A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Most elárasztalak titeket egy pár képpel.
Egy ébredés utáni torna az ágyban. Kép
KépKépKépKép

Ez az ágy kívülről is rácsos?!?! Kép Akkor itt is fel lehet állni! Kép
KépKép

Beüzemeltük mi is Beni régi etetőszékét. Egész jól funkcionál. Még a cékla is finom. Kép
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Angelani,
Köszi Kép
Ha Erhard cicizik is napközben, akkor igazán nincs okod aggodalomra, hogy mennyit eszik. Nem hiszem, hogy le kéne fejned és úgy adni, hogy tudd a mennyiséget. Egyrészt, lefejve kevesebb lenne, mint amennyit ő ki tud szívni, másrészt a szopizás élvezet neki. Gondolom.. Kép
Erhard szépen fejlődő, erős baba. Biztos megeszi a neki elegendő mennyiséget! NE AGGÓDD TÚL MAGAD!!! Kép

benianyu

Csak én vagyok itt? Dani alszik, kaja van, mosás, teregetés letudva. Nincs épp semmi dolgom. Kép Várom, hogy felébredjen, cicizés és megyünk sétálni. Kép

benianyu

Benianyu!

Én is itt vagyokKép

Danigombi nagyon ügyiKépPláne hogy egy kézzel is kapaszkodik..KépKép

Látnod kellene Lénát...feláll belém kapaszkodva, aztán úgy rázza a popóját mintha szambázni akarna...olyan édi...tök ingatag, de direkt rázza magát, mert tetszik neki ahogy imbolyog...Kép

A konyhában a követ már mindenféle szőnyegekkel kibéleltem, mert Léna olyan mint egy piócaKépKéptapad rám, és követ bárhova megyek...KépKép
És amig a konyhában főzök vagy tüsténkedek, ő jön és kitartóan kérlel hogy nyújtsam le a két kezem, hogy belekapszkodhasson és szambázhasson egyet....KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

AngelaniKép Egyetértek Benianyuval, csak plusz melót csinálnál magadnak a fejéssel, és szerintem is agyonaggódod magad tök fölöslegesen!!! Annyit eszik Erhard, amennyi kell neki, ráérsz akkor izgulni, ha egész nap sír, és elkezd fogyni. De ilyen meg nem leszKép

BenianyuKép Szenzációsak a képek, Dani annyira laza, ahogy egy kézzel kapaszkodik már csakKép És az etetőszékesek is édesekKép

A cicim mintha jobb lenne, Gergő kitett magáért éjszakaKép Aludni nem sokat tudtam, de legalább dologzott a gyógyulásomon a kis csibész. Apa reggel megkérdezte: "nem baj, hogy a bébi ilyen gyulladt tejet eszik?" KépKépKép

Apropó tej: Tündének igaza van: egyáltalán nem biztos, hogy csecsemőkorban, vagy gyerekkorban jön ki az allergia, ha valamit túl korán kap egy baba, sőt, az sem biztos, hogy táplálékallergia formájában! Lehet, hogy én is annak köszönhetem a parlagfűallergiámat, hogy szinte az elejétől fogva tápszert kaptam, és feles tejet, és sok mindent túl korán a mai felfogáshoz/ajánláshoz képest. És nincs elvileg táplálékallergiám, de azért a tej mindig meghajt egy kicsit, tehát valamilyen szinten érzékeny vagyok rá, még ha nem is érdekel túlságosan... És a parlagfűallergia 26 évesen jött először ki rajtam!

Tényleg szép idő van végre, az előbb teregettem az erkélyen, és hihetetlen meleg van!Kép

Szép napot mindenkinek!

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann, Jucc
Köszönöm a bókokat Kép
Azért az még nem tudatos egykézzel kapaszkodás. Csak el akart érni valamit, én meg pont akkor kaptam le. Kép És ő is inog szépen, tiszta rongyláb! De nagyon édes! Kép

Megann,
Léna nagyon édes lehet, ahogy nyújtja feléd a kezét! Kép Dani még nem jön ki a konyhába, ő még csak a szobában kúszik és négykézlábra áll, de mászni még nem tud, nem jött rá, hogy hogyan kell. Szerintem, ha rájön, akkor ő is fog utánam jönni mindenhova Kép

Jucc,
Örülök, hogy jobba cicid! Kép Apa kérdése Kép
Gondoltam, hogy te is hasonlóan vélekedsz Angelani ügyében. Kép
Rajtam 28 évesen jött ki a parlagfű-allergia. Kép

benianyu

Jucc!

Én egy kicsit már ateista lettem, ilyen allergia-hit térenKépKépKépKép
Tesóm 2 évvel idősebb, semmilyen allergiája nincs, én 13 évesen lettem először parlagfűallergás...
Szerintem anyám egyformán etetett mindket...oszt mégis ez van...KépKépKép

Benianyu!
Azért még Léna sem annyira "felém nyújtja a kezét", hanem csak a kapaszkodási lehetőség irányábaKépKépKép

Kész Léna ebédje:

Zöldbab rizzsel, vöröshagymával, egy pici fokhagymával, petrezselyem és zellerzölddel megfőzve, és beleaprítva anyós keresztelői sült csirkéjének az egyik combija...KépKépKép
nyami....még én is megenném....jó sok lett, legalább megvan a vacsi isKép
Teganp padlizsánt ettünk, holnapra meg megint cukkinit tervezek..az nagyon bejönKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Azért jó fej vagyok ám....
Halomba áll a vasalnivaló én meg itt trécselek...

Hallod Benianyu!

Te már úgyis végeztél mindennel, jöhetsz vasalni hozzám ha van kedved, én meg addig elbájolgok DanigombivalKépKépKépKépKépKépKép
Jaj de jó fej vagyok, ugye???

M.

Kép

Kép
megann

Megann,
Már indulunk is! KépKépKépKép

benianyu

Dani a balcicin, jobb kezem szabad. Kép
Megann,
Léna mai ebédje finom lesz! Kép Veszek ma én is cukkinit és Dani is meg fogja kóstolni. Beninél is nagy kedvenc volt, én is imádom. Kép
Vasánap itt volt Apa nagylánya és levitte a két kisöcsit egy órára. Addig eltakarítottam a vasalnivaló hegyet. Kép
Ma kellett volna jönni a takarítónőnek, elvileg minden második kedden jön, de áttette holnapra(ma szóltKép), mert dokihoz ment. Pedig mindent úgy szerveztem, hogy akkor ma itthon és holnap el. Kép Emiatt nem mentünk Cleoékhoz sem, meg közben Apukám elvitte a kocsit a szerelőhöz, mert bedöglött a hátsó ajtózár.

benianyu

Benianyu,
hihihhi, látom, Te is duplán teszed az előkét! KépKépKép
Danigombóc nagyon ügyes, és nem is annyira gombóc, ha már elbírja saját magát! Kép

Megann,
ne haragudj, nem akartalak megbántani, tényleg mindenki úgy és azt csinálja a gyermekével, amit jónak lát.
Én is feles meg 3/4-es tejen nőttem fel, mint Jucc is, és nekem is rohannom kell a klotyóra, ha tejet iszom. A mi generációnkban valóban nincs sok ekcémás, ezt jól látod, de a mi generációnkban tombol az allergia, és azokon, akik utánunk születtek.
Rajtam meg idén jött ki a madártoll allergia, tehát 32 Kép évesen.
Megann, milyen az a bio tej? Kép Nem tehénből van? Kép De most komolyan kérdezem ám, én csak olyanról hallottam, hogy rizstej, meg kókusztej... ilyet kap Léna?
A tesód is szőke, kékszemű? Mert a kék szemű, világos bőrűek hajlamosabbak az allergiára.
Vendég

Benianyu!

KépKépKépTudtam, hogy Rád számíthatok!
Léna ugyan bealudt, de Danigombi még befér mellé a járókába egy kis alvásra...abból még baj nem lehetKépKépKépKép

Csajok!
HIP-HIP HURRÁ!!!
Hiába a Zöldek álhisztériája, bojkottja...ÉPÜL AZ M0-ásKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Már pár napja nézem ahogy hangya szorgossággal mennek a kotró-rakodók meg a teherautók és alapozzák az utat...Itt a bizonyítékKépKépKépKép
Ott a mező közepén az a barna csík...Kép
Sürgősen be kell szereznem egy távcsövet, nehogy lemaradjak valami fontos eseményrőlKépKépKépKépKépKép
Kép

VégreKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Havtunde!
Nem bántottál ám megKép
Természetesen a biotej is bociból van, de talán nincs benne annyi adalék és egyéb "selejt" anyag mint a sima tejben..
Ezt csak azért írtam, mert szerintem én mondjuk sokkal inkább ezt azaz a "selejt" dolgokat tenném az 1. helyre a legyengült immunrendszerünk okai közül.
Ami régen még tej volt, az az is volt, amit meg ma kapni egyes hipermarketekben, az a tej megcsúfolása.
És itt beszélhetnénk még a sok felvágottról stb-ről de mindek...úgyis mindenki tudja, hogy szinte "szemetet" eszünkKépKépKépKép

Na de jó, ha eljutok a héten veszek rizstejet, vagy szójatejet, hátha az jobban bejön Lénának....KépKépKépKép

Ja tesóm barna szemű és olyan szőkésbarna hajú, való igaz nem olyan skandináv forma mint én vagyok...

Na jó, megyek feláldozom magam a vasalódeszka oltárán, amig a kiscsaj alszik...a bobcat altatja, hihetetlen, ott zúg a feje mellett,ő meg jót szunyál alatta....KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép vigyázz! A szója rosszabb, mint a tej! Nem rémisztgetni akarlak, csak szólok... Én sem tudtam, nemrég hallottam csak, hogy egyrészt mennyire allergizál, másrészt nincs is génkezelés nélküli szója...

HIPPHIPPHURRRRRÁÁÁÁÁ! kivasaltam az összes fontos ruhadarabot!!!!!!!!!! Én is kihasználtam, hogy aludt GergőKép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Megann,
hát igen, a szója. Pont, ahogy Jucc írja.
Egyébként pont ezen godolkoztam, amit írtál, hogy a mi szüleink tuti bocitejet ittak. Mi meg már ki tudja, hogy mit, de az tuti, hogy én nem is tudom, milyen az íze az igazi bocitejnek. Mondjuk nem sajnálom, mert nem szeretem. Kép
És abban tökéletesen igazad van, hogy az a sok szar adalékanyag milyen rosszat tesz az immunrendszerrel. Kép Ááááá, most fel is húztam magam, hogy milyen szemetek az élelmiszeriparban!

Megann, Benianyu,
hogy csináljátok a cukkinit? És mekkora menyiséget csináltok meg egyszerre?

Jucc,
de ügyes vagy! Én ált, megvárom a következő mosás vasalnivalóját, aztán 1x csak nincs vasalt ruha. KépKépKép
Vendég

Havtunde!

Na látod...akkor most légy okosKépKépKép
Akkor ne együnk ne igyunk semmitKépKépKép
Áhhhhh most én is felhúztam magamKépKépKépKépKép

Cukkini:
Én 1 db-ot meghámozok, kettévágom, általában krumplival, kis vörihagymival, petruszölddel, kicsi sóval felteszem főni, aztán ha minden puhára főtt, akkor botmixivel összenyomom+ még természetesen teszek hozzá valamilyen husit, amit általában külön főzök...(múltkor leégettem egy kisfazekatKépKépKép, ki kellett dobniKépKépKép)
Én így csinálom...

M

Kép

Kép
megann

Tünde
Én kicsi kockákra vágom, mert úgy kevesebb ideig kell főzni és több vitamin marad meg benne (itt olvastam valakitől). Teszek bele vöröshagymát, kaprot, ici-pici sót. Amikor már majdnem megfőtt, akkor belereszelek 1 nyers krumplit, de ezt van amikor kihagyom. Így is elég masszív a Laci, nem kell plussz krumpli minden kajába. Amikor teljesen megfőtt, akkor leöntöm róla a levet és húsleves lével összeturmixolom. Én olyan husit teszek bele, ami éppen van itthon a mi kajánkból. Tegnap pl. sült kacsamájjal turmixoltam össze.
Ugyanígy főzöm a tököt is.

A tejekről csak annyit, hogy én itt frissen fejt tejet veszek a szomszéd faluból a tehenészetből és össze nem lehet hasonlítani még a Bio tejjel sem.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

Prüntyi!
Kis Tigrincsed nagyon haláliKépKép! A kezdetleges mászáshoz meg gratula, sztem már nem fog sokat váratni magára, hogy el is induljonKép.

Benianyu!
25 kg-os NehezékeiddelKépKép öröm lehet az edzés!!!
Danigombóc nagyon ügyes a reggeli tornánálKép!
Az etetőszékes képnél pedig Beni szórakoztatja a Kisöcsit, amíg nincs az asztalon a kajcsiKépKépKép???

Jucc!
De jó, hogy Gergő ilyen ügyes volt éjszaka, és szorgalmasan szopizott.
A négykézlábas hintázáshoz nagy gratulaKépKépKép! Én is nagyon örültem, mikor Réka elkezdte.
Sőt most már egészen jól tovább is fejlesztette!

Angelani!
Sztem nem kevés ez a mennyiség, amit Erhard eszik, s Neki biztos elég. NE AGGÓDJ!!!

Ancsi!
Én még nem vinném dokihoz. Pont ezért, amit írtál, hogy a váróban lehet, hogy több bacit szed össze. De az orrát szívjátok! Ha úgy látod, hogy sűrű a váladék, s nem akar kijönni, akkor van egy Fluimare nevezetű tengeri sós spray.
Fújj belőle az orrlyukába, ez fellazítja, s utána 2-3 perccel már szívhatod. Jobbulást Nektek!

Megann!
Milyen ügyes a virágborogatós KiscsajszidKép, hogy kimegy utánad a konyhába. Réka is eljutott már idáig, s pont azon filózok, hogy hogyan kellene megoldani, hogy Neki is jó legyen, meg azért én is tudjak haladni. Én még nem tettem le a kőre szőnyeget, csak folyamatosan visszahordozom a nappaliba. Úgyhogy a súlyzózás nekem is megvan (szia BenianyuKép)!
Ma viszont a fürdőszobában szeretett volna szétnézni, amíg én teregettem.
Íme
KépKépKépKép

Na, megyünk hamizni.
C.

KépKép
cinka

Sziasztok LÁnyok!

Újra itt! Kép

Képeket visszanézegettem, nagyon helyes mindenki egytől egyig!

MEgann, Sildike!
Ti a hagymát felkockázzátok és előpirítjátok, és úgy megy bele az összes többi, vagy simán egybe beleteszitek a többi "alkatrész" közé, és úgy főzitek meg? És azt is beletrumixoljátok a hamiba?

Én múltkor nagyon pici olajon megfuttatam a hagymát, és úgy raktam hozzá a többi cuccot. Remélem, nem csináltam nagy hülyeséget...

Képzeljétek, mint tudjátok, jövő szept-ben, mikor Gergő betölti a 2 évet, és ugye onnan már GYES van, én meg visszamegyek dolgozni.
Ezt már mondtam nektek, meg azt is, hogy Gergő megy ekkor majd bölcsibe.
Viszont, nekem már most, egy héten 2x, kb. 2-3 órára jó lenne, ha be tudnám adni Gergőt időszakos felügyeletre bölcsibe, ahogy Rokica is Zsuzsát.
Na, felhívtam néhány bölcsit a IV. és XIII. kerületben (ez lenne jó nekem), hogy van e ilyen időszakos bébiszittyózás náluk.
Hát eddig nem nagyon jártam sikerrel, mert helyhiány van eleve, de egyébként működne a dolog.
De a lényeg itt jön:
Van egy bölcsi , ahová valszeg jövőre majd járni fog Gergő, velük is beszéltem, az időszakos most ott sem működik.
Kérdeztem a bölcsi vezetőjétől, hogy mit tanácsol, ha jövő szept. szeretném beadni a gyereket, akkor kb. mikor jelentkezzem, hogy még bizti legyen hely.
Erre mit mond? Náluk összesen 20 férőhely van csak sajnos, és ha azt szeretném, hogy jövőre bekerüljön, akkor már most a héten menjek el hozzájuk, mert a 20 férőhelybeől 15 már "elkelt" a jövő szeptemberi induláshoz.
Persze, várólistára fel tud rakni, de minél hátrább kerülök, annál kisebb az esély.

Hát, az állam koppant az asztalon, gondolhatjátok... Kép
Úgyhogy holnap megyek is a bölcsibe, meglátjuk, mi lesz belőle.
Nem mellesleg azért is lenne jó, mert ez a bölcsi nem ragaszkodik ahhoz, hogy kerületi lakosok legyünk, vagy hogy budapestiek. Azt mondta a nő, hogy innen Mogyoródról is járnak most hozzájuk.
Hát szorítsatok, jó?

Tiszta katasztrófa ez a bölcsi-helyzet.. Kép

Kép
kuha

Köszönjük a bókokat! Kép

Megann,
nekünk a Rízstej nagyon bejött, imádja Tüncsi...most már ott tartunk, hogy kb 1/2 litert megiszik egy nap (24 órát véve, mondjuk más folyadékot nem nagyon iszik, azért is örültem,hogy ezt megissza.
Én most irattal fel HA2-e tápszert, mert kb 2-3 napja nagyon kevés "más" kaját eszik, szintecsak a rízstejet fogadja el, mintha kicsit vissza akarna térni a szopizáshoz...most a tápit is megitta, aba legalább van vitamin, meg minden.

Ja, és hol kezdték az utat? Árpádföld-Csömör közt?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sildike!

Bocs a belekotty miatt, de sztem pont fordítva van. Minél nagyobb darabban főzöd meg a dolgokat, annál több vitamin marad benne, hiszen az aprítással megsértjük a rostszálakat.
C.

KépKép
cinka

Bocsi a hibákért! Kép

Kuha, örülök, hogy hallunk rólatok! Inkább jelentkezz be és max, később kihuzatod magatokat, minthogy ne legyen hely...
ezen kívül hogy vagytok? Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Cinka, ha úgyis összeturmixoljük, vagy törjük (megsértve a rostszálakat) akkor nem mindegy mekkora darabban főzzük meg? Kép Vagy akkor nem értem...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Lányok!

Befejeztem a fordítást. Brutál durva szöveg volt. Soha többet nem csinálok ilyet, akármennyit fizetnek is.

Nem tudok visszaolvasni, de

Zsuzsa
Nagy nagy gratula a kis pocaklakóhoz. Szerintem tuti jó a kis korkülönbség, mert nálunk a fiúk már egész jól kezdenek eljátszogatni egymással és az eleje sem volt olyan brutál nehéz mint gondoltam. Apának majd sokat kell segíteni, hogy Julcsi se érezze elveszettnek magát.
A terhességnek nekem az elej volt csak rossz, mert én folyton aludtam Bazsi meg akkor kezdett járni. Szegény, volt, hogy egész nap csak az ágyban játszottunk, viszont még Bazsi is nagyokat aludt velem.

Képeket megnézegettem és mind a fiúk, mind a lányok kezdenek nagyon kis huncut, virgonc, izgő-mozgó babák lenni.

Nálunk a keresztelő szépen lement:

KépKép
KépKép

Aztán itthon is nagyon jól sikerült a vendégség. A gyerekek nagyot játszottak, a felnőttek pedig jót kajáltal, piáltak, dumcsiztak:

KépKép
KépKép

A hasonlóság generációkon át:
KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Cinka
Nem tudom, valaki azt írta itt, talán Bab, vagy And, hogy minél kisebb darabokra vágjuk, annál rövidebb ideig kell főzni és emiatt több vitamin marad meg benne. Amúgy fogalmam sincs. Én régebben nem vágtam nagyon össze, azóta meg összevágom.

Kép
Kép Kép
sildike

Na huhhhhh kész van egy jó adag vasalnivalóKép
Da a szárítóban ott csücsül a következő adagKépKép
Olyan elegem van....már szétrobban a fejem..a sok zajtól...

Prüntyi!
Hát hogy honnan kezdték, azt pontosan nem tudom, de szerintem az alapozás már megy az elkészült szakasztól(Rákoskeresztúr) egészen ki idáig!KépKépKépCsömörig....
De majd jól szemügyre veszem, hogy kimentek-e már az M3igKépKépKép

Kuha!
Egyálalán nem csináltál hülyeséget...Kép
Én monjuk ha olajon pirítok valamit, pl husit Lénának, akkor olivát használok...
Egyébként igen, én kezdettől fogva belerakon a fazékba a hagymácskát, félbe vagy negyedbe vágva, attól függ mekkora a hagyma no és hogy mekkora a fazék...mert nem főzök ám 10l esbenKépKépKépKépKép
Szerintem is jobb egyébként egyben főzni, mert akkor marad benne jobban a cucc, bár mivel mi szerintem telejesen megfőzzüük a dolgokat egyenlőre(hogy ugye a babának jó puha legyen), teljesen mindegy hogy hogy főzzük meg....

Majd nagyobb korban(amikor már rágnak) lehet esetleg jobban odafigyelni, hogy inkább párolva legyen a dolog...

Kuha!
Léna itt a lábam alatt veszekszik a videokamera töltőjével- kábelestől természetesen...
Gergő is imádja még mindig ugye???
Én szorítok a bölcsihezKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Cinka!

Hi-hi!
Meg fogod ám unni....
Én is visszavittem Lénát a nappaliba, csakhogy 3-4 nap alatt annyira begyorsult, hogy alig vittem vissza, máris ott termett és alig 1 perc telt el....Kép:KépKépKép
No most kérdezem én, hogy mit tudsz intézni a konyhában 50-60 másodperc alatt.....KépKépKépKép
Hi-hi!!
Na látod....
Ezért így néz ki a konyha:
Kép

m.

Kép

Kép
megann

Sziasztok! Csak egy gyors bekukk, mert sietek Lili anyák napi ünnepségére. Nem akarlak terhelni Titeket a belügyeimmel (ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy erről írkálok széles nyílvánosság előtt, nem hiszem el), de azért reagálok arra, amit írtatok.
Természetesen az égadta világon mindent kipróbáltam már (lekvárral kezdtem) és sajnos a tejes cuccok a hatékonyak. A húgomnak még nálam is sokkal komolyabb műtétje volt, őt azután morfiumozták, ez egy annyira a fájdalmas dolog. De ha ettől a szemponttól el is tekintek, attól félek, hogy visszafordíthatalan folyamatokat indíthatok el azzal, ha nem veszem komolyan ezt a problémát. Ez egy nagyon konkrét dolog, az, hogy Andris arca érdes és viszket, talán a tejtől, és később talán lehet belőle még valami, az egyelőre feltételezés. Az arany középutat úgy gondoltam, hogy ha rendbejövök (addig is csak gyógyjoghurt), megint nem eszek ilyesmit. Azért a mennyiségnek igen is van szerepe, mert pl. a pollen érzékeny is jobban van, ha kevésbé pollenes helyen tartózkodik, mintha egy parlagfű-mező mellett. Csak azért írtam erről, mert nem akarok hazudni, nem bírom 100%-osan ezt a diétát. Lehet, hogy ezek után is érthetetlen, amit csinálok, de nem tehetek másképp.

ayse

Megann
Én már most sem főzöm Lacinak teljesen puhára a zöldségeket,inkább csak párolom, mert úgyis elturmixolom. A krumplit is azért reszelem, mert így csak 1-2 percig kell utána még főzni. A legtöbb C vitamin pl. a krumpliban van.

Kuha
Én is mindig teszek bele egy pici olajat mindenbe. Én magunknak is olívával főzök már nagyon régóta, úgyhogy Lacinak is azt szoktam belerakni. A hagymát is beleturmixolom a kajájába, sőt a fokhagymát is, ha teszek bele. Már zöldfűszereket is lehet használni. Én most csináltam egy nagy fúszerládát mindenféle fincsi fűszernövényekkel. Így friss fűszereket tudok belerakni a kajába.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse
Szerintem az aranyér valóban egy nagyon komoly probléma, amiből sokkal csúnyább dolgok is lehetnek.
Én abszolút megértelek, bár nekem csak Bazsival a terhességem alatt voltak székrekedési problémáim, de az nagyon brutális volt. Azt ugye tudod, hogy a pótlólagosan szedett vas, meg minden olyan vitamin, amiben vas is van, az is ronthat a dolgon. Úgy emlékszem, mintha Te írtad volna, hogy szedsz vasat, hogy a tejbe is átmenjen. Ha nem, akkor bocs.
Nekem a terhesség alatt az jött be legjobban, ha lefekvés előtt egy pohár őszibaracklébe belekevertem 2 evőkanál korpát és megettem. Nem tudom ezt próbáltad-e már.
Egyébként ettől az egy-egy pohár gyógyjoghurttól szerintem sem lehet komlyabb baja Andrisnak, de ha ez így van, akkor az is megfontolandó, amit Tünde írt, hogy a saját érdekedben nem kellene-e elválasztani Andrist.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok Lányok!

A múltkor a céklára én írtam, hogy kis darabokra vágom, hogy minél hamarabb megfőjön, de az csak a céklára vonatkozik, mert egyébként tényleg nagyon lassan készülne el. A Bodza írta erre, hogy több vitamin vész így el, mintha nagyobb darabban készülne a zöldség. A többi zöldséget én sem kockázom fel annyira, azok úgyis hamar megvannak. Egyébként ez érdekes, mert valaki azt mondja, hogy az a jó, ha minél rövidebb ideig főzöd (sőt inkább párolni kell, mint főzni), mert akkor nem fő ki annyi vitamin, valaki meg azt, hogy minél nagyobb darabban kell feltenni párolni a dolgokat. A kettő szerintem viszont üti egymást, de lehet, hogy csak én gondolom rosszul.Kép

BenianyuKép
Nagyon ügyi kis Danigombócod van! És nagyon szép a súlyzós kép hármotokról!!!

Megann, SildikeKépKép
Keresztelős képek nagyon szépek!

NyúlnéKép
Kisnyúl tünemény, és Fanni is gyönyörű!!!

AyseKép
Tényleg nagyon harmonikus család vagytok! Apa meg igazán jóképű! És a fotósnak nagy-nagy dicséret, mert eszméletlenül szépek a képek! Az utolsót egy csomó ideig néztem, hogy nem valami mű háttér előtt készültek-e, mert annyira elképesztők rajta a színek, a kontúrok, az élesség, és maga a beállítás is nagyon jól sikerült!

TündeKép
Zita olyan szép a kis fodros sapiban, és annyira bájosan nyúl a virág után! És tényleg hasonlítotok tesóddal!

ZsuzsaKép
Julcsi gyönyörű maszatosan és a kanalat majszolva is!

AndiKép
Csirkecsontot és apafület rágicsáló Nati szépséges, mint mindig! Gratulálunk a felüléshez!!!

AngelaniKép
Erhard hihetetlenül ügyes legényke!
Szerintem se aggódj a kaja miatt, egyáltalán nem tűnik kevésnek a kajamennyiség!

MeaKép
Livike nagyon cuki kúszás közben, meg egyébként is!

Remélem, nem hagytam ki senkit!

Kép
Bab és Tofi
bab

Prüntyi, Sildike!

A rostszálak felsértése főzés előtt érdekes. A megfőtt cuccban már megmarad a vitamin.
Különben én nem is turmixolok mindig, inkább amit lehet, villával töröm össze.

Megann!
Köszi, hogy lefotóztad a konyhát.
Teljesen igazad van, 50-60 mp. alatt SEMMIT SEM LEHET CSINÁLNI! Én még azért 1 db krumplit meg tudok pucolni úgy, hogy Réka ne érjen kiKépKépKép!
Bár biztos igazad van, s ez sem fog sokáig tartaniKépKépKép.

Ayse!
Apukámnak volt aranyere. Nekem hál' Istennek nincs személyes tapasztalatom, így tanácsot sem tudok adni, de nagyon át tudom érezni a helyzetedetKép.

Hurrá, kisütött a nap, megyünk sétálni!!!
C.

KépKép
cinka

Bab Kép!
Köszi szépen!Kép
A fotós én voltam (kivéve azt a képet, ahol én is szerepelek).

Sildike Kép!
Köszi, kipróbálom a korpás őszit! Andrist nem választom el, szerintem még így is több a plusz, mint a minusz.
Az arca egyébként sokkal-sokkal szebb lett. Lehet az is számít, hogy nema hideg szél fújja.

ayse

Cinka Kép!
Neked is kösziKép!

na szaladok...

ayse

Tofi már olyan változatosan gagyog, hogy csak na. Eddig volt az, hogy mmámmámmá, most már van olyan, hogy tátátá, dádádá, gágágá, bláláblá, glágláglá meg ezeknek a totális vegyítése. És annyira vicces fejeket tud vágni, fintorog összevissza a szájával. Annyira édes!!!

Apa azt mondta, hogy fel kell tennek képeketKép.

Most nagyon komoly vagyok:
Kép
Hú, mi ez? Valami új felfedezésre váró csoda!
Kép
Segítek egy kicsit anyának porszívózni.
Kép
Ilyen vicces fejeket tudok vágni:
Kép
De azért az ábrándos arckifejezést sem hanyagolhatom:
Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Mármint, hogy fel kell tennem.Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!
Én az őszi tápis babáktól néztem át hozzátok, és láttam, hogy szóba került a rizstej. Boltban elég drága, de otthon egyszerűen elkészíthető:
Kb. 1 kis pohár megmosott rizst feltenni bő lében főni, cukorral, pici oliva olajjal
sóval ízesíteni,ha jól megfőtt, összeturmixolni, majd addig higítani, amíg tejszerű lesz.
Összeforralni, majd tetszés szerint lehet ízesíteni pl. vaniliával, kakaóval stb. Vagy ami még eszünkbe jut.
szaffi76

Köszönöm szépen mindenkinek az ötlteket.
Hálistennek nincs eldugulva Meli orra,de elég nyügi,úgyhogy ha holnapra nem lesz jobban inkább elviszem a dokihoz.

Látom a fűszerekről is volt szó.
Segitsetek már légyszi,hogy milyen fűszereket lehet már a kajcsiba beletenni és melyiket hogyan!?

Megyek is mert nyügi szegénykém!

ancsi26

Kimaradt, hogy Réka zabálnivaló, ahogy beoson a fürdőbe!!!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Megjöttünk az Anyák Napjáról. Nagyon megható volt. Lilit megdícsérték az ovónénik, mert teljesen jól elmondta a verset, pedig csak tegnap ment először három hét után.Kép

Andrisnak kitaláltam egy rövid mondókát:

Én vérem,
kövérem...

ayse

Aaayseeee,
hát ez meg micsoda mondóka???? KépKépKép

Bab,
Tofi egy tündérfiú a képeken! Az elsőn a legszebb, de az utsó előtti is nagyon tetszik! Kép

Ancsi,
pár hsz-el feljebb írta vki, hogy milyen fűszereket lehet adni, és gondolom úgy, hogy belefőzöd a kajába. Vagy hogyan kérdezed? Nem értem.
Vendég

BenianyuKép!
Annyira helyesek a fiúk, ahogy hejehujáznak!

Cinka Kép!
Réka egy mintababa! Olyan kis tökéletes!

Sildike Kép!
Nagyon jó ez a többgenerációs kép, ő a Dédi, ugye? Jó hangulatú lehetett a keresztelő!

Bab Kép!
Toinak ezer arca van. Nagyon-nagyon aranyos a spárgázós képen (meg az összes többin is, persze)!

ayse

TofinakKép, bocsi!

ayse

Tünde Kép!
Andrisnak tetszett, talán, mert mindkettő igaz rá.

ayse

Lányok,
Zita 5 fogú!
Vendég

Tünde, AyseKépKép
Köszi!

Tünde,
Gratula a sok fogacskához! Csak így hirtelen? Múltkor a harmadiknál tartottatok, ha jól emlékszem.

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab,
igen, jól emlékszel. De most ült az ölemben velem szembe, nevettettem, és láttam, hogy a bal alsó 2-es és a jobb felső 2-es is kint van. És még 3 készülődik.
Vendég

Ayse, nekem is és Kuhának is ez a bajunk...neki is bejött az indiai korpafű, ez garantálja a könnyű mindennapit! Kép Aranyérre én a reparont használom, nekem bejött.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

De jó, hogy így veszed észre, nem pedig úgy, hogy Zita egész nap szenved miatta!Kép

Kép
Bab és Tofi
bab

Azért nyűgös, de nem vészes, és napközben kevesebbet alszik. De tényleg nagyon nagy mákom van a fogzással, Kistesóval tuti nem lesz ekkora szerencsém.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: