A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

MiszikeKép
Hát nem tudom. Megint utáznanézek a web oldalaknak ahol ezeket írták jó? A magyar weboldalakon nem találtam semmit rózsahimlöröl vagyis annak tüneteiröl anno, inkább az angol site-okon.

De addig se aggódj. Nagyon kicsi az esélye, hogy rubeolát kaptál. Hányban születtél? Mert anno már védöoltást is elkezdték adni ellene.

Mindjárt visszajövök valami infóval.

Üdv,
Moni
mj

MiszikeKép
A Sote.hu-n ezt találtam:
Bocs lányok hosszú lesz:

RUBEOLA ÉS CONGENITALIS RUBEOLA SYNDROMA (CRS)

(Rózsahimlõ)
Cseppfertõzés vagy közvetlen érintkezés útján terjedõ, enyhe lefolyású betegség. Jelentõségét a terhesség elsõ három hónapjában történt fertõzés adja, magzati károsodás jöhet létre. A tünetmentes lefolyás igen gyakori. Differenciáldiagnosztikai szempontból a fertõzõ betegségek közül a skarláttól, gyógyszer-, élelmiszer allergiáktól, morbillitõl való elkülönítés jelenthet gondot.

Kórokozó: rubeola vírus (Togaviridae család)

Fertõzõ forrás: a beteg ill. tünetmentes fertõzött személy.

Lappangási idõ: 14-21 nap.

Tünetek: felnõtteknél 1-4 napos hurutos tünetekkel kezdõdik, gyerekeknél ez gyakran hiányzik. Az exantéma az arcon jelentkezik, majd 1-3 nap alatt végighalad a testen, majd elhalványul. Esetenként fül mögötti ill. tarkótáji nyirokcsomó-duzzanat is jelentkezhet. Jellemzõ tünet a nyirokcsomó gyulladás és -érzékenység.

A CRS jellemzõ tünete: szem-, szív-, csontfejlõdési rendellenesség, halláskárosodás, szellemi visszamaradottság, halvaszületés, koraszülés.
Fertõzõképesség tartama: a kiütések megjelenése elõtt egy héttel kezdõdik és a kiütések megjelenése után még négy napig tart.
A CRS-ben szenvedõ újszülöttek hónapokig üríthetik a vírust.
Járványügyi teendõk a beteggel: a rubeola be- és kijelentésre kötelezett. A CRS 2 éves korig bejelentendõ (halláskárosodás, szellemi defektus a születés után csak késõbb diagnosztizálható).

Elkülönítés: a beteget oltatlan gyermekektõl, terhes nõktõl távol kell tartani.

Járványügyi laboratóriumi vizsgálat: oltott személy megbetegedése esetén kötelezõ.

Terhes nõktõl rubeolára gyanús tünetek, vagy rubeola fertõzés gyanúja esetén (expozíció) - terhességük elsõ három hónapjában - az érintkezést követõ 7 napon belül, de legkésõbb a kiütés megjelenését követõ 3 napon belül kell az elsõ vérmintát levenni, a másodikat két hét múlva. A HAG titeremelkedés, vagy rubeola specifikus IgM ellenanyagok jelenléte friss rubeola fertõzésre utal.

Fertõtlenítés: folyamatos fertõtlenítés, kéz, orr, torokváladék és mindazon tárgyak, amelyek fertõzõdhetnek a beteg váladékával (pl. játékok, evõeszközök stb.).
Teendõk a beteg környezetében:
a 15 hónapnál idõsebb, de oltási dokumentációval nem rendelkezõ személyeket védõoltásban kell részesíteni
a beteggel érintkezett terhes nõk felkutatása és vírusszerológiai vizsgálatának elvégzése
halmozott megbetegedések elõfordulása esetén OEK Járványügyi osztályával konzultálni.
Megelõzés: Életkorhoz kötött kötelezõ védõoltás elvégzése.

Üdv,
Moni
mj

Móni,
köszi elõre is. '79-es vagyok. Legjobb tudásom szerint már voltam rubeolás. De szoktak vért venni, hogy védett vagy-e ellene. A védelem elmúlik X év alatt? Grrrrrrr. Szörnyû ez a bizonytalanság!!!!

Miszike
11+3
Miszike

Sziasztok,

Ágci köszönöm a linket, elküldtem a kispapának okulásra. Szerintem tetszeni fog neki.

Megállapodhatunk benne, hogy az UH rossz nem lehet.

Már túltettem magam a méret és korkülönbségeken. Eldöntöttem, hogy a Kisbütyök jól fejlõdik, csak vagy a nõgyógyász vagy a Szabolcs u. kórház UH-ja rossz. És kész. Majd ezt talán hétfõn sikerül kideríteni, bár kétlem, hogy a kórházé lenne a rosszabb.

Isme, gyógyszert nem kaptam, mert mindig akkorra jutok el a dokihoz, amikor már alig van látszatja. Sába intimmel kenegetem magam a további fertõzések elkerülése miatt, és alakul az állapotom. Barnázás csak egyszer jött elõ akkor tartott vagy 3 napig azóta béke van. Most lekopogom. kopp-kopp.

Nyúlandi
nyulandi

Miszike,
A rubeola fentröl lefelé terjed, neked pedig fordítva.

Szerintem nincs semmi aggódnivalódKép

Különben én is beparáztam amikor annyi idös babás voltam mint Te, mert tesóm gyereke pöttyözödött be. Tudom milyen érzés, de csak NYUGI és minden rendben lesz. Vagy kajától vagy naptól van.

KataaKép
Egészségügyibe jártamKép (bár csak 1 hetig szaporítottam az egészségügyi munkatársak táborát, azt is jó 10 éveKép)

Franyo,
Olyan ismerös vagy! Nem az indexen írogatsz? Valahogy mintha az ugrana be, hogy te fiú vagy Kép, de lehet, hogy inkább egy fiúcska van a pocidbanKép

KakukkfüKép
A babaolaj szerintem tökéletesKép én is azt használom. De ha már krémeket akarsz magadra tenni, akkor tedd azt gyógyszertári hidratáló vagy zsíros krémekkel. Kérdezd meg a gyógyszerészt milyen gyógyszertár által készített terméket kenne magára ilyen esetben és azt vedd meg. Hidd el sokkal jobban jársz vele (olcsó, jó minöségü, nem allergizáló) mint az egyéb kencékkel.

Pusszancs,
Moni
23+
mj

Sziasztok!

Miszike,
ha már voltál rubeolás, akkor ne izgulj, nem kapod el még egyszer.

Kamilla,
szerintem kezdd el szedni a magnéziumot. Nekem rögtön a legelejétõl szednem kellett.

Isme!
Nekem van egy 22 hónapos porontyom. Eleinte én is nagyon vigyáztam, az elsõ 3 hónapban, földön pelenkáztunk. stb. Most már kicsit bátrabb vagyok, de így is csak akkor emelgetem, ha muszáj.

Nyulandi,
mi a 12 hetes UH-n is láttuk a kölköt 3D-ben, irtó édes volt, látszott, ahogy rángatja a köldökzsinórt, és próbálja a szájába gyömöszölni. De azért ha fizetnem kellene érte, akkor inkább várnék a huszonxedik hétig, akkor már több élvezhetõ képet tudnak csinálni.
A 19. héten voltunk a Mammutba, akkor inkább a szûréssel foglalkozott a doki, kevés volt a mozizás.(ami nem baj persze, annak örültem, hogy alaposan megnézték)
Pusz
Zulu
20+6

Kép

Kép

Kép
zulu

MiszikeKép
Nem múlik el a védettségKép Ha már voltál rubeolás és ha 79-es vagy, akkor tuti, hogy nem rubeolát kaptálKépKépKépKépKépKépKépKép++++++++++++++++++++++++++++

Remélem most már megnyugtattalak.

A 79-es évfolyamKép már kapott oltást is rubeola ellen, valamikor 13-14 éves korban, vagy talán korábban. Manapság már gyerekek (csecsemök?) is megkapják ezt az oltást.

Ha kapsz oltást, nem feltétlen 100%-os a védettséged, hanem van egy 0,1%-nyi esély, hogy nem reagál rá a szervezeted az adott legyengített vírusra és akkor elkaphatod. De mondom ennek nagggggyon minimális az esélye. De ha már voltál rubeolás akkor nincs miért aggódnodKép

Most nem leszek valami doktoros, de ezt úgy kell elképzelni, hogy megvédik a "rubeola ellen szakosodott falósejtek" a babát is, mert befalják a szervezetedbe került kórokozókat, elpusztítják azokat, vagyis nem alakul ki a betegség újra, hanem az immunrendszer válaszol.

Puszika,
Moni
23+
mj

Sziasztok lányok!

Franyo, üdv közöttünk. A hátrahajló méh miatt nem kell aggódni. Nekem is az van, és az orvosom azt mondta, hogy leginkább csak annyi problémád lehet belõle, hogy oldalt feszegetõ, esetleg fájó érzéseket okozhat az, hogy a méhet tartó szalagoknak jobban meg kell nyúlniuk, mint normál esetben. De ez sem feltétlenül jelentkezik mindenkinél. Én speciel eddig nem igazán éreztem semmit. Igaz egyenlõre csak a 14-ik hétben járok. Még azt szokták mondani, hogy esetleg nehezebb teherbe esni vele, de ez a problémakör egyikünk esetében sem aktuális. Kép

Sasha,
szerintem tök normális, hogy percrõl percre változik a hangulatod, Úgy tünik nekem, hogy ez elég általános, itt már nagyon sokan számoltak be ilyesmirõl. Velem ez már most az elején is így van! Kép Ne izgulj!

Kispici
kispici

Moni, természetesen nem vagyok fiú Kép, és hogy ki van a pocakomban, azt még sajna nem tudom. A férjem családja lányra szavazott, nekünk meg mindegy. Az indexen csak az üvegfestéses topicban láthattál, máshova nemigen szoktam írogatni. Itt a babaneten a "ma megint megjött"-be írtam egyszer, kb. másfél hónapja, ott válaszoltál is nekem (én kérdeztem, hogy a halvány csíkocska jelent-e valamit Kép, hát igen, jelentett tényleg.)
Kispici
Igen, ilyen kis szúrkálásokat éreztem is, és hallottam már mástól is, hogy a méhet tartó szalagok nyúlnak. Hát nem izgulok, legalábbis ezért már nem. Köszi mindenkinek! Kép
franyo

Sziasztok,

Megint lenne egy kérdésem, amit tapasztalt kismamák már lehet, hogy kitárgyaltak. Miként lehet a haspuffadást csökkenteni. Véleményem szerint úgy nézek ki mint egy viziló, pedig még iciripiciri terhes hasam sincs.
Köménymag tea jó lehet rá? Mert úgy hallottam, hogy vízhajtót nem ajánlott inni.

Nyúlandi
nyulandi

Nyulandi!

En is szenvedek a puffadastol, estere akkora hatalmas pocim lesz, hogy mozogni sem tudok. Sem gyogyszeresen, sem teaval nem ajanlott kezelni a problemat, csak a hosszas setakkal lehet orvosolni. ezert ha tehetem egy csomot gyalogolok Kép reggel mar teljesen normalis a pocak meretem ennek koszonhetoen Kép fontosak az etkezesk is. alig eszem hust, es amikor igen, akkor is csak csirket vagy pulykat. nehezen emesztheto dolgokat teljesen melloztem, es minden nap eszem vmi gyumolcsot Kép

kamilla(15+6)
kamilla

Sziasztok kismamik!

Köszönöm a gratulációkat, íme a szülésem:
Csüt. reggel jelentkeztem a szülõszobán, ahol a szülésznõm fogadott. Megkaptam a beöntést, ami nem volt kötelezõ, de én kértem. Megvizsgált a dokim, két újjnyi méhszáj, alig fájások. Ekkor még vidám voltam. Burokrepesztés, kicsit erõsebb fájások. Délben még saját lábon kimentem a váróba, szóltam a családnak, hogy nyugodtan menjenek el ebédelni.. 1-kor kötötték be az oxitocint, ami után olyan bika fájdalmak következtek, amire nem számítottam, ugyanis szültem már, de az piskóta volt ehhez képest. Nem szégyelem bevallani, kiabáltam, sõt.. Ki akartam ugrani az ablakon, felszólítottam a szülésznõt, hogy azonnal vágják ki a gyereket belõlem, mert nem tudom megszülni. Szerencsémre nagyon türelmes volt velem, végig bíztatott. Kaptam ugyan valami fájdalomcsillapító injekciót, de én semmi változást nem éreztem a fájdalomban, viszont a szünetekben szinte elájultam a kábulattól. 3-kor jött a dokim, és kb. a 6-8. tolófájásra jött ki a "kicsi" a 4 kilójával. A varrás már leányálom volt. Szerencsére nagyon kicsit kellett vágni a méretek ellenére, azt is csak az elõzõ vágásom miatt. Az elsõ naptól tudtam ülni, ez isteni volt.
A végeredmény mindent feledtet.
A kórház nagyon szuper volt, a fõorvosoktól a takarítónõig mindenki extra kedves, mosolygós. A 4. napon kijöhettünk.
Kívánom nektek, hogy könnyû szülésetek legyen, sokkal könnyebb mint nekem volt!
Nagyon jól jött a szülõszobán a málnalevél tea, amit kortyolgattam. Késõbb nagyon jólesett a hidegvizes borogatás.
A kórházi napok alatt az eldobható bugyik és a tena betét voltak a leghasznosabbak.

Mindenkinek további jó pocaknövesztést!!

Conti + Bernadett (5 napos)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Imolka,

a véred miatt meg ne gondolkozz semmin, mert ha bármi történt volna veled, csak úgy adnak vért, hogy elõtte megnézik a vércsoportod (ez kötelezõ elõírás, és egy pillanat altt megvan), és az orvosok vért csak a legutolsõ esteben adnak egy betegnek a magas fertózésveszély miatt, elõtte mindenféle vérpótló készítményt, ami ellátja a vér bizonyos funkcióit, de itt nincsnek csoportok.
remélem ezzel segítettem egy kicsit

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

Szeretnek bejelentkezni kozetek, 29 eves vagyok, elso gyerkoc. Akik nezni szoktak a ...ma megint megjott..topic-ot, azok mar ismerhetnek.
Ma a doki azt mondta, hogy KisGomboc 13 hetes es kb. 6.5 cm. KépKépKép
Utolso menzesz aprilis 20, de a baba kb. 4 nappal kisebb a koranal.
Ja, Margit Korhaz.
Mindenkinek jo babavarast kivanok!
Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Gomboc!!!! Kép

Legy altalam udvozolve elsokent ebben a topicban ahova kozosen kerultunk jo hosszu ido utan a "megint megjottbol" Kép

kamilla
kamilla

Szia Kamilla,
Koszonooooooom szepen. KépKépKép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Hmmm elõször is!

Gombóc!

Üdvözöllek a Friss kismamik közöttKépKépKép Mikorra vagy kiirva? De jó, már vártalakKép Nem töltöttem idõt megint m... topikban, de mindig olvasom és szoritok mindannyiuknakKép Hogy érzed magad?

A szolgáltató rosszalkodik... hol van net, hol nincs. Az elõbb is elszállt e miatt egy szép kis irományomKép Ezért vagyok ily rövid.

Conti!

Köszi a születéssztorit, és engedd meg hogy had gratuláljak mégeccerKép GRATULA!Kép

Cuppantom a társaságot és az összes pocakot (meg a beene lakókat)
sasha
30+0

Kép
sasha

Kataa
Jólesik, hogy hiányoltál Kép

Franyo
Szia Kép

Gombóc
Szia Kép

Conti
Köszi a történetet, annyira nem bírom elképzelni, hogy hamarosan nálunk is itt az idõ Kép

Lányok
ma voltam nst-n, s közben megszületett egy kisbaba a mellettem lévõ szobában. Nem is láttam, csak hallottam, de így is olyan megható! Persze gondolom, leginkább nekünk, akik még csak elméletben ismerjük a szülés menetét, gyakorlatban nem, olyan hihetetlen, hogy tényleg kibújnak a gyerekek Kép

na jóccakát mindenkinek és jó pociskodást,
bringa (36+2)
bringa

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek,

Üdv, Gombóc.

Conti, Te hol szültél? Nem fog valamelyikõtök véletlenül a Szabolcs utcaiban?

Kamilla, köszönöm a hírt, de itt bent ülök egész nap, és mira hazaérek majd leszakad a lábam az este 8-as séta már a fáradtságtól eszembe sem jut. Talán ebédszünet helyett kimegyek sétálni.

Én már úgy várom, hogy kintlegyen a Kisbütyök. De a szüléstõl nagyon félek, mert a fájdalomküszöböm a béka feneke alatt van. Térdmûtétnél is el kellett altatni, mert talán a tiszta meszes gerincem az EDA-t nem engedte át. De úgy vagyok, hogy baba még nem maradt bent, a Hugomat meg megpróbálom berángatni, úgyhogy Õ fog rám vigyázni.

Nyúlandi
nyulandi

Sziasztok Lányok!

Sajna elég rég jelentkeztem, de "képben" vagyok, mert mindig átfutom a levelezést, csak írni nincs idõm a sok meló mellett.

Szeretném köszönteni az új kismamikat, akik csatlakoztak hozzánk, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó társaságra találtak.

Hál' Isten nekem sikerült szinte azonnal teherbe esnem, de nagyon is próbálom átérezni azoknak a kismamáknak a helyzetét, akik a már megint megjött...-rõl jöttek. Így Gombócnak különösen nagyon-nagyon boldog babavárást kívánok!

A puffadáshoz annyit tudok hozzászólni, hogy nálam már a babavárás elejétõl kezdve jelen van ez a pufiság, de még ellenszerét nem találtam. Persze ez nekem nem olyan különleges, csak a Kispapa szemlélte még az elsõ hetekben furcsán a helyzetet, hogy az õ Kismamija reggel még csinoska, estére pedig olyan, mint egy nagy lufi...

Lányok!
Nekem tegnap este volt az elsõ olyan estém, amikor irtóra fájt a derekam és ma reggelre sem múlt el. Szinte alig bírok ülni és a fekvés sem mindig esik jól. Én azt hittem, hogy a hát- és derékfájás csak késõbb fog jönni, amikor már nagyobb lesz a pocakom. Ti hogy vagytok/voltatok ezzel az én idõmben?

Üdv:

Ági
(15+5)
Ági

Sziasztok,Jo reggeltKép

Na Lanyok en tegnap megszabadultam a fogamtol,annyira be voltam ilyedve hogy a vegen nem is volt akkora szam az egeszKépBiztos azert mert Zulu vuduzott nekemKépKép
Bar a vegen remegett a labam de aztan az is elmult.Este mar dinnyet ettem otthon.Az ejszaka nem volt tul pihenteto,de hatez van.
Mindenkinek koszonom a szurkolastKép

Kamilla,
Nekem is pufaadt anno a hasam de az etkezes nem sokban befolyadolja,mazimum a bab es kukorica.De az anagyon lenyeges hogy minden nap egyel hust.Abbol fejlodik a baba.En sem vagyon sertes evo egyaltalan,es csak pulyka,csirke,hal az OK de hetente egyszer bevagok marhat is mert az nagyon jo.

Conti,
Koszi a tortenetet es minden jot a kicsi lanyhoz megegyszerKép

GombocKépKépKép
Na vegre....KépNagyon udv itt a pocakos taborban.
Mail mentKép

Nyulandi,
Gondolom hogy faradt vagy,en is vagyok vele meg a kismama tornas kazim is ott all felbontatlanul.Inkabb pihenek.De majd ha otthon leszek csak lesz ra energiam,bar ki tudja.

Agi,
Ha faj a derekad ez meg nem a sulytol van,majd kesobbKép
Szerintem kend be estenkent valami gyogyito kremmel es reggelre elmulik.Tapasztalatbol mondomKép

Sasha,
Jo az ido,nem?Kép

Pusz
Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Sziasztok, szép jó reggelt (napot) mindenkinek!
Conti, gratulálok én is a kicsidhez, és szép együtt töltött napokat kívánok nektek! (Nem tudom, emlékszel-e rám, én kérdezgettelek Kocsid doktornõrõl.)
Gombóc! Én mint teljesen új kismama, szintén üdvözöllek, és rögtön kérdezek is, jó? Az Erazmuszos topikban olvastam, hogy ugyanazt az Utrogestanos dolgot csináltad végig, amiben én épp most benne vagyok. Ezek szerint akkor minden rendben volt gyógyszer abbahagyásával? És felírt helyette valami mást a dokid, amit tovább kell szedned, vagy most gyógyszer nélkül vagy?
Pussz mindenkinek
Franyo
9 ?
franyo

Sziasztok!

Gyors leszek, mert hol van net, hol nincs!

Ági! Fájhat a derekad a rossz testtartástól is, bár nem boztos.

Kataa! Most szuper idõ vanKép Olyannyira, hogy reggel mikor felébredtem rajtam volt a takaróKép Olyan jó volt végre betakarózniKép

Tegnap voltam az Auchanba és vettem egy babarucit! Napozonak volt feltüntetve, bár én máshogy gondolomKép Mindegy, Micimackó van rajta, fehér-sárga és csak 500 Ft-volt! Most egy csomó babaruha 500 Ft ott, de egy baj van vele (számomra) hogy mind nyári, vékonyak. Vettem egy 2-es méretü egyszerü pamut hófehér kissapkát is. De azért nem fizettemKép Pedig a pénztáros rakta bele egy szatyorba...Kép Vállfán volt a babaruha én meg ráraktam a sapkát, a pénztáros meg azt hitte egybe vanKép Jó nem került sokba volna a sapka kb 350 Ft. De igy mégjobbanörültem a sapinakKép Igy most már van két rucija, meg 1 sapijaKép Nem vittem túlzásbaKép De szeptemberig nem szeretnék több ruhanemüt vásárolni neki, mert ha mégis kihuzzuk 2in1 oktoberig akkor már igencsak a vastagabb rugdalózok kellenek. Ez a két db meg jó a rugi alá trikónakKép A sapi meg akkor már ugyis kelleni fog úgyhogy tök jóóóKép Beraktam azt is a kiságyábaKép Van már benne egy micimackó, egy sapi meg a 2 ruhácskaKép Persze matrac még nincs benneKép Meg semmi más, csak egy lepedõvel van leteritve, hogy a fa ne látszódjonKép

Na most megyek vissza gyönyörködniKép
sasha
30+1

Kép
sasha

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, koszonom szepen a kedves fogadtatast. KépKépKép
Utregostan. Tegnap hasznaltam utoljara. Mult csutortoktol vasarnapig napi 2-t, hetfotol tegnapig napi 1-et hasznaltam. A hasam gorcsolget, ezert mentem el a dokihoz (bar elotte megfogadtam, hogy majd csak jovo heten megyek), aki azt mondta, hagyjam tenyleg abba, beverzest nem lat, a gorcsolgetesre meg irt fel Magneziumot. Azt mondta doki, vegyem ugy, hogy a baba nagykoru lett, sokkal tobb es mas hormon termelodik mar, ez a keves potlas ugysem befolyasolja...Haaat, remelem, igaza lesz...KépKép

Puffadas. Akkora a hasam, mint egy labda, es ez nem a babatol van. En elfogadtam, hogy ezzel jar, ugy oltozkodom, hogy eltakarjam. Kép

JA, a dokim szerint csak aug. vegen eleg hozza elmennem ujra, most se volt hajlando videora venni KisGombocot, ugyhogy eldontottem, elmegyek valami fizetos UH-ra. Tudtok ilyen helyet, ahova bejelentekzem, es felveszik penzert videora?

Koszi szepen,
Gombóc (ja, 13+1 Kép )
gombóc

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a hozzászólást a pöttyeimhez!
Móni, remélem tényleg nem vagyok rubeolás. Én nem emlékszem, hogy voltam-e, csak a keresztmamám mondta, hogy õ úgy emlékszik. Sajnos senki nincs, aki biztosan tudná Kép
De azért nem szomorkodok, azt olvastam, hogy a 3. hónapban már "csak" 9% az esély, hogy lesz valami baj egyáltalán ettõl. Az aggódás meg amúgy sem tesz jót!

Jó, hogy vagytok, örülök nektek!!! Isten áldja az internetet! Kép Kép Kép

Miszike
11+4
Miszike

Gombóc,
miért nem volt hajlandó felvenni videóra? Mi lehet kizáró ok, ha egyszer mindenhol ott a videó a monitor alatt??? Remélem, nekem felveszi hétfõn! Sajnos csak nagyon drága fizetõs helyekrõl beszélnek itt a csajszik Kép.

Sasha,
jó lehet, hogy már rucikat veszel a picinek... Már csak 2-3 hónap neked, az hamar eltelik!!!

Tudjátok, mit szerettem volna már rég megkérdezni? Nálatok mit csinált a védõnõ, amikor kiment háztûznézõbe? Megnézi, hogy nem az asztal alatt akarnád-e tartani a picit? Vagy mi? Minek kell "megfelelni"?

Miszike
11+4
Miszike

Sziasztok!

Franyo, Gombóc! Jó babavárást!KépKép

Sajnos, már nem sokáig virgonckodok itt a neten, mert szombaton költözünk, és nem lesz semmilyen internet. Olyan rémhíreket hallottunk, hogy a Matáv másfél hónap alatt köti be a vonalat, de tegnap azt mondta a hölgy az 1212-n, hogy "sokkal gyorsabb, csak két hét". Ilyenkor teljesen kész vagyok, ez Magyarország... Kép Van telefonközpont, van a házba behúzva telefonzsinór, kb. csak egy számot kellene adniuk és nyomni egy entert... De ez van. Azt pedig meg se tudták mondani, hogy ADSL-t lehet-e csináltatni, pedig a sima vonalas net az nagyon lassú lenne. Bocs, hogy off voltam, de szomorú vagyok, hogy nem nagyon tudok jönni közétek.

Amúgy minden ok., Fannika egyelõre jól érzi magát, nem hiszem, hogy a héten még jönni akar. Bár a kispapa szerint nagyon furcsán néz ki az arcom, de ezt már egy hete mondogatja.

Forti, köszi Kép, úgy néz ki boldogulok a csomagolással. Már azt se bánom, ha közben elindul a baba, legalább nem nekem kell befejeznem Kép.

Most festik a házunkat, olyan kíváncsi leszek, hogy milyen lesz! Fannika szobájába tegnap vettünk tapétát, egyszínû sárgát, ami magában mintás, virágok + napocskák vannak rajta, és vettünk hozzá macis bordûrt.

Kataa! Együttérzek a fogad miatt. A tornakazetták nálam is csak elfekvõben vannak, amíg dolgoztam addig jártam rendesen aerobicozni, aztán mióta itthon vagyok, nem csinálok semmit! De már nem aggaszt, majd a baba után elkezdek megint tornázni. Most mindig van valami bajom...

Sasha! Én is teljesen oda voltam az elsõ kis ruháktól. Olyan jó volt nézegetni, kimosni, vasalni õket!Kép

Na befejezem, mert regényt írtamKép, de nem lesz ez így sokáigKép.

Puszi mindenkinek:

Zsanci
38+3
zsanci

Miszike!

Remélem, nem lesz semmi baj a pöttyökkel!

Nálunk a védõnõ körül se akart nézni, csak leült a konyhában, és kérdezgetett a munkánkról, meg tanácsokat adott a babavárással kapcsolatban. Nekem nagyon aranyos védõnõm volt, nem tudom, mások mit csinálnak, de nálunk ez az egész nem volt fél óra sem és csak dumcsiztunk.

Puszi
Zsanci
38+3
zsanci

Zsanci,
megnyugtató, amit írsz! Azt hittem, a védõnõ majd kijön és kritizál, hogy ez itt nem lesz jó a babának, stb. De hasznos tanácsokat szívesen vennék!
Biztos gyönyörû lesz a babaszobátok, talán feledteti a készülõdés, hogy egy picit nem lesz net! Bemész majd egy Burger Kingbe és veszel net-zsetont Kép . De azért nagyon drukk, hogy minél elõbb beszereljék!

Miszike
Miszike

Miszike,Kép
Fogalmam sincs. Direkt megneztem az UH-t a maganrendelesen, ott volt alatta a video. Mondtam neki, hogy ha lehet, szeretnem videora felvenni. Erre azt mondta, azt csak a korhazban lehet, amikor ki van irva (a Margit Korhazban, 12. 28. 36. heten, ha jol emlekszem).
Elegge elvette a kedvemet, es nem ragoztam tovabb. KépKép
Gombóc
gombóc

Gombóc,
hát nem csodálom, hogy elvette a kedved! Fene érti néha ezeket a dokikat! Kérdezz utána, ha jó neked sima uh is (nem 3d-s), akkor lehet, hogy máshol felveszik, ahol rendesebbek. Pl én bementem az sztk-ba, sima gomba-vizsgálatra, mondtam hogy babás vagyok, a doki meg egybõl kérdezte, hogy csináljon-e uh-t. Ari volt. Hátha te is találsz ilyet!

Miszike
Miszike

Ja, a másik kérdésem, hogy aki vett már terhestorna videókazit, az meg volt-e elégedve vele, és hogy melyik a jó, milyen, stb. Ugyanis most szeretnék venni, de nemtom melyiket válasszam.

Pusz
Miszike
11+4
Miszike

A védõnõ mikor megy ki hozzátok Miszike? A körzeti védõnõ azt mondta két héttel ezelõtt, hogy örüljek, ha kapok kiskönyvet tõle a 25. hétig mert õ nem köteles hamarabb kiadni. De ha gondolom, már augusztus 26-án tud fogadni de csak 30 percre és rá 2 hétre be is fejezhetjük a szükséges procedúrát.

Így most azon vagyok, hogy valahova elköltözök, ahol ennél értelmesebb védõnõt találok. Vagy én akarok túl sokat?

A kötelezõ kórházi UH-n megmondják, hogy van-e ilyen videós csoda - bár mûködõ video az egész családban nincs? Vagy ez már minden kórházban van? Nagyon tudatlannak érzem magam.

Nyúlandi
nyulandi

Nyúlandi,
hú, nem is gondolnám, hogy ilyen nemtörõdöm védõnõk is vannak! 25. hétig??? Nem tudom, te hol laksz, én a 9. kerben, itt lehetett választani 3 helybõl, melyik van közelebb nekünk, melyik szimpi, stb. Kiszúrtunk egyet, ill. én a kispapára bíztam a telefonon való érdeklõdést, kaptunk idõpontot, persze csak délelõtt, mert nekem elég sürgõsen kellett a kiskönyv (a doki kérte), úgyhogy minden idõpontot elfogadtam volna. De mondta, hogy késõbb majd választhatok, havonta akar látni, valamikor augusztusban jön hozzánk. És tündéri volt, érdeklõdött, meg minden.
Szerintem kérdezz utána, hogy nálatok csak az az egy van?

Pusz
Miszike
11+4
Miszike

Szisztok megint,
Sasha,
Jo is az a vasarlas.Hat igen nekunk inkabb teli cuccokat kell vennunk.En is kaptam egy csomot de mivel nyari babatol ezert ki kell jocskan egesziteni.
De jo neked hogy mar a kisagyban gyonyorkodszKép

Gomboc,
Hat igen ha minden Ok...HurraKépakkor nem kell surun jarni a dokihoz csak 4 hetenteKép
Szerintem csak a4D UH rendeloben csinalnak ilyet deaz 8 vagy 10e per vizsgalat.

Miszike,
Na akkor minden rendben.Azert kerdezz ra erre a razos folyadekra mert ez tuti jo az ilyenekre.
Nekem egy baratnom aki kozmetikus mondta hogy ha ilyenek vannak rajtam akkor alnyom lesz.Hat nem tudom majd nalad is meglatjukKép
Nalam a vedono2x volt eddig.Eloszor korulnezett es megdicserte a lakst meg a rendet.Es elcsevegtunk egy 20 percet beirja az uj leleteket es kesz.

Zsanci,
Akkor mar ne msok van szombatigKépDe azert majd jelentkezz mert hianyozni fogsz amKépEn is iadom a sarga szintKép

Nyulandi,
Hat vannak ilyen nem tul kedves vedonok isKép

Pusz
Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Miszike,
De jo en is a 9.kerben lakom.Kép
Bar nekem ugy volt hogy a hazak szerint van kiosztva hogy ki a vedonod.De nekem a Jenei Zsuzsanna (Nagy Zsuzsanna volt az eskuvoeig 2 hete)es irto kedves.

Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Elméletileg nálunk a 16-ban le van osztva utca-házszámra, hogy ki hova tartozik. Anyósjelöltem 5 utcára lakik tõlünk, úgyhogy becserkésztem egy másik védõnõt, aki az õ címükre kiírt hölgy. Két héttel ezelõtt szóltam neki - bár volt egy megérzése, hogy én nem ott lakom - és rögtön tudott volna fogadni, csak aznap mentem Kecskemétre anyáékhoz. Így csak jövõ hét hétfõn megyek reggel 8-ra hozzá. Hát remélem nem fog kidobni.

Izgis nap lesz számomra a hétfõ: védõnõ, UH második felvonás, és megtudom a "koromat" is. Szorítsatok, hogy csak jó híreket szállítsak hétfõn. és hétfõig már csak 4-et kell aludni Most kellene ide egy mosolygó fej, de valaki tanítson meg arra, hogyan kell gyártani.

Nyúlandi
nyulandi

Kataa,
de jó, hogy te is itt laksz! Kép Sajnos fejbõl nem tudom az enyém nevét. Helyileg te melyikbe jársz? Én a Lónyai utcába.

Miszike
Miszike

Nyúlandi,
mosolygó fej : és ) egymás után, szünet nélkül.
Nagy drukk mindenhez, én is hétfõn megyek uh-ra, majd gondolok rád!

Miszike
Miszike

Üdv a Hölgyeknek!

Tegnap voltam Sziszikénél, megtekintettem Rékát is. A kis hölgy tényleg nagyon szép, rengeteg haja van, és pont olyan szép szája, mint a mamájának. Elkezdtek összeszokni szopizás tárgyában, de nem egyszerû ez, se babának, se mamának. Érdekes módon Sziszikének már tegnap megindult a teje az egyik cicibõl. Kép Amúgy elég gyengécske volt, de azt hiszem ez nem is csoda.
Csókol mindenkit, köszöni a gratulációkat. Kép

Nyúlandi,
Te kecskeméti vagy? Csak azért kérdem, mert én is...Kép

Pussz

Nyulika
23
nyulika

Nyula!

Mi az hogy a 25. hétig nem köteles kiadni??? Hiszen az már a 6. hónap! Ilyen nincs! Neki egy fillérjébe nem kerül. Én már a 9. héten megkaptam. Az volt az elsõ dolga, hogy kitöltötte és beirta a leleteimet! Hiszen ez a kiskönyv pontosan arra szolgál, hogy benne legyen minden fontos dolog, ha bármi történne, kórházi ellátásra szorulsz akkor ezt kérik elsõként a tb-kártyával együtt! Vagy rosszul tudom? Nem hiszem! Nekem a kiskönyvembe bele van tüzve a vércsoportom és a hepatitis-b vizsgálat eredménye. Meg minden ehhez kapcsolódo papir benne van és a doki is mondta, hogy igen jó igy, mert legalább minden egy helyen van, nem kell külön keresgélnie! Ehh nem értem!

Kataa!

Igen jó dolog! Már a 4. hónapban megvolt, tudod úgy kaptuk, hirtelen. Elmentünk egy vendégségbe ahol volt egy 4 éves kisfiú és az övé volt. Már éppen ki akarták dobni, mert nem kellett senkinek õk meg nem akarnak még egy gyereket egyelõre. úgyhogy a kiságyat megmenekitettükKép Idáig a szoba sarkában porosodott darabokban, de amióta a gyerekszoba ki van festve és van új padlószönyeg addig harcoltam amig a párom össze nem raktaKépKépKép

cupp
sasha
30+1

Kép
sasha

Miszike,
En is a Lonyaiba,de ott csak max 2 vedono van ugyhogy az esely mar 50% KépEleg lepukkant hely de hatez van...
Ird mar meg priviben hol laktok,mert akkor nem lakhatunk messze egymastolKépA profilomban van az e-mail cimKép

Sasha,
Hat igen en is nezegetem a babahordozot ami csak neilonban van.De a kisagy meg darabokban a dobozbanKépAlig varom hogy szeptemberben beinduljon az orult vasarlas es keszulodesKép
De ezzel mindenki igy van ittKépKép

Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Hát Kataa!

Ha minden jól megy szeptemberben, fõleg 20.-a után mindennel készen kell lennem, mert a gyerkõcöt múlt héten megint egy héttel idõsebbnek nézték... ami igy önmagában nem jelent semmit, de úgy már más, ha az utolsó mensi idõpontjára nem emlékszem... ami lehetett akár dec. közepe is....
Szóval akkor most nem 30+1 hanem 31+1 hetes a baba...
Viszont!!!! A 16. héten 17 hetes volt. E szerint van most számolva a terhességi hét. Ha ahhoz nézem hogy dec 28. volt meg utoljára akkor még csak 29+1 hetes....Kép Remélem nem bonyolult amit irtam, mert én már elvesztettem a fonalatKép hihi
A LÉNYEG hogy szeptember közepén is jöhet. Onnantól már számitani lehet rá bámikor....!!! Úgyhogy már azon morfondirozom, hogy Augusztus 20.-a után elkezdem keresni a "táblázatvezetõ utódomat"Kép

Már megint eléggé kicsapongó hangulatomban vagyokKép
Megyek lehütöm magam egy kis dinnyévelKép
sasha
29+1-31+1-igKépKépKép (vicces nem?)

Kép
sasha

LÁNYOK SOS Segítség!

Ez már a 3. alkalom 4 napon belül. Pisilés után szabályosan víz jön ki belölem. Nem sok, de elég, hogy rendesen megijesszen. A mennyiségét nem tudom, de a bugyim vizes lesz, átnedvesedik töle. Színtelen, szagtalan, átlátszó, víztiszta.

Ez normális? Vagy rohanjak dokihoz? Magzatvíz szivárgás vagy mi ez? Tapasztalt már valaki ilyet? TANÁCSTALAN VAGYOK!
Úgy tudom a magzatvíz sárga szinü.

Kismanó reggeltöl estig dicozik a pocimban, úgy érzem határozottan jól van.

Pusszancs,
Moni
mj

Moni!

Ilyet ég nem tapasztaltam, illetve a folyás az oké de az nem olyan nagy mennyiségü hogy "vizes" legyen a bugyi és nem egybõl... Hát nem tudom! Okosan tennéd és nem is vesztenél vele semmit, ha fognál egy telefont és az ügyeletet, vagy a dokidat felhivnád és rákérdeznél, hogy akkor ez most mi? Mert a fluor is lehet nagyon sok mint nálam, de nekem nem egybõl lesz nedves a bugyim, hanem orák mulva... Remélem csak átlagon felüli fluor-ról van szóKép Az meg pláne jó hogy a baba élénk! Nem hinném, hogy magzatviz szivárgás lenne... bár nem tudom az hogy néz ki...

Hivd fel a dokit, hogy megnyugodjál, aztán mond el hogy mi van! Szoritok, hogy az legyen amire gondolokKép

sasha

Kép
sasha

Moni!

Ja elfelejtettem! Nem állandó ez a folyás ugye? Persze hogy nem! Szerintem, ha a magzatviz szivárog akkor az állandóan jön és nincs rajta "csap" amivel el lehetne zárni... szerintem igy már tuti hogy folyás, ami természetes...Kép De a fõ hogy megnyugodj!

sasha

Kép
sasha

Moni,
nekem is szokott ilyen vízszerû dolog jönni, de nem gyakran. Én is felhívnám az orvost a helyedben, hogy megnyugtasson.

Kataa,
mail ment.

Puszi
Miszike
11+4
Miszike

Moni!

Nekem ugyanez volt egy darabig, több héten keresztül, de nem sikerült kiderítenem, mi okozta, vagy hogy egyáltalán mi ez. Nekem is csak pisilés után, szóval ugyanez, amit leírtál. Aztán egyszer csak elmúlt. Amikor mondtam a dokinak, annyit mondott, hogy épp ideje van a kenetvizsgálatnak, de nem mondta, hogy mi lehet ez. Mire meglett a vizsgálat eredménye, elmúlt ez a vizes valami, viszont megállapították, hogy streptosoccusom van. Fogalmam sincs, hogy ezek összefüggenek-e, de nem hiszem. Mindenesetre velem semmit nem csináltak, nem kaptam gyógyszert se, semmit.
Azért írtam ezt a kisregényt, hogy ha te esetleg megtudsz valamit, légysz írd meg, mert engem is érdekelne.
Amúgy biztos nem magzatvíz, az nem színtelen-szagtalan. Legalábbis én úgy tudom.

Puszi:
zsanci
38+3
zsanci

Sziasztok!

A puffadást én is kérdeztem a dokimtól, mert nekem is óriási lesz a hasam estére, õ azt mondta, hogy a belek dolgoznak. Ráadásul feszül is esténként a hasam, néha úgy érzek szétdurranok ( gondolom a dinnye is közrejátszik, amit minden este megeszek ) Nektek is szokott feszülni esténként? Ez normális, ugye?

HÁt vannak érdekes védõnõk az biztos. Az enyémre nem panaszkodhatok, csak éppen tájékoztathatna jobban a támogatásokról. Nem tudom mindenki tudja e, hogy ha betöltöd a 91. terhességi napodat jár magzati adókedvezmény. Ezt a papírt a dokitól kell elkérni, ( mármint azt hogy betöltötted ezt az idõt ) + nálunk a cégnél is ki kell egy papírt tölteni. Ez a kedvezmény 3000 Ft -ot jelent havonta. Hogy ez meddig tart, sajna még nem tudom, valszínû a szül. szabadságig, de ebben nem vagyok elég tájékozott. Sajna az ember lányának mindenért utána kell járni, mert maguktól nem mondanák. Remélem tudtam valakinek újat mondani.

üdv
brokkoli
22
brokkoli

Miszike,
Mail mentKép

Sasha,
Hat igen akkor mar ideje lesz utodot keresni a tablahozKép
Nalam ugy van hogy a csaszar miatt nem biztos hogy kivarjuk kiirt idopontot majd a doki eldonti, de okt 10 elott nem is lenne jo ha jonne.
En kesz akarok lenni mindennel mar szptember vegere mert ahogy magamat ismerem utana mar csak jajongani fogok otthon is meg itt nektek isKép

Moni,
Hivd feltetlen a dokidat ,neki tudnia kell mi ez.Es ne izguljKép

Kataa
27+2

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: