Menta
2002.07.25 07:01
Egyébként mindkettõt a Brendonban, a Peg-perego termékeket csak õk forgalmazzák, de a hancúrszõnyeg kapható (és olcsóbb) a MegaToys-ban is. Mi a 26 darabosat 6.990.- Ft-ért vettük, látom, azóta GOrsi megírta a MegaToys-os árát is.
PiciLaci imád a kanállal játszani, és minden lehetséges bekapási módszert kipróbál. Néha úgy lenyomja a torkán a nyelét, hogy már attól félek, meghányatja magát. Ja, és most éppen egy fürdõs-kacsát rágcsál a hancúrszõnyegen hemperegve.
Lehet, hogy éppen most szúrom el a nevelését???
2002.07.25 08:37
Mi is megyünk szombaton és hétfõn is, de szerintem mondanom sem kell.
Ja, és örülök a babaprojektnek!!!!
Még az is lehet, hogy csatlakozom....
Ha Lucának fülbevalója lenne, akkor legfeljebb azért szólnának meg, milyen anya az ilyen, aki a kisfiának kilöveti a fülét.
Még Zsófinál gondolgodtam a fülbevalón, a kórházban olyan aranyosakat mutogattak. De letettem róla, láttam, hogy a szomszéd gyerekek hogy tépték ki egymás fülébõl. Majd ha õ is akarja, és egy kicsit nagyobb lesz. (Már megemlítette párszor, hogy szeretné...)
A hétfõi talin egész szolíd volt, nem is kiabált. (Ugye, többiek??)Ármin különben is az egyik kedvence (Baluval és Barnival együtt.)
Ha kiabál is, csak szeretetbõl teszi. 

Az anyósod nálunk is sok dologba bele tudna kötni.... 2002.07.25 09:43
jófej volt - de általában nem bírom ki kommentár-röhögés-sírás-falkaparás nélkül a megjegyzéseit. Andi! Ez csak természetes, hogy nálatok sem lenne rendben egy 's más!
SZerintem magában a mennyországban is akadna egy-két elrendeznivaló - na, de õk még "rendetlenkedhetnek" vagy 30-40 évig! 

Egyébként Luca ellen semmi kifogásom, remélem, ezt tudod?
Ármin minden kiabálástól megijed, csak a sajátjától nem.
2002.07.25 09:43
Majd felhívlak. Vedd fenyegetésnek!

2002.07.25 10:13
Mi másfél hónapig szenvedtünk vele. Igenis kell a száját kezelni!!!! Pelust benedvesíted jól glicerines bóraxxal (lehet nystatinos glicerines bórax is), és mindenhol átdörzsölöd vele a kis száját: alul, fölül, oldalt, ínyét, mindent. Erõsen. Miért bontsuk meg a belsõ egyensúlyát feleslegesen gombaölõ készítménnyel, ha helyileg alkalmazott kezeléssel teljesen meg lehet szüntetni ezt az állapotot?????? Melledre nem ment rá?
2002.07.25 11:50
Ismersz ennyire, nem? Elmosogattál? Én igen, sõt már sütöm a sütit szombatra.
Luca is segített, látszik a konyhán....
Ha már lesz ovi, ugye eljöttök valamelyik talira?? A dallamot én lekottázni nem fogom, de ha akarod, személyesen elénekelem. Nálunk is nagy sláger, igaz, apró változtatásokkal. 2002.07.25 13:07

Ó és a fogakért ne nagyon irígykedj mert azt a cicim bánja !!! 2002.07.25 13:36
/ akkor ez egy genetikusan programozott dolog ami akkor fog megtörténni, tehetsz te bármit, amikor eljön az ideje, és erre a szervezet, az agy utasítást kap.Természetesen egészséges babákra értve, a fejlesztõ torna és egyebek nem tartoznak ide. Nálunk a nagyobbik Márk hamar csinált mindent, még nem volt 7 hónapos amikor egyedül felállt, 9 hónaposan már járt, nem kaptunk neki cipõt a lábacskájára, a mászást kihagyta. A kisebb Mátéka viszont félévesen még nem forgott felülteve egy kicsit üldögélt, és szépen komótosan haladt minden mozgásfejlõdése! Mostanra Máté egy örökmozgõ imád mindenre mászni. Fára, mászókár, van egy fából készült váruk is pont ezért ,nagyon ügyes minden mozgásos dologban, kitûnõ az egyensúly érzéke, látnátok hogy görkorizik! 

2002.07.25 15:00

2002.07.25 15:56
2002.07.25 16:26
2002.07.25 16:48
Egyszer már hátra is dõl ebbõl, mert folyton vagánykodik, hogy félkézzel is megy.

2002.07.26 06:57

Akit Madike azonnal elbuvolt. Szeles mosollyal koszontotte, majd gagyaraszott is neki. A doktorbacsi meg megdicserte, hogy milyen aranyos szep nagylany. Ma a merleg 7540 gramot es 64 cm-t mutatott.
Es imad mindent a szajaba venni. Legfokepp a ket kis kezecskejet, ha az eppen tele van valami jatekkal, akkor a jatekot tuszkolja a szajaba vagy a rajta levo eloket. Mondta is a ferjem, talan nem kellene ennyire eheztetnem, akkor nem akarna mindent megenni
2002.07.26 07:01
Bar ki tudja, mit hordozok tudat alatt. Viszont regen azt mondtak, hogy az egeszen kiskorban kilott ful nem no be, vagy csak nagyon-nagyon sokara, mig a kesobbi igen. Ebbol nem tudom, mi igaz. Az biztos, hogy volt, amikor egy evig sem hordtam fulbevalot es nem nott be a lyuk. 2002.07.26 09:00
2002.07.26 09:16
Az neki a desszert.
2002.07.26 09:46
Fülbevalója és farkincája nem lesz, az tuti. (Tudjátok, egy hosszú hajtincs hátul, brrr.) Tetoválás, hát, egye fene
Csak sajnos az égegyadta világon MINDENröl nagyon határozott véleménnyel vert meg a sors! Itt a babaneten ritkán szoktam leírni, de most nem sikerült visszafogni magam.
Inkább elénekelem, de talán jobban jártok, ha Andi3 tanítja meg, mert az ö "apró változtatásai" lehet, hogy a valódi dallamot jelentik...
Nekem is volt ilyen, még pisilni sem tudtam elmenni. Kisfiad rendben?
2002.07.26 10:03
2002.07.26 10:43
Azért furcsa, hogy most már nemcsak cici kell neki. De úgy tûnik, ettõl a cici még rettenetesen fontos 
2002.07.26 11:51
2002.07.26 12:06
. A kis marslakó most 8 hetes és 15 mm. Szóval jövõ márciusban újra szülök. És tudjátok, mi a furcsa? Most sokkal jobban izgat, hogy milyen lesz a baba, mint az elsõnél. Kicsit szégyenlem magam, de lehet, hogy csak most kezdek belejönni az anyaszerepbe? Azért az izgatottságon kívül félek is egy kicsit, mit fogok majd két gyerkõccel kezdeni (pláne, ha a 2. is ilyen ördögfióka lesz), mivel eddig sem volt segítségem és valószínüleg eztán sem lesz
. 2002.07.26 15:44

simán megy majd minden meglátod csak az elsõ pár hónap lesz rázósabb, bár többen vannak körükötem akiknek a babái között kicsi a korkülönbség én nem válalkoztam erre. / Így a legnagyobbam és a pici lány között most aztán jó 9 év lett, a középsõ és kicsi között is több mint 5 lett./ 

Többen írtátok hogy bele kellene vágni a következõ babóca elõkészületeibe. 
/ 

2002.07.26 16:15

De gyógyul ez is valmi és már kevesbé fáj!

/Hát persze hiszen ahogyan apjuk mondaná:"Az én tyúkom tojta"õket

Egy járó gyereket nem igen lehet mászni tanítani mert azonnal fel áll amint meg tud kapaszkodni és ezt gyakorolja inkább. Ez MENÕBB nekik!
2002.07.26 19:03
PiciLaci hirtelen nagyon belázasodott, 5 órakor még tuti nem volt hõemelkedése se, fél hatkor meg 39,1 C láza colt.
Jön a java, megrémültem, felhívtam a gyermekorvosi rendelõt, ahol a pénteki rendelési rendrõl csak annyi van a kiskönyvembe beírva, hogy változó. Na, olyan mázlim (?) volt, hogy éppen a mi doktornénink rendelt, még tíz percig... Mondom neki, hogy hirtelen belázasodott, jaj, most mit csináljak? Úgy értettem, hogy rohanjak be vele a rendelõbe, vagy kijön a doktornõ ilyen esetben házhoz is. Õ viszont nem így értette, közölte, hogy adjak neki egy lázkúpot, és ha újra felmenne a láza, akkor hívjam fel az ügyeletet. 

Oké, tudom én, hogy péntek délután 10 perccel a rendelés vége elõtt egy lázas kisbaba nem öröm, de azért nem ezt a hozzáállást vártam volna el a gyermekorvosunktól. Idealista vagyok? Azt se kérdezte meg, hogy bágyadt-e a gyerek, kiütéses-e, vagy folyik-e az orra, egyáltalán semmit, a legminimálisabb érdeklõdést se tanúsította. Még annyi tanácsot se adott, hogy teáztassam, vagy szoptassam gyakrabban, nehogy kiszáradjon, ha lázas. Egyértelmûen csak arról szólt a hozzánkállása, hogy hagyjuk már békén.
Jó, még soha nem adtam neki semmit, és a szurikat beadni se hívtuk házhoz és fizettünk neki, hallottam róla, hogy van ilyen, de fölöslegesnek tartottam. Lehet, hogy akkor nagyobb hajlandóságot mutatott volna foglalkozni a problémánkkal.
)
2002.07.26 19:31
)2002.07.26 21:24
2002.07.26 21:29
. Persze tisztelet a kivételnek! És ha szerencsétek lesz - bár erre ne is kerüljön sor - egy nagyon rendes és lelkiismeretes ügyeletest is kifoghattok. Sajnálom, hogy a talira nem jöttök.
. 2002.07.26 21:58

volt! 

, remélem, nem lesz semmi komoly! A gyakori szopi csak jót tehet vele!
)! Felnõtt és gyerekrendelést is visz!
, és én mindenképpen szeretnék testvért Árminnak, ha lehet, többet is! És magunknak is még kisbabákat!!!! 

, de remélem, jó lesz más is!
, még ha bátran is viselte!

És irígykedem! És kíváncsian várom a tapasztalatokat, hogy milyenb terhesnek lenni egy másik pici mellett! 

2002.07.26 22:22
Nem baj, csak gyógyuljon meg!!!
És persze, hogy mindegy a neme! Elöször is meglepit szerettem volna, a lényeg az, hogy GYEREK, csak apu volt irtó kíváncsi. (A suliban is én voltam az egyetlen, aki nem akarta tudni, ki húzta Mikuláskor, és én sem mondtam el ám senkinek!) 2002.07.27 00:00
2002.07.27 00:15

a picurkádnak hogy jobban legyen , tudod a babák kevésbé nagy bajoknál is tudnak nagyon lázasak lenni, amilyen gyorsan jött megy is a betegség remélhetõleg. 

kis büszkék vagyunk, azért írtam, amit írtam, hiszen már említettem hogy én a kisebb fiamnál voltam így, már azt hittam valami baja van, de nem volt, csak amennyire különböznek kívülrõl annyira mások "belülrõl" is. 

/ki tudja hátha hat/. Kiderült mi okozta végül is a lázat? Majd írd meg ha igen. Este mindíg rosszabbul vannak egy kicsit, olyankor jön a láz is meg társai. A lányom erre elkezdett köhögni, hát príma lehet hogy mi is beállunk a sorba. Megyek !
2002.07.27 06:03
Aztán két-három napig volt lázas, a negyedik napon meg pöttyös lett, ami másnap elmúlt. A dokinéni az egyik mandulán látott egy kis tüszõt, kaptunk gyógyszert, amit csütörtök este kezdett szedni a jány, de hétfõn már kutya baja nem volt.

-t küldök Bainak és PiciLacinak.
, hanem a babakocsiban toligáltam, de elaludt.
2002.07.27 07:17

Most készülünk indulni a nagytalira. 2002.07.27 10:20
A fonokom is ugy bucsuzott, hogy szerinte legkorabban 4 ev mulva talalkozunk, mert tudja, hogy ugyis babazni akarok. A gyerek-taposomalombol persze neha en is szeretnek kiszallni, mert nekunk, anyaknak tenyleg 24 ora a gyereke. Foleg, hogy Peti is csak szopizik. 
2002.07.27 11:56
2002.07.27 14:09
ért, többet érnek a doktornéninknél.
2002.07.27 14:30
Egy pici, pillanatnyi csalódást éreztem, de Életem Párja olyan boldog volt, hogy emiatt hirtelen mégis örülni kezdtem neki, hogy kisfiú a pocaklakónk.
Pedig jó nagy szájjal hangoztatta ám elõtte, hogy neki mindegy (na jó, én is hangoztattam
), de amikor meglátta az UH-n a kis fütyikét, majd kiugrott a bõrébõl örömében!
2002.07.27 15:53
Jól kihasználom, hogy Apakommandó õrzi Lacikát.
Ráadásnak Életem Párját is ledöntötte az allergia (mi a fene virágzik ilyenkor?!), úgyhogy dupla okunk van nem menni.
Remélem nektek nem jött közbe semmi, és nagyon jól éreztétek magatokat!
Gyógypuszikat köszi!
De ezt még meg tudtam magyarázni magamnak, hogy végül is a túl sok, esetleg feleslegesen alkalmazott gyógyszer se jó, biztosan azért nem ajánlott semmit. Viszont a mostani viselkedése egy pillanat alatt eldöntötte a kérdést, sürgõsen utánajárok, van-e a lakótelepen (vagy a környékén) lelkiismeretesebb gyermekorvos, és "átigazolunk". Nem szeretném még egyszer átélni, hogy beteg a gyerekem, és ez egyáltalán nem érdekli a gyermekorvosunkat.
2002.07.27 17:42
2002.07.27 20:59
2002.07.27 21:50
2002.07.27 22:50
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint