[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Táplálkozás - Hozzátáplálás - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már megint itt vagyok, és már megint kérdésem van...

Ti hogyan oldjátok (oldottátok) meg a hozzátáplálás elkezdése után azt, hogy amikor már mást is eszik a kicsi, akkor azoknál az etetéseknél nem szopizik annyit, mint szokott? PiciLaci mostanában délben benyom egy csomó gyümölcsöt, és csak a nasizás kedvéért szopizik már utána, a cicim meg ki akar durranni a következõ szopizás idejére. Most megint fejem ilyenkor, mert ráadásul attól is félek, hogy "ellustulnak" a cicik, és a déli kereslethez igazodnak, délután meg kevés lesz a tejecske. Viszont elég kedvetlenül fejek azért, hogy utána kidobjam, mert büdös lesz. Kép Persze tudom, hogy lehetne elõször szoptatni, és utána kínálni a gyümölcsöt, csakhogy úgy nem fogadta el, amikor kezdtük az ismerkedést a kanállal, azóta meg így maradt.
Mi a tapasztalatotok? Csökken a tejtermelés, ha napi egy evéskor keveset szopizik a baba? Vagy egy idõ után úgy beáll a déli lazításra, mint az éjszakaira? Egyáltalán ti hogyan csináljátok? Szopi után adtok kanalas kaját, ahogy a nagykönyvben meg van írva, vagy elõtte, ahogy a másik könyvben van megírva? Nekem a védõnénink is azt mondta, hogy elõbb adjam a kanalas kaját, és csak utána a cicit, de nem tudom, tényleg jól van-e ez így.
Este nincs ilyen gond, mert kb. 16 órakor szopizik, utána 18-19 óra körül, mikor mi vacsorázunk, akkor õ is kap krumplipürét tejjel, azután még 1-1,5 óra, mire fürdetés után szopizik, és akkor már kevesebb is a tejecske, meg ürül is a pocija, úgyhogy viszonyleg rendesen szopizik.

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

BMárti,
én a délelõtti szopizáskor kezdtem Hangának gyümit adni. Elõször szopi, aztán gyümi. Aztán egy idõ után megfordítottam: elõször gyümi, aztán szopi. Most ott tartunk, hogy már egy egész üvegnyi gyümölcsöt/bébidesszertet megeszik tízóraira, és néha utána cicizik egy kicsit. Szerintem épp egy-két kortyot iszik ilyenkor.

Szerintem a cici egy idõ után alkalmazkodik a megváltozott igényekhez. Gondolom. Nekem ezzel nem volt gond.

Mi most az ebédnél fõzivel próbálkozom. Már itt is megfordítottam a sorrendet, és annyi fõzeléket eszik, amennyi jólesik, aztán cici.

Amikor te a krumplipürét adod PiciLacinak, akkor cicizik is?

Szila
Szila
 


Sziasztok!

De jó sokmindent írtatok, majd elolvasom.

BMárti,
szerintem az csak anyatej szag, nekem is néha felfordul tõle a gyomrom. Biztos jó, ha ráadásul steril zacsiba fagyasztottad le! Ki ne dobd!
Én mindig étkezés elõtt szoptatom Gabót. Délben is. Aztán eszik annyit amennyit. Felesleges erõltetni szerintem, fõleg, ha feszülnek a cickók. Már szinte szégyellem leírni, hogy az én drágaságom (azzal együtt, hogy alig eszik mást inkább csak kóstolgat) 9,5 kiló az elmúlt egy hónap alatt már megint csomót hízott és nõtt hosszra is. (ugyanakkor mászik, felül, forgolódik-tehát abszolút nem lusta). Ha elõbb adod a kajcsit hamarabb át fog állni a kevesebb szopira. Ha elõbb a tej, utána az étel, akkor tovább fogod tudni szoptatni, a tejtermelõdésre mindenképpen jobb. És ha éhes, úgyis be fogja falni a bébipapit!Kép

Ágci

Kép
Ágci
 
 

 
 

Sziasztok!
A legfrissebb tudományos álláspont az, hogy mindig elõször szopizzon a baba, és ha még éhes marad, utána kapjon mást.
Lehet, hogy így sokkal késõbb kezd "rendes ételeket" enni, de ez nem baj (sõt), hiszen azért nem eszik mást, mert jóllakik a szopival. Az én legkisebb lányom nyolc hónapig kizárólag szopott, és addig bizony, anyai efogultságom dacára el kell ismerjem, dagadt volt, mint egy kismalac. (Mióta mást is eszik, már csak teltkarcsú Kép )
Szóval szerintem engedjétek el a fületek mellett a családi szakértõk (meg az elavult elveket hirdetõ egészségügyiek) nyaggatásait.
Minden babának jó étvágyat! Kép Vera
vera
 
 


Sziasztok!

Szila! Akkor most Hanga hányszor, és mikor mit eszik? A tízóraira kapott gyümölcs az kajaidõban van neki, vagy két szopi között?
A krumplipürével úgy vagyunk, hogy az nálunk soron kívüli étkezés. A gyümölcs az ebéd, utána van még cici is. Lacika is benyom kb. 2 decit, de én inkább igazi gyümölcsöt adok neki, mint bébiételt. Egyszer kapott alma-õszibarack bébidesszertet, megette az egész üveggel, utána 6 (!) órán keresztül nem fogadta el a cicit, és folyamatosan jött vissza belõle a kaja, pedig máskor nem szokott bukni. Éppen a névnapi bulija volt (azért is nem értem rá gyümölcsöt pempõzni), és mindenkit lecsandázott, aki csak a közelébe került. Kép
Szóval a gyümölcs az rendesen akkor jön, amikor dél körül az evés következik, és van utána cicizés. A krumplipürét meg akkor kapja, amikor mi is vacsorázunk, mert már kinézi a falatot a szánkból. Kép Ez nála a délutáni és az esti evés közé esik, közelebb az estihez. Kb. 16-17 óra között szopizik délután, 19 óra körül vacsorázunk, õ krumplipürézik, utána 20 óra körül fürdik, és 20:30-tól elalvásig Kép szopizik.
Ágci! Töredelmesen bevallom (vessetek meg, kövezzetek halálra Kép), hogy szeretném, ha délben lassan kimenne a cicizés a divatból. Tudom, ronda önzõ dög vagyok, de olyan jó lenne már egy-egy kicsit kimozdulni, és én nagyon nem szeretek úton-útfélen szoptatni. Bajban vagyok azért is, mert kétféle (vagy inkább ezer féle?) táplálási tanácsot kapok, az egyik szerint lassan már csak reggel-este kellene ciciznie egy 7 hónapos babának, a másik szerint meg még csak most kellene kezdeni kóstolgatni mást is a cicin kívül. Én nem akarom túl korán elválasztani se, de 2-3 éves koráig szoptatni se Lacikát... Szóval a kétféle tanács közül egyik se tetszik, ezért igyekszem valamiféle középutat találni magunknak.


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

BMárti!

A kaja a köv.képpen alakul nálunk (persze vannak nálunk is köztes kaják néha):

7 óra körül: cici
10 óra körül: gyümi+ha kér, cici
13 óra körül: fõzi/húsos zöldség +ha kér, cici
16 óra körül: cici + fél adag tejpép(de ezt nem mindig eszi meg)
19 óra körül: cici

Este fél kilen körül fürdünk, aztán van még egy alvós cici is.Kép Na meg mostanában éjjel vannak az extra cicik, mert egy ideje éjjel is felkel, sõt idõnként kétszer is. És alig akar visszaaludni.

(Most is is két evés között, plusz cicin aludt el.Kép

A védõnõm engem is azzal nyaggat, hogy adjak neki kétszer fõzeléket egy nap, és jó sok kekszet adjak a gyümijéhez meg ilyenek, tudod, a súlya miatt. Most is egy hét alatt 6 dekát hízott, összvissz 6,9 kg a súlya. Mondjuk nem dagi gyerek az igaz, szerintem pont jó súlya van. (Egyébként egy kis kekszet a kecskeméti alma-õszijéhez szoktam rakni, mert mindig nagyon híg, és szétfolyik, a keksz egy kicsit megfogja, és rendesen tudom kanalazni a szájába. Amúgy imádja.)

Amúgy meg imádja a cicit szerintem, azt hiszem olyan lesz, mint a nagyapja, hogy kétévesen vitte a sámlit az anyukájához, hogy akkor õ most cicizni akarKép. Mondjuk azért ezt én sem igazán szeretném.

És szerintem nem vagy önzõ dög, nekem is vannak hasonló gondolataim.Kép

Üdv
Szila
Szila
 


Ja, és természetesen ezek csak hozzávetõleges idõpontok, szoktak eltérések lenni. Én azért próbálom ebben a mederben tartani a dolgot, hogy késõbb ne az legyen, mint a sógornõméknél, hogy össze-vissza kajál (bár inkább alig eszik) a gyerek, este tök késõn fekszik, reggel késõn kel.

Szila
Szila
 


Sziasztok!

BMárti,
szerintem jogod van eldönteni, hogy hogy akarod csinálni. Azt hiszem valahol ez természetes is, hogy az emberben kavarognak ilyen gondolatok (ezidõtájt). Mondjuk én most kitapasztalgattam a nyaralás alatt, hogy mennyit bír ki Gabó szopi nélkül. Jobban bírta, mint a cicim.Kép De, ha kapott akkor még jobban örült neki.
Én mindenképpen szeretném 1 éves koráig szoptatni legalább, aztán majd meglátjuk. Ezt már sokan ajánlották, az allergiák elkerülése végett is. Aztán lehet, hogy belevágunk a kistesó projektbe, akkor meg sok gyerkõc el is választja magát.
Az hogy hányszo szopizik egy idõs gyerkõc, az meg függ, azért hogy mikor kezdjük el mással is etetni, nem? Ugyi nálunk majdnem 6 hónapos volt. Azért ott biztos nem kell tartanunk, mint aki mondjuk el kezdi 4-5 hónapos korában... Én pl. még a 4-5 hónaposoknak való bébikaját adom Gabónak, vagy úgy készítem el, majd szépen fokozatosan jöhet a többi.
Azt olvastam különben, ha megkezdõdik a hozzátáplálás, elválasztás akkor jobb, ha kialakul egyfajta rendszer, az étkezési idõkben is. Pontosan az össze-vissza evések/nem evések elkerülésére. Szila, szerintem az tök jó, ahogy te eteted a kislányod. Nem értem miért kellene két fõzeléket adni egy nap a babának? Mi sem eszünk egy nap 2x töltött káposztát... Legalábbis nálunk nem divat!Kép
Milyen tejpépet adsz Hangának? A kis sámli az jó...!Kép

Jaj, de hosszú lett bocsi!

Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mikortól lehet rendes gyümölcslevet adni a babciknak. Mi 100%-os áltlában Happy day-t szoktunk venni, abban se cukor, se más. Kicsit olcsóbb lenne... Fõleg úgy, hogy ha egy decit kikortyol akkor már sokat mondok, mindig az én hasamban végzi.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy újra elöjöttek az evésrend gondok. Mi 6 hónaposan kezdtük a fözeléket vagy egy picivel elöbb mert nem volt oké a súlya. Persze azóta se ugrott meg, de mindegy. Õ is soványabb alkat. Bár akkora pocakja van mint egy kis budhánakKép
Szóval Hanna reggel szopik aztán 9-10 körül gyümölcs, délben fözelék (meg néha egy kis joghurt) Délután gyümölcs, vacsira fözelék, fürdés után szopik. Napközben még beszúrok 1-2 szopit, de csak iszik, nyammog és utána hatalmasat tud enni, szóval neki nem annyira elég. Meg most már ha higabb a kajcsi, akkor csak játszik vele, a darabosat imádja.
Na szóval azt akartam kérdezni, hogy szerintetek is sok a 2 fözelék? De mit adhatnék neki valami könnyü vacsi gyanánt. Most tejpépre váltottam, de nem különösen rajong érte, mert nincs vele munka. Van valakinek valami ötlete?

Köszi

Tikk
tikk
 
 


Tikk!

Szerintem teljesen egyedi, hogy a két fõzelék sok vagy kevés. MI például rendesen eszünk otthon, ebédre és vacsira is fõtt ételt. Ha ilyen nálatok is a rendszer, akkor mért ne ehetne a babád is egy nap kétszer fõtt ételt, történetesen fõzeléket? Enyémek anno azt ettek, a tejpép kategória mint olyan, teljesen kimaradt az életünkbõl. Végtére is tejbegrízt a nagyobbak se esznek napi rendszerrel nálunk. Legegyszerûbb megoldásnak az tûnik, hogy ha a család olyasmit eszik vacsira, amibõl lehet neki is csipegetni (levesbõl zöldség, párolt zöldség köret stb), akkor abból adni neki is.
Viszont ha késõbb nem lesz rendszer a napi két fõttétel, akkor tényleg felesleges a babánál ilyet bevezetni. Ilyenkor talán valami gyümölcs, esetleg -bár inkább egyéves kor után az érzékenység miatt- besûrítve valamivel?

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Szila! Ezek szerint Hanga 3 óránként eszik? Viszont jó nagyot alszik (aludt?) éjszaka! Ezért irígyellek ám! Kép PiciLaci még soha nem bírta ki az esti szopi után hajnali 5 - 5:30-nál tovább. Még akkor se, ha 9 óra után volt az esti szopi.
Én is hasonlókat gondolok, mint te, a védõnõvérem legkisebb fia futtában eszik, na, én igyekszem ezt megelõzni. PiciLaci is örökké kéreckedik kifelé az etetõszékbõl, ha már nagyon arénázik, akkor ki is veszem, de akkor nincs tovább kajálás. Mondjuk most még könnyû, mert ha nem evett elég gyümit vagy krumplit, úgyis bepótolja majd a szopizással. Remélem megszokja majd, hogy ha még enni akar, akkor az etetõszékben kell maradnia.

Ágci! Egy-másfél éves koráig én is mindenképpen szeretném szoptatni Lacikát, azután majd meglátjuk. Kép Talán nálunk is lesz kistesó project... Kép Lacika 11 nappal a féléves "szülinapja" elõtt kapott elõször egy kis gyümit, és kb. egy hónappal késõbb az elsõ kanál krumplit. Üveges babakaját nem nagyon kap, ha mégis, akkor a 4 hónaposaknak ajánlottat is jól megnézem, hogy odaadjam-e neki. Teljes tejtõl a disznóhúson át a ribizliig sokféle olyan összetevõt képesek belerakni, amit még nagyon nem szeretnék adni neki. Most 7 hónapos, és délben gyümölcsöt, este krumplipürét eszik. A következõ néhány hónapban nem is tervezek más étkezésekre is kanalas kaját adni neki. De igazából nem nagyon tudom, hogy hogyan tovább... Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Ágci,
mi sem eszünk kétszer töltött káposztát.KépKép
Milupa HA vaniliás tejpépet írattam fel a dokinéninkkel, nagyon bírja Hanga. Bár az elmúlt két napban nem nagyon ette meg, úgyhogy ma vettem csokis Hipp tejpépet. Kíváncsi vagyok a reakcióra.Kép

Tikk,
Hanga sem egy vaskos alkat.Kép

BMárti,
hát van, hogy három óránként, de akad, hogy négyóránként eszik. Attól függ, hogy jön ki, mennyire kajás. Éjjel pár héttel ezelõttig nagy általánosságban elmondható volt, hogy 22 órától kb. reggel fél hétig aludt. Aztán negyed órát még magában dumált és játszott a kiságyban. Na, most is így megy ez, csak most már egyszer-kétszer fel is kel éjjel, van, hogy nem akar visszaaludni, van, hogy kitolódik a reggeli ébredés meg ilyenek.

Üdv
Szila
Szila
 


Sziasztok!

Az lehet, hogy nem eszünk kétszer fött kaját, de akkor mit egyen vacsorára a baba? Neki már abszolút nem elég a szopi. Nem lakik vele jól. Ha gyümölcsöt adok neki attól egy idõ után éhes lesz, legalábbis ha magamból indulok ki.

Tikk
tikk
 
 


Sziasztok!

4 napig nem tudtam jönni, és mennyit írtatok!

BMárti! Én ebédre a fõzeléket a tejcsi elõtt adtam Rominak, és tejcsit sem kér mindig utána. A cicim alkalmazkodott a déli alacsonyabb tejtermeléshez, de ez a többi étkezésnél nem lett kevesebb a tejcsim. De ez nem szentírás, tudod: ahány ház - annyi szokás. Mindent tégy úgy, ahogy neked és Pici Lacinak a legjobb.
Védõnõvéred történetérõl jut eszembe, hogy elhatároztam, nálunk is meghatározott idõben történnek majd az étkezések, nem szeretném, ha - mint unokahugom kislánya - Romola is futtában enne. Tehát - természetesen Romi igényeibõl kiindulva - elõre meghatároztam az idõpontokat, mikor kellene ennie. Az idõbeosztás a következõképpen alakul:
(FIGYELJ, SZILA Kép ) 7, 10, 13, 16, és 19 órakor eszik. (Illetve, nálunk van még egy 22 órás étkezés is.) Ez még csak 3 napja próbál így mûködni, kíváncsi leszek 1-2 hét távlatából a tapasztalatokra.

Nyekergés van, mennem kell, sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!

Laura,
KépKépKép
És én akkor is igyexem ezt a kajarendet tartani, ha mondjuk nyolckor van a reggeli. Aztán elõfordul az is, hogy egy hosszabb szunya után nem egykor, hanem kettõkor van ebéd. De ez belefér. Azért akadnak napközben plusz cicizések is.Kép

Ágci,
ez a 100%-os gyümölcslé engem is érdekel. Mondjuk én a narancsot nem iszom, mert ég a gyomrom idõnként tõle, de ott a Hohes C 100%-os almaleve (acerolával).
Bár szerintem, ha nincs benne semmiféle tartósítószer vagy ilyesmi, akkor nyugodtan adhatunk a babciknak. Én azért még egy kicsit felhigítanám forralt vízzel.

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a joghurtot is csak egy éves kora után lehet adni? Na, mindjárt utána is nézek.

Üdv
Szila
Szila
 


Szila!

Hanna már falja a kis petit danone joghurtokat. Elvileg csak a tiszta tehéntejet nem lehet adni nekik, a savanyított tejterméket lehet. Sajt, túró, joghurt, krémtúró, túrórudi.Kép Valahol írtak egy 8 hónapos korhatárt, de én úgy gondoltam, ha már sok mindent eszik és kipróbált, akkor már nyugodtan ehet ilyeneket. meg aztán már elmúlt 8 hónapos.Kép

Jóéjt

Tikk
tikk
 
 


Sziasztok!

Szila! Az hogy van, hogy az egyik tejpépet felírattad a doktornénivel, a másikat meg csak úgy megvetted? Olcsóbb felíratva, vagy van olyan fajta, amit csak receptre lehet kapni? Én már a tápszereknél se értettem, hogy tele van a DM velük, de a védõnénink azt mondta, hogy csak a doktornõ döntheti el, hogy kapjon-e, és ha igen, akkor milyet. Szerencsére nem volt rá szükségünk, így nem is feszegettem a témát, de most elgondolkoztattál. A tejpépet is csak "orvosi rendelvényre" lehet adni a kisbabáknak?
A napirend az nálunk is meglehetõsen Kép rugalmas, szerintem teljesen természetes +- 1 óra csúszkálás. PiciLaci sokszor átalussza az evésidõt, de olyan is van, hogy hamarabb kéri a cicit, mint ahogy az óra szerint következne. Az éjjel pl. miután elszenvedett egy komolyabb pelenka-defektet, hajnali 3 órakor tisztába tettem, átöltöztettem, és kérte a cicit. Mondjuk örültem is neki, hátha így kevésbé fázik meg.

Laura! Romi még csak délben kap kanalas kaját, és az összes többi étkezés szopi? Nagyon várom a további tapasztalatokat, hogy hogyan válik be a "napirend".

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


szisztok!

Eleinte én is próbáltam idõhöz kötni az etetéseket, aztán rájöttem, hogy nem megy. Végülis mi sem mindig ugyanabban az idöpontban vagyunk éhesek. Lehet, hogy olyan gyümölcsöt eszik délelött, amitöl hamarabb megéhezik, lehet, hogy nem olyan nagy az étvágya. Így én úgy döntöttem, hogy a reggeli ebéd vacsora ha megvan akkor közben be lehet szúrni gyümölcsöt, egy kis ezt egy kis azt uzsonna és tízórai gyanánt. Mondjuk ti még föleg szoptattok, szóval lehet, hogy ez másképpen alakul nálatok.

Tikk
tikk
 
 


Sziasztok!

Szila! A kisasszony ma reggel 8-kor reggelizett, tehát már most bukott a napirend... De nem baj, a lényeg az (legalább is most, számomra), hogy ne egyen állandóan és össze-vissza, kutyafuttában, hanem megpróbálom 3-4 óra különbséggel etetni õt, napi 5-6, egymástól jól elhatárolt étkezés formájában.

BMárti! Igen, Romi csak délben kap fõzit, az összes többi étkezés szopi. Pont ma gondoltam arra, hogy valami tejpépet kéne fõzni neki uzsonnára, mondjuk tejberizst anyatejjel, és összeturmixolni õszibarackkal.

Már megint mennem kell, nagy az üvöltés, sziasztok: Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!
BMárti,
a Milupa HA tejpépet fel lehet iratni dokival, így olcsóbb, van rá támogatás. A boltokban is lehet kapni mindenféle márkájút, de az nem HA, van benne tejpor. Tápszert szerintem nem lehet kapni, mert azt hiszem 1 éve visszaadták a Jogot a gyógyszertáraknak. Elõtte lehetett, de megszigorították.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Ágci,
én is így tudom a tápszerekkel kapcsolatban.
Ezt a HA pépet egész szépen ette, de szerintem megunhatta. Ja, és a csokis sem nagyon ízlett neki. Szerintetek csinálhatok neki tejbegrízt?

Megnéztem a joghurtot: natúr joghurt: 8 hónapos kortól ajánlott.

Szila
Szila
 


Sziasztok!

Ágci! Akkor lehet, hogy én elnéztem valamit, és amit én tápszernek néztem, az valami egészen más volt... Kitelik tõlem, amilyen szórakozott vagyok néha. Kép

Laura! Ha kipróbálod a tejberizst anyatejjel, feltétlenül írd majd meg a tapasztalataidat! Nagyon kíváncsi lennék rá!

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Szila: tejbegríz: A mi gyerekorvosunk nagyon ki van rá akadva, mert szerinte semmi értelme. Se most, se késõbb.

Balu ma Danonino-t evett, és nagyon tetszett neki Kép

Ezt a tejpép dolgot még mindig nem értem, de asszem ez már így is marad.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory,
köszi, akkor a tejbegríz egyenlõre ugrik. De mi a gond vele, én szerettem nagyon kiskoromban (igaz akkor már nem csecsemõ voltam).

BMárti,
tejpépekbõl, rizspépekbõl van rengeteg kirakva az áruházakban a polcokra.

Ja, akartam mondani, hogy a Corában van leakciózott Mildi zölséges kaja (van, amiben husika is van).

Szila
Szila
 


Szila: mert semmi értékes nincs benne. A tej sokkal többet ér, ha megiszod pohárból, a gríz meg csak eltelít.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

BMárti! Kíváncsi voltál a tejberizs anyatejjel témában tapasztaltakra. Hát, soha többé!!! Kép

Tulajdonképpen az az elv vezérelt, hogy - mind felnõttek, mind gyermekek esetében - elõnyben részesítem az ismert alapanyogból általam otthon készített ételeket a féig-meddig kész, vásároltakkal szemben. Kezembe került továbbá egy Milupa Tejbe-darapép minta, és elolvastam az összetételét. Ebbõl kiderült, hogy többek között az alábbiakat tartalmazza: demineralizált savópor, tejpor (az vajon mibõl van?)maltodextrin, kálcium-karbonát, vas-III-difoszfát, stb. Hát, én, gondos anyuka, úgy döntöttem, erre a kislányomnak semmi szüksége, majd elkészítem itthon a tejpépet. Kép Soha többé!!!

Ugyanis: megmostam egy evõkanál rizst, és feltettem vízben fõni egy kevés cukorral. (Az anyatejet csak a végén akartam hozzárakni, hogy abból ne fõjenek ki a hasznos anyagok.) Amíg fõtt, nekiálltam fejni. Közben többször is elfõtt a víz, majdnem sült rizs lett, és ragadt az egész attól a kevés cukortól, amikor is jött a szomszéd néni. Ekkor elzártam, és ráöntöttem a lefejt tejcsit, gondoltam, majd beszívja a rizs és megpuhul. Hát nem. Kép Szomszéd néni el, közben Romi felébredt. Így hát elkezdtem forralni az anyatejjel (amit eredetileg már nem is akartam forralni). Kép Közben Romola éhes lett, így kénytelen voltam mással megetetni (tejcsivel). A rizst továbbra is hagytam puhulni, majd jött a nagynéném, így elfeledkeztem az egészrõl. Mire elment, megpuhult a rizs, így összepépesítettem egy õszibarackkal és nyugalmat erõltetve magamra megetettem vele az amúgy már nem túl éhes gyermeket. A kiscsaj tündér volt, szerintem átérezte, hogy neki itt valamit most produkálni kell, és megette több, mint kétharmadát. Ez nagy megnyugvás volt számomra, de elhatároztam: soha többé nem fõzök otthon tejberizs-pépet!!!

Úgyhogy megpróbálok megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy mekkora szüksége van a kislányomnak demineralizált savóporra, tejporra (az vajon mibõl van?) maltodextrinre, kálcium-karbonátra, vas-III-difoszfátra, stb.

Üvöltés van, mennem kell: Laura
p_laura
 
 


BMárti!

Még egy mondat: azért gondoltam a tejpépre, mert nem tudom, hogy az uzsonnára (és a késõbbiekben tízóraira) kapott gyümölcs elég tartalmas-e Rominak. Az én dokinénim nem ajánlja ugyanis a tejtermékeket 1 éves kor alatt (a savanyítottat sem).

Pusssz: Laura
P
 


Sziasztok!

Na, az elmlt napokban kifigyeltem, hogy ha cicizik Hangus, akkor kb. 3 óra múlva lesz éhes, ha tízóraira gyümölcs vagy ebédre fõzi van, akkor 4 órát is kibír.Kép

Laura,
Én is fõztem egyszer sk. rizst a jánynak, aztán jól összeturmixoltam, egy icipici cukrot is raktam bele, gondoltam, ízleni fog Hangának. Az egy dolog, hogy nem ízlett, de kifejezetten undorítóan nézett ki a tányérban...Kép

Ma megette a Hipp csokis pépet Hangus.Kép Cici utánKép.

Szila
Szila
 


Sziasztok!

Nálunk mostanában úgy néz ki a kajálás (idõpontok csak nagyjából):
9 egy kis cici
10 gyümölcs (100-200g, mikor milyen kedve van)+cici
1/2 12 cici és alvás
15 joghurt vagy Danonino (mikor mennyi. Nagyon változó)+cici
17 cici
19 (ez egy fix pont az életében) fõzelék (általában egy teljes üveg bébiétel)
20 fürdés utána cici és alvás.
Éjjel még vagy 2-szer ébred cicizni.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni a következõben:
olvasgatva bennetekt úgy gondoltam, hogy ezentúl külön lesz a vacsora (vmi szilárd), aztán 7kor fürdés, utána szopi, alvás. Csakhogy mikor negyed-fél 7 körül vacsorát akarok adni Gabónak, olyan keserves ordításba kezd, és hiába ízlik neki amit a szájába adok, nagyon keveset hajlandó megenni belõle. Rájöttem, hogy azért mert szopizni akar. Szerintetek hagyjam, vagy mit csináljak? Amúgy sokx 5-fél 6 körül van kis szopi, tehát "elvonási tünet" nem lehet!Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Az nem mûkszik, hogy ilyenkor szopival nyiss és utána adod neki a fõzeléket? HOgy akkor esetleg már nyugisabb, jobban fogadná. És akár együtt a család többi tagjának asztalhoz ülésével?

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

Laura! Köszi, hogy beszámoltál a tapasztalataidról! Azt hiszem, én már hozzá se fogok az anyatejberizshez. Kép

Ágci! Éhes volt már Gabó, amikor a kanalas vacsorával próbálkoztál? Mert PiciLaci ha éhes, akkor hallani se akar másról, csak a cicikrõl. Ezért szoktam úgy csinálni, hogy 2,5-3 órával az uzsonna-szopi után adom neki, amikor már eléggé kiürült a pocija ahhoz, hogy egyen, de nem éhezett még meg igazán. Utána eszünk mi is, összepakolászok, és jön a fürdés, így mikor igazából következik a szopi, akkor meg is kapja már a ciciket az elalváshoz. Egyébként szerintem nem baj, ha csak keveset hajlandó megenni belõle eleinte, majd nõnek az adagok szépen folyamatosan, és fokozatosan helyettesíthetõ lesz vacsikor a cici egy kis teával, gyümölcslével a fõzelék után. Vagy közben... Kép PiciLaci többször is iszik fõzelékezés közben, pár kanál krumpli, egy-két korty tea, újabb pár kanál krumpli, jó kis játék Apa türelmével... Kép

Mi tegnap próbálkoztunk elõször répával bõvíteni a menüt. Vettem Hipp répapürét, biztos, ami tuti, és este ünnepélyes keretek között Laci a szájába adott egy kanálnyit. Elõtte gondosan megmutatta neki, hogy ez valami más lesz, a gyerkõc kíváncsi érdeklõdéssel nyitotta is a száját, azután mikor a répa a nyelvére ért, a felháborodás és undor minden árnyalata átfutott az arcán. Úgy köpte ki, hogy egy kis maszatnyi se maradt belõle a nyelvén! Kép Laci azonban egy makacs, úgyhogy megpróbálkozott egy újabb kanálnyival. Csakhogy Lacika kicsi, ámde nem hülye, látta a kanálban a répa-színû pempõt, és már elõre hárított. Mikor a kanál a kis kezei hatótávolságába ért, akkor úgy kicsapta az Apja kezébõl, hogy még a kanál is elrepült! Kép Fetrengtünk a röhögéstõl. Persze lehet, hogy rosszkor is próbálkoztunk az új íz bevezetésével, mert péntek óta lázas, vagy legalább hõemelkedése van, és azóta a krumplipürébõl is alig eszik meg egy-egy kicsit. Kíváncsi leszek, késõbb majd megbarátkozik-e a répával. Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!
Szopi, vacsora, rá félórával fürdés és utána megint szopi? Így gondoltad Ildi? Kipróbálom.

BMárti,
éhes volt Gabó. Lehet, hogy úgy van, ahogy nálatok is. Ezért is szép ez a gyereknevelés...Kép Csak tudja az ember lánya kitalálniKép
Sárgarépán jót nevettem. Különben elõször Gabónak sem tetszett most már nagyon szereti.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Szia Ágci!

Bizony, kísérletezés az életünk! Kép Ne tudd meg, mit össze próbálkoztam a krumplipüré állagával és hõfokával, mire egyszer csak megunta a kísérleti nyuszi szerepét, és inkább megette a pürét. Kép Az evés közben ivás meg az Apjának jutott eszébe, mert õ is képes inni egy kicsit a levesekre is, és bejött, két korty után szépen eszik tovább az elõtte arénázó Trónörökös. Kép
A sárgarépát félretetted 1-2 hétre, mikor Gabónak elõször nem tetszett, vagy másnap újra megkínáltad vele?

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Szia!
Igen félre egy pár napra, azátn újra próbálkoztam. Esetleg keverd össze egyki sreszelt almával. Én a mai napig imádom úgy.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci! Igen, így.
BMárti: már szép nagyok a répák a kertemben, vegyszertelenül, úgyhogy már vehetsz a piacon, ha úgy alakul. Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
No, tegnap kipróbáltuk az új módszert, ne tudjátok meg: megszoptattam, úgy beájult, hogy még arra dsem kelt fel, mikor behívtam az apukáját, aki el kezdett hozzá beszélni, pedig erre még akármikor felkelt!Kép Én kis csöppem aludt vagy másfél órát, azátn mikor felkelt épphogy megfürdettük, megszoptattam, aztán már aludt is. (fürdeni azért kellett, mert a sok mászástól igen retkes, izzadt volt) Ma ismét próbálkozunk.Kép Remélem több sikerrel.
(OFF: Csak egy gondom van, hogy délután -ebéd után- már nem akar aludni, így este fél 7-7 között már nagyon-nagyon álmos és fáradt. MIt tegyek? Sehogy sem sikerül elaltani, még ha meléfekszem akkor sem. Babakocsiban pláne nem.)

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Most talaltam ra erre a topicra es nagyon tetszik! Marti; a repas tortenet nagyon tetszett! Jo fej a kis Laci! Kép

Ket dolgot szeretnek kerdezni: az uveges baba eteleket le lehet fagyasztani kis adagokban? (most akarom kiprobalni a tok puret uvegbol es az elso napokban csak egy-ket kanallan adnek belole...)
Mikortol adtok husit a babaknak?

Elore is koszonom a valaszotokat!
Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

Danimama,
nálunk én ettem meg a maradék tökpürét, mert nagyon fincsi voltKépKépKép 48 órági eláll a hûtõben is, ha nem érintkezett a baba nyálával.

Husit én asszem kb. 5-6 hónaposan kezdtem adni Hangának, a dokinéni javaslatára minden másnap.

Képzeljétek, tegnap kóstoltattam narancsot Hangával (hogy vártam erre, karácsony óta nem ettem narancsot...)! Szerintem nagyon ízlett neki, mert úgy adtam, hogy félbeszedtem a narancsot és a szélsõ gerezdrõl leszedtem a hártyát. Na, ezt Hangus szájáhz tettem, õ meg cuppogva nyomta ki az ínyével a levet. Két gerezd el is fogyott. Nagyon kis édi volt.

Tegnap vettem a Milupa Gyermekálom TEjbedarapép Gyümölcsökkel-t, és tényleg: GYERMEKÁLOM. Nekem is ízlett. Én ettem meg a maradékot.KépKép

Na, a kajarend teljesen megváltozott. Most megint alakulóban van...

Üdv
Szila
Szila
 


Sziasztok!

Ágci! Sárgarépapüré reszelt almával? Soha eszembe nem jutott volna. Ki fogom próbálni! Kép
Alvás ügyben nállunk is örökké áll a bál, úgyhogy semmi okosat nem tudok mondani sajnos. Kép

Domimama! A Hipp-nek vannak egészen pici üveges bébiételei is, fele akkora, mint egy "normális". Az alma-õszibarack, és a natúr répa volt már terítéken nálunk, ezek a tipikus elsõ kaják. Kép Szóval amit nem melegített meg az ember, az hûtõben 48 óráig eláll, vagyis 3 étkezést lehet megoldani belõle. Az meg a kicsi üveget megvéve tényleg csak pár kanálnyi.

Szila! Hasonlót játszottunk paradicsommal, mint amit a narancsról írtál, tényleg nagyon édesek tudnak lenni, ahogy nyamnyiznak! Kép A hétvégén történt, hogy reggeli után az ölembe vettem Lacikát, mert már nagyon nyûglõdött az etetõszékében. Erre iszonyúan elkezdett kepeszteni a tányéron maradt fél paradicsomért. Én meg hagytam, hogy elérje, csak annyit csaltam, hogy a húsos fele legyen a szája felöl, ahol nem voltak magok. Azt a földöntúli boldogságot! Kaját zsákmányolni Anya tányérjáról! Kép Igazából nem akartam még paradicsomot adni neki, mert olvastam valahol, hogy allergizálhat. A Kismama magazinban közölt táblázat szerint viszont már ehet, és a doktornõnk is azt mondta, hogy adjak neki, csak én eddig még nem adtam. Igaz, most se én adtam, hanem õ vette el, az volt benne a legfinomabb! Kép Kicsit hûvös is volt, szerintem az is jól esett a leendõ fogának, rágta, majszolta, szívta ki a levét, és alul a két kis fogával egészen kikezdte a héját is. Végül ezért is vettem el tõle, nehogy kiharapjon valami kis darabot, és a torkára szaladjon.

Viszont az esti fõzeléket amióta beteg lett (már jól van) nem eszi meg. A doktornõ azt mondta, hogy kicsit be van lobbanva a torka, aminek rossz érzés a krumplipüré, mert rátapad. Azt tanácsolta, hogy valami zöldet adjak neki, azt már lehet krumplival, csak ne csupa krumpli legyen. Na, fõztem spenótot krumplival, nagyon fincsi lett, mind én ettem meg. Kép Most azon töröm a fejem, hogy néhány napig ne adjak neki este semmit, és kezdjük elõrõl teljesen az esti kanalazást majd, ha elfelejti a rossz emlékeit, vagy adjak neki pl. banánt, amit nagyon szeret, hogy így pozitív élmény nyomja el a negatívat.


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


BMárti! Tényleg nem ismerted a sárgarépa-alma salátát? Nem csak gyermekeknek, hanem mindenkinek nagyon fincsi vitaminbomba: sajtreszelõn reszelj le sárgarépát, a nagyobb lyukú reszelõn pedig almát. Citromlét, mézet hozzáadva, jól összekeverve elsõsorban télen ajánlott, mert nagyon egészséges és nagyon finom. (Csak legyen egy robotgép is hozzá...)

Pusssssssz: Laura
p_laura
 
 


BMárti,
szerintem ne erõltesd az esti kaját. Ha teljesen meggyógyul, úgyis visszaszokik. Hagyj neki egy kis idõd, aztán kínáld meg. Mondom én, akinek a gyermek csak a cicit ismeri vacsira, nincs pardon. Szóval nekünk még nincs itt az ideje a közös vacsinak.Kép No, nem baj!
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Laura! Jól hangzik a saláta-recept, tényleg nem ismertem. Rominak hogy szoktad megcsinálni?

Ágci! Igazából PiciLacinak se ez a vacsora, csak én hívom így, mert mi olyankor vacsorázunk, mikor õ kanalazik. Kép Azért persze fürdés után a szopi még a fõétkezés. Kép Tegnap adtunk neki egy kis banánt, elég ímmel-ámmal fogadta, amíg az Apja úgy nem döntött, hogy jó, akkor megeszi õ. Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

BMárti,
a sárgarépát fõzd meg, nyomkodd össze, vagy botmixerrel püré, az almát meg reszeld le, keverd össze, más nem kell bele, ha a bébié lesz.
Jelentem a kaja közbeni vizezés bejött!Kép Jobban eszik Cumkó!

Danimama,
nekünk a védõnéni 8-8,5 hónapos kortól javasolta, de 6 hónapig szinte csak szopizott a kisfiam, és még most is elég sokx, gondolom azért mondta, hogy ráérünk.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


BMárti! Eddig nem csináltam Rominak sárgarépa-alma salátát, mert idénygyümölcsöt eszik. Majd télen. Akkor meg, szerintem ugyanúgy készítem majd, mint a felnõtteknek.

Éppen ma olvastam a Devicsné-féle babaszakácskönyvben, hogy répa helyett céklával is finom.

Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!

Ágci, Laura! Köszi az infókat!

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Van valakinek céklás receptje?

Egy kicsit megváltozott a kajarendünk. Ennyit arról, hogy én kitalálok valamit.

7: cici
10: gyümi (+ ha kell még, akkor cici)
14: fõzi (+ ha kell még, akkor cici)
17 körül: cici
19 körül: tjbedarapép (milupa gyermekálom) (+ ha kell még, akkor cici)

Aztán olyan 20:30 körül elmegyünk fürdeni, utána még van egy esti cicizés.

(de fogadjunk, hogy most, hogy leírtam, hamarosan ez is megváltozik)

(alvást úgy szeretném: egy 10ig, egy 14-17 között)

Szila
Szila
 


Ja, és hajnalban is felkel 1-2szer cicizni, vagyis nem mindig cicizik, mert valamikor sikerül visszaaltatni...)

Szila
Szila
 


Szila!

Szerintem is meg fog változni a napirendetek, ugyanis múltkor, amikor én leírtam a miénket, másnaptól a kisasszony megváltoztatta! Kép Kép Kép

Hajnalban, ha felkel Hanga cicizni, miért altatod vissza? Egyáltalán: jól értelmezem, hogy cicizés nélkül szeretnéd visszaaltatni? Ha igen, miért?

Szia: Laura
p_laura
 
 


Laura,
nem mindig cicizés nélkül. Valamikor csak megriad valamitõl, én olyankor, ha az ágyában nem sikerül megnyugtatni, akkor kiveszem, lefexem, magamrarakom és ilyenkor általában azonnal visszaalszik. Ha nem, akkor biztos éhes v. szomjas, és akkor adom neki a cicikétKép. Kb. 5 perc után már alszik is, ilyenkor visszateszem a kiságyába és általában hatig-fél hétig alszik.

LÉnyeg: nem mindig azért kel fel, mert éhes (szerintem). Hülyén írtam le, bocsi.

Szila
Szila
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: