szamy
2006.04.27 20:19
2006.04.28 10:08

2006.04.28 14:07
Amikor a 12 hetes UH-n voltunk, a hasival nem latszott rendesen, ezért hüvelyivel kellett megnéznie a babát, erre a férjem kimenekült. Tegnap, amikor bementem, megkérdeztem megint, hogy bejöhet-e a férjem, erre azt válaszolta, hogy csak akkor, ha most nem menekül el
Jól esett, hogy emlékszik, pedig még most látott negyedszer
Olyan megnyugtató volt
De remélem, most hogy már látta ő is a picit, és megismerte a dokit, kevésbé fog idegenkedni. Én szeretném, ha mindent együtt csinálnánk. (Bár bejelentette, hogy a 18 hetesre nem jön velem, mert a doki elmondta, hogy akkor meg fogja nézni, hogy nem nyílik-e a méhszáj, és nem akarja látni, hogy más pasi "túrkál" bennem
)
De szerintem újra fogom kezdeni, mert sajnos még mindig nem vagyok képes odafigyelni, hogy rendesen egyek.
2006.04.29 15:51
Bár szerintem ez már pszichés nálam. Nem tudom miért nem tudják olyan sikamlósabb felülettel ellátni, hogy könnyebben lecsússzon.Emellett még szedem az Utrogestant(?), ez előzmények miatt.
2006.04.29 19:26
2006.05.01 09:50
Nagyon kedves tőled, hogy itt is segítesz. Majd biztosan lesz egy csomó kérdésem, de most még fogalmam sincs, mit lehet kérdezni

Olyan jó, hogy már csak egész ritkán vagyok rosszul kajálás után. Nekem a rosszullétek ugy a 10-13 héten voltak. Aztán egyik napról a másikra elmúlt majdnem teljesen. Azért így már lényegesen jobban élvezehető a babavárás
Csak a kiságy 100e Ft, de gyönyörű
Mindenesetre azt hiszem, nem ott fogunk vásárolni, de az éves katalógusuk nagyon jó. 2006.05.02 07:36
A rendőri felvezetéstől kezdve, a kocsmás csocsózáson át minden volt
Szombaton kimentünk megint Ausztriába, megint sikerült jó cuccokat, jó áron venni.
Bár ez tényleg már "közhellyé" vált, mert mindenki ezzel riogatja az anyukákat...Nekem az a véleményem, hogy a saját gyerekét a saját anyukája ismeri a legjobban. Anno nekem is annyi ilyen "szépet" mondtak, én meg kiröhögtem magamban őket, tutira mentem, hogy az én lányomat 1 percig se kell szoktatni. És lőn....már első nap ott akart aludni, és soha egy napig nem volt hiszti v. utálat az ovi felé. Mátét szintén borítékolom már
Örülök, hogy elégedett vagy doki bácsival
2006.05.02 14:42
Nálunk az uram sporthorgászkodott a hosszú hétvégén meglehetősen nagy sikerrel. Szétfogták az agyukat, így is fogalmazhatnék
A végén már visszadobálták.
Mosolygott a nő és beszéltünk tovább. Az ott ugráló gyerekekkel is aranyos volt, és az ovi is szép úgy elsőre. Már amennyit láttam belőle. Jövő héten lesz a beiratás, még föl kell őket hívnom, mit kell vinni. Nem tudja valaki? Anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, meg még?
A végén meg már nem nagyon, pedig akkor is fáradt voltam. Az Elevitet én simán lenyeltem, de aki hajlamos, az vigyázzon, mert székrekedést tud okozni. Talán a vas miatt. Én szívtam ezzel elég sokat.
2006.05.02 19:19
2006.05.03 08:59
2006.05.04 08:24
Igyekszem nézelődni, gyűjtöm a címeket netről, hogy hova fogunk majd menni körülnézni
Csak olyan nehézkes, mert a férjemet nehéz rávenni, hogy elmenjünk nézelődni, jobban szeret otthon lenni
De majd 2 hónap múlva, ha befejeztem a melózást, egyfolytában a boltokat fogom járni 

A legnagyobb dilemmám, hogy kell-e nekünk olyan bébihordozó, ami kocsiba gyerekülés, de babakocsira is tehető.
A 12 hetes UH után legközelebb az AFP-s vérvételre kell menni, azt hiszem, a 17. héten.
Úgy nézek ki egész nap, mint aki alvajár, úgy délután 4 körül szoktam magamhoz térni
Nem egyszerű így dolgozni.
2006.05.04 09:16
2006.05.04 09:19
2006.05.04 09:56

2006.05.04 11:28
2006.05.04 13:12
Egyedül tényleg macera használni, de meg lehet oldani ha minden oda van készítve előre. Érdekes módon akkor egyszerűbb, amikor még kicsi a baba és nem akar vízből kivétel után lelépni úgy pucéran-vizesen
Egyébként mi helyhiány miatt vettük ezt a típust, Csenge még mindig belefér, bár hajmosáshoz a belefekvés már némi küzdelem árán megy. Az benne a nagyon praktikus, amikor az ember kiengedi a megfelelő hőmérsékletű vizet, lecsukja a tetejét, az nem hűl ki, míg behozza és levetkőzteti a gyereket. Kivenni meg úgy szoktuk, hogy Apa kiemeli a babát amíg én gyorsan lecsukom a tetjét és rádobom a törcsit. Ha egyedül vagyok, akkor magamhoz fogom a vizes gyereket egyik kézzel, a másikkal meg pakolok, aztán gyors pólócsere és mehet a törölközés
De szerencsére fürdésre azért hazaér Apa, eddig kb. 2-3x volt olyan hogy egyedül fürödtünk.
Mi soáig használtuk, pl. tavaly nyáron még abban tologattam sétálni is, mert a sportkocsihoz még nem tudott rendesen ülni, a mózes már meleg volt, meg ki is nőtte addigra.
2006.05.04 13:27
Betakarod és kész
Érthető volt? Saját fejlesztés, én majdnem mindig egyedül fürdetek.
De én különben a komódba süllyesztett kiskádra mondtam, hogy nekem nem szimpi. Elsőre egyébként nekem is tetszettek, aztán elkezdtem rajta gondolkodni, és hát nem ok.

2006.05.04 13:48
Betakarod és kész
De én különben a komódba süllyesztett kiskádra mondtam, hogy nekem nem szimpi. Elsőre egyébként nekem is tetszettek, aztán elkezdtem rajta gondolkodni, és hát nem ok.

2006.05.04 13:54
Betakarod és kész

2006.05.04 16:14
Egyrészt azért mert kövér vagyok, gondolom jobban meg fog viselni a teher, mint azt, aki fittebb, másrészt nagyon nem bírom elviselni a meleget nem terhesen sem, nem hiszem, hogy így babával a hasamban jobban fog menni
Harmadrészt pedig hamár megtehetem, miért ne? 

(legszívesebben már most otthon maradnék, de csak simán lustaságból
) Anyagilag jól állunk, melóhelyen megoldható a helyettesítésem, így semmi nem kényszerít, hogy tovább maradjak.
)
Sajnálok rá 30-40e Ft-ot
Az állványos megoldás nekem nagyon instabilnak tűnik, félnék, hogy felborul. A mosógépes ötlet viszont nagyon tetszik
Jó magas, felültöltős mosógépünk van, az pont jó lesz
A nagy kádba rakást nem tudom, hogy fogom csinálni, mert sarokkádunk van, és elég mély, de ezt még ráérünk kitalálni

Úgyhogy ne fejezd be az észosztást 

, lépcsőznöm szerencsére nem kell vele, kombi Astránk van, úgyhogy a hely sem probléma, bár azt nem bánnám, ha más is beférne a babakocsi mellé
2006.05.04 18:37
2006.05.04 21:11
Ott mellette van egy másik ilyen babadiszkont is. Érdemes körülnézni, mi pl. akciósan vettük a Chicco Travel Systemet a Lehel útiban, 50 ezerrel volt olcsóbb a listaárnál mert "a huzata már kifutó" és azért csak vadiúj volt...
Kiskád nem sértődött ám meg, csak megvédtem a becsületét 
2006.05.04 21:40
2006.05.05 07:43
Így hogy nincs otthon netünk nem annyira tudom követni az eseményeket, majd megpendítem már a férjemnek hog ymostmár tényleg kötessük be. 2006.05.05 13:14
2006.05.05 16:37
2006.05.08 10:03
2006.05.08 14:08
Az éjjeli roomingnak is megvan az előnye azért, ebben biztos vagyok. Viszont nekem megfelelt a "csak" nappali is, és emiatt lelkifurim is volt picit, mert nem bántam, hogy éjjelre elviszik a babákat. Tényleg kellett a pihenés, ebben igazad van. A keresztneved elárulod? Érdekel, hogy találkoztunk-e

2006.05.08 17:35
Azt hittem, megzabálom
Miksának hogy tetszik?
Nagyon bírnék már otthon lenni. 

Telefonos ügyfélszolgálaton dolgozom, de utálok telefonálni
Vagyis inkább nekem
Egy hasaló bárán hatalmas kék pelussal (nem volt más színű
), és felhúzható, és zenél
Pont rá lehet fektetni a hasamra
2006.05.08 17:51
Vannak előnyei, pl. tuti nem kap tápszert a baba, illetve nem etetik cumisüvegből a kritikus első napokban, így szerintem zökkenőmentesebb volt a szopi indítása. Viszont császár után állandóan felkelni a babaához, hát nem volt egy leányálom
Itthon legalább ideadta volna vagy elvette volna a babát szopi előtt-után a család, illetve a itthoni franciágyon nem aggódtam volna azon hogy ha véletlenül elalszunk együtt, ráfekszem vagy lelököm az ágyról mint a szűk kórházi ágyon
. Azon kívül ugye a csecsemőket nem zavarja egymás sírása, a csecsemők édesanyját viszont igen, így alvás meg pihenés nem volt egész nap, az tuti, megváltás volt hazajönni.
Végre engedte vezettetni magát, jó sokat sétált, körbejártuk nagyiéknál a kertes házat, meglátogattuk a szomszédék kutyáját is, sőt, a terasz lépcsője is nagggyon érdekes volt. Nagyon örülök ám!!2006.05.08 20:52
2006.05.09 12:46
). 9.10-től van az első turnus, 11-től a második. Én az elsőbe megyek. Kicsit korainak érzem ám én is az ilyen látogatást, főleg az én 10+3 hetemmel, de ha máskor nem nyílik rá lehetőségem, akkor most megyek.
A férjem csak a szemének hisz
PEdig már látta bennem a kislurkót.
Egyébként lehet, hogy jobb, ha éjszakára cscsemőosztályon van a pici, mert tényleg kell a pihanés, gondolom én.Ettől senki sem lesz rosszabb anyuka.
2006.05.09 13:25
És simán emlékszel ránk? Vagy hát persze ... a rövid haj miatt, vagy esetleg Miksa neve miatt?
Csak beirattuk, mert minden gyerkőcöt annak az évnek a tavaszán kell beiratni, amikor betölti a 3. évét. Miksa októberben lesz 3, akkortól jár majd. Én meg legrosszabb esetben megyek vissza dolgozni, ha letöltöttem a szabimat (nemtom mennyi, 2 hónap van szerintem biztos), legjobb esetben pedig lenne kistesó. És akkor maradok továbbra is itthon, és Miksa lehet, hogy csak fél napra menne majd oviba, feltéve, ha ő is úgy akarja.

2006.05.10 11:38
Mivel a gyógytornáról csak korának megfelelő mozgással fogják elengedni, és az nála még messze van, csak akkor leszek nyugodt, ha magától feláll és megy, szalad
Ez még odébb van, de legalább halad. Miksának szimpi az ovi? Kistesó projekt hogy áll? Embered beadta már a derekát
?
), de hypoton, izomgyenge, ezért le van maradva a mozgásfejlődése (az idős gyerekorvosok meg orthopaed orvosok ezt a típust hívják "lusta gyerek"nek).
de ezzel sajnos nincs mindenki így. Szerintem a tapasztalt anyukák sem vennék zaklatásnak, ha egy csecsemős időnként megkérdezné, hogy minden rendben van-e... 2006.05.10 15:45
2006.05.10 17:32
2006.05.10 22:43
Egyébként volt már tavaly októberben egy terhességem, csak az vetéléssel végződött, ezért már akkor is mindig a netet bújtam, és most is félig meddig hasznosnak tartom. az ilyen beszélgetések szempontjából mindenképpen.
2006.05.12 19:43
2006.05.13 12:10
Mert hát történnek ugye dolgok, de azért egy terhesség, pici baba más. Úgy veszem észre, hogy ez a többiekkel is így van már. Pedig sokszor nosztalgiázom, milyen jó volt, hogy szinte egyszerre vártuk a babákat...atyaég, mintha ma lett volna
Aztán már ovisak...
Persze a szobatisztaság a feltétel. Remélem, hogy addigra okés lesz, bár jó úton haladunk.
Asszem megmaradunk ezen a vonalon, nagyon táncos-muzikális alkat. Most hogy az rtl-en megy a bizonyos műsor, társastáncra is akarna menni. Majd meglátjuk hogyan tovább ősztől.
Ez a fulladás borzalmas lehetett, vmelyik nap Máté művelte ugyanezt csak kajával
Már előttem volt a mentő, kórház
Szörnyű érzés valóban
Nem lehet rájuk eléggé odafigyelni, és ha megvan a baj, sokszor olyan tehetetlen az ember...
Ilyenkor apuka gúnyosan hozzáteszi, hogy "na persze"
Hát valóban, nem könnyű, sőt....de millió pillanat kárpótol
Aztán rohanhatsz a csaj után!
De még így is jó olvasni a szülőotthonról, én nagyon szeretem
És ezúton is üdvözletünket küldjük Hammersberg doktor úrnak
2006.05.15 14:17
2006.05.15 18:16
Én pl. szívesen olvasnám hogy tudjam, mi vár még rám 
2006.05.16 16:53
Már csak 1,5 hetet dolgozom, nagyon várom már. Már olyan jól elképzeltem, hogy sétálgatok, vásárolgatok, főzök, takarítok meg ilyenek
Már a gondolattól is sokkal nyugodtabb vagyok (még akkor is, ha eszembe jut, hogy mennyi minden dolgom van még a melóhelyemen
)
Azt a pár napot szinte bármilyen körülmények között ki lehet bírni, csak jó kezekben legyünk
Azt hiszem, nekem sokkal fontosabb a családias hangulat, hogy merjek szólni, kérdezni, mint a hiperszuper, ultramodern berendezés. Aztán persze lehet, hogy néhány hét múlva eszembe jutnak az igények 

2006.05.19 18:22