A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Lívi
Nekem viszont sokat eszik.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nadine
Köszi hogy írtál.Akkor legalább olvasol minket.Édes a kiscsaj nagyon.A haja meg fantasztikus.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok lányok!Kép

Az utolsó két oldalt tudtam egyenőre végig olvasni!
a kakival most mi is gondban vagyunk,
Tudom, hogy anyatejes gyereknél nem baj ha 2-3 naponta van csak széklete, de Szófinak 4. napja nincs, s most kezdek kiborulni!
Kakiló szék tetszik, most próbáljukKépRemélem beválik!
A névadót jól bírta, szép volt a műsor, igaz kértem az anyakönyvezető csajt (aki mellesleg a szomszéd asszonyom), hogy tegye be az Egy újszülött vallomása c verset amit küldött Anita,
és Halász Jutkától a Mit tehetnék érted-et.
A keresztelő 21.-én lesz, de addig holnap az itteni paptól kell egy kikérő és az ismerős pap bácsihoz meg el kell mennünk a jövőhéten
Drukkoljatok, hogy sikerüljön a kaki, inkább mosok!!!!!!
Kaptunk édes harisnyát, Eszti és Angi köszi a tippet!
Próbálok csatolni képet a névadóról ha sikerűl
Puszi!
Mikor is lesz a tali?
Nehogy lemaradjunk!!!

KépKép
csema

Kép

Kép

KépKép
csema

Kép

KépKép
csema

még egy utsó kép:

Kép

KépKép
csema

Végignéztem a képeket, ha végig nem is tudok több mint egy hetet olvasni...a babaképeket mindíg megnézem!
Gyönyörű az összes babó!
Kaki szék -Nálunk elaludt benne, kaki sehol Kép Kép

KépKép
csema

Nincs nagy pörgés ma sem...( Gondolom a jó idő, AnyáknapjaKép

Babetta: nagy valószínűség a "mikulás" látogatott meg, hiszen hat napig vendégeskedettKép Biztosat kb. 3 hét múlva tudok mondani. Védőnéni tegnap mondta,hogy most már muszáj vmi rendszerességre törekednünk, és be kell tartani a 4, de min. 3-3,5 óránkénti evést. Mondjuk ez nagyjából mostanában így is van, persze, ha kiscsákó hamarabb megéhezik, hát adom nekiKépLényeg,hogy azt tanácsolták, legyek következetes, és igyekezzünk a napirend tartására,hogy Botuskánka is és nekem is kiszámítható legyen a nap. Szóval most egy-egy evés alkalmával igyekszünk alaposan kitömni a pocit, és ezt egész jól bírja Boti. Kép Éjszakát kb. egy hete átalusszuk, 5-6 óra felé van ébredés. Aztán szunya fél 10-10-ig. Naggyon élvezem, remélem, így is marad!

Csema: Nagyon vártam már,hogy írjál! Tüneményes volt a kiscsaj! Örülök,hogy a műsor is szép volt!

Mesi: fogacskák még a fasorban semKép...szerintem nagyon sok idő lesz neki. Ajurvéda szerint (szerintem) "pitta, a pumakölyök" típusú gyermekem van. Eszerint nehezen és fájdalmasan fogzik...meglátjukKép
msn: artheemuskukacmsnpontcom

Mindentudó VikóKép: Mizújs? Hogy van Dominó? Pocikája? Dolgoztok?

Zsu: gratula az ügyes csajszidhoz! Nálunk sincs még fordulás. Néha oldalra, de szerintem érzésem szerint még az is véletlen!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Csema
Olyan Szófi mint egy angyalka. Nagyon csini.Kép

Mindenki msn-en beszél?
Mire tali lesz mindenki eltűnik.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

AnitaKép

Kép

BabattaKép

Kép
Majd még jövök,mikor ideférek a géphez.

KépKép
csema

Babetta: még annyit akartam írni,hogy nem tudom van-e igazán köze hozzá, talán igen: nagyon ritkult a kaki mennyiségünk, tehát már szerintem nem fut olyan gyorsan át Botin a kaja. pl. a csütörtök reggeli nagy f*si óta semmi, csak pukkantgatásKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

jajj, lányok és még annyi: 3. napja van hangos kacajKép Annyira édi így a hangjaKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

pilchard vagyok a nyáriaktól!
05.02-án megszületett a az én "kis" Amelita babám 4200 gr-al,és 57 cm-rel!
Ime Õ
Kép

Szeretnék majd tanácsokért,tapasztalatokért hozzátok fordulni ,ha nem probléma!(valószinű lesz sok kérdésemKépKép)
De Ti már túl vagytok az első heteken,és rutinosak vagytok mindenben!!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

AnitaKép Hát már itt tartunk? hangos kacagás,de jóKép bár már az én egy hónaposom is gügyög egyet-kettőt.. rohan az időKép Felveszed a hangját? Én pont ezen agyalok most. Milyen jó lesz majd néhány év múlva visszahallgatniKép

Ma munkanap van, így nehézkes a gépelés...
Tegnap voltunk babás talin, Dominó végigaludta az egészet, csoda aranyos volt, jól lehet vele jönni-menni szerencsére. Most újfajta tápszert próbálunk, nagy reményeket fűzök hozzá.. Ha a kakiprobléma megoldódik, nekem egy szavam se lehet Kép Igaz, fáradt vagyok az éjszakai ébredésektől, de hát ezt tudtuk előre, nem panaszkodom - a gyerekek már csak így működnek - Dominó tökéletesen rendszeres, abszolút kiszámítható a ritmusa.

Mindjárt MegasztárKép

Nem emlékszem, ki krdezte e megfelelő masszázst, ne hariKép Van egy Leboyer - Shantala című könyv a tradicionális indiai maszázsról, az Alexandra kiadótól meg lehet rendelni online, házhoz is szállítják. Ott részletesen fényképekről követhető a dolog és nagyon jó.
Annyit mondanék csak a masszázsról hogy fontos a testrészek sorrendje, persze, de az is lényeges, hogy mikor. Ideális mindig ugyanabban az időben, kis - tiszta, jó minőségű természetes - olajjal
fürdés ELÕTT. Fontos, hogy az olaj ne maradjon majd a bőrén, mert eltömíti a pórusokat - és mivel ez egy remek relaxáló dolog, jó este végezni, hogy utána majd jól aludjon a baba. Nem jó nagyon teli pocakkal végezni, de például Dominóval semmit se leht csinálni, ha éhes, úgyhogy kábé egy-másfél órával evés után szoktuk kezdeni az esti rituálét, ilyenkor kevesebbet adok neki enni és majd később pótoljuk.

Puszi.

indianyo

<font face="Comic Sans MS">A mai állatkerti látogatás elmaradt, túl rossz volt az idő.Kép Helyette shoppingoltunk, mindezt Debrecenben. Ezért sokat utaztunk ma, Timi nagyon jól bírta szinte végig aludt, csak enni ébredt. Most is alszik már-pedig ő később szokott- szerintem újszülött korában se aludt ennyit.

PilchardKép
Sok boldogságot és tejcsit! Szép nagy baba Amelita. A kérdéseket pedig várjuk. Van segítséged az első napokban?

AnitaKép
nálunk is kevesbb már a kaki, mostmár naponta csak 1x max 2x van, eddig szinte minden pelusban volt.

CsemaKép
nagyon szép Szófi, kedvenem amikor éppen támasztja a pofiját.

BabettaKép szerintem rostos levet csak az első pár napban nem lehet inni. Valami olyan rémlik hogy az első székletig nem ajánlják. de ez lehet hogy hülyeség.</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Gyorsan a reklám alatt...Kép

Vikó: mindig igyekszem,hogy felvegyem, mert szegény apácskája is mindig lemarad egyelőre ezekről a csodás percekről. Sokszor csak fürcsire ér haza, picifiam akkor pedig már nincs igazán elemébenKép A baj csak annyi, hogy nem túl kameraérzékeny a babó. Amint közelítek telefonnal, videoval...stb. abbahagyja a produkciót és kimeresztett szemekkel néz rám, mintegy simán "manöken" tekintettel mered az optikábaKép De nagyon szeretném megörökíteni!!!

Plichard: Isten hozta gyönyörűséges Amelitádat a Világon! Szép nagy bébi, gratulálok! Gyere nyugodtan, kérdezz bátran!

Petri: Szerintem Timi babát úgy kifárasztotta az utazás, hogy simán fogja nyomni az éjszakát is!Kép

Babetta: eddig én sem mertem nagyon rostosat inni, max. almalevet. De már uncsi a víz, mégha nem is vagyok "cukroslöttyimádó".

Gyöngyi: Mizújs, hogy alakultok?

Eszti, Angi? Többiek? Biztos sokan elutaztak szülőkhöz...

Jó éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Tünde: ahogy visszalapozok, látom a képeket! Meg sem dicsértem a csajszikat! Édesek nagyon! Bettina meg aztán zabálni való! Olyan hatalmasnak látszikKép

pedig még vmiért visszjöttem...mindegy, rohanok!

Pussz!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Csak egy gyors bekukk...

Kata ma egész nap nem aludt, mondjuk éjjel viszont fél 12-től 8-igKép
Megint fájt a hasa szegénynek, a végén segítettem neki kaksizni, mert a hordozó se segített, és tiszta túrós volt a kaksija. Ez azt jelenti hogy túlette magát? Eddig sose volt ilyen...

Megjött vmi Mikulásfélém is szóval nem vagyok túl boldogKép HOlnaputántól meg érettségiKép Brrr...
DrukkoljatokKép

Pusz

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Babetta!
Én egyébként nem tudom, hogy konkrétan mennyit szopizik a baba, de ha fejem előre a cicit, akkor lejön 50 ml, és a baba jóllakik. Ha nem fejem, akkor is. Egyébként 6-7 percet szopizik az első büfiig, aztán kb 2-3 percet és elalszik. Pár perc múlva felébred és cumizik a cicin újra, míg el nem alszik.

Csema!
Igazán szép volt a lányka a keresztelőn! És ahogy látom békésen tűrte!

Anita!
Nekem egy kolléganőm azt mondta, hogy a gyereknek úgy jön ki a foga, ahogy az anyukájának a bölcsességfogai. Tehát ha neked fájt és sokáig tartott, akkor a gyereknek is, sajnos. Ezt a babonát is csak azért nem felejtettem el, mert speciel nekem kb két hét alatt kijött három bölcsességfogam úgy, hogy észre se vettem. Viszont még így is összesen 24 fogam van és többnek nincs hely! (Vagy belenő a mandulámba Kép)

Pichard!
Sok boldogságot a babához! Az én babám most van kb ekkora súlyban, nem semmi lehetett megszülni!

Zsuzsófi!
Tündinek mindig túrós a kakija, a gyerekorvos szerint nem baj. Biztosan azért ilyen, mert az a tej nincs teljesen megemésztve, vagy ellenkezőleg, pont meg van jól emésztve. Kép

Egyébként nem tudom mit vagytok kiakadva a mikuláson, nekem Tündi születése óta mikulás van. Hol több, hol kevesebb. Már nagyon unom, de jövő héten megyek nőgyógyihoz, majd mond rá valamit.

Ja és kilenc óta alszik a drága! Lassan lehet felébresztem, mert szétmegy a cicim.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Na, akkor én jövök, mint éjjeli bagolyKép

Gyöngyi: nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!
Ennyit a cumiról!

Zsu: drukk az érettségihez!!
Nagyon ügyes Katica, Bettina még oldalra sem fordul csak a keze-lába jár, mint Petrinél Timinek.

Borcsa: nálunk csak az van, hogy ha véletlenül megfog valamit, akkor csodálkozik, de célirányról még szó sincs.

Babetta: mindkettőnkre hasonlít!Kép

Akinek fontos ez a topic, majd ír ide is.
Végülis 53 kismama van itt "nyilvántartva", szerintem sokan azért nem írnak, mert nem tudnak mindenre reagálni.
Kismamik: nyugodtan írjatok!! Nem kell mindenkinek mindenre reagálni!(szerintem!)
Én is írok a Gödibe is. Napi egy-két hozzászólásra van csak időm, de jövökKép

Szelivi: ha fent van Bettina akkor van, hogy óránként szopizik, mert szerintem nem csak a tej kell neki, hanem a "ciciélmény" isKép

Nadine: mi volt a baj forrása és a megoldás a hasfájásra??

Anita: nálunk is ez van a kamerával! Édesen gügyög és rohanok, hogy felvegyem, erre mire elkezdem ő csak nézKép Majd titokban fogom csinálni!
Biztos nem a gyógyszertől jött meg? Mit szedsz egyébként? Én nem fogok már soha szedni semmit, megoldjuk másképp.

Pilchard: GRATULÁLOK!!! Kérdezz bátran!Kép

Vikó: én is el akarom már kezdeni a masszázst, de én nem tudom fürdés előtt, mert akkor nálunk nagyüzem van. Patrícia készül a sulira, átnézem a dolgait, vacsorázunk, Dorina is igényli az esti foglalkozást....

Csema: nagyon szép Szofi baba!!Kép És a ruciban..KépKép
Egyébként fáj is attól a hasa, hoy ritkán kakil??
Az egyik barátnőmnek a kislánya 10 naponta kakilt, kivizsgálták, de semmi baja nem volt, csak megemésztett mindent. Persze ez nem általános, de előfordul.

Jó Éjt!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

TündeKép

Csináld akkor napközben, jó az úgy isKép A lényeg az ismétlődő időpont és az, hogy utána akkor töröld át melegvizes ruhával a bőrét, hogy ne maradjon olajos sehol (a pórusok eltömődése miatt). A délután-este azért jobb talán, mert az emésztés olyankor lassúbb. Persze, 3 gyereknél olyan sok dologra kell figyelni Kép Én annyira várom mindig ezt a részét a napnak Kép

AnitaKép tényleg, videokamera hangot is vesz felKép

pusz.

indianyo

Sziasztok,

mi tegnap utaztunk, meg ma is megyünk kirándulni Zebegénybe, de azért egy gyors bekukkra jövök.

Mindenkinek boldog Anyák napját!! Kép

Pilchard, gratula a kisbabihoz, gyere majd!

A babák szééééépek!
Tünde, látom, megint kukorékolsz!! Kép

Anita, Indi, én a fényképezővel próbálom felvenni a soha vissza nem térő pillanatokat, de nehéz, Benyó is úgy csinál, mint Boti, amint meglátja, tátott szájjal és kikerekedett szemekkel nézi a gépet Kép Kép

Benyókám is már ritkábban kakil, de azért még a napi 2-3 megvan, viszont éjszaka már egyáltalán nem, viszont tele van pisivel.

A múltkor lemértünk egy reggeli pelust, és 21 dkg volt......Kép

Benyó 4. napja átalussza az éjszakát, 5-fél 6 körül kel fel. Nem tudom, hogy összefüggésben van-e, de már napközben sem eszik másfél-2 óránként, csak 3-3 és fél, viszont akkor többet és tovább. Én eddig is igény szerint szoptattam, ezután is így lesz, és amint látom, ez tökéletesen megfelel Bencének. Nem görcsöltem se azon, ha éjszaka ébredt, azon se, ha gyakran eszik.

Ki esett ki a Megában? A végére nem volt már erőm! Kép
Vendég

Helló, csak gyorsan
Úgy tudok etetni, ha ébredés után egyből cicire rakom, de ez is valami. Ha ébredés után fél órával próbálkozom, akkor már ellök. Nem tudom mit csinálhattam rosszúl, hogy ilyen lelkitörés van a Lilinél

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Hát, ez a nap is eljött!Kép Boldog anyák napját! Kép

Pilchard!
Nagy gratula nektek! Kép Gyönyörű nagy babád van! Kép

Eszti!
Angéla esett ki. A Ferivel volt a párbaj. Nem volt valami nagy szám.
Viszont jól énekelt az Angi a vereny alatt és szerintem sokkal jobb, mint a Feri. Így mondjuk könnyű kitalálni, hogy a Magdi fog győzni. Kép Ha nem énekeltek volna Stinget (mindenki hamis volt!!), akkor tök jó lett volna a műsor. Ja, meg a vége se kellett volna. Az első megasztár dalát kellett énekelniük. Kép No, de majd 2 hét múlva meglássuk. Kép

Megyek reggelizni, mielőtt felkel a kiscsaj. Kép

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

sziasztok!

Túléltük az első éjszakát,hát elég fárasztó volt!!Kép
Lenne máris pár kérdésem.KépKép
A laktoherb teából mennyit lehet inni?
És ezen,meg a sörön kivűl mi az ami még hat a tejcsire?persze azt tudom hogy a gyakori szopi a legjobb.
ma éjszaka az alvással volt a legnagyobb gondunk,mert ha felemelem büfizni rögtön megébred és nem akar visszaaludni,meg akkor is ha beteszem a kiságyba.Meg sokszor csak rágja a cicimet,de anélkül nem nagyon tud elaludni.
Azért gondolom az első jó pár nap nehéz lesz,de várok mindenféle jótanácsot.
Amúgy nem volt könnyű kinyomni a kistigrist,ráadásul a fejembe is nyomtam,láttátok volna hogy néztem ki utána!Kép

Mindig olvastalak Titeket,és azt hiszi az ember hogy hallja a sok infót,és tudni fog dolgokat,most meg tök tanácstalan vagyok sokszor.(mindigKép)

KépKép

KépKép
pilchard

sziasztok!

Rájöttem, hogy nem ebben a topikban kérdezték a maszázst, bocs a monológértKépKépO

Én ugyan nagyon boldog anya vagyok de utálok midnenféle "Napot". Nálunk legyen csak gyereknap minden nap és akkor én boldog vagyokKép

Szép napot!

indianyo

Vikó! Én örülök a masszázs-infóknak. Kedvet is kaptam hozzá. Úhygogy csak nyugodtan okosíts ki minket! Kép

Pilchard! Isten hozta Kistigrist! Én is nyomtam fejbe is, így már ketten vagyunk sminkeletlen statiszták a vámpírok báljához... Két hete volt, de még mindig piros az egész szemem. Kép Doktornéni azt mondta, jó sok C-vitamint kell ennem és akkor gyorsabban szívódik fel. Gyere és írj!

Mindenkinek BOLDOG ANYÁKNAPJÁT! Kép

Melitta

Kép
nyf

Csema! Ez a lányka egy kis tündérmaszat! Kép

Pilchard! Sztem laktoherbbel óvatosan! Én inkább a Macikávéra esküszöm. Kép Amelita is gyönyörű baba! Grat mégegyszer!

Melitta

Kép
nyf

Megetettem ébren léti állapotba Kép, de nem kiabálok el semmit még korai lenne.
A szoptatási tanácsadó azt mondta, hogy annyit igyak, amennyi jól esik, nem kell tartani a 3 litert a tejtermelést legjobban a gyerek cicire tétele serkenti.

Kép

Kép
pgyöngyi

Ja és nem tudom írtam-e már, de amióta elvettem a cumiját, azóta a 6-7 perces cicizés átment 20-25 percbe és ez szerintem jó dolog. Igaz, hogy most nehezebb megnyugtatni ha sír, de csak e-miatt nem adom neki vissza

Kép

Kép
pgyöngyi

Pilchard: szívből gratulálok. Kép A laktoherbbel nagyon óvatosan, mert hasfájást okozhat. Én max napi egy filter iszok belőle, a többi szénsavmentes víz.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Pilchard: az az igazság, hogy mivel minden baba más nincs tuti tipp az elaltatásra.
Ki kell próbálni, hogy mit szeret a baba, mi nyugtatja meg legjobban.
A tej tényleg a gyakori mellretételtől indul be legjobban, de azért inni kell rendesen.
Gyöngyi példáján is okulva a cumizást jobb elkerülni!! Megnyugtatásra a legjobb a cici vagy a repülőstartás (ld. feljebb a képenKép )
a Laktoherbtől némely babának fájhat a pocija, ezt is ki kell kísérletezni.

Az első idők nehezebbek, de majd ha megismered a babád jelzéseit, akkor könnyebb lesz.
Nálunk pl. a kora esti időszak a legnyűgösebb, ilyenkor nagyon sokszor cicizünk és ringatjuk. A nap többi része nyugodt. alszik-eszik-nézelődik
Biztos belejössz!!

Eszti: remélem jó időtök lesz, mert itt nálunk (közel Zebegényhez) esőre állKép

Vok: amúgy minden ok??

Vikó: azt hiszem a kora délután lesz az ideális időpont a masszáshoz, amikor Dorina elalszik.

Gyöngyi: látod, megy ez Nektek!! Ha többet nem kap cumit csak cicit, akkor elfelejti és jobban tud majd szopizni!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Viko
Miben hurcolod Dominót?
Írtad, hogy a babybag nem jött be nektek?

Zsuzsófi
Drukkolunk! Kép

Pilchard
Szép a babód! Kép Isten hozta a nagyvilágban...
Én a laktoherbet úgy iszom, hogy három filtert forrázok le két liter vízzel és egész nap azt iszogatom... így két liter tuti megvan a négyből! Kép

Nyf
...nekem az arcomon lettek apró bevérzések, pedig állítólag nagyon jól nyomtam... olyan voltam mintha csupa szeplő lennék! Kép ...mindig is szeplős kislány akartam lenni! Kép Kép Kép

MINDEN ÉDESANYÁT ISTEN ÉLTESSEN! Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Még mindig nincs kakinkKép

Viszont fogacska nyomakszik ezerrel, már megrepedt felül az íny, és látszik,ahogy nyomul felfelé a két pici fog. Nem tudom, mikorra lesz belőle vmi.
Livi: eszerint az állítás szerint sokára, mert nekem részletekben jöttek a bölcsességfogak!

Zsu: Drukk!

Gyöngyi: Így tovább!

ISTEN ÉLTESSE AZ ÉDESANYÁKAT!Kép

Csorba Piroska: Mesélj rólam!

Mesélj, anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam?
Az öledbe hogyan bújtam?
És tehozzád hogyan szóltam,
amikor nem volt beszédem?
Honnan tudtad,mit kívánok?
Megmutattam a kezemmel?

Mesélj rólam!
Hogy szerettél?
Engem is karodba vettél,
meleg tejeddel etettél?
Akárcsak a testvéremet?
Gyönyörködtél akkor bennem?
Úgy neveztél: kicsi lelkem?

És amikor még nem voltam,
a hasadba rugdalóztam,
tudtad-e, hogy milyen leszek,
milyen szépen énekelek?
Sejtetted,hogy kislány (kisfiúKép) leszek?

Mesélj, anya, mesélj rólam!
Milyen lettem,
amikor már megszülettem?
Sokat sírtam,
vagy nevettem?
Tényleg nem volt egy
fogam sem?

Ha én nem lettem volna,
akkor is szerettél volna?

Anita
Kép
Kép
_anita_

MAmackaKép
A Baby-Bag Dominónak tetszett, végigaludt benne egy órát, míg szavazni voltunk és utána sétálni csak nekem szakad le tőle a derekam 10 perc után - az egyoldalas terhelés túl sok - azért a császártól az én méhem még nem százas... autóval megyünk, akkor a hordozóülésben viszem - azt nagyon szereti, úgyhogy a szobában-konyhában is használatban van, ill. itt a környéken az unokatesóktól kölcsönkapott PP batár babakocsival sétálunk - tűzön-vízen keresztülmegy, nagy és kényelmes, csak nem bírom megemelni, mert valahol 20 és 30 kiló között vanKép Most kaptam egy Nandu-kendőt gyakorolni és jövő héten érkezik a rugalmas hurkolt anyagú kendő tesztelésre.

indianyo

<font face="Comic Sans MS">Felköszöntöttük az anyákat. Én is fel lettem köszöntve, Timi "verset mondott" és ma ő is hangosan kacagott. Igaz nem engem örvendeztetett meg hanem a nagypapit. De sebaj, majd én is kicsikarom tőle.Kép
Timi tegnap óta még jobban folyatja a nyálát. Olyan már mint a boxer kutyánk.KépKépKép

Livi nekem egy bölcsesség fogam se bújt ki, pedig már 31 éves leszek. Akkor mi van? A gyereknek nem lesz foga?KépKépKép

PilchardKép tejserkentők:
Laktoherbtől némely babócának fáj a hasa, Fitolac jobb.
Homeos bogyót kúra-szerűen, semmi mellékhatása nincs.
A malátatartalmú italok is megdobják a tejmennyiséget. A pótkávé, ami instant formában Maci néven kerül forgalomba.
A fejésből van a szaporító fejés, 7-5-3-1 percenként kell a melleket fejni, akkor is ha már nem jön semmi. Lényeg az inger.</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Viko
Sajnos Áron nem igazán csípi... Kép ...még azért próbálgatjuk! Kép

Ez itten kicsi öcsi kicsi vukkal! Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok kismamikKép
Köszöni Szófi a dícséretet, és sok puszit küld minden babatársának, s üzeni nagyon szeretne találkozni Velük!Kép
AnitaKép
Megint megsirattál! Kép
Nagyon szeretem ezt a verset annó Kitti mondta el egy ovis anyáknapi műsoron, azóta nem hallottam!
kaki Kép
Kaki ügyben én már annyira kiborultam(kedd óta nem kakilt Szófi, hogy felhívtam ma a gyerekorvost,s kértem holnap jöjjön ki nézzen rá a kislányra!
Azt tanácsolta adjak neki cukros kamilla teát, ellenérzésem ellenére megtettem, csak legyen eredménye!
Megbeszéltük a pap bácsival a keresztelőt, május 21.-én lesz:
Egész mise alatt egy angyal volt Szófi.
MosolyKép
Nagyokat nevet, ha beszélünk hozzá és én is felvettem a telefonnal!
PilchardKép
Gratulálok szépséges kislányodhoz!
TündiKép
Köszi kicsit megnyugodtam, hogy ilyen is van hogy ennyi ideig nincs kaki! De azért nyugisabb lennék, ha lenne!
Boldog anyáknapját minden kismamának!S kívánom minnél több örömteli pillanat jusson mindannyiunknak, cseperedő gyermekeink mellett!

KépKép
csema

Olyan aranyosak vagytok hogy foglalkoztok velem,jegyzem az infókat!
és nagyon köszönöm!!
e
Én csak azért aggódok kicsit a cicin való alvástól,mert nem szeretném ha kisebesedne a mellbimbóm.Elég nehéz okosnak lenni.

Pgyöngyi:mi volt a gond a cumival?sajnos nem tudom visszakeresni,leirnád?Mert Ameli is már kétszer úgy aludt el,nagyon nem akarom rászoktatni,de mindenki mást mond,és olyan nehéz hogy mit hogy csináljak.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Csema: Szófi gyönyörű! Kép

Gyöngyi: kitartás!

Rólunk: csípőszűrésen mindent rendben talált a dokinéni, nem is kell mennünk többet Kép Úgy örülök! Én kengyeles voltam és a kórházban rám ijesztettek, hogy Kincsőnek azonnal vegyek terpeszpelust. Hát még jó, hogy a saját gyerekorvosomra hallgattam és nem estem pánikba Kép
Kincső csak 7-8 dekákat gyarapszik hetente, de 2-3 centiket nő hosszban. Nem is értem. Igaz már nem hiszek a heti mérésben SEM, mert múltkor 15 dekát mutatott a mérleg, erre fogta magát, és ott helyben pisilt egyet és rögtön csak 5 deka lett a heti gyarapodása Kép egyébként vidám, szépen fejlődik mindenben...szóval a mérleget szerintem eltűntetem Kép

Szép napot mindenkinek!!!

titati
titati

Ja és 2 hete NEM fogadja el a gumi cumit Kép De az ujját annál jobban szopizza Kép

Hoppp: ömlik az eső Kép Kali lányom meg lent van a parkban biciklivel Kép Kép
titati

<font face="Comic Sans MS">PilchardKép
én Timit az első 6 hétben pólyában altattam, ha nem aludt el magától akkor ringattam egy kicsit. Akkor még cumit se adtam neki, azóta már igen. Cicin csak mostanában szoktam altatni, mert már megedződött a cicim. Az első hetekben és se mertem, féltem a sebesedéstől.

MamackaKépVan róka komátok?

CsemaKép azt már én is hallottam hogy a kaki csalogatáshoz jó a cukros kamillatea. Volt már eredménye?</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Sziasztok!

Gyöngyi: nagyon drukkolok nektek!!! Ki volt nálatok?

Csema: anyatejesnél akár a 10 nap is belefér, ha nem küzd miatta.

Pilchard: gratulálok Kép Gyere csak nyugodtan Kép
Laktoherbből akármennyit, de ha pocakfájósnak tűnik a babád, próbáld meg elhagyni, mert sajnos attól is fájhat. Nekem a sok folyadék hat leginkább a tejmennyiségre (mármint ha mindig iszom, mikor szomjasnak érzem magam). Az erőltetetten sok ivás sem tesz jót.
Nálunk az első napok úgy teltek, hogy csak akkor aludt ágyban, ha ott voltam mellette, szóval a franciaágyban Kép És csak akkor aludt el, ha belealudhatott a szopiba. Ilyenkor kitámasztom, hogy oldalt feküdjön, és ne legyen gond a büfikkel.

Szelivi: ez a bölcsesség fogas dolog szerintem tévhit. Én észre sem vettem a bölcsességfogaimat, a fiaim meg jól megszenvedtek a fogakkal!

Kicsit hosszú volt a hétvégénk, úgyhogy ma hamar alvás lesz Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Szerencsére megoldódott a kaksihiány. Ma tisztába tétel közben lőtt ki, csupa kaki lett a textilpelus, a body, a használt pelus teteje, a kiszokni, meg a kezem isKép De csak kicsit kaptam agygörcsöt, azért örültem nekiKép

Csema!
Tündéri Szofi baba!
Nekünk pont 1 héttel később lesz a keresztelőnkKép

Viko!
Én azt hallottam, hogy 3 hónapos kor előtt nem ajánlatos elkezdeni a masszázst. Igaz, nem tudom, milyen okból. Szerinted?

Drukkoljatok! Ma először jött valamivel több tejcsi fejés közben, sőt, egy ici-pici sugárban spriccelt is. Talán beindul, és nem kell pótolni a kajcsit...

Maminti+Kinga

Kép
Kép
maminti81

Sziasztok!

Kezemben a kölökkel itt vagyok.

Pilchard!
Nekem sebes volt az első héten a cicim, mégis hagytam rajta a babát végig. Viszont már a kórházban is aludtam felül meztelenül, hagytam a tejcsit és a nyálat rászáradni a bimbire. Tuti módszer!

Egyébként a párom vett cumit a gyereknek, de szerencsére nem tudja mi az és kiköpi rögtön. Viszont az ujjamat szereti, azzal kapja a D-vitamint. Kép

Most volt itt az "okos" ismerősöm, ki van akadva, hogy nem itatok minden szopi után csipkebogyóteát a gyerekkel, mert így szerinte tuti a szájpenész. Ja és persze szomjan fog halni a gyerek.

Kép
szelivi

Cory!
persze, hogy hülyeség, de legalább olyan dolog, ami engem pozitívan érint. Kép

Kép
szelivi

Titati: üdv ittKép Csípőszűrés:szuper! Akkor jó hosszú lány lesz Kincső, ha így halad. Talán kosaras lesz...Kép

Cory: Jó éjszakát NektekKép Annyit akartam már kérdezni, mi újság a rókakomával? Meddig tartott végül, végig?Kép

Jajj, Csema: Nem akarlak én mindig megríkatni! (Magamat is mindig sikerül ezekkel!Kép) Kakimanókkal mi újság? Nekünk előbújtak, HURRRRÁÁ!Kép

Tünde: Nem tudom igazán,hogy a gyógyszertől jött-e meg, majd 3 hét múlva megtudom! Cerazette a bogyó, ezt lehet szopi alatt szedni! Tartósan én sem akarom szedni, de azért nem szeretnék egy éven belül még egy apróságotKép Első és eddig egyetlen Porontyom is teljesen kitölti egyelőre a mindennapjaimat! Ezúton is elismerésem a többed, főleg 3 v többgyermekes mamiknak!Kép

Livi:Kép vagy inkább Kép

Plichard: én tiszta eleven sebekkel jöttem haza a kórházból, de átvészeltük. Volt már "lukas" is....)Azóta már megedződött a cickó! Meztelen alvás, anyatejet, babanyálat bimbón hagyni: tuti!Kép

Vikó: és hogy boldogultok a kendővel?

Vok, Nyf: Hogy alakultok? Éjszakák, nappalok?

Remélem, holnap már előkerülnek a mamikKép

Szép estét, nyugodalmas éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita Kép Köszi, elég jól, csak éppen küzdünk az esti nyafikkal. Az éjszakákat nyugisan töltjük, már ha nem fáj a pocak. Ó, áldott szélcső! Kép A nappalok rendben mennek menetrendszerinti szopikkal. 3,880-nal születtünk 2 hete és ma már 4,56-ot nyomunk. Akkor elég jó a helyzet, nem? Kép
És Botiról mikor látunk képet?

Melitta

Kép
nyf

MamintiKép a masszázst elméletileg bármikortól lehet(én nem hallottam semmi életkori megkötést), én megvártam vele, míg leesik a köldökcsonk, nehogy én tépjem le idő előtt.. de azóta minden esténken van és csodajó dolog. Utána jön a gőgicseKép

AnitaKép Egyelőre még nem megy a kendőkötés, várom a rugalmas kendőt, ez a Nandu olyan bumfordi, vastag darab... nem szimpi nekem, bár azért kezdetben megfelel a célnak persze. Kép

indianyo

Zsu!
Nagy-nagy drukk!

Viko!
Én is azt hallottam, hogy csudajó a babamasszázs! Érdekel is, majd valahonnan elsajátítomKép

Kingának is van cumija, de csak nagy ritkán nyugszik meg tőle. Ha lehet, akkor cumi nélkül altatjuk. Mondjuk, kaja után gyakran beájul, akkor már nem érdekli holmi cumi...Kép

Kép
Kép
maminti81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: