A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Votiv!
de ha eltitkolja az apát, akkor Indi nevére anyakönyvezik Dominót, amit gondolom ő se szeretett volna. Kép de ha végül sikerül beíratni az apát, akkor nagy gondban lesz az útlevéllel!

Zuzmó!
én írtam a tetű Önkormányzatról! és azt még nem is meséltem, hogy anyósomat elküldték, hogy itt sokan vannak, menjen másnap a Fehérvári úti Okmányirodára. anyósom elkéreckedett a melóhelyről, odaér 2-re (4-ig van ügyfélfog.idő), és elhajtották, hogy aznapra már nincs sorszám. totál kiakadt szegény. jó lenne tudni, hogy valahol lehet-e panaszt tenni ezek ellen, mert a bürokráciát és hasonlókat utálom.

ancsipancsi

Ancsi, egyébként is, vajon miért titkolta volna el???? nem érezted az iróniát soraimban?Kép
panaszt tehetsz a jegyzőnél, a főelőadónál, de ha írsz egy olvasói levelet az esetről, szívesen leközöljükKép és igazad van, disznóság, ha ügyfélfogadási időben nem fogadnak ügyfeleket! bár azt is megértem, amit Zuzi mond, hogy ha 4-ig elfogadnák a sorszámot, tán még 8-ig is ott ülnének. de ha lenne vmi köztes megoldás, pl fél 4-től nem fogadnak újakat, hiszen ha vkinek fontos az ügyintézés, ne az utolsó pillanatban essen be...

votiv 8)
votiv

Fibi! A fijjúk elmentek teniszezni, de ez abszolúte lényegtelen a mi szempontunkból Kép
Tudom, hogy a nővérem is mindenfélére használja a Den által ajánlott aloe-vera-s sprayt!

Juc! köszi a kullancs-os lapot

Vera! küldjél Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Neet!

Ügyfélkapu jó dolog ,nekem is kéne regisztráltatnom.

Bogárka!

Hogy csinálod az aláírást a vonal alá?

Juc
20170114224602

Juc, Zsan!

Jó az a honlap, sok hasznos infó van rajta!
És az mit csináljon akinek a gyerkőce még nem kapta meg az MMR oltást? Mi van, ha a gyereket megcsípi egy kullancs?Kép

Kullancscsipeszt milyet érdemes venni? Vagy milyet ne vegyek? Régen volt már erről szó és valaki írt valami nagyon vacak használhatatlan csipeszről! Melyik az?
ildi76

Ancsi!
Én úgy emlékszem, hogy régen (kb 2 éve) pénteken délután csináltattam az útlevelemet, és nem volt senki, mert akkor nem hivatalos ügyintézés van, hanem ügyelet, de sikerült elintézni, amit elakartam! Esetleg érdemes megpróbálni!

Neet!
Éppen azért szeretném majd én is beadatni Bazsónak a kullancsellenit, mert már lassan járni kezd, a babakocsiját már állva tologatja, és a kertünk eléggé őserdőszerű, ahol szerintem nagyon jól érezné magát, csak elég nagy a kullancsveszély!

Macs!
Lánykád írtó édes! És Bazsó ugyanezt csinálja/ta, mostmár 8 foggal!!! Igazi könnyek potyognak a szemembőlKép

Den!
Igazad lett!!! Bazsó ma tényleg többet aludt, háromnegyed órát!Kép

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi!

Válaszoltam a wiw-en! Hogy van Bálint?
ildi76

Votiv, Ancsi, Zuz,
és sztem még jobb lenne, ha ez le is lenne írva!!! Pl. 4-ig van ügyfélfogadás, de csak fél 4-ig adnak ki sorszámot. És nem hasraütés szerűen mennének a dolgok. Én az elmüről írnék olvasói levelet!!!!!!!!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ildi!

Panna sem kapta meg az MMR-t.Nincs összefüggés a két oltás között csak az idő rövidsége miatt mondták,hogy túl sokat kapnak a gyerekek.
Kullancs csípesz:én gyúgyszertárban vettem,nem volt sok választás egy féle volt.Meg van valami kanál is.

Juc
20170114224602

Votiv!
de azt se lehet, hogy egyetlen sz..r útlevélintézés miatt szabit vegyen ki az ember, amiből igen kevés van ugyebár. miért nem váltanak már ezek a nyamvadék hivatalok és vannak nyitva pár napot csak délutántól este 8-ig?? normális helyeken már ilyen időben fogadják az embert, mert tudják, hogy mindenki melóból él.
na értettem én az iróniát, de én pl. max. azért titkoltam volna el Indi helyében, hogy 1.) minden simán menjen, ne kelljen fordításért fizetni, 2.) ne kerüljön az apa neve a születésire, így van esély útlevelet kiváltani. de közben meg ott a másik oldal, hogy ők ugye házasok, így joga van az apusnak is rajta lenni, meg szegény gyerek hadd viselje már az apja nevét, na meg szegény Indi se legyen már megesett, nem mintha ennek jelentősége lenne ma már, de hát ha már van férje.... csak ilyen esetben nem értem, hogy miért nem elég nekik valami sima fordítás a házasságiról, ill. miért nem csináltatják meg maguknak hivatalból? ennél jobban már csak azon cseszem fel magam, hogy Önkormányzat Okmányirodája pl. születési akvit kér a személyi megújításához, amit ő hivatalból lekérhetne saját magától. nem! az ügyfél előbb jópízért kérje ki, álljon sort, majd újíttassa meg a személyijét, ami alapvetően korábban is a születési akvi alapján készült.

Nem tudom hogy alakul Indi élete, ha Indiában szül, lehet, de hogy már lenne anyakönyve, meg útlevele, az fix. Csak azzal meg ha hazajön, fordíttathatja le az egészet, hogy végre kapjon gyest, meg TB ellátást... ördögi kör. Kép(

ancsipancsi

Juc!

Köszi! Csak Timinek már beadattam 2 hónapja egy gennyes agyh.gyull. ellenit, most nem tudom, hogy jó-e, ha ezt is beadatom és akkor még ott az MMR is...!Kép
A kanálról azt olvastam, hogy nem jó, mert csak a kifejlett egyedek távolíthatók el vele!
ildi76

Ildi, sztem kérdezd meg a gyerekdokitokat!
nekem soknak tűnne 3 szuri ennyi időn belül, de ha Timi jól viseli, akkor biztos belefér.
ja és mi holnap MMRKép

Ancsi, ha "apátlannak" anyakönyvezték volna Dominót, akkor meg 2x kellett volna mindent intézni, névváltoztatást, meg hozá minden új dokumentumot, és az újabb vagyon és újabb ügyintézésKép
és én megesett volnékKép de mázlim van, mert az apja a nevére vetteKép

votiv 8)
votiv

Votiv!
és nektek is kell majd az útlevélhez az apa jelenléte? én is megesett voltam, csak az apja gyorsan a nevére vett. Kép

ancsipancsi

akit érdekel, az idén is lesz Születés Hete,
a teljes program itt:
www.szuleteshete.hu

votiv 8)
votiv

Az előbb bejött egy lódarázs!!!!!!!!!!!
és ha ez nem lenne még elég a mai napra, a szakács felmondott, a takarítónő kórházban, a dadus lelépett a sofőrrel, a pszichológusom öngyilkos lett...

és a hosszú üzenetemet, amit megírtam az előbb, B egy szempillantás alatt eltüntette...

MI JÖHET MÉG???????????????????????
cukrászda...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Én is hozzászólnék a kullancsos oltáshoz: szerintem akkor érdemes beadatni, ha fennáll a kullancs-csípés veszélye, tehát a baba mászkál zöld területen, aljnövényzetbe esetleg bebújik, vagy fáról ráeshet stb. Én beadattam V-nek (az első kettőt kapta meg eddig) mert nálunk nagyon sok a kullancs (a macskánk nyakából ma négyet szedtek ki!!!) és azt nem lehet előre tudni, hogy melyik fertőzött és melyik nem... Kép Kép

Egyébként Vince sajnos megfázott, nem tudom, hol, talán ettől a h. időtől, mert egyszer hétágra süt a nap, aztán meg jön egy hideg fuvallat és nem tudom sokszor, milyen ruhát adjak rá, hogy ne is izzadjon bele. Szóval most gyógyulgatunk gyógynövényekkel (orvosnál nem voltunk, mert sztem nem komoly annyira).

Sziasztok, Blaye
blaye

ZsanciKép A személyzeted az én cselédségemmel piál valahol és veri a blattotKép

AncsiKép A legbosszantóbb, hogy örd9gi körbe kerültünk, mert a két illetékes önkormányzat egymásra - és rám - mutigat és hallani sem akar megoldásról. Mindkettő szerint a másik a hülye. Csak hát nekünk meg nincs pénzünk és kívül kerülünk így minden törvényes keretenKép
Az indiai követségen is angolul állítanak ki minden papírt - ennyit sikerült megtudnom a titkárnőtől.

De lehetséges az, hogy egy magyar állampolgárságú csecsemőt ne anyakönyvvezzenek???

indianyo

Ancsi, Istinek tavaly június óta van útlevele, lassan le is járKép
és igen, ketten kellettünk hozzá (ehhez isKép)

és Isti ma MÁR kikészített! kitépte a földből és apró darabokra szaggatta a 6 éves majomkenyérfámat, aztán az apja gyógyszertári hajpakolását megkaparintotta, és szétkente magán mindenütt meg az egész szobában/ágyban is! végül pelenka nélkül elszaladt, és futtában, viháncolva végigpössentette a lakást...

votiv 8)
votiv

Indi, lehet, h tegnap nem vetted eszre, amit irtam (remelem, nem azert mert haragszol v vmiKép), de a jogszabaly szerint: "18. § ...(2) Ha az anyakönyvezés elhalasztását követő harminc napon belül a hiányzó adatok beszerzése nem járt eredménnyel, az anyakönyvvezető a születést, illetőleg a halálesetet a rendelkezésre álló adatokkal anyakönyvezi." tehat nem marad(hat) anyakonyvezetlenul a bebid!!!! (egyebkent sztem erdemes vegigolvasnod a teljes jogszabalyt. linket is feltettem hozza tegnapKép)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Indi,
Kép
ezek a cselédek!!!!!!!!!!!!!!!!!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

VOtiv,
a te dadusod is sztrájkol??????????én lefényképeztem, mit tettek a fiaim a lakással, csak nem tom felrakni, mert nem a mi gépünkkel operálok!!
én ma alkoholista leszek!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Ez az Isti gyerek!Kép

Csajomon csak ámulok, egyre ügyesebben pakolja egymásra a Duplo legóit.Kép
zanza

ZsanciKép

ReccaKép Ne haragudj, persze, hgoy nem vettem észre, tegnap annyira fáradt voltam, hogy a fürdést is kihagytuk, mert együtt beájultunk 6-kor az ágybaKép azt meg biztos elfelejtettem, hgyo a múltkori cingárlábú nagycsomagú Benkére reagáljak, pont ilyet látok én is itthonKép Édes kis bogarakKép

Akkor most megpróbálok visszaolvasni, amíg Dominó alszik és van még valami látható jel itt - a monitoromon most már csak sötétkéket látok, így a szmájlikat egyáltalán nem tudom értelmezni, tegnap még világoskék volt a kép... Remélem, hamar kapok egy újat, mert el is kell már kezdenem a munkát.

indianyo

ReccaKép Megvan, bár nehezen tudom elolvasni Kép
Tényleg, Votiv mondta, hgoy ilyen tortúrákon mennek végig az otthonszülők is... háááát.. akkor nem is érzem amgam már olyan elveszett báránynak. Birkának annál inkább KépKépKép
Ez alapján viszont tényleg nem szólhatnakl egy szót se, csak azt a két hetet kell még kivárnunk, és odatolni az orruk alá a törvényt- hátha nem ismerikKép Köszönöm szépen!!!

És tényleg, majd Bogárka-parkban meséld el lécci, ghoy nálatok hogy is volt ze - ha nem túl kellemetlen róla beszélni.

ZsanciKép együttérzésem - én is innék most egyet-kettőt szívesen...

Ahogy elsz új monitorom, visszaolvasom az elmúlt 2 napot gondosan és ígérem, válaszolok mindenkinek! ha mégis mkimaradna valami, kérlek szépen, tessék engem emlékezetetni - Votiv a tanúm rá hgoy én még azokra se tudok haragudni igazán jól, akikre kéne, hát még ok nélkül! GÚyhgoy csakis a figyelmetlenség/fáradtság/szórakozottsáég teszi, ha kihagyok valakit.

indianyo

Zsan, piálás jó ötletKép
közben egyre szarabbul vagyok, reggel már fájt a torkom, most meg nem látok a takonykórtólKép
persze ma meg leadás is van mégKép
hogy a Barca-Milán BL-elődöntőről ne is beszéljek!!!

votiv 8)
votiv

ja és ha még nem olvastátok, Votiv az RTL ReggelirőlKép
http://www.vasarnapihirek.hu/?page=14

votiv 8)
votiv

Votiv

a házipálesz minden bacit kinyír Kép Kép Kép
macskanyu

És miután elolvastam a cikked, nem is csodálom, hogy ekkora dózis rtl-klub után legyengült az immunrendszered...Kép
macskanyu

Macs Kép
Gyerkőc nagyon édes! Kép Mekkorát nőtt mióta utoljára láttam! Az emberevés pedig a kedvenc foglalatosságuk, lesz még rosszabb Kép

Votiv Kép
Látom Isti megjelölte a területét Kép Bulást Neked! Cikked rulez, mint mindig Kép

Fibi Kép
Mi van Bálintod sebével?

Kép
Kép
denizsa

No, újítottak nekem egy monitort a srácok - ez is régi, csak nem annyira, mint az előző volt.

AncsiKép Akkor mégis jobb, ha leánynya leszek az útlevél szempontjából.. erre nem is gondoltam! Bár azzal meg majd vízumot lesz nehéz kapnunk.. de ráérek akkor vacakolni vele. Köszi, hogy szóltál, ilyenekre én rémálmaimban se gondolok magamtól.

FibiKép Kimaradt nekem, mi a baj Bálintoddal? Milyen seb?

ZuzmóKép Votiv Kép Jobban vagytok már?

IldiKép Ha jól emlékszem a te lábad fádogált, hogy van most?

DenizsaKép Igen, visszatérve a pelusokra, nagyon jó kis fenékre kerültKép Még egyszer kösziKép

indianyo

Kérek szépen egy kis segítséget: mi a neve a 2 hónapos oltáshoz kivezető homeobigyónak? Holnap megy az egyik kismamiismerősöm és megpróbálja beszerezni, de a gyógyszerész így nem tudja, csak név alapján.

indianyo

Indi, Remedia DPT 30. de ha ráér még, majd odaadom a mi maradékunkatKép

Macs, DeniKép

votiv 8)
votiv

VotivKép nekem ráér majdKép neki nem úgyhogy megvesziKép jobban vagy?

indianyo

Indi!

Aranyos vagy hogy emlékszel! Derekam, lábam még mindig változóan van! És neked rendbejött a lábujjad?

Votiv!

Igen, azt tettem...felhívtam dokinénit! Szerinte MMR-rel együtt beadható a kullancsoltás egyik fele! Hát...az MMR-től is frászt kapok, nemhogy a kettő együtt!
Egyébként nem tudod véletlenül az MMR oltás kivezető szerének a nevét?

ILdi
ildi76

Votiv,
ez az első linked, amit elolvasok. Kép A blikkes sztoris sztáros sorokat valahogy át szoktam ugrani. A cikk stílusa tetszik. Kép A tartalma se rossz. Annyit fűznék csak hozzá, hogy nekem bejön Kicsivalkópalkó vicceskedése, legalább nem egy sótlan pofa. Meg emlékeztet valakire, aki nagyon nagy jót tett velem egyszer (nevezetesen az életemet mentette meg, ha kissé átvitten is), szal be vagyok folyásolva rendesen a hasonlóság miatt. Kép
Én a megasztár és egyéb műsorokat utálom hasonló okok miatt: van némi műsor, és 6000 reklám, hogy küldj esemest és tiéd a világ... az a pár perc jó, amíg valaki énekel, aztán jön negyedóra agyzsibbasztás. (Bocsi a rajongóktól.) By the way, vége már? Magdi nyert?
Én a régi Reggelit szerettem, a régi szereplőkkel (Régi Stohl és Régi Alföldi és Ábel A.) és a régi zene, ami tényleg feldobta a reggeket. Ezt sajnos megint sikerült elkúrni. De mivel 3 adónk van, én beérem ennyivel. Vagy egyszerűen megnyomom az OFF gombot. Kép
neet
neet

Macs,
a kisvámpírok már csak ilyenek. Kép

Égésre meg Fenistil. Meg csípésre. Pl szúnyog/pók/darázs.
neet
neet

Ildi, a neve Remedia MMR 30Kép

Neet, még 3 hét van hátra a MegábólKép de Magdi még versenyben van!Kép és köszi, hogy elolvastálKép

Indi, köszi a kérdést, per pill épp kakukkfűteát szürcsölgetek, de már összefolynak a szemem előtt a betűk. mi lesz, ha Isti belázasodik a szuritól? nemá, hogy mos' meg miattam kelljen elhalasztani az oltásátKép

votiv 8)
votiv

Juc!
Profilban tudsz beállítani aláírást Kép engem meg az érdekelne, hogy formázni, hogy kell (szín, nagyság, ilyesmi), mert az nekem nem sikerült...

Ma voltunk nyílt napon az oviban, nagyon izgi volt, most már mégjobban tetszik, Petra is nagyon élvezte. Vezetőnéni infoja: max 10 gyereket vesznek fel Kép....és a beíratkozásra kifejezetten kérték, hogy vigyük a csemetét is, gondolom jól lemeozzák majd Kép

Na megyek SZF Kép

És akit érdekelnek a PO bodyk dobjon mélt!!! Kép

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Jo estét!

Ma megjártuk Gödöt, életemben elöször vezettem egyedül oda (meg visszaKép), Bálinttal kettesbenKép És nem ütöttünk el senkitKép B kb 2 ora hosszáig homokozott a dumaparti játszon, amig mi diskuráltunkKép Barbarát valszeg legközelebb a Szent Imrében látom viszontKép

Köszönöm Mindenkinek a tanásokat a sebbel kapcs.

Deni,
aloe vera spray-nk van is itthon, hugomtol kaptamKép hogy mé' nem jutott nekem is eszembe?!Kép KösziiiKép

Indi,
B megégette a kávéfözö lapján az ujjacskáját, innen a sebKép Apja vigyázott ráKép

Zuz,
igen, sogornöm már csak ilyen, a hosszu vajudásomra is volt vmi véleménye, de már nem emlékszem pontosan... addigra kicsit kiismertem öt, és az egyik fülemen be, másikon kiKép

Kisün,
köszi a jobbulásos hsz-tKép Ahogy elindultunk itthonrol, már nem folyt az orraKép mikor hazaértünk, megint törölgette a noziját. Kire ütött ez a gyerek?Kép

Macs,
kösziKép Fotligettel mizujs?Kép

KépKép
fibi

Ildi!

MMR az 15 hósan kapják most?Vagy 18?
Mert Panna pont akkor kapná a 2.kullancsosat amikor a 15 hóst és nem tudom már,hogy az új oltásirend szerint melyik mikor van.

Na most azt mondjátok meg nekem,hogy a családi pótlék ugye nem számít bele a bruttó havi jövedelmembe?

Jucus
20170114224602

Bogárka!

Köszi,de a te kérdésedre nem tudok sajnos válaszolniKép
20170114224602

Juc, szétszedték, 15 és 18 hósan is kapják. Dokit kérdezd ki, hátha tud okosat mondani.Kép
zanza

Johi,
rendelésem megkaptad?

Zanza,
linket olvastad, amit Neked felraktam?Kép

KépKép
fibi

Zanza!

Na rákeresek én erre az új oltásra!Kép
20170114224602

KépKép
fibi

NA megtaláltam az új oltásirendet és 15 hósan adják az MMR-t:
http://www.hazipatika.com/articles/Uj_oltasi_rendszer?aid=20051111154236

Ildi!

Kivezetőt felezzük?
20170114224602

Engem is érdekelne, h a csp bele számít e a bruttó jövedelembe!! Mert, ha igen, az nagyon IGAZSÁGTALAN lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Votiv,
én még nem olvastam, de fogom...ma agyhalott vagyok, így esélytelen...

Juc,
Neet Esztije két részletben kapta, az új szerint. Pedig a régivel kezdte. Első részlet 15 hósan, második 18 hósan. Ugye jól emlkészem, Neet???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ezt még délelőtt írtam csak elszállt...

Neet: Figyeljétek azért Marcipánt mert a barátom kutyuja is összeszedett a Duna parton egy-két kullancsot és majdnem feldobta a pacskert tőle Kép Egy csomó oltásra kellett vinniük meg belázasodott stb, de már jól van. Szóval a kutyákra is veszélyes a kullancs!

Indi: bakker ez a hivatal??????
Votiv, gondolod ilyen drága a honosítás?? A bném Cipruson ment férjhez és aztán a honosítattás 30ezer forint volt. Bár igaz az angolról magyarra volt... Azt kellene velük lebótolni, hogy Indi lefordítja helyettük, ők meg csak ráteszik a hülye pecsétjüket és így fél árat kellene csak fizetni Kép

Cory:
napszúrás. Nekem volt gyerekkoromba és nagyon gááázos volt Kép Bár én egy egész napos strandolás után kaptam, és a vízben ugye jobban érnek a napsugarak. A fejfájás, hányás, szédülés, émelygés mind erre mutatnak. Besötétített szobában kellett lennem, ágynyugalom, és csak traubival maradt bennem a gyógyszer. Amúgy mindent kihánytam, már a saját nyálamat öklendeztem vissza...szóval írtó gáz dolog! Tessék vigyázni a dedekre!

Rylie
rylie

Én is szeretnék MMR kivezetőt...bár már kaptam Gigitől, de B-nek is kivezetném. Úgyhogy harmadolhatnánk. Elég bogyó van benne!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

A kullancs okozta agyvelőgyulladás elleni védőoltásrol:

Ezt a vírusbetegséget elsősorban kullancs terjeszti, de a kórokozó megtalálható rágcsálókban, rovarevő kisemlősökben és a fertőzött tehén és kecske tejében is. A fertőzés leggyakrabban tünetmentes marad, és így is életre szóló védettséget ad. Ha a betegség kialakul, két fázisban zajlik le. Az elsőben influenzaszerű tünetek jelennek meg a fertőzést követő 7.-14. napon, majd néhány nap alatt rendeződve - az esetek egyharmadában - véget is ér. Amennyiben kialakul a második heveny szakasz, akkor jelentkezhetnek az agyvelőgyulladásra jellemző tünetek. A betegség legsúlyosabb formája halálos is lehet, de itt meg kell említenünk, hogy hazánkban ez rendkívül ritka esetben fordult elő, és majdnem mindig (9/10 részben) felnőtt férfi betegeknél. Magyarországon az esetek száma jelentős csökkenést mutat. 1997-ben mindössze 99 esetet jelentettek, és az érintettek 85 %-a felnőtt volt. A betegség lefolyása is megszelídült, a prognózis általában kedvező. Maradandó szövődményekre nem kell számítani.

Fertőzött kullancsok az ország legnagyobb részén előfordulnak. A betegség kialakulása közel sem olyan gyakori, mint az a köztudatban él. A fertőzött területeken is csak minden kilencszázadik kullancs fertőzött, és a velük való találkozás esetén sem feltétlenül alakul ki betegség. A kullancsnak megfelelő időt kell a bőrben töltenie ahhoz, hogy a fertőzéshez elegendő mennyiségű vírus jusson a szervezetbe. Fertőzés esetén az immunrendszer gyakran teljesen észrevétlenül semmisíti meg a betolakodókat, ezzel életreszóló védelmet szerezve.

Az oltóanyag, élő, legyengített vírusokat tartalmaz, és három oltásból áll. Újraoltásra háromévente van szükség.

A befecskendezés helyén bőrpír, duzzanat, és fájdalom léphet fel. Általános reakcióként levertség, hányinger, hányás, izom- és izületi fájdalmak, hőemelkedés, fejfájás, tarkófájdalmak figyelhetők meg. Szövődményes esetben különböző súlyosságú idegrendszeri gyulladás alakulhat ki, ritkán tapasztalni enyhébb lefolyású agyvelőgyulladást, esetenként szövődményes formában.

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: