A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Nalunk is igy volt mint cukkernel. Es az aventes cumi mellett nem szoktak le a cicirol. En feltem a gyujtott anyatejtol igy lett tapi a kiegeszites. Eloszor nagyon nem akartam kiegeszitest adni, de sajnos nem volt eleg. A La Lache (remelem jol irom) segitseget is kertem, de nem sikerult szaporitani..Kép
mvirag

nem emlekeztek mi volt annak a website-nak a neve amit egy lany hirdetett itt a formumon, hogy pelenkat szallitanak hazhoz es eleg olcso arakkal dolgoztak. Nem talalom mar az archivumban. Esetleg valaki kiprobalta a pelenkakat? En szertnek rendelni egy probacsomagot.
mvirag

Syg
én nem sértődtem meg! Kép Csak ilyen vok, sztem pont olyan mint te! (Lelkibeteg Kép)Pedig én pont úgy vok, mint Cukker, ill.voltam mikor Zsombi 2 hónapos volt, és örültem neki..de mindig többet akartam...
De légyszi, ha vkinek szüksége van a tanácsra adj Neki. Azért mert nekem nem jött be..az egy dolog ezért nem hibáztatalak Téged! De miért is tenném ezt!
Nagyon sokat segítettél.
de sztem arről ennyit, felejtsük el!
quill

Lili,
Én is pont onnan akarok rendelni napfényvédőt, ha gondolod neked is szívesen bármit ill. bárkinek. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana, én nem egy vmit szeretnék, majd összebeszélünk, jó?
Meg innen a Hunyadiból még egy anyuka is szeretne. Az nem gond?
Akkor kevesebb lenne a ptk. Az egy kicsit sok....
birolili

Sziasztokl!

Üdv Kattic, gratulálok az óriás Bébidhez! Kazacsay Laci itt sokunknak a dokija! KépKép

Tej ügyben csatlakozom Sygnumhoz és Kobudohoz! A pár csepp tejből lehet csinál egyre többet, és többet! Az én Kisfiam születése után 2 héttel tudott először szopizni, és a mai napig is (10 hónapos) nagy cicibolond! Pedig Õ, miután kikerült az intenzívről a koraszülöttre, óriás lukú cumikon keresztül kapta a lefejt anyatejemet és a tápszert felváltva.
A két hét alatt csináltam azokat a dolgokat, amikre a terhesség alatt felkészültem! Itt segítettek a lányok, mert mindannyian készültünk a lehetőségekre míg vártuk a Pocaklakókat, és a védőnőm is minden kérdésemmel kapcsolatban segített. Nekem is berobbantak a melleim, belázasodtam, segítséget kértem és kaptam egy szülésznő személyében! (hozzáteszem lila-fekete-sárga véraláfutásokkal voltak tele a melleim..) A Férjem is sokat segített!
Mire hazavihettük Bálintot és második etetésre mellre tettem, (természetesen addigra kidolgozva a Babámnak és nekem megfelelő szoptatási technikákat, pozíciókat) egy kis küzdelem után úgy rácuppant az én Életkém, hogy 15 perc után ájultan aludt el a fáradtságtól! Nagyon sokat tettem mellre, mert a kórházban is hiába kezdett beindulni a tejem, pár nap után már apadni is kezdett. A stressztől, a görcsös akarástól, az étvágytalanságtól.
Aztán eldöntöttem, nyugi, sikerülni fog! 60ml/nap/2 mell-ről visszatornáztam szépen 80-100ml/1 mell/étkezés-re!
Azonkívül, hogy a terhesség alatti felkészülés, a folyedék, helyes táplálkozás, szoptatási technikák elsajátítása, pihenés az alap;
szerintem minden AGYBAN DÕL EL!!!
Persze vannak speciális esetek, mint pl: ikrek, gége problémák...Syg már említett párat, a cumizavar a leggyakoribb jelenség! De leküzdhető!!!!!!! Kitartás és türelem kell hozzá! Volt egy anyagom, de ha akarja aki érintett e témában, szerzek telszámot, egy Kecskeméti szopis tanácsadóét! Hozzám töle juttattak el azt a néhány oldalt, ami szintén sokat segített!
Azóta a homeo bogyók és a teák, a folyadék a táplálkozásom, és a gondolkodásom, és persze Bbbálintom szopizási igényei segítenek szinten tartani a tej mennyiséget!
na ezt asszem már túl is ragoztam..

Aztán..:
Üdvözöllek Kedves "zsbszem effektussal" küzdő Atinah!KépKépKép Csak a kedvedért egy-két családi fotó!KépKép Lehet, hogy ismerős???

Kép
Kép

KépKép
mino

Mino
Azt hiszem érintett vok! (ha már ekkora kavargást okoztam itt, pedig eszemben sem volt! Kép)
Megírnád a tel.számot? vagy azt a néhány oldalt...
köszi
quill

Sziasztok!

Nana, hihetetlen, hogy Boti meg mindig hogy feszkelodik. Elhiszem, hogy fajdalmas lehet, hiszen mar nem olyan pici... Sogornom kisfia volt ilyen aktiv, de idekint mar nyugis gyerek.Kép Van remeny...Kép
Dani milyen kedvvel ment oviba?
Nana, a streptococcusra kerdezz ra! Butasagnak biztos nem fogjak venni. En egy kulon papirt kaptam rola.

Mvirag, gratulalok az unokatesohoz!Kép

Dettus, nem baj, hogy szopival vigasztalod, nalunk is igy volt!Kép Es addig is csend volt.Kép

Atinah, ne legy betojva! Minden rendben lesz!Kép

Mino, edesek a fiuk!Kép Ezt a gyonyoru csokrot te kaptad toluk?Kép

Szopi tema: szerintem az esetek nagy szazalekaban az elso harom nap donto fontossagu. Ezert is nagyon jo a baba-mama szoba. Nem tudom Kmeten hogy mukodik a rendszer, ahol en voltam ott sosem vittek el a babat, csak ha kertem volna (dehogy kertem!Kép).
Ha a baba hajlando szopizni, akkor elvileg a semmibol is lehet tejet csinalni (orokbefogado anyanak bizonyitottak)! Ha nem hajlando szopizni, akkor sokkal nehezebb a helyzet. Erdemes szakember segitseget kerni ( aki tenyleg nem a vedono es az orvos, mint valaki irta).

Igy sikerult lekapnom Katokat:
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Szia Dora!

Nagyon édes!!! Kép És már popórázás is van? Kép

Dani várta az ovit, legalábbis a múlt héten nagyon sokat mondta, de nincs is semmi baj reggel.
Puszi anyának, puszi pocakBotondnak és már indul is! Kép

Olyan édes képzeljétek az elejétől fogva úgy ad puszit Botondnak, hogy először megpuszilja a pocakomat, aztán odanyomja az arcát a hasamhoz...olyankor Botond ad neki puszit! Kép Kép

Persze Lili, én már a múlt héten is rendeltem, csak a futár ... egy kicsit Kép de akarok még van amit elfelejtettem.

KépKép
KépKép
nana09

Nana, Lili,
én is szeretnék még rendelni, mert én bolond elfelejtettem megrendelni a napernyőt a babakocsira, amit Nana is kinézett. Szóljatok, ha rendeltek légyszi'!

Nana,
köszi a tippet, abban a boltban sikerült szandit venni leonának, amit te ajánlottál (abban az udvarban, nem is vettem még sosem észre azt a cipőboltot).

Mino,
Bálcsi&Andris kép gyönyörű!

Dóra,
nagyon ügyi Kata, mikor is kell produkálni, Holnap mentek a koraiakhoz?

Kép
sygnum

Sziasztok!

Nana, nekem Õ mondta, h akkor most ezt is leveszi, ez mondjuk a 37.héten volt, az egyik ctg után megvizsgált,és akkor.

Dora, nagyon kis édes Kati,és milyen kis pufók arcocskája van! Mi újság lakásügyben?

Balim, hogy vagytok?

Szopi témában egyetértek Syggel, Minoval, Kobbal. (És még az ikrek sem speciális probléma, a barátnőm közel 7hónap óta szoptatja ikreit,még mindig csak napi 2x kapnak gyümit, de mindig van utána szopi is mindkettőjüknek, sőt van, h valamelyikőjüknek csak az.)Bár hozzáteszem,én nem feküdtem be az ágyba Hannával 2-3 napra, egyszerűen csak egy idő után rájöttem, h nem fontos az óra, mikor evett utoljára,mennyi ideig falatozott, stb.De bevallom ehhez nekem is idő kellett,nem 2 hét, inkább 2 hónap. És az,h elfogadjam, nem biztos, h azért akar megint cicit, mert kevés a tejem.A mérleget,meg azt, h mennyi az adagja sztem úgy kell elfelejteni ahogy van. Nem akarom hősként beállítani magam, de volt 1 hónap amikor Hanna nem hízott(addig próbáltam valamelyest tartani a 2 óránál ne sűrűbben és 4nél ne ritkábban c. védőnői tanácsot), és mégsem nyúltam a tápszer után(jó megpróbáltam, de hálistennek okos lány,és nem kérte 1x sem),hanem igen is, ha felébredt és nem mosolygott boldogan,akkor lecsekkoltam,h pelus stb oké-e, és ha igen, akkor jött a cici.És volt, h 1-1.5 órát is cicin volt, és fél óra múlva újra.És váltogattam, 2x3x4x sokszor.Mai napig foggalmam sincs,h mennyit szopizhat egyszerre, de napi 6x tuti,és hajnalban még min. 2x.

A másik,amiről írni akartam az alvás: kár,és felesleges energiapazarlás azon agyalni, h vajon miért ébred gyakrabban,miért nem úgy alszik,mint tegnapelőtt(nyilván én is szoktam időnként,és ha 10 perc után újra kelnem kell,akkor biztosan nem mosolygok), egyszerűen el kell fogadni, h ilyen, h ez az 1-2-3 év erről szól.És higgyjétek(na ha ezt vki le tudná nekem írni helyesen azért hálás lennékKép)el, h az megvan,akkor sokkal könnyebb!

Bocs,ha hosszú és uncsi voltam!

Mino, édesek vagytok, lehet, h a héten mégsem bringázunk arra, de a péntek du nem kizárt.
Kiváncsi vagyok ki a kméti szopis tanácsadó!Kép

Kép
seriff

Lanyok!!! Ugy nez ki, mi is rendelunk a bebiboltbol es latom, hogy van szemelyes atvetel Bp-en. Megbeszelem a parommal es ha meg tudjuk oldani, akkor megoldhatjuk hogy az en nevemre vasarolok nektek is es levisszuk Kmetre. Ezen a heten es jovo het szombaton is jarunk a Maria Nagyker fele, Kecskemetre valoszinuleg 14-en vasarnap megyunk. No?

Nana, van poporazas!Kép Annyira cukin csinalja!Kép Kozben vigyorog mint a tejbetok!Kép

Dani edes a hasrapuszival!Kép De jo, hogy szivesen jar oviba!

Syg, holnap 9-re megyunk. Majd megirom mi volt.

Kati mar lassan ket oraja alszik, ilyet is reg csinalt. Pedig emlekszem anno a harom ora volt a minimum!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Ser,
higgyétek,mert a j hasonul a gy-hez.De ezt is csak azért tudom,mert minket még a fősulin is ezzekkel a jó kis magyar furfangosságokkal kábítottak!Kép

Nana,
nem tudom mi ez a kenetvétel,tőlem egyszer sem vettek,se a Temesvári,se a félegyházi doki.A streptococcus kérdésre emiatt nem tudok válaszolni.Miért vettek kenetet tőled?

Szopitéma,
csatlakozom Dórához!Ezért nem szabad itt szülni!Kép
mrege

Cukker,
valamit félreolvastál,mert a testvéremnek nem született gyereke!Legalábbis tudtommal nemKép!
mrege

Sziasztok!

Na, milyen fejlemények! Kép Dora, ez nagyon jó lenne! Kép Én örülnék neki! És Brendon felénem mentek vmikor? Miattam nem muszály, csak kérdezem.
Nagyon édes Kati! Ilyet mikor fog csinálni Zsófi? Azt nem tudom. De sztem hamariosan meglesz az 1.fogacska, mert nagyon küzd velük. Kép

Szopihoz egy utolsó gondolat: nem szabad idegeskedni rajta....ahogy Syg írta...hagyni kell, h. magától menjen....persze: evés, ivás, néha szaporítás nem árt...én az elejétől nem mérem, h. mennyit eszik...még a mai napig sűrűbben eszik Zsófi, mint 3óra....engem nem idegesít....sztem ez is ösztönös, nem szabad agyalni rajta, hagyni kell, h. minden úgy legyen, ahogy kell....a baba tudja, h. mi kell neki.

Most mennem kell....

Dani tényleg csuda édes lehet Nana! Kép Olyan jó is ez.... Kép

Mino, nagyon szépek vagytok! Andrisnak az a puszija!....Kép Kép
birolili

Mrege, sokan szültünk itt, és mégis tudunk szoptatni....KépPedig én Zsófit fél nappal születése után szopiztattam először.
birolili

Lili,
mi pénteken megyünk Pestre, és mivel a Buy Way-ben nyílt Brendon útbaesik. Hozzunk valamit?

Szopi: én tényleg nem idegeskedem rajta kezdetektől fogva, most már főleg, hogy mást is eszik, de azért ami van, azt szeretném neki odaadni. Most az bánt legjobban, hogy ma is hazajöttünk, tiszta éhes volt, boldogan kiszopizta Lili mind a két cicit, majd nagyjából fél perc múlva fele landolt a padlón. Én itt "küzdök", hogy legyen, és nem marad benne. Holnap kell hívni a kórházat, remélem kiderítettek valamit.

Mino,
nagyon aranyosak a képek. Ma voltam Hetényben Erszényesnél, próbáltam kitalálni, melyik lehet a házatok:-)

Hazafele meg közúti ellenőrzés volt, persze megállítottak, Lili alatt volt a táskában az összes papírom, és mikor látták honnan akarom előszedni, közölték, hogy akkor inkább nem, nehogy felébredjen Lili. Egyszer már volt ilyen, akkor mákom volt, mert 1,5 hónapja lejárt műszakival közlekedtemKép

Dóra,
és forog is Kata? Neki is mekkora haja lett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mino, Sbea,
a fiúknak üzenem, hogy lassan megromlik a sör, ami maradt a babataliról, azt mondtátok majd jöttök és megisszátokKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziaztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot! Ma voltunk a gyerekorvosnál, mert Nándi még kicsit mindig sárga, de szépen múlik. A múlt éjszakát nem kívánom újra, gőzöm nincs mennyit aludtam, mert összefolynak az események. Szerintem keveset, alig éltem reggelre és az utolsó szopi utűán elfelejtettem inni, meg is lett az eredmény, reggel 30ml tej összesen, pedig ekkor szokott a legtöbb lenni. Szerencsémre anyukám jött segíteni reggel és tudtam kicsit aludni, amíg ő babázott és el is altatta a picurt. Lehet, hogy az eső kavart be az éjjel?
Nándi 4230 gramm és 58 cm, nem csoda, hogy az 56-os rugik kezdenek kicsik lenni, a 62-es meg lötyög. Bodíból a 62-el kezdtünk, még jó, hogy kis méretből nem vásároltam be nagyon. 6 cm-t nőtt 3 hét alatt, nem sok az egy kicsit vagy elmérték?
Pár napja 140 ml-t evett, most visszatrtünk a 100-120 ml-re, de a székletében túl sok az emésztés nélküli anyatejcsomó, ami állítólag azért van, mert túletetem. Lehet benne valami, mert többször bukott és hányt is egyszer.
Linácska: én is sajnáltam azt a tejcsit, ami kijött, de legalább megkönnyebbült és utána el is aludt. Utólagosan szeretném, ha tudnád, hogy nagyon együtt éreztem veled, mikor a kicsi lányod problémája kiderült és szurkoltam, hogy jók legyenek az eredményei. Most anyaként meg még jobban át tudom mindenki problémáját érezni!

Mino
Te is Kazacsaynál szültél császárral, ha jól tudom. Érdekes, hogy sokan a kórházi dolgozók közül is Kazacsayhoz járnak. Vajon miért? Ennek ellenére persze a többi orvos is jó lehet, de kacsa szuper! Ez tény! A képek nagyon cukik! Az én férjem is imádja Nándit, olyan jó nézni őket együtt!

Dora
A kis Kata is nagyon aranyos! Jó nézegetni a képeket és látni, hogy hogyan fejlődnek. Hány hónapos a lánykád?

Jó lene, ha valaki újra felrakná a táblázatot az adatokkal! Időnként nem tudom követni, ki mikor született és nem szeretnék senkit megbántani azzal, hogy összekeverek valamit!

Ami tejci kérdést illeti, próbálom lazábban venni a dolgot, minden cseppnek örülök. Bevetek minden tőlem telhetőt és igyekszem minnél többet szoptatni, ha nincs más jöhet az üveg AVENT, még nem kavarta be, sőt mintha fintorogna tőle, bezzeg a cicire azonnal rácuppan!

Tegnap óta bevetettük a cumit nyugtatásra. Szinte már sajnáltam, mert olyan erővel szívta, mintha cici lenne és várná, hogy jön belőle valami. Cicin meg elaludt, ha ráraktam. amikor levettem, meg nemakart aludni, maradt a cumi. Eleinte a kezével kínáltam, de talán a cumiról könnyebb lesz leszoktatni, ha hozzászokik. Határozottan megnyugszik tőle és ha nem kéri, akkor messzi ívben köpi ki. Lassan kezdek rájönni, mikor miért sír, bár nem könnyű mindig. Eddig szerencsésnek mondhatom magam, amiért alapjába véve igen jó baba. 6-8 h-t aludtunk éjszakánként mellette az első 2 hétben, tegnapot leszámítva egyszer vagy kétszer eszik éjszkánként. Most is alszik már 4h-ja, lassan ébredni fog és megy pancsizni, amit nagyon szeret! Vízbe ér a lába és elfelejti, hogy éhes volt (egészen a törölközésig)!

Féltem, hogy semmi időm nem lesz mellette, ezért sem fogtam bele a hozzászóláshoz korábban itt a társalgóba. Azt hiszem tévedtem,igaz néha elég visszaolvasni a dolgokat és követni, hogy kivel mi van.

Még egy dologban szeretném a véleményeteket kérni. Éjszakánként többször annyira leizzadok, hogy hajat is kell szárítanom és ruhát cserélnem szopiztatás előtt. 2-3-szor éjszakánként, nappal semmi. Holnap megyek vérvételre, az orvosom vérszegénységre gondol a nagy vérveszteség miatt. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Mikor és hogyan múlt el? 3 hét után ne várjak csodát, mi! Messze vagyok a régi énemtől, fáradékony vagyok, sajna. Lesz ez még jobb is!

Nándi képeinek egy része fenn van a neten a www.nandi.atw.hu címen, de azért majd rakok fel 1-2 képet ide is!

KépKép
kattic

Sziasztok!

Kicsit eltüntem mert , kibukott a családom , mindenki lebetegedett , én meg tartottam a frontot.Husvétkor kezdtük Encsivel , utánna Domika , Apa ,most meg Encsi ujból és szegény Katát se védte meg az anyatej.Nagyon rossz volt látni ilyen elesettnek Õket , szerencsére ez ritkán van .Szegény Katácskát nagyon megviseli , még mindig porszivozzuk folyamatosan a noziját, van hogy éjszaka is arra ébred hogy nem kap levegőt.De nagyon trükközik most már , ha meghallja a porszivót akkor lehasal és teljesen ugy csinálja mintha aludna, oldalra forditja a fejét és becsukja a szemét.

Képzeljétek két hete elkezdett kuszni , és mostmár huzza maga alá szépen a lábát és inkább mászunk mint kuszunk , vasárnap este megvolt az első felülésünk is , azota nagyon sokszor csinálja .Ugy imádom olyan kis zabálni valo kis csaj.

Képek nagyon édesek a kis Manocskákrol.

Üdv itt köztünk Kattic. Mi ismerjük ám egymást,osztálytársak voltunk ált suliban .Nagyon aranyos Nándi baba . Nincs véletlen msn-etek? Jo lenne beszélgetni , mi történt Veled ez a röpke 15 év alatt???? Merre laktok?
KépKép

Nana
Hogy tellik az idő mindjárt babázni fogsz.

Kép
Kép
Kép
kecsone

Kattik,
En meg mindig izzadekonyabb vagyok mint a terhesseg elott. A szules utan pedig ejszaka neha furodtem az izzadsagban...nem tudom mitol van.
mvirag

Sziasztok,

de jó, hogy van új anyukánk, kismamánk Kép.

Mi lassan javulunk csak. Marci ma éjjel először nem volt lázas péntek óta. Milánt nem annyira viselte meg. Néha már egész jól vannak, olyankor zeng a ház tőlük.

Eszter még rendben, de jó lenne, ha megúszná. Egyébként nagyon meglódult a fejlődése pár nap alatt. Feltérdelt, ringatja magát, aztán most már kúszik, ülésből négykézlábra átfordul. A felüléshez is nagyon kevés hiányzik. És néha már a pürét is megeszi Kép. Viszont megint alig alszik Kép.

Próbálok jönni és visszaolvasni.
balim

Jó reggelt!

Kattic

Megnéztem az albumotokat, nagyon szépet csináltatok. Aranyos Nándi apucival. Olvasgattam már régebben, h mennyi tejcsid van, szerintem tuti sikerülni fog, nem olyan kevés az, amennyivel hazajöttél. Nekem két hónap után lett több. Nekünk nem sikerül a cumi, pedig inkább arra szoktatnám, mert nagyon eszi az öklét, és teljesen szétázik a keze.

Kecsóné

Jó újra látni itt téged, már hiányoltalak. Múltkor benéztem hozzád msn-en, de sajnos nem voltál. Én le vagyok maradva?? Neked 3 gyerkőcöd van? Bocsi, ha hülyeséget kérdezek. Katára és Domikára emlékeztem eddig. Kép Kata nagyon aranyos kislányos ebben a kendőben.

Dóra

Kati is biztos nagyon boldog, hogy így négykézlásbra tudott állni. Kép

Mino

Jaj, én is úgy szeretem az ilyen apás képeket. Kép

Mrege

Ne haragudj, összekevertelek Mvirággal.

Lili

Rendeltem arról a bébidressz oldalról, már be vagyok sózva, hogy visszajelezzenek. 200-300-al olcsóbb, mintha boltban venném. Nagyon szépek vannak azon az oldalon, mégegyszer köszi.

Olyan jó ez a kellemes tavaszi idő, én ezt szeretem a legjobban.

Kép

Kép
cukkermáz

Balim

Most olvasom, hogy Eszti hajlandó már enni. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Lili,
a szerencsén is sok múlik,és nekem továbbra is meggyőződésem,hogy ennél a kórháznál nagyobb szükség van rá,mint máshol.Kép
mrege

Balim,
gratula a hamihoz!Kép
Mi most kicsit az átállás nehézségeit éljük.Mintha kevesebb lenne a tejem,de nem tudom mit főzzek neki és mennyit,és mikor adjam...szóval kicsit elbizonytalanodtam.Próbálkoztam gyümivel,de nem nagy a választék.A krumpli a mai program,Kíváncsi vagyok!Kép
mrege

Jó reggelt!

Remélem mindenki megúszta az újraoltást! Kép
quill

Sziasztok,

az újak kedvéért a táblázatunk. Sokan nem vagytok még benne, szívesen frissítem az adatokat, küldjétek a profilomban lévő címre, jó? (Ha a régiek észrevesznek valami helytelent, azok is küldhetik ám!)
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
kobudo

Cukker, örülök, hogy találtál bodyt! Kép És még aki rendelt...Kép

Na most akkor mi van a rendelésekkel? Lányok nektek is jó lenne, ha Dora hozná le nekünk?

Kob, köszi a táblázatot. Kép

Quill, mi megúsztuk az újraoltást szerencsére. Kép

Balim, én is örülök, h. eszik Eszti! Zsófinak én tegnap sűrítettem, de meg is ette, úgyhogy örültem. Kép
birolili

Fagyott oltóanyagok:
most bezséltem a Pongival(pontosabban az asszisztensével,és azt mondta hogy a következő számú oltóanyag fagyott meg.Ezt be szokták írni a kiskönyvbe,így le lehet ellenőrizni:

A14CA037A
mrege

Ti beoltattátok a gyerkőcöket agyhártyagyulladás ellen?
mrege

Kobudo

Köszönjük a táblázatot.

Dóra

Te írtad, hogy rendeltél bodit arról a címről, amit Lili adott? Megérkezett már? Én még nem kaptam visszajelzést, igaz 48 óra még nem telt el.

Mrege

Mi még nem, de majd szeretném.

Kép

Kép
cukkermáz

Cukker, pentek este rendeltem, hetfon kaptam valaszlevelet, hogy nincs minden raktaron, elvileg ma kell kapnom ujra levelet toluk.

Kati bojkottalja az alvast.Kép

Kecsone, Kata nagyon szep!Kép Jol all neki a Kismamas fejkendo!Kép

Most nem tudok tobbet irni. Majd jovok.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Én is köszönöm a táblázatot. Mi Katonatelepen lakunk és Nándi 41 hét+2 napra született.

Kecsóné
Osztálytársak voltunk, ez aztán meglepetés! Kecsóné nem mond sokat, elárulnád a lánykori neved? Sajna nem tudunk interneten keresztül beszélni, pedig igazán jó lenne, sokminden történt a röpke 15 év alatt, de remélem találkozunk majd valahol nemsokára és kibeszélgetjük magunkat! Pár hét múlva szerintem már kimozdulunk Nándival a városba és vállalkozunk hosszabb utakra is, nem csak az udvarig és vissza.

Tejcsi ügyben bizakodó vagyok, tegnap óta mintha több lenne, de nem merem elkiabálni. 2 napja elkezdtem egy újabb homeós szert Ricinus Communis, nem szedek antibiotikumot és technikát is váltottam, szoptatás előtt 1 órával is fejek és Nándi így is talál benne, pedig én kicsvarom, ahogyan tudom. Lehet, hogy ez hozza meg az áttörést?

Ez az izzadás dolog nagyon zavar! Nincs ötletetek, miért van?

KépKép
kattic

Kattic, én is izzadtam sokáig szülés után. Senki sem hitte el, h. nem fázom...Kép mindig melegem volt. Most sem vagyok már olyan fázós, mint régen. A hormonok biztos.
birolili

Sziasztok!

Katic,
ha Kecsoneval osztálytársak voltatok, akkor mi meg évfolyamtársak:-) Csak én c-s voltam. Meg egyszer találkoztunk is a Bérczi Ildinél, vagyis csak láttalak, szerintem anyukáddal voltál.

Kecsone,
valamikor elmehetnénk hozzátok vételezni egy-két 74-es body-t?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Sajnos Kattic, nekem a hormonálisváltozáson kivül nincs ötletem mitől lehet az izzadás. Kép
de teljesen együttérzek, most én is úgy izzadok mint egy ló! minden egyes tekergésnél ki ver a víz!! Kép

Hát én soha nem gondoltam volna hogy ez ilyen is tud lenni, már tényleg kezdek megijedni...és az előbb is akkorát rúgot vagy nem tudom mit csinál, hogy felsikitottam (pedig én a szülést is csendben csináltam végig Kép) és teljesen leizzadtam.

Minden ismerősőm azt mondja a második baby sokkal többet és erőteljesebben mozgott, na de ennyire???

Dora,
Nekem több dolog is kellene és pofátlanságnak tartom hogy a kis listámmal terheljem a férjedet.Kép

Balim,
Gyógyitó boszorkányáldást továbbra is tartom. Kép
Szegénykék...de jó hogy már zeng a ház...akkor már lassan minden ok lesz! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Mrege, néhány oldalt,ha visszaolvasol,ott írtunk már az oltásról.

Katic, ez tök normális, én hol izzadtam,hol szétfagytam, de egyszer csak elmúlt,nincs mit tenni.Kép

Dora, volt produkció a fejlesztőknél?Kép

Kép
seriff

Seriff,

A múltkor a "vér válasz" Kép emailt megkaptad? csak mert elég butaságokat írt ki nekem a gép

Hanna kertészkedik vagy épp fiokokat rendez?

KépKép
KépKép
nana09

Ser,Ok,köszi!
Néhány kép a hétvégi kirándulásról:Kép Kép
mrege

Ser,Ok,köszi!
Néhány kép a hétvégi kirándulásról:KépKép
mrege

Megprobalok irni, mig Kati hagy. Eddig fel orat aludt.

Seriff, korai fejlesztobol reggel hivtak, hogy beteg a gyogytornasz, jovo heten hivjam oket ujabb idopontert.
Lakasugyben vannak ujabb fejlemenyek, de megfogadtam, hogy csak akkor irom meg a johirt, ha kezunkben a szerzodes (elvileg hetfon).

Nana, a ferjem nem terheled.KépNyugodtan ird meg mi kell. zdora @ externet.hu

Most el.
D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Dóra,
te szoktál Pesten babakocsival BKV-zni?
Holnap fent leszünk, be kell szaladni a Heim Pálba, mert két pecsétet lehagytak véletlen, meg onnan a Fehérvári útra fényképekért. A metró még hagyján, de szerintem a 47-es vilire nem lehet felszállni kocsival, ugye? Azt hiszem inkább kengurú lesz. Remélem Lili nem fog félni a metrón, kocsival nem akarok átmenni a városon.
Esetleg nincs kedved jönni, sétálni egy kicsit?

Mrege,
hol voltatok túrázni, hogy így elfáradt a picilány?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Regenek milyen jo dolga volt!Kép

Lina, nem szoktam BKV-zni. Egyszer utaztunk 12-es busszal, mert az alacsony padloju. A metrot nem mernem kiprobalni a mozgolepcso miatt, a magas villamos is katasztrofa. Szerintem kenguruval jobban jartok.
Sajnos holnap nem erek ra, kora delutan megyek rakszuresre, delelott meg intezzuk a adasveteli szerzodessel kapcsolatos dolgokat.

Syg, bebibolt?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Meg kell ismételnünk egy oltást. Kép Rosszat kapott Zsófi.
Amit felírt Mrege, azt a számot, megnéztem a kiskönyvet, és igen, van egy olyan számozású nekünk. De a doktornőt is felhívtam, és ő is mondta, hogy már tudja, látta a listát. Zsófi is benne van. Kép Hát ez nagyon jó, mit nen mondjak.

Tulajdonképpen mi volt ez? Nem nagyon figyeltem a híreket sem....azt gondoltam, hogy mi nem tartozunk/tartozhatunk bele....
birolili

Már elolvastam. Kép Ezt a felelőtlenséget!!!!!! Nem semmi.....
birolili

Lili nagyon sajnálom. Kép

Egy másik babás fórumról...
"Több, mint 1200 gyereknek adtak be olyan oltást, amely romlott volt. Azt mondják, ez nem betegíthet meg senkit, de meg kell ismételni. A háziorvosok szerte az országban már keresik azokat a gyerekeket, akit ilyennel oltottak.

„Amennyiben az oltóanyag nem volt megfelelő a fagyás miatt, és nem oltják be a gyerekeket, akkor a védekezőképessége az adott betegséggel szemben nem lesz megfelelő” – mondta Ócsai Lajos, az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője.

Azoknál a csecsemőket kell újraoltani, akiknek a szülei december 20. és március 31. között vették az anyagot. Akkor ugyanis a régi higanyos injekciót már nem lehetett beadni, az új pedig átmenetileg még nem volt ingyenes. Az aggódó szülők ezért 8 ezer forintért vették meg az utólag romlottnak bizonyult oltást.

„Az újraoltáshoz az oltóanyagot természetesen a cég ingyenesen biztosítja” – mondta Orosz Zoltán üzletág-igazgató.

Egy raktárban tárolják most a Belgiumból érkező kötelező oltásokat, 2 és 8 Celsius-fok között. A romlott ampullák a repülőgépes szállításkor fagytak meg. Most vizsgálják, hogy pontosan hol és mikor, hogy máskor ne adhassanak romlott oltást a kisgyerekeknek."

KépKép
KépKép
nana09

Lili nagyon sajnálom. Kép

Egy másik babás fórumról...
"Több, mint 1200 gyereknek adtak be olyan oltást, amely romlott volt. Azt mondják, ez nem betegíthet meg senkit, de meg kell ismételni. A háziorvosok szerte az országban már keresik azokat a gyerekeket, akit ilyennel oltottak.

„Amennyiben az oltóanyag nem volt megfelelő a fagyás miatt, és nem oltják be a gyerekeket, akkor a védekezőképessége az adott betegséggel szemben nem lesz megfelelő” – mondta Ócsai Lajos, az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője.

Azoknál a csecsemőket kell újraoltani, akiknek a szülei december 20. és március 31. között vették az anyagot. Akkor ugyanis a régi higanyos injekciót már nem lehetett beadni, az új pedig átmenetileg még nem volt ingyenes. Az aggódó szülők ezért 8 ezer forintért vették meg az utólag romlottnak bizonyult oltást.

„Az újraoltáshoz az oltóanyagot természetesen a cég ingyenesen biztosítja” – mondta Orosz Zoltán üzletág-igazgató.

Egy raktárban tárolják most a Belgiumból érkező kötelező oltásokat, 2 és 8 Celsius-fok között. A romlott ampullák a repülőgépes szállításkor fagytak meg. Most vizsgálják, hogy pontosan hol és mikor, hogy máskor ne adhassanak romlott oltást a kisgyerekeknek."

KépKép
KépKép
nana09

Ez akkora felelőtlenség! Szegény kicsi Zsófit megint szúrni kell....és még rajta kívül 1199-et....feleslegesen! Vagyis a szállítási hiba miatt. Kép
birolili

Sziasztok!

Nem nagyon jutok ide, lefoglal a két csajszi, meg a jó idő is kicsábít bennünket.

Lili, sajnálom Zsófi babát Kép Mi ma megyünk az első oltásra, meg Flóra pöttyeit is megnézi a doktornő.

Flóra már jól van, bár még tele van pöttyökkel, most jönnek le a száraz sebek. Nagyon vigyáz rájuk, nem vakarja őket. Szegényt nagyon megnézik az emberek. Õ nem mutatja, hogy zavarná, de nekem nagyon rossz érzés Kép Volt olyan kisfiú (idősebb a Flóránál) aki mondta milyen csúnya a kislány, az anyja meg csak bámult ugyanúgy, mint a gyereke.

Kattic,
én is ismerlek. KépMár nagy pocakkal beszélgettünk egy Széchenyi városi kis irodában. Ugyanaz a dokink.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: