A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Eszti
Tegnap nálunk is nyügi volt és mi is sokat ettünk.

Ildi benne vagyok taliba.
Eladtátok a jó öreg fábiát?
Milyen új autót kapsz?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Lányok rájöttem hogy a lányom imád oldalt fekve aludni. Jobban mint hason. Most is az oldalán fekszik és alszik a mi ágyunkban. Félek is, mert így nincs alatta légzésfigyelő, de ha megpróbálnám betenni az ágyába felébredne az tuti.

Van aki oldalt fekteti a babáját? Nálatok is kifolyik olyankor a pisi? Nálunk mindig....

Jah nem is mondtam, a csípőszűrésen minden oké volt, I/a-s a csípője. Még terpeszpelenka sem kellKép

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gyöngyi:
Nálunk ez úgy működik, hogy szopi után lerakom Kincsőt (a hátára)egy plédre a nappaliban, ott nézelődik egyedül 20-30 percet, aztán mikor jelez, akkor odamegyek kicsit szórakoztatni, de ha utána is nyűgös, akkor pelus vizit, (ha éhesnek "érzem", akkor újabb szopi) és megy az ágyába hasra. Ott vagy síri csendben elnézelődik, vagy 5 percen belül alszik.
Persze vannak kivételek...amikor nyűgösebb.

Titati és Kincső 01.30.
titati

Ildi
Lehagytam hogy cukik a gyerekek.

Babcikával egyetértek és nálunk is pont így van minden. Mintha csak én írtam volna le amit ő írt. Ezért nem írom le én is.

Babci
Doli helyet én is inkább ide írogatnék.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Zsuzsófi: Nálunk ez a sírásos dolog az esti etetésnél van csak, ilyenkor még azt is csinálja, hogy szív kettőt a cíciből, nagy rántással elegedi, majd megint rácuppan szív kettőt stb. Az ötödik ilyen rángatásnál felszoktam venni a vállamra és akkor kezd el sírni.
Már arra is gondoltam, hogy átugrok a téli topkosokhoz megkérdezni, hogy náluk is van-e ilyen probléma
Babetta: Köszi az infót. Szóval, csinálhatom a fürdető pasztával is? Mert akkor nem veszek olajat, végül is a krém is csúszik

Kép

Kép
pgyöngyi

Zsu
Levit nem rakom oldalra, mert amennyit ő pisil félóránként kéne öltöztetni.
Az elején mindig oldalt aludt, most már csak háton.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

A Lili sokszor alszik oldaltfekve, de nem folyik ki a pisi.
Csajok, szóval, ha magára hagyom néha 10-15 percre és nem sír, akkor az nem baj ugyi?
Két hét után először visszatettem a kiságyba. Elkezdett sírni, mire melléraktam az egyik polómat, aminek már "anya szaga" voltKép, majd magára hagytam. Most néztem be hozzá, alszik mint a tej

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi
Csak sokat rakjál a kezedre, hogy jó sikamlós legyen, és dörzsöld össze a tenyered, hogy ne legyen neki hideg.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Gyöngyi: muszáj eltünnöm időnként, mert követelnek a gyerekekKép

Zsu: mint már én is írtam a cicin sírás a legújabb tudományunkKép
Szerintem sem a kevés tej miatt van, hanem mástól... Ha két szopi között nem alszik, akkor kb. 15-20 percet van el egyedül,utána bohóckodni kell neki, meg ringatni kicsit, meg táncikálni vele, meg újra cicizni...
Hiába, ezek a babák igényelnek minket!Kép

Hétközbeni tali is jó nekünk, akkor erre írjatok Ti egy időpontot!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Zsu: a pocakodban sem vízszintesen fekszik. Egészen úgy fekszik, ahogy a baby-bag-ben. Ez a vízszint mánia csak anyáink heppje.
Én megpróbálnám magamra kötni baby bagben, abban kaphat sokat cicit úgy, hogy marad szabad kezed.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Zsuzsófi-Biztos,hogy javulni fog a helyzet.A te lánykád mikor született?Nem írnád az aláíráshoz,vagy már nem fér oda?Kb. 1,5 hónapja még Lili is ilyen volt,de ahogy nyílilk a kis értelme,annál jobban érdeklődik.Most meg főleg nyugis,hogyha unja már magát,beteszi az ujját és alszik kicsit.Tényleg jó kisbaba.Persze olykor ő is nyügibb.Én éjszakára kezdettől oldalra rakom Lilit,mert,ha bukna akkor ne legyen belőle gond.Mondjuk nem nagyon bukik.Õ is szeret így lenni,sőt most már magától oldalra fordul,de csak balra,mert azt az ujját szopjaKépPisi nem folyik kiKépMilyen pelust használtok?Én rájöttem,hogy a pelenkát "csak" ügyesen rá kell adni és akkor nem folyik ki a piskóta.Éjszakára meg már midit adok rá,az elég reggelig.Mi baby love-ot használunk,nekem 200%-ig bevált.

Gyöngyi-Nyugodtan nézz át a téliekhez,náluk is volt ilyen,elmúlik.Múlt héten Lili is ráncigálta a cickót,mikor épp nem dőlt a tejcsi a szájába,mint a Niagara.Most már megint minden oksi.Azért csak kérdezd meg a tapasztaltabb anyucikat,nekem nagyon sok mindneben segítenek.KépEgyáltalán nem baj,ha nem sír.Rakj köré olyan dolgokat,amiket nézegethet.Gondolom van már kiságyra szerelhető forgókátok meg ilyenek.Egyre jobban fogja érdekelni és sokáig ellesz vele,csak győzd felhuzogatni.Kép

Na húzok dolit írniKépKép,mert kicsicsaj alszik én meg itt lopom a napotKép</font>
</font>
Vendég

<font color="cc3366"><font face="Comic Sans MS">
Az előbb lemaradt, hogy a szemész tanácsára azért még masszírozni kell a könnycsatornájánál. Mégpedig a könnyzsáktól fölfelé a belső szemzug irányába nyomkodjam, húzogassam. Szóval nem körkörösen kell, mint eddig csináltam. Remélem segítettem ezzel másnak is.

Én nem fektetem Timit oldalt. Nem is folyik ki a pisi, csak a kaki.Kép

Timi is sokat van egyedül, hála ő is jól elvan magában. Egyébként hogy tudnék a gép előtt ülni?
Azért játszani is szoktunk Kép
</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Hát lányok nem tudom...most másfél órája szopiztunk és már ébredezik....nekem meg tételt kell(ene) kidolgoznom (ha nem itt lógnékKép)....

Megpróbálok neki nem adni aztán majd meglátjuk...

Lehet megint rátérek arra a rendszerre hogy csak este kap, és akkor is csak akkor ha nagyon muszáj...

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu: ne idegelj engem Kép Liza még sosem bírt ki 1,5 óránál többet szopi nélkül Kép

cory
Budapest

Zsuzsófi: Az jutott ezsembe, hogy nem lehet, hogy csorsan jön a tejci, nagyokat nyel és közben megy a levegő is a gyomorba? Mert ez fájhat ám neki és lehet, hogy ez az oka az üvöltésnek. Ez csak tipp volt
Babcika: Tudom, hogy jófejek a téli topikosok, a nővérem is oda írt, csak mostanában már nincs ideje a gyerek mellett csak az olvasgatásra

Nekünk inkább a hétvége a jó, mivel vidéken lakunk és apa hozna be minket PöstreKép

Kép

Kép
pgyöngyi

Bocs, nem csorsan, hanem gyorsan

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms">Gyöngyi-Ki a nővéred?Talán ismerem a téliketől,habár én csak 2 hónapja babanetezek,sajnálom is,hogy nem fedeztem fel még pocakos koromban,pedig mennyit unatkoztam akkorKép

Gondolom mondanom sem kell,hogy nálunk szóba sem jöhet a tali,mert mi siklósiak vagyunk és az 250km,ez kicsit sokKépKép</font>
</font>
Vendég

Cory: Ez komoly? Nálunk van, hogy eltelik 3 óra a két etetés között és még akkor is vigyorog mint a vadalma. Lehet, hogy a lányom extra lassan emészti a tejet?Kép Akartam már kérdezni, hogy pisztáciát, mandulát és mogyorót lehet-e enni?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Cory: köszönöm szépen a számot, szerintem mindjárt felhívom, mert nem szeretném hogy gond legyen a gyógyszerek miatt.

Zsuzsófi: szerintem a 200 gramm hülyeség, nálunk a gyerekorvos azt mondta, hogy a heti átlag jó ha megvan 150 gramm, de egy hónap alatt el kell érni minimum a 400-at. Én nagyon drukkolok Neked.

Vas: nagyon szépek a babáid. Kép

Pgyöngyi: én simán hagyom, hogy egyedül nézelődjön. Csak néha bekukkantok hozzá, mert kíváncsi vagyok arra, hogy éppen mit fedezett fel.

Barna buki nálunk is előfordult. Alvadt vér lehet attól is, hogy mellbimbón észre sem vehető sérülések vannak, és a baba azt lenyeli.

Érdekes ez a mozgás dolog. Istvánka már többször megfordult, viszont nem tudja kinyomni magát. Hát igen, a túlsúly. Kép

Mi szopi, büfi és pelusozás után játszunk egy kicsit, úgy 15-20 percet. Utána visszateszem a kiságyába és egyedül van. Általában nézelődik egy kicsit és utána elalszik. Este 5 után már nem nagyon hagyjuk, hogy aludjon, hanem szórakoztatjuk. Így este 10-től általában reggel 5-ig alszik.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Babcika: Lworsi, de már nagyon régen írt

Kép

Kép
pgyöngyi

Csajok, én megőrülük...
Hétfő óta vagyok egyedül (tudom, örülhetek, hogy eddig volt segítségem), de semmire nincs időm, mert a gyerekem csak fél órákat alszik. Délelőtt fél órát, délután félórát... Kép
Normális dolog ez? Pánikba estem, hogy hogy fogok így mellette bármit is csinálni? Kép
Van valaki hasnolnó cipőben? Kép
Egy 6 hetes babánal azért többet kéne pihennie, nem? Kép Mondjuk éjjel alszik végig, 8-tól, csak enni kel fel, reggel pedig 8 körül ébred. Kialudná magát éjszaka?????

Bartika

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: szerintem ennél azért többet kellene aludnia. Nincs túlöltöztetve? Nálunk azért nem aludt a baba.

KépKép
mariannka

[color=#0077aa][b]
Vendég

Babcika: nem, semmi gond nem volt belőle. Éppen csak olyan színe volt, mintha csokit evett volna. Kép

KépKép
mariannka

Ildi, Faby: Nagyon szépen köszönöm Botond nevében is, tolmácsolom jókívánságaitokat!Kép

Ildi: Szépségesek a lurkók! Natasa pompázik a ruhácskájábanKép

Barti: Kép Isten hozott a friss kismamák közöttKép Szerintem nagyon sokunknál megy így! Nálunk is úgy van,hogy este 8-9-től alszik Botond fél 6-fél 8-ig (változó). Õ már közben nem kell fel, de napközben ilyen 15-20-30 percekre pihen meg kb. 4x. Ennyi. Ritka,ha alszik egy tisztességeset napközben! Szép lassan megszokod. Ha jobban ellesz egyedül is, akkor fogsz haladni. Én még most sem haladok semmivel, néha idegesít is...de most nem ez a legfontosabb!

Nézelődés: Boti van,hogy tök jól elvan egyedül is, de alapvetően igényli a társaságomat. Azt hiszem,én rontottam el, bár tanítgatom az önálló játékra is.
Mondjuk az anyamánia szerintem most a front miatt, meg fogzás miatt van. Déltől is volt egy órás szenvedésKép Apa meghozta a chamomilla-t.
Segítség!!! Hányszor 5 bogyót kell adni? Kétszer??? Reggel este, vagy csak amikor fáj neki???
Köszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Cory, most te ne idegeljKép remélem azért ez nem lesz nálunk rendszeresKép Egyébként visszaaludtKép Most sírt fel újraKép de még mindig nem ébredt fel teljesen.

Babci nem tudom kiírni, nem fér bele a 60 karakterbeKép
Egyébként 06.03.09Kép

Csütörtökön lesz 10 hetes, ha jól számolomKép

Gyöngyi az elején gyorsan jön, nyeli mint kacsa a nokedlit, de utána már meg kell érte dolgoznia. Na ekkor sír fel először, majd nyugtatás, büfi után visszateszem, akkor kiszippantja ami benne van, majd megint sír. Ilyenkor büfi, és másik cici. De ott is ugyanez....néha 4x, 5x cserélek cicit, de akkor is sírKép

Na majd kiderül, sikerül-e, vagy nem...remélemKép Mostmár megyek mert kétpercenként sír fel, szal idő vanKép

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

Barti: bocsi, túloztam, mert mostanában visszalszik Boti kb. 9-10-ig. A levegőn elvan, de egy óránál többet nem alszik egyhuzamban, csak ,ritkán.

Bár Mariannak igaza van abban,hogy Pötyi azért még kicsi, ilyenkor még többet aludt Boti is. (bár éjszakánként is szórakoztatott minket)

Kitartás! Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Lányok!
Már egyszer akartam jönni, de a "főnökasszony" nem engedett. Éppen kajázni tudtam csak.

Tünde!
Ez mind csak a rokonság, barátok, díjakat nem osztok, de gondoltam, hogy könyvet írok "A világ legnagyobb marhaságai a terhességről és gyereknevelésről." Szerencsére vadidegenek nem nagyon szólnak be.

Az én drága gyermekem éjszaka meg ma kíván óránként-kétórénként enni. Biztos volt valami front, mert tegnap este óta fáj a fejem.

Pgyöngyi!
Én szoktam egyedül hagyni (de a lakás 27 négyzetméter, úgyhogy ez nem nagy táv), de hamar követel vissza.

Babcika!
Mi is babylove-ot használunk! A múltkor elnéztük és babysoft-ot vettünk, az meg olyan, mint a nejlonzacskó.

Csajok ne parázzatok a nevek-becenevek miatt. Pl. az én lányom is Tünde és ugye itt van a Tünde-sződ nevű topicos anyuka is, mégse keverjük össze! Nekem kifejezetten tetszik, legalább jobban odafigyel az ember, hogy most kinek mit válaszol.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Bartika, napról napra könnyebb lesz, hidd el. Benyó sem aludt túl sokat akkoriban, most sem, és ő is csak kb. fél órákat nézelődött el, de ő napról napra jobban érdeklődött a külvilág iránt, és ez biztos Pötyinél is így lesz.
A másik pedig, hogy ne várj magadtól lehetetlent, mindent nyilván nem tudsz úgy megcsinálni, ahogy eddig. Én pl. úgy próbáltam a háztartást normalizálni, hogy egy pár dolgot lemondtam, pl. otthoni pólók vasalása, stb. A főzést is csak mostanában kezdtem el, azt főként este szoktam, amikor Peti már itthon van, és besegít. Illetve pl. ő szokott segíteni bevásárolni, vacsit készíteni, esetleg teregetni, ha arról van szó.

Volt olyan is, hogy amíg teregettem, addig Benyót az autósülésben bevittem a fürdőszobába, és nézegette, ahogy a színes cuccokat rázom, pakolom. Kép

Hajrá!! Kép

Vas, valami csudacsini a csajod! Kép

Pusszantás
Vendég

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms">Mariannka-Igen olyan én azt mondtam Anyunak,hogy olyan mintha kakaót ivott volna.Akkor most már megnyugszomKép

Zsuzsófi-És ha a hátsó virág helyett írnád be,úgy sem fér ki?Nem fogok megharagudni,hogy neked is csak elöl van virágKépKép</font>
</font>
Vendég

BabciKép Majd meggondolomKép Az a poén hogy már így se fogadná el ahogy most vanKép

majdnem elkiabáltam hogy már alszik is a lányom, de csak múló állapot voltKép Most Bence visszaadta a cumit nekiKép

Lányok, van vkinek Whirpool 6. érzékes mosógépe? NAgyon gondolkodunk rajta, mert most akcióban 6 év garit vállal rá a gyártó, ami nem megvetendő egy mosógép esetében...ugyanakkor mi olcsóbba szerettünk volna. Van vkinek olcsóbb kategoriás gépe? (70 körül vagy alatt) milyen? Bevált? Kellett javítani?

Köszi előre is!

Pusz

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Hogyan szoktatok irni hozzászólást, amikor az archivba, vissza kell lapozni?
Az előbb irtam egy csomót, de amikor visszalapoztam 1 oldalt eltűnt az egész.
Közben Andris is felébredt, de majd este ha már alszanak a gyerköcök újra leirom, amit akartam.

Kriszti és Andris 2006.03.02
Vendég

Barti!
Nekünk az 5 hetesen volt ilyen. Most sem sokkal jobb, de jobb.Kép Szal ne aggódj!

Nah futok, mert éppen most trottyol ide az ölembe. Kép

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Gyöngyi: komoly Kép Éjjel cserébe alszik (általában, mert most éjjel 2 (!!!!) óránként kelt, és mindig úgy csinált, mint aki most azonnal éhen akar veszni.

Bartika: teljesen normális. Baluval az első 3 hónapban még a pisiléshez is úgy loptam időt, másra meg esélyem sem volt. Most csak annyiban más a helyzet, hogy már bármit meg tudok csinálni egy kézzel is Kép

Zsu: akkor mi is a para tárgya? Kép Ha ilyen gyorsan cseréled a cicit, lehet, hogy nincs ideje újra beindulnia a tejleadóreflexnek. Nálam akár 5-10 perc is eltelik kettő között.

Schkriszti: én jegyzettömbbe (wordpad) írom meg, és a végén bemásolom Kép

cory
Budapest

AnitaKép
BOTINAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!Kép
</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Azon már én is bosszankodtam, hogy miért csak 60 karakter lehet az aláírás. Nekem legalább 600 kelleneKép ilyen kis telhetetlen vagyok

Ti a fürdéshez fűtötök még? Én azon gondolkodtam, hogy lassan már nem kellene.

</font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Nálunk nincs már fűtés 2 hete, és nincs gond belőle. 22-23 fok van kb.
Vendég

SchkrisztiKép én word-be írom és onnan másolom ide. Így nem kell újraírni ha elszáll.

ZsuzsófiKép
Nekünk egy olcsóbb Whirpool mosógépünk van. Én nem vagyok vele megelégedve. Egy pár hetes használat után motorcserés volt, azóta se tökéletes. A 6.érzék attól még lehet jobb...

MariannkaKép kipróbálom én is, hogy Timit 5 óra után már nem hagyom aludni. Talán így akkor nem 10-11 körül fog elaludni.

egy furi kérdés: milyen az ha egy pár hónapos babának megy a hasa? Nálunk mindíg híg, dehát csak tejet eszik. Ennél hígabb szerintem már nem lehet. Sose gondoltam volna, hogy egyszer ilyet fogok kérdezni. Eddig olyan egyértelmű volt.Kép </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

EsztiKép nálunk is 22-23 fok körül van. Akkor már nem fogok befűteni. Mert nálunk központi fűtés van és ha azt akarom hogy melegebb legyen a fürdőben akkor ugyebár az egész házban meleg lesz. A szobába meg már túl sok. </font>
</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

ezt találtam: </font>
</font>

Kedves Babanet látogató!

Az elmúlt hónapokban előkészítettük fórum rovatunk, a Társalgó fejlesztését. Az örvendetesen megnövekedett látogatószám szükségessé tette, hogy az eddigi program helyett egy másik program működtesse a magyar nyelvű internet legnépszerűbb gyermekvállalási, családi fórumfelületét. A látogatók igényeinek megfelelően a Társalgó arculatán nem változtatunk, csak a fórum szolgáltatásai bővülnek ki újabb felhasználói lehetőségekkel. Bizonyára majd így is találtok szokatlan, eddig ismeretlen menüpontokat és funkciókat. A felmerülő kérdések többségére a választ megtaláljátok a Gy.I.K. menüpont alatt, de várjuk kérdéseiteket a Szerkesztő topikban is.

A Társalgó átalakítására május 17-18-án, szerdán este 22.00 órától csütörtök reggel 06.00 óráig kerül sor.

Ebben az időben a Társalgó nem lesz elérhető.
Köszönjük a türelmeteket, további jó fórumozást.

A Babanet csapatának nevében,
Kiss Andrej - apa

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Bartika: ez egy tipikus babaviselkedés: a nagy éjjeli alvást kevés nappalival kompenzálja Kép szerintem jobb, mint a fordítottja, amikor nappal alszik 4 órákat, de éjjel folyamatos foglalkozást igényel.

Gergő ha ébren van és elnézelődik, akkor én jövök-megyek, teszem a dolgom, rá-ránézek, mondok neki valamit, bezsebelek egy mosolyt KépKép és megyek tovább. Ha panaszkodik, akkor foglalkozom vele: fölveszem, pelust cserélünk, büfizünk, szopizunk, beszélgetünk... Mikor mit, addig váltogatva a tippeket, amíg az egyik be nem jön.

Hozzáteszem, Gergő extra jófej baba ilyen szempontból: Luca annó az ébren töltött idejét nagy százalékban (90+) ölben, cicin óhajtotta tölteni, vagy legalább is legyek mellette és szórakoztassam. (Réka már akkor se volt pici, az ebédet meg hozattuk, a lakás meg romokban hevert - mondjuk azóta is Kép)

Keveset hízó baba: első körben többször kell cicire tenni Kép Én biztos, hogy első körben a játszó cumit ásnám el 6 láb mélyre Kép
Cicin nyűglődő baba: ez vmi életkori sajátosság Kép Ilyet Gergő is tud, meg Luca is csinálta Kép (Rékára már nem emlékszem, talán ő nem, de ez akkor is 3 ból 2 Kép)
Nagyon javasolt a kedvenc tévésorozat több évadának beszerzés DVD-n, Jóbarátok, Vészhelyzet vagy Isaura KépKép nézés közben az ember sokkal-sokkal nyugisabban váltogatja oda-vissza a ciciket. És a nyugodt anya az első lépés a nyugodt baba előállításában KépKépKép

Eldobhatóban mi is babylove pelust használunk KépKépKép

Hordozás: a baba gerincének tökéletes a pocakbelinek megfelelő gömbölyű helyzet Kép A rengeteg gerincproblémának a későbbiekben folytatott sokat ülünk, keveset mozgunk alapú életvitel ágyaz meg.
Itt van egy cikk: http://www.bababolt.com/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=129

Borcsa
KépKépKép
borsts

Petri: én úgy csinálok meleget a fürdőben, hogy zuhannyal forró vizet engedek a nagykádba és így meleg gőz lesz mindenhol.
Szerintem normális a híg kaki, Bettusnak is az van, néha tócsaként áll a pellusbanKép

Szelivi: én kimondottan örülök, hogy Tündike babátok van!!Kép

Bartika: ne aggódj, csak a legfontosabb házimunkát csináld meg. Ha nagyobb lesz, jobban ellesz egyedül, ezt tanúsítja itt mindenkiKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Petri: Ilyen e-mailt én is kaptam.
Nekünk is híg a kaki, folyik a pelusban
Zsuzsófi:Nekünk asszem 6. érzékes van, legalábbis van az előlapján egy 6-os szám. Egyenlőre bejött, de még csak másfél éve használom

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="808080">
Vas Ildi,
nagyon édesek a gyerkőcök!! Kép

Fektetés: mi hason fektetjük szinte mindig Dominikot, mert elég sokszor bukik, és félek hogy visszanyeli. Úgy meg tuti kifolyik. És háton nem is érzi olyan jól magát.Annyi félét hall az ember..lehetetlen 'jól' altatni. Kép
Amúgy a pisi nekünk is kifolyt néha, amíg Pamperst használtunk. Aztán váltottunk, azóta nincs gond.

Zsuzsófi,
nálunk is van hogy Dominik óránként szopizik, sőt, van hogy félóránként Kép Aztán olyan is van mikor nappal 5-6 órát alszik és nem éhes. Kép

Bartika,
nekünk is sokáig az ment hogy nappal alig aludt, már kétségbeestem hogy ez mindig így lesz. Aztán egyik napról a másikra megváltozott, átalussza az éjszakát (néhány kivételtől eltekintve), és nappal is jókat szunyál. Amióta megtalálta az ujját, azóta könnyen vissza tudja altatni magát.

Szelivi,
én nem parázok a becenév miatt, elfogadtam hogy a Dominó itt kizárólagos. És tiszteletben tartom. Kép

Eszti,
a teregetést nálunk is tátott szájjal figyeli a kiskrapek. Kép

Zsuzsófi,
nekünk 6.érzék mosógépünk van. 2 éve vettünk, azóta tökéletesen működik, de néha megzizzen a kijelzője, és hiába megy már fél órája a mosás, az egy órás programnál még mindig 50 pernyi hátralévő időt ír. Nem biztos hogy jót tesz neki a sok rázkódás...

Kriszti,
én eddig két babanetet nyitottam meg, az egyiket olvastam, a másikat írtam. A wordpad eszembe sem jutott. :-D

Petri,
mi a fürdőszobában fürdetünk, eddig sem fűtöttünk, csak a kádba megengedtük a forró vizet úgy 1-2 percre. Olyan gőzfürdő lett hogy csak na. Kép

Asszem ennyi. Kép </font>

faby

Köszönöm a megnyugtatást Csajok! Kép

Igazából nem az a bajom, hogy nem tudok tőle semmit csinálni, mert nappal elvan magában is pár órát... szeret a hordozóban ülni, onnan nézi mit csinálok. Hanem, hogy nem alszik csak fél órákat. Félek ez nem normális. Meg, hogy elég-e egy ekkora babának. Furi, hogy alszik fél órát és úgy pattan ki a szeme, mint a kakasé, és néz rám, hogy "Na Anya? Mi a következő program? Mit csinálunk??? Csináljunk már valamit!!!!!"

AMúgy nem kell cipelni, kifejezetten utál néha kézben lenni... jobban szereti, ha leteszem valahova és beszélgetek vele...

Na mindegy, ha nem okoz nála bajt, hogy csak ennyit alszik, akkor igazán nem akarok panaszkodni! Kép

Apropó, a tejkiütések totál elmúltak... Kép Kenegettem valami kikevert krémmel, amit a védőnő adott rá és két nap alatt elmúlt tőle! Kép

Kendőben Pötyi is mindig ül, de nagyon imádja, nem hiszem, hogy rossz a gerincének, mert teljesen tartja a szoros kendő és olyan kis gombócként ül... Kép
Itt egy mai kép:

Kép Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="808080">Bartika, nagyon édes a lányzód! Egyedül tudod ilyen frankón megkötni a kendőt?

Van valamelyikőtöknek babamasszázsos könyve? Láttam a neten vagy 8 félét, nem tudom melyiket érdemes megrendelni. Egyáltalán meg lehet ezt tanulni jól könyvből? Sajnos itt a környékünkön nincs ilyesmi program. Kép

Én is teszek fel képet, ha nem gond. Kép</font>

Kép
Kép

faby

Faby!!! Ez ám a vagány szerkóóó!!! Fűűű és ezek a kék szemek! Kép

Igen, egyedül kötöm meg, nem nehéz!!!
Amúgy meg Indianyónak köszönhetem, ő mutatta ezt a frankó kötésmódot. Kép Csak bazi melegünk volt ma is... Kép Viszont így aludt benne másfél órát! Kép Én meg közben kertészkedtem, stb... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Petri: az anyatejes babák széklete általában nem áll össze. Istvánka már 15 hetes, de még mindig folyik annak ellenére, hogy kb. csak háromnaponta van. (bocsi)

Bartika, Faby: nagyon szépek vagytok. Kép

KépKép
mariannka

Bartika, Mariannka köszi Kép Apukájától kapta a cuccost, imádom benne Kép

faby

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Csajok!A babák gyönyörűek!!Kép
Faby-A fiad milyen kis vagyány ebben a szerkóban.Ez az öv??!!KépKép

Petri-Ez jó kérdés.Az anyatejes babáknak,ha "székrekedésük" van akkor is folyik 3-4 nap után.Lili sem rotyizott se tegnap,se ma.Most drukkolok,hogy ne éjel álljon neki,mert kihagynám az éjszakai tisztábatevést,főleg,ha nyakig kakisKép</font>
</font>
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: