A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Nagyon elvoltam fogalava a hetvegen. Penteken megszuletett a tesom kislanya.
Lida 3200g es 46cm. Igazi csajszi, tenyleg gyonyoru olyan lanyos. Csak meg a kepeke nem tudtam letolteni, de ha meglesz majd kuldom.
mvirag

sziazstok

virága
hatalmas garatula tesódéknak Kép a képeket várjuk

syg
Kép hát inkább még csak babnyelven dumál Kép konkrét szava nincs de minidg tudom hoyg mi a baj mikor adri "bántja" ( adri nagyon sokat gondoskodna róla csak ákinak nem mindig jön ez be pl rá adja zokniját megprobálja tisztába tenni eteti itatja ... Képa maga módján )és mondja hoyg da-da -da Kép
meg miko rkér valamait ada-ada de ez még nagyon ritkán van fura mert adri 10 hósan kezdett el konkrét szavakat mondnai pl ana apa mama ja és adrinak tudod mi volt az első szava ezen voltunk kiakadva a papagáj= papabáj hogy lehet ilyen nehéz szavat első szónak mondani Kép aztán jött az anya meg apa tisztán kimondva Kép

lili
a ma éjszaka milyen volt ? rájöttél hoyg mi a baj ?
dehoyg vagy te rossz anya ugyan már Kép ezt verdki a fejedből Kép csak rákell nézni zsófi cicára hoyg miylen szép és boldog babó Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Végre sikerült feljelentkeznem! Hónapok óta olvaslak titeket és rengeteget tanultanm tőletek! Április 13-án született meg kisfiam Nándi 4150 grammal és 52 cm-rel. Megfogadtam, hogy felrakom a szülésem történetét, ha túl leszek rajta. Akkor még azt hittem sikerül természetes módon megszülnöm, de végül császár lett!
Megpróbálom felrakni, ha sikerül, akkor többet is írok!
Katic - ez a becenevem

KépKép
kattic

Syg,
azért Lili is változik, van, hogy csak én vagyok jó neki, pl tegnap hiába akarta anyu elaltatni ugyanabban a pozícióban, ahogy én szoktam, ordított, nálam fél perc alatt elaludt. A kocsiban hiába ült hátra apa mellé, végigordította az utat, ugyanúgy, mint mikor egyedül volt hátul. Csak ugye Szláva egész éjszaka nem aludt, így ő nem tudott vezetni.
Az éjszakákon csak azért vagyok kiakadva, mert amúgy jól aludna, mindaddig még a pocak ki nem ürül. Már mindegy, hogy mennyit eszik előtte. Egyedül ma volt először, hogy 11 körül felsírt, magamhoz öleltem, három perc múlva már aludt is újra. Kajcsi után meg nehezen alszik vissza, van, hogy fél óra is kell neki. Gondoltam már rá, hogy lefekvés előtt valami folyadékot adok neki, hátha csak szomjas.

Mvirág,
Gratulálok a tesód babájához.

Lili,
a múltkor elfelejtettem válaszolni, igen, másnap már megjött Lili széke, az eredeti áron. Nagyon aranyos benne, de még kicsit elbillen egyik vagy másik oldalra.
Nálunk Lili széklete pont a hozzátáplálástól rendeződött, az 5 naponkénti helyett már van minden nap, azért még szigorúan egyszer. Látjuk, hogy mikor kakil, de nem erőlködik.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Minden nap hoz valami sikerélményt! Egy képpel is megpróbálkozom.
Íme Nándi, az én szemem fénye Kép))
Kép

KépKép
kattic

szia katic üdv itt köztünk és gratulálok a kisfiadhoz Képvárjuk a történetet Kép

csajok aki főz
mit főztök ma anniyra tanácstalan vagyok

Kép

Kép

Kép
roz23

Kezd ébredezni! 3-3,5 h alszik, 1h szopizik. kb. 100-120 ml-t naponta 5-ször, de egyik nap 140ml.t is megevett többször egymás után. A tej szaporításával küzdök, mert estefelé már nincs elég, hiába minden tea, pihenés stb. A doktornő szerint üresre kell fejni, ezért most minden etetés után még fejek az utolsó cseppig. Alig érzem a kezeimet, a mellszívót csak teli cicin tudom használni. Állítólag császárosoknál később van az áttörés, de ennyire későn? Örüljek, hogy csak kb. 60-100 ml hiányzik naponta, annyit pedig kapunk a gíűjtőből egyenlőre.
Mondanom sem kell, hogy anyatej párti vagyok, csak azt hittem sok tejcsi lesz!:-(
Van valami tuti ötletetek?

KépKép
kattic

Sziasztok,
Sajnos nálunk mindkét fiú lebetegedett Kép, Marci még mindig lázas - ötödik napja, iszonyatosan köhög, taknyos. Milánnál tegnap este kezdődött, éjjel már 39 fölötti láza volt. Most Eszti jön?

Katic,
üdv köztünk Kép, én is csaszis voltam és már a harmadik napon gyönyörűen volt tejem - mindháromszor. Úgyhogy szerintem nem ez a gond. Lányok biztos ellátnak tanáccsal: sok fejés, homeóbogyók, stb.

Bocsi a többiektől, de most nem bírok visszaolvasni, majd egyszer jövök...
balim

Hello Mindenkinek!

Lili,
rossz Anya!? Ugyan!! Sokszor még Kamillánál sem tudom, hogy mi a baja, ha éjszaka felébred sírva... Pedig lassan 4 éves.

Kattic,
üdv, írd meg Nándi születését!

Balim,
nálunk is betegek, már lassan kifelé megyünk ugyan belőle, Kamillának szerencsére nem volt láza, Emesének is csak egy napig. És iszonyúan köhögnek... Lassan itt a nyár, és rendeződnek. Nálatok nem így szokott lenni?

Virág,
gratula a babához!

Nana,
ha laza Dani foga, akkor nyomd vissza erősebben, és kemény dolgokat ne egyen pár napig. A tejfog vissza tud gyökeresedni, nekünk ezt mondta a fogorvos.

Most mennem kell, este megyünk Fábry estre kettesben...

Kép

Kép
kobudo

Szia Katic! nagyon kis gombóc Nándi bébi! Kép Szaporításra: homeobogyó: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis. Nekem nagyon bevállt. Az 5-ös hígításban kell megvenni. Nem tudom, h. szedted - e már? Most is szedem. Vannak periódusok, amikor újból szednem kell. Várjuk a szüléstörténetet. Kép

Balim, Kép nagyon sajnálom! Gyógyuljatok meg minél hamarabb. Akkor jó fáradt lehetsz....

Nana, Roz, köszönöm. nem komolyan gondoltam ám, csak mondtam....mert utálom, h. nem tudom, h. mi a baja... Kép szeretnék segíteni rajta, de nem tudok, és ez idegesít. Ma reggel is sírva ébredt....amikor mindig mosolyogva kel. Meg tiszta boldog szokott lenni. Tudom, h. a babáknak sem egyforma a napjuk.... Holnap megnézetem a doktornővel. Ma nem viszem be beteg gyerekek közé. De gondoltam frontra is, hátha az zavarja meg....nem lehet?
birolili

Lina,
bocsi,h.nem reagáltam.Gondolom észrevettétek,h.nem voltunk.Kirándultunk a Mátrában,és Egerben usziztunk.Kicsit hidegebb volt a víz,de Regének az is tetszett.
Holnap megyünk Ballószögbe!Mi a szerdai bandával tartunk,mert kisebb.Milyen volt vasárnap?Hogy tetszett?
mrege

Szia Katic!Mikor született ez a Csöppség?Üdvözöllek én is!Kép
mrege

Balim!
Van Bioptron lámpátok?Ha igen,próbáld azzal Esztit lámpázni,h.megelőzd!Mielőbbi javulást a fiúknak!
mrege

Jó reggelt!

Én is csak gyors beugrás.

Katic,
Üdv és gratulálok pici fiadhoz. Nagyon édes!!! Kép
Irgykedek nagyon Képnekem még (elméletileg) 1 hónap van a nagy találkozásig! Kép Bár én és pocak Botond most "rosszban" vagyunk Kép mert nagyon "rossz" kisfiú mostanában..

Lili,
Persze lehet rossz napja, meg ezer dolog zavarhatja, de a sikitozó sírás..sajnos nagyon jellemző tünet. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Nana,mail ment.

BAlim, sajnálom a fiúkat, és remélem,h Eszti nem esik vissza! Mert ugye meggyógyult a náthából?
Gondolom, így ezer a dolgod otthon,és nem lesz séta, mondjuk az idő sem túl szép, de hideg nincs,az előbb locsoltam meg a leándereket.

Roz, borsóleves,és tegnapi maradék husi-jaj,nem én csináltam most,hanem Anyukám-de esetleg vmi kelt tészta hozzá? Képzeld már, édes kis porontyom összetörve nem eszi meg a répát, csak ha a kezébe adom egyben-mint EszterKép!
Áki is édesen csattog a kövön?

Virág,és Panka azóta jár, vagy még azért sokszor mászik?A szegedi képen,nagyon helyesek vagytok!

Lili, lehet, h én meg túl laza vagyok, de nem biztos, h akár a füle,akár a foga miatt sír fel. Persze, ha aggódsz mindenképp mutasd meg a dokinak! A fronttal meg tudod mi van, uaz,mint a Hold, mindig minden ráfoghatóKépKépKép!

Katic, üdv itt köztünk,és gratulálunk Nándihoz! Ha lesz időd,feltétlen írd le, h zajlott a szülés!
Szaporítás=minél gyakoribb szoptatás,vagyis "minden nyikkra tedd cicire", hogy a szoptatási tanácsadókat idézzem!Hidd el, később be fog állni egy rendszer, de ez lehet,h hónapok múlva lesz csak, de sztem ez nem baj, nálunk sokáig 1 biztos pont volt,a fürdetés,a többi....

Kép
seriff

Körkérdés:

Szerintetek mit lehetne a nagyiknak készíteni a Zsófika nevében?
birolili

Katic,bocsi most olvasom,h.ápr.13-án!Kép
mrege

Csak egy pillanat... mind a kettőnek tüdőgyulladása van Kép. Kaptak gyógyszereket. Sajnos - hiába nagyobbak - nagyon nyűgösek, szörnyű. Valahogy majd csak túlleszünk rajta.

Eszter most elméletileg jól van, kigyógyult a nthából, de félek, hogy ő is elkapja... Képtelenség őket elkülöníteni.
balim

Sziasztok!

Udv, Katic, Nandi baba nagyon kis edes!Kép

Lili, sajnalom a kis Zsofit!Kép Szerintem az a rossz anya, aki nem foglalkozik a gyerekevel es nem erdekli miert sir! Tenyleg nem konnyu eltalalni, hogy mi a problema, a doki viszont ki tud zarni egy sor lehetoseget.
A babydresszes cimnek en is megorultem, rendeltem is par bodyt Katinak. Koszi!Kép
Ajandek mamaknak: esetleg egy uvegfestett klipszes kepkeret, benne Zsofi baba kedvenc kepe?
Kakilas: Katinak is ritkabban van szeklete idonkent. Egyszer az otodik napig vartam en hulye, persze sirva kakilas lett belole. Azota a harmadik nap reggelen kap Laevolac szirupot, ha nincs hatasa este glicerinkup. Azzal mindig kijon a beragadt kaki. Persze adok neki hajtosabb gyumit, de nem sok eredmennyel. Ajanlottak meg a kamillateat, naracslet is.

Seriff, Hanna csuda huncut!Kép

Nana, hogy telik az ido, hogy ilyen kozel mar Botond erkezese. Hogy erzed magad? Dani hogy van a mutet ota?

Balim, jobbulast a gyerekeknek!Kép Mesenezes, rajzolas, tarsasozas sem koti le oket?

Katam tegnap negykezlabra allt, azota gyakorolja, remelem bemutatja a tudomanyat csutortokon a korai fejlesztoknel is. Akkor kell vinnem.

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Balim!

Nagyon sajnálom! Õket is, téged is! Kép
Betegek voltak és szövödmény vagy vmi vírus?

Pont tegnap este eszembe jutottál, amikor már könyörögtem Danusnak hogy csak egy picit maradjon csöndbe...hogy hogy bírhatod te???!

2 (azért még nem nagyfiú) + 1 picilány!

Lehet hogy nem véletlen hogy ez vhogy pont tegnap este jutott eszembe?! A boszorkány vénám...

Akkor most jóboszorkányként küldök nektek gyors, gyógyitó áldást! Kép

KépKép
KépKép
nana09

lili
nálunk iyln montázsos fotókat kapnak kertben ennél nem iskel nagyobb kincs a nagyiknak Kép leglábis nálunk egy szép fotó köré virág meg egy szöveg és a mama el lesz ájulva Kép

seriff
drága lehet Hanci Kép áki nak is csattog a kis tenyere olyan édes Kép bár már egyre kevesebbet hallom mert már ugye ő is sétálva közlekedik csak ha nagyon siet valahova akkor mászik Kép ugy még azért gyorsabb Kép
végül alma leves lett krumpli püré hurka ákinak meg sült csirke mell Kép
már csak holnapra kell valmit kitallálnom Kép
ez a legnhezebb szerintem Kép

balim
kitarás Kép és sok gyógypuszi Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Szia Dora!

Kis Kata de édes lehet! Képet gyorsan! Kép

Köszönöm kérdésed én nagyon jól vagyok, csak még mindig azt nem értem hogy lehet az hogy pocakBotond egésznap csak fészkelődik, teljes átalakitást tart odabent, ami sajnos szabályosan fájdalmas,Kép mármint a hasfalam fáj és ugy érzem kettészakad.
Jó tudom ez butaság! Kép

Dani ma ment "először" oviba és anyáknapi műsort kell tanulnia. Kép Kép

Azt hiszem ez lesz életem első igazi anyáknapja!!! Hüpp-hüpp! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Lili,
nem tudom, hogy mit kapott mar eddig Zsofi, de a kecskemeti szilva bebietel nekunk bejott. Korabban pedig az eros kamillatea cukorral. Egy napig azt kapott inn, amennyit csak elfogadott, aztan jott am a kaki....

Penteken megszuletett a tesom kislanya Lida. Mar egyszer elkuldtem ezt az uzenetet, de most ugy latom, nem erkezett meg... Szoval 3200g és 46 cm, es tenyleg nagyon szep... Sajnos a tejcsi meg nem indul ,de mivel csaszaroztak, majd csak lesz az is. Egyelore mikor probaltam neki segiteni a fejesben ket csepp elotejet sikerult kipreselni vasarnapKép, szo szerint ket csepp volt. De meg ma sincs sokkal tobb.... Potlast csak akkor adnak a csajszinak ha mar uvolt, de eleg etkes a dragam... Mikor ott voltam szopi, fel ora mulva ujra felkelt, megint szopi (persze lehet, hogy csak nyugtato cumizas volt, de utana mar le sem tudtuk rakni, mert egyre jobban sirt, ugyhogy kellett kerni potlast, akkor aztan 40 g-t benyomott és megint elaludt.Szoval kikoveteli ami jar neki.
mvirag

Virág, köszi, én is gondoltam a szilvalekvárra....csak tegnap megjöt a kaki, 3nap után. Kép Meg a kamilla teára is emlékeztem. Kép Köszi. Majd ha legközelebb lesz ilyen gond, akkor szilvabébiételt kipróbáljuk. Kép
Gratulálok testvéredék babájához! Kép És mielőbbi tejcsit kívánok nekik!

Nana, én is sírni fogok majd az első ovis anyáknapján, az tuti. Kép
birolili

Seriff,
Panka jar ,de meg maszik is sokat, foleg ha Benivel jatszanak. Mostmar kersztul megy a szoban kapaszkodas nelkul. Beni is lep nehanyat kapaszkodva, es gyonyoruen maszik aminek nagyon orulok, mert mar azt hittuk kihagyj a a maszast...

Ha tejszaporitasra van tippetek en is varom a tesomnak, nem tudom mitol van hogy csak ket cseppet sikerult kipreselnunk. tekbelovellesrol pedig szo sincs, a cicije egyaltalan nem nott meg a terhesseg alatt, es most is teljesen puha.
Ti mertetek hogy mennyit szopott a baba az elso idokben?
mvirag

Sziasztok!

Mvirág,
gratulálok tesódnak!

Nana,
Leona is ezt csinálta a pociban. Állandóan ficánkolt. És tessék...most is uezt csinálja.

Dóra,
reméljük, megmutatja a fejlesztőknek új tudományát! Nemsokára mászni fog.

Balim,
sajnálom a fiúkat, kitartás! És jobbulást kívánok nekik!

Kob,
ez igen! Jó szórakozást! Mikor lesz az adás? Most csüt-ön?

Katic,
szia és gratulálok a kisfiadhoz!
Szopiprobléma: 2-3 napra összebújni és állandóan (nem 3 óránként) szopiztatni. Máshogy nem lehet sztem szaporítani, csak igény szerinti szoptatással. A rend meg majd beáll, nagyon picike még Nándi az ilyen szigorú rendszerhez.

Lina,
abból, amit leírtál, sztem nem biztos, h az éhség miatt kel fel. Okosodnak, ügyesednek és most már tudja, h te nem vagy mindig ott, ő viszont ezt szeretné. Azaz éjjel is le akarja ellenőrizni, h megvagy-e. Szopizni meg azért akar, mert akkor vagytok egymáshoz a legközelebb, ez egy különös kapcsolat, ez számára a teljes biztonság állapota. Az alvás meg a teljes bizonytalanságé (nem is tudom, hol olvastam már ezt). Ezért tök mindegy, h mit adsz neki enni nappal, ezért nem akar már elaludni anyukádnál, ezért nem tudta Szláva megnyugtatni...mert anyuci kell neki, nálad érzi magát biztonságban.
Ha minden baba csak az evés miatt ébredne fel éjjel, akkor könnyű dolgunk lenne. Gondolod, h Leona óránként megéhezik éjjel?

Roz,
azt láttam, h Adri gyurmázza rendesen a babókat. Leonát is "megbabusgatta", csak neki ez nagyon új volt. Most már nem ijedne meg annyira ő sem, mert tiltakozik a kis durvabébim (múltkor felrúgta szegény Hannát és Lillával is próbálkozottKép).
Egyébként a költözés meg sztem nem gáz, sose legyen ennél nagyobb problémám, hogy a saját házunkba költözünk és össze kell pakolnom,nem?

Kép
sygnum

Katic, Mvirág,

Tejszaporítás, tejbelövellés:

"Elégtelen tejbelövellés esetén, illetve, ha az anyának egyáltalán nincs teje az Agnus castus, illetve a Ricinus communis megoldást jelenthet. Természetesen társítani kell a megfelelő étrenddel és folyadékbevitellel. Fontos figyelembe venni, hogy a tejtermelés fokozására az alacsony hígításokat kell használni, naponta többször, az eredmény eléréséig."

Az alacsony hígítás CH5-öt jelent és naponta 4-szer 5 golyó 2-3 napig, aztán napi 2-szer 5 golyó. Itt nem szerepel az Urtica urens és a Lac caninum.
Ki kell próbálni a szereket, mert mindenkinek más szer jó, nincs általános érvényű tuti szer. Köztünk is van, akinek az urtica, van, akinek a ricinus vált be, nekem pl. a kettő együtt. Sok sikert! (szerintem a szoptatás fejben dől el, lelki béke, nyugalom kell hozzá és sokat-sokat összebújni a babával és tényleg minden nyekkre cicire tenni, ha kell sötétben, csendben, hogy semmi ne vonja el a baba figyelmét)

Kép
sygnum

sziasztok
csak gyorsan.
Úgy néz ki nem a tápival vana baj. Valszeg fogy a tejcsi. + az étvágy is nagyobb lett.
Szerintetek lehetséges?
quill

Syg,

Nekem eszembe is szokott jutni, hogy Leona pocaklakóként ilyen lehetett-e? Hisz ugye elméletileg egy csillagzat alatt születnek/született.

A dokimnak is mondtam a múltkor milyen kis "rosszcsont" pocak Botond, ő kérdezte hogy az első milyen volt, mondtam örültem ha este rúgott egy párat, kérdezte most milyen...
hát igen Dani azért alapból elég nyugi, jólkezelhető gyerek.

Le is vontuk a következtetést, miszerint összefügg a pocakban való aktivitás azzal hogy milyen lesz a kisbébi. Kép

Most örüljek vagy sírjak???

KépKép
KépKép
nana09

Syg,
hát remélem nem leszek benne a tv-ben Kép Itt lesz Kecskeméten a MűvHázban. Anya vigyáz a lányokra, előtte még elmegyünk vacsizni.

Virág,
nekem is ugyanazok az ötleteim mint Syg-nek (mármint szaporításra). Rengeteg szopi! Mindegy, hogy mennyire tűnik telinek a mell.

Kép

Kép
kobudo

Lenne egy - lehetséges hogy buta - kérdésem.

Csütörtökön amikor voltam dokinál, megint vett kenetet, mert...és fő a biztonság. Eddig szerencsére minden kenetvétel negatív eredményt hozott.

Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ilyenkor Streptococcus B-t is szűrnek? Vagy ezt nem tudhatom és nem buta kérdés ha felteszem?

Kob,
Most olvasom...de jó nektek! Szép estét! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Köszönjük szépen mindenkinek a gratulációkat!Bocs,hogy csak most írok,de még egyenlőre nem nagyon jutok gép elé.Lencike kb.3 óránként eszik illetve akkor kezdjük,aztán elhúzódik akár több,mint egy órán át is.Mert,ha sír persze hogy a cicivel vigasztalom meg,lehet hogy ezt nem kéne,de ő meg így nyugszik meg.A pelenkázással még eléggé hadilábon állunk,de már nem minden esetben ordít folyamatosan és így van ez a fürdéssel isKépMár leesett a köldökcsonkunk,úgyhogy nemsokára pancsizhatunk nagyokat,szerintem azt élvezni fogja.Az éjszakáink először nagyon rosszak voltak,mert kel akkor is 2,5-3 óránként,viszont nem mindig akart visszaaludni,így bekerült mellénk a nagyágybaKép,de azért próbálom visszarakosgatni a helyére.Egyébként nagyon kis drága,teljesen beleszerettünk,pláne mikor mosolyog és elégedettKép.Ígértem a szüléstörténetet:nekem nagyon jó élmény,legszívesebben újra átélném,pont úgy zajlott,ahogy vártam.Éjjel fél3-kor felébredtem arra,hogy 6-8 perces fájásaim vannak,de nem vészesek,úgyhogy elkezdtem méregetni és örültem meg izgultam,hogy mi lesz ebből.Reggel 6-kor szóltam a férjemnek meg anyukámnak,hogy úgy tűnik beindult a dolog,közben pedig a magzatvíz is folyni kezdett.7-kor bementünk a kórházba,megvizsgáltak és mondták,hogy délre baba lesz,én meg alig bírtam felfogni,hogy végre tényleg eljött az idő.Egy aranyos tanuló előkészített,aztán ctg-ztek,de nekem fekve nagyon rossz volt,majd a dokim alulról is megrepesztette a burkot,innentől beindultak a fájások is jobban.A vajúdást a folyosón csináltuk végig,úgy hogy kapaszkodtam anyuba meg a férjembe és fújtattam,mint ahogy elő van írva,de az tényleg segített,közben szépen tágultam,így 11 körül elkezdtük a szülést.Az az igazság hogy én tolófájásokat nem éreztem,de próbáltam minden erőmmel nyomni,közben nyomták a hasamat is meg a férjem is bíztatott,végül vákummal rásegítve megszületett Lencike és az csodálatos volt!Aztán őt elvitték,engem összevarrtak,ez sem volt vészes,majd a 3 órás pihenőt együtt töltöttük,utána meg már a baba-mama szobában folytattuk az ismerkedést,ami persze azért szintén nem volt egyszerűKép,kicsit be is sárgultunk,ami azóta szépen múlik és szerencsére a vákum helye is már majdnem teljesen eltűnt.

Most mennem kell szoptatni,a képekkel még tartozom,igyekszem azt is felrakni.

Kép Kép

Kép
dettus

sziasztok!

Dettus: nagyon jo volt olvasni rólatok és örülök, hogy ilyen csodásan sikerült a szülésed is! Mégegyszer gratulálok!! Kép A képeket meg nagyon várom! Kép

Katic: üdv köztünk, nagyon szép a kisfiad és sok örömöt kívánok hozzá!! Kép

Nana: pocakBotond... ez aranyos!!! tettszik!! Kép Kíváncsi vagyok ki az a fiucska aki ekkora edzést tart odabenn!! Kép Kép

Mvirág: gratulálok én is tesódéknak a babához!!
Nekem is a gyakorib szopiztatás segített a tejcsiszaporításban amikor nőttek Janika igényei.

Lili: sajnálom Zsófibabát! Kép

Balim: felétek meg jobbulást kívánok!!

Mi ma voltunk első oltáson, szegénykém nagyon sírt, olyan rossz volt igy látni, mert ez uj volt nekem és ugy megsajnáltam... Kép De tudom h igy egyre erősebb és védettebb lesz!! Kép
A tej ugy látszik mégsem kevés (csak azt nem tudom h akkor miért érzm mindig ugy) Janika már 5160 gramm és 58 centi, szóval 3 hét alatt 600 grammot hízott és nőtt 2 centit! Megnyugodtam. Kép

KépKép
erszényes

Köszönöm a jó tanácsokat!

Szia Virág!

Azt hiszem egy cipőben járok a tesóddal, csak egy kicsit előrébb 2 héttel. 3. napon állítólag Nándi 40 ml-t szopizott tőlem, a 4.napon 210 ml-t (akkor kezdett el kortyogni). Ezt mondták a csecsemősök este, amikor a tejet szedték össze. Gondoltom szépítik az adatokat, mivel az én fiacskám szinte végigaludta a szopizásokat, nem gond legalább haza engednek. 3. és 4. nap között 2 órán át fejtem éjszaka. Az eredmény rászáradt reggelre az edény falára. 5. nap haza engedtek minket. A 1/2 12h-es szopi után pótoltak neki és teát is kapott, mondta a csecsemős (pedig én a teát nem jelöltem be!) este 1/218h-ig be volt ájulva. Éjszaka pótolnunk kellett tápszerrel és másnap éjjel is kétszer. 3.napon felírattam az anyatejet, azóta abból pótolunk. Néha elgondolkodom, hogy 200ml-ből hogy lehetne egész nap jól lakatni, mert kb. ennyit adnak ( 4-szer kaptunk 400 ml-t a két hét alatt). Még nem volt olyan nap, hogy elég lett volna a tejcsim! :-((( A 6. napon telítődött a mellem, és a maszírozást nem mutatta meg senki, lázas voltam és falra tudtam volna mászni. Körbetelefonáltam mindenkit, mit kell tenni. Mindenki mást mondott. Meleg víz, maszírozás, gyerkőc szívta (ő volt a legjobb!). Másnap egész nap hőemelkedés, harmadnap is, ekkeor a nőgyógyász által felírt antibiotikumot elkezdtem szedni, ma fogyott el. Este újra mérem a lázat! remélem nem lesz!
Időközben elkezdtem szedni a homeó bogyót, de most hogy leírtátok hogy kell, többször kell bevenni. A tejszaporító teát is iszom, már nem is olyan szörnyű az íze! Nándi étvágya egyre nő, pár nappal ezelőtt többször 140 ml-t evett. 4.alkalommal kihányta, azt hiszem levegő maradt bent. Igyekszem nem adni neki 120 ml-nél többet, lehetőleg ciciből, mert ott nem tud mohó lenni. Ha gyorsan eszik, akkor nem kizárt, hogy visszajön.
Ha üvegből etetem, szerintetek hány ml után büfiztessem? Egyenlőre még nem kavarta meg az üveg, sőt fintorog az üvegnél, a cicire azonnal rácuppan.
A melleimet próbálom teljesen kifejni. Ha üresnek tűnik, akkor csak kézzel megy. Ha teli, akkor AVENT kézi mellszívóval gyorsan haladok. 60 ml/ 10 perc. A két mellem nem egyforma, egyikből fele annyi jön, ez normális?!
Nem adom fel, szeretném 6 hónapos koráig szoptatni vagy tejcsit adni neki, ha nem lesz inkább megveszem!
A szobatársamnak ennyire sem indult be a tejcije, az ő gyerekorvosa (férfi) tápszer párti, meggyőzte, hogy az milyen jó! Azóta szorulásos s gyerkőc + magzatvizet ivott szüléskor (császár előtt), ezért hugyúti problémái is vannak. remélem túl jutnak rajta!
Nem olyan egyszerű mindenkinek a szoptatás, de azt hiszem a piciért mindenki mindent bevállal!

KépKép
kattic

Quill,
mire gondolsz, h lehetséges-e? Hogy nő az étvágya, vagy hogy fogy a tej? Sztem mind a kettő lehetséges. A tejmennyiség csökkenhet testi-lelki megerőltetés hatására...na meg ha keveset van cicin, üvegből kap pótlást, akkor annak előbb vagy utóbb, de a tejmennyiség csökkenése lesz a végeKép, mert kevés az inger. Az étvágya meg persze, h nőhet.

Nana,
hááááát...én azt hiszem, h sírnékKép Főleg neked lesz óriási a változás, ha Dani ilyen nyugis gyerek. Kérdés, h idekint is olyan aktív lesz e Botond.

Dettus,
örülök, h szép emlékeid vannak a szülésről!
Leona is üvöltött fürdetésnél amíg bele nem tettük a nagykádba, sok vízbe.

Katic, az a baj, h már a kórházban elrontják az egészet ezzel a hülye teáztatással pl. Sztem a fejésnél fontosabb az igény szerinti szoptatás és valóban bejön, ha 2-3 napi ágyban maradsz vele és semmivel nem foglalkozol, csak vele. Ha ennyire elszánt vagy, biztos sikerülni fog!

Kob,
nem is tudtam, h itt lesz. Azért majd kukkollak a tv-ben, hátha...Most kivételesen meg fogom nézniKép

Kép
sygnum

Szijja Mindenkinek!

Már egy párszor olvasgattam az írásaitokat, tök jók.

Én június 4-re vagyok kiírva és eléggé be vagyok tojva. Félek a szüléstől, meg hogy hogyan fog viselkedni a dokim, a szülésznő. Lehet, hogy csak én vagyok parásabb az átlagosnál de nálam beindult a "zabszem akció". Normális dolog ez, hogy egy ideig tök "bátrak" vagyunk azután meg indul a félelem?
atinah

Dettus gratulálok a zsülésedhez! Így szerettem volna én is!
Gerenc problémám miatt elsőre a dokim ellene volt a normál szülésnek, de az ortopéd orvos azt mondta megpróbálhatom, ha más nem indokolja a császárt.
Elindultam Budapestre, hogy alternatív szülési lehetőségeket találjak, hátha úgy könnyebb. Végül beláttam, hogy ha lehet, akkor állítható szülőszéken szeretnék szülni és Kecskeméten is van kettő (egyik az apásban). Egyik szülésznővel beszéllgettem el erről, amikor kezdtem csalódni a pesti orvosomba. Itthon Kovács főorvoishoz jártam 10 évig, de a kora miatt már szülést nem vezet le. A barátnőm Kazacsayt ajánlotta, ő állapította meg a terhességemet. Rövisd ideig két orvoshoz jártam, Kazacsayhoz és pestre is. Direkt nem írom le a pesti orvos nevét, nagy szaktekintély, de amikor problémám volt képtelen voltam elérni, Kazacsay segített. NMindig segítőkész volt, akkor is, amikor tudta, hogy máshoz is járok (ismerőse a pesti doki is). Azt mondta van időm eldönteni hol szeretnék szülni. Amikor 3-szor sem értem el a pesti dokit és kezdtem megismerni a kecskeméti kórházat, döntöttem, maradok itt és Kazacsayt választom. A kórház rossz híre nehezítette a döntésemet, de a szülésznő és a doki rendessége meggyőzött. Nem bántam meg, egy percig se!
Mivel a természetes szüléshez ragaszkodtam, a 41.hétig húztuk itthon, akkor fektettek be. Többen megvizsgáltak és közölték, hogy ez tuti császár lesz, legfeljebb elindítják. Nagyon nehezen adják meg a császárra az engedélyt. Amikor már a 3. orvos is ezt mondta, akkor úgy döntöttem, hogy jöhet az optopéd orvos császár javaslata. Ezt a méreteim és pocim mérete miatt meg is adta, itt a végén + a baba féloldalasan feküdt bent, de 3,7kg-nál nem becsülték nagyobbra. Okozott egy kis meglepetést a 4,15kg-jával. A 40.héten az ultrahang szerint 3,3 kg-ra becsülték, erről ennyit!
A 3. napon programozott császár volt. Szerencsére korán reggel. Beöntést nem adtak, csak kúpott, pedig én szerettem volna teljesen kipucolódni, sejtettem, hogy kéásőbb nehezen fog összejönni a nagy dolog. 9h10 min-kor született Nándi és délután 1/215h-kor már ki is hozták ismerkedni. Este 10h-kor felkelltettek és mentem fürödni a nővér segítségével. A tejci dolgot leírtam, utólag hamarabb el kellett volna kezdenem masszírozni és nem ártott volna valaki, aki a fejést megmutatja az első napokban.
Az orvosommal nagyon meg voltam elégedve, semmilyen fölösleges beavatkozást nem csinált pl. nem nyitotta ki a zárt méhszájamat magzatvíz vizsgálat miatt stb. (nem mindenkinek volt ilyen szerencséje!) Amikor Nándit kihozták, minden fájdalmam elmúlt, jöhet a következő. Életet adnia legszebb dolog az életben!!!!!

KépKép
kattic

Kattic,Dettus
gratulálok!

Syg
Az persze hogy lehet, hogy nő az étvágy. a fogyásra gondoltam. Kép Ne haragudj meg, de egy kicsit mérges vok. (arra gondolok itt, hogy írod: folyamatos,sok ciciztetés) de mi van akkor ha vkinek egyszerűen nem termelődik több, a baba meg csak a teli hasat szereti? hallgassam egész nap hogy éhesen sír, ne adjak neki üvegből? Illetve akkor ha a baba nem akar szopizni? Na jó, lehet hogy én sem írtam le mindent.
tehát: már legalább 2-3 hónapja ún "szopisztrájkkal" küzdök. egyszerűen nem akar szopizni. néha jobb néha rosszabb a helyzet...persze hogy megetetem üvegből, mikor már félóra után elég volt a sírásból (utána mindig kifejtem)...
Ilyenkor mit tudok tenni?
quill

Quill,
először is: nem akartalak bántani!
De! Annyian küzdöttünk már a szopizással, sok-sok tapasztalatot gyűjtöttünk már mindannyian. Hidd el, nekem sem ment könnyen a szoptatás, kínlódtam én is kevés tejjel, sok tejjel, szopisztrájkkal. Szakember segítségét nem kellett kérnem, de ha szükség lett volna rá, akkor megteszem (szopis tanácsadóra gondolok, ehhez ők értenek a legjobban és nem a védőnők, vagy orvosok - szerintem).
Sok oka lehet annak, ha az állandó ciciztetés nem hoz eredményt. Pl. Lina Lilijénél a gégeprobléma, vagy másnál a lenőtt nyelv, vagy nem cicizett a baba az első 2 órában a szülőszobán, már a kórházban cumizavaros lett és emiatt lusta rendesen szopizni és lehetne még sorolni. Nem tehetsz róla, ha már a kórházban "elrontották", de a szenvedő alanyai sajnos Ti lesztek.
Azt meg saját tapasztalatból mondom, ha ezen agyal vki állandóan és mindenáron több tejet akar, mert úgy érzi (lehet, h nem is így van), h kevés a tej, akkor nehezebben fog menni az egész. Én is ezt csináltam, akkor higgadtam le, amikor 6 hónapos lett és elkezdtük a hozzátápit. Na azóta nincsenek tejgondok, azóta nem vettem be egy szem bogyót sem és nem foglalkoztam az egésszel. És így megy a legjobban az egész szoptatás.
Persze, h adj neki enni, ha éhes! Senki nem mondta, h ne adj. De pl. ne cumisüvegből, hanem pohárból. Persze azt is nehezen fogja elfogadni, ha a kórházban már rákapott (esetleg) a cumisüvegre.
Szopisztrájk ellen nekünk a félálomban szopizás vált be. Hogy mi állhat mögötte? Nem vagyok benne szakértő, kérdezz meg egy tanácsadót.
Amit nem értek, ha van mit kifejni, akkor a baba is tudna szopizni, csak nem akar. Hogy miért nem, erre kellene választ kapni.
Azt meg, h csökken a tej mennyisége, ha keveset van cicin a baba és hogy cumizavaros LEHET, ha cumisüvegből kap pótlást, nem én találtam ki, ezért ne rám legyél mérges, h leírtam.
És mégegyszer, nem azért mondok, írok bármit is, mert bántani akarok vele, hanem mert segíteni. Ez az én tapasztalatom, ezt olvastam, ezt hallottam másoktól, h bevált. Ha meg nem segítenek az itt kapott tanácsok, akkor hozzáértő emberhez kell fordulni és nem mérgesnek lenni, megsértődni.
Ismétlem, sem most, sem korábban nem akartalak megbántani!

Kép
sygnum

Syg
Bocsika és ne haragudj, nem rajtad akartam kitölteni a mérgemet! Kép ezt nem is neked írtam, hanem úgy egyátalán...oxi?
Nem bántottál meg. Persze hogy segíteni akarsz.
Csak nagyon soxor hallom azt hogy állandóan cicin legyen...de ha 1x nem hajlandó..és hidd el próbáltam már mindenhogy félálomban is...de semmi.
quill

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert azt hiszem, éhes lesz a lányom.
Két órát aludt rajtam, én meg olvastam. Kaptam egy könyvet, az a címe, hogy Három éves kor után már késő. Ismeritek. Szerintem egy csomó érdekes dolog van benne, amire nem is gondoltam volna, de jó alapot lehet teremteni vele a baba értelmi képességeinek kialakulásához.

Na majd még jövök...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na hazaért apa, kicsit tudok írni.

Quill,
én megértelek, én is végigcsináltam Lilivel. Én alig vártam, hogy elkezdhessem kanálból eteni, bár előtte sem aggódtam a tápin. Tényleg rossz mindenhonnan azt hallani, hogy szoptass, ha egyszer nem megy. Szerencsére a védőnő nem erölteti, azt mondta, az a fontos, hogy ami van, azt megkapja a baba. Nekünk nagyon bejött a kanállal való evés, a más ízek, Lili is élvezi, a sütőtökön kívül eddig mindent megevett.

Dettus, Katic
gratulálok még egyszer

Atinah,
ez természetes, nekem az utolsó időkben voltak olyan napjaim, amikor teljesen természetes volt, hogy szülni fogok, máskor meg el sem tudtam képzelni, hogy nekem azt végig kell élni.
De hidd el, mikor ott vagy, már minden olyan természetes, és nincs időd gondolkodni az eseményeken.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kattic: nekem is a Kazacsay volt a dokim és nála jobbat elsem tudtam volna képzelni. Kép

Atinah: nekem volt 3 nap a szülésfelkészítő után (miután előzör láttam a szülőszobát) amit végigbőgtem hogy mi lesz velünk, aztán ahogy Lina is mndta nincs idő gondolkodni. Nekem az is érdekes volt h amikor a legjobban fájt akkor telt leggyorsabban az idő, de tényleg ugy éltem meg én is mintha nem először szülnék. Kép Csodás lesz meglátod!!! Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Lányok nem tudom olvastátok-e a Strepto-s kérdésem, de ha vkinek van vmi véleménye kérem ossza meg velem. Kép

Szia Atinah!
Végre!!!! Nagyon örülök neked, már csak egyedül voltam babaváró. Mi pont egyidős terhesek vagyunk, nálunk elméletileg június 8 a NAGY NAP, de ... szerintem, sőt szerintem doki szerint is hamarabb lesz itt már vmi, de ez az első terhességemnél is így volt, a végén meg...Kép

Mikor mész először Ctg-re és Uh-ra mikor mész legközelebb? Ki a dokid?

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok

Szia Kattic és Atinah Kép

Nekem óriási szerencsém van Adrival. Õ a kezdetektől kapott tápit, mert haza 0 és 20 ml felírt mennyiséggel jöttünk haza. Hát, mondom, éheztetni nem fogom. Sokat aggódtam a tejcsin, aztán mondta a védőnő, hogy az a lényeg, h minden csepp kincset ér, szóval adjam, amennyit tudok. Miután nem aggódtam a mennyiségen, a 2. hónaptól egyre kevesebb tápit (korához mérten) fogad el Adri. Ezzel (nem aggódás) beigazolódott Syg mondása. Ja, én is császáros vagyok. Az első időkben pedig úgy volt, mint Qiullnél, hogy csak akkor aludt, ha tele volt a pocak. Nem lehetett óránként szopiztatni, mert sírt. A szerencse az, hogy ő nem szokott le a ciciről az üveg miatt, nagyon szereti a tejem. Mindig azzal kezdem az evést, nagyon szívja. Kb 15-20 percig van a kettőn, mert nekem mindig kell a kettő. Utána, ha úgy látom, h nem nyugodt, nem izgatott, akkor kap pótlást. Általában 60-at eszik meg utána. Ha igaz az, hogy kb. 160 az adagjuk, elég jól lehet a tejcsim. Én már 100-nak is nagyon örülök. Mostanában pedig, hogy már többet van ébren, akár két óránként is kap cicit. Főleg ezen is alszik el, legyen akármilyen nyűgös. Remélem, hogy tudtam nektek segíteni kezdőknek.

Mrege

Gratulálok testvéred kisbabájához, és olyan aranyos vagy, hogy így segítesz neki, ez nagy kincs.

Balim

Jobbulást kívánok a fiúknak, sejtem min mégy most keresztül. Mi használtunk itthon maszkokat, amikor Bence beteg volt. Elég jól betartotta Adrival szemben. Sokat szellőztess, és mi még sűrűn mostunk kezet is.

Lina

Adri is már kezd fogni és mindig a kacsás képetek jut eszembe. Én sokat gondolok rátok, mert ti jártok egyel előttünk. Kép Mostanában az esti fürdésnél sokat dolgozik a tusoló zsinórjával. Tisztára izgalomban van miatta. Kép A hüvelykujjával fog, a többit még nem tudja kinyitni fogáshoz.

Dóra

Gratulálok Katinak a négykézlábra álláshoz. Kép

Adrikám meg alszik, mint a bunda, én meg teljes szopi készenlétben állok már. Kép

Kép

Kép
cukkermáz

Rosszul írtam, akkor kap pótlást, ha nyűgi szopi után.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Lányok még alszanak, de már csak percek kérdése az ébredés. Én fél 6-tól fent vagyok, úgy fészkelődött mellettem Orsi, de csak egy óra múlva ébredt fel.

Atinah, Kattic üdv nektek! Kép

Nana, kenetvételhez nem tudok hozzászólni, én dokim egész terhesség alatt nem vett le semmit, azt mondta majd utána.

Kisebbik már a kezemben, jövök később...

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Sziasztok!

Egy kérdés megint.
Hol vettétek lányok az autóablakra tehető lehúzható napfényvédőt? (Kob, Syg?)
Köszi előre is.

Nana, milyen kérdésed volt? Írd le mégegyszer légyszi, mert én nem olvastam.
birolili

Lili,

www.bebibolt.hu - innen rendeltük

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Utoljára írok a szoptatásról bármilyen véleményt vagy tanácsot és nagyon kérek Mindenkit, akinek nem sikerül(t) a kizárólagos szoptatás, hogy ne sértődjön meg!

Lányok! Nem véletlenül kapjátok mindig, újra és újra ugyanazt a választ. Elhiszem, hogy rosszulesik, de sajnos nincsen más válasz arra a kérdésre, hogy "hogyan csináljak több tejet". Nincsen csodamódszer, csodaszer, csodabogyó, csodatea...Egyetlenegy valaki tud "csodát" tenni és ez a baba. A szoptatáshoz az szükséges, hogy a baba szopizzon. Rögtön az első perctől fogva. Ha ez nem ment és emiatt nem akar szopizni a baba, akkor meg olyan ember tanácsát kell kérni, akinek ebben jártassága van, tud néhány trükköt mondani, hogy hogyan lehet rávenni a babát a szopizásra és egyáltalán arra is rájön, h mi a baj.

A másik válasz a kérdésre az, hogy fogadd el, hogy ez van. Részben szopizik, részben tápi és kész.

Én -nyilván tudjátok, anyatejpárti- csak az első választ tudom mondani, mert ha van tej, akkor abból lehet eleget csinálni.Lehet, h olyan dolgokról kell lemondani érte, olyan dolgokat kell feladni érte, amit nem mindenki hajlandó. És ez az, amit mindenkinek magának kell eldönteni, hogy neki mi a fontos, hogyan találja meg a harmóniát. (Lásd Cukker, aki boldog azzal, hogy egyáltalán tudja szoptatni Adrit és minden rendben van velük, én meg uebben a helyzetben biztos lelkibeteg lennék. Nem vagyunk egyformák!)

Ennyit a szoptatásról, erről a témáról soha többet nem fogok írni.

Lili,
a bébibolttól rendeltük, osztoztunk a száll. költségen.

Nana,
nem tudom, h néznek-e automatikusan streptot (sztem orvosa válogatja), én szóltam, h szeretnék és így nézetett.

Kép
sygnum

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: