A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hencsi,
Ajsa mennyi idős pontosan?
Neked mit mond a gyerekorvos? Kinövi?
Vendég

Mi már készülünk a nyárra:
KépKép
Kép
Vendég

Jó estét!Kép

Hát ne semmi mennyit írtok, csak nagyjából olvastam visszaKép

Képek mind szupik, nagyo édesek!!!!Kép
Köszönöm a sok jobbulás kívánást, már jól vagyok.
Lehet csak gyomorrontás voltKép
Ma már Kuháékkal csavarogtunk.

Tényleg Kuha dobj el autós képetKép
Olyan édi volt Gergő és LíviKép

Délutánra kidőltek már nagyon.Kép

Lányok!

Most már egyre több picike pötty van és egy két nagyobb is Lívi testén.
Szerintetek mi lehet????

Milyen a melegkiütés és milyen ha bárány vagy rózsahímlő?????

Segítsetek!

Ha még több lesz holnapra sietünk a dokihoz!!!

Mindenkinek szép estét!Kép

Puszi

Mea és Lívi

Mea
mea

Mea,
ha a pl a könyökhajlatban, nyakánál, térdhajlatban van több pici kiütés, akkor az a melegtől van. Rózsahimlő ellen kaptak oltást, nem? Szóval az kizárva.
Nem kapott vmilyen új kaját, gyümölcsöt?
Vendég

Dóri!
A padlófűtést egy migrénes borult pillanatomban én írtam Kép/Kép.

Az előbb hánytam a kocsiban zacskóba, húú de nyomorultul voltam. Kép Most már múlik.
Megyek Bendegúzt fektetni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Mea!
Én holnap reggel az orvossal kezdeném (ha nem ma!).

Tünde!
tetszik Zita szerelése! Kép Hányas méret, 74/80? Mi csak bodyban meg napozóban nyomtuk a kertben.
Vendég

Tünde!Kép

hát már 2 hete a sima tejpépet, de uyge elvileg nem tejallergiás a bőrgyógyász szerint.
Az eddigi csúnya érdes foltok már szépek a krémtől de most meg ezek a pöttyök jöttek ki napról napra több.
Van köztük picike a többi meg olyan mint a szúnyogcsípés!!Kép
De nem az.

A natól sem lehet mert a ruha alatti részeken is van, hasán, karján leginkább meg 2 nagy az arcánKép

Más új kaját nem kapott, direkt nem is adtam neki sem joghurtot, sem udingot semmit mert még várok 1 hót, hiába hogy nem allergiás elileg.

Kezdek megint aggódniKép

Mea
mea

Ja és egyáltalán nem a hajlatokban vannak hanem has,kar arc

Mea
mea

DóriKép

Ennyire sűrgős szerinted????
Nagy baj lehet??????
A bárányhímlő az milyne Lányok??

Mea
mea

Márti!
Kép zseniálisan találó
migrén Kép nekem magától elmúlt szerencsére a fejfájásom (vagy az itteni vuduknak köszönhetően Kép). Nekem 6-7 éve nagyon kemény migrénjeim voltak, és Imigrant kellett szedjek, az hatott. Lekopogom mára ilyenek nincsenek már nagyon régóta. Állítom a rendeződött életem miatt. Most ne hogy azt hidd ezzel azt akarom mondani, hogy a Te életed nem rendezett!!! KépKép De tudom, hogy az enyém akkor nagyon kusza volt és szinte biztos, hogy ez volt az oka.
Vendég

Mea!
Isten ments, hogy ijesztgesselek! Kép De ahogy leírod simán lehet egy frankó bárányhimlő Kép vagy egyéb nyalánkság. Én már felhívtam volna a dokit az biztos. Gergőnek volt bárányhimlője, és sajnos nekem is ezáltal, mert gyerekkoromban nem kaptam el. Kép gyerekek hamar túlvannak rajta szerencsére, minket, felnőtteket visel meg rohadtul. Testén, mindenütt piros pöttyök és viszket nagyon. Eleinte 1-2 db, aztán sokasodnak sajnos. Jókedvű, nem lázas?
Vendég

Ppanna, mi ugyan így voltunk sokáig...nálunk nem használt az esti "beetetés" mert aztán jöttek a fogak és az ébredések megmaradtak, csak nem adtam olyan sűrűn szopit. De lehet hogy nektek beválik...nekem a dokinéni azt tanácsolta (mivel estére Tüncsi nagyon hulla volt és hamar elaludt a szopin), hogy a fürcsi előtt 1/2 - 3/4 órával etessem meg (lehet főzelék is), majd este lefekvés előtt rászopizik, és az elég kell legyen reggelig.

Ayse, Nekünk Tüncsinél ugyanez van csak neki a feje viszket...sehol máshol nem vakarja...és mégis az...ott jön elő, ahol sérülékenyebb a bőrfelület...nekünk a tűzfolt az. Bár nem emlékszem, hogy ti még csak szopiztok, vagy eszik mást is a baba? Miket?

Na Tüncsi alszik, megyek én is...

Jó éjt mindenkinek!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Davallia!
KépKépKép ilyen van? Közveszélyes állat mindkettő. Na ez az! Hogy jelents fel egy ilyet ezek után, ha a haverja egy rendőr.. Kép Férjed mit szól??
Vendég

Dóri Kép!
Én is vizsgáztatok és én is jóindulatú vagyok. De ismerem a gittegyletet.

ayse

Tünde Kép!

Néha a térdhajlatában és a csuklóján is van. Biztos, hogy viszket neki, azért vakarja.

ayse

Tünde Kép!
Hát ez eszméletlen jó cucc!!!
És aaaaaaaaanyira szép Zita arca!!!

ayse

Davallia!

HátKépKépKépKép
Ez is szörnyűűűűűű.Kép

Dóri!Kép

Nem vakarja és jó kedvűKép
Remélem nem bárányhímlő vagy ilyesmiKépKépKép
Mert ma voltunk Gergőéknél isKép
e szerintem nem az mert nem viszket neki
Az egyből viszket vagyk később????

Naptól nem lehet hogy esetleg érzékeny rá????

Mea
mea

Mea,
ha azóta van, amióta nem HA-s tápit eszik, akkor tényleg mutasd meg a dokinak, és térjetek vissza a HA-ra!
Nálunk ue volt. KépKép
Bárányhimlőt nem tudom, milyen.
Ha evés után jön ki, akár már közben is, akkor tuti a tápitól van.
Vendég

Viki,Peti nagyon nagyott nőtt 20oldal óta és nagyobb kópé mint valaha!irtó helyes gyerek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Prüntyi Kép!
Andris még csak szopik. Egy időre elment a kedvem az etetéstől, majd a jövő héten újra megpróbáljuk.

Mea Kép!
A bárányhimlő vízzel telt hólyagocskákkal jár (azt nem tudom, hogy a kiütés megjelenése után mennyivel lesz vízzel teli). De azt biztos észrevennéd, hogy viszket. Láza nincs? (bárányhimlő másik tünete)

Davallia Kép!
Ez borzasztóKépKépKépKépKépKép
És miért pont Téged pécézett ki magának? Mindenkit zavar, nem? Vagy csak Te mertél szólni? És honnan tudtad meg? Ez hiányos jogi ismeretim tükrében még bűntetőfeljelentést is vonhat maga után (életveszélyes fenyegetés). Család mit mond?

Sildike Kép!
Bazsika bűnbánó arcocskája mögött az nem egy kávé-növény? Nekem van, de nem tudom, hogyan kéne felpendíteni. Arra már rájöttem, hogy az erős napot utálja.

Lányok! Ne mondjátok, hogy most meg a Barcelona-AC Milan-t nézitek??! Kép
Vagy mindenki olyan punnyadt, mint én?

Ayse

ayse

Julcsi is beteg lett, hurutosan köhög, egyre erősebben, és nagyon folyik az orra. mit folyik, patakzikKép De jó a kedve és semmi láza, pedig már három napja tart a betegség. Remélem, nem lesz rosszabb.
Sajnos nem tudunk menni a taliraKép Pedig úgy vártam, de nem akarom, hogy valakit megfertőzzön Julcsi. Pedig ő biztosan élvezné, nagyon virgonc. Kriszta...kitörlöm, amit irtam, mert már látom, hogy te sem tudsz menni.
Elegem van az orvosokból. Elvittem Julcsit, mondtam, hogy hurutos köhögése van, erre köptetőt javasolt. Csak azt nem értem, mire, amikor igy is köp eleget. aztán megmutattam neki a csúnya ekcémás nyakát (a nyaka szép, csak az ekcéma csúnyaKép) és szteroidos krémet irt fel. Bőrgyógyászt nem javasolt, mert ugyanezt irná fel. Jaj, de utálom ezt a hozzáállást. Aztán mondta, hogy naponta kétszer jó meleg vizben fürdessem, az oldja a köhögést. Az nem zavarta, hogy az ekcémára épp ritka és minél hidegebb vizes fürdés javasolt.

Most látom, milyen hosszú lett, mire próbáltam válaszolgatni. Lehet ugraniKép

Ayse, ZöldikeKép Nagyon jó!

Hú, Tünde, ez a horror aláirásKép Vagy kátrányként csorog alá a neved?
Zitának úgy látszik, a cumisüveg másik vége tetszik, ahogy Duda mondaná, nőből van.

Megann, Lénának milyen szuper helye van a teraszon! És a kilátás, amit leirsz, valóban mindent megér.

Cinka, zsiráfKép Vigyázz, Nomen est omen: lehet, hogy ezért aludt olyan keveset kezdetben RékaKép

Sis, Máté haláli, ahogy feláll. Olyan, mintha üvöltene is hozzá.
HajKép Mi lesz ennek a vége???? Amúgy jól áll. Olyan képeket csináltál, amilyenek a rendőrségi nyilvántartásokban vannakKép Mármint a beállitás, nem a fejed, az vagány és nőies egyszerre.

Barbi, Leon és a hintája nagyon édesek. Hol lehet ilyen hintát venni? Egyszerűen összeszerelhető? Mert ha épitkezünk, amig apa dolgozik, mi lóbálhatnánk a lábikóinkatKép
Nolcsi eszméletlenül hasonlit apa gyerekkori önmagáraKép

Krsizta, Kincső nagyon szépKép És hogy érdekli a BibliaKép

Davallia, nagyon jók a függőágyas képek, látszik, milyen édesdeden alszotokKép

Kisnyúlnak annyira kifejező, életteli, vidám és huncut szeme van....hogycsakna.

Benianyu, borzasztó, ami a barátnőddel történtKép Ez egy őrült volt.

Andi: megőrülök, Nati már fogat is mos. Igazi hölgyKép És az alma is jól áll neki.

And, Eszti micsoda kis kacér lett. Pedig ő volt sokáig az igazi picibabalányKép

Annamami, jó, jogy előkerültél. Az a horvátországi hely engem is érdekel.
Barbi, az isztriai is érdekel.

Sildike, milyen jó, hogy kalandtúrákat is szervezel Bazsinak, nem csak azt éli át, hogy az autó mindenhová elviszi.

Dóri, Megann, ez a Milka kisértés engem is mindig kerülget, ellenállhatatlan. Be kellene szüntetni a gyártását, ezt látom az egyetlen megoldásnak. Vagy azt, hogy Julcsi később majd felfalja előlemKép

Bab, te honnan akarsz fogyni?

Juci, szépek vagytok az esküvőn. A képaláirás az volt, hogy popsikrémKép

Jucc, nem emlékszem, mikorra tetted a talit, de asszem jóKép Julcsi is ülve egyensúlyozKép Meg én is egyensúlyozok nagyon, hogy ki ne boruljonKép

Krsizta, jobbulást! Ez most az egyikünknek sem jött össze, sajnosKép

Na, tovább nem birok most olvasni, majd jövök még.

KépKép

KépKép
majola

Kislányt is akarok,most!!!!!!!!!Kép
és olyan ruhát vennék én is neki,mint ami Zitának van!ilyen szoknya nekem is kéne!!!!!!irígy vagyok ám most nagyonKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea,

Szerintem a barihimlő lázzal is jár,meg torokpirossággal, de lehetcsak felnőttnélKép
Én is inkább a tápszerre gyanakszom.

Tünde,

Ajsa vasárnap lesz 6 hosKép
A gyerekdoki nem mond semmit, az A vitaminos kenőccsel elég jol kordában tartom, igaz ma bevetettem kis szteroidot, mert a 04.04-i oltás ota nem annyira akar mulni,eléggé be van lobbanvaKép, oltásokkor az immunrendszer gyengesége miatt mindig erősebben előjön....
Elmulhatna hamar, mert jo lenne pancsolni....
Neten azt olvastam, h ha 6 hos kor után jelentkezik először akkor nagyobb valoszinüséggel nőhető kiKép
Zita bőre hogy áll?

H.

Kép
hencsi

Prüntyi!Kép

Ezt neked küldöm, de bizti olvastad már!!!Kép

Tündének javulást a bőrével!!!!Kép
Kérdés:
Kisfiam most lesz 3 hónapos. Születése óta egy kis piros folt van az orra alatt. A doktor néni azt mondta, hogy el fog múlni. Nem nagyon látom, hogy halványodott volna. Mikorra fog ez a "gólyacsípés" elmúlni?
Válasz:
A kis csecsemők egy részénél az orr, a szemhéjak, homlok, fejtető, tarkó, hát, keresztcsont területén igen gyakran észlelünk a bőrből nem kiemelkedő, általában szabálytalan szélű, világos- sötétpiros foltot. Ez az ún. velőcső záródási vonala mentén található fejlődési maradvány. Ezek kapilláris (pici erek) tágulatok, amelyek az idő előrehaladtával elzáródnak, zsugorodnak a bőrben, szemmel láthatóan halványodnak, majd általában eltűnnek. Ez lehet fél- 2 év, vagy nagyon erős, kiterjedt foltoknál több is, ill. később ezek megtelhetnek vérrel sírás, erőlködés esetén, és olyankor átmenetileg újra látszanak. Ez az egyik lehetőség, a másik esetben viszont indulhat egy véranyajegy, amelyik a következő hónapokban növekedni kezdhet, azonban ezek nagy része egyszer csak a növekedésben megáll, és hónapok, esetleg évek alatt visszafejlődik. Bőrjelenséget látatlanban véleményezni nem lehet, ill. nem szabad. Ha az elváltozás növekedni kezdene, gyermekbőrgyógyász, gyermeksebész véleményét kérjék. Ha nem, várhatnak.
Dr. Gömöri Ágnes

Kérdés:
Kisfiam 5 hónapos. A homlokán és a tarkóján is van un. tűzfolt. Igaz, hogy ezt a szülész okozta? Császáros szülés volt, előre kiírva, nem kellett kapkodni.
Válasz:
A tűzfoltnak semmi köze nincs a szülészeti ténykedéshez! Ez egy fejlődési maradvány, az un. velőcső záródási vonala mentén - orrnyereg, szemhéjak, homlok, tarkó nyak, hát középvonala főleg a keresztcsonti rész -alakulhat ki. Ez egy kapilláris tágulat, mely több hónap, néha egy két év alatt elhalványul- elzáródnak a kiserek, megvastagszik a bőr- , majd általában el is tűnik.
Dr. Gömöri Ágnes

Kérdés:
Kislányom orrán és homlokán úgynevezett tűzfolt látható. Azt szeretném tudni, hogy ezt én okoztam neki esetleg a szülés folyamán, vagy mitől lett? Mondták, hogy idővel elhalványul, de nem múlik el egészen. Igaz ez?
Válasz:
A kislánya homlokán és orrán (feltehetőleg a homlok középső részén) lévő értágulatokat helyesebb lazacfoltnak nevezni. A rendszerint féloldali, a korral nem javuló értágulatokat nevezzük tűzfoltnak.
A lazacfoltok oka bizonyosan nem szülési sérülés, igen gyakoriak. A foltok a korral halványodnak, a homlokon lévők rendszerint az első év végére tűnnek el.
Dr. Körmendy Miklós

Kérdés:
Kislányom most öt hónapos. A hasa és a háta jobb oldalán (a középvonaltól) "naevus flammeus", tűzfolt található. Havi rendszerességgel visszük ellenőrzésre, kétszer már meg is ultrahangozták. A doktornő szerint ez a fajta folt teljesen nem múlik el, de lehetőség van lézeres kezelésre, ami igen jó eredményt hozhat.
Válasz:
Az említett bőrelváltozás vagy tűzfolt a felületes erek betegsége, a törzsön bárhol előfordulhat. Adott esetben komoly kozmetikai problémákat okozhat, de ez függ az elváltozás nagyságától, elhelyezkedésétől. Csecsemőkorban - véleményem szerint - még korai kezelni.
Van a kezelésére többféle terápiás módszer, azonban egyik sem ad tökéletes gyógyulást. Sok esetben többféle módszer együttes alkalmazása szükséges.
Valóban egyik lehetőség a lézer alkalmazása, azonban ennek hatásáról, hatékonyságáról, mellékhatásairól a beavatkozást végző orvostól kell felvilágosítást kérni.
Dr. Péter György

2003.02.13

Mea
mea

Tünde.)/HencsiKép!
Nekünk az A-vitaminos semmit sem ér. Csak a szteroidra múlik, de azt érthető okból nem akarok kenni. Kép
Most felírtak egy nem szteroidosat, de annak a betegtájékoztatójára az van írva, hogy 2 éves kor alatti gyerekekkel nincs tapasztalat. Na szóval legjobb lenne, ha elő se jönne.

ayse

Mea!
Nem tudom, nem vagyok orvos. Kép Pont ezért mutatnám meg neki. Kép Gergőnek nem volt láza és először csak piros pöttyök voltak, pár nap múlva kezdett el viszketni, illetve lett belőlük hólyag. Eleinte nem az és nem is viszketett neki.

Majola!
orvosok Kép ismerős Kép Szegény Julcsi! Jobbulást neki! Kép
Vendég

Lányok!Kép
Köszi az infókat!!!

Nincs láza, nem hólyagos és 2 hete kapja már a tejpépet, de csak 3 napja-(mióta ilyen dög meleg van) vannak a kiütések, egyre több.
Ma reggel még nem volt sok, és délutánra sok apró lett még hozzá és kint voltunk szabadban, eddig nem voltunk csak árnyékban, ma napon is igaz nem sokat de pont a karja volt szabadon és ott jött ki sok pici, a nagyobbak is vannak karján és arcán 2 db.
De eddig inkább ruha alatti részeken voltak ma meg már mitán kint voltuk máshol is.

Nem lehet napallergia??????????
+ melegkiütés??????

Arra gyanakszom, mert kedve szuper tényleg és egyáltalán nem vakarja.

Ja és sima tápszert evett pici korától és nem lett bőrallergiás eddig doki szerint semKép

A tejpép sem HA-s amit 2 hete eszik de szerintem nem attól van, inkább napra gyanakszom

ti tudtok valamit napallergiáról az milyen????

Na de holnap irány doki és akkor megírom mi ez!!

Jó éjt Csajok!!!

(én vároma lehűlést mert nem szeretem ezt a dög melegetKépKépKép
Úgy látszik lányom semKép kis fehér érzékeny bőrümKépKépKép
mi várunk ezzel a napra mennéssel főleg délinél!!!!!még babakocsival is figyelnem kell ezek szerint, de holnap kiderül az igazság hogy mi volt!!!!)

Mea
mea

Na Dóri yakkor az is lehetKép mégisKép

Na megyek aludni, holnap meg íránya doki

Ugye nem baj ha reggel megyek vele?????

Vagy számít egy éjszaka is ilyenkor???????????????

Mea
mea

Ayse,apa nézi,én azért is ülök itt,vagy legalábbis most arra fogomKép
Mea,
szerintem is holnap vidd gyorsan dokihoz találgatások helyett,akármitől is van,biztos nem ártana kezelni valamivel!
reméljük hamar eltünnek Livikéről a csúnya pötyik!
Davallia,
ez tényleg nagyon durva,én nem hinném el ha velem történne!
MajolaKép
szegény Julcsi,de teljesen rá val,hogy még így is jó a kedve!
a dokinak migaza van,a bőrgyógyász tuti szteroidosat írna fel szintén,ami mondjuk legalább elmulasztja
emlékszel amikor Kisnyúl még inciri-finciri volt és iszonyat kiütéses lett???először tejkiütés,aztán elfertőződött és mindenféle ekcémás,irritációs,gyulladós,hámlós,és még sorolhatnám a fajtákat lepte el az arcátKépszegénykém már annyira csúnya volt,hogy én is megijedtem tőle!és azért is lett olyan amilyen,mert össze-vissza kenegettem a gyerekorvosok által felírt nem szteroidos kencékkel,meg is lett az eredménye!mire a bőrgyógyászhoz elmentünk már iszonyat volt!felírta a szteroidosat és már aznap szebb lett a bőre!
mivel nálatok még nincs nagy baj egy hétnél tivább úgysem kel kenegetned,attól meg nem lesz semmi baja Julcsinak!
amúgy,addig kenegesd a fürdetőkrémmel,kicsit vizezd be a kezed és úgy maszírozd el rajta! a szteroidos krémek alapeleme a fürdetőkrém,ami a mi bőrünknek is jót tesz,ha ellepi valami kiütés!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Majola,
hurutos köhögésre azért írnak köptetőt, hogy nehogy letapadjon a váladék, szóval nem a doki a hülye. Felnőtteknek éjszakára szoktak adni köhögéscsillapítót, hogy tudjanak aludni, gyerekeknél nem tudom, lehet-e.
Ekcéma: nekem a patikában ajánlottak egy testápolót, BABE a neve, és bátran merem mondani, hogy nagyon jó. (Az ára is, 3500 körül volt) 1 hét használat után nagyon szép a bőre Zitának, még az arcáról is lehúzta a pöttyöket és a pirosságot; amit korábban csak a szteroidos kenőccsel tudtam leszedni.
Majola,
Neked nem kell tejmentes diétát tartanod az ekcéma miatt?

Hencsi,
válasz feljebb. Kép Ááá, az én dokim se mond semmit, leginkább bizakodó, aztán hümmögött, amikor az 1-es tápi kiütötte. Ajsa is HA-t eszik még akkor, ugye?

Dóri,
a szoknya 3-6 hós, a felső 12 hós. Egyébként tegnap beszabadultam egy angol turiba, és 1500 pénzért egy halom ruhát vettem Zitának. (ezeket is ott)
Vendég

Mindjárt visszaolvasok, csak muszáj feltennem egy sorozatot. Kép Megmutattam Daninak, hogy Kisnyúl hogyan csinálja és ő is megpróbálta! Kép Ez Beni ágya, jó alacsony.
KépKépKépKépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Andi, nem mentünk el Bécsig és nem vettünk semmit, pár élelmiszeren kivül. Mégiscsak Bécsbe kellett volna menniKép
Mehetnénk sétálni a szigetre, szabadban nem fertőzünkKép

Ayse, jó, hogy tettél fel képeket, szépek a gyerekekKép Lili olyan kis romantikus arcú.

Sildike, Bazsi kutya tüneményes! Tudja jól, mitől döglik a légy.

Benianyu, nagyon kedves vagy, köszi, de látod, sajnos nem tudunk menni.

Nyúlné, köszi a tanácsot!

Tünde, köszi! Akkor veszek köptetőt. Tejmentes diéta? Nem mondták. Azt nem csak akkor kell, ha tejkiütéses a baba? Az elején volt tejkiütése, pár hétig nem ettem semmi tejeset, de nem változott. Pár hónapja volt pár ekcémás foltja, érdes, de hamar elmúlt. Ez a mostani nagyon csúnya, szerintem a polárpulcsija zipzárjától van, ami bénán van belevarrva. Többet nem adom rá.

Feladtam a visszaolvasást, kihagytam pár oldalt.

Szegény Julcsi 15 percenként köhögésre ébred. megyek, lefekszem mellé.

KépKép

KépKép
majola

Hűű,Benianyu!KépKépKép
Danigombóc se semmi,micsoda erő!gratula!reméljük továbbra is ilyen ösztönzőleg hatunk rá!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

.

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hű, de gyönyörű Zita, ahogyan felnéz! a ruha meg naggyon dögös, nem semmi a kivágása hátul, betojok rajtaKépKép

Julcsinak, Krisztának nagyon gyors jobbulást, és most hirtelen nem emléőkszem, már megint ki a betegKép ezek a fránya bacik meg vírusok, ssosem hagynak minket békén?!Kép

Mea!!
a bárányhimlőre az jellemző, hogy a kiütések apró hólyagok lesznek, amik aztán bepörkösödnek. ha begyullad a hólyag, akkor sárgás bennékű lesz. a hólyagok-kiütések asszem először a testen jelentkeznek (erre nem esküszöm meg), és jellemző, hogy mindenféle stádium egyszerre van jelen (hólyag, pörk). és eléggé viszket. sztem a leírásod alapján ez nem barihimlő. rubeola (rózsahimlő) oltást csak 15 hósan kapunk (MMR), de sztem is az lehet, amit Tünde mond, úgyhogy a lényeg, menj el a dokihoz.

Davallia! ez borzasztó, hogy ennyire ......... emberekkel nem lehet mit kezdeni, és bármit megtehetnekKépKépKép kár, hogy olyan messze vagytok, pesten csak összehoztunk volna nektek valami magasabb rangú ismerőstKép/Kép valakivel el kell lopatni a szomszéd kocsiját...

tejallergia: én igazából nem értem, hogy nekem miért nem lehet tejterméket ennem, asszem keresek egy gastroenterológust. nálunk csak ez a reflux van. azt tudom, hogy van olyan, hogy az allergia a gyomor-bél rendszeren keresztül nyílvánul meg, de nem tudom, annak mik a tünetei. gondoltam felhívom a veres doktort.
mindenesetre most már mindig, amikor megkérdezi apa, hogy mit hozzon a közértből, vagy mit szeretnék enne, mindig azt mondom, hogy tejet és tejbegrízt és csokitKép
most már csak annyit mond, hogy ne nyafogjakKép még nem merem kipróbálni, hogy mit szólna az Esztipocak egy kis borsóhoz vagy ilyesmihez, szóval marad a krumpli, rizs, hús, brrr.
Ayse, Annamami, Ti hogy bírjátok?

Ppanna,
nálunk dettó uez volt! mi elkezdtük ezt, hogy hajnalban nem kapott enni, csak buksi simogatást, az első éjjel sz.r volt, de most már egész tűrhető! mondjuk az álomszuszék Leonka nyomába még nem érünkKép
a másik, hogy én nem délelőtt adom a kiegészítést (ami az ajánlásokban van), hanem délután, és ma már nem is kapott ilyenkor szopit, és akkor estére több tejcsi marad, ki is dőlt, mint egy zsákKép (azért, amikor először kapott valamit, még korábban adtam, hátha lesz tőle valami baja)

Ayse, nálunk megy nagyban a barca meccs... Eszti már tud is hipp-hipp-hurrázni, amikor barca vagy újpest meccs vanKép

KépKép
KépKép
and

Benianyu!
Ejha! Gratulálok! KépKépKép
Nem tudom az én gyerekeim olyan "későn érő" fajták Kép, egyrészt 1-2 héttel tovább vannak a pocakomban, másrészt meg mindent kicsit később csinálnak. Viki ugyan 3 hósan hátról hasra fordult, de mostanában nem, semmi hajlandóságot nem mutat erre. Ülni imád az ölemben, de magától nem ül még meg. Ja, és hason világéletében utált lenni! Kép Pedig minden nap hasra pakolom, hadd edződjön. Kép De 5 perc a maximum, aztán bőgés a vége.
Az én gyerekeim ilyen lustik úgy látszik. ja, és foga sincs persze. KépKépKép
Vendég

jaaa
Juci! bocs elfelejtettem, hogy közös dokinénitek van Benianyuval, tehát van referenciaKép de most már emlékszem!Kép még 1x bocs, hogy belekotttyKép

KépKép
KépKép
and

Tünde,

Ajsa csak szopis gyerekKép, multhéttol kostolunk almát és sütőtökötKép

Majola,

Szerintem is mellőzni kéne a tejtermékeket, az én gyerekemet is hol jobban hol kevésbé kiüti ha "rosszalkodom", sztem nem biztos h a zippzár a ludas.

H

Kép
hencsi

Dóri,
Padlófűtés Kép Halálra röhögtem magam Kép De azon már nem, hogy becsukta az orrod előtt az rácsajtót Kép Figyelmetlen Kép

Jucc,
Gergő nagyon édesen alszik a babakocsiban. Kép
Mi is nagyon sokat vagyunk a játszón, ovi után egyenesen megyünk oda, maximum felugrunk Beni bicajáért és fél 7-7-ig is ott vagyunk. Kép

Sildike
Marcipán Kép
Nálunk sincsenek a gyerekek skatulyában. Kép Viszont a mosógép jó sokat jár. Kép
Bazsiszáj Kép

Kriszta,
Jobbulást! Tényleg nagyon peches vagy a talikkal, talán majd legközelebb!

Duda,
Nati elalvása a kolléganő ölében nagyon édes lehetett Kép

Nyúlné
Kép Majd mindig mutogatom Daninak Kisnyúl képeit, bár őt sokkal jobban érdekli a piros infrás egér, mint a képernyő. Kép Egyébként tényleg jó erős, mert igen nehéz súlyokat kell emelgetnie. Kép

Viki,
Peti nagyon aranyos és nagyon ügyes is! Kép

Cinka
Köszi, hogy csinálsz táblát! Kép
Két kiló kosz, még jobb. Hallod Sildike? Bazsika holnap is ihat a földről KépKépKépKép

Tünde,
Zita micsoda szexi cuccban nyomul! KépKép A kádas kép nagyon jó! Kép

Márti,
Remélem, hamar túl leszel ezen a kínzó fejfájáson! Szörnyű lehet. Kép

Mea,
Én is megmutatnám a doktor néninek! Lehet, hogy az új tápszertől van, de lehet más oka is.

Davallia,
Ez egyre rosszabb! Sajnálom, hogy ilyen körülmények között éltek. Remélem, egyik elmebeteg sem tesz kárt bennetek. Kép

Zsuzsa,
Sajnálom, hogy Julcsi megbetegedett. Gyors gyógyulást kívánok neki! Remélem, fogtok tudni aludni éjjel a köhögéstől.
A felajánlást meg áttesszük legközelebbre, jó? Kép

benianyu

BENIANYU!Kép
esetleg egy táblicsku?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

nagy gratula Daninak!Kép háát, mi úgy látszik fejben erősödünk csak, növesztjük az egonkatKép

KépKép
KépKép
and

Dóri,
Köszi. Én azt hittem, hogy Dani is kis lusta lesz, egyrészt, hogy ilyen dagi, másrészt, mert későn kezdett forgolódni is, főleg Benihez hasonlítva. Volt egy hónap, mikor olyan nagyon beteg is volt, hogy semmi fejlődés nem volt. Amióta viszont meggyógyult, nagyon szépen behozta magát. Õ hason alszik, szeret hason lenni. Ülve csak akkor hagyom, ha ott vagyok, mert még néha eldől.
De szerintem Viki sincs semmiről lekésve, szépen a saját ütemében fog fejlődni. Írod, hogy Gergő is ilyen volt. Most meg sportos, ügyes, okos nagyfiú! Kép

benianyu

Na itt vagyok!Kép
Mazsi nyolc óta durmolgat,csak vacsiztattam a családot meg miegymás....

AyseKép
Hát amiket írtál Tündének,Hencsinek én azt mondanám inkább tényleg tejfehérje allergia.Kép
Kivizsgálás nekünk nem volt.
A tünetek,amik jelentkeztek:
- ISZONYÚ hasfájás
- Száraz/érdes-viszkető foltok arcon és mellkason,karokon
- Arcán összefüggő ronda vörös kiütések -olyan formán,mintha összepofoztam volna a gyerekemet csalánnalKép

Na erre a mi gyerekdokonk azt mondta:
ááá,anyuka,nem kell aggódni,sima tejkiütés,majd szépen elmúlik!
Mondom: de doktor úr nagyon fáj a hasa is.
Erre ő:ó hát persze,nem kell aggódi kisfiú,a fiúk MIND hasfájósak,majd kinövi három hósan,vagy ha nem legkésőbb hathósan.
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
De én nem nyugodtam vele,hogy a szegény pici szenved és visít kínjában,elvittem ahoz a dokinénihez,aki még az én gyerkdokinénim volt,már jóval hetven felett van,de még mindig aktívan praktizál és kb.10000 év tapasztalata van,na ő már az ajóból megmondta,még le sem vetkőztettem a Mazsit,hogy ez bizony tejfehérje érzékenység.
És bizony ettől igenios fájhat(nagyon is!!!) a baba hasa és viszkethet is és nem múlik magától és igenis lehet tenni ellene és kell is,mert szívtelenség egy ilyen picit szenvedni hagyni!!!!
És kaptunk folyadékot(Papaverines görcsoldót)és mondta,hogy ameddig szoptatok szigorú tejmentes diéta,nem ehetek tejtermékeket sem,még ételekbe belefőzve sem és tojást sem.Kép
Ja,és kb. két hétbe tellt,mire Mazsi jobban lett és kiürült a szervezetéből a cucc.Kép
Ja és a Papaverines görcsoldó sem használt ám,pedig bazi erős simizomgöcs oldó(még vesegörcsre is adják) csak valami homeós csodabogyi,amit Amerikából kaptunk(kár hogy nem hamarabb KépKépKép ) - na az 10 perc alatt elmulasztotta a legdurvább pocifájást is!
Azóta viszont szép az élet,az én kincsemnek semmi baja,bőre szép,poci nem fáj,foltok nincsnek!Kép
Bár én kiváltottam azt a patikai kencét,amit Hencsi is használ,és eleinte kenegettem is vele(és nagyon jó volt)szerencsére mostmár nincs rá szükség!Kép
Viszont ha arra gondolok,hogy jön a nyár és én még egy fagyit sem ehetek,hát asszem majdnem sírvafakadok!KépKépKép
De akkor is Marci az első!
Érte mindent!!!!Kép

Mert hogy ugyan elezdtünk egy hete almalét és almapépet kóstolgatni,sőt ma HIPP őszibaris almát is,de azén kis Mazsolámat rázza ahideg tőle.És közben azt is mondja hogy BOOOÁHHHHHHH és megrázkódik!KépKépKépKépKépKép
Pedig jó fini a cucc,mert megkóstoltam,csak egy hibája van,hogy nem tejci és nem cickóból jön,hanem kanálból!KépKépKép
Szóval hál'Istennek lelkesen szopizik a szentem,úgyhogy maminak esélye sincs a fagyira!KépKép
Meghát elég keserves így ez a hozzátápi!
Bár egyenlőre inkább csak óvatos próbálkozásnak nevezném inkább.
De talán nem vagyunk még lekésve semmiről,hiszen csak május 9-én lesz hat hónapos Marci.Kép
Ugye jól gondolom?

Na most teszek fel képet,mert Megann kérte.Kép
annamami

Emlékeztek a fókabébi-pózra?Kép
Kisnyúl még be se töltötte az 1hónapot!de rég volt!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Emlékeztek a fókabébi-pózra?Kép
Kisnyúl még be se töltötte az 1hónapot!de rég volt!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
Kérésed számomra parancs Kép Kép Kép
Már akartam feltenni, talán Tünde is kérte, de kiment a fejemből. Most gyorsan, nehogy megint elfelejtsem. Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Baba szülinapja Súly, hossz Kórház Tesó (ha van) Kor / Lakóhely Baba kora
Aniko47 Balázs Született 2005.07.27 3300 gr, 49 cm 5 éves bátyó van 39 hét + 0 nap
Szmercsa Bátor Született 2005.08.06 2800 gr, 49 cm Szt. János Első baba 25 év / Budakalász 37 hét + 4 nap
Duda Natasa Született 2005.08.07 3250 gr, 54 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Bp XIII. 37 hét + 3 nap
Zsófy Lilla Katalin Született 2005.08.10 3100 gr, 53 cm Pándy Kálmán Első baba 22 év / Bcsaba 37 hét + 0 nap
Vrucsincá Olivér Született 2005.08.16 3080 gr, 49 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 28 év / Baja 36 hét + 1 nap
Baby20 Petra Született 2005.08.22 3740 gr, 53 m Sárvári Önk. Kórház Első baba 21 év / Bő 35 hét + 2 nap
Kóbor Csaba Született 2005.08.23 3080 gr, 52 cm Szt. István Gabriella 2003.08.28 30 év 35 hét + 1 nap
Nemesek Kornél Született 2005.08.23 3100 gr, 53 cm Bajcsy-Zs Trisztán 2000.06.15 27év / Budaörs 35 hét + 1 nap
Pocakpacni Bálint Ádám Született 2005.08.29 3400 gr, 56 cm Szent Imre Daniella 1998.11.20., Marcell 2004.04.21. 25év / Bp.XIII 34 hét + 2 nap
Csikken Roland Született 2005.09.01 3055 gr, 55 cm HIETE Első baba Dunaharaszti 33 hét + 6 nap
Barbapapa Leon Született 2005.09.01 4070 gr, 54 cm Péterffy Noel 2004.04.17 29/ Bp. XI. 33 hét + 6 nap
Kuha Gergő Született 2005.09.03 3700 gr, 57 cm Kútvölgyi Első baba 26 év / Mogyoród 33 hét + 4 nap
Kismama2004 Márk Született 2005.09.04 3300 gr, 54 cm Veszprémi Első baba 30év / Veszprém 33 hét + 3 nap
Mea Lívia Született 2005.09.06 3950 gr, 56 cm II. Női Klinika Első baba 27 év / Verőce 33 hét + 1 nap
Angelani Erhard Született 2005.09.06 2720 gr, 51 cm HIETE Első baba 29 év / Újpest 33 hét + 1 nap
Rokica Zsuzsanna Született 2005.09.07 3950 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30év / Újpest 33 hét + 0 nap
Cleo Maja Született 2005.09.08 3000 gr, 53 cm Szent István Első baba 32 év 32 hét + 6 nap
Juci6 Márton Született 2005.09.09 4200 gr, 60 cm Schöpf-Mérei Első baba 26 év 32 hét + 5 nap
Bab Kristóf Született 2005.09.09 3200 gr, 53 cm Szent István Első baba 27 év / Angyalföld 32 hét + 5 nap
Majola/ Tzsuzsa Júlia Sára Született 2005.09.09 3290 gr, 53 cm Szent István Első baba 35 év 32 hét + 5 nap
Ancsi Melitta Született 2005.09.11 2950 gr, 53 cm Miskolci Semmelweis Első baba 26 év / Miskolc 32 hét + 3 nap
Bodza Sarolta Született 2005.09.13 2940 gr, 54 cm Szent István Első baba 25év / Bp XIII. 32 hét + 1 nap
Bkriszta Kincső Emese Született 2005.09.13 3740 gr, 55 cm Schöpf-Mérei Ivett 1994.02.02 36 év / Csepel 32 hét + 1 nap
Prüntyi Tünde Enikő Született 2005.09.13 3990 gr, 60 cm Szent István Első baba 27 év / Veresegyháza 32 hét + 1 nap
Megann Léna Született 2005.09.14 3050 gr, 53 cm Szent István Első baba 28 év / Budapest 32 hét + 0 nap
Spanci Kevin Született 2005.09.14 4160 gr, 54 cm Győr Első baba 29 év / Győr 32 hét + 0 nap
Cinka Réka Született 2005.09.15 3090 gr, 52 cm MÁV Első baba 33 év/ Szigetszentmiklós 31 hét + 6 nap
Viki27 Péter László Született 2005.09.16 3850 gr, 53 cm Pécsi Szül.Klinika Első baba 27 év / Pécs 31 hét + 5 nap
Cipó Emma Született 2005.09.18 3180 gr, 53 cm Baja Bori 10 éves és Bodó 7 éves Baja 31 hét + 3 nap
Thomasanne Tamás Született 2005.09.19 4100 gr, 57 cm Szent István Első baba 27 év /XIII. ker 31 hét + 2 nap
Dudukly Pálma Született 2005.09.22 4050 gr, 60 cm MÁV Első baba 34 év / Isaszeg 30 hét + 6 nap
Manka7 Jack Született 2005.09.22 3630 gr, 57 cm Schöpf-Mérei Első baba 31 év / Bp. IX. 30 hét + 6 nap
Havtunde Zita Született 2005.09.23 3740 gr, 52 cm Győr Első baba 32 év / Győr 30 hét + 5 nap
Márti72 Péter Bendegúz Született 2005.09.23 2850 gr, 51 cm Keszthelyi Városi Kórház Első baba 33 év / Budapest 30 hét + 5 nap
Nyúlné Márton Született 2005.09.28 3360 gr, 50 cm Péterffy Első baba 28 év / Bp XI. 30 hét + 0 nap
Jucc Gergely Született 2005.09.29 3500 gr, 56 cm MÁV Balázs 2002.07.05 33 év / Bp XX. 29 hét + 6 nap
Penna Tamara Született 2005.10.02 4350 gr, 54 cm MÁV Kevin 2003.06.13 31 év / Újpest 29 hét + 3 nap
Ayse Andris Született 2005.10.02 3800 gr, 56 cm MÁV Lili 2001.04.28 35 év / Nagykovácsi 29 hét + 3 nap
Davallia Anna Katalin Született 2005.10.04 3050 gr, 50 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 29 hét + 1 nap
And Eszter Született 2005.10.04 2400 gr, 49 cm I. Női Klinika Első baba 30 év / Bp 29 hét + 1 nap
Göndörzsóf Bulcsú Született 2005.10.07 3890 gr, 59 cm MÁV Gergő 2004.01.24 27 év / Budakalász 28 hét + 5 nap
Jatka Dóra Judit Született 2005.10.07 4050 gr, 53 cm Péterffy Első baba 28 év 28 hét + 5 nap
Sildike László Született 2005.10.11 3300 gr, 56 cm Szt. István Balázs 2004. 02. 10 35 év /Dunakeszi 28 hét + 1 nap
Sisotris Máté Bendegúz Született 2005.10.12 3650 gr, 58 cm Szt. Imre Első baba 26 év / Dunaharaszti 28 hét + 0 nap
Ppanna David Született 2005.10.12 3300 gr, 50 cm Algír Első baba 25év / Algír és Bp 28 hét + 0 nap
Napsugár012 Dorka Napsugár Született 2005.10.12 3250 gr, 52 cm Miskolc Megyei Első baba 27 év / Miskolc 28 hét + 0 nap
Dóri_bp Viktória Dorottya Született 2005.10.14 3550 gr, 56 cm Uzsoki Gergő 1998.07.03 28 év / Újpest 27 hét + 5 nap
Hari Lili Dóra Született 2005.10.14 4200 gr, 58 cm Szt. István Első baba 30 év / Bp. XIX 27 hét + 5 nap
Benianyu Dániel Született 2005.10.15 3050 gr, 52 cm Szt. Imre Benjámin 2001.08.24 35 év / Bp. IV. 27 hét + 4 nap
Heni Ajsa Csenge Született 2005.10.30 2720 gr, 53 cm Schöpf-Mérei Első baba 29 év / Erdőkertes 25 hét + 3 nap
Annamami Márton Áron Született 2005.11.09 3230 gr, 56 cm Budai Honvédkórház Első baba 30 év / Bp. II. 24 hét + 0 nap</pre>

benianyu

naaaaaaa!nem látjátok ti sem a képet?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,
Nincs kép Kép

benianyu

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Halihó!

BenianyuKépKépKép

Hát ez fantasztikusKépKépKép
Danigombi felálltKépKép
Olyan cuki....KépKépKépKép

Mea!

Hi-hi....már bocsánatKépKépKép, de ha ez valóban bárányhimlő, akkor szerintem esélyesek vagyunk mi is rá...azt hiszem hogy a bárányhimlő lappangási ideje talán 3 hét, és az alatt is fertőz...
Na de hát ha így van, akkor legalább ezt is letudjuk...
Azért szorítok, hogy ne az legyenKépKépKép
Illetve hogy reggelre múljon el....
De kérlek értesíts mindenképp hogy holnap mire jutottál a dokinál, márcsak hogy esetleg nekünk-talisoknak is kell e számítanunk ilyesfajta pöttyök érkeztére...

Másrészt meg anyós mesélte, hogy férjem direkte babújt a bárányhimlős öccse mellé gyerekkorában az ágyba, hogy kapja el, és ne kelljen iskolába mennie, és mégsem kapta elKépKépKép
Hiába, csalánba nem üt...KépKépKép

Davallia!
Hát ezt nem akarom elhinni.KépKép
Mekkora patkányok között laksz te.(KépKépKép
Én sem értem hogy miért pont téged pécézett ki, mindenesetre légy résenKépKépKép

Havtunde!

Felnőttbe is van olyan nyári felső???
Akkor megyek én is vásárolni...
Nagyon sexiKépKép

And!
Éljen éljen hurrá...
Nem akarlak elkeseríteni, de ez még nem lejátszott meccs köztetek...
Lénám újabban fél-1 órás sírós nyűglődős előadás után alszik el, eddig meg már az ágyhozmenet közben szinte elaludt a kezemben..
1 hete műveli ezt...Kép
Nem tudom mi van...

Ja és a kaja is gyötrelem mostanában...2-3 napja nem nagyon megy a kaja, illetve megy, de jóval kevesebb...
nemtom mi van...de hát változnak a gyerekek, ilyen periódus jött most el....majd továbblépünk rajta...

Ppanna!
Le a kalappal....éjjel 3-4 szopi....Kép
Hogy hogy van cérnád ilyenre???KépKép
És hogy hogy van energiád rá?

Megann

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: