A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Tünde:
Felnőtt jegy: 1400, gyerek 950, de mi most csoportos jeggyel mentünk be, ami 10 fő fölött jár, és fejenként 700. Mindenképpen akarok nagycsaládos igazolványt. Ha másra nem is használom, de 2-3 állatkertezés alatt behozza az árát.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: a számból vetted ki a szót! Mi meg egyáltalán nem akarunk már babát! Mi a megoldás??Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="0077aa">Sziasztok !

Sajnos pár napja csak olvas(gat)ó üzemmódban létezem, bocsánat, hogy megint eltűntem.
Ha olvasni nem is mindig van időm, a képeket mindig megnézem. Önmagam ismétlése, de itt tényleg MINDEN KISBABA GYÖNYÖRÛ !

Magunkról annyit, hogy szerdán megkaptuk a 2 hós oltást. Marci szegény nagyon sírt, de utána hamar megnyugodott. Semmi szövődménye nem lett.Kép
Tegnap pedig csípőficam szűrésen voltunk, a 6 hetesre tegnapra kaptunk időpontot. Kép
A csípője állítólag kicsit kötött, tornáztatnom kell, ill. a fejecskéjét is, mert azt mondták, hogy inkább jobb oldalra tartja. (Én eddig nem vettem észre ezt, de hát ők tudják.)
Amúgy minden rendben van Marcikával, kedden mértem, 5.850 gramm volt akkor. Egyre többet dumálgat, most a heő, ebű a legnépszerűbb nála! Kép Nagyon édes!!!

CoryKép

Ne haragudj, hogy megint kérdéssel bombázlak!
Én szedem az Urtica Urens CH5-öt, minden nap reggel, este 5-5 golyót. Nekem így mondták. Valamelyik nap írtad, hogy ezt kúraszerűen kell. Akkor én teljesen feleslegesen szedtem így idáig? Kép

Babcika Kép

Üdv. itt ! a kislányod nagyon szép, aranyos!

Én a melegkiütés ill. a tejkiütés közt abban látom az eltérést, hogy a meleg miatti pöttyök sokkal hamarabb visszahúzódnak, mint ha valamilyen ételtől van pl. tejtől, és a tejkiütésnek szárazabb a tapintása. Legalábbis nálunk eddig így figyeltem meg.

Kendő: Én még Máténál vettem olyat, amit a Kismama újságban reklámoznak mindig, azt, amelyiket náluk lehet megvenni. Van, de nem tudom megkötni. Pedig Marcinak babakocsi undora van, így hasznát venném. De nem tudom normálisan megkötni. Kép

Szüléstörténet készül, remélem napokon belül lesz is belőle valami. NadineKép,MedikeKép, köszönöm, hogy olvashattam a történeteket! Kép Megvallom, ezeket az írásokat mindig megkönnyezem.

Barti Kép

De jó Nektek, hogy ilyen jó segítséged volt 6 hétig. Én gyakorlatilag mindig egyedül vagyok a két gyerekkel, aférjem 1 hetet volt itthon , miután hazajöttünk a kórházból . Kép

Angi Kép

Tápszer miatt nehogy lelkifurdalást érezz!
Mindent megtettél, így alakult, de Lidike még így is jó sokáig csak anyatejen élt. Éhezni nem éhezhet! Ettől Te még ugyanolyan jó anyuka vagy!

Na, megint jó késő van, megyek fürdeni, talán még benézek. Bocsánat, hogy nem tudok részletesen írni, de gyorsan olvastam át több oldalt! Remélem, nem gond, ha csatolok pár képet a gyerekekről.

Szandra és Marcika, aki ma 10 hetes Kép</font>

Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
foria

Foria: én úgy tudom, hogy ezeknek csak kúraszerűen van értelmük. Viszont az sem elhanyagolható szempont, hogy esetleg meg is nyugtathat, és emiatt jobban bízol magadban. Én abbahagynám, és ha úgy érzem, kevés a tej, akkor elkezdeném újra szedni 1 hétig.
Merre laktok? Nincs esély összefutni? Akkor megmutatnám a kendő megkötését. Bár ebben (is) Borcsa sokkal profibb.

Tünde: fogalmam nincs Kép Egy darabig Liza 100%-os fogamzásgátlónak tűnt, de mostanában szépen alszik éjjel az ágyában.

És most elhúzok aludni Kép Jó éjt!

cory
Budapest

<font color="0077aa">Cory, mi Zugló kertvárosi részén lakunk.
Az szuper lenne, ha egyszer tudnál nekem valamilyen módon segíteni ebben a kendő dologban! Aranyos vagy, köszi.
Akkor én leállok a bogyókkal, és majd meglátom, mi lesz. Ebben a kúraszerűségben igazad lehet...úgy tűnik, idáig csak ettem, mint a Tic-Tacot. Kép

Nekem is a Cerazette (azt hiszem, így írják) tablettát írta fel az orvos, mert csak ezt lehet szedni szopi alatt. Nekem Máténál anno elég furcsa vérzésem volt tőle, köztes is volt, nem szerettem. Most még nem kezdtem el szedni.

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0077aa">Era Kép

Pont ilyen cicás rucink van nekünk is Kép :
Kép

Édes a kisfiad!

Szandra és Marci</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Sziasztok!!

Bartika-Lilinek ilyen volt az arca a tejkiütéstől,a fejecskéjén is volt és a mellkasán is:
Kép
Talán ez alapján sikerül beazonosítanod.Kép</font>
</font>
Vendég

<font color="0077aa">Babcika, milyen szép nagy szemei vannak a lánykádnak! Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Lingelera-Én szintén cerazettét kaptam,a szopi végéig ezt kell szednem,semmi negatív hatást nem veszek észre(már a második levélnél tartok)sem Lilin,sem magamon.Én ajánlani tudom,hacsak nem akarsz rögtön kistesótKépUh-okat nekünk is akórházban csináltak,de a védőnő a 2 hetes ellenőrzéskor is rákérdezett,hogy túl vagyunk-e rajta(koponya és hasi uh volt),aztán 4 hetesen a csípőszűrésen megnézték a csípőjét is.Minden oké voltKép,kicsit kötött lili csípője,mert picit kicsi a méhem és szűk volt odabent a hely,tornáztatni kellett,azt hiszem mostanra rendeb is jött.(Nálunk ez a rendszer itt Siklóson)

Tünde-Köszi neked isKépHát tanulás,most nekem sem a kedvenc elfoglaltságom.És én is észreveszem ám,hogy olykor kihagy az agyam,nem is kicsit a fáradtságtólKépvagyKépMost meg pláne nem tudom mikor tanulok,hogy bevállaltam két topicot isKépKép

Fogigátlás:Lányok ez a Cerazette tényleg jónak tűnik,ajánlom.Én is úgy vagyok vele,hogy kb.2 évig még ne jöjjön a kistesó,gumit meg útálja Apa is én isKépMarad a bogyó.

Foria-Én is szedtem az urticat,kb 1,5 hónapja 3x5-öt egy nap,amíg tartott a kis fiola.Most újra elkezdtem egy kúrát,mert Lili,amióta szopizza az ujját,kevesebbet kér cicit és féltem,hogy nehogy a tejcsi rovására menjen.Nekem nagyon bejön,mára már reggelre azt hittem leszakad a soron lévő cickóKépAzt mondják nem jó az ilyen tejserkentő bogyeszokat állandóan szedni,csak kúra szerűen,mikor tényleg szükség van rá.Nagyon szépek a gyerkőceidKép</font>
</font>

Bocsánat,hogy sok voltamKép
Vendég

<font color="0077aa">Babcika Kép

Nekem anno a Cerazette azért nem volt jó, mert két menzesz közt is volt, hogy vérezgettem,kevesebbet persze, de azért kellemetlen volt. Neked semmi ilyen? Lehet, egyénfüggő a dolog...

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Helló csajszik
Gyorsan: Nálunk úgy néz ki, hogy rendeződik a helyzet szopi terén.Lili eszeget, Cory tanácsára sűrübben rakom cicire, iszom a szoptatósteát, eszem a homeósbogyót és próbálok nyugodt lenni. Ja és mondogatom, hogy van elég tejci.
Szerintetek utalhat már fogzásra, hogy a nyálfolyatás mellett most már a nyelvét is dörzsöli az alsó innyéhez? Meg az alsó ajkát állandóan beszivogatja.
Rossz hír viszont, hogy újra cumizunk. Annyira nyugtalanúl aludt, hogy vissza kellett raknom neki a cuncót.
Gyöngyi+Lili 2006.03.06

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: utalhat fogzásra, de még nem jelenti, hogy hamarosan lesz foga is. Hullámokban mocorognak a fogcsírák és már az is okozhat fájdalmat nekik. A fiúk 3 hósan kezdtek küzdeni, de csak 7 hós korukra lett foguk. Addig hol volt küzdés, hol nem.

cory
Budapest

Sziasztok,

Anita, nekünk is ilyen kis érdes pötyik vannak, de csak az állán, és nem lehet látni. Én nem csinálok vele semmit. Kép
Era, én már szedem a Cerazette-et, a második levéllel, és semmi mellékhatása nincs, se a tejre, se semmire. Ez nem tartalmaz hormont, hanem a méhnyak savasságára hat, ezért lehet szopi alatt is szedni. A hatásfoka nem annyira jó, mint a hormonális fogiké, de azért majdnem olyan jó. Kép

Cory, Tünde, spirál? Vannak már nagyon-nagyon modern, fasza spirálok, ha nem akartok már többet, ez hosszú távra azt mondják, nagyon jó.

Én most gyógyszerezek, mert mi azért belátható időn belül szeretnénk kistesót.

Szóval a Cerazette szerintem jó. Kép

Babcika, üdv köztünk! Kép

Szééééépek a babák! Kép Úgy örülök, hogy ilyen egészséges, és szép babák születtek a topicon! Kép

Cory, nem gondoltál még arra, hogy elmész csecsemőellátás tanácsadónak???? Kép Szerintem jól élnétek belőle... Kép Kép

Mi ma nagy programban vagyunk, már vásároltunk, megyünk fodrászkodni, aztán pedig nyári cuccokat vásárolni. Kép

Tegnap pedig egyedül voltam vásárolgatni, amíg Benyó a nagyszüleivel sétált, húúúú, olyan jól esett kicsit magam lenni, bármilyen önzőségnek tűnik. Felpróbáltam egy csomóóóóóó rucit, és vettem is egy-két színes, vidám, nyári göncöt. Kép

Na puszi mindenkinek, igazi nyár lesz ma!

JUHHHHÉÉÉÉÉÉÉ
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat, hogy befopátlankodok, de szoktalak titeket olvasni, és most lenne egy kérdésem.

Cory, a nagycsaládos igazolványt, hogyan lehet kiváltani?

Köszönöm: Kriszti
Vendég

Foria, persze tök egyénfüggő, ezért is van ennyiféle fogigátló, mert mindenkinek más illik a szervezetéhez. Kár, hogy szopi közben szedhető szinte alig van. Szerencsére, nekem eddig bevált, de a barinőmnek sem volt jó, ő is közti vérezgetett tőle.
Vendég

És pár kép rólunk, játék, fürcsi közben, és apával beszélgetve.

Jó hétvégét

Kép

Kép

Kép
Vendég

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Szandra(ForiaKép)-Nekem is volt pecsételő vérzés rá két hétre,hogy elkezdtem szedni,de kb.4-5 nap múva beerősödött,így gondolom 8 hét után meg is jött rendesen.Aztán elmúlt,1 hónapig semmi.Most megint kezd 2 napja pecsételni és úgy számolom meg is kellene jönnie,de egyelőre nem erősödik.Nem tudom most mi vanKépMarad-e csak a pecsétlő,vagy meg is jön esetleg.

Gyöngyi-Nem hiszem,hogy foga jönne.Én Lilim is csinálta ezt,sőt szopizta a nyelvétKép,addig,amíg az ujjára rá nem talált.Nyála neki is folyik rendesen.Tejcs miatt ne aggódj,bár én is elég para tudok lenni,görcsöltem már miatta én is eleget és mégis már 3 hónapja csak szopik a kicsilányKépA teát én is iszom,már hiányozna.

Eszti-Kispasid nagyon édiKép</font>
</font>
Vendég

Babcika: kösziKép. Cuki a Lili baba
Lánykám 9 óta nyomja a szunyát, cici durran, még hogy nincs itt tejci KépKépKép

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Nagyon régen írtam, az az igazság, hogy abszolút nincs időm. Naponta max. 20 percem van arra, hogy egyek, kicsit összekapjam a lakást és főzzek valamit. Ez persze lehetetlen, úgyhogy általában el vagyok havazva. Este 9 körül elalszanak a gyerekek, akkor érek csak rá, de akkor már hulla fáradt vagyok.
Azért olvaslak benneteket, és gyűjtöm az infókat, hiszen mindannyian hasonló cipőben járunk. És annyira szeretem nézegetni a babáitokat, gyönyörűek.
Nálunk minden OK, bár a kismanók múlt héten kórházban voltak. Nátha+köhögés=tüdőgyulladás gyanú. Szerencsére nem lett az, de azért antibiotikumot kaptak, gyorsan javultak. Növögetünk, és vigyorgunk. Sajnos már tápszert is kapnak, de már túltettem magam rajta. Egy mellgyulladáson is túl vagyok, úgyhogy tényleg zajlik az élet.
Tudom, hogy ritkán jelentkezem, és nem akarok pofátlan lenni, de azért megkérdezem. Nem tudna nekem esetleg Halász J. zenéket küldeni valaki? Régen beszéltünk róla, hogy valakinek megvan. Fizetnék érte.

Küldök pár képet a kismanókról, ilyenek vagyunk most:
Kép
Kép
Kép

Andi
Kép

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Foria: én budafokon lakom, az kicsit odébb van Kép De van egy fotósorozatom elöl keresztezett felrakásáról. Elküldjem?

Eszti: röhögni fogsz, de nagy álmom volt egészen tavalyig, hogy védőnő legyek. Tavaly kiderült, hogy csak nappali tagozaton van képzés Kép Úgyhogy kilőve Kép
Spirállal több gondom van Kép Egyrészt hogy idegen test van bennem, másrészt az elve nem tetszik, harmadrészt meg addig nem nagyon ajánlják, amíg még akarok szülni. Én meg még lehet, hogy fogok szülni, csak nem 2-3 éven belül. Végülis még csak 28 éves vagyok.
Jó is ám 1-2 órára egyedül lenni Kép Én csak akkor szoktam röhögni, mikor tologatom oda-vissza a bevásárlókocsit vagy táncikálok állva, mintha a gyerek rajtam aludna Kép
Bence kis tündér Kép

SchKriszti: http://www.noe.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=116 Itt van belépési nyilatkozat meg minden, ami kell hozzá.

Trose: pl kedvezményes állatkerti belépőre Kép

cory
Budapest

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms">Lányok!

A téli babásoknál már többször felmerült,hogy mennyien taccson vagyunk a szülés utáni,vagy inkább úgy mondjam,hogy szopi allatti? hajhullástól!Nekem CSOMÓKBAN hullik a hajam,Nem tudom nálatok is van-e ilyen probléma,ha igen ki mit csinál vele.Én több dologra is gyanakszom,ill. már olvastam róla:Egyik,hogy vmilyen szervezetben fellépő hiánytól van(ált.ban VAS),de ez valszeg. kilőve,mert én az utolsó hetekben a terhesség alatt vénába kaptam a vasat,annyira alacsony volt,de messze nem hullott ennyire.A másik lehetőség,amit inkább elfogadok,hogy a terhesség alatt van egy hormon a szervezetben,amitől gyönyörű sűrű lesz a haj(ez nálam így is volt)és ez a szülés után nullára esik vissza és kihullik a haj,amitől besűrűsödött.Nem tudom,de én már orvoson gondolkodom,mert ez már kóros,ami nálam van.FÉlek,hogy nem marad hajam,rettegek a hajmosástólKépKépKép</font>
</font>
Vendég

<font color="aa00aa">Eszti, hát igen, pont ez a gond, hogy ilyenkor nem nagyon lehet mást szedni. Én egész életemben amúgy csak 1 fajtát szedtem amikor éppen szedtem tablettát. Mindegy, megpróbálom a Cerazettet most is, hátha másképp reagál majd rá a szervezetem, mint 4 éve. Kép
Bence nagyon ari ! Kép

Cory Kép
Köszönöm, ha elküldöd nekem a rajzot erről a kendő-kötésről! Kép

Gyöngyi Kép

Szopival ügyik vagytok! Kép

ZsandiKép

Édik a Babák! Jó, hogy nem lett komolyabb bajuk! Kórházban ott maradhattál Velük? Gondolom, a szopi miatt igen.

A spiráltól én is idegenkednék, pont az idegen test dolog miatt, ahogy Cory is írta.
Amióta Marci megszületett, még nem voltam sehol a gyerekek nélkül, de amikor a Máté kisebb volt, emlékszem milyen furcsa volt, ha nem volt velem, és nem kellett babakocsit tolnom. Kép
Én fodrászhoz mennék már el nagyon, derékig ér a hajam, és újabban nagyon idegesít. Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Babcika: én sosem voltam még vashiányos, de eddig még minden szülés után 3 hónappal elkezdett hullani a hajam. Nem csomókban, de erősen látványosan. A terhesség végén a szervezet visszatartja ezt is, és most egyben hullik ki, így feltűnőbb. Én ilyenkor mindig levágattam (hogy most hova rövidítek majd még rajta, azt nem tudom Kép), mert akkor legalább kevesebbnek tűnik Kép

Foria: küldöm Kép

cory
Budapest

Foria: mondj e-mail címet Kép

cory
Budapest

<font color="0000ff">Babcika Kép

Szerintem mindkét dolog miatt hullhat a hajad, az utóbbi verziót nekem is mondták, bár nekem nem hullik kórosan, talán csak éppen annyira, amennyivel több lett a terhesség alatt.
Gondolom, nem csak a vashiánytól lehet, vitaminhiány miatt is. Gondolom, de érteni nem értek hozzá.Ha Neked ennyire nagyon hullik, azért érdemes lenne valahol segítséget kérned, megértem, hogy nagyon zavar.Megszámoltad már, kb. hány hajszál hullik ki hajmosáskor?

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">CoryKép

foria@freemail.hu

Köszi, drága vagy!

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Elment a freemailesre

cory
Budapest

Cory, percre pontosan együtt írtunk! Kép

KépKép
KépKép
foria

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Cory-Igen ez logikus és remélem,hogy így van nem vmi súlyos dolog.

Foria-Megszámolni???Hát nem tudnám megszámolni annyi jön ki,tényleg csomóban jönKépEgyébként is mindenhol a hajszálaimmal találkozom a melltartómtól kezdve Lili pelusáigKép</font>
</font>
Vendég

Babcika: ja, és én mikor elkezdett hullani a hajam, beszedtem egy doboz elevitet Kép

cory
Budapest

<font color="0000ff">Cory,megkaptam, köszi, most kipróbálom.
Amit kötöttél, abban ül a baba velem szemben, vagy fektetni lehet? Bocsi, hogy piszkállak ezzel a kendőzéssel. Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Babcika: Az nem jó, ha reggel és este alaposan átkeféled mondjuk a fürdőkád felett? Lehet, hogy hülyeséget írtam, de hirtelen ez jutott eszembe. Mondjuk ezzel a hajhullás nem szűnik meg, de talán akkor kevesebb lesz a lakásban. Kitartás, csak elmúllik Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

Foria: ül velem szemben vagy nézhet előre is. De elég jól fogja a hátát, úgyhogy mehet korántól.

cory
Budapest

A lányomnak új "hobbija" van. Hétfő óta ordít, ha az anyós felveszi, pedig esküszöm, hogy nem én kértem rá Kép. Az anyós persze tök ki van borulva ettől....hát ez van, a gyerekek ösztönösen tudják mi a jó nekik.

Kép

Kép
pgyöngyi

Cory köszönöm szépen a segitséget!
Vendég

Sziasztok

Mire végig olvastam amit írtatok tegnap óta Martinkám felébredt, azért jelentem jól vagyunk és talán később folytatom.

Puszi mindenkinek Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

<font color="0077aa">Gyöngyi Kép

Ez jó, amit írtál anyósról...Kép

Ma nem vagyunk valami sokan Kép
Ez az én formám. Ha tudok jönni, akkor nincs itt senki. Kép
Cory? Te sem?

Marci ma egész nap az ölemben akar lenni, más nem jó neki.És egész nap cicizne.Még elaludni is csak így hajlandó, de amint felállok mellőle, ordít. Visszamegyek, cicizés 1 percig, alszik. Nem egyszerű. Most is itt van az ölemben.

Szép idő volt ma. Kár, hogy holnapra változik.

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Még egy kérdésem lenne hozzátok, mivel nekem is most született március 2.-án a kicsi fiam.
Andris , 7 órakor elalszik, és ez már az esti alvása. A gondom az, hogy hajnali 5-kor már ébred. Nem birom tovább ébren tartani, ha leteszem az ágyra elalszik, ha a kezemben van akkor is elalszik.
Hogyan lehetne ébren tartani?

Ezúttal szeretnék hozzátok csatlakozni!

Röviden magamról.
Erdőkertesen lakunk, 29 éves vagyok 3 gyermekem van.
András 2006.03.02
Nikolett 2003.03.04
Dóra 2001.07.09
Most látom más is csak most csatlakozott, igy én is megpróbálok bekapcsolódni.

Kriszti
Vendég

<font color="0077aa">Szia Kriszti!

Üdv. a csapatban! Gratulálok a 3 gyerkőchöz!
Az én kisebbik fiam márc.3-án született, alig egy nap van közte és a kisfiad közt! Kép Hol szültél?

Én az első gyerkőcnél a fürdetéssel húztam az időt, mert ő is elég korán elaludt(volna).
Ált. így 1 órával sikerült eltolni a dolgot, mert fürcsi után még szopizott egyet, azután aludt el. És hát nálatok sem lenne mindegy, hogy 5-kor kel, vagy 6-kor. Pláne két másik gyerek mellett.

Szandra és Marci 2006.03.03.</font>

KépKép
KépKép
foria

Kriszti: Miért akarod tovább ébren tartani a kisbabádat? Ha 7-kor álmosodik el, akkor az az alvásidő neki...

indianyo

<font color="0077aa">Kriszti Kép
Amúgy ügyi a fiad, hogy így átaludja az éjszakát!
Az enyém is, nem volt még 8 hetes, azóta este 9-fél 10 felé alszik el, mi 8 körül fürdetünk. Utána már nagyon nyűgös, fáradt, újabban dörgöli a kis szemét is.Kép
Szopi, leteszem aludni, és Kb. 4-5 körül ébred. Akkor magam mellé teszem, megkapja a cicit, én visszaalszok, ő meg szopizik békésen, majd valamikor visszaalszik kb. hétig. Így együtt ébredünk, és ez így nagyon jó.
Nagyon néha kér éjjel előbb enni, de akkor ugyanígy magam mellé rakom, és akkor megnyugszik.

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Azt nem irtam, hogy 1 és 2 óra között fel kell szopizni, de 10 perc múlva már alszunk is.

Indiánanyó: Igazad van, csak gondoltam valami trükkel húzni az elalvás idejét.

Foria: A Margit Kórházban szültem.

Képet holnap tudok majd feltenni, mert akkor itthon lesz apjuk is, és megmutatja hogyan kell.
Vendég

Foria: lemenyünk játszózni Kép Mázlink volt, pont az eső előtt értünk haza.

Schkriszti: nálunk hasonló az arány, csak fordítva Kép
Balázs 2001.09.12.
Zsombor 2003.08.31.
Aliz 2006.03.11.
Mindjárt beraklak a táblába is Kép
Nálunk is a fürdéssel húzzuk. 8-9 között fürdetünk.

cory
Budapest

Sziasztok!

Szabad csatlakozni?
Néhányszor már megpróbáltam bekapcsolódni Hozzátok, de azt hiszem túl hamar feladtam Kép Ha nem gond, most újra megpróbálkoznék, látom most vannak új topiclakók. Kép

Már a topic indulás óta olvaslak Benneteket, úgyhogy nagyjából képben vagyok. A babák egytől-egyig csodaszépek!

Az én kisfiam, Dominik (akit Indianyóhoz hasonóan Dominónak hívunk itthon) március 18-án született 3750 grammal, 53 centivel. Szerencsére tudunk szopizni, szépen gyarapszik, most 8 hetesen már 5700 gramm Kép
22 éves vagyok, és Dunaújváros mellett élünk Kép

Azt hiszem röviden ennyi.

Csillus & Dominik

Kép

faby

<font color="119911">Sziasztok!
Lányok,
nagyon aranyosak vagytok a tápis megnyugtatással. Köszönöm. Kép Szerencsére nem olyan rossz a helyzet, mert bízunk benne, hogy ez csak átmeneti. A védőnő szerint peteérésem lehet és ezért eszik egyszerre csak piciket és a növekedési ugrása is most van. Eddig minden nap csak 180-200 plussz adtam, de Lidi továbbra is a cicit részesíti előnyben!!! Sokat rakom cicire és mivel most nyugisabb a helyzet nekem is több a tejem. Kép
A hízás is beindult. Pénteken 4930 gramm volt.

Babcika,
üdv itt. Én néha olvasgattalak a télieknél, mert a Te lányod is hasonlósan hízogat, mint az enyém. Õ most mennyi? Nagyon édes Lili!!! Sajnálom a hajhullást. Kép
Eszti,
nagyon cuki Benyó!! Ezen a fürdős képen nagyon csábosan néz! Kép

Az ikrek is cukik! Kép
Faby,
Dominik szépen nő! Vagány!
Kriszti,
üdv itt!

Most nem írok többet, mert hasogat a fejem. Kép
Jó éjt!
Holnap teszek én is fel képeket!</font>
angi79

Na vissza tudtam jönni, Martin már alszik, mi is 8óra körül fürdünk és 9órakkor már alszik is mint a tej. Hajnalban fel kel szopizik egy kicsit és már alszik is tovább.

Bartika
ilyen kiütéseink nekünk is voltak és ráadásul sárga volt a teteje, mint egy igazi pattanás, de szépen elmúlt pár hét alatt.

Babicka
Isten hozott! Nekem is a kisfiam ugyan ezt csinálja, rángatja fejét miközben a cici benne van a szájában, jár keze lába. Aggodtam én is hogy talán nincs elég tejem és ezért csinálja de utána elengedi és alszik 3-4 órát úgy hogy gondolom nem a tejhiánnyal van a baj.

Eszti
Nagyon aranyos a kis Bence

Faby
Dominik nagyon vagány a szerkóban! ugyan ilyen mérlegünk van, csak a mienk kölcsönzős.

Zsandi
Szépek az ikreid, a korházat nagyon sajnálom, szegénykék hogy bírták?

Csajok én nem kaptam semmilyen fog.gátlót. A doki azt mondta ameddig szoptatok és nem menstruálok addig nem esek teherbe, hmmm és ha igen....? na mindegy, de gyereket én már nem akarok. Külömben nekem a spirál vált be legjobban.

Jaj, ezt még leírom. Mikor megszültem és a családom jött be látogatni a korházba, kicsi Bencém aki 6 éves, meglátta a kis öccsét (aki talán egy napos volt és még gyűrött, meg ráncos egy kicsit)és nagy komolyan megszólal.-Most vagy a baba túl kicsi, vagy a bőre nagy.-

Jó északát mindenkinek! Holnap nekünk nagy nap van, a lányomnak lesz az elsőáldozása.

Zsu69+Martin

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

<font color="0077aa"><font face="comic sans ms"> Kriszti-Én pont ugyanavval bajlodok,mint te.Kicsilány du.kb. 6-ig alszik fél4 körültől.6kor én ébresztem fel,ekkor szopi,majd 8-ig hujákolás,handa-banda,éneklés,ugrálás,tánci-tánci,stb.Kép,hogy ébren maradjon 8-ig.8kor fürcsi,szopi,kb.fél9-től szunya reggel 4-5ig.Ma megpróbáltam azt,hogy mindezt 1 órával eltolom,vagyis sikerült fél10kor leraknom.Most kíváncsi leszek az éjszakára.

Angi-Lili múlt csütörtökön(4-én) volt 4710gr.Nem tudom mennyi a norma,amit híznia kellene,de mi 2 hetente járunk(itthon nincs mérlegem,nem is kértem,nem vagyok mérlegpárti,csak parát okoz szerintem),és a védőnő és a dokinéni is meg van elégedve.Egyszer a 2 hós olti előtt 3 hétig nem voltunk,mert így jött ki a lépés és akkor 3 hét alatt fél kilát hízott.Múltkor 2 ét alatt csak 23dekát,de még ez is megfelel a normálisnak.Te lánykád hogy hízik,miért kell a tápi?Nekem még senki nem javasolta,sőőőt!!</font>
</font>
Vendég

<font color="ff6000"><font face="georgia">Sziasztok!

Látom, az újak és régi-újak felpörgették a topicotKép

Angi: Jó,hogy írtálKép Ügyesek vagytok nagyon, így tovább! De mi már beszéltünkKép FejfájásKép Képeket várom!

Rita: Nekem kihagytam: nagyon cuki Dalma! Igazán szép kislány!

Era! Nagyon édes a fiad! Picit nekem hasonlít az én kis Botusomra az alsó két képen! Legalábbis egy-két képünkön! Gyere majd, mesélj!

Szandra: Nagyon szépek a gyerekek!

Csilla: Nagyon szép nagy baba Dominik!

Kriszti: Üdv Neked is itt! Gratulálok a nagycsaládhozKép
Annyira tetszik,hogy ennyi a 3 gyermekes család! Lehet,hogy mégsem hal ki a nemzet???Kép

Gyöngyi: anyós-storyKép

Cory: És volt nagy alvás éjszaka?

Esztikém: Benyótok szenzációs kiskrapekKép Rengeteget nőtt! Szépen beszélget Apával!.O És a fürcsi kép!!! FrenetikusKép Milyen volt a kirándulás?

Zsu69: A szopi nem 100%-os fogigátlóKép én nem mernék csak arra hagyatkozni...
ElsőáldozásKép Majd dobjál képet róla!
Bence:KépKépKép Ez édes nagyon! Hasonlóan nyomja akkor,mint Tünde DorinájaKép

Én is Cerazette-zek, sajnos már a mensi is bejelentkezett, vagy a gyógyszer jelzett be 6 napig! (Ezt csak azért írom le megint, mert most téma!)
Nekem is eléggé hullik a hajam, főleg fésüléskor látvaKép Nem szeretném levágatni, bár tény,hogy többször én is úgy kapkodom le Botus ruhácskájárólKép, pedig szinte állandóan össze van fogva, különösen,ha babázok! (és mivel majdnem egész nap babázok...na jó nem folytatom az eszmefuttatás,látszik,hogy fáradt vagyok)

Ma is egész nap a kertben voltunk. Vettünk egy hatalmas pavilont, kivittük a járókát, és egész nap kint pocolt a nagyfiam. Közben apával bográcsoltunk is! Imádom ezt a jó időt! Na, persze mondani sem kell,hogy az egész napos levegőzés sem hatotta meg igazán gyermekemet, mert azért ma sem vitte túlzásba a napközbeni alvást. (Össz-vissz jó, ha két-két és félóra volt) Viszont úgy tűnik, beálltunk a fél 9-9-től fél6-ig tartó alvásra! Naggggyon jó!Kép

Babettához hasonlóan én is kíváncsi vagyok, mi történt az alábbi mamikkal:
Bori, MárkusEri,Tunka,Alina, Becsi, Szisz,Kmoni, Keksz,Nyúlanyó,Bettiflame, Adriana, Zsugyu, Gyezsu.
Akik annyira rég nem jelentkeztek, de nem is mindennaposak: Scullyx, Olgo, Maminti, Nyf.

Lylynek és Katicának meg ugye most nincs nete...

Holnap már én is hozok képeket! (de nem merem tutira ígérni)

Így fáradtan jó sok voltamKép Jöhetnek az éjszakásokKép</font></font>

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Anita: milyen jó, hogy én nem szoktam fésülködni Kép Volt nagy alvás bizony Kép

Zsu: szopira én nem mernék hagyatkozni. Az igaz, hogy amíg nincs mensi, addig véd, de az első peteérést nem tudhatjuk előre, hogy mikor van, mert csak utána jön az első mensi.

cory
Budapest

Hahó!

Anita!
Megvagyok, de írás szempontjából az a passzívabb fajta, egyébként olvaslak benneteket!
Csodaszép minden baba, és milyen kincs, hogy mind-mind egészségesek!

Kriszti!
Az én Andris fiam március elsején született!

A 2760 születési súlyához képest most kb. 5900 gramm és 60 cm. Érdekes látni, mennyire másként gyarapszik és növekszik, mint a lányom.

Szorítsatok nekünk, mert Ancsi lányom összeszedett az oviban valami vírust, köhögéssel, lázzal, tegnap csak feküdt, aludt. Ma reggel még enyhe láza volt, mostanra már jól van. Remélem Andris megússza, talán védi az anyatej!
Hát, friss két gyerekes anyukák, nem semmi egyszerre szoptatni, pelenkázni, meg beteget ápolni!!
De azért az nagy élmény volt néhány napja, amikor Andrist elkezdtem szoptatni, Ancsi végignézett rajtunk, és azt mondta: "Anya, én is éhes vagyok!"

Nagyon örülök annak, hogy sikerül Andrist egyelőre csak anyatejjel táplálni, Ancsinál ilyenkor már pótoltam a tápszerrel. Igyekszem továbbra is szoptatni, de nem esem kétségbe, ha most már ki kellene egészíteni.
Lassan indul az allergiaszezon, ami engem sajnos kellemetlenül érint, sőt, tavaly óta már asztmám is van. Jó volna gyógyszerek nélkül megúszni a nyári hónapokat a szoptatás érdekében.
Remélem, benneteket ez nem érint, ha mégis, mit terveztek ezekre az időszakokra? Pumpám van, ami jó, és csak lokálisan hat, szoptatás alatt is használható.

Olvasva benneteket, érzem, hogy milyen jó, itt Cegléden nem "hagyhatja el" a kórházat addig az anyuka és csecsemője, amíg a gyerekosztály főorvosa tetőtől talpig meg nem vizsgálja UH-n!!! Ha gond van, azonnal meg is kapjuk az ajánlást, mikor vigyük újra a csemetét szűrésre.

Lányok!
Mikor találják meg a csemeték az ujjacskájukat, ha szopizni szeretnék? Andris már kb. egy hete ügyködik, de csak inkább az ökölnyalogatás jön be! Talán azért alakul ez így, mert egyre rövidebb idő alatt intézik el az evést?

Jó éjt!

Szilvi

keksz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: