2006.05.06 08:33
(Nem véletlenül...
)
) mesét néznek, nem rosszakat (Magyar népmese, vakond, Mazsola, kockásfülű) de akkor is.
). Kiderült, hogy a céges nyaralásról jövő vasárnap késő este érnek haza, másnap meg munka. Vagyis holnaptól két hétig nem látom az uramat. Banyek. Azért egy vasárnapot kiszakíthattak volna a családjaiknak, hat nap sem tragikusan rövid szerintem...
(a lehetőségekhez képest
)

2006.05.06 22:11
), délután, szintén amikor alszik, este pedig mindkét pasim beborul. Szegény fáradt uram addigra elszunyál a meccsen, mire leérek a mese után. Akkor kicsit netezek, aztán felkeltem...
Épp ma beszélgettünk egy rokonnal, el van keseredve, mert úgy érzi, hogy elrontotta a gyereket azzal, hogy állandóan csak vele foglalkozott, ő volt a központ. A kissrác mostanra nem tűri például a többi gyereket, ha valaki belép az ő körébe (lakás, játékok, az anyjával beszélgetsz), akkor kiakad. Ma is kiabált legalább fél órát Miksa miatt, mire végül kezdett belenyugodni, hogy ottvagyunk. De nem akárhogy ám. Ja, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy aztán úgy alakult, hogy az otthoni babusgatás után bölcsibe kellett mennie. Most 6 éves. Kérdés, hogy akkor is ez lett volna, ha másként mennek a dolgok kicsi korában. Sose tudjuk meg. Na, jól eltértem a tárgytól
De ha összeadnám a napi tévénézést, nem jönne ki túl sok. Igaz, hogy nálunk sokszor megy háttérként a tévé (tudom, nem jó), de általában a TV Dekóra van kapcsolva, hátha van valami jó kertes műsor
Meg szép tájakat mutatnak és szép házakat.
Viszont mostanában beledumál a mesébe, és ez így nem az igazi. Mármint nekem
Egy mondatba kb. háromszor beleszól. Ahogy én megszólalok, már dumál is. Elkezdem a mondatot, "Hol a sünpapa?" "Ott van kicsim", megint nekirugaszkodok, "Hol a sünpapa?" "Ott, látod", megint elkezdem "Hol a sünpapa?" ... nem hiszem el. Gondoltam, hogy jó, akkor ne a szöveget olvassuk, csak beszéljünk a képekről, de közben meg ragaszkodik ahhoz, hogy olvassak. Csak hát közben ma meg egy mondaton belül azt kérdezte meg kb. ötször, hogy hol a nyuszi. Megmutattam, megint kezdte. Aztán visszakérdeztem, hogy hol a nyuszi? Ott, simán mutatja. Valahogy ezt most én nem értem. Nem miértet kérdez, és olyan érzésem van, hogy nem is érdekli a válasz, csak hogy kérdezhessen. Nálatok volt ilyen?

2006.05.06 23:23
Ma reggelre benáthásodott, láza nincs, de az orra folyik, és éjszaka is sokat köhögött. 10 percenként ébredt sírva... Mellettem aludt a nagyágyban, Apa kint a nappaliban
Hajnalban meg rosszat álmodott Zsoltika, valami felhőt magyarázott, hogy kint van, és hogy fél tőle. Egy ideig nem mert kinézni az ablakon, de aztán megnyugtattuk, hogy derült az ég, és már hajnalodik is
Nincs felhő
Na elaludt, de reggelre meg kifolyt a pisi a pelusból, és amiatt ébredt korán, délután nem tudott aludni
Hú de rossz ez a nátha!
Én már akkor is úgy érzem, hogy elveszem az időt a gyerektől, ha házimunkát végzek
Pedig hát azt is muszáj! Enni kell, főzni kell, tiszta ruha és tányér is kell... Én igyekszem sokszor bevonni Zsoltikát, hogy akkor is együtt legyünk, amikor pl. teregetek. Internetezni én nem nagyon tudok úgy, ha Zsoltika is itt van, mert nem hagyja
Ha leülök a gép elé, rögtön ideugrik, és akar valamit. Van egy-két játék, amit nézni szokott (jópofa autóversenyünk van, és egy neki való Micimackós játék is), és mi pl. videókat szoktunk nézegetni. Több mint egy éve van meg a videokamerás fényképezőnk, azzal rövid, néhány perces videókat készítünk elég gyakran, és azokat nézegetjük
Este sokszor vele fekszem, reggel pedig vele ébredek. Ezért is írok mostanában keveset, ritkán
Hát ez van, én így tudom megoldani, és nem is érzem, hogy a gyerek rovására menne az én internetezésem.
Bízom benne, hogy a két gyerek ügyesen eljátszik majd együtt. Most mindenhez én kellek: labdázáshoz, vonatépítéshez, kirakózáshoz... Nálatok a gyerekek mennyire játszanak együtt? Lefoglalják egymást?
Szerintem ez teljesen normális
Volt egy kis ünnepség, fincsi torta, süti a Daubnerből, meg jó kis ebéd
Mivel kerek évfordulóm volt, a szüleimtől egy gyönyörű Herendi porcelánt kaptunk
Csak kirakni nem merem... Majd 10 év múlva talán
2006.05.07 08:50
.
(Tanul énekelni, hosszú évek óta)
. Adél hűségesen rohant Bernát után és csinálta, amit a bátyja mondott.

2006.05.07 09:42
2006.05.08 07:17
Nem lesz könnyű... Kitartás
Tudsz jönni a héten ide a játszóra?
pontosan ezeken mentem keresztül én is az elején, akkor kezdtem aggódni, hogy függő vagyok
, amikor egy-egy esemény kapcsán azonnal elkezdtem magamban megfogalmazni, hogy hogyan írom majd le Nektek
Na, akkor befékeztem
A lelkiismeret furdalás meg állandóan ott volt, mert már attól mardosott, hogy mi az, hogy engem ennyire magával tud ragadni MÁS dolog is a gyerekeken kívül... Talán a "minden csoda három napig tart" alapon (na jó, nálam egy picit tovább tartott
) rendeződött a dolog és kialakítottam magamnak, hogy mikor jövök (jönnék
) nálam is az a szempont, hogy a gyerekektől ne vegyek el időt
Sztem Te nem csinálsz semmit rosszul
Mindig érzem rajtad, hogy a gyermekeid az elsők, ezért ne aggódj, biztos, hogy Nálad is ki fog alakulni úgy, hogy Mindenkinek jó legyen
De arról se feledkezz meg, hogy Neked is JÁR valami kis kikapcsolódás
Én a tv-t egy, a mai "világgal" együtt járó rossznak tartom, de jobban félek attól, hogy, amennyiben tabu lenne a tv-nézés, annál jobban akarnák és később le sem lehetne vakarni őket róla
Így meg közömbös
Igaz, én csak két ilyen családot ismerek, náluk viszont egyszerűen nincs tv és kész
csodaszép lett volna, de ez azért történt így mert fogsz találni egy sokkal jobbat
Profi, na!!!! Még jó, hogy nem lett csömörük tőlük
Ha ennyit fogtak, nem sok idő juthatott dádridózásra.... habár, gondolom azért megoldották
A Tiéd milyen? Lehet hogy ez alapból nem szorít rá annyira, de az is lehet hogy jól befürödtem ezzel a vétellel
Ez iszonyú, hogy milyen hülye időjárás van, ebben csak megfázni lehet. Nálunk is ez a műsor most

mennem kell.2006.05.08 07:57
)

Fellépőt köszi mégegyszer
2006.05.08 09:01
2006.05.08 09:01
2006.05.08 13:23
Családilag hárman mentünk be, és nagyon örültem, hogy az uram is tiszteletét tette, meg most már ő is látja, hová fog járni a kis tökimanó.
Nem volt olyan nyuszi, mint az elején a zenebölcsiben, hanem olyan kis vagány. Csak túlzásba ne vigye, mert azért vitatkozott ott is, csak hogy bemutatkozzon
Összességében nekem szimpi az ovi, az óvónők is, klassz az udvar is, bár nem óriási. Fajátékokkal van tele.
Most már csak elmúlik.
Ja, és ami jó, hogy most már a tengerig van autópálya.
De már majdnem bőgtem, olyan tehetetlennek éreztem magam. Kettőt különítettünk el a végére, az egyik ugye nem pont ott volt, ahol először gondoltam, a másikban meg nem fértünk volna el. Már úgy beleéltem magam, ilyen szempontból tök hülye vagyok
Végül egy kicsit északabbra leszünk, Splittől 45 km-re, ha minden igaz. Ez a hőmérséklet miatt nem biztos, hogy annyira jó, viszont Splitig autópálya van, után meg már csak keveset kell szerpentinezni. A másik 180 km lett volna onnét. Ha lefoglaltuk, majd teszek képet, addig nem
Nehogy megtetsszen valakinek, aztán ráugorjon előttünk
Már nem rátok gondolok, hanem akárkire, aki itt böngész.
Mindig pecáztak néhányan és közben mások dáridóztak
Vízparti ház volt, így a lehetőségek száma végtelen volt
Alul ugye én simán megkötöttem két csomóra. Az állandó. Felül pedig húzd szét teljesen a masnit, amíg a fapöckök föl nem akadnak. Onnét már nem tud széjjelebb csúszni. Érthető?
Úgy mintha mondjuk a cipőfűző végén lenne csomó, és teljesen akadásig húzod. Ha nem lennének rajta a fagombok, akkor tegyél rá valami nagyobbat, és akkor beakad. Jó lesz
És Barnabás mit szól hozzá különben?
És hogy hasonlítanak egymásra
És Natasa láthatóan nagyon szépen gyarapszik a szopival, nagyon ügyesek vagytok!
Cipő: viszont ha már eljöttök Dunakeszire, akkor van egy egész jó kis cipőbolt a központban, Kacsaláb a neve. Én Miksának szinte minden cipőjét náluk vettem. Mi rászoktunk az Asso márkára, nagyon bejött. A mostanija is egy klassz bőrcipő, 6 ezer valamennyi. De sajnos megint váltás lesz, bár ez a cipő még nem szorítja. Viszont kaptunk egy rokontól két 25-ös cipőt, egy sportcipőt és egy vászontornacipőt, utóbbi teljesen kicsi rá. Én nemtom mekkora lába lesz
2006.05.08 13:23
Én is fogalmazgatok

2006.05.08 13:31

2006.05.08 13:32
Tisztára meghatódtam, szép volt tőle nagyon
És Miksa is tündér volt, kaptam takis puszit, meg még meg is simizgette az arcomat, és a virágot sem akarta visszakérni, mint a névnapi csokromat. Amiatt elég nagy műsort csapott
Hiába mondtam, hogy én nem azt kérdeztem, hogy fordítsak meg egy húst vagy akármit, mert azért azt már csináltam egyet-kettőt, hanem a működési elvre, tapasztalatokra lennék kíváncsi, de ő csomagban szerette volna értékesíteni a tudását
Pasi
2006.05.08 19:49
2006.05.08 20:26
).
Semmi más fűre nem gondoltam!
)
! 

2006.05.08 21:12
2006.05.09 08:43

Nagyon boldogok vagyunk Apával együtt, mert a pici baba gyönyörű, mindene rendben van, szuper volt az ultrahang. Mindent szépen lehetett látni. Van egy profilfotóm is róla, Apa ma beszkenneli a munkahelyén és felrakom.
Édesen mozgott, csapkodott, és amit a legtöbbször érzek, az bizony a kezecskéje, ahogy nyomkodja a pocakomat
Én is nagyon-nagyon fáradt vagyok, meg készítem az ebédet, úgyhogy megyek is. 2006.05.09 08:55

És tényleg kérjük a képet, imádok babát nézegetni
És mindjárt megyünk zenebölcsibe.2006.05.09 11:44
, Olika meg alszik üres hassal.

)
, esik-kel, megfürdik szökőkutakba, hétvégén egy pocsolyába
, szóval ketten kevesek lennénk a három mellé.Majd jövőre már három éves elmúlik, akkor talán.Levente is 3,5 éves volt, amikor Angliában voltunk vele kocsival, semmi baj nem volt.
2006.05.09 11:50

2006.05.09 12:54
Prezentálok neked egy 10 éves kislányt és egy 7 éves kisfiút
Tavaly is velük voltunk Rabon, meg most jön még egy baráti pár. Tök jól elhomokváraztak, eljátszottak a gyerekek, pedig tavaly Miksa még nem volt 2 éves nyáron. Annyi volt a gond, hogy nappal föl kellett vinni a házba, mert a strandon nem aludt el az istennek se. Pedig annyi kölkec szunyált az árnyékban, na ő nem. És Rabon mindig autóval mentünk a különböző strandokra, és akkor cihelődnie kellett mindenkinek, na ezt akartam most elkerülni. Ilyen az új hely:
20-21.-én lesz nálunk egy futófesztivál, most először, és elég nagy murinak ígérkezik! A Regattában lesz az egésznek a központja, ahol az esküvőnk is volt. Szép nagy füves-fás udvar, van egy gyerekmedence, és szerintem a versenyre leirtják a szúnyogokat is. Különböző távokon lehet indulni, a legkisebbeknek 300 méter (a futó srác, aki az egészet szervezi, mindenáron fűz, hogy Miksa is induljon
, de szerintem nem tud még lefutni 300 méter. Sok az azért.) Állítólag indulnak a helyi óvodások is egyenpólóban, szóval nagy a készülődés. Motiot is indulhatna valami felnőtteknek szóló, hosszabb távon, addig mi elpesztrálnánk a pasijait
Most nem találom a szórólapot, de szerintem félmaraton a leghosszabb. No, mit szólnátok?
Szombaton az uram nem lesz itthon, mert melózik, de vasárnap igen, csak estére megy.2006.05.09 13:06
Közeleg a szülinapom, névnapom, lehet válogatni...
), két lámpát meg még ezt-azt.

2006.05.09 13:31

2006.05.09 13:42
2006.05.09 14:35
) 

, de az első jó.Nem tudom, milyen a hosszabbítós, olyanunk nem volt.
) 

2006.05.09 14:53
"Irány Horány" I. Vízvonal futóvesztivál Szigetmonostori Kulturális és Sport Hétvége"
Ült vagy 40 percet az ölemben, iszonyat büdi volt
Néha emelgetni is kellett... És nem vittem pelust, egyórás útra nem szoktam.2006.05.09 14:56
2006.05.09 15:01
Nekünk is jó
GRATULÁLOK az újabb kukishoz
2006.05.09 15:01
Meg hát mi is bevennénk valami gyogyit. 
2006.05.09 15:16
Például a nagylányod
Vagy a futást megnézni. A horányi srácnak szurkolni akarunk
Jó fut ám

2006.05.09 15:25
2006.05.09 20:16
.
Ez nem jó...

2006.05.09 20:21
2006.05.09 20:43
, én is kiveszek egy nap szabit. Nekik is jó, nekem is jó.
Te is támogasd ebben a férfiaidat!
(Gondolom baromira számít a véleményem a családtervezésben...
Bocsánat
)

2006.05.09 20:44
egymással (aki tud) és akkor később csinálunk egy teljes létszámú, igazi talit ha Motiot is megjött és Ritának is jó, rendben?
látod, tényleg egy jobbat találtál
a kilátás, a nagy terasz, sütögetni is lehet és jó a strand és még pálmafa is van
Szupi lesz Nektek
Dorinának már úgy megvenném, de félek, hogy kiszállna és nálunk is lépcső veszély van még sajnos. Te korlátra vársz Tibitől jó ideje én meg kis biztonsági kapura, amit Árpi beígért már 1 éve (2 kell, abból egy el is készült és sztem annak annyira örült, hogy milyen jó lett, hogy csak ül a babérjain
és hetente elmondja, hogy csinálja a másikat is) persze én sem hívhatok senkit, hogy befejezze
Pasik