A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

LénácskátKép és TomitKép nagyon sajnáljuk az újra oltás miattKép! Küldünk Nekik pillangós gyógypuszikat, hogy mihamarabb kiheverjék!

A többi beteg Babócának is mennek a gyógypuszik:
EsztiKép, MeliKép, LeonkaKép,ZitaKép!
Remélem nem hagytam ki senkit.

Jucc!
Nagyon klasszak a képek! Balázs milyen komoly lett ezzel a nyárias frizurávalKép! Nagyon helyes Kissrác, biztos dögleni fognak utána a csajokKép!
A kopasz Balázsos képen nagyon vagányul ücsörögKépKépKép! Gergő pedig az utolsó képen tetszik a legjobban, mikor Apa (?) ölében ülKépKépKép!
A Rhododendron tényleg nagy büszkesége lehet a Mamádnak. Nagypapámnál (kertész volt) is gyönyörűen tündökölt a kertkapuban!

Szücsi!
Nekünk Graco van. Mózessal, autósüléssel, hordozóval, lábzsákkal. Mondjuk k... drága is volt, de úgy gondoltuk majd a Kistesót is kibírja még. Összecsukni ugyan könnyű, de batár nehéz. Nem egy BKV-barát járgány, az biztos.
A májusi Kismama-ban most teszteltek 18 fajta kocsit, sztem érdemes azt is átnéznedKép!

Ayse!
CitromfaKépKép!
TV-Maci ApuciKépKépKép!

Jucc!
Az igért kép a BCG-ről!
Kép
Kép
+ egy extra fürcsis
Kép

C.

KépKép
cinka

Megann!

A gomba 1 éves kor előtt nem ajánlott, mert igen nehezen emészthető!!!

Tünde!
Én a klórmentes kímélő Clorox-ot használom. De vigyázz, mert ebben nem szabad sokáig hagyni/áztatni, inkább csak közvetlen a foltot dörzsölni vele, s utána mehet a mosógépbe.
C.

KépKép
cinka

HavtundeKépKépKép
lehetőségek:
-előmosás
-3szor kell kimosni
-ha fehér,akkor flakon domestos vagy vanish fehérítővel
-ha nem fehér próbálkozhatsz,amíg ídőd és kedved engedi!
-végső és egyben a legcélravezetőbb megoldás,aminek idejét lecsökkenthetjük az előző pontok kihagyásával:ÚJ RUHA!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kép
és ilyen Habtapit vettünk!Kép
(amúgy az eladó teljesen hülyének nézett,amikor közöltem vele,hogy HABTAPIT SZERETNÉK!van ennek más neve is?végül körül írtam,na az is izgis volt!Kép)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

(amúgy az eladó teljesen hülyének nézett,amikor közöltem vele,hogy HABTAPIT SZERETNÉK!van ennek más neve is?végül körül írtam,na az is izgis volt!Kép)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

.

ayse

NyúlnéKép!
Ezen már én is elgondolkoztam, hogy hogyan kell a boltban kérni ezt az izét.

ayse

Komolyan megőrülök ettől a babanettőlKépKépKép
Most 3-adszorra megint megpróbálom:

CinkaKép!
Egyszerűen zabálni való ez a Réka-husi!
De jó, hogy már nem olyan csúnya a heg! Sőt szép!
(tv maci hozzászólásom elszállt az éterbeKép, én már nem látom

TündeKép!
Épp ma vettem Vanisht, mert Andris kakija olyan intenzíven sárga, hogy csak Flóraszepttel jön ki. vanisht állítólag lehet használni színes ruhára is. Most jár le a mosás, majd tudósítok, hogy milyen volt.

ayse

Tünde Kép!
Andriskaki hatástalanítva, ruha színe nem (hogy erre mér nem jöttem rá előbb?KépKépKép)

ayse

Tünde: nekem csak a clorox jött be, a színes ruhákkal nem tudok mit kezdeni, többször mosom ki. még az is jó, ha történés után azonnal kiöblíted - na ez az amit nem szoktamKép Eszti kaki is kijön vanish-sel, de sütőtök ellen nem elég, még foltos ruha programmal semKép most is tiszta clorox szagú a kezem, kellene kesztyűt használnom.
Cinka, miért nem szabad beletenni a cloroxba a ruhát? gondolom, hogy agyon roncsolja, de a textilpelusokat nem sajnálom
Réka sebe tök szépen gyógyul! azért elég nagy seb volt azKép

Ayse, azt én is akartam írni, hogy ez a legutolsó Liliszáj, amit írtál, annyira aranyos volt! nagyon jó érzés lehet, amikor ilyet mond az ember lányaKép

Habtapi: szivacsos puzzleKép legalábbis most így rendeltem a Duda által ajánlott linken.

KépKép
KépKép
and

A Clorox-al az a baj, hogy apa allergiás rá, és csúnya lesz a bőre. Mielőtt megkérdezitek, nem apa ruhája lesz babakajás, de én együtt mosom a gyerek és felnőttruhákat.
Vanish-el pedig nem jön ki. Kép
Most vettem fehér ruhás Vanish-t, a friss foltok kijöttek. Kép A régebbiek nem. Kép
A mosógép pedig A kategóriás, bár cserélni kéne, Zita már kinőtte, lelóg a lába, amikor a kádból kiemelem. Kép

Köszönöm a hozzászólásokat!

Én a habtapit úgy láttam boltban, hogy Hab Tapi Lap. Kép
Vendég

Tünde

Bármit használhatsz, csak jó vastagon kend be vele az ollót mielőtt a foltot kivágod.

Vagy még egy jó ötlet. Vidd el egyszer Lázárnak, hogy mixelje meg jól.

Én 3. éve próbálkozom inteligensnél intelligensebb mosószerekkel, de Nyúlné ötlete tűnik eddig a leg hatásosabbnak.

Kép
Kép Kép
sildike

Cinka.) Igazán szép a hege RékánakKép És Réka is tüneményKép

AyseKép Hogy érted, hogy nem jön be? Nem tudod behozni, vagy nem szereted?
Mi volt az a Tévémaci? Nem láttam, és már azt hittem, hülye vagyok, amíg nem írtad, hogy eltűnt.

Gergő egy órája leesett az ágyrólKép
Szokás szerint letettem aludni az ágyába, és kijöttem,percek alatt el szokott aludni, akkor visszamegyek betakargatni. Most pár perc múlva hatalmas koppanás, és visításKép Átverekedte magát az ágyunkon, és leesett. A homlokán van egy kicsi véraláfutás. Elaludt cicin ezután, most várom, hogy fölkeljen, és körbepárnáztam az ágyat... / az üres parkettán koppant szegény/.

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc,ha nem hányt és nem ájult el,akkor nem lesz semmi baja!!!
Képén magyarázok egy két gyerekes anyának....
szegényke!gyógypuszit neki,sokat,sokat,sokat!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Roki
Köszönöm! Kendőt próbáltam már, igaz akkor Tomi is kisebb volt még, de nem éreztem igazán biztonságban. Szemeztem a megkötős kenguruval és a babaerszénnyel is, de miután a kenguruval tököltem egy fél órát, kicsomagoltattam, felpróbáltam, járkáltam benne, nem volt pofám azokat is felpróbálni. Kép
Holnap Apa korán végez, elmegyünk, megnézem mindkettőt és jelentkezem. A megkötős kenguru vállpántja kényelmes? Jól emlékszem Zsuzsababa is 9 kg körül van?

Juci
Köszönöm, szerintem is tiszta anyja, gyönyörű!Kép
Ez igaz Marcira isKép, színeiben inkább apukája, de az arca rád hasonlít!
Ez a Quinny Curbb kenguru, az Aradi utcai Baby Planet-ben láttam, ott 12.690.-, a linken kicsit drágább:
http://www.recontra.hu/index.php?pg=market&item_id=QHIP45622
Tetszik, mert baromi kényelmes, párnázott, de nyáron elég meleg lehet.. és persze szemérmetlenül drága!

Cinka
Nagyon édes Réka! Mi az amit az uccsó képen rág?
Tominak is hasonló a BCG helye. Mindenkinek látszik még? Vagy már el kellett volna múlnia?

Nyúlné
Kisnyúl nagyon menő azzal a –mivel is?- a kezében!

Kisfiam már megint alszik. Eddig az volt a bajom, hogy nem alszik, most meg uncsizom, ha nem fújjuk együtt a nyállufikat. Még jó, hogy Ti itt vagytok!

Kép
Kép
thomasanne

Thomasanne:

Kényelmes, párnázott a vállpánt. Majd a legközelebbi talira elviszem és akkor megnézheted, kipróbálhatod, ha gondolod.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann:

Mivel Zsuzsa születése óta egyszerre hallja az angolt és a magyart, én nem látom rajta, hogy meglepné, mikor egyiket vagy másikat hallja. Ellenben emlékszem mikor az unokatesóm pici volt, talán 1 vagy 2 éves, tehát már érteni értett, annyira megilletődött az (akkori) barátomon és hogy nem magyarul beszélt, hogy azonnal sírva fakadt. Lehet Léna is felkapta a fejét arra, hogy más hangzású nyelvet hall.

Angol nyelvű ovik:
http://www.caboodle.hu/index.php?id=48&no_cache=1&user_bd_pi1[showSecondLevelCategory]=103500&cHash=12840f964c

A legtöbb a II. illetve XII. kerületben van és gondolom mind fizetős.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Eszti végre megint alszik. én nem tudom hogy bírja, déelőtt csak egy órát aludt, utána meg több, mint 5 órán át megint nem aludt. remélem ez nem marad így.

Gergő homlokára mi is küldünk gyógypuszitKép szegényke, jól megijedhetett.
azért irigyellek, hogy leteszed és csak betakarni kell visszamenned. most gondoltam rá pont, amikor már annyira fáradt volt, de nem tudott elaludni és sírt az Eszti, hogy legközelebb hogyan csináljam, mert most ez nem jó ígyKép de nem tudom. az Eszti még sosem aludt el úgy, ahogy mondod. szinte mindig van egy kis sírás előtte. még ez a nagy alvástanítás sem jött be annyira, mint reméltemKép
most a hétvégén volt egy egy éves kisfiú, akit az anyukája állandóan cipelt, mert nem tudott elaludni másképp, és csak 4 hete aludta át az éjszakát. hát ez elég gázKép

Ayse, ez érdekes, én meg pont inkább a reál dolgokra emlékszem, a humán tárgyaknál pedig nagyon lyukas volt az agyam mindigKép

KépKép
KépKép
and

Jucc Kép!
gyógypuszi Gergő buksijára!
Nem tudom elolvasni azt az oldalt, mert egy fehér lap van helyette,
A tvmaci dióhéjban arról szólt, hogy nehéz a dolgom tévé-ügyben, mert a férjem egy tévémaci. Ennek ellenére Lili hároméves koráig nem is tudta, hogy van tévémese. Azóta is csak szigorú válogatás után nézhet, előre kialkudott mennyiségben. Így is van, hogy nem való neki valami, még a Duna tévén is. A dvd-vel, videóval az a bajom, hogy azokon ált. túl hosszúak a mesék, ezért nem engedem mindennap. Nagyon nehéz eltalálni a kellő egyensúlyt, pláne, hogy nem tudod mindig azt mondani, hogy itt a mese vége és most gyere, mert mutatok neked olyasvalamit, amit még nem láttál...

ayse

Lányok!

Vettem két csomag spárgát... mit csináljak vele? Köretnek gondoltam füstölt mozzarellás paradicsomos csirkemell mellé, de most hirtelen leblokkoltam. Ötletek?

Egyáltalán főzzem, pároljam...?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, vágd le a szárát, ahol kemény, legyenek nagyjából egyforma hosszúak a szárak. Tedd függőlegesen, fejükkkel felfelé vizbe (kösd össze), úgy, hogy 2/3-ig legyen a viz, és igy főzd meg. Kb 20 perc kell neki.

Jó volt a séta, most megyünk megint. Julcsi rávetette magát Bodza almájára és Sacival ketten küzdöttek érte. Nati szelid volt és szép, mint mindig. Én meg fáradt és rohannom kellett haza enni. De úgy megjártam. vettem menüt a kisvendéglőben és kimaradt a hús a krumpli mellől, csak otthon vettem észre.

Na megyünk, szép idő van még.

KépKép

KépKép
majola

Ja, sós vizbe tedd!

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!

Köszi szépen! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Thomasanne,
az egy habtapi darabKép
majd,ha megnő Kisnyúl elmesélem neki,hogy ő még egy habtapi darabbal a kezében is menő kiscsávó volt!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Szücsi!
Nekünk Cam Apollonk van. Szerintem tuti kocsi! Könnyű, szinte helyben megfordul, lehet vele lépcsőzni és még a mini autónkba is belefér. Amikor Áki pici volt, télen egy textil mózessel használtuk, mert akkorra elég szellős.
Egyedüli hátránya, hogy nem lehet megfordítani a tolókart, és néha jól szembesüti gyerkőcöt a nap.
szaffi76

Sziasztok!

A beteg babáknak továbbra is jobbulást!!!

Az újraoltott babáknak tünetmentes éjszakát kívánok!

Mosószer: én Persil colort használok, meg Vanisht a színesekhez, de van, hogy 2-3 mosás után jön csak ki a folt!Kép

Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Sziasztok!

Zsuzsa!
Jaj, te szegény!Kép Pedig hogy készültél a finom husis ebédre!
Délután tudtál kicsit aludni?

A séta tényleg jó volt, bár kicsit hűvösebb volt, mint gondoltam. Julcsika imádnivaló, ahogy folyamatosan nyüzsög és állandóan dolga van, Saci pedig nagyot nőtt, mióta utoljára láttam és már ő is ügyesen kúszik!Kép

És jelentem a Kismamáink nagyon csinik és fittek voltak!Kép

Én is persillel mosok és cloroxot használok, ha kell. Van színes és fehér ruhához valóm is.
Nekünk bevált, főleg, ha rögtön beáztatom ruhát.

Jucc!
Gergő remélem jót aludt és már nem is emlékszik az esésre!Kép

Cinka!
Réka sebe tényleg szebb, mint volt! Nagyon édi a képeken!Kép

Benianyu, Dóri, Bab! Jól vagytok?

Andi&Nati

KépKép
duda

Kép

Bocs, csak az előbb el kellett mennem! Most folytatom:

Kisnyúl és Réka tündériek! Persze minden baba nagyon édes!Kép

Babakocsi: nekem egy régi PegPeregom van, használtan vettük, de amire kell tökéletesen megfelel, viszont buszozásra alkalmatlan, mert baromi nehéz!

Üdv.: Viki+Peti 34-1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Mea!

Küldem mailt!!!

Kép

Kép
kuha

Havtunde!

Én ha valami nagyon maszatos lett, azonnal leveszem Lénáról,ráöntök a foltra wanisht és ott hagyom pár napra, ezalatt természetesen beleszárad a wanish, de hát így legalább a foltok nagy része kijön..
Ha meg nem nagyon gáz a folt, akkor mindezt csak este...
A lényeg szerintem hogy pár napig így várakoznak a ruhák mosásra..

Róki!
Hi-hi!
Épp most ötlöttem ki én is, hogy holnap sprágát fogok venni....még én se tudom hogy mit csináljak belőle.

SPÁRGÁT MÁR ADHATUNK A KICSIKNEK, UGYE???

Ovi:KépKépKép
Hát oda szerintem biztos nem fogom vinni Lénát...
Micsoda diszkrimináció....Kép A pesti gyerek nem is járhat angol oviba, csak a budai????KépKépKépKép
Na erről ennyit...Kép

Majola!
Én a spárgát mindig mehámozom zöldségpucoló késsel...Hülye vagyok????

Cinka!
KösziKép,gomba kilőveKépKépKép

OFF:

Mekkora biznisz ez a Kismama magazin...Időről időre ugyanazok a rovatok, ugyanazok a cikkek jelennek meg (pl babakocsiteszt), mert ugye mindig vannak elsőgyerekes kismamik, akik, mint mi is, ettük az újságokat...

Jucc!
KépKépSzegényke...
JobbulástKép

M.

Kép

Kép
megann

Köszönjük a gyógypuszikatKép Gergő aludt egy jót, kicsit nyűgösen ébredt, de kapott homeos bogyókat /sérülésekre is vanKép /, és egyből jó lett a kedve. Sétáltunk egy nagyot, bevágott egy egész almát, és jókedvűKép

NyúlnéKép egy kétgyerekesnek is marha jól jön egy kis megnyugtatásKép Köszi!

AndKép Majd a második Neked is alszik rendesenKép Balázsom lassan négy éves, és még nem alszik el egyedül, és nem aludt át egy éjszakát sem még soha. Persze mindig egyre jobb és jobb lesz, nem zavar már. Gergő meg mindig ilyen volt, de attól, hogy elalszik magától, még nem egy hétalvó, éjjel még mindig gyakran fönt van, de ez sem zavarKép Ja, és nála is vannak ám nehéz napok, amikor nem tud elaludni, csak sírva, vagy cicin.

ZsuzsaKép Sajnálom az ebédedet, ez bosszantó, az biztos! Örülök, hogy jó volt a SzigetenKép

AyseKép Én látom az oldalt, nem értem...

Megjött Apa, mennem kellKép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Köszönöm mindenkinek a babakocsi infókat!

További jó babázást!Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Jucc!
Mit csinál Balázs éjjel? Felébred és mi történik?
Amikor olvastam, hogy 4 évesen még soha nem aludt át egyetlen éjszakát sem, megmondom őszintén meglepődtem kicsit. Hogy bírod?
4 éve nem aludtál át egyetlen éjszakát sem?
Mindig csodálom az olyan embereket, akik ilyen nyugodtan veszik tudomásul, hogy a gyerekük nem alszik éjjel. Én is felkelek Natihoz, mostanában megint többször is, de nekem nagyon nehezemre esik. Viszont sírni már nem akarom hagyni, így nincs más választásom, kelnem kell. De minden egyes alkalommal szinte fizikai fájdalmat érzek, amikor kelnem kell. Lassan 11 hónapja nem aludtam át egyetlen éjszakát sem, mert pocakosan sem aludtam a vége felé.
Tényleg csodálom az erőd!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Kép
Kép
Kép

Cleo, én még csak most tudom megköszönni a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!!

Jók lettek a fényképek, amik készültek. Én persze megint elfelejtettem gépet vinni.

Ma voltunk méreckedni, 7710 gr volt Lili, de most szerencsére nem kötekedett a doki. Vitamint már nem kell szednie, aminek örülök, mert nem igazán szerette, nehéz volt beletölteniKép

Jucc, szegény GergőKép De jó, hogy meg sem kottyant neki, jó kemény kis bubója vanKép Már úgy várjuk a talit nálatok.

Megann, igyekezz eljönni minél előbb valamelyik talira, mert már nagyon Léna-hiányunk van, na meg persze Megann-hiányunk isKép

Hari, Lili

Kép
Kép
hari

Sziasztok lányok,

Elég sűrű napjaim vannak, de néha bele-bele olvasok...Kép de a képeket mind megnézem! Nagyon édesek a babák egytől egyig!

Lányok, aki csinálja/csinálta a citromkúrát...a napi citroadagot egyszerre kell meginni, vagy szét lehet osztani egy napra? Apának elkezdtük...de kiég a gyomra Kép

Még egy kérdés...mit tudtok a gombáról? Azt mikortól lehet adni? Illetve, ha csinálok gombalevest, és főzök bele répát meg krumplit...és csak azokat adom a levessel...úgy ehetik a babák?

Mi rendben vagyunk, Tüncsinek úgy néz ki, hogy jön a felső első két foga, most már napok kérdése, hogy áttörje. Ezért volt megint ez az éhségszrájk! Kép Kép Ezek után melyikek jönnek? Juci? Kép

Jaaaaaaa, a foltokkal én is gondban vagyok...én úgy vettem észre, hogy az alma is nehezen jön ki, amikor már bebarnult. A fehéreken nekem bevált a Domestos fehérítője, színeseken meg az Oxy, de az sem tökéletes...bár lehet hogy a hőfokkal van a baj, én az ő cuccait csak 30-40 fokon osom, úgy félek, hogy összemennek.Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Megann Kép igen, már én is minden hónapban megfogadom, hogy nem veszek több újságot! Kép de eddig még nem tartottam be...most az a legújabb, hogy idén még megveszem, de jövőre már nem. Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Duda, együttérzek!!!
Én is sokszor úgy érzem, összeesem, mikor az ágyból kiveszem...de nekünk most már csak a fogzás a húzósabb...ha az nincs akkor rendszerint 1 szer kelt éjszaka, olyan 2-3 közt.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi
A gombát állítólag cs 1,5 éves kor után lehet adni, mert a celluózt nem tudja emészteni a szervezet. Én totál félreértettem anno valamit és Bazsinak az elsők között adtam a gombát. Semmi baj nem lett, de Lacinál inkább várok vele. Szerintem a levében főtt répát és más zöldséget nyugodtan odaadhatod Tüncsinek.

Citromot én max az első 2 nap iszom egyben, utána reggel megcsinálom limonádénak és elkortyolgatom nap közben.

Megann
Járhat a pesti gyerek is, ha az anyukája - má bocsánat - áá, inkább nem is írom mit gondolok, szóval ha átbumliztatja szerencsétlen gyereket a városon csak azért, hogy egész nap angolul beszéljenek hozzá. A múltkor volt itt nálunk a baba-mama klubban egy előadás erről és pont egy nyelvtanár nagymama mondta, hogy amíg a gyerek magyarul sem tudja jól kifejezni magát, addig felesleges összezavarni más nyelvvel. Persze ez azokban a családokban, ahol az egyik családtagnak eleve ez az anyanyelve ott más a helyzett, mert ott pont mint Zsuzsánál a babának természetes, hogy más nyelvet is hall.
Egyébként Bazsi is minden reggel a BBC Prime-ot nézi, de nem azért, hogy angol tudását gyarapítsa (pedig ő már 2 éve nézi), henem mert ott vannak értelmes, gyerekeknek való műsorok. Bár semmit nem ért balőle a figurákat marhára szereti. Angolul tanulni meg majd ráér a suliban. Arra jók ezek a mesék, hogy a nyelvnek a hangzása ne legyen idegen a számára.

Kismama
Én azóta megfogadtam, hogy nem veszem, amióta Dr, Sarlai Katalin és Geréb Ágnes a szakértő. Ennek ellenére mindig megveszem.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Séta szuper volt, bár Saci nagyon elfáradt a vége felé, és alig bírt elaludni. Julcsi tünemény, ahogy meg nem állt egy pillanatra se, nyugis Nati pedig gyönyörűen tud mosolyogni, igazi NÕ!

Zsuzsa! Husi Kép Szegény eléggé elfáradtál te is, tudtál délután pihenni?

Én nem pihentem szinte semmit, apával ebéd, majd miután hazaértünk, 30 perc múlva mehettünk a védőnőhöz, aki megerősítette a gyanúmat: Saci ekcémás. Kép
Alig két hete kap tápszert, mert sajnos már nem elég neki a tejcsi, és máris csúnya a bőre. Gyorsan el a Madarászba, ahol közölték, hogy csak jövő héten lesz bőrgyógyász! Haza, fölhívom dokit, aki elküld a Jókai utcába. Fölhívom Jókai utcát, mondják, hogy holnap van ugyan rendelés, de be kell jelentkezni, és csak jövő hét péntekre tudnak időpontot adni. Ezek után azt mondtam, hogy kész, nincs szükségem bőrgyógyászra, szteroidos krémekre még kevésbé, hiszen 99,9%, hogy a tápi a hibás. Eddig gyönyörű volt Saci bőre. Vagyis a megoldás, hogy tápit elhagyom, holnap megpróbálunk elmenni dokinénihez és írtaunk föl tehéntejmentes tápit.

HELP!!! Valaki ad a gyerkőcének ilyen tápit? Mit kell róla tudni? Ez szója-alapú? Támogatott? Dokival érdemes föliratni? Nagyon rossz íze van?

Megann! Állítólag az MR az első 12 hétben nem ajánlott, de egyébként nincs káros hatása. Hát, nagyon remélem! Bár őszintén én se látom sok értelmét.

Jucc! Gergőnek puszi a búbjára! Ez a "4 éve egy éjszakát sem aludtunk át" nem hangzik túl jól! Kitartást hozzá. Belegondoltam ahogy írtad, hogy mi lesz majd egy 14 hónapos és egy újszülött mellett éjszakánként, és nem irigylem magam... Kép

Róki! Jó étvágyat a spárgához. Én nem szeretem, úgyhogy fogalmam sincs, hogy kell elkészíteni.

Én tegnap tökfőzeléket csináltam kaporral Sacinak, és nagyon szerette!

Sajnos nem látom az előző oldalakat, úgyhogy nem nagyon tudok visszaolvasni.

Próbálok mindjárt néhány képet fölrakni a szigeti sétáról.

Bodza (11+5) és Saci

Kép

Kép

Kép
bodza

Ja, apa ma éjjel nincs itthon, hazament Szegedre. És persze magával vitte a fényképezőgép letöltőzsinórját. Kép

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza
A Sinlac az tehéntej mentes, most olvasom, hogy tejfehérje és szójafehérje allergia kezelésére és megelőzésére van. Mi ugyan most pének adjuk Lacinak, de Bazsinak egyszer tápszer helyett írta fel a doktornéni, amikor egy csúnya hasmenés miatt nem ehetett semmi tejeset.

Eddig HA-s tápszert kapott Saci?

Kép
Kép Kép
sildike

Ildi!
A Gabi azt mondta, többet nem mehetünk együtt vásárolni!Kép
Szerinte így sokkal többet lehet költeniKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bodza
Az lemaradt, hogy nálunk mindkét gyerkőc nagyon szereti és támogatott, azt hiszem 800 Ft. körül van 1 doboz.

Alvás miatt szerintem nem kell előre izgulni. Vannak olyan babák is, akik végigalusszák az éjszakát.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Duda, én is együttérzekKép Már nem is tudom hány éve vártam, hogy ne kelljen melózni menni, hogy ne kelljen reggel korán kelnem. Na hát nesze nekem, most egy kicsit korábban kelekKép Én még ugyan csak kb. 9 hónapja nem aludtam rendesen, de már hulla vagyok. 11 és reggel 5 között min. 3x kelt a kis ördögfiókámKép Ezért van az, hogy este a saját ágyában alszik el, de reggel már nálam ébred, mert éjszaka belealszom a szopikba. Mindig eltervezem, hogy visszateszem a saját ágyikójába, de nem bírok annyira felébredni. Alig várom, hogy Lili is olyan álomszuszék legyen mint a szülei. Bár addigra biztos már ovis lesz és már hiába aludna, nem lehetKép

Kép
Kép
hari

Sildike! Nagyon köszi! Akkor íratok Sinlacot neki!

Nem, most direkt megnéztem, nem HA-s tápszert adtunk eddig se neki, hanem Humana Baby fit 1-et, amire az van írva "antireflux, anyatejet helyettesítő tápszer - újszülött kortól adható"

Hát, ez nem jött be.

Kép

Kép

Kép
bodza

Barbi
Apa is csak nézta a cuccokat, pedig a Dechatlonos szatyrot csak úgy kikaptam a kocsiból, közben terelve a dumát másra. Azt megkérdezte szegény, hogy esetleg egy cipőt nem vettem-e neki. Mondtam, hogy már nem volt a kártyámon annyi pénz. Hi-hi.

Kép
Kép Kép
sildike

Bodza!

Zita tápis és ekcémás. Kép Nálunk a HA-s tápszer bevált, ettől nem jön ki az ekcéma. Kap Zita Sinlacot is, ez szentjánoskenyér(mag??)ből van, és sztem és a kiscsaj szerint is finom.
Saci milyen tápit kapott?
Ja, és a patikában vettem testápolót, BABE a neve, ez nagyon jó, már kb 2 hónapja nem volt szükség szteroidos kenőcsre.
Vendég

Csajok, ne nézzetek hülyének, de olyan lábbal lökögetős műanyag mocit mikor lehet venni a gyerkőcnek? Ha már jár?

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Már megint csak két oldalt látokKép.

Zitának, Esztinek, Melikének, Leonkának, Bubusnak, Gergőnek gyors gyógyulást!!!

AndiKép
Köszi, minden rendben, csak sűrű volt az elmúlt másfél nap!

Elhiszem, hogy már fizikailag kikészít az éjszakai kelés, tényleg nagyon húzós, ha az ember még egy éjszakát sem tud hónapokon keresztül átaludni. Reméljük, azért hamarosan rendeződni fog!

Megann,
Ez a szuri dolog így már végképp kiakasztó! Anno pont azért döntöttünk az új mellett és fizettünk érte sok pénzt, hogy ne kelljen két szurit elszenvedni egyszerre! Ezek szerint most mindenki kettőt fog kapni, kivéve, ha van olyan tájékozott a dokija, mint Andéknak? Marhajó!

CinkaKép
Réka nagyon cuki a kis formás buksijával, és tényleg sokkal szebb már a BCG helye!

NyúlnéKép
Habtapi-birtokló bárpultos Kisnyúl nagyon ééééédes!

Tegnap voltunk BCG újraoltáson. Volt egy kis sírás, de szerencsére utána már teljesen jól volt Tofi, láza se lett, és nyűgős se volt tőle. Megjártunk még egy gasztroenterológia kontrollt is. Kikérdeztek, hogy vagyunk, és azt mondták, hogy egy éves koráig minden menjen az eddigiek szerint, aztán majd megbeszéljük a továbbiakat.

Gasztróra én is kenguruval vittem Tofit. Hát azt hittem, megszakadok, mire hazaértünk. Utána egész nap úgy éreztem magam, mint még a suliban, amikor Cooper- tesztet futottunk. Teljesen kikészültem, holott még "csak" 7900 gramm a kispasim. Pedig így annyival egyszerűbb vinni, mint babakocsival, de már nem sokáig fogom bírni.Kép

Nekem csak úgy sikerül kiszednem a húzós foltokat a ruhákból, ha minél hamarabb kiöblítem azokat. Egyébként nekem is a Clorox az, ami leginkább bevált a folttisztítók közül.

Kép
Bab és Tofi
bab

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: