A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Babcika
Látom már lekéstem .Örülök hogy nincs nagyobb baj.

Mi most megyünk sétálni,majd jövök.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="808080">cory, értem, köszi...hát ennek nem örülök. Szegény gyerekem semmit nem örökölt tőlem, csak a szívzörejt meg az allergiát.. Kép Kép

Babetta,
nekem is csupa folt a hátam, meg a kezem. És ahogy barnulok le, egyre inkább látszik. Tippem nincs rá .. Kép </font>

faby

sziasztok..most jöttünk a 2. oltásról. van valakinek tapasztalata? Mi várható utána? Doki nem mondott különösebbet...de az előtérben egy anyuka megijesztett, hogy ez durva lázzal jár, meg be fog neki dagadni, stb stb Kép Nem akarok neki hinni Kép Azt rmeélem, ő még az előző típusu szérumból kaphatott...
Aki tud, mondjon nekem valamit Kép

titati
titati

Titati: az anyukának 5 hósnál idősebb gyereke van? Mert akkor ő még a régi oltást kapta, és nem az újat.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory:
na ez a baj, hogy ezt tudatosan nem néztem meg. De én is ebben reménykedek. Ránézésre, első blikkre jóval nagyobbnak tűnt, mint Kincső.
titati

Na csajok ha érdekel!?Itt vagyok,ismét gyermekágyi depresszióm van az első helyen majdnem elapasztották a tejcsit a gyógyszer miatt.Most olyat szedek ami mellett lehet szoptatni, de már nincs sok tejcsi, úgyhogy 2 hete tápszeres a fiam.Le vagyok törve mint a bili füle szinte már nem is merek olyan anyukákkal beszélni akik szoptatnak, úgy érzem hogy ez a depi belőlem jött és én vagyok a hibás!!Még mindíg önbizalomhiányom van és ne érzem magam képesnek a gyerekeim ellátására....tuti nem vagyok anyának való....
Bocsi ezért a depis üziért csak le kellett írnom, ne figyeljetk rám ha nem akartok.Kösz mindent!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Titati: az új rendben ez ugyanolyan, mint a két hós Kép szóval ugyanarra.

Bmo Kép Az azért jó hír, hogy sikerült legalább valamennyire szopibarát megoldást találni.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Titati!

Dokinénink azt mondta, hogy az új oltások közül egyik sem jár különösebb tünetekkel. Egyébként mi sem tapasztaltunk semmit, még nyűgösek sem voltak tőle.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

[color=#0077aa][b]
Vendég

Sziasztok!

Anita: nagyon szépek vagytok. Hatalmas Botibaba. Másfél kiló a 9-ig, hát, nem semmit. Kép

Zsuzsófi: Én tutira nem adnék anyatejet a babámnak, csak tápszert, ha kellene, ugyanis az anyatejen keresztül ugyanúgy terjed az AIDS, mint vérrel. (példa: szexuális úton 1:200-hoz az esély, míg anyatejjel teljesen biztos.) Szóval szerintem inkább csak nagyon megbízható forrásból szerezz, és ehhez nagyon drukkolok. Én tápszeren nőttem fel, és itt vagyok. Ne emészd magad, felesleges.

Tünde: nem is olyan régen írtad, hogy hamarosan a fogamzásgátlás lesz a téma és már nem a szülés. Akkor olyan távolinak tűnt, és tessék itt a téma. Kép

Titati: sem a kéthónapos, sem a háromhónapos oltásnál nem volt semmi gond. A hőmérséklet 37,1 volt, csak kicsit aluszékonyabb volt Istvánka 2 napig.

Hol vannak a többiek? Csak hogy néhányukat említsem: Tünde, Vas, Esztipeszti, Angi, Szelivi, Nadine, Medike, Vok, Vikó, Ági? Elmentetek más fórumba?

Ma délelőtt voltam bőrgyógyásznál és megmutattam neki Istvánka extra száraz bőprét is. Babaolajat javasolt. Mit gondoltok?

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Faby,az én lányomnak is remeg néha a lába,már többször észre vettem de eddig nem paráztam miatta de most hogy Te aggódsz én is elkezdtem..Szóval azt mondták nem gáz?Jaj de jó.
PGyöngyi,a sírni hagyás nem jellemző rám mert megszakad a szívem és sokszor én is bőgök vele csak néha amikor még csak nyekereg nem kapom föl rögtön hátha abbahagyja.
Bmo,neked miben nyilvánul meg a depresszió?Sokszor én is úgy érzem nekem is van.Valamennyire ez ilyenkor természetes nem?meg hormonális.

Drodo és Panka
Kép
drodo

Mariannka!
Kikérem magamnak! Én itt vagyok! Csak vasaltam meg szopiztunk meg ilyesmik. Hihetetlen rumli van nálunk, szerdán meg jönnek rokonok, addig rendet kéne vágni.

Bmo!
Nem kell betojni! A babának fontos a nyugodt, kiegyensúlyozott anyuka is, nemcsak a tejcsi!

Babcika!
Nem lehet, hogy kirepedt szopi közben a cicid és a vért bukta vissza? Nekem a kórházban volt ilyen.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Lányok!
Nektek szokott szopi közben sírni a baba? Nálunk szinte minden szopi úgy zajlik, hogy szopizza a cict, aztán egyszer elkezd tele szájjal sírni, pár másodperc múlva pedig újra keresi a cicit. Van amikor morog is hozzá. Tejcsi van neki, mert ha utána kézzel megpróbálok fejni, akkor mindig jön. A hasikája már nem fájós, csak a büfi bántja néha, de ez attól függetlenül is előfordul. Meg közben sűrűn büfiztetjük.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Én is itt vagyok, csak sétáltunk, meg szintén vasaltam
Bmo: Nyugi, nálam is volt lehangoltság. Van, hogy most is előjön. Ha van olyan családtagod, akit szívesen látnál magadkörül (anyu, tesó), menjen át pár napra segíteni, nekem bejött

Kép

Kép
pgyöngyi

Livi: Luca is művelt ilyesmit, meg most Gergő is csinál néha ilyet. Luca kinőtte pár hét alatt Kép Reménykedem vmi hasonlóban KépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszi a támogatást,de nálam ez nem lehangoltság hanem világvége hangulat és mintha nem akarna vége lenni!De azért igyekszem!Azért a tápszeres babók is felnőnek, ugyebár!?:-)))
Drodo:az elején nekem is volt rossz kedvem meg minden az szerintem is a hormonok hatása ne ijedj meg!!!(de ez más,az elmúlt nekem is)
1 jó hír : tegnap kicsi Zsombor átaludta az éjszakát: 20-4-ig!!!Nagyon jó anyának lenni, végülis ki mondta hogy nincsenek nehézségek???:-)))

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Mariann: én kicsit bizalmatlan vagyok az ásványolaj alapú babaolajokkal - úgyhogy inkább oliva vagy mandulaolajjal próbálkoznék.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa:különben hirtelen felindulásból megötöttem a kendőt csúszócsomóval, keresztben úgy hogy nem kell újrakötni.Kicsi fiam nagyon élvezi, jókat alszik benne, de állandóan össze izzadunk pedig csak 1 body és 1 ujjatlan rugi van rajta mostanában!!!De nagyon jó, legalább így élvezhetjük egymás közelségét anélül hogy leszakadna a karom és múltkor tudtam így etetni üvegből!!De az nem gond hogy még csak 2 hónapos és így ülve van benne?? Még nem mondta hogy kényelmetlen lenne!!!???

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Nagyon köszi Kép Akkor nem izgulok Kép Még hófehéren alszik Kép

Babcika:
a 2 hósnál semmi nem volt. Délután kaptuk meg a szurit, este kapott egy kúpot, és reggel vidáman ébredt.

Livi:
Kincső is szokta "hangosbemondónak használni" a cicit Kép De általában csak akkor ha nagyon fáradt éls már lusta szívni rendesen.

Titati
titati

Anita
Beírnád nekem mégyegyszer azt az oldalt ahol az AEG gépek vannak?
...hogy is volt, hogy olcsóbban vettétek? ...mennyi is volt?
Előre is köszi

Kép
Kép
Kép
mamacka

Babetta: Te írtad ugyi, hogy jársz babamasszázsra? Milyen olajat kell a babára kenni a masszázsnál? Szerdán én is megyek, de még nem szereztem be semmit. Mi kell még hozzá?

Tegnap kaptunk játszószőnyeget a vendégektől. Lilinek nagyon tetszik Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Szelivi-Köszi a bókotKépIgyekszem gyakran jönni ide is.KépRemélem nem is fog hullani a hajad,azt mondják ez egyénenként változó.Én sajnos kifogtam!KépNem fog szomjan halni az biztos,az anyatej hígabb része,amit az elején szívnak ki a babuk az szomjoltásra való.Lili csak a kórházban ivott teát,amikor még álmában lehetett itatni.Azóta pedig nem vesz a szájába se cumit,se cumisüveget.Néha jó lenne pl. csuklás ellen víz vagy tea,de hiába próbáltam,most már fel is adtam.Lili nem szokott sírni szopi közben,nem a büfi bántja nagyon?Nem veszem észre,hogy repedt volna a cici,kórházban nekem is volt.Tudom milyen az.

Lingerera-Én kb. egy évig szedtem folyamatosan Elevitet,még teherbeesés előtt kezdtem el.Most egy másik vitaminkészítményt szedek egy ideje,mert gondoltam az Elevit nem elég.Kép

Pgyöngyi-Nem csak te lánykád érzékeny a nyüzsire.Lili is ezt csinálja,ha látogatók vannak felborul a rend,sír,nem tud aludni,sír,amíg nincs fürcsi,kajcsi este.Aztán végre beájul.Nem tudom miért van ez,nem is szeretem a vendégséget ezértKép

Faby-Örülök,hogy nem komoly a remegésKép

Drodo,Bmo-Nekem is volt az elején depi,sokmindneért bőgtem,de szerintem ebben nagy szerepet játszik ám a hatalmas fáradtság.Én ebben láttam a fő okot.3szor keltünk éjel szopizni,alig tudtam aludni...Aztán szép lassan hozzászoktam, Lili is most már csak hajnalban kel(ma pl csak fél6kor,aztán 1/4 9ig aludt továbbKép)Most a tanulás készít kiKép

Titati-Én még kúpot sem adtam,csak kicsit borogattuk a bökés helyét és bekentem Árnika krémmel.

Hál'Istennek nem volt azóta bukkancs,se barna,se semmilyenKépRemélem nem lesz gond.</font>
</font>
Vendég

Tudom , hogy nem igazán jó dolog összehasonlitani a babákat. De Andris még nem tartja meg a fejét ha hason fekszik. Átforditja, de szinte 1 pillanatig tudja csak magasban tartani. Ez még belefér szerintetek?

Kriszti és Andris (2006.03.02)
Vendég

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Rakok pár képet Liliről:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Bocsi,hogy sok voltamKép</font>
</font>
Vendég

Megpróbáltam visszaolvasni de elég vakmerő vállalkozás! Kép

Minden új és régi-új anyucit Isten hozott!
Szépek a babók!

eper
Sajnos én már két dobozzal kidobtam mert nem mertem megkóstolni és tönkrement, a férjemnek meg a szájába kell tenni... azért lehet teszek egy kísérletet... ugyanis nagyon szeretem...Kép

Schkriszti
Áron már a szülőágyon is emelgette a fejét, de szerintem ez is teljesen egyéni... nem szabad őket hasonlítgatni...
Hétvégén én is megkaptam, hogy milyen pici a fiam... biztos azért mert korábban jött... mondta egy anyuka akinek két héttel és két kilóval nagyobb a gyereke... Kép
Tudom, hogy Áron teljesen normális mégis az embert aggasztja az ilyen!
Nincs semmi baj a fiaddal! Kép

Anita
Óriási a lurkód!!!
Nem semmi!!!
Akkora mint egy fél éves baba! Kép Kép Kép

Sajnos én nemtudok babcival netezni mert a gép az emeleten van ahova nem merev felvinni... ezért jövök ritkán, vagy ha jövök is a visszolvasás után már nincs idő írni is! Kép

...azért ne felejtsetek el! Kép Kép Kép

pussz
marcsiádámáronbaba

Kép
Kép
Kép
mamacka

Babcika! Babaképből a rengeteg se sok! Egy ilyen tündérkirálylányból pláne KépKépKép

Bmo: nem Kép Gergő is a kezdetektől (~3 hetes korától) így van benne.
(Pótláshoz nem lenne szerencsésebb a szoptanít?)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Dícséreteket bezsebeltükKép, fiatalúrnak tolmácsolva, köszönjükKép

Oltásoknál nekünk sem volt gond, én úgy tudom a 4 hóson is ugyanezt fogják a bébikbe fecskendezni, így akkor sem valószínű sztem.

Mamacka: Kép

Bmo: Fel a fejjel! Azért tényleg jó,hogy most megpróbáljátok tartani a szopitKép

Faby: Dominiknak mitől van a szívzörej? Botinál is találtak: pitvari sövényhiány - nem zárt a két kamra közötti rész, de állítólag záródni fog. Jún. 12-én lesz kontroll.

Livi: Nekünk is előfordul, főleg,ha túl-túl-túl telítődött a cici, és még fáradt is hozzá Botond. Akkor addig, amíg szinte "fuldoklik" tőle, bömbi van. Ilyenkor gyakran megemelem, nyugtatom, büfiztetem. (Kifejni nem nagyon akartam a szomjoltó első rész miatt.)

Era: Nagyon édes a fiad! Jó nagy baba! Párom nem is akarta elhinni,hogy még nincs 8 hetes sem. (Pedig van tapasztalatKép)Szerkó király! Majd előkeresem azt a két képünket, amin kicsit hasonlítanak a fiúk (szerintem)!

Szandra: A szandira a C&A-ban akadtam rá. S-s méret, 100% pamut, és azt hiszem 800 Ft voltKép

Megyek vissza ki a fiúkhoz!

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="ff6000"><font face="georgia">előbb elfelejtettem formázniKép

Tényleg nem szabad hasonlítgatni a babákat. Nekem Botond amúgy utál hason lenni, bár napközben nagyot csak hason tud aludniKép (azért próbálom edzeni, megszerettetni vele). Viszont nekünk is szinte első perctől így emeli a fejét. Nem is akartak hinni a szemüknek, akik látták.

Mamacka: tényleg ilyen 5-6 hónaposnak néznek minket.Méretei is olyanokKép De, ha jól megnézik,látszik,hogy fiatal babaKép</font></font>

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="808080">
Anita,
Dominónak is amiatt van. Pitvari sövényhiány + van valami nemtudommi aminek be kellett volna záródnia szülés után, de nem záródott be.(Améhen belül nyitva kell lennie, és az első felsírásnál záródik be.) Nekünk június 19-én lesz kontroll. Õ emiatt lent is volt a koraszülött osztályon plussz 5 napot.(Amikor jöttünk volna haza az 5. nap akkor derült ki...) Én nem lehettem vele, 3 óránként jártunk be szopizni. Szörnyű idpszak volt. Kép
Ti időben hazajöhettetek?

Babcika,
gyönyörű a lányod!! </font>

faby

Borcsa:Sajna a szopi már nem nagyon megy, mert mikor a kórházba mentem, üvegből kapta a kaját és előtte sem mindíg jól csinálta, most próbáltam cicire rakni tápszer előtt és csillagokat láttam annyira fájt, szerintem cumizavaros lett a lelkem.Az utolsó szopiknál is -mikor még nem látott cumisüveget és cumit sem-az ínyével tartotta a bimbómat, kattogott mint a taxi óra.Szóval ami mindenkinek természetes a szoptatás nekünk nem jött össze,csak 7 hétig, de még így is jó mert a lányomat eddig sem sikerült.
De sajnálom is a dolgot és irigy is vagyok kicsit rátok...na de ez a vonat már elment!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Pl. itt lehet megnézni a babatudományokat:
http://www.babaszoba.hu/services/todo

Eszerint nem gond, ha épp csak annyit emeli a fejét egy baba, hogy átfordítsa.

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Köszi a dícséreteket!Kép
Szerintem sem érdemes összehasonlítgatni a babuckókat,mert különböző ütemben fejlődnek.Szerintem meg még abban is van különbség,hogy egyes babák pl. többet tudnak "fizikailag"(fejemelés, fogás...),más babák pedig többet tudnak "szellemileg"(gögyögés,nevetés...) egy-egy adott korban.És ahogy haladunk előre,úgy hozzák be egymást.

Mamacka-ÜdvKépMiért nem mered az emeletre vinni?Mekkora a fiad,hogy azt mondják rá,hogy pici?Lili is pöttömpannaKép</font>
</font>
Vendég

Köszönöm Borcsa , most megnyugodtam .
Vendég

[color=#0077aa][b]
Vendég

A szomszédom mindig mondja, hogy az ő lánya már 1 hetesen megette a 100g-ot és, hogy nálunk a 80g kevés és biztos pótlás kell. Szóval nálunk ezért van a kaja-para. Ez jutott eszembe az összehasonlításról

Kép

Kép
pgyöngyi

[color=#0077aa][b]
Vendég

SziasztokKép Én olvaslak benneteket, de írni már nemigen van idő/energia - ls hát egy csomó mindenhez nem is tudok hozzászólni. És igen, én más topikokba is járok a kezdetektől, így megoszlik a figyelem.

A gyermekágyi depresszió nem lehangoltság, hiszti és rosszkedv, hanem komoly betegség... Láttam én már házasságot - és anya-gyermek kapcsolatot emiatt tönkremenni.

BMO: ugye jársz pszichológushoz? Mert a gyógyszer csak átmeneti segítség, a probléma gyökerét lenne jó megtalálni...
Ha ez jelent valamit Neked: Dominó (ne haragudj, Faby, de azért itt Dominó néven mégiscsak az én fiamat ismerik ...) az első pillanattól kezdve nem volt hajlandó szopni és nekem sem volt tejem sajnos - három hét után a szoptatási ambulancián a doktornéni azt mondta: nem rajtam múlik, ne rágjam már magam rajta. Bánt, nagyon is, de túl kell lépni rajta. Ajánlom neked is, hogy ezen már ne törd a fejed, hanem próbáld meg a lehető legtöbbet kihozni a dologból.. a babád ugyanolyan szerelmes pillantásokkal néz rád a cumisüveg felett is, mintha az a cicid lenne Kép Azt ugye tudod, hogy a szorongás/depresszió saj nos tejapasztó tényezők.. ez magyarázat lehet.

Én idegen anyák tejét soha nem adnám a gyereknek, kizárólag ismerős, megbízható és velünk jó barátságban lévő anyáét - ez bizalmi kérdés elsősorban. Én ugyan mindenféle vegy- és pótszernek ellene vagyok, de ebben az esetben inkább a tápszer, mint ki tudja milyen életmódot élők teje Kép És a tápszert is lehet szeretettel elkészíteni a babának... ő pedig úgy, de úgy néz rám evés közben, hogy mindent elfelejtek, csak ő és én létezünkKép

AnitaKép Botit mindenki dicséri - joggalKép - de én téged is szeretnélek: annyira látszik a boldogság az arcodon, jó, hogy nem csak Boti képét tetted felKép Emlékszem, Angi képeinél az tetszett legjobban, ahol ketten vannak: Lidi és Õ. Kép

No, most asszem behoztam a lemaradást, tsókok.

indianyo

Indianyó, ne haragudj, nem állt szándékomban ezen a fórumon a Dominó becenevet használni, mert tisztában vagyok vele, hogy itt a Te kisfiadat ismerik ezen a néven. De mivel születése óta így hívjuk, illetve ezenkívül 4 fórumon és a babanet chaten is Dominó néven ismerik, így véletlenül 'kicsúszott a kezemen'. Mea culpa. Kép Igyekszem jobban figyelni. Mégegyszer bocsi.

faby

Kedves paramama társakKép
A babaszobán lehet súlyfejlődési görbét is szerkeszteni Kép Itt: http://www.babaszoba.hu/services/percentil

(És ha az alsó kék tartományból is kiesik, akkor elő kell venni a WHO új görbéit Kép amit igény szerint szoptatott babák adatai alapján készítettek.)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Indianyo: KÖSZÖNÖM a megértést.Igen járok pszihológushoz, bár nem tudom lesz-e értelme, nagyon nehéz ezekről a dolgokról beszélni barátnak is nem hogy 1 idegennek.Tudom hogy tápszeres babókat is lehet boldogságban felnevelni, a lányom is az volt(vele szülés után jelentkezett ez a betegség és egyből elapasztották a tejet csak pár napig szopizott), de most tovább sikerült és nagy élmény volt=ezt sajnálom. Az nem tesz boldoggá hogy a te babód sem szopizik, de legalább nem vagyok egyedül!
És nehéz nagyon hogy nem tudok örülni néha dolgoknak, akár a gyerekekkel kapcsolatban mert ez a depresszió nyomaszt!!!
Tudom nem felemelő dolog ezt olvasni, de van ilyen is..,..

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

BMO Kép Nagyon sok ilyen történet van ám! Biztatnálak: nekem van ismerősöm, ami egy évig járt pszichológushoz a szülés után és sikerült kigyógyulni a gyerekágyi depresszióból, pedig nagyon súlyos volt. Ezek a dolgok egyedül nem oldódnak meg sajnos. Sok sikert és ne add fel Kép

indianyo

Gyöngyi: komolyan mondom, odamegyek, és kihajítom a mérleget Kép És még a szomszédtól is el foglak tiltani Kép

cory
Budapest

Indianyó:még 1x KÖSZÖNÖM

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok, szép estét!

Szelivi: Kép

Borsts: búzacsíra olajat vettem a gyógyszertárban, azt próbáltam ki ma. Szerintem nagyon sokat javított.

Voltam ma tüdőgondozóban, mert nagyon előjött az asztmám. És amit felírtak, az tele van szteroiddal. Nagy most a dilemma, hogy szedjem őket, vagy fuldokoljak. Mindegyikre az van írva, hogy az orvos elbírálása alapján lehet szedni. Kép

lányok: én gyűjtögetem a pampers vonalkódokat. Szívesen fogadnám őket, ha nektek nem kell.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariannka: hívd fel Schneiderné Diószegi Esztert (Kismamában van a száma), és kérdezd meg. Hatóanyag alapján utána tud nézni, hogy szedhető-e szopi alatt.

cory
Budapest

Itt vagyok, még ide sem tudok most írni, nemhogy más fórumba!!!Kép

Mindent visszaolvasok mindig, de most sem tudok írni, kezdődik az esti műszakKép

Majd az éjjeli műszakban megpróbálok jönniKép

Most már jobb lenne személyesen talizni!
Nekünk is jó a június, meg a július, augusztus.... Kép

Június 17. szombat 11 óra, Városligeti jégpálya bejáratánál????? (korit azért nem kell hozni)Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Mai fürdés:
Liza:
Kép
Zsoma:
Kép
Balu:
Kép

cory
Budapest

...erőt vettem magamon és még bekukkantottam...

Babcika
Azértnem merem felvinni, mert gyerek nélkül is kész életveszély olyan meredek... igaz kilenc hónaposan még bátran mászkáltám le föl, de gyerekkel a kézben... azt azért nem...
Áron szerintem egyáltalán nem pici... egy kilót hízott egy hónap alatt... most olyan 4 és fél lehet, de mi nem méregetjük, csütörtökön megyünk védőnénihez, akkor majd tudunk pontosat.

...megyek aludni mert hulla vagyok... ráadásul egy kicsit depis is... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Cory: A táblázatba a hiányzó adatok.
3500gr, 52 cm , fej 36 cm
orvos Bánkúti Ernő
40+1 nap, hüvelyi szülés
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvastam nagyjából mindentKép

Először is, imádom, a babafotókat, meg Cory rosszcsontjaitKép

Kriszti! Szerintem próbáld meg hasonfekve "edzeni" a gyereket. Pl föléhajolva beszélj hozzá vagy csörgess egy játékot, hogy muszáj legyen felemelnie a fejét hogy lássa.
Én úgy hiszem (javítsatok ki ha tévedek) hogy a hasonalvó babák sokkal hamarabb fejlődnek mozgásügyileg. Katica is nagyon korán emelte a fejét úgy hogy már a könyöke sem volt az ágyon (10 napos vagy két hetes volt), 1,5 hónaposan megfordult, és mostmár naponta többször megteszi, illetve kúszik. Mostmár ott tartunk, hogy ha ébren teszem az ágyban, akor körbejárja azt többször is. Nekem időnként csak meg kell fordítanom. Sőt ha lát egy játékot, ahhoz is odamászik. Ezzel szemben a barátnőm kislánya 9 hónapos múlt, és még felülni se ült fel. (a fiam 10 hónaposan elindult)

Szóval szerintem ne aggódj csak tedd sűrűbben hasra!

Gyöngyi! Anyatejet kap Katica. Bár bevallom egyszer muszájból kapott almalevet, mert épp a buszon jött rá hogy ennie kéne, és ott ne mtudta mmegszoptatni. Így a 100%-os almaléből kapott 30g-ot. De ez nem válik még szokássáKép

Bence tápszeres volt, neki 4 hósan kezdtem el adni a dolgokat.

Mariannka! Nem kéz alól kell anyatejet venni. A tb csak olyan anyának fizeti ki az anyatejet, akinek megvannak a szűrővizsgálatai, természetesen Aids ellen is. De én barátnőtől kapom a tejet.

Ha viszont nem kapnék tőle akkor a védőnőm szerezne nekem, aki ismeri azt akitől hozza. Így nem aggódok.

Livi, én is tehéntejen nőttem fel, 2 hónapos koromtól kaptam, és abszolút nem vagyo kvékonyKép
Asztmás ugyan vagyok, de én inkább a dohányzásnak tudom be.
És imserek nem egy olyan allergiás vagy állandóan beteg gyereket, aki 3 évig szopizott.

Megmondom kerek-perec hogy én nem hiszek ebben az allergizál-korai hozzátápi-allergia dologban....mert aki örökölte az így is úgy is allergiás lesz...szigorúan szvsz!!! Ezzel nem bírálni akarok senkit, csak szeretném ha ismernétek és elfoganátok a véleményem. De vitatkozni se szeretnék róla, mert ez olyan dolog mintha egy fideszes akarna meggyőzni egy mszp-ést, vagy fordítva...KépKépKépKépKépKép

Pl nekünk egy fiatal nagyon jó hírű dokink van, és hasonló nézetekt vall mint én. És a védőnőnk is. Kép

Asszem írtam mindenkinek,Kép

Rólunk, ma voltunk a Corában és vettünk 100 hertzes 72 centis tévét, (Thomson) 70-ért, és 414 l-es hűtőt (bosch) 89,990-értKép A hűtőnek a neten a legolcsóbb ára 128,700 Ft lett volna. Nagyon örülök neki. Olyan jó készülni a saját kuckónkbaKép Már alig váromKép

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: