A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Edina!

Igen tudtam, hogy szerettem volna még valamire válaszolniKép
Tõlem is mindenki kérdezgeti, hogy birom, mikor jön, nem ikrek lesznek... stb.Kép Még nem unom, mert csak most kezdik felfedezni a pocakomat. Na jó néha egy kicsit, kicsit nagyon unomKépKépKép Mintha bizonytalan lennékKép Szóval az én válaszom, hogy ugyanolyan rosszul, mint mindenki másKép Mármint a meleget! A többi meg jön magátol szinte automatikusanKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sasha
Mail ment Kép

Zsuzsi
elkuldtem neked is a receptet Kép

Kispici
Hastaperolas en erre technikat fejlesztettem ki, hogyan kell kivedeni Kép mikor latod, hogy epp kozelednek es nyulni akarnak gyorsan odarakod a kezed es te elkezded simogatni magadnak mikozben a szemebe nezel majd le a hasadra es mosolyogsz Kép

Zita
nem tudom miert kepzelik azt, hogy tul nagy a hasunk, a baba mar majd 40 centi hely kell neki. Ha valaki a huha de nagy...-al kezdi mindig azt valasozlom, hogy lesz ez meg nagyobb is! Kép
edina

Zita,
köszi szépen a tippet, ezek szerint már korábban írtad, de annyi sok cikk van már ebben a topicban, hogy nem tudtam mindent átolvasni. Úgyhogy bocs a kérdésért, de egy újszülöttnek minden vicc új. Kép
Nekem sem áll a fõnök szerencsére a hátam mögött , és kedvem sincs nagyon dolgozni, -ez ugyan nem újkeletû Kép, pedig volna mit csinálnom, a határidõ közelg...

Kispici
14
kispici

Edina,
Én is mindig azt mondom, hogy ez még semmi...Kép(Mármint a pocak.)
A nyúlkálással az a gond, hogy elötte azért általában megkérdezik, szabad -e, és nekem hülye fejjel nincs képem azt mondani, hogy "Nem szabad, takarodj a bokába, vizesnyolcas..."

Kispici,
Szivesen leirom akárhányszor, igazán nem teher - én se állok neki hónapokra visszamenöleg keresgélni, ha valami érdekel.
Munkamorálom a mínusz végtelenhez konvergál, pedig nekem is lenne mit csinálnom. Nem esik jól ülni, álmos vagyok, nyügös vagyok, és legszivesebben babacuccot nézegetnék, vagy otthon rakosgatnék, vagy nézném, ahogy nö a hasam Kép

Zita, akinek ma szájmenése van...
30+3
ParaZita

Zita

En is legszivesebben pakolgatnam a babaruhakat de egyedul az sem jo, legyen vegre este es jojjon haza a parom.
Ti (es nemcsak Zitaek, mindenkihez szol) nem terveztek vmi most vagyunk utoljara kettesben programokat?
Mi a hetvegen moziban voltunk, de kar volt, nehogy megnezzetek a ScoobyDoot Kép egy 8 evesnek elvezetes de folotte ... Kép

Sasha
hol vagy? mar a konyhaban surgolodsz? Kép

Edina 29+6
Aki megint majdnem elfelejtette alairni
edina

Bringa, Sziszike
Én is így gondoltam, folyadékra szüksége van a szervezetnek, fõleg a pocaklakó miatt. Én sem szeretném korlátozni a folyadékmennyiséget, iszom amennyire szükségem van.

Kamilla
Ne aggódj, a babáddal biztos minden rendben van, ez a legrosszabb idõszak, amikor még nem érzed, amikor még nem látszik, sõt amikor még szinte fel sem fogod hogy babát vársz. Majd elmúlik, figyeld meg hogy elszalad az idõ, hipp-hopp nagy pocid lesz és könyörögni fogsz a pocaklakónak hogy szálljon le a bordádról. Kép Kép Kép

Zita
Akkor én már teljesen összezavarodtam, a múlt héten valaki azt mondta hogy kompótot kell fõzni és azt enni. Hát én fõztem de már a könyökömön jön ki, és ráadásul nem használt semmit sem.

Kispici
Ebben ne bízzál hogy nem válik szokásukká! Kép Nálunk modnjuk mindig megkérdezik hogy lehet-e fogdosni, sõt van akinek szívesen mutogatom is, de van olyan családtag is aki ha már azt látja hogy a kezemet a hasamra teszem (hisz annyira jó érzés ott tartani) már rohan oda hogy biztosan mozog a baba. De hiába magyarázom neki hogy már annyira nagy, hogy már napközben nem nagyon mozog inkább csak feszeng, akkor is taperol. És bunkóság rászólni hogy figyelj hagyjál már békén.

Forti (36+4)

Kép
Kép
forti

Most jött a hir, hogy a cégünket megvásárolta az egyik legnagyobb, és sajnos erösebb konkurrens... Ami azt jelenti, hogy lehet, magától megoldódik a "GYES után visszajönni vagy nem visszajönni" problémája Kép, csak éppen kevéssé kellemes módon.... Kissé meg vagyok rémülve, hogy mi lesz, föleg ha a párom munkahelye is bizonytalanná válik (most náluk is változások vannak a kormányváltás miatt). Hát ez van. Asszem elkezdhetjük élire rakni a garast otthon.

Zita
30+3
ParaZita

Edina!

Nem sürgök sehol, csak muszály volt ledõlnöm és jó alaposan bekenni a pocakot, mert iszonyuan feszül a bõr rajta. Fájdalmasan. Most hgy ráraktam majdnem fél tubus krémet már jobb, de a terhességi csikokat nem úsztam meg. Kb 1-2 hete vettem észre és nagyon randa. 2 héteig nem volt itthon krém, meg babaolaj és egybõl kirepedtemKép

Zita, Edina!

Én sosem értettem ezt a pocaksimogatási kényszert! Régebben és most is kismama közelében abszolulte nincs kedvem más pociját simizni! A baba úgysem akkor fog rugdosni, mást meg nem érezni úgysem... Ráadásul, hogy nekem is itt a pocak, pláne nem simizem másétKép Hát én egy ilyen hülye vagyok és magamból indulok ki! Mindig azt hiszem, ha én toleráns vagyok, meg udvarias akkor visszakapom ugyanazt a bánásmódot, de annyiszor kellett már csalatkoznom...
Na megyek megnézem az emilt amit Edina küldöttKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sasha, Kép
Semmi gond, már itten vagyok és irom is a hiányzó adatokat.
A szülés várható idõpontja : 2oo3. jan. 26. Most 12 hetes+3 naposak vagyunk, ugyanis 2oo2.o4.19. volt az utolsó menzi elsõ napja. Remélem így már minden adatom stimmelni fog. Kép

Hízás: kb. Fél éve a körzeti elküldött ez ügyben orvoshoz, de akkor nem találtak semmit. Mondjuk, amennyi esze volt elküldött ultrahangra, ami azért baromság, mert ha valaki hízik, annak pajzsmirigy alulmûködése van, ami magán a pajzsmirigyen nem látható, hiszen csak a hormon kevesebb, míg, ha valaki kórosan fogy, annak pajzsmirigyhormon túltermelése van, minek hatására megnõ a pajzsmirigy(a szerv maga). Úgyhogy ezt meg is beszéltük az orvossal, hogy se õ se én nem értjük miért is küldött erre a vizsgálatra. Na, itt azt kell mondjam be is bizonyította a szaktudását a körzeti doki. Aztán vérvételre küldött, aminek az eredményét futólag nézte csak meg, de, hogy szakorvoshoz küldött volna…ugyan minek. Ezért is mentem a nõdokimhoz, aki elvileg endokrinológus, csak hát õ meg most úgy véli, ha terhes vagyok, mindegy milyen a hormonszinten, pedig ez nem így van.

Aranyosak vagytok, hogy megnyugtattatok fájdogálás ügyileg, mert egy kicsit azért néha megijedek, hogy most ez vagy az mi a szösz. Jó vagy sem. Elsõ terhességnél talán érthetõ, nem? Meg a többinél is Kép

Ilke,
Orvosváltással várok a 14.heti vizsgálatig, akkor eldöntöm. Ha akkor sem mutat érdeklõdést egy ficarnyit sem, akkor keresek mást. Lehet, hogy én vagyok érzékenyebb az áltagnál, de azt hiszebb ez a terhesség elõrehaladtával csak rosszabb lesz.

Csics,
Aranyos vagy, de nem én kérdeztem az AFP-rõl. Nekünk az még odébb van egy hónappal.

Hóvirág,Kép
Szia itt is. Jó, hogy minden rendben van veletek.

Dió, Gumimaci
Sok sok boldogságot a gyerkõcökhöz, sok tejcsit és minden szépet.

Úgy látom én nem tudok kevest írni, bocsánat érte.
Puszi,
Timici
12+3

U.i.: kb.3hete nekünk is van légkondink, én imádom.Kép
Timici

Lányok!KépKépKép

Nekem is sokszor felmegy az agyvizem az emberektõlKép! Mindenki úgy érzi, a hasad "köztulajdon", és JOGA van megtapizni!KépKépKép Mindeki felteszi a kötelezõ hülye kérdéseket: Hogy bírod a meleget, mikor szülsz már, mennyit híztál? És azt hiszik a kismamának MINDIG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT sugárzóan boldognak KELL lennie! Ja, és mindenki szakértõ az összes felmerülõ témában. Függetlenül attól, hogy az illetõ férfi, vagy nõ, soha nem szült, vagy van egy rakás gyereke...
Mindenki megjegyzést tesz arról, hogy
-ha széles a hasad, BIZTOS fiad/lányod lesz,
-ha sokat hánytál, BIZTOS fiad/lányod lesz,
-a lányok/fiúk sokkkkal nyugodtabbak/aktívabbak/hasfájósabbak/sírósabbak
-túl sokat/keveset híztál,
-miért nem tornázol,/miért erõlteted meg magad,
-helyes dolog szoptatni,/ne szoptass, mert lógni fog a melled,
-kevés tejed lesz, mert kicsi/nagy a melled,
-az eldobható pelenka környezetszennyezõ, és kiütést kap tõle a baba/a textilpelenka túl macerás, és kiütést kap tõle a baba
-egyél /ne egyél: dinnyét/spenótot/........stb,stb,stb
-a kórházak SZÖRRRNYÛÛÛÛÛEK! .....(itt mindenki elmondja az aktuális rémtörténetét)
-otthonszülni felelõtlenség!.........(itt mindenki elmondja az aktuális rémtörténetét)
Nem is sorolom tovább, biztos Ti is tudtok hasonlókat.

Én már úgy vagyok vele, hogy nem is megyek szívesen társaságba, mert rettentõen útálom mindezeket végighallgatni. Persze amíg dolgoztam, nem úsztam meg ezt a mûsort MINDEN ÁLDOTT NAP a munkahelyemen, de hálistennek a Színházban már nyári szünet van....Kép

Nnna nem puffogok tovább...

iancsa
27+1

Kép
Kép
iancsa

Lányok
Ti milyen hüvirõl beszéltek? Itt dönget a forróság ezerrel Kép Irigykedek!!!!

Petra
Hol vagy?? Remélem, minden rendben, tudósíts!

Lara
De eltûntél!!!

Edina
Nálam napi egy dinnye (kb.5-6 kilós) a minimum Kép Sajnos nem túlzok, így van

bringa (34+6)
bringa

Timci!

Oké köszönömKép Igy Hóvirág után vagy és az 57.-ik! Mégegyszer bocsi, de nem találtam meg az archivban az istennek sem a dátumot, pedig emlékszem hogy irtad!!! A többit rögtön lejegyeztem, még szerencseKép

Iancsa!

Hihi! Jó kis listaKép Én ezeket lerendezem azzal hogy óóóó az interneten tudod már nagyon sokat olvastam mindenfélérõl, errõl is, arról is, és rengeteg sztorit tudok... igy mindenki befogja a lepénylesõjétKépKépKép Van aki azért mert tudja milyen nagy a háló, van aki meg azért mert nem tudja, csak hallott róla hogy milyen nagy és nem akar beégniKép Én azokat mondjuk szeretem amikor tényleg olyan ember, ill nõ beszél aki már anyuka és van tapasztalata, mert az eddigiek mellé szerzek még több infót. Mondjuk olyannal még nem találkoztam szerencsére aki "tanácsot" akart adni, de a sztorikat (a tényleg átélt megtapasztalt történeteket) szeretem meghallgatni. Pl. Tegnap az egyik lányzó a házunkból megállt dumálni, mert "hallotta" a jó hirt (de hogy kitõl???? esküszöm, mintha falun lennénk!Kép) és gratulált! Elkezdtünk dumálni, meg miegymás. Mondtam hogy megrövidült a méhszáj, erre rákontrázott hogy pici fia a 26.! héten elindult kifele!!! Szerencsére sikerült megakadályozni a dolgot, de én igy örülök, hogy eddig is csak ennyi bajom vanKép Pocaktémában is sikerült megnyugtatnia. Merthogy én ültem és nem igazán látszott úgy a pocim és jól meg is lepõdött hogy már a 7. hónapot kezdtem meg és megnyugtatott, hogy ne aggódjak neki kb a 8. hónap kezdetéig alig volt hasa, na de utána!!! Hetente 250 g-okat hizott a pici és vele arányosan nõtt a hasa valami óriás méretüreKép Hozzáteszem a lányzón egyáltalán nem látszik hogy szült volna valaha, ugyani a hasa inkább befele van mint kifeleKép Ez is "eleven pozitiv példa". Se tanácsot, se mást nem akart adni, csak egyszerüen dumáltunk és ez számomra nem bajKép
Hogyén mennyit tudok beszélniKép

na megyek is de nemigérem hogy nem jövök többet!Kép

sasha

Kép
sasha

Bringa!

Az igen, szép mennyiségü dinnye! Nekem a 3,5 kg dinnyétõl is óránként kell pisilniKép De nem baj az a tudat vigasztal, hogy 10 dkg dinnyében alig van 10 g szénhidrátKép Vagyis kevesebb mint 1 zsömélben! Igaz nem is eszek meg napi 2 kg zsömlétKépKépKép

még szerencse hogy az elõbb nem igértem meg hogy nem jövök többet maKép
sasha

Kép
sasha

Sasha,

Szívemböl szóltál, mint mindig... Én sem fogdostam soha más hasát, mert úgy gondoltam, hogy az az ö intimszférája - föleg egy kismamának. Én sem értem, miért jön rá a tapizhatnék olyanokra is, akikkel addig összesen 100 szót nem váltottam, éppen most, amikor "védett" állapotban vagyok - jó, hogy egyéb testrészeimet nem kezdik el szorongatni Kép. Örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen "izé".

Zita
30+3
ParaZita

Zita!KépKépKép

IGEN! Ez az! Intimszféra! Fején ütötted a szöget! Úgy látszik nagyon ki vagyok ma pihenveKép Mert az éjjel is sikerült aludni és tegnap is és még tegnap du-isKép Ma eléggé fel vagyok pörögve, de a szavakkal gondban vagyok, még szerencse hogy irás közben van idõ gondolkozni, de ha mindezt ki kéne mondani, nem biztos hogy értelmesen ki birnám nyögniKép Meg ezzel a pocakfogdosással úgy vagyok, hogy ahhoz nagyon jóba kell lenni valakivel. Pl a páromtól és a legjobb barátnõmtõl szivesen veszem! A barátnõmet 7 éves korom óta ismerem... De õ olyan aranyos, ha látnádKép Egy volt osztálytársa is most szült, de õt nem "követte" olyan intenzitással végig mint engem, mármint a terhességét. Ezért ez neki nagyon új, ráadásul amikor elõször érezte õ is a baba rugdosásátKép Egyébként most hogy igy gombolkodom, rájöttem hogy még az anyukám sem taperolta meg egyszer sem a hasamKép De ezt sem bánom, majd látja ha az ideje eljõõKép
Egyébként ne hogy azt hidd hogy ilyen 2 méter távolságot megtartó valaki vagyok! Eléggé közvetlen embernek "hiszem" magam... hihi

sasha aki meg van buggggyanva ma!
28+5

Kép
sasha

BesztiKép
Szívbõl gratulálok a Babucihoz és jó egészséget kívánok NektekKép Sajnálom, hogy ilyen komplikált volt a szülésetek de örülök, hogy végül minden jóra fordultKépKép Sok sok boldogságot kívánokKép

Puszi: Doris
doris

Koszi mindenkinek, nagyjabol sikerult megnyugodnom Kép

Zita!
Mit lattatok a 15.heti 3D-s UH-n? Jo volt? Nem nezett rad furcsan a doki, hogy ilyen koran beneveztel ra? Kép en is ugy szeretnek menni Kép

kamilla(14+4)
kamilla

Timici,

Hízásról: Nem tudom te melyik kerületben laksz, de nálunk a másodikban amikor szóltam a körzeti orvosnak tavaly, hogy valszeg pajzsmirigy alulmûködök, küldjön el vizsgálatra, akkor kaptam tõle beutalót a Jánosba egy vérvételre, ahol kifejezetten a pajzsmirigy hormonszintet vizsgálták. (Amúgy a körzetit kissé gyõzködni kellett, mert szerinte aki ilyen sovány mint én, annak nem lehet alulmûködése, ennek ellenére megállapította a vérvizsgálat, hogy valóban hipotireózisom, azaz alulmûködésem van.) Szerencsére nem súlyos, és néhány hónapi Jódaqua iszogatásával simán visszamentem a határértékeken belülre, és azóta is szedem, és így minden rendben. Szerintem érdemes utána járni. (A Jódaqua szedését csak úgy vizsgálat nélkül nem ajánlom, mert elõfordulhat, hogy mégsem ez a baj, és a plusz jód bevitel is okozhat gondot.)

A taperolásról: úgy látszik nemcsak engem zavar. Kép És valóban, ha belegondolok, nekem soha nem jutott eszembe senkinek sem simogatni a hasát. Persze nyilvan vannak egyéni különbségek, de az a helyzet, hogy én még arra is marha nehezen vettem rá magam anno,- amikor megismerkedtem a férjemmel, és az õ családjában szokás a puszilkodás,- hogy adjak puszikákat, és eltûrjem a nyomorgatást. Kép

Pocakméret: én a kis 14 hetemmel már most úgy érzem, hogy óriási a hasam, van összesen két ruhám amibe beleférek, az összes többi szûk. Pedig mindenki azt jósolgatta, hogy ó, te olyan sovány vagy, legfeljebb ha majd a hetedik hónapra lehet majd látni. És tessék... Kép

Kispici
14
kispici

Edina,

Koszi a receptet, ha elfogyott a zserbo ki fogom probalni- bar szuletesnap most novemberig nem lesz, nalunk 2 van juliusban, 2 pedig novemberben...es ha minden igaz majd lesz egy februarban is...

Lanyok, ugy oszinten, mielott babat vartatok volna, ti miket kerdeztetek varandos ismeroseitektol? Ugyanis szerintem egyszeruen nincs mas a fenti temakon kivul, amit az emberek meg mernek kerdezni ...torjetek a fejeteket, ti miket kerdeznetek? Mert, ugye, ha az ember osszefut egy ismerosevel, valahogy el kell kezdeni a kommunikaciot, nem?

Tolem mar azt kerdezik, hogy tervezett baba volt e? Meg hogy jol meggondoltuk-e? Es hogy nem lesz e egy kicsit sok a harom gyerek? Es meg hasonlok....de ezek neha mar tenyleg rosszul esnek! Ja, es hogy most lanyt akarunk e, ez meg aztan tenyleg jo!

Nem tudtok egy jol hasznalhato, netrol letoltheto utonevkonyvet? Olyat, amiben jelentes is van a nevekhez?

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

A hétvégén nem neteltem, ma meg egész délelött értekezlet ... brr ...

Zita,
te annak idején meddig pecsételtél? Én múlt szerda óta, és szombaton egyáltalán nem, de tegnap és ma megint ... nem fáj semmim, csak csendben idegesit Kép

Ilke, Ágota,
sok boldogságot és jó egészséget babáknak és nektek, és persze sok-sok tejet!

Lehet ám, hogy én voltam a töksüket, és félreértettem a dokimat a védönövel kapcsolatban. Nem baj, mert még egyáltalán nem voltam a védönönél, úgyhogy majd ha megyek, ö meg fogja mondani úgyis Kép

Amúgy valszeg MagneB6 miatt hányinger mexünt, most már én is kezdek aggódni, hogy él-e még a baba ... de remélem, igen, és hogy ez a maszatolás elmúlik a hétvégére, mert az esküvöt jó lenne már maszatmentesen bonyolitani ... ami pedig a bulizást illeti, megpróbálom magam felhötlenül jól érezni, remélem, nem leszek rosszul, és nam tör rám az álomkór este 10-kor Kép

MINDEN nadrágom szük már, tiszta röhej Kép szerencsére a ruháim nem nagyon voltak passzentosak, igy most (még) elférek, de ennyi idösen ekkora poci, ez rémes - persze tudom, hogy ennek nagy része székrekedés Kép

Puszi
Kangi
kangi

Sziasztok-sziasztok,

Sasha, itt vagyok. Csak hát holnapután utazunk, és vásárolgatással telt a hétvége, meg mostanában hétköznap sincs annyi időm netezni, mert az utódomat próbálom tanítgatni, és hát kicsit lassabban mennek így a dolgok. Most is csak a mai napot sikerült elolvasnom (ill. azt. ami nincs még az archivban)
Amúgy minden ok. Holnap megyek genetikai UH-ra....Aztán szerdától nyaralás. Már úgy várom Kép

gömb (17+3)
gombolyu

Zsuzsi,

Nézd meg az utóneveket itt: [url=http://www.extra.hu/pompom/neveink.htm" TARGET="_top]http://www.extra.hu/pompom/neveink.htm[/url] A magyarázata is ott van, és az is, hogy milyen eredetû a név.

Kispici
kispici

Kamilla,

A dokinak mindegy Kép, de különben a 15. héten már nagyon aranyos az ürhajós. Egy kicsit véznácska, mert még nem halmozott fel zsírt, de teljesen babaformájú, és rúgkapál meg integet meg minden, ráadásul - mivel még nem olyan nagyon nagy - teljesen belefér a képbe, és egészben lehet látni. Szóval egyáltalán nem kidobott pénz Kép
Valamint a doki nagyon lelkiismeretesen megnézett mindent (szív, gyomor, hólyag, gerinc stb.), amit amúgy is kell, és teljesen hivatalos, pecsétes leletet írt, mint amit a kórházban adnak. Mi a Mammutban voltunk, de mintha valaki írta volna, hogy van, ahol sokkal olcsóbb.

Zita
30+3
ParaZita

Agota!

Mindenfele jokat kivanok a babocatoknak es Nektek!

Beszti!
Köszi a beszamolot.Kar,hogy nem egeszen terv szerint Kép ment!DE ugy latszik ilyennek is kell lenni,de itt mindenki kerdezi:miert pont nalam.De ezt nem lehet megvalaszolni!
DE AKKOR IS SOK ÖRÖMET A BABATOKKAL!!!

Sziszike!
De,en is gondolom,ha valami kicsi fajast erzek,hogy talan folytatodik is es megindul a szüles.De eddig meg nem.Kép
De nem szabad türelmetlennek lenni,ha eddig kibirtuk!De en mar olyan türelmetlen vagyok Kép !!!

Mi ma voltunk CTG-n.elöször aludt a babo 3/4 oran at.Raztak a hasam,nyomkodtak de a pici csak aludt tovabb.
Aztan mondtak,hogy menjek el setalni es kb. egy ora mulva jöjjek vissza.Visszamentem,de közben bedobtam egy kis görögdinnyet.
Es aztan ujry CTG.Babo tulsagosan is aktiv,jöjjek vissza holnap.Ennyit az elvezetekröl Kép !

Hajra Conti!

Nyuszi!
Sok sok szerencset holnapra!

Kryss (39) Hihetetlen,hogy mar a negyedik vagyok a tablaban!Kép

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

hihi Kép Kispici, ez nekünk is jól fog jönni...bár a Péter névben már kezdünk megegyezni. Na de mi lesz, ha lány lesz?
Egyébként valaki már végig böngészte az összes nevet? Szerintem kell egy kis türelem hozzá, nekem meg az mostanában nincs. De majd csak lesz neve pocilakónak Kép

gömb (17+3)
gombolyu

Kangi,
Ha jól emlékszem, akkor 2 hullámban "pecsételtem", mindkétszer kb. 3-5 napig. Nekem se görcsölt, nem volt semmi egyéb kellemetlenség, csak persze jól beijedtem, föleg másodszor, amikor már azt hittem, hogy elmúlt... Azért próbálj többet pihenni, és orvos lásson! És ha izgulsz, inkább csináljatok UH-t, ahol láthatjátok, hogy a babával rendben van -e minden.

Zita
30+3
ParaZita

Gömb,
ha lány, akkor legyen Petra Kép Szerintem szép név.
Mi is gondolkodtunk a jövõ héten elmenni egy 3d-s ultrahangra, én legalábbi nagyon szeretném. Fõleg a férjem miatt, mert eddig valahogy nem érzem, hogy teljesen átélné a kispapaságot, és gondolom ha látja, az nagyot lendítene a dolgon. Kép

Kispici
14
kispici

Kamilla!

UH ügyben! Ha minden igaz nemsokára lesz AFP vizsgálat és azt mindenféleképpen követi UH! Én az Istvánban voltam a 18. héten és a doki itt is megnézett minden apró részletet, hiszen ez arra szolgált, hogy az AFP eredményét leellenõrizze! Sokszor átkapcsolt a doki 3D-be és mutogatta a száját meg mindenétKépKépKép De lebeszélni nem szeretnélek semmirõl, csak elmondtam...

Gömbölyü!

Szia! Csak azt hittem elvesztél a nagy betanitás közbenKép Örülök hogy megvagy! Kellemes nyaralást! De elõtte mondd el milyen volt az UHKép

Kangi!

Én ehhez nem értek ugyan, de jó az a sok pecsételõs izé??? Doki mit is mondott erre??

Kispici!

Ilyet még nem hallottam! Hogy azért látszana késõn mert vékony valaki!Kép Hát pont azért látszik korábban, mert nincs zsirréteg ami eltakarná!!!! A husisabbakon, mint én látszik meg késõbb!!! Nekem csak a 24. héten tünt fel egyes embereknek, hogy valami más is van a dologban, és a legtöbb embernek csak most kezd egyértelmüen látszani...Kép

Na megyek leviszem a kutyimat sétálnni:9

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Elõször is gratulálok az új anyukáknak, másodszor pedig üdvözlöm az új kismamákat.

Orsoly!

Külön köszönet, hogy rákérdeztél a dokinéninél a szülésemre és tájékoztattad a többieket.

Beszti!

Hát az enyém sem úgy alakult, ahogyan azt elterveztem, de megérte!!

ÉS AKKOR A SZÜLÉSEM TÖRTÉNETE

Már két hete a kórházban a toxémia miatt. Dögunalom az egész nap. Egy-egy CTG reggel, van amikor este is (eredménytõl függõen). A gyerkõc totál jól érzi benn magát, anyukája cefetül idekinn. Vizitnél minden reggel az hallom az aktuális dokitól, hogy "akkor szülünk". Hát jó volna már. A vizesedé miatt kezdtem a bálnához hasonlítani. De sebaj, bennt senkit nem érdekel. Felüdülés, hogy kaptam kimenõt hétvégére. Hurrá! Vasárnap reggel vissza, dokinéni megvizsgál, minden oké, kimenõ hétfõ reggelig meghosszabbítva. Következõ vizsgálat kedd reggel.

Már alig várom. Eljön a kedd, vigyorogva megyek vizsgálatra. Ceruzányira nyitva a külsõ méhszály. Nem repdesek a boldogságtól, na de ez is valami. 9-kor CTG. Már én orvosi dolgokhoz tök hülye is látom a CTG-n, hogy gyönyörû szabályos a görbém, kb. 3 percenként mutat 60-70%-os fájásokat. Ebbõl annyit éreztem, hogy a méhem rendszerint erõsen összehúzódik. Nem fájt csak kellemetlen volt, de vigyorogtam, mert legalább történik valami. Na szép csendesen vajúdgatok, tágulás semmi. Felüdülés, hogy Klári meglátogat. Vajúdásomat jól leplezve nem vesz észre semmit. Eljön az este, tágulás még mindíg semmi, férjem, szülésznõm benn és csevegünk. Azért most már fájt. Drnõ újból megvizsgált 1 újnyi. Még mindíg!! Délelõtt azt mondták estére baba lesz. De így? Hát akkor irány a szülõszoba vajúdás tovább ott. Hát jó, felmegyünk. A fájások elviselhetõek, de elfelejt szünetet tartani. Vajudgatunk együtt 3-an tovább. Férjem tündéri, maszírozgat, beszélgetünk. Tágulás semmi, baromira fáradok. Több mint 12 óra telt el. Hát az éjszaka nem lesz baba, úgyhogy férjemet hazaküldtük pihenni. Hajnal 2 óra. A fájások továbbra is egybefüggõek, szünet semmi. Már elég szarul vagyok. Hajnal 4 óra. Még mindíg csak 1 ujjnyi. Magnézium infúzióval pihentetik a méhemet 4 órán keresztül. Addig alszom + cukros infúzió. Reggel jöhet a második menet. Fájások újból beindultak maguktól, persze szünet semmi. És ráadásul még erõsödnek is. A légzés nagyon megy. Oxitocin infúzió + cukor meg miegymás. Állandó vérnyomásmérõ, CTG. A gyerkõc istenien érzi magát, mamija döglõdik. Gondoltam ennél rosszabb már nem lehet. Délben újabb telefon a férjemnek, hogy jöhet. A tágulás megindult a méhszály vékonyodik. Heuréka, megjön a féjem, Cola a kezében, lopok két kortyot belõle, ez a nap fénypontja. Már közeledünk a 30. vajúdással telt óra felé. Márcsak ülök lógó fejjel, becsukott szemmel és lélegzem. Szerintem idõnként nem vagyok magamnál, mert a hangokat csak távolról hallom, de reagálok mindenre, kérdésekre válaszolok.
Du. 2 óra. MAGÁTÓL!!! elmegy a magzatvíz. Orvosok biztatnak, hogy innen már csak babával megyek le. Még jó! Tágulás továbbra is baromi lassan halad, de legalább simulni simul a méhszály. Este 7-kor telefon a dokinéninek, hogy most már jöhet. 8-kor benn is van. Addigra már kapok 2 tasak frissen fagyasztott plazmát vénásan. Újabb oxitocin. Hát azt hittem, hogy az addigiaknál nem lélezik erõsebb fájdalom, de tévedtem. Mégis. 1/2 9 újabb vizsgálat, meglepetésünkre fél óra alatt egy újnyi tágulás. Pisilés, irány a szülõszoba.
Jöttek a tolófájások, de én azokból már nem éreztem semmit. Drnõ a kezét a hasamra tette és õ mondta, hogy mikor jön a fájás. Ez már jó állapot volt. A férjem közvetített az alvégrõl és fényképezett. Amikor a feje kinn volt leszívták az orrából és a szájából a váladékot, felsírt, de utána csak nyöszizett. A következõ tolásra (36 óra vajúdás után) kinn is volt.
A köldökzsinórt a férjem vágta el. Boldogok voltunk nagyon. A gyerkõc gyönyörû, haja óriási. 10/10 kapott.

és a horror (aki fél a szüléstõl az ugorja át)

Na szóval a méhlepényt vártuk, vártuk de nem jött. Már több mint fél óra telt el, de csak nem jött! Ekkor a drnõ felmászott az asztalra és a két öklével elkezdte kinyomni belõlem, de csak nem jött. Ugyanezt két férfiorvos is megismételte, de semmi. Ekkor mondtam, hogy a többit ugye akkor altatásban végzik, de ekkor már ott volt az anesztez. a férjemet elküldték haza és már aludtam is. A drnõ kézzel levette a méhlepényt. Ekkor állítólag nem ömlött, hanem zubogott kifelé belõlem a vér, úgyhogy nagyon rövid idõ alatt több mint 1 liter vért vesztettem. Kaptam gyorsan két tasak csoportazonos vért meg egy csomó egyéb infúziót. (másnap összeszámolták összesen 6 liter folyadék ment belém kb. 3 óra alatt)
Hajnal 4-kor ébredtem a szülõszobán, nem volt ott senki. Gondoltam kimegyek pisilni. Láttam, hogy be van kötve az infúzió, na azzal még kicsoszogok. Érzékeltem, hogy a karomon a vérnyomásmérõ, ami 5 percenként mérhetett vérnyomást, az ujjamon pedig a puzusmérõ. Na a vérnyomásmérõt leszedtem, de amikor a pulzusmérõt levettem az ujjamról, akkor éles visításba kezdett a gép. Na gyorsan visszaraktam és lemondtam róla, hogy pisilni menjek. Mire errõl a szándékomról letettem, akkor vettem észre, hogy a katéter még bennem van.
Reggel 8-kor jött az anyukám, a férjem és kihozták a Dórit is nekem egy kicsit, hogy végre láthassam. Szuper érzés volt.

És mégegyszer szülnék ezek ellenére is, mert amikor rád rakják, akkor tényleg minden fájdalom megszûnik és már nem is emlékszel arra, hogy hány órával elõbb kezdõdött ez az egész.

Bocsi, hogy ilyen hoszzú voltam. Sajna csak most jutottam nethez és látom, hogy többen is megszültek, de csak a Beszti történetét volt idõm elõkeresni.

Puszi mindenkinek, a szülnikészülõknek kitartás!!

Pucúr és Dóri (aki már 1 hónapos és 3 napos)
Pucúr

Sziasztok,

Na elokerultem vegre,de alig birtam vegigolvasni a mai termest.
Sikeresen tuleltem a terheleses cukor vizsgalatot.Bar elegge szedelegtem mar a vegen de aztan jol belaktam utanaKép
Eredemeny holnap de ha minden Ok akkor nem hiv a doki es majd megmondja ha megyek hozza 3 het mulva.
En h...e meg fogorvoshoz is bejelntkeztem mar,nem volt nek eleg egy kinzas??De mindegy egy ellenorzest csak tul elek.

Zsuzsi74,
Tudom hogy me nem lattatok ma de ugy egyaltaln kerdezem hogy megkerdezetike-e majd ha lehet latni mar a kovetkezon?

Pocok,
Jo nyaralast videken Mankaval.
Koszi bar szerontem orulok ha lesz egyaltaln erom felkelni 12 ora utan is...

Kerdezgetes tema:
En is nagyon unom,en miert ,lenne nekem rosszabb mint mondjuk annak a nonek akinek alapbol van 15 kg sulyfeleslege es ugyanugy liheg a lepcson mint en.Szoval ilyenkor mindig felveszem a pleh mosolyt es valaszolom hogy minden ok es szuperul vagyok,mar csak azert is...Kép
A hasfogdosas meg annyira nem erint es aki akrta,pl anyukam ,tesom annak meg is engedtem persz eloszor megkerdeztek,mert hat ugye az a normalis.
Itt az irodaban meg minden evben van 1-2 kismama ugyhogy nem nagy szam,bar az allando hogy vagy kerdesek azert neha mar az agyamra mennek de mindegy.

Nem tudom miert de hetvegen olyan hamar felkelek es hetkozben meg alig birom magam meggyozni hogy kimasszak az agybol...

Na megyek iszok egy cappucinot mert ugye a reggeli teamtol megfosztottak.

Pusz
Kataa
25+6

Kép
Kép
kataa

Sasha,
azért gondolta mindenki, hogy nem fog látszani a hasam sokáig, merthogy jo eros hasizmaim vannak, és hogy majd azok lenyomják. Kép Persze azt nem vette számításba a t. család, hogy a progeszteronhormon töblettõl az izmok úgy ellazulnak, mint a pinty, és a kockás has semmi perc alatt eltünt. Kép

Kataa
Az allandó hogyvagyozás, meg kérdezgetés is hálás téma! Ha naponta kétszer látnak, akkor is jön a kérdés, "hogy vagy". Mintha az elmúlt órákban valami óriási változás történhetett volna... Igen, köszönöm, még mindig jól vagyok. Kép

Kispici
14
kispici

Pucúr,

Hát, ez nem volt egyszerü! De legalább sikeresen tul vagy rajta. Ugy látom, alaposan "kiélvezted" a Klinika szolgáltatásait...
Gondolom, otthon már minden sokkal szebb és könnyebb. Sok boldogságot, és sok tejet a kis Dórinak!

Zita
30+3
ParaZita

Zita, Sasha,
az orvos azt mondta, nem normális a pecsételés, de elöfordulhat, és úgyse tudunk mit csinálni vele ... múlt csütörtökön megnézte UH-n, dobogott a kicsi szive, úgy tünt, akkor még nem volt baja. Holnap megyek rákszürésre, de ha maszatolok, akkor nyilván megnéz megint UH-val, csak én meg azt hallottam, hogy a babák nem nagyon szeretik az UHt ...
Ami meg a pihenést illeti, én egész nap ülök, este meg nem járok kocsmázni meg diszkóba se, és hát nem mostanában csinálom a nagytakaritásokat, de mosogatni meg mosni nyilván muszáj, és nem fekhetek egész este meg hétvégén ágyban, mert abba meg belepistulok!!! Kicsit fözögettem a hétvégén, megittam egy pohár bort, meg volt némi elökészület házaséleti akcióra, de a vérböség szintjénél nem jutottunk tovább, pont mert nem akartam, hogy bármi baj legyen.
Lehet, hogy emlegetett vérböség az oka, hogy újrakezdödött? De a manóba is, nem vagyok én fából, egy ilyet hogy kerülhetnék el? Kép
Holnap konzultálok a dokival, aztán meglátjuk, de tényleg nem nagyon fekhetek, határidös munkám van, szombaton meg esküvö ...

Hervadó pussz
Kangi
kangi

Pucúr!

36 óra vajúdás után el tudom képzelni hogy ki lehettél! Az a méhlepényes sztory, még jó hogy aludtál!
Mégegyszer hatalms gratula Dórihoz és õszinte elismerésem a bátorságodhoz a 36 óra alatt!

Lányok!Kép

A soknapi dinnyefogyasztásnak látható hatása van! A lábam duplája és kis nyomásra is luk marad! Na sebaj, mert a dinnye elfogyott és akkor most erõt veszek magamon és hétvégéig nem hozatok senkivelKép Takaritani kéne... szalad a lakás, de ehejett sasha mit csinál???? BABANETEZIKKépKépKép

cupppika
sasha
28+5

Kép
sasha

Drága Sasha!

Te olyan kis tündér vagy!!KépKép

Nagyon jólesett a biztatásod!!
Azért olyan nagyon dögös nem szeretnék lenni, beérném azzal, ha olyan lehetnék, mint amikor megismerkedtem a párommal a konditeremben 5 éve...KépKépKép

nem hiszem, hogy attól boldogabb lennék, ha TÖKÉLETES NÕ
lennék...
inkább a kis Melissa nem egészen tökéletes anyukája szeretnék maradni...Kép

viszont olyan jó lenne, ha lenne egy olyan kishúgom, mint TE!!Kép
el is határoztam, hogy lesz Melissának kishúga 3 év múlva...
de ha öcsike lesz az sem baj!!Kép

nekem egy 10 évvel fiatalabb öcsém van, és nemigazán van közös pont az életünkben, sajnos...Kép

ne légy türelmetlen, örülj minden percnek a Pocaklakóddal!!
megértelek, mert én is így voltam vele / talán még emlékszel/, most meg nosztalgiával gondolok vissza a babás idõszakra...olyan szép volt!!!KépKépKép

Melissáról küdök majd Neked képet, és megkérlek, hogy tedd
fel a képtárba, Jó??

Ilke, Ágota!!Kép

Szeretettel gratulálok Nektek a kisbabákhoz!!Kép

Nyuszi!!KépKép

Szorítok Neked, bár úgy érzem, Te már a karodban tarthatod
Kisnyuszit!!!Kép

Puszi Nektek!!

Sheila és Melissa baba / holnap lesz 11 hetes /Kép

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kangi,
A pecsételés olyan értelemben lehet természetes, hogy elég sokaknál elöfordul minden további probléma nélkül - a méhlepény megtapadását kisérheti. (Persze sajnos nem minden esetben ez a helyzet.)
Lehet, hogy a babák nem szeretik az UH-t (miért is szeretnék, amikor macerázzák öket), de bajuk nem lesz töle, a doki viszont képben lesz.
Feküdni talán nem kell (én se feküdtem, persze lehet, hogy rosszul tettem), de azért lehetöleg kíméld magad.
Én a magam részéröl akkoriban gondolni sem mertem semmiféle "akciózásra" a kispapával - persze amúgy is hányingerem volt, meg hulla fáradt voltam estére, tehát egyébként sem voltak meg a romantikus összeborulás feltételei Kép

Zita
30+3
ParaZita

KangiKép
Nem szeretnélek megijeszteni, de a dokidtól sos kérjél duphastont vagy ultrogestant. Akkor is ha nem akar adni. Sajnos túl sok vetélés kezdödik pecsételö vérzéssel ami progreszteronhiányra vezethetö vissza.
Bár megnyugtatásodra mondanám, hogy sokan vannak itt, akiknek volt pv-jük és semmi gondjuk nem adódott a késöbbiekben belöle.KépKépKépKép

Drukkolok, hogy minden rendben legyen veletekKép

Pucúr, BesztiKép
Nagyon köszi a beszámolótokat. Nem lehetetett könnyü, de ... és tudjátok mi jön ide. Minden átélt, nagyon nehéz és fájdalmas pillanattal közelebb kerültetek egy olyan álomhoz, amit végülis megvalósítottatokKépKépKép
GRATULÁLOK!!!!

Puszika,
Moni
mj

Pucúr!

Te szegényke, megszenvedtél...Kép

A méhlepény az elsõ szülésnél nekem sem vált le
/ én is toxémiás voltam /Kép

a doki kézzel feszegette le, akkor még nem altattak / 1986 /
nem részletezem milyen volt...

de ne aggódj, a további szülésekkor már nem valószínû, hogy így lesz,
nekem a második és harmadik szülésnél szépen levált...KépKép

De fel a fejjel, mint írtad Dóri és összes többi babuci
minden szenvedést megér!!! / úgyis elfelejtjük! /

Puszi: Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Képzeljétek el ma reggel voltam a Máv kórházba és kb. 1 órát
vártam és utána felhivtam a doktornõt és közölte velem, hogy keddet beszéltünk meg. Most várhatok még egy napot. Egész éjjel nem tudtam aludni, remélem a lepénnyel és a babával is minden rendben lesz és hizott már egy kicsit.
Múltkor volt 1700g jó lenne ha kb 1900g lenne már.

Vasárnap voltunk Kikába és vettünk kókuszmatracot. Nagyon jó áron volt. A 120X60 került 5990.-

Csics
Én a helyedbe már biztos nem mernék menni a Balatonra. Mi múltkor voltunk és 3 és fél óra alatt értünk le.

Ilke
Gratulálok a kisbabádhoz!

Forti
Nekem is nagyon dagad továbbra is a lábam de én már nem foglalkozok vele mert ha felpolcolom akkkor is ugyanolyan mintha nem tenném. Dinnyét továbbra is eszem.

Zsanci
Kérdezted a császármetszést, nekem a farfekvés miatt lesz hacsak nem fordul meg.

Kataa
Én is Johnson popsitörlõt vettem. Nekem a barátnõm ajánlotta és azt mondta, hogy az olcsóbból elhasznált kb ötöt mig ebbõl csak egyet mert ez sokkal vastagabb.

Nyuszi
Kitartás, már csak egy napod van. Nagyon szoritok nektek!

Sziszike
Ne aggódj a császár miatt, én már teljesen beletörödtem.
Én nem tartom fontosnak ilyen esetben a szülésznõ választást. Te kit választottál?
Ha megszültél akkor ha majd ha tudod ird le, hogy mi volt mert én is a MÁV-ba fogok szülni.

Petra (35+4)
Petra

Pucur! Hat tenyleg nem volt egyszeru, de a lenyeg az hogy Dori makkegeszeseges. Majd irjal am a hetkoznapjaitokrol is, ha lesz idodKép

Puszi: orsoly 15+2
orsoly

PetraKép
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek és hogy kismanó is sokat nöjön. Beszélgess ám vele nagyon sokatKép

Bevallom Erazmusz és Csányi doki engem is megijesztett.
Szorítok ezerrel ++++++++++++++++++++++

Moni
mj

Kangi!

Szoritok hogy minden rendeben legyen és csak valami kis apró kellemetlenség legyen tényleg!

Sheila!KépKépKép

Ollyan aranyos vagyKép Minden rendben lesz ne aggódj, hamarosan "tökéletes" anyuka-nõ leszel! A legyenmároktóber hangulat elmult! Most élvezem a babavárást némi keserüséggel, ugyanis tegnap óta nagyon keveset érzem mocorogni a babát! Vagy csak mindig kicselezKép Mert most mintha éreztem volna, de nagyon alul... Ehh holnap megyek a dokihoz úgyis és jól kipanaszkodom magam!
Testvért én is mindig szerettem volna, nõvérkét, de késõbb beértem volna hugicával is, de maradtam egyke!Kép Persze nem a szüleim hibájából... Rám is 7 évet vártak mire hajlandó voltam jönni, a testvéreim meg mind elmentek még a 12. hét elõtt. - Ahh bugyborgott megint!KépKépKép -
A képeket várom, felrakom õketKép

Nem értem! Most is olyan dolgokról irtam amit senki sem kérdezettKép Mindig elkalandoznak a gondolataim, de már nem törlöm ki, ne hariKép

Petra!

Drukkolok nagyon hogy minden oké legyen veletek is!!!

puszi
sasha
28+5

Kép
sasha

Sziasztok,

Na en megjottem a fogdoki nenitol,hat sikerult meg gyoker kezeltetnem egy fogamat mert az lehet a ludas.Na de meg korant sincs vege a mokanak mert most mehetek meg vissza vagy haromszor minre kesz lesz.
Nem volt meg eleg dokihoz jaras azert talatam ezt is ki : )

Kangi,
Azert a lenyeh ohgy pihenj ,foleg elore szombatra mert majd jol megtancoltatanak es akkor nem nagyon lesz masra idod.
De irigyellek olyan jo ha az ember menyasszony,nem Lanyok????

Pucur,
Hu gondolom miert nem irtad meg eddig a storyt.Nagyon sajnalom hogy igy esett de a lenyeg hogy tul vagytok rajta es mindenki jol van.

Petra,
Na akkor ma volt egy felesleges korod.De a holnap mar nincs messze es szoritunk ,bar nem kell mert minden rendben lesz es tuti hizott a babocad..
Nekem is azt mondtak hogy csaszarral nem nagyon kell szulesznot valasztani mert mind kedves de meg nem dontottunk ezugyben.

Sasha,
Pont en is azt figyeltem meg a hetvegen hogy alig mozgott a babam.Mire elkezdenek idegeskedni ezen egyet moccan es mar ok is minden.Lehet hogy mar most gondolatolvas a lelkem??

Na pusz
Kataa
25+6

Kép
Kép
kataa

Szassztok Lányok!Kép

Kérdezgetés-témaKép:
ZsuzsiKép:Nem az a gond, amikor, mint Sasha írta, jól elbeszélgetsz egy kismamatárssal, vagy ismerõs új-anyukával, vagy esetleg TE MAGAD KÉRSZ TANÁCSOT, hanem amikor olyan emberek akarnak folyamatosan nekedtámadni, akikkel egész életedben nem beszélgettél 20 szót sem. És vannak olyan kitartóak is, akik tényleg naponta képesek ugyanazokat a baromságokat elmondani. Én már tényleg legszívesebben csak azzal a pár emberrel vagyok együtt, akik: 1.- Nem kérdezik meg MINDEN ALKALOMMAL, hogy "hogy vagyTOK" 2.- Nem tesznek megjegyzéseket az "elformátlanodásom"-ra, és 3.- általában van egyéb témájuk is, mint az én terhességem. Akikkel terhesen is ugyanolyan a kommunikációm, mint elõtte.
A legjobb sztori az volt, mikor egy kolléganõm, akivel összesen 10 szót nem beszélgettem még életemben, leült mellém a büfébe, és a kötelezõ "Hogy vagytok?" kérdés után, - a választ meg sem várva - elkezdte darálni az õ terhességének a részleteit. Közölte, hogy õ redukálta folyadékbevitelét, napi 1 literre, és az energiabevitelét 1200 kalóriára...Mikor udvariasan megkérdeztem, hogy erre valamilyen alapos orvosi indoka volt-e, úgy nézett rám, mintha a Marsról jöttem volna, és közölte, hogy NEM, õ teljesen magánszorgalomból tette ezt, hogy ne legyen szülés után súlyfeleslege, és ne vizesedjen... És látszott rajta, hogy marha büszke magára, amiért ilyen kapitális baromságot talált ki, teljesen egyedül.
A másik, amit nagyon utálok, a kórházi sztorik kéretlen mesélgetése. Régebben egyszer-egyszer, ha véletlenül megemlítettem, hogy császáros leszek, erre mindenki elõszedte az összes horror-sztorit a bennfelejtett törlõkendõkrõl, meg rossz helyre szúrt EDÁ-ról, ráadásul egyszer az egyik FÉRFI (!) kollégámat majdnem lefejeltem, mikor közölte, hogy akkor én nem is fogok SZÜLNI, csak úgy kiveszik belõlem a gyereket... Hát menjen az ilyen a francba!

Bocsi a sok szövegért...

iancsa
27+1

Kép
Kép
iancsa

Iancsa, Kép
Tetszettek a sztorik...csak nehogy majd Te is a szulesed tortenetet meselgesd majd kismamaknak, mikor mar tul leszel rajta! ;) En is mennyi 'jo' sztorit tudnek meselni.... Kép

Jonnek a gyerekeim, hallom, hogy visszhangzik az egesz utca-sot most mar a lepcsohaz is!

Sasha, beszkenneltem az Uh kepet a legkisebb focistarol, elkuldhetem?

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!KépKépKép

Hihihihi! Teljesen igazad van! Majd igyekszem nem olyanná válni! (Megpróbálom kiélni a közlési kényszereimet a Babaneten!KépKépKép)

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Jut eszembe...

Sasha!Kép
Nekem is van egy nagyon fini túrótorta receptem, egyszerû, gyors, még sütõ se kell hozzá. Szinte lehetetlen elrontani... Ha érdekel, elküldöm!Kép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Kangi!
Csatlakozom az elöttem szólóhoz! Kérj a dokidtól gyógyszert, hátha sárgatesthormon hiány van a háttérben! Pihenj sokat, ne emelgess, cipelgess semmit! A házasélet pedig pecsételés esetén tilos! (doki mondta!)
Nem akarlak megijeszteni ezzel, de tartsd be, jobb félni, mint megijedni! Sokan vannak, akik egészséges babát szültek pecsételgetés után, de sajnos sokan vagyunk, akik elveszítettük a pecsételgetés mellett a babánkat! Érdemes betartani ezt a néhány szabályt! Ha érdekel, akkor a mai napon elég sokat beszélgettünk errõl a témáról a ...ma megint megjött... topicban! Gyere be, szívesen beszélgetünk veled!

Lányok!
Gratulálok minden friss anyukának és kismamának! Kispocisoknak, nagypocisoknak, középpocisoknak Kép kitartás! Lassan, de elmúlik már a nyár, túl vagyunk a felén! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Jo reggeltKép
Kérdezgetés téma
egyetértek mindenben iancsával mert tölem is ugyan ezeket kérdezik és én is ugy vagyok vele hogy csak azokal beszélgetek lassan akiknek van más témája is mint én meg a pocaklako .sajna én nem tudok minden jo akarot kikerülni mert ugyan az ismerösöket kilehet kerülni de én a anyukámat+hugomat sajna nem kerülhetem ki pedig ök is tudnak kértlen tanácsokat osztogatni meg persze felhuzni az ilyenekel .szerencsére nem tul sokan vetemetek idáig ara hogy a pocimat akarják fogdosni de nekem még az a kevés is sok volt mert nem szeretem ha fogdosák a pocimat ez csak a kispapa kizárolagos joga Kép csak ö és senki más nem nyulkálhatna a pocimhoz de néhányan még is megteszik nekem meg elkel türnöm mert kulturált ember nem küldi el az ismeröseit melegebb éghajlatra csak gondolatba és még mosolyogni is kell hozá.

Kangi
Drukolok hogy minden rendbe jöjön és elmujon ez a pecsételés de tényleg felkel hagynod egy kis idöre a házaséletel föként ha pecsételgetsz mert lehet hogy atol van .

Petra
én csak füzföig megyek és oda ha korán indulsz 1-másfél ora alat lelehet érni Kép mi mindig kora reggel indulunk hogy elkerüjük a nagy tömeget és a meleget .

Lányok
képzejétek tegnap délben megint roszalkodot a gép irtam egy szép kis hozá szolást nektek és nem tudtam elküldeni este meg a kispapa szált rá a gépre mert csak az én gépemen müködik az internet pedig a kispapának is van gépe .
Tegnap megint voltunk vásárolni a Kispapával és vetünk még néhány dolgot én kaptam szoptatos melltartot a pocaklakonak vetünk orrszivot,cumisüveget egy szép nagyot még füle is van és müanyag ,szunyoghálot,meg egy szép nagy puha vastag takarot is mackomintás Kép .

Zita,Kangi
romantikus összeborulás már nálunk is rég volt mert hogy a lakást akartuk renbe tenni mielöt jön a pocaklako meg volt egy csomo más fontos elintézni valo is de majd most megigérte a kispapám hogy a balcsinál majd bepotoljuk Kép már nagyon váromKép mellesleg szerintem az ilyen dolgokhoz idö és hangulat kell .

Na megyek befogom csörömet Kép
Puszancs Csics 37 hetes Kép

UI:Iancsa nekem is elküldenéd a turotortareceptjétKép
csics

Jóreggelt mindenkinek

Hozzászólni ugyan nem tudok a mostani témákhoz, de jelzem hogy még élek! Kép Kép
Ma délben megyek megint ctg-re, kíváncsi leszek hogy most lesz-e orvos aki elemezze vagy ezt megint csak úgy csinálják.

Iancsa
Én is elkérhetem azt a receptet? Kép Köszike

Nyuszi nemsokára babázik!!!!!!! Jujjjjj tiszta izgi vagyok!

Ébredezzetek, ma is jó meleg lesz!

Forti (36+5)

Kép
Kép
forti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: