Votiv!
de azt se lehet, hogy egyetlen sz..r útlevélintézés miatt szabit vegyen ki az ember, amiből igen kevés van ugyebár. miért nem váltanak már ezek a nyamvadék hivatalok és vannak nyitva pár napot csak délutántól este 8-ig?? normális helyeken már ilyen időben fogadják az embert, mert tudják, hogy mindenki melóból él.
na értettem én az iróniát, de én pl. max. azért titkoltam volna el Indi helyében, hogy 1.) minden simán menjen, ne kelljen fordításért fizetni, 2.) ne kerüljön az apa neve a születésire, így van esély útlevelet kiváltani. de közben meg ott a másik oldal, hogy ők ugye házasok, így joga van az apusnak is rajta lenni, meg szegény gyerek hadd viselje már az apja nevét, na meg szegény Indi se legyen már megesett, nem mintha ennek jelentősége lenne ma már, de hát ha már van férje.... csak ilyen esetben nem értem, hogy miért nem elég nekik valami sima fordítás a házasságiról, ill. miért nem csináltatják meg maguknak hivatalból? ennél jobban már csak azon cseszem fel magam, hogy Önkormányzat Okmányirodája pl. születési akvit kér a személyi megújításához, amit ő hivatalból lekérhetne saját magától. nem! az ügyfél előbb jópízért kérje ki, álljon sort, majd újíttassa meg a személyijét, ami alapvetően korábban is a születési akvi alapján készült.
Nem tudom hogy alakul Indi élete, ha Indiában szül, lehet, de hogy már lenne anyakönyve, meg útlevele, az fix. Csak azzal meg ha hazajön, fordíttathatja le az egészet, hogy végre kapjon gyest, meg TB ellátást... ördögi kör.

(