Ancsi

te egy úgynevezett spinális(epidurális) érzéstelenítőt kaptál, amivel 12/24 óráig nem szabad mozogni. Az egy más jellegű dolog, a gerincnek másik részébe adják és másképp adagolják.
Én EDA-t kaptam, ez az a fájdalomcsillapító, amit normál szüléskor is adnak, ha kéri a kismama. a különbség számottevő: mindent érzel, csak tompábban, gyakorlatilag műtét után 3-6 órával már jössz-mész - és igen, az én gyors felépülésemnek is az volt az oka, hogy nem aludtam szülés után semennyit, de felkeltem az első adandó alkalommal és utána is jöttem-mentem.
Ehhez az EDA-hoz először beadtak egy tesztadagot, hogy megnézzék, hogyan reagál a szervezetem és csak azután kaptam a nagyobb adagot. (vicces volt, a doktorbácsi folyamatosan csipkedett alhastájékon, ellenőrizendő a hatást, nekem meg röhögni kellett

) Ja, az EDA-nál kizáró ok az alacsony vérnyomás, de folyamatosan rajta van a karodon egy vérnyomásmérő, ami percenként jelez.
Ez az eljárás így hosszabb, mint a normál spinális. Engem este 9-kor kezdtek borotválni, infúzióra és vérnyomásmérőre kapcsoltak majd átvittek a műtőbe az EDA.hoz. 23,27-kor (kb. 10 perccel a konkrét műtét megkezdése után) bújt ki Dominó és fél 1-kor már az őrzőben voltam és telefonáltam. De maga a műtét kb. 1 óra volt.
Nem tudom, hogy a Szent Imre alkalmazza-e császárnál ezt az eljárást, vagy csak a szokásos spinálist. Én áldom a sorsomat, hogy így szülhettem, tényleg óriási élmény volt - persze, hülyén hangzik, hogy valaki örül a fájdalomnak, de hát én annyira akartam érezni mindent, hogy jó volt így.
Moose

annyit írunk ezekről, hogy meg is elégeli a babócád a nagy tudományt és magától kibújik, ahogy az meg van írva
Jaj, megyek a gyógyszertárba, veszek valamit a kisfiamnak, mert nem aludtunk a kaki miatt az éjjel

hiába, lassan már minden elvemet feladom... szegény kis bogárka, annyira küzd a kakival, és az meg nem akar kijönni
Szép napot mindenkinek