A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziszike!

Holnap gondolok rád és szorítok! Kép Ne parázz!!!Kép
De jó neked, hogy holnap meglátod a picit! Már én is annyira várom!

Most már 2. leszek a táblán!KépJujjKép

Puszi, minden jót:

Zsanci
38+0
zsanci

Timici!

Szerintem menj be a kórházba, legkésõbb reggel, ha addig nem múlik el! Jobb feleslegesen vizsgálatot kérni, mint hogy valami baj legyen!

Vigyázz magadra nagyon, és ne idegeskedj, próbálj aludni...

Puszi:
Zsanci
38
zsanci

Sziasztok!

Hajrá Sziszike!!!KépKépKép

Timici,
pihenj sokat, remélem nem lesz már semmi gond.

Sasha,
egyetértek! Egyébként pont most meditáltam azon, hogy milyen jó is lehet a csendes születés, csak nekem az a fura, hogy mi van, ha beidomítom a dokit meg a szülésznõt, hogy ne beszéljenek, meg minden, aztán a végén én ordítanék a legjobban, hát, az vérciki lenne...
Mondjuk én nem ordítottam, csak azt hajtogattam, hogy "jajmeghalok, jajmeghalok"KépKép És akkor ezt komolyan is gondoltam.Kép

Lora!
Nagyon vigyázz magatokra. Micsoda méretek!KépKépKép

Imolka,
szia, én is a 21.hetemet taposom!KépKép Mikorra vagy kiírva?

Üdv minden új maminak!Kép

Pusz
Zulu
20+4
(szeretem a táblázatos napokat, akkor mindig pontos vagyokKép)

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok,

Hat en meg nem vagyok almos ugyhogy itt kukorelokok egy uzi erejeig,

Nyuszi,
Nagyon nagyon koszi a storydat.Leglabb tudom hogy mi var ram.a lenyeg hogy az ember olyan bator legyen mint Te.Nagyon ugyi voltal,es meghatottal.
Es hatlenyeg hogy Kisnyuszi jol van es Te is gyogylusz.

Imolka,
Udv a csapatban.

Lora,
Nagyon sajnalom hogyotthon kel lenned,de a lenyeg hogy ababa nagyon nagyon szepen fejlodik es ha ahamarabb is jon biztos minden rendben lesz.
Jelentkezz ha tudsz idonkent,nagyon varjuk!

Sziszike,
Nagy nagy drukk holnapra!

Timici,
Jaj, hat ez nem volt egy jo nap,de ha a doki szerint minden OK akkor csak pihenj nagyon SOKAT es ne idegeskedj.Foglald el magad napkozben hogy ne mindig ez arjon a fejedben.Tudom hogy konnyu mondani de hidd el ez a legjobb a babaudnak!

Sasha,
Hat sajnos a fogamnak annyi lesz szerdan mert a dokino szerint ujabb talyogot csinalt es nem csookent a gylluadas.Az hogy nem faj azert van mert a fog mar elhalt es fogcsontom amit megtamadott a dolog.Azert is kell kihuzni mert ez a gyulladas meg ne ajd isten koraszulest is okozhatna.Szoval szerdan 6-kor megyek.Marhara felek de mindig azzal vigasztalom magam hogy szules meg jobban fog fajni ugyhogy batorsag es ez legyen a legnagyobb bajom,

Na jo ejt puszi mindenkinek
Kataa
26+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Bocsi, hogy még mindig ide írok, de innen nem lehet elszakadni. Kép Olyan jó volt pocakos kismaminak lenni, minden nyûgjével együtt. Kép
Na nem mintha most nem lenne jó! Elég csak a kiságyban szuszogó manókámra nézni. Melegség önti el az ember szívét amikor ez a kismanó tele szájjal rámmosolyog, formálja a kis száját, amin egyenlõre még csak õõõ és ááá jön ki. Kép

Még azt is szívesen elviseli az ember, hogy pl. pont akkor ébred fel napközben amikor én fáradtan lehuppanok az ágyra, vagy tisztába tevés után lépek vele kettõt, és "hallhatóan" Kép a tudomásomra hozza, hogy na akkor ismételjük csak meg az elõbbi mûveletet. Kép

Szóval kitartás lányok!!!!
Én is azt hittem tavaly szeptemberben, hogy soha nem telik el az a 40 hét! Kép

Nyuszi!
Talán még olvasod itt, azért nem az elsõ napokba írok... Kép

Hááááát én újra átéltem a Dóri születését, ahogy a sztoridat olvastam. Kép
Sajnálom, hogy a férjed nem lehetett bent. Az enyém mint tudod, bent volt. Nagyon megnyugtató volt. Fõleg mert én sem láttam semmit a fölöttem lévõ lámpán visszatükrözõdni, de a párom végig tudósított, hogy mi történik ott lent. Kép
A másnapi méhösszehúzódások tényleg nem voltak piskóták nálam sem. Felért a szülési fájásokkal. Sõt a sima szülésemnél nem voltak ekkora fájások szülés elõtt.

Lányok! Ha csak lehet, harcoljátok ki, hogy bent legyen az apuka a császárnál ha õ is akarja, és persze ha bírja!!!!!!

Hát "csak ennyit" akartam! Kép

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Kataa!
Ez elég ijesztõen hangzik...Kép Szerdán majd vuduzok, hogy ne fájjon, jó?
Zulu
20+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Lányok!

Már jó régen nem írtam, de azért olvastalak benneteket. Kicsit zûrös napjaink voltak mostanában, így el vagyok havazva. Gergõnél doktor nénit cseréltünk, mert tele lett vele a hócipõm. Nekem meg kezdõdik az inzulin "kúra" jövõ héttõl, mert a cukromat a diéta ellenére sem sikerült beállítani. Azért csak a jövõ héten, mert holnap elutazunk egy hétre, és akarják, hogy az elsõ néhány beadásnál felügyelet alatt legyek.

Ma voltunk 4D UH-on a Megatoysban, szuper jó volt. Balázs baba nem szégyenlõs típu, ha azt kell mutogatni, mi van a lába közöttKép De ha az arcát szeretnénk látni, akkor visszavonul és még a kezeit is a feje elé teszi. Azért sikerült egy majdnem teljes képet csinálni az arcáról. Tök ari.KépKép

Gratulálok minden újdonsült anyukának, nagyon sok örömet, rengeteg tejet és kevés átalvatlan éjszakát kívánok Nektek!

Sasha!

A szülés várható idõpontja nem 09.20, hanem 10.20.
Köszi!

Sziasztok!
Rita 27+1 ( a mai UH. szerint)
ritasol

Sziasztok!
Vikus vagyok, abszolút új kismama. Kb. 5 hetes, és tapolcai.
Most voltam a hétvégén a Mega Toys ultrahang rendelõjében, és bár már a hetedik hétben kéne járnom, de csak egy 1 cm átmérõjû petezsákot látott az orvos. Azért remélem, hogy a babuci jól fejlõdik.
Két gyermekem van már, az egyik 5 éves, a másik most az idén született márciusban. Mi korán belevágtunk a következõbe, de azt hiszem megérei.
Sasha!
Pont az elõbb jártam a gyengéd-csendes szülés topicban, és olvastalak téged, hogy dillemád van az orvosválasztással. Aztán egyszer csak nem jelentkeztél. Valójában hirtelen kíváncsi lettem, hogy hogyan alakult azóta az életed, mitóta nem írtál oda, de megdöbbenésemre ott rádtaláltam.
Én bár vidéki vagyok, és itt a rossz viszonyok miatt nem akarok itt szülni, felmegyek Pestre. Amivel Moncsúr meggyõzött, az a csendes szülés, de én ellennék kevésbé favorit orvossal is, mint a Harsányi, csak gyengéd szülést vezessen le. Ha hallottál azóta más nevet, vagy hasonlóan humánus orvost kérlek írd meg, vagy téged is végül úgy összezavartak mint engem?
Segítsetek nekem, hogy ez a szülésem végre jó lehessen, és gondolok sokat rátok.
Sziasztok.
Üdv.
Vikus
vikus

Jó reggelt mindenkinek!

Sziszike
Nagy-nagy drukk a mai napra!!!! Nemsokára meglesz az eredménye Kép Kép

Forti (37+5)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Zulu!

Hivatalosan nem vagyok kiírva semmilyen idõpontra, mert policystás volt mindkét petefészkem, így január 23-án volt az utsó mensim, Mazsola viszont kb. márciusban fogant. Uh alapján, a nagyságáról próbálják a korát belõni, de minden alkalommal mást mondanak. Engem mondjuk nem zavar, ott bent úgyse marad. Azt szoktam mondani, hogy a Mikulás fogja hozni. Igazából azt szeretném, ha Karácsonyra már itthon lehetnénk, amire azért van esély.

Vikus hozzászólásához, annyit, hogy elég vacak vidéken kismaminak lenni, pedig Pécs nem olyan kicsi. Szeptember óta vagyok itt addig Pestre jártam suliba. Egy csomó mindent elterveztem, hogy miket fogok csinálni, ha végre jön a baba. (kismamajóga, kism.úszás, thai-chi, kapcsolatanalízis, meg mit tudom én mi) De itt semmi. Jó van torna, meg szüléselõkészítõ tanfolyam, de ennyi. Mindenért megyek fel Pestre. Ami most még nem gond, de késõbb nagy pocakkal 2,5 óra vonaton, meg vissza....?Szerecsére alternatív szülõszoba van, jó fej orvossal, ami azért nem mindegy. Tudom, hogy máshol, még ennyi sincsen, csak én többet szerettem volna adni a babának is és magamnak is, ha már ennyit vártunk rá.

Nem tudom hol milyen az idõ, itt jó szellõs, friss!
Minden jót!

Imolka
imolka

Sasha!

Köszi a tippet, sikerült!

Imolka
imolka

Kedves sasha!

Kosz az infot, az asszonyka tenyleg szokott kovet erezni a hasa helyen, 5-20 percenkent kemenykedik a mehe.

Konkluzio: mars az agyba, hazimunka forward nekem, aztan majd meglatjuk.

Koszonettel egy mar nem olyan ideges kispapa (Nimrod)
Névtelen

Sasha,

Itt nincs olyan, hogy sajat orvos ... van vedönö , akit barmikor hivhatsz es van a szuleszeti klinika ( ahova szinten telefonalhatsz az epp ugyeletes szulesznönek ). Ha gaz van , akkor mindketten azt mondjak menj be a klinika "emergency " reszlegere , es ott az ugyeletes orvos megvizsgal.

Se dokit, se szulesznöt , se vedönöt NEM LEHET valasztani.
Ha magan dokid van , akkor annyi az extra, hogy hivhatod ot is , de valoszinuleg ö is az ugyeletre fog kuldeni.
En is igy voltam a dokinal(az emergency-n) penteken miutan tobbszor beszeltem telefonon a vedönömmel.

Az itteni vedönö es doki egybehangzo velemenye - magnezium semmit nem er, igaz nem is art. Pihenes max. ami segit.

Az meg termeszetes, hogy bemegyek/bementem a dokihoz csak gondoltam hatha ti ( miutan ezt mar ateltetek ) tudtok valami tobbet...

Ettol fuggetlenul en is bizom a Magneziumban , mert ha artani tuti nem art - viszont megvan a min. eselye, hogy hasznal akkor miert is ne ?!?

na megyek vissza dolgozni Kép

udv
kamelia

u.i. most jutottam a vegere az arhivumnak hetvegerol. Nagyon tetszett a "gyenged szuletes-tenyleg szenved a baba ? " eszmecsere ! Teljesen egyetertek a velemenyeddel Kép
kamelia

SZiasztok!

Ma hajnalban fél négykor (2002. július 23.) megszületett Kryss kislánya, Rebecca! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
3400 gr, jól vannak, ennyit tudok ! (egyelõre)

Márti
márti

Sziasztok Lányok!!!

Újra köztetek, tegnap még pihengettük az esküvö fáradalmait Kép
Minden remekül zajlott, a szertartás szép volt, a házasságkötö gyors, az ebéd finom, a családtagok nem köpködtek egymásra, és az esti buli meg egyszerüen csodás volt.
Igaz, hogy dohányfüstös, de egész jól birtam, még nem számoltuk össze, hányan jöttek el, de a 180-200 fö a becsült létszám. Három cimborám egész éjjel élözenélt(gitárok+szaxi), én megittam 2 pohár bort (!), meg persze ettem rendesen. Nyolc pasi ellopott, és másfél órát darvadoztam egy kocsmában, mire az én szegény párom megtalált, és fizethette a cehhet Kép
Szóval én reggel 5ig birtam (közben azért pihentem egy órácskát egy csendes zugban), de még ma is kótyagos vagyok, és NAGYON nem szeretek idebenn szottyadni!!! Kép

Úgyhogy köszi a drukkolást és a jókivánságokat.
Egyébként maszatolás harmadik napja nulla, úgyhogy utalgattam az új férjemnek, hogy szeretnék ma találkozni a volt barátommal KépKépKép

Kryssnek soksok gratula Rebeccához!

Pusz
Kangi
9+4
kangi

Sziaszotk!

Timci!
Kép

Lányok!

Timcitõl kaptam képeket, amiket felraktam a képtárbaKép

Ritasol!

Ehh! Köszi, hogy szóltálKép A tábázatban jó helyen voltál, csak a dátum nem stimmeltKép Észre sem vettemKép

Vikus!Kép

Hát jól megkavartak az igaz! Döntés született! Mégpedig olyan, hogy nem érdekel kinél fogok szülni! Ha eljön az idõ fogom magam és besétálok abba a kórházba ahova tartozomKép Egy olyan orvost sem tudok akirõl csak jó vélemény lenne, vagy csak rossz! Úgyhogy teljesen mindegy! Azt ugye tudod, hogy a MÁV kórházban megszünt a gyermekosztály... vagyis ha (nelegyen) valami baj van eléggé messzire kell vele menni. Bár lehet, hogy megoldották a sürgösségi dolgokat, de nekem szempont, hogy a baba jó kezekben legyen. Sosem lehet tudni... A csendes szülésrõl annyit, hogy ha kibirod hogy meg sem mukkansz akkor jó. Nekem Õ lesz az elsõ baba és foggalmam sincs hogy fogom birni! Annyit tudok, hogy néha az erõsebb mensinél a falat kapartam...Kép Sajnos segiteni orvos témában nem tudok, de talán a lányok akiknek van fogadott orvosuk tudnak segiteniKép

Imolka!

Nincs mitKép Itt is (Bp) szellõs az idõ, bár a napocska süt rendesen.

Kamelia!

Helsinki? Hát sajnos az ottani dolgokat nem ismerem, de még az ittenieket sem nagyon! Azt hiszem ez most egy olyan állapot, hogy helyet kéne cserélnünkKép Nekem ugyanis nincs fogadott orvosom és a terhesgondozást is az SZTK-ban végzikKép Ha meg a magnézium nem árt akkor nyugodtan szedhetetd! Mert tényleg! mi van ha használ??Kép
Köszi!

Kangi!

Örülök hogy minden jól sikerültKép Gratulálok a friss párnakKépKépKép

KryssKépKépKép

<pre>
[color=#ff0000]Anyuka
Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano ??? 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g, 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap
Gumicukor Dániel 2900 g, 51 cm 2002.07.02 ( - ) 3 nap
Beszti Nátán 3400 g, 56 cm 2002.07.07 ( + ) 1 nap
Dió Péter 3650 g, 56 cm 2002.07.10 napra pontos babaKép
Ilke Lili 3200 g, 52 cm 2002.07.12 ( - ) 3 nap
Ágota Ákos 3200 g, 55 cm 2002.07.11 ( - ) 3 nap
Nyuszi Emilia 2650 g, 51 cm 2002.07.16 napra pontos babaKép
Petra KislányKép 2300 g, 51 cm 2002.07.16 ( - ) 35 nap
Conti Bernadett 4000 g, 57 cm 2002.07.18 ( + ) 6 nap
Malacka Kristóf 3150 g, 53 cm 2002.07.18 ( - ) 21 nap
Kryss Rebecca 3400 g, ?? Cm 2002.07.23 ( - ) 5 nap</pre>

puszi
sasha
29+6

Kép
sasha

Sziasztok!
Eddig még nem mertem ide bejelentkezni, mert nagyon firss pocis vagyok/leszek, remélem. Kép
Az utolsó mensi dátumom június 11-én volt.
Múlt hét pénteken voltam dokinál akkor látott egy 4 mm-es petezsákot./ez a 39. napomon volt/.
Ma reggel /43.napom/viszont kis barnás foltot vettem észre a wc papíron, úgyhogy elmentem rögtön orvoshoz, aki megállapította, hogy van egy méhszájsebem és abból jöhetett, mert a méhszájam zárt, az ultrahangon, pedig látszódott a petezsák.
Na, idáig rendben, de úgy megvizsált kézzel, hogy csak na, azt hittem kinyomta mindenem, aztán meg mondta ne kelljek fel, mert a rákszûrést is ami régen volt, megcsinálja izibe.
Most nagyon félek, mert ilyen korai terhességben még nagyon rossz lehet az ilyen irrigálás, Ugye????
Azt tudom, hogy a kisfiamnál /aki most már 15 hónapos/, mondta is az akkori dokim /aki most szabin van/, hogy Õ 12. hétig nem vizsgál kézzel, rákszûréet meg pláne nem!!!
Szerintetek mennyire lehet gond ebbõl a kézi vizsgálatból és rákszûrésbõl ilyen korai terhességnél???
Annyira ideges vagyok. Kép Kép
Isme
isme

Sziasztok,

Kata 007,
Koszi a biztatast.En is nagyon varom mar hogy tul legyek rajta es jo hogy ottlesz a ferjecskem,es kulon jo hogy a baba is a vegenKépMinden jot tovabbra isKép

Zulu,
Ok ramfer a vuduzas.KoszikeKép

Ritasol,
Jo nyaralast majd nektekKépTenyelg is husi volt a baba?Azert kerdem mert egyidosek vagyunk es mi is akarunk menni 3D-re.

Vikus,
Udv itt nalunkKépHu te aztan mar rutinos kismama vagy,gratulaok a ket nagyhozKép

Kryss,
Nagy nagy gratula aa kis Rebeccahoz!!!KépKépKépKépKép

Kangi,
Na akkor udv itt mint feleseg...
Kuldj majd kepeket a keptarba hogy lassuk milyen volt a ruhad jo???Kép
A labirintus tenyelg jo hely ,en is voltam mar ott fogadason.

Pusz
Kataa
27

Kép
Kép
kataa

Szia Isme!

Gratulálok a pocaklakóhoz! Annyit tudok, hogy barnásozás elõfordulhat, de az ok itt az a seb. Ezzel mi a teendõ? Mi lesz azzal a sebbel? Azt hogy mennyire árt, vagy nem árt azt sajnos nem tudomKép Remélem az orvos tudja mit csinál! Szoritok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen!
A lányzók talán többet tudnak mondani... Sajnálom...

Gyere máskor is ha tudsz, nagyon érdekel, hogy hogy vagy és hogy a baba is jól vanKépKépKép

puzs
sasha
29+6

Kép
sasha

Sziasztok!

Kamelia, kiakadtam a dokidon ill. az ottani rendszeren. MÉghogy a magnézium nem sokat ér? Amikor szültem az ikreimet, be kellett feküdnöm. A mellettem levõ ágyon volt egy kismama. Elsõ terhességét 24. héten elvetélte (koraszülte) fertõzés miatt. Most a 28. hétig bírta, akkor (megint csak fertõzés miatt) beindult a szülése. Úgy hozták át tudomisén melyik kórházból a sote I-re, hogy "jobb a babának ha a mama pocakjában utazik", merthogy a másikban nem volt PIC. Magyarán semmi esélyt nem adtak neki, hogy meg lehet még fogni a dolgot, tutik voltak abban, hogy megszül.
Végül a soteI-en a 32. héten szült meg. 4 hétig húzta. Nem volt neki kellemes, sokat szenvedett, de a baba élete végett talán megérte. És amit kapott jórészt: magnézium.
Egyébként megrázó és meglepõ, mikor ma MO-n az ember arról hall, hogy vannak kismamák, akik végigszenvedik a terhességet, és ha rákérdezel, hogy kipróbálta-e, kiderül, hogy neki ilyet a dokija nem is mondott.
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Imolka!
Kellemes babavarast es udv koztunk!

Sziszike
Akkor ez a mai nap nagyon izgalmas szamodra. Remelem minden ugy sikerul ahogy eltervezted. Sok boldogsagot!

Timici!
Jobb felni mint megijedni az igaz. Azzal nem vesztessz semmit ha megegyszer benezel a dokihoz.

Vikus
Neked is kellemes babavarast koztunk! Az 5 hetes uhmon nekem is csak egy 12 mmes petezsak volt lathato.

Kryss
Nagyon sok boldogsagot! Sok sok tejcit Rebeccanak.
Ha a mi Felixunk kislany lett volna mi is Rebecanak hivtuk volna. Nagyon szep neve van Kép

Kangi
Ferjes asszony vagy es maris a volt baratoddal akarsz randizni, ejnyebejnye ;) Mi nosztalgiazunk nemsokara nincs egy honap es evfordulonk lesz.

Isme
Sajnos nem tudom, de estleg nem kene mar most masik dokin gondolkodnod, ha ennyire nem sizmpatikus? Ne aggodj biztos nincs semmi baj, azert keress fel egy masikat ahol uhval megnezik a picit. Mellesleg nekem manualis vizsgalatom meg nem volt es nem is lesz, kizarolag a szulesnel.

Kataa
Legalabb edzel a szulesre Kép na jo nem viccelodom ilyesmivel. Szoritok majd a fogadert, hogy ne nagyon fajjon.

Kata007
Jo, hogy visszajartok! Ugyan eddig nalunk nem volt szo csaszarrol, de itt sajna ha arra kerulne a sor nem engedik be a papat, egy uvegablakon kukucskalhat.

Sasha
Kuldtem neked kepeket a babaszobarol. Megkaptad?

Edina 31+0
edina

Ildi ,

Azert en biztos vagyok abban, hogy annak a 28 hetes kismamanak nem csak Magnezium volt az infuziojaban. En ugy tudom ilyenkor gorcsoldokat , antibiotikumot es esetleg
valamilyen szazalekban alkoholt is adnak. Merthogy az alkohol allitolag gorcsoldo es lazito hatasu ekkor is. Errol amugy a rendeloben is irtak.

Nem vedeni akarom az itteni rendszert, de mint fennt irtam , a doki csak azutan kuldott haza pihenni, miutan mindent vizsgalatot megcsinalt ( mehszaj kezzel, ultrahang a mehszaj es a baba miatt, megneztek egy teszttel nem szivarog-e magzatviz , illetve bakterologia vizelet es a masik ). Minden a legnagyobb rendben volt. Erre mondta a doki, hogy ilyen van ...pihenjek.

Megegyszer : nincs dokim , a magnezium ugyben ket vedönö es az ugyeletes doki velemenyet ismertettem.

Ja es tenyleg nem borzolni akarom a kedelyeket , de itt pl. a szules kozbeni legzestechnikakat sem tanitjak mondvan elavult dolog Kép

puszi mindenkinek
kamelia
kamelia

Ildi!

Köszi szépen a magnéziumos történetet! Igy már bátran merem ajánlani, igaz a történet nem leányálom, de bozonyiték arra hogy tényleg használKép Igaz nekem is megszüntette a keményedéseket!

Kamelia!

Hallottad(Kép)?
Magnéziumot ezerrel!

Edina!

Szió! Hogy vagy? Még nem érkezett meg a képKép A mi babaszobánkról találtam 2 db képet, de még a szoba szine sem látszikKép Pedig tudom hogy van még kép!!! De azt a párom sem tudja hogy hol!
Na megyek mert vár a konyha... Lasagne lesz vacsira, nyamiKépKépKép

szió
sasha
29+6

Kép
sasha

Au Sasha, lasagne ...
Kispapám (aki a férjem is!) azt mondja, készül valami kis meglepivel a névnapomra Kép
Olyan fura, hogy otthon van (három hete felmondott - jézus, hozzámentem egy munkanélkülihez Kép), és ö vacakol a konyhában ...
Lasagne pont megfelelö meglepi lenne nekem, de ha megcsinálja azt a kis csirkemájat fehérborral, amit tegnap megemlitettem neki, azt sem fogom kiköpni Kép
Lányok, én kifogtam egy fönyereményt, olyan pazarul föz, és látnátok, hogy a huszonnyolc nászajándékos dobozt milyen ügyesen üritette ki, és pakolta szét a bennük lévö cuccokat anélkül, hogy nagyobb lakásba kellett volna költözzünk Kép

Amint eljutnak a digi fotók, küldöm öket - állitólag szépek voltunk Kép

Isme,
én is barnásoztam vagy tiz napig, még a múlt héten lett vége. A doki megkukucskált mindenhogy, és nem látott problémát, se babával se méhszájjal. Ne aggódj, de tényleg menj el ultrahangra, és ha semmi gond - remélhetöleg -, akkor föleg lazits.

Pusz
Kangi
9+4
kangi

Kamelia!

A magnézium izomlazito...Kép Igaz az alkohol gyorsabban hat, de mégiscsak alkohol... Viszont hosszú távon a magne az okés.
A légzés elavult dolog??? Hihi-hihiKép Bár igaz ami igaz, ha az emberiség igy folytatja akkor nem is lesz mit belélegezniKép
Na jó! Befejeztem! Tudom a technikát tartja elavultnak, de olyan viccesnek tartottam igy hirtelen, hogy nem bííírtam kiKép Ne hariKép

sasha

Kép
sasha

Kamelia

Nalunk sem tanitanak semmifele legzesi technikat, kismamatornat is feleslegesnek tartjak. Kicist fura volt, de ez van.

Sasha
kuldok akkor egy masik meghivot. Egyebkent mar delben a vacsit fozod? Kép

Edina 31+0
edina

Edina!

Igen, de csak azért mert lasagne!Kép A lasagne ugyanis úgy finom, ha már egyszer kihült...Kép Akkor már összeértek az izek, a besamel meg a bolgnai, huha kimaradt belõle a répa...Kép Most mehetek ujra felforralni... Na segond, van idõm este 7-igKép Akkor jön haza a párrromKép
Mailt még mindig nem kaptam...

sasha

Kép
sasha

Sziasztok csajszik!

Elõször is szokás szerint gratula a friss mamáknak és a babáknak! Kép És üdv a friss kismamiknak.Kép

Magnézium ügyben

Én is úgy tudom, hogy a magnézium nagyon jó, és nem árt.
És egy sztori, ami nem egészen ide tartozik, csak errõl jutott eszembe, és engem nagyon meglepett:
Hollandiában voltunk többesben, és egyikünk beteg lett. Elõször úgy tûnt, hogy valami allergia, -aztán itthon kiderült, hogy nem az, hanem valami vírusfertõzés volt,- de akkor nagyon annak tünt. Az érdekes az volt benne, hogy az ottani orvosok, pedig többen is megnézték, nem is hallottak arról, hogy az allergiára jó a Calcium!
Nálunk itthon ez az elsõ, amit allergiára szedetnek az emberrel...

Sziasztok!

Kispici
14
kispici

Kedves Kismamik!

Nem oly régen beszéltem Sziszikével, aki elmondta, hogy 11 elõtt nem sokkal megszületett Réka lány, aki 53 cm és 3150 gramm. Sok haja van és gyönyörû szája. Kép

A leány és mamája is jól vannak (már amennyire a császár után jól lehet az ember lánya)!

Puszi

Nyulika
22+5
nyulika

Nyulika
Kosoznjuk a hirt! Sziszikenek sok boldogsagot Rekahoz es mielobbi gyogyulast!

Edina
edina

SZiasztok!

Egy kis kiegészítés a reggeli infohoz: Kryss Rebecca babája 48 cm hosszú! KépKépKép

OFF: Sasha! Megnyugodtál végül is toxémia-ügyben? Tudtál venni fehérjenézõ reagenscsíkot, vagy végül is nem volt rá szükséged?

ON: Mindenkinek további izgi babavárást és majd boldog babázást! Kép

Márti
márti

Timici!

Kitartás, ez nagyon szar, mert az ember tök bizonytalan, de minden ötödik terhességben van kisebb-nagyobb vérzés és az esetek túlnyomó többségében semmi baj nincs. Tényleg pihenj, szerintem többet ne hagyd, hogy manuálisan vizsgálgassanak. Ha nem múlik a barnásozás kb. 1 hét után menj be újra az ügyeletre és csak UH-t engedj. Azon látszik, hogy él-e, nõ-e. Egyébként mire alapoztad, hogy szerinted nem él?
Zsuzsó
zsuzsó

Kryss, Sziszike
hatalmas gratula rebekához és Rékához!!!! Kép Kép Kép
Sok-sok tejcit, nagyon szép mamiságot kívánok!

bringa (36)
bringa

Bocs, szóval Rebekához és Rékához
bringa

Edina,

Latom jo a kedved.Tenyleg megszuntek a mar a panaszaid vegleg???Milyen az ido nalatok?Tenyleg megy ki a mamad a szulesre?

Kamelia,
Ismerve az ottani felszreltseget aggodalomra semmi ok.A legzestechnikat meg szules alatt ugyis mondja majd a szuleszno nem lesz keso.Nekem az ottani baratnom mondta ezeket .

Kangi,
Meg szep hogy igy gondolod par nappal az eskuvo utan.MAjd az lesz a jo ha evek mulva is igy latod.Csak szerelmesen eri meg ferjhez menniKépKépKép
Az enyem is foz es meg mosogat is...

Sziszike,
Nagyon gratulalok Reka babahoz.Ugy latszik ez egy lanyos nap!!!

Kataa
27

Kép
Kép
kataa

Jajj Kispici!

Hát nem tudtad? A hollandok csak a THC-t ismerikKépKépKép (na jó ez csak vicc voltKép de állitolag az is használKép

Nyulika!

Köszi ezt a csodás hirt!KépKépKép

Márti!

Köszönöm kérdésed! Azóta már voltam dokinál aki elküldött vizeletvizsgálatra, amiben 0 fehérje volt találhatóKép Terhességi toxemia kizárva, vérnyomás okéKép Most majd a vércukor miatt izgulhatok, pénteken megyek terhelésesreKép Aztán jövõ héten kedden kiderülKép

Itt a babás táblázat isKép

<pre>
[color=#ff0000]Anyuka
Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap
Vicamama Réka 4600 g, 52 cm 2002.06.04 ( + ) 9 nap
Halacska Anna Míra 2500 g, 50 cm 2002.06.30 ( - ) 17 nap
Gumicukor Dániel 2900 g, 51 cm 2002.07.02 ( - ) 3 nap
Beszti Nátán 3400 g, 56 cm 2002.07.07 ( + ) 1 nap
Dió Péter 3650 g, 56 cm 2002.07.10 napra pontos babaKép
Ilke Lili 3200 g, 52 cm 2002.07.12 ( - ) 3 nap
Ágota Ákos 3200 g, 55 cm 2002.07.11 ( - ) 3 nap
Nyuszi Emilia 2650 g, 51 cm 2002.07.16 napra pontos babaKép
Petra KislányKép 2300 g, 51 cm 2002.07.16 ( - ) 35 nap
Conti Bernadett 4000 g, 57 cm 2002.07.18 ( + ) 6 nap
Malacka Kristóf 3150 g, 53 cm 2002.07.18 ( - ) 21 nap
Kryss Rebecca 3400 g, ?? cm 2002.07.23 ( - ) 5 nap
Sziszike Réka 3150 g, 53 cm 2002.07.23 napra pontos babaKép</pre>

cupp
sasha
29+6

Kép
sasha

Jaja valami elfelejettem.

Szoval en keresek itt valaakit akinek az indexen p...y a nickneve de en mashonnan ismerem.
Jelszo:Menyasszony tali.
Elarulja vegre az illeto hogy itt mi a neve.Es hogy meg nem jott ra hogy en ki vagyok????/
Leccciiiii,

Kataa
27

Kép
Kép
kataa

Ehh, pedig Márti irta, hogy Rebecca 48 cm hosszú! Kijavitottam, de kicsit elkésetem veleKép Elnézést, de kicsit lükõdött vagyokKép

sasha

Kép
sasha

Sasha,

Ez jó... Kép bár nem hiszem, hogy egy orvos allergiára felírná, még ha holland is az illetõ... Kép

Kispici
14
kispici

Kataa

Meg mindig ugyanugy vagyok mint elotte, gyomrom eg rendesen, semmi sem segit, de mar csak heti egy ketszer hanyok ami haladas Kép
Egyebkent a nagymamam jon ki es itt lesz 3 honapig. Az meg, hogy a szulesre ideer e kerdeses. Szept vegefele jon.

Edina
edina

Kispici!Kép
sasha

Kép
sasha

Sziasztok,

Én egy frissen érkezett kismama vagyok a XVI. kerületbõl.

A segítségedeteket kérném.
Utolsó mensim 2002.04.26-án volt, ez alapján a 13. hetet kellene vadul taposnom. Tegnap a kórházban a 12 hetes nyaki redõn mondták, hogy hát még 11 hetes sincs. A nõgyógyászom 27 mm-senk mérte két hete, tegnap a kórház 31 mm-esnek. Mindkettõ fejtõl farkcsontig (??) értendõ. Mi lehet ennek az oka?

A másik bajom az, hogy mindig volt fertõzésem, de a dokik sem vették komolyan, így én sem. Múlt hét végére már nagyon sárgás, nagyon szúrós volt a folyásom. A doki mondta, hogy hétfõn megvizsgál, de úgy dönöttem, hogy a bevállt és elfelejtett módszert, az intimszappant használom. Azóta rendes áttetszõ folyásom van. Lehet ettõl a Bütyöknek valami baja?

Szívesen használtam volna a Nyuszi megszólítást, de már foglalt, úgyhogy gondolkodhatok valami újdonságon.

Nyúlandi
nyula

Szia Andi!

Ha 28 napos a ciklusod, akkor ma pontosan 10 hetes és 4 napos vagy. Ezen az oldalon nagyon jó kalkulátor van, kattints rá:
[url=http://www.babapont.hu/?x=11&y=9" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/?x=11&y=9[/url]
A méretek két hét alatt végülis változhattak ennyit.
Figyelmedbe ajánlom még:
[url=https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl[/url]

Jó pocakosodást mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Haho Pocakosok!

Nem vesztem el, csak agylako vagyok szombat ota.
Diohejban: aznap reggel sok ver, irany az ugyelet. Mivel hetvege csak egy orvos aki eppen csaszarozott, csak uzent a noverrel hogy vegyenek vert tolem hogy az esetleges mutetre mar elo legyek keszitve...Kép Folyoson 3,5 oras varakozas vereredmenyre, orvos sincs meg, se enni se inni...Kép Vegre van orvos, ultrahang, es az eredmeny: Minden rendben Kép, csak azon kevesek koze tartozom akiknek van mensiuk a terhesseg alatt.Kép Van itt mas is akinek van? Mert a doki szerint minden 3. nonek. Mindegy, a lenyeg hogy a babak jol vannak KépKép, a mensi is mulandoban, bar a derekam le akar szakadni. Rengeteg vasat eszem, probalom potolni. Raadasul lement egy kilo, de a verkepem jo lett csak a HGB volt picit alacsony.
Holnap reggel lesz Helsinkiben az elso hivatalos ultrahang, mert eddig csak "emergency" volt.

Lanyok a kemenyedes amirol irtatok az a puffadas? Estenkent nekem is nagyobb a hasam, kemenyebb, de reggelre elmulik.
Vagy ha nem ua, akkor honnan tudom majd megkulonboztetni oket?

Sasha
felkerulhetunk mi is a listara? Az adatok:
lakhely: Espoo (Finland), 12+4 elso babak, szul.ido:2003.01.30. Koszi

Tipu
12+4
tipu

Kataa,
a vicces az, hogy októberben lesz 6 éve, hogy megismerkedtünk és hamar össze is jöttünk, és már egyszer éltünk együtt, aztán két évet külön, aztán most megint egy éve együtt élünk, szóval elöbb elváltunk, aztán házasodtunk Kép
Nekem tetszik ez a sorrend Kép
Persze már 6 éve is jól fözött Kép csak akkor még mindketten kicsit nagyon másmilyenek voltunk.

Na most már megyek haza, megnézem, milyen meglepit csinált nekem a drága Kép

Malachusi meg annyira nem csinál semmit (a füstundoron kivül), hogy nem is tudok arról irni, hogy mi van vele ...
Sebaj, jön még kutyára dér, amikor én fogok a leghangosabban sivalkodni, hogy egész éjjel focizott a hasamban Kép

Pusz
Kangi
9+4
kangi

Isme!

Akkor is lehet egy kis barnás vérzésszerû váladék, amikor megtapad az embryo. Meg a 4., 8., 12. héten is amikor mensizned kéne. Akkor is lehet amikor a peteérésednek kellene lennie, mert vérbõség van olyankor. Szóval elég sok oka lehet, ami egyik sem probléma, de nagyon vacak érzés.
Szerintem is keress olyan orvost, aki neked megfelelõen vizsgál, mert havonta egyszer van "matatós" vizsgálat és nem mindegy!!

Szió: Imolka
imolka

Tipu,

Keményedés nem azonos a puffadással. Ha lesz Neked is olyanod, rá fogsz jönni, hogy mi is az. Elmesélni elég nehéz. Azt hiszem keményedés annyira az elején még nem szokott lenni. Puffadás annál inkább, ezt tapasztalatból állíthatom.
Én nem vérzek, amióta terhes vagyok, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni.
A lényeg, hogy a picik jól vannak!

Nyúlandi,

A Nyuszi megszólítást én is bebuktam, de jó ez a Nyulika is. Szerintem a Nyúlandi teljesen jó név! Esetleg a Nyula is. Kép Azért felhívom a szíves figyelmedet, hogy a Kisnyussz név pocaklakómnak stipistopp! KépKépKép
nyulika

Persze, hogy az aláírás lemaradt.

Pussz
Nyulika 22+5
nyulika

Sziasztok

Elõször is Kryss, Sziszike!
Nagyon gratulálok Rebeccához és Rékához, sok tejcsit nekik. Legyetek nagyon boldogok a babátokkal és az apucival. Kép Kép

Másodszor Tipu üdv. köreinkben, kellemes babavárást.

Kangi boldog feleségeskedést! Kép Kép

Ma voltunk ultrahangon, a babó becslések szerint 3600 gramm, és remekül van. Majd teszek fel róla képet a képtárba. Voltunk doki bácsinál is, a méhszáj 1111-es. Ahhoz képest hogy egész múlt héten lakásfelújítást csináltunk nem sokat változott. Pedig azt hittem hogy nagyobb eredménye lesz. Kép Úgyhogy most ablakot pucolok!! A doki bácsi azt mondta hogy már nem kell feküdnöm és lehet hogy még van két hetünk, lehet hogy egy, sõt az is lehet hogy 1 nap. A gyerkõctõl függ, hogy mikor akar jönni. Én gyõzködöm hogy akarjon a héten jönni, nem tudom mennyire fog hallgatni a mamájára. Ctg-n is voltunk, ott semmi extra nem volt.

Forti (37+5)

Kép
Kép
forti

Nyulika,

koszi a valaszt. Akkor meg van idom beszerezni a magnesiumot.Kép

Sasha,
kihagytam az elobb: a Pocaklakok Helsinkiben a Noi klinikan fognak megszuletni.Kép

Tipu
12+4
tipu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: