A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Szia Atinah!!!

Hát én is 16.-án azaz holnap reggel megyek NST-re!!! Kép és az én dokim is Dr. Szabó Gábor!!! Kép

Csak a végén nehogy egyszerre foglaljuk le szegényt! Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Atinah te hányra mész??

KépKép
KépKép
nana09

Dora,mik ezek az elvek?

Fantasztikusak ezek a képek.Hogy honnan szerzitek őket!?Ez a tapsolós...Kép

Lili,Boldog Névnapot Zsófinak!Hogy sikerült a solti parti?Kép

Nana,púp?

Bea,gratula az első lépésekhez!Nagyon ügyesek vagytok!Kép

Új produkciónk:elkezdtünk gagyogni.Ez már nem gőgicsélés,hanem igazi ritmikus hangkapcsolat.Nagyon édes vele.Dádádádádá,vagy valami ehhez hasonló.Azóta folyton ezt csinálja!Megzabálom!KépKép
A hőemelkedés nem komoly,de azért adtam még neki délben is és most is szirupot.Holnap Pongrácz majd megmondja,h.mi az oka.

Ser,ti mikor jöttök?A tanácsadásra?8-tól?
mrege

Balim,
melyik iskolába fog menni Marci?

Syg,
köszönöm a telefonszámot!Holnap felhívom.
mrege

Sziasztok!

Hú, egyszer nem nézek rá a gépre egy napig, aztán tessék, mennyi olvasnivalóKép

Roz,
az alvás most nem megy. Tegnap éjszaka vagy 20-szor keltem Lilihez. Tulajdonképpen alszik, de nyüszög, sírdogál közben, és akkor is, ha magamra veszem. Ha a cumit visszaadom a szájába, akkor egy kicsit elvan.

Dóra,
a másik kislány a barátnőm kislánya. A volt pasim huga, csak mi jóban maradtunk. Itt voltak hétvégére.

Ági,
mi is nézegettünk hintákat, csak kipróbálni szerettem volna, hogy nem fél-e benne Lili.

Lili,
sok boldog névnapot kívánunk Zsófinak!!!

Mrege,
szerintem csak azért jó, hogy elektromos, hogy nem kell lökdösni, és ha jól elvan benne a baba, pl. tudok reggelizniKép

Bea,
nagy gratuláció Lillának!!!!

Szurkoljatok, holnap megyek tanítani. Remélem Lili jól ellesz anyuval. Õ már ma itt alszik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rege: én is tudom: Aranyba megy Marci (mivel én is ott tanítokKép

Bea! épp ma jutottatok napközbe eszembe, hogy jár-e már Lilla, és tessék: jön a hír.SZUPERÜGYIKép

Roz! mi is most füvesítünk újra, de 1 hete elvetett magom még nem bújnak ki, vagyis a magok látszanak csak...pedig,apa mindent megtett...még az is lehet, hogy lesz belőle valamiKép

Olyan jó hogy megint tudok olvasgatni, mert nagyon hiányoztatok ám...megnéztem a topiktalis képeket is...és olyan kár, hogy Benim pont akkor volt himlős!
na majd csak lesz még ilyen

jóóóóóéjt

KépKép
KépKép
bepa77

lina mit tanítasz?

KépKép
KépKép
bepa77

Huncut Hanci!Kép Nagyon edes a kepen!Kép
Milyen tortat keszitettel?

Rege: hogy felesleges fajdalomokozas, csak a baj van vele.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Pár napot kihagytam és alig győzöm elolvasni a hozzászólásokat.

Kazacsay doki telefonszáma: 20-9415958
Nagyon meg voltam elégedve vele, tudom ajánlani mindenkinek, de többen így vannak vele.

Ha valaki gyerekorvost keres, akkor ajánlom a doktornőnket, Dr. Kránitz Editet telefon száma: 70/369-4618 Neki köszönhetem, hogy anyatejjel táplálom Nándit. Ajánlotta a homeopátiás szereket és bíztatotta szoptatásra és segített, hogy addig is kapjunk tejet a gyűjtőből.Az aszisztensnője mutatta meg a mell maszírozását és a fejést is (ez utobbit a kórházban is mutatta a nővérke). 3 gyereket nevelt fel a doktornő, csecsemő osztályon dolgozott a kórházban korábban és még most nincs túl sok betege. Eddig csak jót tudok mondani róla, azt szeretem benne, hogy rugalmasan kezeli a dolgokat. Az 1 hónapos súly mérésen Nándi csak 330 grammot hízott, lehet hogy más azt mondta volna, hogy éheztetem a gyereket és tápszert neki. Õ csak annyit mondott, hogy ez egy kicsit kevés, nézzük meg 1 vagy 2 hét múlva újra a súlyát, hiszen még csak 1,5 hete eszi kizárólag az én tejemet. Azóta megemeltem a picur adagját szopásonként 130-150 ml-re és sajna mérnem kell, hogy tudjam mennyit szopik és mennyit kell adnom a reggeli fejésből (ekkor van plusszom). Nem szeretem én se a mérleget, de amikor Nándira bíztam, bealudt 80-100ml-nél és nem fejlődött, persze a ccikban sem volt több. Ha korlátlanul lenne tejci és ki tudná az adagját szopizni, én se méregetném! Pár hét és beindul a tejtermelés jobban, nem lesz így kiszámolva a napi adag, akkor én is leállok a mérlegeléssel! Erdetileg nem akartam mérni minden etetésnél.

Kecsóné
Közben találtam 1 képet rólad és sikerült azonosítanom. Emlékszem rád és tényleg jó volna találkozni!

Linácska
Sajna a másik osztályban lévőkre nem emlékszem, de azért örülök, hogy ennyien Zrínyisek voltunk és egy évfolyamban!

Mostanában alig van időm, ezért írok ritkán. Tündérkém egyre éberebb és érdeklődőbb és trükkösen lepisilja a ruháit tisztába tevéskor vagy én vagyok még rutintalan.

Tényleg fiús anyukák kukac kérdés: Mikortól kell az előbőr húzogatni? Kell egyáltalűán, hiszen öntisztuló?

Megyek aludni, 1 órája elaludt Nándi, hátha a mai éjszaka jobb lesz, mint tegnap,bár tegnap is aludtam szakaszokban 5-6 órát talán.

KépKép
kattic

Sziasztok!

Köszönöm az üdvözléseket,jól esett.

Balim részvétem mamád miatt.A babaneten is ezt a nicket használom.Elég későn szoktam ott lenni.
Dora a Széchenyiben az Akadémián lakunk.
Nana jó,hogy van nagylány,de most kamaszodik,úgyhogy a leg alapvetőbb segítséget sem remél-
hetem csak annyit,hogy melegen tartja a számítógépet.(msn miatt):-))de majd felnő remélem hamarosan.

Roz23 köszi a gratulációt.
Próbáltam volna többször képeket felrakni,sikertelenül.mindig azt írja ki,hogy csökkentsem a méreteit.Csak nem tudom hogyan kell.Ha esetleg tudnátok segíteni ebben,megköszönném.
dönci

sziasztok,

mindenkinek köszönöm az együttérzést.

Syg,
sajnálom, hogy veletek is hasonló történt Kép, részvétem.

Annyit írtatok, hogy alig bírtam elolvasni. Végre felpezsdült itt az élet Kép.

Nana,
NST milyen lett?

Kattic,
szerintem ne nyúlj egyelőre a kukihoz, bár orvosa válogatja, hogy mit javasol.

Mrege,
Látom Bepa már válaszolt, hogy Marci aranyos lesz Kép.

Bepa,
várunk Benőről képeket, ügyesek vagytok.

Eszter is megtáltosodott. Már nem kúszik, hanem mászik és fel is ül egyedül. Két hét alatt rengeteget fejlődött Kép.

Lányok, aki fent van az iwiwen, nem tudnátok küldeni meghívót? Tudom, hogy csak korlátozott számban lehet, de mégis, esetleg...
balim

Bea,
nagyon ügyes kicsi Lilla, aki egyébként óriásinak tűnik a képen Kép.

Kecsóné,
az Õrségbe megyünk pár napra jún. végén.
balim

Sziasztok!

NST tökéletes lett! Kép Doktorbácsi szerint "mintaeredmény"! Kép
Hát a nővér (nem tudom ő szülésznő aki ott van az Nst-n?) nem volt ilyen elégedett.Kép Szerinte a fránya gyerek nem vitte túlzásba a mozgást, meg is rázogatta a pocimat néha. Hát ezt nem szeretem...és Botond akkor már csak azért sem mozgott!!! Kép
De ha beszéltem hozzá, jó nagyokat belém boxolt, szóval nem tudom mit elégedetlenkedett a hölgy?

KépKép
KépKép
nana09

nana a "hölgy" már csak ilyen, Botond meg belejön és majd produkál amikor kell!!!!Hányadik heted is ez már? (bocs, tudod kiestem a ritmusból) Botondnak boldog névnapot!

Balim! komolyan ilyen ügyi lett EsztikeKépnem semmi, mi még ott tartunk, hogy szépen ül, nyomja ki magát állásba meg tartja magát kicsit, ja és hasról hátra fordul...de nem elégedetlenkedek (sajna lehet megint elkapott valamit, szörcsög de mélyen így szippantani se tudomKépIwiw én már elhasználtam sajnaKép

KépKép
KépKép
bepa77

Szia Bepa!!

Ma 36+5. Kép
Névnapi köszöntést nagyon köszönjük! Kép Én csak az előbb láttam hogy ma (is) van Botond névnap. Én nem tudom melyik az "igazi" de mi úgy tervezzük hogy júl.28.-án fogjuk ünnepelni, mert akkor a 3 fiunak közel ugyanakkor lenne/van. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Bepa,
hidd el, hamarosan beindul Beni, nem fogod győzni kapkodni a fejedet Kép. Kicsit sajnálom is, hogy ennyire gyorsan megy minden, alig van idő örülni az egyes lépcsőfokoknak. Iwiw Kép, talán másnak lesz még.

Nana,
NST-re mikor mentek legközelebb? Egy hét múlva, igaz? Doki bácsi úgy szokta Kép. És egyébként milyen volt? Írtad, hogy tartasz tőle... Szerintem egyébként ez is sokat fejlődött, már időpontra lehet menni, nem a régi ágyak vannak, új papírt raknak mindenki alá, több a gép. Hát régebben ez mind másként volt... Kép. Volt, hogy órákat vártam.
balim

Szia Balim!

Igen 1 hét múlva kell mennem. Kép Te jó ég... milyen állapotok lehettek régen! Kép Jó, tényleg nem volt semmi rossz. (bár...Kép )
és az ugye nem baj hogy 3 hete látott "úgy", a doki utoljára? Csak mert tegnap egy barátnőm - aki szintén nála szült - mondta hogy majd megkérdezi mikor voltam nála utoljára és e szerint megvizsgál vagy sem, de szegény dokibácsi épp nagyon rohant amikor elcsiptem, először azt is mondta várjak...aztán csak rápillantott a papíromra.

KépKép
KépKép
nana09

Balim,
biztos már most is az!Kép
Erős iskola,azt hallottam.

Lina,Dora,
értem!Kép

Bepa,
a barátnőm is tanított ott egy évig.Azt hiszem a 2003/2004-es tanévben.Bioszt,és kémiát.Lázár Anita.Lehet,h.ismered!?
mrege

Regének sajnos/vagy nem sajnos nem a foga miatt volt a hőemelkedés,hanem kétoldali középfülgyulladása van.Reggel voltunk a Pongrácznál.Azért talán nem sajnos,mert ha ebből kigyógyul,akkor ezek szerint a foga nem vált ki belőle ilyet.Legalábbis Pongi azt mondta,h.ha az elsőkkel nem szenvedett meg,akkor a többivel sem fog.De azért meg sajnos,mert szenved a kis Drágám!KépRemélem nem lesz komolyabb.

Ti adtok a gyerekeknek antibiotikumot?A bélflórái miatt nem adnám,de félek,h.akkor meg súlyosbodik!Amoxicilint kaptunk.
mrege

Szijjasztok!

Nana:
8.20 körül kerültem a székbe. Szerintem a nagydarab hölgy nem szülésznő. legalábbis remélem. Nem volt utálatos, de kifejezetten kedves sem, olyan semmilyen.
Mire végeztem a doki már bement műteni, úgyhogy várhattam rá kb.45 percet. Azt mondta nekem is, hogy okés az eredmény.
23-án megyek legközelebb, ha nincs addig semmi.

Egyébként, te hogy vagy megelégedve a dokival?
atinah

REGE: helyette vettek fel

KépKép
KépKép
bepa77

Szia Atinah!

Hosszú szöke hajad van és össze volt kötve? Csak mert én kb. akkor végeztem és lehet hogy láttalak. Kép

Dokival? Hát én egyre jobban. Kép Úgy értem az elején nem tudtam igazán hová rakni + rengetegen ijesztegettek hogy néha milyen morci stb. Velem mindig nagyon kedves volt és ahogy telt az idő egyre közvetlenebb is. Kép Kép Mivel én csak a terhesség óta járok hozzá, természetesen idő kellett hogy kialakuljon bennem a bizalom, de most már 100 %-ig megbízom benne, nyugodt szívvel a kezébe adom gyermekem születésének "lebonyolitását" . Kép

Nem a hölgy nem volt utálatos valóban, csak nem nagyon értettem mi szükség volt a pocirázásokra, amikor egyébként is mozgott a baba ( és ez a papíron is látható volt) Kép

Hú szegény, sajnálom hogy várnod kellett. Kép Akkor odarohant annyira. Először nekem is azt mondta most nem ér rá, várjak, aztán csak megnézte. Mázlim volt! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Miért te nem vagy megelégedve vele?

KépKép
KépKép
nana09

Ser,örültem,h.találkoztunk!KépÉn meg téged képzeltelek nagyobbnak!KépA fotók csalósak!Kép
mrege

Bea,
hogy megy a séta?

Azt mondják,h.nem szabad a babát ültetni,amíg maga fel nem ül.Igaz ez.A Pongi rendelőjében mondta egy anyuka.Én azt hittem akkor már lehet,amikor nem dől el.

Lina,ezért kérdezted a múltkor,h.maga ül-e fel?
mrege

MRege,

Én kétoldali középfülgyulladásra biztos hogy adnék! az már nem fog sajna másként meggyógyulni. Kép Kép én egyszer nem adtam igaz az hörgőgyulladás volt és sokkal roszabb lett... Kép
Szegény kis Rege. Kép

Az amoxicilin nálunk az egyetlen gyógyszer amire allergiás a gyerek. Vigyázz vele, persze tudom hogy ez egyénfüggő.

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Én is bejelentkezek végre (már vagy két hete olvasgatom újra az írásaitokat).

Először is: boldog születésnapot Hannának, és boldog névnapot Zsófinak! Bea, nektek meg gratulálok az első lépésekhez!

Kattic: vicces, kb akkor jártam itt utoljára, amikor pont a "kukihuzogatás téma" ment Kép Szerintem a dokitoktól kérdezd meg, hogy szerinte hogy kell (a miénk azt mondta, nem kell).

Rólunk:
Bálint 7,5 hónapos, már van két kis fogacskája, és most is nagyon nyáladzik. Fordul oda-vissza, pörög, kúszik - már kétszer le is fordult a nagy ágyról. Napközben nehezen alszik el. Nagyon barátkozós, most kezdett el érdeklődni a többi gyerek iránt. Sajnos azt a bizonyos oltást nálunk is meg kell ismételni. Szerencsére azon kívül semmi baja nincs, nem is volt még beteg. 9,5 kiló, igazi vasgyúró. Reggel és este szopizik, délben is úgy alszik el. Csak gyümölcspapikat eszik, nem nagyon ízlik neki más, csak a Hipp barack-alma, sütőtök-alma, és általában a barackos banános dolgok. Tegnap este evett egy nagy adag Milupa gyermekálom tejbedarapépet, és aludt is reggelig. Kép
Tudtok valami módszert arra, hogy hogy lehet vele a krumplipürét, vagy a zöldségeket megetetni?

Kellemetlen kérdés: lányok, mindenkiről lement már a többletsúly? Mondjuk azokat kérdezem, akiknek már legalább 6 hónapos a gyerkőce. Jártok valahová tornázni? Mert azt hiszem, rám nagyon rám férne.

És még egy: Ballószögön mikor van bébiúszás?

Egy kép az én husi babámról
Kép

Kép
Kép
melissza

Nana:
Igen, szőke hajam van, kicsit tovább ér, mint a vállam. Fehér gatyó, meg egy narancssárga csíkos póló volt rajtam.

Én is meg vagyok elégedve a dokival csak azért kérdeztem, mert engem is ijesztgettek, hogy majd ha a szülésre kerül a sor, majd nem fogom tudni elérni. Én rövidre zártam vele a dolgot, mert megkérdeztem, hogy készül-e Pünkösd hétvégén valahova? Mondta, hogy nem, de ne aggódjak, ha bármi van fog szólni, hogy kit hívjak, ha ő nincs. Egyébként szerintem is jó fej. Én már régebben is hozzá jártam, igaz, hogy csak a kötelező éves szűrésre, de mindíg normális volt velem. A többi meg majd kiderül, de én bízom benne eléggé.

A hölgy nekem is rázogatta a pocakomat, de mondjuk nekem jogosan, mert az én drága aranyos kicsi lányom, még eddigi életében soha nem volt ilyen mozdulatlan. De azután rávettük egy kis mozgásra.

Melissza:
Elég jó arc Bálint!!!
atinah

sziasztok!

Mrege
Örülök hogy találkoztunk, mégha csak futólag is! Kép
Én is úgy tudom, hogy csak akkor szabad ültetni a babát, ha magától ül fel. Bár Zsombi is nagyon szeret/ne ülni, de nem szoktam ültetni. Max az ölembe néha!

Nana, Atinah
Gondolok Rátok! Már nem sok van hátra! Kép

Lina
Kérdezted mikor tudok tanulni? Mikor alszik a Zsombi. Ez általában de. 9-10-ig és du. 1-max 4-ig van. Meg ilyenkor a délutáni séta Apáé! Kép
Lili nagyon ari! és milyen kis hurkás! Kép Legalábbis Zsombihoz képest! Kép

Tegnap majd'elájultam. Kép Kíváncsiságból lemértük a Zsombort, mert nagyon nehéz az autósülésbe vinni. KépKépzeljétek 8100g és 70cm!
Meg egy jó hír! Átalussza az éjszakát már 4 napja! Este 8-9-től alszik 6-ig. Kép
A hozzátáplálásról kérdeznék. Ha bevezetek egy új kaját azt hogyan kell? Adok neki egy-két kiskanállal, és utána mindennap többet? vagy az első pár kanál után néhány nap pihenő?
quill

Quill,
köszi a "ránkgondolást"!
Azért a zabszem akció fut! :-)
atinah

Quill,
én is mindig örülök,ha arca lesz az embereknek,akiket megismerek itt a neten.KépJöttök máskor is?Mi maradunk val.leg a szerdai verziónál,de néha mostmár el merünk menni vasárnap is Apával.KépHolnap nem megyünk a füle miatt,de jövő héten már remélem igen!Kép
Én sem vagyok tisztában ezekkel a hozzátáplálásos szabályokkal.Szerintem,ha érzékeny rá valahogy(pl.kiütés,hasmenés,szorulás ilyesmi,)az kiderül hamar,nem kell több napot várni.De a nagyobb babás anyukák ezt biztosan jobban tudják.
Nálunk is hasonlóak lehetnek a méretek,mert már 5 hete mérték 7600gr-nak és 67 centinek.Holnap jön a védőnéni,kíváncsi vagyok h.hoz-e mérleget,mert nagyon kíváncsi vagyok.Kép

Nana,
köszönöm a tanácsot.Be fogom adni neki,ha felébredt.Másokat is megkérdeztem,és még a nagy biopárti nővérem is azt mondta,h.ilyen picinél nem kockáztatna.Most fél12 óta alszik.Remélem most gyógyul ilyenkor ezerrel.KépKép
mrege

Mrege, én is örültem, h találkoztunk, de őszintén megdöbbentett, h várnotok kellett a Tanácsadás végéig!És sajnálom, h kicsi Rege betegKép!

Hozzátápi: első nap 1kanál, másnap 2, harmadik nap 4, és így tovább, de nyilván babája válogatja, lehet, h hiába csak 2 kanállal akarnátok adni, ha még akar, akkor nyugodtan mehet. 3-5 naponta érdemes új ízt bevezetni. Nem szükséges pihenőnapokat bevezetniKép.

Melissza, nálunk sem megy a zöldség igazán. Nem érdemes erőltetni! Próbálgathatod, h abba keversz kicsi krumplit, amit szeret(sok banán-kicsi krumpli), de nálunk rögtön kiszúrja Hanna. Már ott tartunk, h a levesünkben főtt répát megeszi, de nem régóta ám. Úgyhogy nyugi!Kép

Nana, Atinah, akartam írni, h ha bírjátok a koránkelést, akkor a reggeli 7.15 ill. 7.45-s időpontot kérjétek, mert akkor referáló előtt il.. utána eléritek a dokit, csak ott kell állni a lépcsőfordulóban.

NAna, Boldog Névnapot Botondnak!!!

Kép
seriff

Köszi Seriff! Kép

Én 7,45-kor voltam és 1 hét múlva is akkor megyek. Kép Ovi előtt eltudnak vinni a fiuk

KépKép
KépKép
nana09

mELISSZA.milyen husi a kispasidKép
én holnap méretem a nagyfiút.Torna, én eddig nem jártam talán majd júniustól összejön,(apa is itthon lesz így lesz aki a fiúra vigyáz) de én 5 kgval vagyok több, mint a terhesség előtt(de az mind a hasamon van:ezért ciki lesz strandolni...aszthiszik majd megint terhesKép

Hozzátápi:én mindig 1 hetet vártam így6 -7 hónaposan még csak 4 bevezetett étel volt. Almával kezdtem (ja és mindig lé formájában aztán egyre sűrűbben), aztán krumpli, répa, banán és lassan a többi. Nálunk nem nagyon ment 1,2,4 kanalas napi adag mert elejétől kezdve bejött a hozzátápi és most is 4x naponta simán benyom 200-250 ml-ket. És szopizik is.(Csak a borsó nem tetszet!)
Ha ajánlhatom a kismamának volt egy száma amiben naptár is volt és abban szuperül benne van mit mikor lehet bevezetni!!!

Rege!én tuti adnám az antibigyót, mert a k.fülgyuszi nem játék!

KépKép
KépKép
bepa77

Melissza,
tényleg nagyon aranyos a Kisfiad!Kép

Végre sikerült leraknom a lányt.Holnap megyünk Varga Judithoz.Csak nem hagy nyugodni ez a antibogyó dolog.Így felhívtuk Apával,h.mi a véleménye.Reggel 8-ra ott vagyunk,és ha azt mondja akkor beadom azt is.Amúgy bediktált a telefonba egy csomó homeobogyót,amit már be is adtam neki 3-szor.Utána viszonylag gyorsan elaludt.És mintha jobb is lett volna a kedve,a láza meg teljesen lement.Csak nem hatottak máris!?Jó lenne.Holnap minden kiderül.Köszönöm a tanácsokat mégegyszer!

Megyünk vacsizni!Jó éjt!
mrege

Sziasztok!

Bepa,
én felnőttképzésben dolgozom, a T-Comnál, ma épp Általános Szerződési Feltételeket tanítottam.
Lili nagyon jól viselte, játszottak a nagyival sokat. Sőt, délután háromtól fél 7-ig aludt, így a délutáni szopi sem maradt ki, és mikor ébredt már én álltam az ágya mellett.
Kicsit fura érzés, de teljesen át tudtam adni magam a munkának, mintha nem is lett volna egy év kihagyás, minden természetes volt, néha zargattam csak anyut telefonon. Nem járt minden pillanatban az a fejemben, hogy vajon mi lehet Lilivel. Jobban viseltem, mint gondoltam, és látszólag Lilit sem hatotta meg, hogy nem voltam, nem volt nyügi, nagyot aludt, jól evett...

Quill,
de jó neked, én minden este úgy fekszem le, hogy ez lesz az az éjszaka, amit átalszik Lili, de nem. Sőt, nagyon nyugtalan az első 3-4 óra után, sírdogál, mozgolódik. Lehet, hogy addigra bemelegszik a szoba, és már nem tetszik neki.
Hozzátápit én alma levével kezdtem, aztán a püré, de az nem ízlett neki. Utána őszibarack, sütőtök (ettől az egytől rázza Lilit a hideg), evett már körtét, sárgabarackot, banánt, és ezek keverékeit. Most van szilva, de azt még nem kóstolta. 4 hónaposan meg zöldségeket, krumpli, borsó, sárgarépa, finomfőzelék, paradicsomos krumpli, alma-krumpli. A védőnő szerint vasárnap, mikor már öt hónapot betölti, pici husit is tehetek bele.

Rege,
nem azért kérdeztem az ültetést, bár nekünk is mondta az ortopédus, hogy nem szabad ültetni, csak kíváncsiságból, mert a barátnőm hasonló korú babája már magától felül.
Az úszástól lett Regének fülgyulladása? Lilinek egyszer volt, hogy két napig folyt, de szerencsére kijött, így nem gyulladt be.

Seriff,
nem szoktatok sétálni a városban mostanában? A férjem annyit mondja, hogy úgy látná élőben Hannát(persze én isKép), nagyon tetszik neki, azóta ő a kiskedvence, hogy itt vagyok a babanetenKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi a tanácsokat hozzátápi ügyben!

Mrege
Remélem minden rendben lesz a kicsi lány fülével...Ez az úszástól van?
Tervezzük, hogy minden vasárnap megyünk.
A szerda sajnos nem igazán jó.
Szerdán mikor van amúgy? Ugyanúgy 9-től?
quill

Sziasztok!

Ide jutottam. Kép
Tegnap elkazdtem, de Zsófi nem hagyta befejezni, és kitöröltem...apa aztán dolgozott...kikapcsolta gépet...ma pedig a nővérem államvizsgázott Szegeden. Zsófi nagyon jól bírta, mindenki csak csodálta. Kép Ha egy kis csend volt, ő beszélt. Kép

Köszönjük mindenkinek a névnapi köszöntéseket! Nagyon örültem, h. gondoltatok ránk. Kép

Zsófi solti partija nagyon jól sikerült, papák-mamák boldogok voltak, Zsófika is élvezte, aludt is nagyon nehezen. Kapott ajándékokat, ruhákat, játékokat. Kép

Olyan jó hogy ilyen sokan írtatok! Kép Csak így nehezebb lesz válszolni, meg reagálni mindenkiére. Kép De megpróbálok.

Nana, annyira meglepődtem, hogy már a 37.hetet töltöd mindjárt....Kép Kép Annyira gyorsan telik az idő.....

Bea: És mekkora öröm!!!!!Kép Kép Kép Lilla jár! Hihetetlen ügyes! Kép

Ser, nagyon szép tortája volt Hannának! Kép És hogy örült neki. Kép

Mrege, sajnálom Regét! Remélem mihamarabb meggyógyul.

Balim, részvétem! Kép De örülök, h. Eszti ilyen szépen fejlődik. Kép

Lina, jó, h. ilyen jól sikerült az előadás, és Lili ilyen ügyes volt. Én mindig meglepődöm, h. mennyire jól bírják a babák a "kiképzéseket". Kép Zsófi is meglepett egy párszor, azóta nem félek. Nem félek elmenni vele Zalakarosra sem. Júni elején megyünk. Nagyon várom. Kép

Bepa, ne aggódj Beni miatt, bár én mondom....holnap gyógytorna...

Melissza, nagyon szép a "kicsi" fiad. Kép Sajnálom, h. ti is beleestetek az oltásba. Kép

Quill, gratulálok az átaludt éjszakákhoz, (nálunk jan. 26-án és jan-. 27-én volt ilyen csak) és a súlyához Zsombinak! Kép Nem "könnyű eset" Kép

Syg,jó költözködést!

Mi nem költözünk...a tulaj elállt az eladástól....pedig beleéltük magunkat. Na nem baj, keresünk tovább.

Erszényessel, és Janikával voltunk ma délelőtt, sétáltunk, játszottunk a gyerkőcökkel. Nagyon aranyos Janika. Olyan hihetetlen, hogy Zsófi is volt ilyen pici.

Zsófi nem nagyon kéri még a kanalas enniket. Csak cici, de az minden mennyiségben. És Zsófi sem fogadja el a krumplit, meg egyáltalán a zöldségeket. Én nem erőltetem...csak gyümit kap, meg most már keverek bele neki egy kis husit. Enniy. De nem nagyon ugrál érte. Csak fújja.....Kép
Még mindig napi 1*kap. De sztem elég, mert boldog baba.
Az utóbbi 1hónapban csak 110grammot hízott. Nem kevés egy kicsit szerintetek? De nincs vele baj, boldog ő....

Na, megyek, jó éjt! Bocsi, ha hosszú lettem, sé elnézést kérek azoktól, akiket kihagytam!

Lili
birolili

Sziasztok lanyok,
Most jottunk haza Szilvasvaradrol. Latom miota nem voltam sok minden tortent. Udv az ujaknak. En vagyok az ikres mami a csapatban...
Probalok visszaolvasni, hogy tudjam kovetni a dolgokat... Szuper volt egyebkent a nyaralas. Rengeteget bicajoztunk. Panka mostmar ugy szalad, hogy nyargalt lefele a dombon. Beni pedig egyre tobbet beszel. Mikor hazajottunk, ejszaka felult az agyaban es kozolte hogy busz, mert hallotta, hogy elment egy busz. Furcsa volt neki mert Szilvasvaradon tokeletes volt a csend...Aludtak is nagyokat. Volt olyan hogy beni du 1 tol fel 5 ig aludt.Akkor is mar csorompolni kezdtunk, meg kinyitottuk az ajtajat hogy vegre felebredjen. Egyebkent a sogoromekkal voltunk egyutt az o kisfiuk 2 eves lesz. Jokat dumcsiztunk ese mikor a gyerkocok aludtak, a delutani alvasoknal meg mi is pihiztunk, szoval kicsit kikapcsolaodtunk.
mvirag

Syg,
még neked akartam írni, írtad, hogy költözés után nem tudod, mikor lesz netetek. Nem tudom, milyen netetek van, de gondolom a telefonvonal mindenképpen kell hozzá, és azt hivatalosan 30 napra helyezik át. Szólj, ha segítsek kicsit korábban elintézni, van tuti szám a mobilombanKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Lina,gondolom, h nem vígasztal, de azért leírom,h az elmúlt egy évben 2 éjszakát aludt át Hanna, én akkor sem, mert sokszor felébredtem,h mi van márKép. Az elején kb 3 hónapos koráig aludt éjjel a legtöbbeket, 5-6 órát egyben.Azóta 4 a max, de inkább 3. Én már megszoktam.

Lili, ne stresszeld Magad a hízáson, természetes, h duplázás után és féléves kor után csökken a hízás üteme, sőt olyan is lehet,h 1 hónapig semmit sem gyarapszik-a lényeg,h ne fogyjon, bár én még azt is megtettem,és láttál, semmi bajom.

Egyébként Mazsolával tegnap voltunk 1éves kontrollon, 7400g és 70 cm, vagyis ez nem biztos,mert rögtön felült, így csak kb-ra mértük a hoszzát.

Balim, sajna nekem nincs meghívóm az iwiw-re, pedig a férjem is ezzel nyúzKép!

Kép
seriff

helló!

seriff,
oltást is megkapta a "kisded"Kép?

lina,
nincs vezetékes telefonunk, kábelnet van és azt is tervezünk a házban is. de köszi!
leona egyszer aludt 8 órát a 11,5 hónap alatt. én viszont nem, mert a felénél fejnem kellett, mert folyt a tej a nyakamba. ez még októberben voltKép

mvirág,
védésed mikor lesz?

lili,
leonánál is volt ilyen, majd hízik megint, ne aggódj!

mrege,
mi volt dokinál? a bogyók, ha jók, hatnak bizony 1 órán belül is. ha ab-t adsz, adj mellé és a kúra után normafloret és rendberakja a bélflórát. néha szükség van az antib-ra.

hozzátápi: az elején hetente adtam újat, amit nem szeret annyira, azt keverem a kedvencekkel. répát pl. csak kölessel eszi, krumplit almával stb.

nst-n szülésznő(k) van(nak). rázogatást én is gyűlöltem, szegény babák...

mennem kell.

Kép
sygnum

Seriff,
komolyan mondom, nem az a baj, hogy Lili felkel éjszaka, vagy hogy szopizik, hanem az, hogy órákig fent van, és látszólag abszolút nem álmos. Most éjféltől negyed háromig szórakoztatott minket. Próbálom az ágyában hagyni, hagy játszon, nézelődjön, de folyamatosan beakad a rácsba, nyűglődik, és a végén megunjaKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg,
a dokinéni nagy csalódás volt nekem.
KépPattogtatott sürgetett,nem hallgatott végig,mire a végén kiderült,h.ő azt hiszi tele a váró,de utána sem lett kedvesebb.Mikor elkezdtem kérdezgetni,akkor meg azt mondta,h.olvassam el az interneten,meg ilyenek.A végeredmény az,h.kaptunk bogyókat.15 percenként beadom,és ha hat,lemegy a láza jobb lesz a kedve ilyesmi,akkor napi 4-szer,ha nem akkor antibio.Ha jól értettem,mert úgy hadarta,h.nem tudtam követni.
Hepar sufilis(vagy ilyesmi),Belladonna,Sulfus,Chamomilla v.,meg még néhány,de Regénél vannak a kocsiban,ő meg alszik.Majd leírom később.Ezeket kaptuk.Normaflore van itthon,majd adom,ha arra kerül sor.Arra volt jó ez az egész,h.most MÉG jobban becsülöm Pongráczot!Kép
Tudsz másik homeos gyerekdokit?
mrege

Lina,Quill,

val.leg nem az úszástól,mert akkor már korábban is kellett volnajelentkeznie ilyen problémának,ugyanis már január vége óta járunk.Valószínűleg a klíma,vagy a fekveszopi.Tényleg erről hallott valaki,h.a fülkürtön keresztül beszivároghat a tej a fülbe,vagy ez hülyeség?SYG,SER?
mrege

Lina: nem okoskodni akarok, de ha du olyan nagyot alszik akkor éjjel nem álmos( szerintem!)

Lili!lemaradtam: miért is van torna?

Most jöttünk a dokitól és azt mondta mozgásunk, ok, fütyi meg 2 éves koráig ráér visszacsúszni(de említettem, hogy napont 2-3 alkalommal húzzam kicsit hátra)ja, és 9200 g-ot nyomunk ami nem csoda, mert mindenevő a fiúKép
https://www.babanet.hu/album/main.php?own=5&album=6221&page=2
Képet most ide nem tudok beszúrni, mert kicsitítő progi még nics felrakva így az albumba rakok párat

Syg! Leona hogy van mostanság?Költözés mikorra felyeződik be?

Virag:jó lehetett a kiruccanás, és at a levegőt semmi nem helyettesíti (én arrafelé laktam 14 éves koromigKép

KépKép
KépKép
bepa77

Mrege, azért lehet ám az uszitól, attól, h eddig nem fordult elő, de nem biztos, én nem gondolom a fekve szopitól. Azt gondolom egyébként a P-ról, h feleslegesen nem ad antibiotikumot.

Syg, nem kapta meg az oltást, mert most nincs meningitis veszély, nem jár közösségbe, és egyébként is erősődjön még az immunrendszere, úgyhogy majd a 15 hóssal együtt kapja, egyiket az egyik karba, másikat a másikba, de lehet két külön alkalommal is, 1 hónap különbséggel. A bárányhimlő és a kullancsencephalitis ellenit meg mielőtt közösségbe kerül, akkor érdemes.

Lina, értelek én, olykor ez nálunk is előfordul, főleg pl ha vmi betegség van kialakulóban, vagy nem is tudom, nem szoktam ezen gondolkozni.

Kép
seriff

Bepa, torna azért kellett, mert lusta volt. Azóta is csak forgolódik, próbálgatja nyomin magát, a popó az egekben. Kép De csak ennyi, meg ha van kedve, akkor hátra felé tolat. De nem aggódom, majd fejlődik tovább....de a torna csak jó neki. Arra továbbra ia hordjuk.
Beni miket csinál már?
nem nyitja meg nekem az albumodat. Kép

Lina, nekünk is volt olyan időszak, mikor Zsófi fent volt éjszaka....nem szerettem...látszólag ő sem volt álmos. De sztem is attól lehet, h. túl sokat alszik nappal...Zsófi is mormota volt nappal....
birolili

Syg,
Majus 31-en... Ugyhogy most mar tenyleg rahajtok.
mvirag

Syg,
és mostanában hogy alszotok?Változott valamit a helyzet?

Ser,

köszi.Én is gondoltam rá,de ő ugye nem számol a homeos lehetőséggel.Beadtam neki,ahogy a dokinéni mondta.Most alszik,ha felébred,akkor meglátom mi legyen.De azt tudom mostmár tényleg,h.a világért sem cserélném le!Varga Juditra meg biztos nem.Biztos nagy szaktudású doki,de szerintem semmilyen körülmények között nem szabad így bánni senkivel.Főleg,ha segítségért fordul hozzá az ember,és aggódik.Én nem tudom ezt elképzelni,mert én nem így működök.Én a tanítványaimmal,és a szüleikkel soha nem viselkednék így.Pedig sokszor találkozom olyannal,aki nem veszi komolyan az egészet és flegma,meg olyannal is aki mindent tudni akar és állandóan a nyakamra jár,h.válaszoljam meg a benne felmerült kérdéseket.Most ezt nem dicsekvésként mondom,de szerintem segítő munkát csak így szabad végezni.Kép

És elnézést azoktól,aki kedvelik őt!Remélem nem bántottam meg senkit!

Mvirag,
kitartás a tanuláshoz!KépKépBiztosan minden rendben lesz.KépVolt már,h.valakinek nem sikerült?
mrege

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: