A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sildike!
egyetértek Veled. Pont a Nők lapjában is cikkeztek ebben , anyunál olvastam. egyébként (aki akar), az szüljön nyugodtan otthon, de nem itt Mo-on szerintem! Jönnek itt Hollandiával.. ott egészen mások a feltételek, körülmények, ne hasonlítgassuk már ezt Magyarországgal! Pár külföldi országban zökkenőmentesen működik, és ezt el is hiszem, azonban ezekben az országokban az ún. születésházak a kórház KÖZVETLEN KÖZELÉBEN vannak, ha bármi komplikáció lép fel, akkor 2 percen belül a műtőben van anyuka vagy ha gond van a babával ellátják. Nem pedig jó kis budapesti forgalomban autókázol be a kórházba, vagy mentő visz fél órán belül jó esetben.
Szóval Magyarországon nem adottak sz otthonszülés feltételei, máskülönben igenis veszélyezteted a magad ill (és) babád életét. Amit ha vki felvállal... hát nem tudom milyen felelősségtudata van.
Vendég

Hűha, bocs, hogy felhoztam a témát! de egyébként szóról-szóra egyetértek Veled Sildike.

KépKép
KépKép
and

Lassan felébredhetne a lányom, mert délig van a szemészet!!!

KépKépKépKép
Vendég

Dóri
Teljesen igazad van. Nem is beszélve arról, hogy azért már nem olyan körülmények között kell szülnünk mint régen anyuéknak.
Szerintem pl. az István szülészete teljesen kultúrált. Én Bazsival kádban vajódtam, Lacival abszolút nem volt kedvem hozzá vele labdán ücsörögtem. Még a ctg-hez sem kellett lefeküdnöm.

Szóval nem hiszem, hogy otthon nyugodtabb körülményeket lehetne biztosítani.

Nekem személy szerint az a véleményem, hogy nem lehetne hagyni, hogy G.Á-hez hasonló emberek praktizálhassanak. És gyámság alá helyeztetném azt a nőt, akinek ilyen eszébe jut, mert az véleményem szerint nem normális, abszolót felelőtlen, és nincs tudatában annak, hogy minek teszi ki magát. Mondjuk ez a kisebbik, mert az ilyen "anya" élete engem anszolut nem érdekele, de annak sincs tudatában, hogy minek teszi ki a babáját, az viszont már érdekel.

Á, teljesen begurulok, ha ilyenről hallok és nem tudom fékezni magam. Habzik a szám ettől a témától. Ezért nem olvasom már a Kismamát sem, mert számomra az az újság, akinek ez a nő a szakértője az egy rakás sz@r.

Kép
Kép Kép
sildike

And
Semmi baj. Jó is, hogy erről beszélünk. Hátha valakinek ez mocorgot az agyában - bár azt gondolom itt ennél mindenkiben több a felelőségérzet és a józan ész - akkor most majd jól lebeszéljük róla. Ha már csak 1 embert sikerül eltéríteni ettől, akkor már érdemes volt a témát felhozni.

Kép
Kép Kép
sildike

And.
Köszi szépen.
Megkérdezhetem hogy áll még az ajánlatod?Az hogy tudsz kinyomtatni képet.Ha igen megadod az e-mail cimed és majd ott megbeszéljük a többit.
De ha már nem aktuális semmi baj.

Sis.
Neked is köszi!

Bab.
Mail ment!

ancsi26

Mi már megjártuk a mai első sétát! Kép Kép Kép Kettő még lesz biztosan. Kép Kép Kép
Gyönyörű az idő! Kép Kép Kép
Elsétáltunk Benivel az oviba, csak haza kellett jönni, mert jött a mosogatógép szerelő. Szerencsére csak eldugult, seperc alatt megjavította a szakember! Kép

Sildike, And, Dóri
Teljesen egyet értek otthonszülés témában.Magyarországon nem adottak a feltételek ehhez. Felelőtlenségnek tartom én is. Szintén olvastam a Nők lapjában a cikkeket.

Dóri,
Vikinek jobbulást! Remélem, nem gyullad be jobban a szeme!

Meáéknak jó talizást! Kép
Margit szigeteseknek jó sétát! Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ancsi:a.kenessey@euroweb.huKép
Andi, még nem kaptam meg a mélt! ill. tegnap este még nem, ma még nem néztemKép

Roki, bocs, nem direkt volt, hogy a Neked szóló üziben a Veled-et kis v-vel írtam, csak mindig lusta vagyok a nagybetűket használni, csak a neveknél erőltetem meg magamKép

most megyünk Esztivel vásárolni és egy kicsit fiúzniKép (semmi komoly, eddig nagyon ellenállt eszti a közeledéseknekKép)

KépKép
KépKép
and

And.
Akkor majd irok.

Bab.
Köszi.Az első nagyon jó lett!!Örök hála!Kép

ancsi26

Sis, képzeld, apa még mindig nem kapta meg a meghivótKép Akartam mailt irni, de a yahoo nem enged irni már hetek óta, csak néha, ha olyan kedve van. Most nincs.

Sétálók, mi a helyzet?

KépKép

KépKép
majola

AncsiKép

Most látom, hogy az átfestett háttereset rakta be elsőnek a mail, akkor ezek szerint az nyerte el a tetszésedet. Nekem is! Örülök, hogy tudtam segíteni!!!

Én is elfelejtettem írni, hogy tényleg csini és fiatalos anyukád van! Persze Te és Melike is szépek vagytok!

Kép
Bab és Tofi
bab

hali lányok!
mára jobban van a kicsi családom!úgy néz ki Kisnyúl is megússza ennyivel!tudtam este végre aludni,ami már nagyon hiányzott a szervezetemnek!
Kisnyúl nagyon cuki volt,ugyebár már két napja orrporszívózunk neki,főleg lefekvés elött,erre a kis rutinos beájult gyorsan még fürdés elött és fel sem kelt éjfélig biztos,ami biztosKép!persze reggel nem úszta meg,ígyhát mással próbálkozott,először megtámadta a Sterimart,aztán bátran lerohanta a porszívót,alig sikerült megmentenem a fogai elől!KépKépKép
a kedvünk jó,sőt szuper,a talira azért nem mentünk,
Mea,köszönjük a meghívást,de még nem vagyunk parti képesek!
alig várom az új talis képeket!

nem igazán olvastam vissza,mindenre reagálni meg képtelenség számomra,ezért csak annyit,hogy jobbulást minden betegnek!
Boldog névnapot,szülinapot,hónapfordulót,fogat és mindent ami történt mindenkinek,akivel történt!
remélem most már be tudok kapcsolódni!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

And, Sildike, Dóri,
Teljesen egyetértek veletek otthonszülés témában. Az Indexen is volt ezzel kapcsolatos cikk, amikor mentek pelenkát lóbálni az otthonszülés támogatói. Ott felhoztak egy példát arra, hogy nyugaton hogyan is zajlik egy otthonszülés. Svájcban a szülés kiírt dátuma előtt két héttel egy komplett kórházat költöztetnek a lakásba, újraélesztő-berendezéssel, lélegeztetőgéppel együtt, a normális társadalombiztosítás terhére, azaz ingyen. Hát mi ettől fényévekre vagyunk, úgyhogy nem is értem, hogy juthat valakinek eszébe kockára tennie a gyermeke életét azzal, hogy ilyen alteros divatnak behódol (mert én sajna nem tudom máshogy értelmezni az erre irányuló igényt)!

Dóri,
Szegény Viki! Reméljük a szemészeten sikerül valami megoldást találni a bajára!!

Kép
Bab és Tofi
bab

And!
Elküldtem újra a mailt, remélem, most meg is kapod!
Ha nem, szólj kérlek, jó?Kép
Köszönöm!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Nyúlné.
Örülök,hogy jobban vagytok!!Kép

And.
Visszadobta a mailt amit irtam!Kép

ancsi26

And.
Közben rájöttem,hogy az elejéről lehagytam az a betűt.
Remélem most átmegy.

ancsi26

Sziasztok!

Otthonszülés témában egyetértek Veletek, nagy nagy felelőtlenségnek tartom.
A babafalván is pont ez a mai kérdésKép

Mi a véleményed az otthonszülésről?
Tiltani kell, mert veszélyes. 10.07% (15)
Engedélyezni kellene. 3.36% (5)
Szabályozni kellene, és úgy engedélyezni. 26.17% (39)
A kórházakban kell otthonos környezetet teremteni. 60.40% (90)
Nincs véleményem róla. 0.00% (0)

C.

KépKép
cinka

Cleo, készültök sétálni?

KépKép

KépKép
majola

AncsiKép
Nagyon Sok Boldog SzülinapotKép!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Sziasztok!

Jaj, olyan régen készülök már írni.

Nagyon köszönöm a névnapi köszöntéseket, nagyon jól esett! Andnak és Dudának is így utólag boldog névnapot!

Dóri! Hurráááá!!! Gratula neked! Végre egy sorstárs!

And! Igen, 2 hete kiderült, hogy jön Saci testvérkéje. Kép Jól meglepődtem én is! Ráadásul én nem is tesztből tudtam meg, hanem a 6 hónapos nőgyógyászati kontrollon.
Kicsit meg is ijedtem a kis korkülönbség miatt, de egyre jobban örülök neki. Ma délután megyek én is kontrollra, szorítsatok!

Bár most újra utána kell járnom, hogy Gyed után visszamenjek-e 1-2 napra dolgozni, utána táppénz, vagy hogy is érné meg legjobban. Tiszta káosz számomra ez a biztosítások rendszere, pedig még vizsgáztam is belőle anno.
Közben épp írt a TB-s csaj, akitől megkérdeztem a dolgot, és azt mondja, hogy csak akkor érné meg visszamennem táppénzre, ha megvolna a 180 munkanapom ebben az évben is. Kép

A másik téboly, amivel szenvedtem az utóbbi 2 hétben: a szoptatás. Õsöreg nénik, néhány orvos, egészségügyisek, kontárok, minden meg nem kérdezett meg akar győzni, hogy terhesség alatt a szoptatás vetélést vagy koraszülést okozhat.
Márpedig én akkor is szoptatok, mert anyai ösztöneim azt súgják, hogy mindannyiunknak ez a legjobb! Olyan pipa vagyok emiatt!!! És tudom, hogy itt sokan nem szeretik az LLL-t, de nekem az utóbbi napokban igenis sokat segített, és megerősített abban, amit belül igenis éreztem: jó, hogy továbbra is szoptatok. Grrr... anyatigris ösztön előbújt

A betegeknek gyógyulást, látom, sokan vannak (voltak) dögrováson!

Prüntyi! Kérhetek részleteket a jövő heti taliról a címemre? bodza80@freemail.hu
Ki hogy megy egyébként? Csatlakozhatunk esetleg valakihez?

Róki! Férj mondta, hogy tegnap kerestél, majd hívlak valamikor, jó?

Na, megyek nőgyógyászhoz. Tiszta rohanás az életem mostanság...

Pussz

Bodza (8+6) és Saci

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!
Hát sajna Nolcsi beteg lett, tegnap este már 39 volt a lázaKép
Ma reggelre lement, a kedve is egész jó, még ebédelt is.
Most mind a ketten alszanak!Kép

A nagy HÍR: Leonnak 3 foga van, felül kijött az egyik!!!Kép
Tegnap még nem volt semmi, ma reggel meg már igen.
Voltam a kórházban, sebet kitisztították, hétfőn megint mennem kell átkötözésre. Hát baromira fáj, mit ne mondjakKép

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, együttérzést!!!!

Ancsi!
BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!
Nagyon csini anyukád, meg persze Te is!Kép

Benianyu!
Danigombóc édes a képenKép
Leont is szokta lökni Nolcsi, de még nem igazán megy nekiKép
Leon persze óriásiakat kacag azon, hogy próbálkozik a bátyusKép

Roki!
Leon külön szobában alszik az első éjszakától, ráadásul hason. Légzésfigyelő nincs, akkor most ezek szerint veszélyeztetem az életét??
Mert a hason alvás, meg a külön szoba kockázati tényező.......Kép
Hát szerintem nem!
De tök megértem, ha valaki használja, mi is gondolkodtunk rajta, csak valahogy elmaradt.
Semmi köze ennek az autósülésbe való bekötéshez, pláne a tömegközlekedéshez!

Sildi, Dóri, And, Bab!
Otthonszülés szerintem is nagy felelőtlenség ilyen környezetben és ilyen feltételek mellett, ami most Magyarországon van!
Én főleg át tudom érezni, mivel Nolcsi nem tudott megszületni, császározni kellett. Nem tudom G.Á. mit csinált volna velem, valszeg belémragadt volna a gyerek és oxigénhiányos fogyatékos lenneKépKép
Na ettől mentett meg a felszerelt kórház!!
Pedig komplikációmentes szülésnek indult.....Kép Csak utólag nem volt az.

Zsuzsa!
Julcsi nagyon édes a patkánnyal, Nolcsi is nagyon szemezett vele az IKEA-ban, ugye?Kép

Nyúlné!
Örülök, hogy jobban vagytok!Kép

Na most ennyi jut eszembe, de mindjárt visszaolvasok egy kicsit......Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!
Gratulálok Leonka fogához! Szegény Nolcsi, örülök, hogy ma már jobb a kedve, sok-sok gyógypuszit küldök neki, és neked is, remélem a kötözés hétfőn már nem fog fájni.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Manka!
KösziKép
Jack-nek még csak egy foga jött ki?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Manka!
KösziKép
Jack-nek még csak egy foga jött ki?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
Gratulálunk Leonka fogacskájához! Jobbulást Nolcsinak (tegnap eltévesztettem és Leonkának kívántam)!!!

Kép
Bab és Tofi
bab

Manka.
Köszi.

Bodza.
Mennyi idős lesz Saci ha megszületik a kistesó?És milyen pénzeket fogsz igy kapni?Nekem ez nagyon magas.
Még mindig nem tudom mikor lenne jobb ha Meli 3.szülinapja előtt vagy után születne a tesó.

Tudja valaki mi jár akkor ha még gyesen leszek és akkor születik,vagy mi van akkor ha már letelik a gyes,de már terhes leszek?Utóbbinál elkell mennem táppénzre és szülés után gyed?Vagy a gyed már ilyenkor nem jár csak gyes?
Tudom már kérdeztem ezeket,de még mindig nem tiszta.

Barbapapa.
Köszi.
Remélem Nolcsinak nem lesz hosszútávú a betegsége!
Leonnak gratula a 3.foghoz.Tök jó hogy ilyen gyorsan és fájdalommentesen kibújt!!Kép
Neked meg kitartást a kötözésre!!

ancsi26

Barbi!
Sajnálom, hogy Nolcsit is beteg lett!Kép Gyógyuljon meg gyorsan!
SebtisztításKépKépKép
Fürödhetsz majd így jövő hétvégén?
Gratulálok Leonka fogijáhozKép

Nálunk is kibújt Nati 2. foga!Kép Az alsó kettő után, hol jön a következő? Felül?

Manka!
Olvastam, hogy vettetek babakocsit.
Megkérdezhetem, milyet?

Na, szegény sétálni indulók, szakad az eső!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Bodza!
De jó, hogy írtál!Kép
Örülök, hogy jól vagytok, megy a drukk az uh-hoz!
Egy ismerősöm, aki babát várt, 25 hetesen még szoptatta a 15 hónapos kislányát. De akkor már egyszerűen nem bírta erővel tovább. A szoptatás és a terhesség felemésztette az energiáját. De addig semmi gond nem volt, annak ellenére, hogy neki is mindenki azt tanácsolta, hagyja abba a szopiztatást!
Remélem nálatok is minden rendben lesz!Kép
Tök jó látni megint a név mellett, a hetek számát is!KépKép
Köszönöm a köszöntéstKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Davallia,
nekem van egy iwiw meghívóm, küldjem?

Rokica,
én sem értem az összefüggést a légzésfigyelő, a tömegközlekedés, és a biztonsági gyerekülés között...
Talán nincs is?
Én egyébként azt olvastam, hogy több gyermek hal meg álmában úgy, hogy a szüleivel alszik.

Kajatéma:
sztem ezzel semmi újat nem mondtál, hogy kúltúrálisan eltérő, hogy hol, mit adnak először a babának enni, mert nyilván attól függ, hogy az adott országban mi van, nem?
És sztem nem csak Te olvasol több országból való tájékoztatásokat, hanem mi is, mégha (pl én) ezt magyarul olvasom is. De úgy látszik, én el tudok vonatkoztatni attól, hogy mondjuk amerikában mi a szokás, mert én Magyarországon élek, és tudom, hogy mások az étkezési szokásaink, hála a jó égnek.
Amúgy én az üveges bébikajákon MINDIG elolvasom, hogy mi van bennük. Miért gondolod, hogy itt rajtad kívül mindenki más sz@rral tömi a gyerekét?
Nekem se gázoltál a lelkembe, csak néha elgondolkodom, hogy igazából Te mit is gondolsz rólunk? Ennyire felelőtlennek tűnik itt mindenki? Kép

Barbi!
Remélem már jobban vagy!

Ancsi, boldog szülinapot!
Nagyon jól néztek ki, és Anyukád is nagyon fiatalos!

Majola,
sebaj, majd legközelebb! Jó vásárlást, Parndorfba mentek vagy Bécsbe?

Dóri,
Viki szeme Kép sajnálom, remélem ma jó cseppet kaptok. Csak úgy simán a kamillázást nem próbáltlátok? Zitának elég volt az is, de ő nem volt közben beteg.

Sildike,
fúú, fogfájás, ennél rosszabbat el se tudok képzelni. A szülésen kívül. Kép

otthonszülés: én szívesen szültem volna otthon, ha olyan körülmények lennének, mint pl Hollandiában. De mivel nincsenek, marad a kórház. De elárulom, a 2.-at nem szülném itthon, ha a körülmények engednék, akkor se. Tuti nekem kéne eltakarítani azt a sok vért meg mindent.... KépKépKép
A kórházban teljesen külön szülőszobában voltunk, okés volt. fúúj, én kádban nem ülnék bele idegen helyen, rohadt finnyás vagyok!
De én azt mondom, hogy aki akar, szüljön otthon, joga van hozzá, teljesen komplikációmentes terhességgel.
Rokica bocs, hogy visszatérek Rád, de Te írtad, hogy otthon akartál szülni, csak G.Á. nem vállalt el, és azt is tudtad, hogy EDA-t is akarsz. Ez hogyan jött össze így Neked? Gondolom G.Á nem ad EDA-t...

Dóri,
ez nemér, hogy csináltad a szivecskés aláírást?

Barbi,
sajnálom, hogy Nolcsi beteg lett. Kép Gyors gyógyulást neki!
Vendég

Tünde!
Bocs, hogy beledumálok, de én úgy tudom, a szemészek nem ajánlják kamillával kezelni a babák szemét, mert allergizál.
Minden másban egyetértünk!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi, ezt nem is tudtam, köszi, hogy írtad.
Nekünk anno a gyerekorvos mondta. Kép
Vendég

Tünde!
Sajnos sok gyerekorvos még mindig ezt javasolja, de ha a probléma nem javul, ne adj isten rosszabbodik és eljut a gyerek szakorvoshoz, az valószínűleg sikítófrászt kap.Kép
Hiába, a gyerekorvosok nem lehetnek minden területen a toppon. Ezért is gondolom, ha beteg a gyerek, inkább szakorvoshoz kell vinni.
De inkább ne legyen beteg!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Bodza, én egyszer felvetettem a szoptatás és terhesség kérdését, és PZita nagyon érdekes dolgokat irt levélben, szivesen elküldöm neked, ha érdekel. Persze lehet, hogy ő is ir neked.

KépKép

KépKép
majola

Dóri,
Tényleg, én is meg akartam kérdezni, hogy hol lehet ilyen tuti szivecskés aláírást gyártani, csak kisett a fejemből!KépKépKép

Kép
Bab és Tofi
bab

Bab, van skype-od?
Vendég

Zsuzsa!
Mit írt Zita??????Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Hát, lányok, eltűntetek. Megyünk kettesben sétálniKép

KépKép

KépKép
majola

Andi, a személyes tapasztalatait a terhesség alatti szoptatásrólKép

KépKép

KépKép
majola

sziasztok!

tudnátok küldeni egy iwiw meghívót? nagyon fontos lenne. előre is köszi!

moliandika@freemail.hu
moliandika

Zsuzsa!
Ezt gondoltam!KépDe azt írtad, érdekes dolgokat írt, gondoltam, talán számunkra is érdekes lehet.
De nem akarom feszegetni a témát, ha esetleg indiszkrét volt a kérdés!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Kép
Anya,éhes vagyok!
Kép
Ez mi?
Kép
Víz????????
Kép
Jó vicc volt!
Kép
Ez izgisebb!
Kép
Nagyon finom!
Kép
Tényleg!
Kép
Jól megvicceltél megint!
Kép
Ez jól néz ki!
Kép
Megkostolom!
Kép
Hamm!
Kép
Most mi van?
Kép
Nem szabad,nem szabad.....akkor mit egyek?
Kép
Mit is ennék???
Kép
Áháááááááá!
Kép
Anya ne ellenkezz!
Kép
Úgyis megeszem a lábad!
Kép
Akkor harapok!
Kép
Vagy mégis inkább az a másik dolog lesz ott fincsi.......Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

<font face="Comic Sans MS">Duda!

A saját tapasztalataimat, mert nálunk kétszer is volt ilyen helyzet, hogy még szopizott valamelyik gyermekem, és közben várandós voltam. Azt is leírtam, hogy mekkora szerencsém volt, hogy a nőgyógyászommal és egyik kollégájával értekeztem először erről, mert ők mindketten a szoptatás folytatását javasolták, míg a védőnőm nekifutásból el akarta választatni a fiam. A lányom már nem. Kép (Persze ehhez az kellett, hogy nekem a szülészeti és nőgyógyászati előéletem hibátlan volt. Azaz nem volt koraszülésem, vetélésem, bármilyen várandósság alatti problémám /görcsök, vérzés/.) És természetesen figyelni kellett a testem jelzéseit az adott várandósság alatt. Szerencsére nem volt semmilyen problémánk egyik alkalommal sem.

Szóval Bodza hajrá! Figyelj magatokra, és úgyis érezni fogod, hogy ha mégsem kell folytatni a szoptatást!

Cinka!

A babafalvás körkérdéssel kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy talán a negyediket választanám, kiegészítve egy mondattal. Azaz: A kórházakban kell otthonos környezetet teremteni. Kiegészítve azzal, hogy és a szülész orvosok fejében is kellene változtatni. Hogy a szülést ne vezetni akarják, hanem kísérni, és tényleg csak akkor avatkozzanak be, ha arra szükség van. Nem hiszem, hogy szakmailag rosszabb orvosok lennének Hollandiában, Finnországban ahol több ismerősöm is világra hozott egy-két három babát. (Kórházi szülésekről beszélek.) Például a Hollandiában szülő kétgyerekes ismerősöm a két szülése alatt egyszer látta orvos (Csak látta!), nem volt gátmetszése, beöntése, nem tudja mi a CTG, nem repedt, nem kényszerítettek rá semmit. Ehhez képest nálunk, tisztelet néhány kórház néhány orvosának, agyba-főbe vizsgálják a mamákat, az a csoda, ha valaki nem kap oxitocint, és minimum hülyének nézik, ha estleg nem fekve, vagy félig ülő hezetben, hanem esetleg állva vagy négykézláb esne valakinek a legjobban a kitolás. Ahol meg végképp konzervatív a szemlélet, ott meg aztán végképp megmagyarázzák, hogy miért elkerülhetetlen az első szülésnél például a gátmetszés. Pedig mondjuk főleg, aki internet közelében is van, vagy sok babás ismerőse van, az látja, hogy megy ez másképp is. És akkor nem beszéltem még a méhszáj ujjal való tágításáról meg egyéb kifejezetten fájdalmas dolgokról. Szóval az otthonos környezet még nem egyenlő azzal, hogy hagyják a mamát minimális beavatkozással szülni.

Mielőtt valaki nekem esne, nem vagyok otthonszülés párti, de megértem az indokait azoknak, akik ezt választják. Sajnos nekem van ismerősöm, akinek a kórházi szülésénél elismert műhiba történt, és az ilyenből nincs hír. Még csak azt sem mondták, hogy bocs.

Elnézést, ha hosszú lettem.

Szép délutánt és jó babázást mindenkinek!

Zita</font>
pzita

Nyúlné!!!!!!

Kép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép KépKépKép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép KépKépKép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép KépKépKép Kép Kép Kép KépKép Kép Kép Kép KépKép

Hát ez kész, kivagyok Tőled, Kisnyúltól meg végképpppppppp!!!!
Nagyon vagány az "éhes vagyok" sorozatod!!!

Kép
kuha

Amint látjátok, megjöttünk Meáéktól.

Nagyon jól éreztük magunkat, és örülök, hogy Megannt-t és Nemesek-et is megismerhettem végre.
Babák nagyon szépek és elevenek voltak, és jó kedvűek.
Gergőt kivéve, aki a kezdeti bátortalanság után felélénkült, ez így is volt egy jódarabig, majd rájött a hiszti és a "nemakarokaludni" is.
Végül nagy nehezen csak elaludt a babakocsiban.
Pedig esküszöm, hogy nem szokott.
Vagy csak nekem kéne kitartóbbnak lennem?

Ja, Mea!!!!!!!!!!!

Nálad felejtettük Gergő kispárnikóját, enélkül nem élet az élet. Vagy legalábbis nem elalvás az elalvás.
Vagy elugrunk érte, vagy ha jössz jövő héten, hozd el nekünk légyszíííííí!
Köszönjük!

Kép
kuha

MeaKép,
Köszi a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat.
Mond légyszi, hogy Nálatok hagytam Kornél csőrös poharát és nem a TescobanKép!

AnitaKép,
Boldog Születésnapot! Nagyon szép a csokor, amit kaptál!
Kép

SildikeKép,
Szívemből szóltálKép!!!! (otthonszüléssel kapcsolatban) Én már egyszer kifejtettem a véleményemet ezzel kapcsolatban, így megkímélek mindenkit ettől újra...

BodzaKép,
Hajrá szopiKépKépKép!!!! Én mindig is hittem az anyai megérzésekben (általában be is jönKép).

NyúlnéKép,
képsorozatKépKépKépKépKépKép
Vendég

MeaKép,
bocsi még1szer, hogy olyan hirtelen jöttünk el, dehát apa küldte már az sms-t, hogy ott vannak értünk! Máskor is kapkodok, de ha még siettet is, akkor aztán tök szétszort leszek... elfelejtettem beszállni a pizzábaKép, bocsi! De nem felejtettem el, úgyhogy jövök NekedKép!

Teszek fel egy pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Otthonszülésről csak annyit, hogy barátnőm a 90-es évek közepén élenjáró volt ebben a "harcban". Kardoskodott az otthonszülés mellett (akkoriban én még középsulis voltam, így nem volt kialakult véleményem róla), de mikor kisfia születésekor berepedt a gátja (hüvely+végbél tök egybe), akkor biza egy életre elment a kedvem ettől...
Õ persze továbbra is azt állítja, újra ugyanígy csinálná, és ha lesz mégegy akkor sem megy kórházba... csak az a bibi, hogy valszeg nem merne bevállalni még1 szülést, mert folyton sír a szája, hogy mennyire fáj neki a szex és a kakilás. Hát, nem tudom, de szerintem ezt egy életre elbaltáztaKépKépKép!
Persze, nem én leszek, aki megmondja neki... KépKépKép
Vendég

Andi, séta közben én is rájöttem, hogy nem ezt kérdeztedKépKép Csak épp rohantam sétálni (jó kis ellentmondás), és nem gondoltam át, bocsKép

Na, nem elég hogy kettecskén sétáltunk, a Margitsziget után még bementünk a parkba, mert ott van bébihinta. Rossz lépés volt, mert épp választási propagandaműsor volt, tolongtak az emberek, sült kolbászt ettek és iszonyatos dalok voltak műsoron (Tavaszi szél rap stilusban és társai, brrrrrr).
A sziget viszont gyönyörű, illatos, madárföttytől hangosKép

KépKép

KépKép
majola

<font face="Comic Sans MS">Davallia!

Nem vitatkozni akarok, mert mint mondtam, nem az otthonszülések mellett érveltem.

A szabad orvos és kórház választásról meg annyit, hogy nincs mindenütt így. Veszprémben például mindenki az ügyeletesnél kell, hogy szüljön.

És miért csak annak van joga felesleges beavatkozásoktól mentesen szülni, aki előtanulmányokat folytatott a szülésről és van olyan karakán, hogy az egyébként is kiszolgáltatott helyzetben ellent mer mondani az orvosnak?

Nem tudom, hogy érthető-e a problémám.

Zita</font>
pzita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: