És nagyon örülök, hogy Hanga jól van!
Menta
2002.07.22 14:53
! 2002.07.22 16:25
) Mostanában szinte önként alszik délelõtt 1-1,5 órát, és délután 2-2,5 órát. Azóta csak akkor szokott hasonló cirkuszt rendezni, ha valamiért a napközbeni alvásai nem igazán sikerülnek hosszúra és mélyre. Olyankor túl fáradt ahhoz, hogy egyen, és túl éhes ahhoz, hogy aludjon, véget érni nem akaró fesztivál lesz az esti lefekvésbõl. Ráadásul ha te türelmetlen és fáradt vagy, az csak ront a helyzeten, mert félelmetes módon átveszik a hangulatainkat. Ha alszik napközben, érdemes lenne minden mást félretéve lefeküdnöd vele, hogy este jobban bírd a gyûrõdést. Nálunk ez volt, hogy bevállt, napközben aludtam, este meg úgy fogtam a fektetéshez, hogy én éjfél elõtt úgyse kerülök ágyba. Így legalább nem ért csalódás...
Esetleg az Apja nem tudná ilyenkor egy kicsit átvenni? PiciLacival csodát tett egy végighisztizett éjszaka hajnalán, mikor már nem bírtam felkelni, hogy Életem Párja ment át, higgadtan, ámde morcosan...
A gyerekünk reggelig meg se pisszent utána.
Igaz, a krumpli-evés is így oldódott meg, Apától elfogadta... Lehet, hogy ez én gyerekem nagyon Apás...
2002.07.22 18:33
2002.07.22 20:27
Tudom, hogy nagyon szerencsések vagyunk, hogy a dédi egyáltalán ismerhette még Ármint, hiszen 96 éves volt (és az én nagymamám is 89), és nehéz élet után szerintem elég szép volt az öregségük, és tényleg sok idõt töltöttek velünk, és ha már egyszer halandó az ember, akkor legalább sokáig éljen, és ez náluk megvolt, de mégis nagyon rossz, mikor eljön az utolsó nap
, elég nehezen ment a választás! Ti is ennyit hezitáltok egy-egy dolog megvétele elõtt, vagy csak én vagyok ennyire béna? Legszívesebben szinte mindet hazahoztam volna kipróbálni, hogy melyik válik be, aztán csak késõbb döntöttem volna! Nagyon ronda szinte mind, de ez még a kisebbik baj, a nagyobbik az, hogy olyat, ami állítható magasságú ÉS levehetõ tálcás ÉS nem kerekes (vagy legalább fixálható kerekû) ÉS dönthetõ székes - na, ilyet egyáltalán nem találtam. Ráadásul hihhhhhetetlenül drágák
Én eddig sosem néztem etetõszéket, lehet, hogy nektek mindez már nem újdonság, de nekem az volt! Végül is találtunk egyet, ami kompromisszumokkal ugyan, de elfogadható, Ármin azonnal birtokba is vette, benne ülve pohárból hajlandó volt meginni egy kis sütõtökpürét!
Nem tévedés, nem lét, a sûrû pürét! És kapott elõfogkefét is, vagy hogy hívják azt a mûanyag buzogányocskát, hát, annak nagyon örül! Még mindig nincs egyetlen foga sem
Van még hasonló korú fogatlan? (8 hó)
2002.07.22 21:00
2002.07.22 22:00
2002.07.23 00:15
2002.07.23 05:47
Érdekes a saját szavaimat visszaolvasni. Dehát ezért vannak a jóbarátok. 

Pótcici 

Na de egy órán belül elaludt, néha odamentem megsimizni. Tegnap letettem, megsimogattam, beszéltem hozzá, majd otthagytam. Két perc múlva visszamentem (azért nem egy, mert akkor még nem sírt), és simogattam, amibe belealudt. Legközelebb egykor ébredt fel enni. És ekkor kapcsolta ki a gépet a párom, mert addig játszott. Legszívesebben kidobnám a francba a játékait. Ha ma meghallom, hogy fáradt, nem tudom, mit csinálok vele!
Állítólag felnõtt ember.
2002.07.23 08:26
Nagy mázlink volt az idõvel.
Javulást !!!
2002.07.23 08:28
2002.07.23 08:51
Ruben csak hason szeretett, viszont Ráhel utált hason feküdni, mindig csak az oldalán aludt. Mégis 1 hetesen már tartotta szépen a fejét. És 3 hónapos korától oda-vissza forog.
Nem kell annyira tudományoskodni. Azokat a könyveket, amelyek azzal foglalkoznak, hogy mikor mit "kell" csinálnia a babáknak, kihajítanám az ablakon. Bocsi mindenkinek, hogy ilyen radikális vagyok.
2002.07.23 12:22
Kukába velük!
v.
? 2002.07.23 19:04
Egybol ramjott a szulhetnek.
Ugy nez ki, hogy talaltunk valakit, aki szivesen vigyaz a babara nehany orara. 2002.07.23 19:43

Persze, csak a fal mellett, kapaszkodva, de határozottan, tudatosan halad! És le is tud ülni, ha elfárad (bár ezt néha elfelejti és akkor sír, hogy segítsünk rajta) És teljesen jól ül is már, tud közben két kézzel játszani is!
A mozi nagyon jó lehetett, irígyellek érte! 

Sajnos én nemigen tudom kire hagyni Ármint, mert senki sincs annyit vele, hogy szívesen rábíznám. Esetleg anyukámra hagynám, csakhogy õ 2 éve vidékre költözött, így aztán nem lehet csak úgy néhány órára "ugrasztani". Úgyhogy nem is tudom, mi lesz szeptembertõl, amikor hetente néhányszor dolgozni fogok
Elvileg mindkét nagymama vállalt egy-egy napot, de ahhoz "nem fûlik a foguk", hogy idejárjanak "gyakorlatozni", úgy meg mégsem szívesen hagynám rájuk Ármint, hogy rögtön egy egész napra 

2002.07.23 21:00
2002.07.23 22:02
2002.07.23 23:40

a fiuknak nálunk is késõbb jöttek ki, már a második is nagyon készülõdik... Megyek mer már ide tornázta magát és bömbizik: 

csak órákon múlt hogy megmaradt a heréje!
Valami gyulladásos folyamat neki pont a heréjére ment rá, másoknak inkább torokgyulladás vagy fül gyulladás lesz belõle, õ meg pont így járt.Sajnos mindíg van valami gond, háromszoros öröm ua. "hibalehetõség"! 
2002.07.24 00:46
2002.07.24 06:57
Bár ma éjszaka csak 2 óránként nyekergett.
De figyelni kell, mert gyorsan kimegy a képböl.
2002.07.24 07:37
a könyvkidobást illetõen
És gratula a járkáláshoz és az üléshez!!! Én is alig várom már, hogy Tomi felüljön, mert szerintem õ is nagyon fogja élvezni, kitágul a világ elõtte és fejlõdik sokat. Na, de most már nem sokat kell várnunk!
Mondtak valami "okosat", hogy mire kell vigyáznotok a továbbiakban? Hogyan lehet-e elkerülni, hogy mégegyszer elõforduljon??? Gyógyuljatok tovább!
2002.07.24 08:22
.
, neked meg csak úgy
.
Ha így folytatják, a következõ talin már kergetõzni fognak Lucával.
(Meg Baluval:
)
2002.07.24 08:42
Az Amélie-t én is szeretném majd megnézni. A két utolsó nagyon jó film, amit láttam, a Csokoládé és Az óceánjáró zongorista legendája volt. Ajánlom melegen!!!
2002.07.24 09:51
2002.07.24 11:03
. Naná, hogy ebben a hónapban sem kapom még meg a gyedet
. Csak azt nem értem, hogy miért nem szólt a kolléganõ, hogy vigyük mi be a papírt, mert õ egyedül van, stb. Úgyhogy augusztusban kapok majd csak pénzt.

2002.07.24 11:27

, de megöl a kííííváncsiság, hogy HOVÁÁÁÁÁ???????? 

2002.07.24 12:19
Sokszor belegondolok, de el se tudom képzelni, hogy milyen is lenne, ha már több gyerekem is lenne...
, csak éppen baromi drága.
A Peg-Perego Prima-Pappa etetõszék állítható magasságú, dönthetõ, dupla tálcás (a tálcák teljesen is levehetõek), befékezhetõek a kerekei, és még szép is. 5 pontos biztonsági öve van, nagyon stabil. A legolcsóbb típusa is fölötte van a 30 ezer forintnak.
Ne tudd meg, mennyit mászkáltunk utána, mire végül megvettük azt a babkocsit, ami két hónappal és 20-30 bababolt-látogatással azelõtt legelõször megtetszett.
Ja, és egy csomószor jártam már úgy, hogy amikor alapos utánajárás után végre eldöntöttem, hogy a hetekkel és üzletekkel azelõtt látott cucc lesz az optimális választás, és visszamentem, akkor már nem volt.
Nagy varázslat, polifóm szerû anyagból vannak nagy négyzetek, a szélén fogazott, és mindenféle módon összerakható. Egyelõre leraktuk simán egymás mellé a padlóra, de késõbb majd építhetünk belõle kockát, kerítést, házikót, stb. Eddig ha a földre tettem, akkor üvöltött, mert az azért kemény volt, ha meg takarót tettem alá, akkor összegyûrte, és kicsúszott alóla keze-lába. Leginkább a mi ágyunkban szeretett hancúrozni, de ott már egy pillanatra se mertem egyedül hagyni. Ez a hancúrszõnyeg meg elég puha ahhoz, hogy ne okozzon neki fájdalmat még egy kisebb orra-koppanás se, nem csúszik egyáltalán, és persze vidám, színes. Nagy betûk vannak rajta, amik kiszedhetõek, valószínûleg ezért elvileg csak 3 éves kortól ajánlott, de Lacika még úgyse tudja kiszedni õket, meg nem is nagyon hagyom egyedül. Szóval szívbõl ajánlom minden kúszó-mászó apróságnak!
2002.07.24 12:27

)2002.07.24 12:57
Egyébként meg én is írigykedem a mozi miatt!
Na, Cory?
2002.07.24 14:13
most mikor nyaralni voltunk, elvittük az egész kis család azon "hempergett" a strandon. Tök jó volt! 2002.07.24 15:18

2002.07.24 16:08
2002.07.24 17:51
, de hetente egyszer járok vízitornára, és mintha mutatkozna némi hatása
Bár eme pozitív irányú folyamatot nagyban gátolja az éppen a számba tömködött vaníliáskarika
jópáréves koráig egy gyerekre. (Én 13 voltam, amikor elmentünk kilövetni a fülem, addig nem hiányzott, akkor viszont nagyon értékeltem. Azóta tetettem 3. lukat is! Ja, és egész odáig azt hittem, a fülbelövés úgy müködik, hogy falhoz állítanak, és 2-3 méterröl belelönek az ember fülébe. Gondoltam, nagyon ügyes, aki csinálja, mert nem hallottam még mellélövésröl
) De tény, hogy bájos egy baba fülivel. Bár Andi3 Lucáját nem tudom vele elképzelni!
Persze a lényeggel egyetértek: a sok jó tanács közül mindig a babádnak legjobbat válaszd ki!!!
2002.07.24 18:53
2002.07.24 19:07
), itt a lányoktól is megkérdezheted, hogy ki hol lövette. Biztos találsz vmi megoldást.
2002.07.24 21:08
. Persze közben kûzdök a koraterhesség "áldásos" tüneteivel (émelygés, fáradtság stb.), de a lányka nem kímél. Sajnos segítségem nincs, a párom is csak hébe-hóba vetemedik gyerekmegõrzésre, de azért azt mindíg megkérdezi, hogy miért nem aludtam, amikor a gyerek, és fel sem tûnik neki az elvégzett házimunka. Hát ezért bírok ilyen ritkán a billentyûkkel valami értelmeset összehozni.
, kenyérhéjat, almát
. 2002.07.24 21:15

A teljesen helyes technikát csak mostanában alkalmazza
Nekünk rágta Flórián is, igaz lehet, hogy nem akarta leharapni, de tiszta fognyom, és Noémi is rendszeresen rágja. Igaz neki még nincs foga 
2002.07.24 21:39

2002.07.24 21:41
vagy csak megmagyarázok már mindent. 2002.07.24 22:20
2002.07.24 22:50
, anyósom roppant elégedett volt mindennel (kaja+ajándékok) és csak kevés "vérlázító" dolgot mondott (pld. Ármin új etetõszékét a nagy asztalhoz toltuk, hogy élvezhesse õ is a társaságunkat, míg eszünk, A szék tálcájára játékokat tettem: kacsákat, amik eredetileg fürdõjátékok, egy rozmárt és egy delfint, amik szintén azok, de nem sír le róluk és egy rágókát. Anyósom egy mozdulattal felkapta a kacsákat, az egyiket épp rágta Ármin, kiviharzott velük a fürdõszobába és Árminnak egy kanalat nyomott a kezébe, mondván, hogy meg kell tanulnia, mnelyik játékkal hol játszhat kacsák=fürdõszoba, kanál=asztal. És a kanálnak csak a "jó" végét szabad ám bekapni!!!!!
), úgyhogy egyáltalán nem akadtam ki rajta, még haza is vittem kocsival
, de mindig több részletben írom a leveleket, aztán ha nagyon gázos a helyzet, akkor inkább elköszönök és elküldöm, pedig mindig sokat akarok még írni
Ármin a ti szerencsétek, õ nem hagy!
A járókájában (és bárhol, ahol kapaszkodva áll) valóban tesz ugyan lépéseket, de ez egyszerre sosem több 3-4-nél, szóval, még nagyon csak próbálkozik! Viszont nagyon merész: már sokszor csak félkézzel kapaszkodik, a másikkal meg elkap valamit, úgyhogy esik ám nagyokat! És így már nem látszik olyan puhának a járóka
De persze nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá!!!!! LÁttam a közös anya-lánya fotót: nagyon jó!
(hacsak Luca rá nem kiált Árminra, mert a hangos szót egyelõre nem bírja 
) 

Mindig gondolom, hogy írok már egy mélt, de aztán mindig késõbbre halasztom
Talán holnap...
Az etetõszékünket egyébként a Bébikerben vettük, azt nem találtam, amirõl te beszéltél, de mindegy, végül is az, amit vettünk, egyelõre megfelel a célnak, enni meg Ármin egyáltalán nem akar semmit a szopin kívül! Nem baj ez?

2002.07.25 06:43
Nem tudnad esetleg leszolmizalni, elfelejtettem a dallamot. Vagy a kovetkezo talin megtanulom.
A Szitakotot lattuk, nekunk tetszett, igaz vannak benne eleg ijeszto jelenetek, meg talan egy kicsit elvont, spiritualis. Bogancsi, az Amelie szerintem is jo film.
2002.07.25 06:43
Úgy látom, Márti férje is András. Szerintem az egyik legszebb név, a Dániel és a Tamás mellett
De továbbiakat semmiképpen sem vállalok!
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint