Már megint itt vagyok, és már megint kérdésem van...
Ti hogyan oldjátok (oldottátok) meg a hozzátáplálás elkezdése után azt, hogy amikor már mást is eszik a kicsi, akkor azoknál az etetéseknél nem szopizik annyit, mint szokott? PiciLaci mostanában délben benyom egy csomó gyümölcsöt, és csak a nasizás kedvéért szopizik már utána, a cicim meg ki akar durranni a következõ szopizás idejére. Most megint fejem ilyenkor, mert ráadásul attól is félek, hogy "ellustulnak" a cicik, és a déli kereslethez igazodnak, délután meg kevés lesz a tejecske. Viszont elég kedvetlenül fejek azért, hogy utána kidobjam, mert büdös lesz.
Persze tudom, hogy lehetne elõször szoptatni, és utána kínálni a gyümölcsöt, csakhogy úgy nem fogadta el, amikor kezdtük az ismerkedést a kanállal, azóta meg így maradt. Mi a tapasztalatotok? Csökken a tejtermelés, ha napi egy evéskor keveset szopizik a baba? Vagy egy idõ után úgy beáll a déli lazításra, mint az éjszakaira? Egyáltalán ti hogyan csináljátok? Szopi után adtok kanalas kaját, ahogy a nagykönyvben meg van írva, vagy elõtte, ahogy a másik könyvben van megírva? Nekem a védõnénink is azt mondta, hogy elõbb adjam a kanalas kaját, és csak utána a cicit, de nem tudom, tényleg jól van-e ez így.
Este nincs ilyen gond, mert kb. 16 órakor szopizik, utána 18-19 óra körül, mikor mi vacsorázunk, akkor õ is kap krumplipürét tejjel, azután még 1-1,5 óra, mire fürdetés után szopizik, és akkor már kevesebb is a tejecske, meg ürül is a pocija, úgyhogy viszonyleg rendesen szopizik.
BMárti

rugalmas, szerintem teljesen természetes +- 1 óra csúszkálás. PiciLaci sokszor átalussza az evésidõt, de olyan is van, hogy hamarabb kéri a cicit, mint ahogy az óra szerint következne. Az éjjel pl. miután elszenvedett egy komolyabb pelenka-defektet, hajnali 3 órakor tisztába tettem, átöltöztettem, és kérte a cicit. Mondjuk örültem is neki, hátha így kevésbé fázik meg.
Soha többé!!!