[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsa,

hát a pocakod az nem jó hír,remélem nem lesz semmi komoly!

Pöttyök a nyelven:szájpenész.
Nem kell megijedni,mert azoknál is sokszor van,akik túlzásba viszik a higiéniát.Én is ilyen vagyok,és mindkét fiamnál volt.
Sokáig tart a kikezelés,2-3 hét.
Recept nélkül lehet kapni glycerin boraxot,azzal kell ecsetelni.Ill. úgy kell csinálni,hogy egy kis gézt rátekersz az ujjadra,arra a borax,és szó szerint le kell dörzsölgetni a nyelvéről,meg oldalt a kis szájából.Nem szeretik,de ez van.Minden evés után,és még amikor csak lehet.Melleddel ue,mellbimbó körül.Én evés elött is és utána is csináltam.Naponta 2x főztem ki az ivós üveget,meg a cumit.
Figyelni kell,hogy a végbélnyílásnál nem jelenik-e meg fehér pötty,mert akkor az egész bélrendszer fertőzödött,és asszem komolyabb ther.-ra van szükség.De ilyen nekünk nem volt,csak a védőnőnktől tudom.
Nem kell elkeseredni,elfog múlni,sok babának van!
Az sem árt,ha veszel bórvízet a patikában,és szopi elött lemosod vele a melledet.Huhhh,de hosszú lett.Bocsi,de azért remélem a lényeg meg van és tudtam segíteni.
Most mennem kell!

Pusz:Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!
Tegnap meglett a véreredmény kiderült, már régebben átestem bárányhimlőn és van ellenanyag a véremben.Úgyhogy, nagy ijedelem után ,óriási megkönnyebbülés.

Hétfőn kell mennem 20.heti uhra.Az afp papíromat múltkor elvették a klinikán és a kartonomba rakták.Most kérjem ki hétfőn ,hogy lássa az ultrahangos doki az eredményt, vagy nem kell vinnem ,mert ez az uh nem genetikai uh.?
MIndenhol azt írják ,ilyenkor pontos súly kell és vinni az afp papírt.Nem tudom SOTE-n mit szoktak csinálni, tudtok segíteni?

Incike!
Hú de szépek vagytok.Nagyon formás Marcell.
Kép
most látom Zsuzsa is ugyan ezt írta.
Kép

Dóri!
Kérdezted csütörtökön merre vagyunk fos időben....
Kép
épp szakadő esőben, felefelé caplattam gyalog a suliba,mire felértem bőrig áztam.Utálom az ilyen időt, mikor mennem kell vhova gyalog.
Kép
Mindenkinek szép hétvégét.Egyébként tényleg eltünt mindenki.
ja és párom végre ma megérezte Baba rugkapoálását.
azt kérdezte ez bizti Õ?
Kép
Tegnap kicsit örökmozgó volt,és befelé rugdosott nem nevezhető kellemesnek ez a része.ami viszont megijesztett rengeteget befeszültem ,mamár dupla Magne B6ot fogok bevenni.
su

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Dóri:
Köszi a segítséget!
Hát ez szomorú.. pedig annyira vigyázok mindig, mindig megmosom a cicimet szopi előtt. Jó, éjszaka nem, de éjszaka 1x eszik..
Na mindegy, csak túléljük ezt a dolgot.. Kép

Puszi:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 

 
 

Mondjuk ez ezekszerint megint kétélű dolog, ha "túlzott" higiéniától is lehet.. Bár azt, hogy szopi előtt megmosom a cicimet, nem érzem annyira túlzott higiéniának..

Az éjszakai alvós cumit pl nem szoktam orrba-szájba kifőzni, csak forró vízzel elmosom mielőtt a szájába dugom.. Lehet, hogy a cumitól van? Tudtam én, hogy nem kéne, a fene egye meg azt a nyomorult cumit.. Amíg még nem volt cumi ez sem volt.. Na mindegy..
Bocsi a kifakadásért... Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Sziasztok!


Su: Jaj, de jó, hogy nem bárányhimlő! Kép Azért szar lett volna ezzel a tudattal végigcsinálni a köv. 20 hetet, még ha valószínűleg nem is okozott volna bajt. Én még nem voltam b.himlős, és szerencse, hogy eszembe sem jutott a terhességek idején, hogy aggódjak rajta, pedig egyéb baromságokon egy csomót aggódtam. (vagy inkább a butaságom, hogy korábban nem is tudtam, h a bhimlő is lehet veszélyes, azt hittem csak a rubeola)

AFP: igen, kérd ki a papírt, és vidd magaddal az UH-ra. Abból nem lehet baj, ha nálad van!

Zsuzsa,

Ne aggódj ezen a szájpenészen, elég mindennapos dolog, szerintem nem a sterilitástól függ. Én pl. sosem mostam le a cicimet, mégsem lett szájpenésze. Ami meg a cumit illeti, hát a másodiknál már szó sem volt sterilitásról, a Zsolti is be-be adta a kicsi szájába, lehetőleg úgy, h egy kicsit még ő is szopogatta előtte. Kép
Vendég
 


Zsuzsa,

nekem a Marci nem cumizott,neki is volt soorja(szájpenész)...Nem a cumitól függ.Szerintem attól is,hogy milyen már a védekezőrendszere.Anyatej ide,vagy oda, nem véd ettől,kialakulhat.
Túllesztek rajta aztán kész.Csak mondom,kicsit hosszadalmas a kezelés,de nem kell parázni.Kitartás,szépen elmúlik majd.Sokszor kell csinálni a szájtoalettet,mert tudod a tejci jó táptalaj a nyamvadt gombájának!

Suezika,

ezek jó hírek!!!Remélhetőleg csak valami enyhe víruska volt...

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Mindenki jól van, minden rendben? Kép

Mi vettünk ilyen glicerines bóraxot még szombat délelőtt, szépen múlik a bigyó a nyelvecskéjén. Azért ha elmúlik, utána is kenegetni fogom még egy darabig a biztonság kedvéért.

Viszont most előjött másik probléma.. Mikor érem meg, hogy semmi baja a gyereknek? Kép Kép Kép
Most meg nem kakil, már több mint 24 órája..
Tegnap hajnal 1-2 körül volt utoljára kaki..
A belek dolgoznak, mert puki az van bőven, de kaki egy csepp nem sok, annyi sem.
3-4 gyerekes gyakorlott anyukák azt mondták, hogy előfordul anyatejes babáknál, merthogy ahogy nő egyre jobban meg tudja emészteni a tejcit és amíg nem szenved miatta, ne aggódjak..
Erről mit tudtok?

Köszi szépen és bocs, hogy itt nyaggatlak Benneteket.. Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Suezika:
Na, de jó, örülök Neked.. Ez jó kis frász volt Kép

Dóri:
Minden szopi után bekenjük a nyelvét. Egyébként nem utálja szerencsére. Gergő megnyalta ezt az izét, azt mondja, édes. Bedugjuk a gézes ujjunkat a kis csőrébe, meg lelkesen elkezdi szopogatni, úgyhogy a bekenegetést is megoldja magának.
Csak akkor van gond, ha beájult szopi után, mert akkor az atyaisten sem veszi rá, hogy felébredjen és kinyissa a száját. Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsuzsa!

Az én lányom volt, hogy 5 naponta kakilt, amíg anyatejes volt. Ezen ne aggódj, ha egyébként jól van a gyerek! Kép
Persze a gyerekorvos már 3 hónaposan javasolta volna a gyümölcsöket, de ellenálltam. Kép Egyszer adtam neki kúpot, de aztán azt sem. Előbb-utóbb kakilt. Most, hogy már eszik mindent, ez teljesen rendeződött.
Vendég
 


Zsu,

tök jó,hogy múlik a gomba!Azt elfelejtettem,hogy a kislányok masszívabbak,hát persze,hogy jól tűri!Kép
Kaki:valóban,ha nincs mellette rossz kedve,és a szelek mennek,akkor anyatejes babánál ez nem gond.Nekem Marci naponta szinte minden szopi alatt nyomta.Boti viszont székrekedéses volt,az is megkínozta csórit ,mire egy nagy pukit kipréselt magából.A dokik szerint még egy hét is belefér,de nálunk a 3. napon tetőzött a dolog.Egész napos sírás,görcsök,na ekkor jött a hőmérő,vagy a kúp,és robbant a kaki.Hol a szőnyegre,hol rám...Iszonyatos mennyiség!Szerencsére 3 hós kora után a hasfájással együtt ez is megoldódott.

Kópé,

kedden mentek óviba beíratkozni???!!

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!
Ma megjártam a SOTÉn a poklot.
kezdődött, elkotyavetyélték az AFP papíromat.Még jó,hogy tudtam az eredményt.Aztán az uh-n Barakonyi Emese vizsgált.Lányok 2percig tartott, egy szót se szólt csak mikor fényképet kellett csinálnia megszólalt:Ez a gyerek nem fotogén,pofával lefelé van.Azonkívül, ebben a két percben nem tudom mit nézett, de ugye a 20.hét az egyik legfontosabb uh ,ilyenkor nézik a szívkamrákat alaposan, meg minden kifejlett szervet, de ezt 2 perc alatt se a szívét, nem láttam se semmit.Mikor megkérdeztem ,nem látta kisfiu vagy kislány azt mondta .Maga megtudta állapítani?mert Én nem.
na kimentem, de összetörve.Gondoltam otthon majd Gergővel kielemezzük mit is láttot, mert felvetettem videora ,Gergő kérésére.Aztán Doki bácsinál 3om kerek órát vártam.Mindenkit behívott előttem,pedig 2.-nak adtam be a papírt.És 5 perc alatt kidobott.Ezekután hazajöttem összetörve és mikor akartam mutatni a felvételt, hát semmit nem vettek fel.Kidobtam 3000ft.Holnap felhívom őket és megkérdezem mit csináljak.Vagy adják vissza a pénzt vagy csináljanak egy újabb felvételt persze más szakorvosssal.
Szerintetek megoldható?
Na mindegy ez volt ma.
megyek aludni mert elfáradtam.
su

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok Lanyok,

Itt az elveszett bárány,vagyis inkabb báránymama...

Ugyanis nagy hirem van: Kistesó csücsül a pocakomban, 10 hetes es 2 cm körüli méretekkel rendelkezik!!!!! KépKép
Este rakok fel otthonrol fotot is róla.

Szoval remelhetoleg 2 gyerekes mami leszek en isKép
puszika mindenkinek,

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Kataa:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Gratula!!! Szóval ezért voltál így eltűnve, ezen dolgoztatok Kép

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Kataa,

HATALMAS GRATULA


Kép
angelheart
 
 


Kataa,

nagyon örülök a kis babónak, szívből!!!Maradsz a sote-n?

Su,
ezt még olvasni is fájt, Barakonyi Emese nem egy simulékony darab, és akkor diplomatikus voltam...És még fel sem vették????A várakozást már nem is említem, mert az természetes. De annyira rossz, hogy az aggódó, első babás kismamát egy büdös hanggal sem tájékoztatják, és még durvák is vele. Nagyon sajnálom! Sajnos én is átéltem hasonlókat ezzel a szonográfussal!

Katus
Vendég
 


Kataa!

Valahogy sejtettem! Kép Gratula! És ha nem is maradnál ittKép, akkor is tájékoztass minket a pocakosodásról, na és persze a kétgyerekes állapotokról!

Su,

Ez borzalmas! Nekem szerencsém volt, mert nem volt "szerencsém" ehhez a hölgyhöz, de azt hiszem, ami rosszat le lehetett írni róla, azt már korábban itt leírták.

Néha nekem is voilt olyan érzésem, hogy elég nagy a fejetlenség a klinikán... Aztán amikor kellett, minden profin működött.

Dóri,

Szerdán megyünk beiratkozni. Ti is elkezditek ősszel ezek szerint? Arrafelé mi a helyzet? Nagy a túljelentkezés?
Vendég
 


Kataa!
Gratula!

Holnap reggel nyolckor megyek megint uh-ra,Jenei katalinhoz,Õt kéretem mert 12 hetesen Õ nézet meg és nagyon kedves volt.Remélem holnap minden rendben lesz.

Mocorgásról szeretném megkérdezni,Pénteken szombaton egy örökmozgó lakott Bennem,viszont tegnap óta alig érzem a rugdosást.Ez normális ,hogy nagyon gyenge és kevés?
su

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok,

Barakonyi Emesenel en is ketszer voltam UH-n, egyszer durva es baratsagtalan volt, gyakorlatilag hazugnak nevezett, amikor a fogantas idopontjarol beszeltunk, mert szerinte a magzat meretei alapjan nem lehetett az, amit az orvosnak mondtam az utolso menstruacio idopontjanak. Maskor meg halal kedves es baratsagos volt, minden kerdesemre keszsegesen valaszolt. Egyszer voltam az alagsorban Jenei Katalinnal is, o nagyon szimpatikus es baratsagos volt.
fj35
 
 


Malnalevel tearol tudtok valamit? Itta vagy iszi valamelyikotok? Azt olvastam tobb helyen is hogy a terhesseg utolso 2 honapjan ajanljak inni, mert megkonnyiti a szulest. Nekunk egy csomo malnank van a kertben, szerintetek a kozonseges malnanak a levelerol van szo? Akkor nem kellene vennem, csak mindig a kertben szedni.
fj35
 
 


Lanyok
Koszi szepen,kedvesek vagytokKép

Katus,Kope
Hat jol raereztetek,mert nem maradok a klinikan.
Sokat tepelodtem,pro-kontra listat irtam...napokat nem aludtam annyira foglalkoztatott a tema.Aztan megvartam a baratnom szuleset mult honapban es donottem.Irtam nemreg hogy miket elt meg es nagyon kivolt,pedig masodik babas tehat van mar rutinja.A csecsemosok nem neztek ra sem,ha meg igen abban nem volt koszonet...Az osztalzos noverek meg goromba kis voltak.Rohanas,fejetlenseg volt.Szoval sajnos semmi de semmi valtozas azota hogy Alex szuletett.A fonovernek adott penz azert annyiban segitett hogy kapott helyet a ket agyasban,na ennyi volt ami pozitiv volt neki.Persze a doktor ur vegtelenul kedves de hat ugye a mutet utan a napi 5 perc check utan mar ra nem tudott tamaszkodni semmiben.
Szoval ugy donottem hogy valsztok mast,amint irtam a doktorno fiata,kedves,turelmes.Maganban jarok hozza,de kb annyiba kerul mint anno a varakozasok utan amit adtam.A korhazi vervetel is tok kulturalt,kedves noverekkel es gyorsKépNekem igy Alex mellett az ido is nagy tenyezo.
A mutet utan megkapom Alexet es bor kontaktus is lehet orakon at,sot apa is ott lehet velunk amig kiall a spinal hatasa.Szoval ez hianyzott Alexnal hogy csak masnap lattam.
Az biztos hogy fizetos szobaba kerem majd magam es a csecsemosok allitolag segitenek maximalisan.Ha nem igy lenne,mar lesz elore szopi guru beugromKép
Szoval most megprobalom ezt, es tudo ott is lesz majd ami nem tetszik,de remelem a rutin atsegit majd a nehezsegeken.Kép

Su
Jenei Katalinhoz jartam en is egy tunderi no,de aggodjKép

Kope
Hat egyenlore pozitvian allok a dolgohoz,ar ami aket gyerkesseget illetiKép.Azt hittem jobban megremit majd a ket csik a tesztenKép Ugy gondolom hogy most mar szivbol varom a babat es Alex is nagyobb,csak atveszeljuk valahogy a kezdeti idoszakot .KépAztan persze majd jovok ide rinyalin ha nemKép

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Jaj osszegabajodta..szoval nem Alexxel lesz borkontaktus hanem a pici babavalKép

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Ha valaki erre jár és tud válaszolni, az lenne a kérdésem, hogy a SOTE I-en a hormonlaborban, teljes hormonvizsgálat esetén kb. mennyi idő múlva van meg a lelet?
Két év próbálkozás, 1 vetélés után orvosom hormonális kivizsgálás mellett döntött. Holnap kell mennem. A leletek elkészülte után ultrahang esedékes. Lehet, hogy már holnap lesz uh is? Vagy napok/hetek kérdése?

Köszönöm ha tudtok válaszoni.
Kata
szszkata
 
 


Sziasztok!

Kataa,

Lehet, hogy igazad van! Nem is tudom, én hogy döntenék... De ez eléggé elméleti. Kép

Ami a két gyereket illeti, azért valószínűleg könnyebb lesz az első időszak. Ami a legfárasztóbb, hogy FOLYAMATOSAN jelen vannak! Ebből a szempontból sokkal könnyebb lesz!

Katus!

Mikor jöttök Pestre, mi lesz a sétával?Kép

FJ35,

Málnalevél: én nem ittam. A sógornőm a végén rendszeresen, ehhez képest 2 hét túlhordás után, indított szüléssel szült... Kép De lehet, hogy van akinek használ!
Vendég
 


Kópé,

igen,mi kedden megyünk Marcussal az óviba beíratkozni.Boti már két bölcsiben is biztsítva van,jövő januártól.


FJ35,


én az elsőnél nem ittam,a másodiknál már igen.Jó erős főzetet kell csinálni!Szerintem inkább vedd meg a gyógynövényest,nem drága!
A másodikom,nem biztos,hogy ezért,de azért szerintem ez is közrejátszott benne,nagyon gyors tágulással volt meg.
Azért kalkuláld bele,hogy első szülés ált. hosszabb folyamat.
Én úgy tudom,hogy a tágulási szakban van jó hatása,ha valaki itta.Nem fog emiatt hamarabb beindulni.Bár nekem a 31. hét körül már nyitva volt a méhszájam,ezért csak a 35. héten kezdtem inni a szülésznő javaslatára.

Kataa,

Én megértelek.Nekem azért nagy segítség,hogy anyumék közel laknak,és amikor a klinikán töltöttem a fél,vagy esetleg még több napomat,akkor ők itt voltak "kéznél".
Megértelek,hiszen nincs segítséged.Reméljük,hogy most minden kerek lesz!!!


Kópé,

én nem várok Katusra!Májusban elmegyünk kirándulni Egerbe...

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!
Kislányunk lesz.
Kép
Ma szuperul sikerült az uh.Jenei katalin megint rendes volt ,mindent megmutogatott és 100%kislány.
Megnyugodtam és már Viki babának hívjuk a pocakomat.
Kép
És erre a névre reagál a Csengére nem.
Kép
15 cmes plusz lábak.ez picike méret vagy átlagos?
su

KépKép
suezika
 
 


Dori,

Nem az ido a fo tenyezo nalam,mert ugye ott van apa vagy Evi neni vagy ha kell anyu is beugronak.
Foleg a korulmenyek valtozatlansaga miatt dontottem:MEg hogy ott rogton megkapom a babat ameddig akarom,utana meg elviszik ahogy kerem.
Ha probelma mentes a terhesseg +szules utan is minden klappol akkor OK,de ha valami nem akkor senki nem segit a csecsemoson,lesz...jak hogy te eleted legrosszabb pillanataid eled at.
PL .Baratnomnek mondtak hogy baj van a hallasaval a babanak (pedig mint kiderult rossz volt a muszer...).Erre O kicsit kiakadt(Ja es a vesemedence tagulat sem ment meg nekik viszza).Szoval ket rosz hir utan kicsit kivolt erzelmileg.Erre a csecsemosok valasza:-Anyuka ne legyen itt nekunk hisztis!!!!!!!!!
Na Ot nem kellett felteni,visszaszolt:Most tudok meg ket rossz hirt ,es ne legyek hisztis???,valaki cserelne esetelg velem??? Szoval ez az ami nekem nem hianyzik,pont a biztatas kell majd a szopiban meg hogy gyorsan felepuljek a csaszi utan.
Nem szeretnek konyorogni sem alapveto dolgokert es penzt dugogatni a fonovernek hogy tegyen mar 2 agyasba...stb....

Szoval ahogy elmeselte ezeket,szinte atereztem hogy hasonlo helyzetben nem szeretnek lenni, bar mennyire is nagy a szam maskor,ott tuti megint nyul lennek...

Sajnalom nagyon,mert a dokimat imadom,es a szules utanig minden rendben is volt,de most valami mast keresek .Persze nincs garancia a szopira itt sem,de legalabb a nagyobb eselyt megadom neki.

Kope
Hat igen tenyleg faraszto,plane lelkileg,neha meg Alex is, hogy nincs megallas...Ezert az ovi nagyban fog segiteni,hogy ne legyek ideges,a delutanokat csak kihuzzuk valahogyKép
Majd az elejen kell extra turelem hogy a feltekenyseget jol veszeljuk at..ettol tartok csak egyedul.

Su,
Gratula a kislanyhoz nagyonKép Orulok hogy minden rendezodott UH ugyben isKép

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Dóri, remélem nem azt az 1 hétvégét választjátok egri kirándulásnak, amikor Pestre megyünk!!! Május 12-14!
Kópé, Kata, Ildi, többi régi kispajtásaim, azon a hétvégén vasárnap tudunk találkozni? ÚÚÚÚÚgy szeretném!!

Kata,
és orvost már választottál? A réginek megmondod, hogy elhagyod? Vagy többet nem keresed? Igen, igazad van, annyira bele tudnak tiporni az emberbe a csecsemősök, ha épp olyan a lelki állapot. Bár én mindig mondnom, hogy a másodiknál minden elmaradt, ami az elsőnél drámai volt. És azért, mert szimplén már nem voltam olyan érzékeny. De igazad van, hogy a szopi miatt több segítségre vágysz, ha az elsőnél voltak kudarcaid. Szorítok, hogy minden 1000x jobban süljön el!!!

Katus
Vendég
 


Katus,

Igen valaszottam orvost,vagyis eloszor azt valasztottam,utana tudtam meg hogy melyik korhazhoz tartozik.Minden regi rigolyam ellenere no Kép,35 koruli,es nagyon lelkes,odafigyelo.Minden genetikai UH-t viszont a korhazban nezet meg (aminek kulon orulok,tobb szem tobbet lat alapon ).A vervetelek is a korhazban vannak,7re megyek es mar 7,20-kor robogok el autoval,pedig sokan vannak Kép
Itt van Szoptatasi ambulancia,tehat ez kulon jo lesz ,ha kene.
Az a hosszu ki nem kezelt mellgyula amivel a korhazbol hazakuldtek (- Ugysem tud majd szoptatni anyuka! felkialtassal )intezte el a tej mennyiseget.Azert akarok most mar az elejetol (mutet utan )non stop szoptatni hogy ne jojjon elo ennyire durvan.
A regihez mar egy eve nem mentem vissza,az eves rakszuresemet is mar a doktornonel csinaltattam decemberben.
Szoval ha itt sem fog sikerulni a szopi (tudom nem szabad igy hozzaallni) Kép mar nem fogom akkora kudarckent megelni,mert tudom hogy mindent megtettem az elejetol fogva.

Majus 14-en nekunk Babszinhaz jegyunk van delelottre.A delutant megbeszelhetjuk tolem Kép

Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kedves Kispajtásaim Kép Kép Kép

Először is élünk még Kép Másodszor pedig : alig várom, hogy találkozzunk, nekem mindegy: akár Egerbe is elmennék egy kicsit már, hogy lássalak Benneteket Kép

Jövök én errefelé, olvasgatok, de nem mindig tudok írni. Lassan kezdődik a vizsgaidőszakom is, meg most a héten indul a szuper nyelvvizsga előkészítőm is Kép
Áááá, ne is kérdezzétek. Nem vagyok én fáradt... Anyám megmondta: bírod még kislányom! Kép

Szóval tökre érdekli a családomat, hogy naponta az idegösszeomlás szélére bírok kerülni...

Egyébként nagyon gratulálok az új babákhoz valamint a növekvő csemetékhez! Kép
Sajno a Szabit nem fogják felvenni az oviba, mert nagyon sok gyerek van, én meg itthon vagyok a Pannival Kép Mondjuk, ez nem csak nekem sz@r, hanem a Szaszának is. Annyira jól érezte magát a beiratkozásnál, pedig két és fél órát kellett várnunk. Nem is láttam végig, fogta magát elhúzott a kertbe, aztán ment utánna többi kis vacak is Kép Nagyon aranyos volt.
Múlt héten visszavittem a kölcsönzött mérleget: úgy gondoltam, hogy Pannika elérte a 8 kilót, már talán nincs szükség a mérlegelésekre Kép Elég jól fejlődik Kép

Kata! Sajnálom, hogy elmész, de ha ennyire rosszak az emlékeid a Barossból, akkor inkább válts, hátha jobb lesz Kép

Katus!
Olyan, mintha múlt héten találkoztunk volna a folyosón, nagyon durva, hogy megy az idő......

Jó lenne mostmár szervezni valamit, várom a konstruktív javaslatokat Kép

Ja, a Barakonyi tényleg ritka nagy paraszt. Ezt Sunak üzenem.

Puszi, Ildiék.

Kép
Kép
macskási
 
 


Hali!

Taliban benne vagyunk! Egyelőre szabad az a hétvége, úgyhogy bármelyik nap jó! Kép

Ildi és akik többet tudnak nálam az óvodai felvételről,

Ez most megrettentett, hogy azt a gyereket nem veszik fel, akinek otthon "lebzsel" az anyja! Nem lehet ezt valahogy kijátszani? Vagy a beiratkozáson mindenről részletesen be kell számolni? Ellenőrzik valahol? Pl. kell-e egyátalán említenem, hogy otthon van egy kistesó? És ha most nem veszik fel helyhiány miatt, akkor később hogy lesz helye középső vagy nagycsoportban?

Ildi! Én néha hasonlóan érzem magam, pedig engem nem nyomaszt sem a tanulás, sem a nyelvvizsga (majd, ha újra el kell helyezkednem), úgyhogy maximálisan megértem, hogy kivagy! Kép Az én anyám azzal szokott "segíteni" a lelkivilágomon, hogy közli, hogy "vannak, akik közben egy-két egyetemet is elvégeznek!" Kép És tényleg!

Kata,

Megértelek, bár Katusnak is igaza van, másodjára sokkal kevésbé lesz stresszes. Kép Én direkt örültem, hogy aa csecsemősök rám sem néztek! Kép De félre a tréfát: az biztos, hogy csak kérdésekkel, szakirodalommal és sok kis botrítékkal felszerelkezve lehet nekivágni a klinikának, mert egyébként néha nekem is volt olyan érzésem, hogy ha mi nem figyelünk oda, akkor lehet, hogy fontos és alapvető vizsgálatok maradnak el, néha annyira kapkodónak és szervezetlennek tűnik minden.

De ott a másik oldala, ha nem a klinikán születik a Zsolti, rosszabbul is végződhetett volna. Persze egy programozott császárnál ilyen problémák miatt nem kell majd izgulni! Kép

Azt meg már sokszor írtam, hogy sokkal korrektebb lenne, ha szabott ára volna az egy- és 2 ágyasnak, és nem kellene a borítékokkal kínoskodni.
Vendég
 


Kópékám!
Sajna, nagyon részletes kérdőívet töltenek ki a ded beiratkozásánál....Pik-pak kiderül, hogy van még kiskorú a csapatban és brilliáns logikával azonnal rávágják, hogy akkor ugye anyuka otthon van Gyes-en......Szal, nagy a lebukás veszélye Kép Olyan izgalmas 1 beíratás, mint 1 kémsztori Kép
Amikor a Szaszával terhes lettem: már akkor lezsíroztam a vezetőnénivel a szomszéd oviban a gyerek felvételét. Minden jól is ment, míg Pannika fel nem tűnt a képben: akkor mondta a Marika néni, hogy felvétel még mindig oké, de csak fél napra, mert hát ugye a szabály, az szabály. Nem is aggódtam. Év eljén szólt, hogy mikor lesz a beiratkozás, amire el is mentem már reggel 8-ra. Akkor lettünk az 5.-ikek Kép Fél 11-kor bekerültünk és jött a hidegzuhany: biztosan nem tudja a Szabit felvenni, annyi gyerek van. És ugye köteles a bölcsiből átvenni gyerekeket, valamint az 5 évet betöltötteket is. Az enyém tökre nem esik bele egyik kategóriába sem Kép
Megállapítottam az utánnam érkező kb. 20 szülővel, hogy amelyik politikus azt hazudja, hogy kevés a gyerek, azt szó nélkül arcon fogjuk köpni!
És ne hidd, hogy ez az egy ovi van itt Érden! És mindenhol ugyanez a helyzet Kép
Lehet, hogy Pesten jobb, de nem vagyok hajlandó naponta kétszer egy csomó utat megtenni a kicsikkel.
Most csak ennyi, mert felkelt a Panka.
Majd jövök még, ha tudok.

Puszi, Ildi.

Kép
Kép
macskási
 
 


Kataa,

értek én mindent!Kép
Sejtem melyik kh.-ba költöztél át...


Katus,

ígérem,mostmár tényleg veszünk egy új fejhallgatót!
Konkrétan még nem volt dátum.De arra a hétvégére gondoltam....Viszont így nem baj,ha Ti meg jöttök,és tudunk talizni!!!!!Sőt ,lehet,hogy így csak Júniusban megyünk Egerbe.
Tali,végre-végre!!
Majd meglátjátok,hogy Botiból milyen hisztis kölök lett!!!Brr...


Ildi,

nagyon sajnállak!Tesóméknál 4 gyerek van.Náluk is ez volt a helyzet,meg nyáron cirkuszok,hogy ne vigyék a gyerekeket ,ha lehet,mert anyuka úgyis otthon van...
Egyébként az a probléma,hogy tizenegynéhány éve bezártak egy csomó bölcsit,óvit,mert akkor valóban megcsappantak az éves születésszámok.
Nem születik ám rengeteg gyerek,csak a kevés pénzért senki nem fog otthon maradni.
Mi Botit már két bölcsibe előjegyeztettük Januártól.Azt mondták,hogy aki teheti 2 évesen beadja,és megy vissza dolgozni.Túljelentkezés van mindenhol!!!Kevés a bölcsi,meg az óvoda.Hát ez a nagy büdös helyzet.


Csók:Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok!

Jaj, de nagy élet lett itt hirtelen! Kép
A taliba "bevesztek" engem is? Kép Szeretnélek már látni Benneteket ha lehet Kép

UH-s "élmények" - kezdem azt gondolni, hogy a fennvaló lábát fogtuk meg Fekete dokival.. Nem is tudom, mit csináltam volna, ha nem elég, hogy nem a saját dokim csinálja, még ilyeneket is kellett volna átélnem minden alkalommal UH-n..
A csecsemősök nagy része tényleg nem egy élmény, de nekem a dokim megér ennyit, ő a legfontosabb, a csecsemősöket letyarom, azt a 4 napot ki lehet bírni.

Egyetlen problémám van.. Kezdek elbizonytalanodni a 2. gyereket illetően. Ahhoz képest, hogy a baba kihordását illetően ijesztgettek az elején halálra, és pont azzal nem volt semmi gond, a műtét és a felépülés valami katasztrófa volt, utána meg ez a nyomorult hasfájás, amit azóta sem tudok, hogy mitől volt.. A doki megmondta kerek-perec, hogy baromi gáz lesz a második császár..
Hááát, nem tudom, megér-e nekem ennyi kockázatot az, hogy 2 gyerekem legyen, bár kettőt terveztem..
Majd meglátjuk..
Szeretnék még egyet, de erősen tartok a műtéttől és a következményeitől..

Puszi:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Ildi,

Köszi az infókat, ezek nem túl bíztató hírek! A gyerekszám tényleg alacsony, csak egy csomó ovit bezártak. És pl. ide Zuglóba, de gondolom Érdre is, sok fiatal család költözött az elmúlt időszakban, és az óvodai kapacitás nem bővült. Majd azt füllentem, hogy dolgozni szeretnék ősztől (a Gyed mellett elvileg már lehet (óriási vívmány...)). Vagy nem jó ötlet?

Zsuzsa!

Persze, hogy szívesen látunk a talin Kép meg Suezikát is! És persze mindazokat, akik esetleg csak olvasgatnak mostanában minket, de nem érnek rá írni (pl. Hoka, Inci, Detti stb., bocs akit kifelejtettem!).

Fekete doki: hát igen, miután egyszer nála voltam UH-n, a továbbiakban is csak hozzá jelentkeztem be, nem kellett várni, mert ügyeleti időben fogadott, kedves volt, és készségesen válaszolt a kérdésekre. Ja és egyszer csak úgy képet is nyomtatott, pedig nem is kértem! Kép

Mit mondott a doki miért lenne gáz a második császár?
Vendég
 


Kópé:

Császár: eddig 3 hasi műtétem volt, 12 éve ehy vakbél, a myoma-műtét 1,5 éve meg most a császár, ennek a tetejébe baromi rossz a sebgyógyulási hajlamom és emiatt tele van a hasam összenövésekkel az előző műtétekből kifolyólag.
Na most ez a császár, ami azt jelenti, hogy még több összenövés lesz a hasamban, mire a 2. császárig eljutunk..

Amit tudtak a méhem körül kivágtak, de egy csomó ottmaradt..

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Kópé,


akkor munkáltató igazolást fognak kérni,ha nagyon kekeckedők.Így is adnak,de azon szerepel,hogy GYED-en vagy...


Zsuzsa,

persze,gyertek TI is a kiscsajjal!
Összenövések:ahogy gondolod.A köv. csaszi után esetleg még bevállalhatsz egy adhesyolisist,amikoris oldják az összenövéseket.Jó,ez elég hororrisztikus,de ,ha majd nagyon akarod a másodikat,lehet hogy megérné.

Többiek,

gyertek Ti is a talira!!!Aki csak tud!
Nekünk is talán a du. a jobb...,de alkalmazkodóak vagyunk.

Pledit,

A múltkor lecsúsztatok a taliról!
Még jó,hogy az IKEA-ban összefutottunkKép

Dóri
angelheart
 
 


Zsuzsa,

Hát ez nem hangzik valami jól, de hogy valami bíztatót is írjak: amikor megkérdeztem a dokimat, hogy hány császár a megengedett, azt mondta, hogy neki volt olyan paciense, akinek 6 volt, de szerinte egy harmadik még nyugodtan beleférne! Kép

Dóri,

Vállalkozóként elvileg dolgozhatnék... Ami a munkahelyemet illeti, az kb. azóta felszámolás alatt áll, amióta itthon vagyok (nincs összefüggésben a 2 dolog Kép), úgyhogy onnan hiába is kérnék bármit. Vagy marad az utált, de általában mindent megoldó protekció.Kép

Mi az az adhesyolisis?
Vendég
 


Kópé,

írtam,adhesyolisis,amikor olddják az összenövéseket.Ez egy műtéti eljárás.

Értem,a mi a mh.-et illeti.


Lépek,mert 9-re fodrász nénihez kell érnem...


Dóri
angelheart
 
 


Ildi
Ezek szerint a melyponton mar tuljutottatok Szaszaval??Ovi miatt reszvetem.Egyebkent peten sem jobb ahelyzet,mindenhol 25 felett mukodik a letszam...(szerencsere nalunk csak 19,de ez nagyon ritka )En is kiszurasnak erzem hogy azt hiszik aki otthon van annak konnyebb.Pedig higgyetek el nem a gyerek sok csak keves az ovoda,plane Erden ahova sokan koltoztek,de ovodat ugye nem nyitottak ujat,pedig igy lenne eszszeru ugyebar...
En ha megerkezik a kicsi sem tervezem elhozni meg delben sem.Pedig szerintem fogak majd mondani,lattam hogy mennyien mennek babakocsival a nagyert delben..Mert hat ugye 3 orara be sem viszem,mert nagyobb vele a macera,plane telen es auto tavolsagra van az ovi. MEghat a dragam mar lassan 2 eve igy szokta meg,ugyhogy en harcolni fogok KépKép
Ahogy irtam a Klinikarol egeszen a szules utanig semmi rossz elmenyem nem volt es ha mashogy alakula szopi azota sem lenne...

Kope
Hat igen a kisteso hamar kiderul,plane ha vele mesz a nagyert Kép Egyebkent,munkaigazolast nem ellenorzik,barkitol kerhetsz.Eleg egy nyomtatott papir alairassal,nincs hivatalos formaja.Marha esetleg ezen mulna.En azt javaslom.Hivd fel alneven az ovit es kerdezz ra.Ha mereven elzarkoznak a gyeses anyuka gyereketol akkor jon a B terv: munkaigazolas Kép
Igazad van ezert is foglalkoztatott a tema,mert a gyerek egeszsege mindennel fontosabb.Csak remelem hogy jo szerencsem lesz es minden jol alakul a csaszi nal is KépUgye nekem az elozo is programozott volt ,bar hamarabb jott a baby 2 hettel,tehat felborult a szervezettseg.Azt is remelem hogy nem fogok ugy bepanikolni,de azt mar latom hogy nem vagyok szimpla eset szopiban ugyhogy ezen gyengesegem csak igy latok megerositest,ott tuti nem sikerulne...Viszont egy nagy tesoval nem orlnek ha tapizin kene,iszonyu faraszto...

Zzuzsa
Raersz meg azzal a dontessela masik gyereket illetoenKép Mjad egy par ev mulva mar mashogy latod hidd el.Remelem a hasfajasod elmulik lassan,lehet hogy neked a sok mutet miatt gyogyul nehezebben.

Dori
En is ma voltam fodrasznal,csak en reggel 7-re..Kép

pusza
Kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa,

akkor ma egyszerre szépültünk...

Ma itthon van Apa,így de. együtt lementünk hármasban az óviba.Boti itthon Anyukámmal...
Hááát,Marci nagyon meg volt illetődeve,pedig télen sokat jártunk játszóházba,volt,hogy ott is hagytuk egy órára,de itt azért más!Itt kéremszépen óvonénik is vannak!De a lényeg,hogy tetszett neki.Vezető óvonéni olyan rendi volt,hogy választhattunk is csoportot,és kedden mikor megyünk beíratkozni,csak mondani kell,hogy melyik csoport.
Tök szimpi az óviban,hogy nincs nyílt nap,bármikor bemehetsz ,készségesek.Most is kb. másfél órát ott voltunk,Marci gyurmázott,épitkezett a fiúkkal,a nagy megilletődés után aztán jól belelendült.
Hát remélem szeptemberben is ilyen jól veszi az akadályt!

dóri
angelheart
 
 


Lányok, ez egy fodrász-világnap? Én is ma voltam...
Tali: május 13. szombat du 1/2 5???Önző módon a mi zárt játszóterünkön?Nekem sajnos előtte, utána végig programjaim vannak, hiába,népszerű az ember, ha csak havi 1 hétvégét tölt Pesten...Kép
Nagyon örülnék, ha jönnétek! Mindenki!

Katus
Vendég
 


Én nem voltam fodrásznál... Kép Viszont mindjárt megmosom! KépKép

Nekem ok a szombat f5, azonnal be is írom a naptáramba, nehogy elfelejtsem! A hely is jó, épp akartam javasolni... Kép

Dóri,

Az ovi-nézés nekünk is jó program volt az elmúlt hetekben. Szerencsére a Zs-nak is az tetszett legjobban, ahova be akarom iratni, meg egyben az a körzetink is. Mi nyílt napon voltunk és nagyon élvezte!

Kata: kipróbáltam a trükköt, nem kizáró ok a "gyesen-levés" (hú de rondán fogalmaztam megKép). Amit én sem szeretnék: délben elhozni a gyereket, mert szerintem ez senkinek sem jó, és igazából nem értem, hogy nekik az ovibaan miért könnyebb...
Vendég
 


Kataa: igen, több mint valószínű, hogy az előző műtétek miatt gázabb a dolog, a doki is ezt mondta, hogy nőgyógyászatilag nem látja okát, de szerinte az összenövések miatt..
A hasfájásom szerencsére elmúlt már Kép Csak akkor nyilall bele kicsit még, ha tüsszentek vagy máshogy megerőltetem, amúgy már rendicsek a dolog.
És az a vicces, hogy ugyanolyan hirtelen múlt el amilyen hirtelen jött.

Tali: fel is írtam a naptárba! Remélem, szép idő lesz, akkor mindenképp ott leszünk Kép
Csak írjátok meg, merre van ez a játszótér, mert én nem tudom Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa
 
 


Zsuzsa,

emailben megírom a részleteket, amint lesz 1 percem!!!

Katus
Vendég
 


Katus,


nekünk is okés!!!!

Kópé,

nálunk azt mondták az óvonénik,hogy a GYES-es anyukákat sosem piszkálják,hogy vigyék el ebéd után a gyereket,mert ez senkinek sem jó.Elsősorban a gyerekenk,de az anyukának sem.Azt mondták,hogy nyugodtan aludjon,meg uzsizzon meg,legyen meg a kis rendzser az életében,és igazuk is van.
Nekünk is ez a körzeti óvink.

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok! Második babánkat várom, sajnos köztük volt egy vetélésem 12. hetesen, és most jutottam a I. SOTE-ra dr. Papp Csabához. Nekem a főnököm ajánlotta, szimpatikus embernek tűnik, tudnátok róla többet is mondani, eddig 2-szer találkoztam vele, először UH-t csináltatott és 4 hetes terhességnél beszélgettünk és kaptam UTROGESTAN kúpot barna folyás miatt, most megint UH, ahol 6 hetes terhességet állapítottak meg, de továbbra sem volt vizsgálat, nem küldött vérvételre, sehová. Következőre 6 hét múlva kért vissza, de mivel előzőleg volt egy vetélésem kértem, hogy sűrűbben nézzen, ezért 3 hét múlva kontroll. Szerintetek ez így jó? A doktor úrnál szült már esetleg valaki? Megköszönném a válaszotokat: Anita

Kép
ldanita
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok itt.Segitséget szeretnék kérni.Ha valaki tudja,hogy SLE-s beteg kismamákkal hol foglalkoznak kérem irja meg itt,vagy e-mail cimemre.Köszi előre is.
tina1970@freemail.hu
tina1970
 
 


Anita
Szia itt isKép
En Alexet a Papp Csabanal szultemKép Csak dicserni tudom ,mint emberileg mint orvosilagKépBenne nyugodtan megbizthatszKépnekem csaszar volt,tehat a vajudas resze kimaradt,de mindvegig nagyon megnyugtato volt velem.
Barmi kerdesed van kerdezz,mert arra mindig szan idot hogy ne maradj ketsegek kozott.En 4 hetente jartam jartam hozza.Szerintem semmivel nem vagy elkesve,biztos megvarja amig latni mar a szivhangot es utana kuld vervetelre isKép
KERdezz ha van konkret rekdesed es szivesen valasozlokKép

Katus
En is kerek szepen pontos cimet Kép

Zsuzsa
Orulok, hogy mar jol vagy ez azert megnyugtatoKép

Pusza,mert furdes van
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


Tina,

a genetikán dr. Beke Artúr, de szerimntem a fent említett dr Papp Csaba is foglalkozik sle-s kismamákkal, egy ismerősöm ilyen terhességgel pont beke dr-hoz jár.

Katus
Vendég
 


Szia Kataa!

Nagyon gratulálok a kistesóhoz, és a szopihoz pedig sok szerencsét kívánok majd!


Kép
manóci
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: