A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

ÉvaKép
Örülök, hogy rájöttélKép
Hát én igazából a megtermékenyítés idöpontját venném. Nem a pé idöpontját. Szóval a pé-d lehet reggel 8-kor, de ti este 8-kor vagytok együtt, akkor inkább az esti idöpontot venném figyelembe. Bár, ha megnézed, nem minden esetben változik a hold állása az óráknál sem, ami logikus mivel 24 óráig ugyanazt az állapotot mutatja a hold, csak attól függ mikor van a fordulópontja, vagyis mikor változik ökelme, melyik órában, a földi viszonyokhoz képest. Legalábbis én így gondolom.

Cateye,
Akkor mindent bele azon a 13. napon és környékén.

Pusszancs,
Moni
mj

ÉvaKép
Barbi eredetileg 2 címet linkelt be és az elsõhöz elég az évszámot beütni. Erre gondoltam...
ÁnyezKép
A következõ sikerülni fogKép

Puszi: Doris
doris

SziasztokKép

Hol kell néznem ezt a holdnaptáros dolgot? Sajnos az itteni hajtás miatt lemaradtam róla. Mivel nem tudom, mikor volt (vagy volt-e) pémKépKépKép, így nem is érdemes megnéznem most, igaz?

Pussz, Edit
Edith

EdithKép
Itt a link: [url=http://tycho.usno.navy.mil/vphase.html" TARGET="_top]http://tycho.usno.navy.mil/vphase.html[/url]
Ide tudod beírni a születésed dátumát ill. a fog.várható idõpontját beírva összehasonlíthatod a hold akkori alakulásátKép

doris

LányokKép
Látom, hogy mindenki nagyon "felpörgött" a holdnaptárral kapcsolatban... Nagyon klassz, és én is hiszek benne, de egy valamit nem szabad szem elõl veszítenetek amikor erre alapozzátok a babukát. Ez a naptár szervileg egészséges emberekre vonatkozik. Nálam például az elzáródott petevezetõ az egészet "érvényteleníti". Nem ünneprontásképp írom le, csak azért, hogy ezt is kalkuláljátok beKépEgyébként megnéztem a 9 évvel ezelötti terhességem vélt fogantatási idõpontját és stimmelt a dolog, de nálam kizárólag a Central Time-ban reálisKép

doris

DorisKép

Én is megnéztem, de nekem tiszta sötét a négyzetKép Lehet, hogy elszúrtam? Kép

Megnézné helyettem valaki, hátha csak én vagyok béna?Kép

1978. 02. 06. napján szúlettem. Itt nem mutatott nekem semmit.

Köszike, Edit
Edith

Éva!
Nevemnél az e-mail címem!
Ányez
anyez

Jaj nem szúlettem, hanem születtemKépKépKép

Bocsi, Edit
Edith

EdithKép
Megnéztelek, minden rendben. Nálad idén az esélyes napok: augusztus 07, augusztus 10 ill. november 06. Kép Nézd meg ezeket a dátumokat. Itt is olyan a hold amilyet Te láttál?

doris

Moni, Doris!

Köszönöm a segítségeteket.

Andy!

Igen, a tavalyi terhességemnél épp úgy állt a hold, mint a születésemnél. Bár Dorisnak igaza van, hogy ez egészséges emberekre vonatkozik, pedig nekem is magas volt az FSH-m és a prolaktin, mégis összejött. Már nem tudom mit higyjek, de azért bízom, hogy ez is segít.

Éva
Éva

Hát, köszi a biztatásokat, meg az aggodalmat is Kép úgy látom, mind jó, mind rossz kimenetelt jelezhet a maszatolás ...

Gombóc,
pihizek majd, amennyit tudok, és ma megnézetem magam rendesen UHval. Köszi a jókivánságot - lesznek vagy KÉTSZÁZAN, nem lesz egyszerü pihenni Kép

Nikie,
három éve sajnos én is úgy jártam, mint te: kb 5-6 hétig hurcoltam egy élettelent, minden jel nélkül, csoda, hogy nem kaptam vérmérgezést Kép úgyhogy most nagyon remélem, minden rendben lesz Kép

Pusz
Kangi
kangi

ÉvaKép
Persze, hogy hinni kell ebben is csak azért írtam le, mert úgy éreztem, hogy sokan túlzottan beleélték magukat a dologba pedig nem szabad szem elöl tévesztenünk, hogy például egy elzáródott petevezetõn nem juthat át a petesejt hiába megfelelõ a hold állása...Kép

doris

Sziasztok!

MONI,
én letöltöttem azt a progit, aminek a linkjét beirtad, szépen ki is csomagoltam, de itt megáll a tudományom, mivel egy kukkot nem értek/beszélek germanisül. Tudnál segiteni, hogy hogyan tudom meg a holdjaimat? Szerinted milyen esélyem van akkor, ha a másik progi szerint megfelelõ holdállásom 21-én lesz, a pé-m viszont 19-ére várható? Lehet, hogy összejön a babó? Az végülis csak 2 nap, és tudjuk, hogy ennyi idõt kibirnak a matyikák a nõi szervezetben Kép, talán egy kislány Kép még összejön belõle...

Köszi,

KnéRita
knérita

Edit

Megnéztem a Te születési dátumodra. Valóban fekete négyzet van, de alatta látszik a telehold. Én nem tudom ez mit jelent, de visszalépkedtem pár napot, és korábban még látszott a hold, de egyre kisebb mértékben, és a Te szülinapodra teljesen takarásba került valami miatt.

CatEye

Cat
Kép
cateye

EditKép
Írtam feljebb, hogy jó az amit láttálKép Nálam is telihold volt ezért alig lehet kivenni a körvonalát, de látszik. Az elõzõ beírásomnál írtam meg az idei évre a legesélyesebb napjaidatKép

doris

Anyez!
Írtam e-mailt!

Doris!
Hogy tudtad ilyen gyorsan megnézni az esélyes napokat?
Beírtál minden napot külön-külön? Vagy van ennek egyszerûbb módja is?

Éva
Éva

Lanyok!
szoval masnal is volt ilyen sotet holdacska. Akkor en sem rontottam el semmit. Csak eppen a kozeljovoben nem talaltam eselyes napokat. De azert mi is indulunk minden honapban a babaert.

Doris!
Te 9 evvel ezelott voltal terhes? Olyan regen? Es azota szeretnetek babat? Bocsi, ha esetleg olyant kerdezek, ami nem tartozik ram. Akkor felejtsd el nyugodtan.

Andi
andi28

CateyeKép
Köszike a segítséget. Ezek szerint mégis jó volt, csak én nem vettem észre semmit rajta.

DorisKép

Köszike, hogy megnézted az esélyes napjaimatKép

Már többször írtad, hogy az egyik petevez.-ed el van záródva.Kép Nem tudják átjárhatóvá tenni? Az egyik ismerõsömnek mindkettõ össze volt tapadva, és segítettek rajta.

Edit
Edith

ÉvaKép
Én az elsõ linket használtam, mert nem tudom pontosan a születési adatomat. Ha oda beírod a születési évedet akkor megláthatod, hogy milyen volt a hold akkorés ezt kell összevetned az idei év adataivalKép
Andi28Kép
Nem vagy tapintatlan, hisz itt rengeteg személyes kérdést "kibeszéltünk" már. 9 éve véletlenül lettem terhes de sajnos a baba a 14. héten elhalt ezért mûszeresen kellett befejezni a terhességemet. Utána szünet következett majd 2 éve hagytam abba a fog.gátló szedését. Azóta próbálkozunk ill. most kezdõdik majd valamikor a 16. ciklusom.

doris

Edith Kép

Ez engem is érdekel, milyen módon segítettek rajta?
Hogy tudják átjárhatóvá tenni?

Nikie
nikie

DORIS,

feljebb irtam Moninak, de Te is megnéznéd, szerinted mik az esélyeink Holdacskánk alapján? És hogyan nézted meg az esélyes napokat?

Köszi,

KnéRita
knérita

Most már én is nagyon kiváncsi lettem, csak sajnos nem tudom megnézni az én esetemben hogy alakul a hold állása. Segítene nekem ebben valaki? 1973.08.12-én születtem.
Nagyon megköszönném.

Nelli
nelli2

Knérita,
Én nem tudok németül. Az egy másik link amiröl beszélsz. Amit én írtam ide be az Doristól van, a másik pedig Nikie-töl.

Andi 28
Tudod van telihold amikor világos fehér a holdacska és van amikor nincs hold mer takarásban van, vagyis totálisan elfogy! Ekkor fekete a hold, vagyis nem látszik az égen. Úgyhogy ha "fekete" hold napján születtél akkor a pé-dnek is ekkor kellene lennie.

Tudjátok a hold az periódikusan változik. Elöször semmiböl elkezd nöni, amit úgy kell elképzelni, mint egy ilyen "(" zárójelet (ez a kiflihold) aztán lesz félhold, utána egész "o", utána pedig elkezd csökkenni, megint félholdlesz aztán kifli, csakmost másfelé mutató kifli ")" és utána fekete lesz. És kezdödik minden elöröl. Havonta, havi ciklikussággal.És, ha jók az ismereteim, akkor ez azért van mert a föld árnyéka rávetül. (Bocs ha hülyeséget mondtam elöre is.)

Üdv,
Moni
mj

NelliKép
Megnézem és írok mindjártKép
RitaKép
Megnézem a Tiédet is, csak kéne a születési éved, hónapod, napodKép
EdithKép
Az orvosom azt mondta, mikor a HSG után rákérdeztem erre, hogy csak abban az esetben kisérlik meg átjárhatóvá tenni, ha mindkettõ el van záródva mert nagy a kockázata....

doris

NikieKép

Nem tudom, mi történt pontosan. Azt hiszem, hogy az átjárhatósági vizsgálattal (amikor az anyagot a petevezetékbe juttatják) az összetapadás megszünt, a folyadék "szétfeszitette". De majd megkérdezem pontosan, jó?

Az Õ esetében a vizsgálat utáni hónapban össze is jött a babuci, azóta már 5 hónapos, és tündéri.

Holnap megírom az esetét, jó?

Edit
Edith

Ja igen, most jut eszembe, ezt nevezik újholdnak, amikor totálisan takarásban van, vagyis fekete.! Úgyhogy Andi28 ehhez az újholdhoz viszonyíts. Nem rontottál el semmit az adatok kitöltésénél, neked ezt a holdat kell figyelembe venni. Ez a természet rendje, így müxik az univerzumKép.

Üdv,
Moni
mj

Sziasztok!

Lányok, a Holdnaptárhoz:
Ezen a linken tudjátok megnézni %-ra pontosan a hold állását.
A másikon csak a képét látjátok, szerintem az nem annyira pontos.

Panka

panka

NelliKép
A legesélyesebb napjaid: augusztus 21, szept.23, okt.23 és nov.18.Kép
Igen, azt az elöbb elfelejtettem írni, hogy szerencsés esetben a HSG alatt a kontrasztanyag befecskendezésével átjárhatóvá válhat az enyhén letapadt petevezetõ. Sajna nem minden esetben....

doris

DorisKép

Igen, így már értem...Kép Az ismerõsöm akkor azt mondta, nagyon fájdalmas beavatkozás, de neki mindkettõ ilyen volt. Biztos ezért csinálták meg, ezért kockáztattak.

Azt olvastam a múltkor a Neten, hogy sokszor a torna is segíthet az összetapadás/elzáródás megszüntetésében. Ezután már érdeklõdtél? Biztos valamilye speciális gyakorlatsor lehet...

Edit
Edith

MONI Kép,
bocsika, rosszul emlékeztem! Nikie irta a német nyelvû linket, talán õ tud nekem segiteni, de végülis annyira nem lényeges.

DORIS Kép,
A születési idõm: 1970.09.17. 19.30. Ennek alapján majdnem teleholdat látok, ez eddig OK, csak azt nem tudom, hogyan keressek alkalmatos napokat, amik közelállnak a pé. várható idejéhez. Köszi!

Cupp,

KnéRita
knérita

NelliKép
Telihold elõtt 2 nappal születtél, ekkor 96%-os volt a hold. Szerintem teliholdi elõtti napokban is lehet esélyetek. Az meg ugye minden hónapban van.
Panka

panka

RitaKép
Ugyan azok az esélyes napjaid mint Nellinek. A te születésedkor is 96%-os volt a Hold, csak te telihold után 1 nappal születtél. Tehát nálad még a telihold utáni napok jöhetnek számításba.
Panka

panka

RitaKép
Esélyes napok: júl.22, aug.25, szept.19 és nov.22.Kép Én is ott nézem ahol Panka Kép Ha beírod a szül. évedet, akkor látható, hogy a Te születésed napján 95%-os volt a hold, tehát mindig azok a napok a legesélyesebbak, amikor 95%-os a holdKép Persze az a legjobb, ha ez az idõpont közel esik a pé-hezKép
EdithKép
De igen a tornán is gondolkodtam, de fontos, hogy a megfelelõ gyakorlatokat csinálja az ember és jól, mert pl. a menzit is meg lehet hozni tornával, az meg ugye nekem nem célom... Orsolynál van az Avivás könyv fénymásolás céljából de azt hiszem nem tudta lefénymásolni. Ha sikerül Neki, akkor én igényt tartok ráKép

doris

Doris,

Nagyon köszönöm.
Ez azt jelenti pl, hogy ha augusztusban 23-hoz közel esik a pé-m, akkor az jó?

Nelli
nelli2

OFF
Éva!
Emil ment!
Ányez
Anyez

DOrisKép

Nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön. És mindent meg kell próbálni, hátha épp az segítKépKép

Puszi, Edit
Edith

Lányok!
Én az Universal Time-ot szoktam nézni, Doris pedig a Central time-ot, ebbõl van az eltérés.
Az UT szerint 96%-os lesz a hold 08.21.; 08.25.; 11.18.; 11.22.
Panka

panka

EdithKép
Köszi a jókívánságotKép Egyébként fájdalmas a hsg, de nem elviselhetetlen ámKép Sient például járóbeteg ellátás keretében vizsgálták így meg, és a katéterrel együtt kellett "szambáznia" az épületek közt... Na nem lehetett egy leányálom, de ha szükséges Nálad is megcsinálni ezt a vizsgálatot, akkor a fájdalomtól való félelem ne tartson visszaKép
NelliKép Igen, akkor a legjobbKép

doris

PANKA Kép és DORIS Kép

Köszike! Most már látom én is Kép, csak az a bibi, hogy ezek a dátumok egy kicsit messze esnek a pé-im várható napjaitól. Na, mindegy, azért próbálkozunk Kép!

Megyek, mert fõnököm elkezdett dolgozni (persze akkor, mikor már hazafelé mennék), úgyhogy búcsút is veszek mára.

Pussz,

KnéRita
knérita

Nekem ez a holdnaptar nem jott be, se Universal Time-ban se Central time-ban. Kép
Gombóc
gombóc

GombócKép
Jó, hogy ezt leírtad, mielött még mindenki ebben az egy dologban bízna....KépKép Nagyon távol esett a hold szerinti idõponttól?
PankaKép Igen én a Central Time-t néztem, mert nekem (önmagamra nézve) ez jött beKép

doris

Doris, Kép
a szulinapomon (1973.07.16) telihold volt, a fogamzas majus 8 es 15 kozott volt valamikor (vannak tippjeim, de egyik se biztos Kép ), amikor szinte vegig ujhold volt (vagyis teljesen fekete).
Ugyhogy probalkozzatok nyugodtan maskor is. KépKépKép
Gombóc
gombóc

GOMBÓC Kép

Kép

Isten éltessen sokáig!

Cupp,

KnéRita
knérita

Gomboc! Boldog szulinapot!

Szerintem nekem sem jott be, bar csak futolag neztem megKép Nekem szulinmapom 1975. 03.11 11 ora, es a fogamzas pedig kb 2002. apr. 17, esteKépKépKép De lehet hogy elneztem valamitKép

Doris! En hallottam mar olyan lanyrol aki 2 elzarodott petevezetovel spontan teherbe esettKép A termeszet apro csodai...Kép

orsoly
orsoly

Koszi Moni az infot! De nagyon ugy tunik, hogy nalam sem igazan esnek egybe ezek a napok a peteeressel. Bar mivel nekem eleg rendszertelen a ciklusom, csak kb. tudtam megmondani, hogy mikor lenne alkalmam teherbe esni.

Doris! Te is nagyon megerdemelnel mar egy babacskat. Sokkal, de sokkal jobban, mint en.

Andi
andi28

GombócKép
Akkor én is nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok NektekKépKép És sok-sok ajándékot a babuka melléKépKép

doris

Koszonom szepen, de nem azert irtam am le! KépKépKép
Gombóc
gombóc

GombócKép
Megnéztem és valóban nem egyezik Nálad a holdnaptár, viszont május 27.-én pontosan olyan volt a hold mint a születésednélKép Nem lehetett esetleg egy második pé-ed...?KépKépKép Ez csak vicc voltKép Szerintem is mindannyian minden hónapban esélyesek vagyunkKépKép
Andi28Kép
Miért modasz ilyen butaságot...??? Miért érdemelném meg jobban azt a babukát mint Te vagy bármelyikünk? Ne viccelj! Tessék csak bátran beelõzni, itt nincs ám "kiérdemelõs" sorrendKépKépKép
OrsolyKép
Aranyos vagy, én is ismerek Valakit...KépKép Reméljük Nekem is sikerülKép

doris

Edelweiss, Monka, Panka,

Óriási gratula! Nagyon boldog babavárást kívánok!Kép

Edelweiss,

Légyszi írd be hozzám, hogy 26-28 napos ciklusaim vannak.
Köszi

Pusz
Alma
Alma

AlmaKép
Várj-várj mielött még elszaladnál!!!! Mi újság van Veled? Már úgy hiányoztálKép
OrsolyKép
Tényleg nem egyezik... Legközelebb ápr. 14.én álltál a születési holdadhoz...Kép
Ez is csak azt igazolja, hogy mindannyian minden hónapban esélyesek vagyunkKépKép

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: