem lesz, de utána én mennék.
Én dolgozom, igen és még szeretnék is, ameddig lehet.

És Te melyik kerület?

Pussz
Nyulika
23+1
nyulika

Kispici és a többiek!
Amikor majd legközelebb megyek védõnõhöz, óvatosan megkérdezem, hogy mégis mitõl függ, hogy ki mibõl kap??? Én találtam újdonságot is, jó, tényleg vannak alap dolgok is benne, de pl. nekem fogalmam sincs, hogy milyen a 2 ill. 3 funkciós babakocsi, pláne milyet válasszak??? Milyen anyagból, stb. És ez is le van írva. Hátha tudok nektek kérni ilyen füzetet. Egyébként azt is írják, hogy szinte minden kórházban megkapod a csomag 2. részét, amiben a babagondozásról írnak, több termékminta, stb. Meg kéne kérdezni a már szült kismamákat, hogy ez is eklézsia-függõ-e?

Miszike
Miszike

Sziasztok!

Én is szedtem elevitet, az elsõ hónapban maternát szedtem, de ebbe sokkal nagyobb dózisban vannak egyes vitaminok, nyomelemek, mint az elevitbe, és azt is hallottam, hogy 5kg-os óriásbébik születnek tõle. Az elevitet 4 hónapos koromig szedtem, aztán azt mondtam, állj, eszek annyi gyümölcsöt, kefírt,.........-t, hogy nem kellenek a mesterséges vitaminok. Viszont vasat kell szednem, és MgB6-ot. Ezt nagyon ajánlotta a dokim, már az elején is. Errõl csak jót hallottam. Elmulassza a lábgörcsöt is. - amihez van "szerencsém".

Kispici
Mindenképp kérdezz rá, mert maguktól sok mindent nem mondanak. Nekem is mindig azt mondja: Van kérdése? .. ha nem lenne nem mondaná a dolgokat?

brokkoli
22
brokkoli

Brokkoli és Nyulika,
nem tudjátok véletlenül, hogy a kismama tornára csak úgy beeshetsz, vagy oda kell tartoznod? Ott kell majd szülnöd? Mert én is szeretnék a Schöpf-be járni tornázni, ha lehet, ott van az utcánk végén.

Miszike
Miszike

Szia Nyulika!

Én a XVIII. kerületben lakom, ott lesz torna is. Persze megbeszélhetünk majd valamit, és együtt is elmehetünk a Schöpfibe tornázni. Gondolom ez is inkább már szülés elõkészítõ?!Szeptembertõl már nem dolgozom ( már így is számolom a heteket, napokat )és utána ráérek ( gondolom én )
Te mikortól kezdesz el nézelõdni, vásárolgatni?
Én szept-tõl mindenképpen szeretnék. Magam elõtt látva sógornõm babonás példáját. ( Vidéken laknak, a baba megvan, a kókuszrost szivacs jövõhéten lesz meg ) ......mert nem akart elõre vásárolni.

Szerintetek jó ez a "mindent az utolsó pillanatban"? Ti hogy csináljátok, csináltátok?

brokkoli
22
brokkoli

Miszike!

Csak selytem, hogy mit takarhat a 2 ill. 3 funkció. Pl az 1 funkciós kocsi: Csak fekvõ helyzetben lehet benne a baba. Vagy csak ülõ helyzetben. A 2 funkció jelenti azt hogy a fekvõ helyzetbõl a ülõ helyzetbe lehet állitani. A 3. kérdéses, talán mózeskosaras??? Mindensetre annyit tudok, hogy kispocisan érdemes kiválasztani a babakocsit méghozzá olyan szempontokat nézve, mint a babakocsi súlya! Mert ugye nem mindegy hogy 20 kg-os vagy 5! Hiszen képzeld bele a gyerkõcöt a maga 5-10 kg-jával. Vagy amig nem tud menni... Hiszen babakocsistul kell cipelni a gyereket pl a lépcsõn...
Ha kispocisan elbirod a babakocsit, könnyünek találod akkor jó.
Annyit tudok még hogy a nagykerekes babakocsi jobb, fõleg, ha "8" kereke van. Azaz dupla kerekes. Hasznos lehet még ha van a babakocsinak tartórésze. Pl az ülés alatt olyan rácsos bigyó amiben különbözõ cuccokat tarthatsz, meg olyan zsák(tartó). Elnézést, de nem tuodm azoknak a nevét...Kép Ha látod ugyis tudni fogod mire gondolokKép
Én már kinéztem egy babakocsit még kb 19 hetesen. Akkor még meg tudtam emelni és könnyü volt. Most megint megpróbáltam megemelni, de már bekeményedik a pocakom, azaz nehéznek tünik... A márkáját ne kérdezd, csak ránézésre tudom melyik azKép

Na jó megyek mert már igy is kisregény lettKép
sasha
30+1

Kép
sasha

Brokkoli!

Nekem csak a kiságy van meg. Ezen kivül van 1db sapka és 2 db bodyKép Ennyi... Jó ehhez hozzátartozik,hogy nekem igértek babaruhát és nem tudom, hogy milyenek. Ha jók és elég akkor nem kell vennem, de ha nem akkor... Igaz matracot és kocsit mindenféleképpen nekünk kell venni, de majd szept körül...
Anno mikor Anyukámék engem vártak nekem nem volt semmim mig meg nem születtemKép Mig a kórházban voltunk Apukám és a Nagyim mindent megvettekKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Forti, Hoember,
GRATULALOK pici Leventehez !!! Olyan jo, hogy minden rendben es a sok aggodas utan vegre kibujt a varva vart kiscsibesz KépKépKép

Edina,

Hat lehet, hogy sok az a 6 pohar tej ... nekem is annak tunt, ezert is vettem kalciummal dusitottat. Mert az tuti, hogy nekem naponta ket poharnal tobb nem megy le, pedig en meg szeretem is ! Viszont en nagy sajtbarat vagyok es abban is van kalcium szerencsere.
Az szerintem mindegy, hogy tej vagy kalcium tabletta ( bar a termeszetes forrasbol allitolag gyorsabban-jobban felszivodik )! A lenyeg, hogy meglegyen az elegendo kalcium bevitel.

Ja , es en tudom honnan vettek a filmekben a "nagypocis kismama 5 tanyerral maga elott " kepet Kép Valoszinuleg talalkoztak velem elozo eletemben ...
Mar lassan ra sem merek nezni a merlegre. De mi a fraszt csinaljak , ha egyfolytaban farkasehes vagyok ?!?
Pedig nem sutizek, csokizom stb .. ehhh , majdcsak lejon valahogy !

A te peldad biztat Edina , ha jol emlekszem te irtad, en most 23 heten tartok majdnem 10 kg-nal.Remelem a vege fele en is csak max.5 -ot pakolok erre ra ... bar azert nincsenek hamis illuzioim Kép

Ugyhogy Kataa, orulj, hogy nem jott fel tul sok kilo. A babanak ami kell azt ugyis elveszi !!!

mindenkinek kellemes hetveget !
kamelia
22+6
kamelia

Sasha!
És mikor veszitek meg? Ha lesz megint fényképezõd, akkor megnézném,hogy milyet találsz jónak. Én is nézegettem õket, de nem tudom még, hogy érdemes-e külön mélykocsit venni? Az én babám téli lesz, kell majd bele a sok takaró, meg ruhácska, lehet, hogy a hordozó-méretût(jajj, hogy írjam le jobban... láttam olyat,hogy a kocsiülést/hordozót lehet kerekekre szerelni, vagy a babakocsi tetejére) nem lehet eléggé kibélelni, nem? Te milyet választottál?

Miszike
Miszike

Miszike,
sajna nem tudom, hogy ki mehet tornára, de gondolom bárki betoppanhat, igazán még nem érdeklõdtem utána.

üdvi
brokkoli
brokkoli

Miszike,

Én ugyan nem a MÁV-ba tartozom, de eljártam Sziszikével oda tornázni. Szerintem el lehet menni "külsõsnek" is, csak érdemes elõtte a gyógytornászt felhívni.

Brokkoli,

Én már elkezdtem a bevásárlást, apránként. Vettem komódot a babaholminak, meg sok apróságot (kisolló, vízhõmérõ, stb.). Ruhákat még nem vettem, mert azt örököltünk sokat. Babakocsit és autós ülést szintén öröklünk. Az ágyat, meg a pelenkázót megrendelem aug. végén, mert az kb. 6 hét mire készen lesz. Nos, én így állok.

És mondd, hol van a XVIII. ker.-ben a torna? És milyen torna az? Hátha beneveznék...

No, kedves leányok, úgy döntöttem, hogy nálam kitört a hétvége. Mindenkinek további kellemes idõtöltést!

Pussz
Nyulika
23+1
nyulika

Sziasztok Kismamik!

Én még tényleg nagyon "friss" kismama vagyok (6+1). Már régóta szeretnék közétek tartozni. Most még van bennem egy kis félsz, ugyanis 2000-ben volt egy vetélésem a 12. héten. Remélem, hogy most ez nem fog megtörténni. Szedem az Elevitet, és a MagneB6-ot.
Remélem, hogy maradhatok köztetek, mert biztos sokat fogok tanulni Tõletek Kép

Puszi

ecsv

Kép
Kép
Kép
ecsv

Miszike!

Olyat válaszotttam amit leirtamKép Én nem vennék külön mélykocsit, mikor a 2 funkció pont azért van, hogy ne kelljen. Azt is ugyanolyan jól ki lehet bélelni pokrócokkal. Utána mikor már ül és itt a nyár akkor meg dobhatom ki a mélykocsit?? Felesleges pénzkidobás. Persze van olyan kocsi is amire rá lehet szerelni a fekvõ részt és amikor már nem kell ott a másik fele... Az a 3 funkciós amit én kinéztem az 35 ezerbe kerül. De mindjár keresek valami hasonló kocsiról képet a neten...

sasha

Kép
sasha

Kedves Ecsv!

Nagyon örülök Neked és kellemes babavárást kívánok! Remélem semmi problémád nem lesz ezúttal és egy idõ múlva (már amennyire lehet), Te is felhõtlenül tudod élvezni majd a "kismamiságot".

Lassan én is elhúzok haza, mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok,

sziasztok, puszi:

Ági
15+6
Ági

[url=http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/brumi/" TARGET="_top]http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/brumi/[/url]

probalá
sasha

Elfelejtettem írni a vásárlással kapcsolatban, hogy bár mindenki lebeszél még errõl a családomban, azért tegnap majdnem bõgõztem az egyik AZUR-ban, annyira édes kis rágcsákat és cumikat láttam babáknak...

Jaj-jaj! Nem tudom meddig bírom, hogy nem veszek semmit!

Most már tényleg puszi: Ági
Ági

Sziasztok!
Fortinak sok boldogsagot! Kép

En is bejelentekztem 3D-s UH-ra, en hetfon megyek a Kutvolgyibe. Vinnem kell a kiskonyvemet, videokazettat, az eddigi leleteimet es 8000 Ft-ot. Azt mondtak, meg eppen tudnak szurni majd Down-korra, es jol megnezhetjuk KisGombocot. Meg a beverzesek is latszodnanak (remelem, nincsenek), ugyanis 1 napja nem szedem az Utrogestant. A 11. heti UH-n (kicsit korabban kuldtek UH-ra mint kellett volna) nekem nem tudtak nyaki redot merni, ezert most jol jon, hogy meg lehet majd nezni. Kép

En MAternat szedek, teljesen magamtol. A doki szerint nem kell szedni, de a problemas korszakomban elkezdtem szedni. Mellette probalok minel tobb zoldseget, gyumit, fozeleket enni, de ez azert nem mindig sikerul. Kép Probalkoztam az Elevittel is, de baromi rosszul voltam tole. KépKép

A vedonom helyettese (meg csak a helyettest ismerem) adott 2 vagy harom tajekoztato fuzetecsket, az egyikben benne van valami kupon, minta Kismamat lehet vele kerni. MAsra nem emlekszem, de ha valakit erdekel, megnezhetem otthon. Kép
JA, mindez Obudan.

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Nyulika!

Torna a Hunyadi Gimnáziumban van 50-es vilivel a Határ úttól( gondolom a tornateremben ) , torna is és szüléselõkészítõ. Szeptembertõl indul, mert most szünet van. Aug. végén megyek védõnõhöz, kértem õt, hogy tájékoztasson bõvebben, úgyhogy csak akkor tudok bõvebbet.

Van még valaki a XVIII. kerületbõl?

Na, megyek én is haza,nem gájázom ma már.

pusz
brokkoli
brokkoli

MIszike!

A link amit fentebb irtam! Nézd meg. Ott vannak két-három-nagy funkciós babakocsik! Én 2 funkciósra gondoltam. Azt is jól ki lehet pránázni... És minõ meglepõ van 10.000-ért isKépKépKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Ecsv!
Üdv köztünk! Jó pocakosodást!

Gombóc!
Mit értesz azon, hogy "meg eppen tudnak szurni majd Down-korra"? Azt csak valahanyadik hétig lehet? A 12. hét elõtt vagy után? És az automatikusan benne foglaltatik a 3D-s ultrahang-vizsgálatban, vagy külön kérni kell?

Én is Elevitet szedek, de szerintem a harmadik-negyedik hónap után abba fogom hagyni, és is olyanokat hallottam, hogy óriásbébik születnek... bár ellenpéldát is hallottam már, hogy valaki végig szedte a kilenc hónap alatt, és teljesen normális súlyú babája született (ld. Elevites topik).

Egyébként én meg XI. kerületi vagyok, és a Szent Imre kórházban fogok szülni, van valaki még, aki ott fog?

Pussz
Franyo
franyo

Miszike
Ilyen nekem is van, mar hetek ota islerrel almodok, de max akkor eszek ha sutok magamnak, lehet, hogy hozza kene allni? Tud vki receptet?
Ha irsz egy email cimet elkuldom a babakocsink kepeit, szerint nagyon jo.

Nyulandi
Nekem azt mondta a doki, hogy ne aggodjak a baba ugyis elveszi ami neki kell, max az en keszleteim merulnek ki ezert kell beraktarozni, ezert is kell pl kalciumot szednem, hogy ne tegye tonkre a fogaim.

Brokkoli
En aldom magam, hogy nem hagytam lebeszelni a vasarlasrol, elkepzelem ahogy jollakott idosodo pingvin modjara most 40 fokban kene beszereznem a cuccokat... hat nem kellemes. Igy teljesen nyugodt vagyok, mar csak rendezgetem, mosogatom a holmikat. Igaz az agyunk meg nem erkezett meg, de jovo hetfore az is itt lesz.

Kamelia
en is remelem nem fog sokkal tobb feljonni, azert a 20 kilot nem szeretnem elerni egy 15-18ban kiegyeznek.

Nyulika
Na nekem ilyen aprosagok mint homero (ami egyebkent is foloslegesnek tartok) meg kisollo nincsenek, ezekrol a dolgokrol irtam egy listat es anyos kezebe nyomtam, hogy ezzel jaruljon hozza az unokahoz.

Ecsv
Boldog babavarast koztunk!

Sasha
Megkaptad a mailt tegnap? Kép

Lanyok irjatok oda a korotok, mert nem tudom mindenkirol hol tart. Sashanak megbocsatva, hisz velem egykoru igy nehez elfelejteni Kép

Edina 31+3
edina

Franyo,
felhivtam a Megatoys-ban levo 3D-s rendelot is, azt mondtak ok is, hogy 11-12 max. 13. heten a nyaki redo meretebol lehet latni, ha gond lenne Down-korilag. Kesobb mar nem, igy mikorra nekem idopontot tudnanak adni, mar nincs ertelme ezt a szuurest elvegezni, a masik, genetikait meg a 18-20. het kozott szoktak, annak meg meg nincs ertelme...

Aztan felhitam a Kutvolgyit, ott egy kedves holgy azt mondta, most meg eppen meg lehet csinalni ezt a szurest, es hetfore tud adni idopontot. Mondtam neki, hoyg en egeszsegi ellenorzes miatt szeretnem (de persze videora is venni), mert nem gondtalan a terhessegem. Azt mondta, hogy OK, menjek csak. Kép

Gombóc,
aki ha minden igaz, a baba merete szerint 13+2, de az utolso mensi apr. 20-an volt. Es jan. 25-re irtak ki. Kép
gombóc

Tud valaki terhes tornát valahol a piros metró vonalán? Egyáltalán mikortól lehet oda járni? Bár sohasem voltam egy túlmozgós fajta.

Gombóc,
Neked nem kellett visszamenned UH-ra? Múlt héten, amikor már azt mondta a nõgy., hogy 12 vagyok, a kórház szerint csak 11 hetes, így hétfõn megyek vissza.

Ecsv,
Üdv a táborban. Vigyázz magadra és a babádra.

Jó hétvégét mindenkinek

Nyúlandi
nyulandi

Edina!

Pill mindjárt utána járokKép

Gombóc!

Ez felhivás volt keringõre???KépKépKép
"aki ha minden igaz, a baba merete szerint 13+2, de az utolso mensi apr. 20-an volt. Es jan. 25-re irtak ki."
Most akkor beirjalak a táblázatba? Nem erõszak a disznótor!Kép Csak kérdezem, de igy egy kicsit bizonytalan vagyok, hihiKép

sasha
30+1

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: