A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Ilke
Kitartás, ez már biztos jelent valamit.

Nyuszi
Nincs már olyan messze a kedd. Drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.

Petra
Petra

Sziasztok!
DIO es kedves csaladka, Nagyon sok boldogsagot es miegymast kivanok NEKTEK! Kép

Kamelia
Nekem is szokott neha nyilalni. Ha hirtelen mozdulok, fordulok vagy ilyesmi. De szerencsere nekem nem gyakran. Eleinte en is megijedtem,de most mar inkabb vigyazok,hogy ne hirletenkedjek.

Sasha
Csucs gyors voltal az emilkevel es a fotoval! Koszonooom !! Kép
Tok jo volt,hogy vegre meg kukkoltam,hogy ki kicsoda!!!

Babakendo

Pont a napokban talaltam errol egy jo cikket,ha valakit erdekel

[url=http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm" TARGET="_top]http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/Babakendo/babakendo.htm[/url]

Engem meggyozott.
Mindenkinek turelmet a meleghez!!! Rajottem,hogy "babatlanul" is ugyanilyen nyugos lennek a melegtol, u.hogy megnyugodtam! Kép norkini elszorakozik.....

Meg benezek kesobb

Sziasztok
norka
8+2
norkini

Sasha!

Sajnos eleg sokat vagyok meg rosszul, ugy latszik nekem ez jutott. Szorgalmasan eszegetem a savlekotot, de tudod mennyit er... Kép Aztan meg blooo... Kép

Zita ajanlgatta ha jol emlekszem az Almagel szirupot, a bartnomek most mentek haza jovo heten jonnek es majd hoz nekem, remelem segit majd, addig is marad a Rennie es tarsai.

Sok sikert a legkondihoz!

Edina
edina

Lanyok! Szerintetek elmenjek ma egy extra uh-ra? ugye a 12-en volt utoljara, es a kovetkezo a 19. kornyeken lesz. Olyan sokaaaaaKép Vagy inkabb ne zavarjam a babot? A hasam vegulis no (legalabbis en ugy latomKép), de olyan jo volna latni....

orsoly 14+5
orsoly

Bringa
Köcci hasonlót gondoltam de ebben a melegben már az agyam is megbuggyant. És ezt mindegy mikor eszem? Napközben, este...éjjel Kép
Legalább holnapra legyen jó, ma már úgy is strandpapucsban megyek dokihoz.

Sasha
A dinnyérõl nem vagyok hajlandó lemondani, inkább eszem mellé egy kis túrót! Kép Kép Kép Így kompenzálja egymást a kettõ. Ma is dinnyét reggeliztem. Jó hideg volt.

Petra
Igen ehetõ a kajcsi, írtam már kedden talán, hogy meglepõen jó íze van és emberes adag. Én mondjuk meg tudom enni Kép de a kispapa mindig hagy belõle. Ráfogja a melegre. Én meg a babára!!! Kép De komolyra fordítva a szót ez a 4. nap hogy hozták és tényleg finics. Ma pl. rántott csirkemáj lesz rizi-bizivel.

Forti (36)

Kép
Kép
forti

Sziasztok,

A helyzet fokozódik: ma voltunk dokinál meg UH-n, és hát egyértelmüen láccott, hogy az ürhajós KISFIÚ, miután a tévedhetetlen genetikán beirták, hogy lány... Mikor kijöttünk az UH szobából, úgy elkezdtem nevetni, hogy mindenki engem nézett. Lesz egy-két szavam az I. nöi Klinika genetikájához! Délután felhivom öket és bemegyek megnézni a papirjaimat. Remélem, nem fognak akadékoskodni...
Amugy az ürhajós épp akkora, amekkorának lennie kell, szépen fejvégüen fekszik, és kiderült, hogy a hupli, amit a hasam közepén szokot kidugni, nem más, mint a térde. A gyengébb kapirgálás pedig lent, ahogy sejtettem, a keze. Tehát a háta van a bal kezem felé, és az arca a jobb kezem felé néz.

Dió-család,
Gratula! Sok sikert az elsö napokhoz!

Ilke,
Most már biztosan nincs sok hátra a babázásig!!!!

Üdv mindenkinek:
Zita
29+6
ParaZita

Kataa
én megyek ma a SOTÉRA igaz én CTGre + UH már nagyon kiváncsi vagyok te mikora mész a tanfolyamra ?

Lányok
iszonyuan nyügös vagyok meg fáj a hátam most is fájt a hátam miközbe olvastalak titeket pedig olvasni fekve szokta a hozászolásotokat csak irni kellek fel ugy szeretnék már egy kis esöt akor biztos hogy nem lenék enyire nyügös mert lehülne a levegö .

Kiságytéma
szerintem még 12-15ft sem sok egy kiságyért mi enyiért vetük multkor és ehez már matracot is adtak tehát matracal együt volt 12500ft de mimég vetünk hozá baldahin szetet meg pelenkázo lapot és igy fizetünk KB 30000ft

Puszancs Csics 37 hetesKép
csics

Edina,

Ja, Almagel vagy Antagel (nem éppen szirup, hanem felrázandó fehér, sürü folyadék), de jó bármi hasonló, csak szólj, hogy kismamának lesz Kép Én úgy tapasztaltam, hogy a folyadék hatásosabb, mint a szopogatós, és hamarabb le is megy - én eléggé utáltam az ízét.
A hányingeren nem nagyon segit, de a gyomorégésen igen.

Tegnap már én is nagyon nyügös voltam abban a melegben, ráadásul az űrhajós összevissza ugrált, sokat keményedett a pocakom, gyomorpanaszaim voltak, aztán a tesóm este 10-kor átküldött egy elég sürü és nehéz irott anyagot, hogy s.o.s. forditsam le neki. Akkor már épp kezdtem volna nagy nehezen elhelyezkedni az ágyon és elszenderedni... Bögtem is egy sort, de ettöl megnyugodtam, szépen megcsináltam a forditást, aztán a kispapával átvitettem a ventillátort a hálószobába, és miután az ürhajósnak is sikerült megállapodnia, klasszul elaludtam.

A www.cora.hu weboldalon télleg meg lehet nézni a kiságyat, meg vannak olcsó babakocsik is.

Zita
29+6
ParaZita

Sziasztok Kismamák!

Júl. 9-én volt egy halványan pozitív tesztem, ma egy elég határozott pozitív. Tegnap már doki is látott, UH csak jövõ csüt. lesz, még írtó pici az embrió, nem is akarom elkiabálni. (Doki szerint amíg nincs UH, ahol látszik, addig elvileg baba sincs...) SZORÍTSATOK! Ja, hogy kinek:

Réka, 26 éves szegedi csajszi, utsó éves az egyetemen, augusztus 17-én házasul a szerelmével. Nagyon reméli a babát, aki hirtelen és váratlanul érkezett, (fog. gátló abbahagyva 2 hónapja, óvszerrel nyomulunk, ezek szerint nem túl körültekintõen...)

Sajnos majd csak kb. heti ecccer tudok veletek lenni,(ha befogadtok) mert nincs otthon netem. Ha van valaki, aki szintén terhessége legelején van és szeretne eszmét cserélni, írhat az emilemre is (rekatica@freemail.hu).

Ha nem bánjátok, hogy beálltam én is közétek a babanetre, léccci írjatok pár sort ide, amint lehet jelentkezem, assszem UH után.

Ezer csók nektek és minden pocaklakónak! Réka
brecky

Sziasztok Pocakosok!Kép

Regebbota olvasgatlak benneteket, igaz en nem vagyok (mar) pocakos, a kislanyom most mult 1 eves, de olyan jo nosztalgiazni!Kép Es mivel en mar egy csomo mindenen "tul vagyok",

Bringa!Kép

Nekunk nem jott be a kenguru, mert mire beletettuk a babat (kb. 3-4 honapos volt), addigra mar olyan nehez lett, hogy a derekunk majd leszakadt, mire hazaertunk vele a sarki boltbol. Ugyhogy kb. 1x hasznaltam en es 2-3x a ferjem. Azota is a sarokban porosodik. Tobb Anyukaval beszeltem es mindenkinek ilyen rossz tapasztalata volt. Szerintem inkabb a hordozokendorol kellene nemi informaciot gyujteni, hatha az jobb.

Remelem nem haragszotok, hogy csak igy "belebeszeltem" a dolgokba! Mindenkinek jo pocakosodast kivanok, a Nagypocisoknak konnyu es gyors szulest (es a hatralevo par napra, hetre turelmet) kivanva sok szeretettel

Maci
Maci

Ja igen, es a friss Anyukaknak nagyon sok boldogsagot kivanok a kis Babucikaikhoz! KépKépKép

Maci
Maci

SziasztokKép

Forti,
Ha vanilia cukrot raksz a turoba az is nagyon finom meg reszelt citromhejatKép

Edina,
Tenyleg hideg van,pedig az az orszag nem arrol hires.Ugy latszik feje tetejere allt mar a vilag ha itt is kanikula van folyamatosan..

Sasha,
Igazad van a legkondi szuperKépEz ami meg egyaltaln itt tart a munkahelyen,de el ne mondjatok senkinekKépKépKép

Csipkebogyo,
Jo utat hazaKép

Orsoly,
Szerintem ne haborgasd szegenyt,persze nem artalmas de nem veletlenul van belole 4 .Es az jo mert ha tobb van akkor van gond.mar csak 4 het az meg ugye nudliKép

Zita,
Gratulalok hogy vegre tuti a kisfiuKépNa de hat a kukac az egyertelmu nem?Nekem amikor megkerdeztem tegnap hogy a doki altja e egyertelmuen azt mondta hogy igen.Ugyhogy nekem is van egy sejtesem a fiu feleKép

Csics,
4-re megyek,akkor kezdodik. Es te???

Pusz
Kataa
25+2

Kép
Kép
kataa

Petra!

Sajnálom hogy ilyen pechesek voltatokKép Mi nem ilyen szeretnénk, ill ami kivülre szerelhetõ és két kivezetése van. Tehát egyik a nagyszobába a másik meg az elõszoba és konyha "keresztezõdésbe" ez kerül olyan 150-be, hanem többe és ezért kéne a hitel...Kép De a megvételt és egyebet õ intézi úgyisKép És ahogy ismerem a párom, mindenhol van valaki akinek tett más szivességet, vagy az illetõ érzi úgy hogy tett nekiKép Tudod a számitógépek olyanok hogy bedöglenek és akkor jön õ a képbeKép

Norkini!KépKépKép:9

Nincs mitKép

Edina!

Ez elég gáz! Az a baj hogy nekem meg foggalmam sincs hogy mit csinálj hogy elmuljon!!!Kép Remélem az a bigyó majd segit, ha a barátnõd visszaér!KépKép Köszi, remélem összejönKép

Forti!

Én sem vagyok hajlandó lemondani a dinnyérõl, csak most elfogyott, illetve a múlt héten fogyott el és azóta csak tegnap ettem egy kicsi cikket és a lábim már nem vizes és nincs annyira bedagava sem. Csak a tapasztalatomat osztottam meg veled, azt nem mondtam hogy ne edd. Meg különben is hogy jönnék ahhoz, hogy bárkit utasitgaassakKépKépKép

Szia Réka!

Gratulálok a pozitiv teszthezKép Amig nem jössz az UH-ról addig nem is mondok többet ok?KépKépKép Csak azért nehogy elkiabáljamKép Tudod-e hogy milyen szerencsés vagy? 2 hónapja hagytad abba a fogamzásgátlót és máris!!!KépKépKép Ez a baba nagyon akart jönniKép

Szia Maci!

Köszi hogy megosztod velünk a tapasztalatokatKép Igaz nem én kérdeztem, de ez az info nekem is hasznos, hiszen elsõ babám várom és semmilyen tapasztalatom nincs e térenKép

puszi
sasha
28+1

Kép
sasha

Reka,
Akkor drukkolunk majd az uh-hoz de biztos minden Ok leszKép
Mar csak azert is mert akinek meg eddig srukkoltunk minden jol sikerultKépIgaz lanyok???/
Gratulalok az eskuvohoz is.De jo is egy ilyenKép

Maci,
Koszi az infokat,bar en ugysem hordoznam benne csak a kispapa o meg had erosodjonKép

Zita,
En is mindig sirok ha kell ha nem..Es sokszor mar azon hogy azt sem tudom minKépSzerinte msokszor a faradtsagtol isKép
Pedig ugy elhatraroztam hogy kismama tornazni fogok,de soha nincs ra erom...

Pocok,
Hol vagy????Mar tobb napja nem jelenkeztel.Remelem minden Ok es epp nyaraltok valahol ez az oka a babanet-telensegnekKép

Pusz
kataa
25+2

Kép
Kép
kataa

Kedves Kismamák,

bár én még nem vagyok az, de mostmár nem sokára az szeretnék lenni, augusztusban lesz az esküvõnk a kedvesemmel, és utána nem sokkal babát is szeretnénk. Abban kérem a segítségeteket, hogy avassatok be abba, hogy a terhesség elõtt ti milyen vizsgálatokat végeztettetek el. Ezen kívül mivel nem igazán ismerem Budapestet, nagyon örülnék neki, és megkönnyítenétek a helyzetem, ha ajánlanátok nekem egy jó szülész-nõgyógyászt, valahol a belvérosi kerületekben, mivel várandósan nem járhatok mindig haza a Balatonhoz, ha orvosra lenne szükségem.

Nagyon köszönöm elõre is a segítségeteket:

Orsi

ps. minen kismamának sok boldogságot az apróságokhoz.
kovacs.orsolya@balzer.hu

Orsi
KépKépKép
icsilya

Réka
Üdv, s nagyon szorítunk! Kép

Maci
Üdv és köszi az infót. Esetleg megírnád, hogy milyen típust használtál?

Zita, Kataa
Én is állandóan bõgök. Kép Remélem a pocaklakó nem gondolja, hogy miatta Kép Ma pl. megint egy olyan fil ment a tv-ben, melynek végén szültek. Hát sírtam... Kép

Orsi
Sajnos én praktikákkal nem szolgálhatok, mert mi nem terveztük a babut, sõt, biológiai csodának tartom, hogy összejött, de persze azóta a legboldogabbak vagyunk!!! Amit tudok, hogy jó, ha már most elkezded feltölteni vitaminkészleteided, egy-egy tabletta bekapásával fõként a folsavra figyelj már az elejétõl.

Nagypocisok
Csajok, ti mikortól isszátok a málnalevél teát? Én lehet, hogy elkezdem, mert a kiírás szerint ma vagyok 35 hetes. Ilyenkor már lehet, ugye?

bringa (34+2)
bringa

Na ujabb klassz hir. Vedoneni elhuzott 3 hetre szabira, csak tudnam ki fog nekem afp-s papirt adni....Kép

orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok!

Dió! Gratulálok a szép kisfiatokhoz, biztos nagyon szép és formás baba! Sok-sok boldogságot kívánok nektek!KépKépKép

iancsa, Petra! Tegnap voltam a MÁV-ban, nagyon jó volt a mostani elõadás. Sajnos nem tudom, ki volt az a doki aki tartotta, mert elfelejtett bemutatkozni, de nagyon jó fej volt és sok érdekes dolgot mondott. A császármetszés, a szülés utáni két óra és a szoptatás volt a fõ téma, de beszélt pl. a gátvédelemrõl is. Most egy csomó új dolgot megtudtam, a múltkori szerintem elég lapos volt, de erre megérte elmenni. Most elkísért a férjem is és képzeljétek, teljesen belelkesült a szülésre, nagyon várja. Eddig is várta nagyon a babát, de szerintem most lett igazán lelkes. Remélem, itthon lesz a szüléskor...
Megnéztük a szülõszobát is, legalább már tudom, hova kell menni.

Kataa, köszi a kiságy infót, nagyon csábító, de nem hiszem, hogy kimegyek Budakalászra ebben a melegben. A férjemet pedig még nehezebben lehet rávenni, mert most az én kocsimmal közlekedünk, amiben nincs légkondi. De azért megpróbálkozom és megemlítem neki.

Csics! Ha tudod írt meg légyszi hol vettétek a babakocsit, én is valami hasonlót szeretnék.

Képzeljétek, lehet, hogy két hét múlva már költözünkKép. Annyira izgi...

Még egy csomó mindent akartam írni, de elteszem máskorra, most be kellene fejeznem a házimunkát.

Mindenkinek jó hûvös szobát kívánok (nekünk nincsKép)

Puszi

Zsanci és Fannika
36+3
zsanci

Még valami: Bringa kérdezte a málnalevél-teát. Én már vettem, de nem merem elkezdeni, mert most azt szeretném, hogy Fannika maradjon a kiírásig a pocimban... Szerintetek mikor kezdjem el?

Orsi!
Én csak rákszûrésen voltam + egy sima nõgyógyászati vizsgálaton. Nekem még azt tanácsolták, hogy a tervezett terhesség elõtt kb. 3 hónappal kezdjem el szedni az Elevitet.
És hajrá!!Kép

Zsanci
zsanci

Sziasztok,
Hát én már haza is értem a kórházból, szerencsére a kispapa jött értem így meg tudtam fûzni egy dinnyevásárlásra meg egy kis kínai ebédre, úgyhogy most Kép vagyok.
A doki szerint hihetetlen mértékben lent van már a baba, de a méhszáj még mindíg nagyon tartja magát, nem nagyon nyílt ki, csak egy picikét. Hétfõtõl napi UH+hétfõn még lesz egy (remélem jól írom) amnioszkópia (megnézi a dokinéni a magzatvíz színét a magzatburkon keresztül.) Viszont azt mondta, hogy csak pár napot engedi túlhordani, így jövõ hétvégére már szinte biztosan babázunk!!!KépKépKép Persze azért nem bánnám ha már elõbb...Kép
Holnap el kellene utazni a kispapának reggel és csak szombat este jönne megKép, nem akarom, hogy itthagyjon minket most, de tudom, hogy el kell mennie. És ráadásul messze is lesz, vidéken. Persze ha beindulna a szülés addig, akkor az überelne mindent, ugyhogy most gyõzködöm nagyon a babut.

Forti,
Hát pont válttottuk egymást ezek szerint. Ugy látszik ez nekünk nem akar összejönni.Kép A túrókrémre visszatérve: emlékszem, hogy Kata is mondta, hogy a tojást õ is csak úgy tette bele, hogy még aznap megette a krémet. Szóval nem hagyta állni, így szerintem nem gáz. Bringa tök jó ötleteket adott az ízesítésre, szerintem jó még bele a reszelt citromhéj és a vanilia cukor is. Hi, hi most nézem, hogy Kataa beelõzött az ízesítési ötleteimmel.

Bringa,
Inkább azt szokták mondani, hogy az álltalános edzettség (ami nekem nincsKép) könnyebb szülést eredményez, azért ez sem egy utolsó dologKép.

Csipkebogyó,
Nagyon köszi, hogy gondolsz rám-ránk, neked is a legjobbakat kívánom!Kép

Timici,
Üdv, közöttünk!Kép Olvasva a dokis élményeidet, hát nem tudom, nem gondoltál még a váltásra? Mert hát azért nem mindegyik doki ilyen!

Réka,
Tetszett a bemutatkozásod!Kép Üdv itt nálunk, drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Pusz,
Ilke 39

KépKép
KépKép
ilke

Zsanci és Bringa,

nagyon köszönöm amit leírtatok... ha bárkinek van még jó tanácsa, azokat köszönettel veszem..... és nem sokára remélem én is elújságolhatom, hogy mi is babát várunk.

köszi

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szerencsére nem bögök úton-útfélen (kb. harmadszor fordul elö, mióta terhes vagyok), de akkor teljesen indokolatlanul Kép. A párom egy angyal, zokszó nélkül viseli a hisztit, és még mindent el is követ, hogy megnyugtasson. Viszont tényleg jobban elérzékenyülök én is a hülye filmeken...

Felhivtam a genetikát: a laborba kapcsoltak, ahol egy kedves hölgy megnézte az adatokat. A gépben tényleg lány van, de mondta, hogy elöfordul tévedés, és az is lehet, hogy véletlenül egy odakeveredett anyai sejtet néznek. A nö nagyon készséges volt, utánanézett, és mondta hogy maradt még mintám, lefuttatják még egyszer, jövö kedden érdeklödjek. Még ö köszönte meg, hogy szóltam! Kellemesen csalódtam, de innentöl kezd a dolog izgalmassá válni...

Réka,
Szia!

Orsi,
Én nem igen csináltam semmi különöset (azon kívül, hogy lelkesen alkoholizáltam szilveszterkor), de okos tanácsokat tudok adni Kép
Próbálj felhagyni káros szokásaiddal (ha vannak), táplálkozz egészségesen, kezdj el folsavat szedni, nézesd meg magad nögyógyásszal, sportolj (de ne túl vehemensen)... Azt is szokták mondani, hogy esetleg meg lehet nézetni a védettséget a terhesség alatt veszélyes fertőzö betegségekkel szemben pl. rubeola...

Zita
29+5
ParaZita

Zita,

neked is nagyon köszönöm a tanácsokat... káros szenvedélyem nincs (csak a páromnak, de remélem a baba miatt felhagy vele, mert egyszer már tett egy ilyen felelõtlen kijelentést).

köszi
Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi
képzeld, én is hasonló cipõben jártam, mint te. Nekünk májusban volt az esküvõnk, és mi is utána nemsokkal babát szerettünk volna. A kedvesem ezt nagyon szigorúan vette Kép. De egyszer nem bírta már, és... Szóval az esküvõ után 2 nappal elmentünk az "Optimális Családtervezési Szolgáltatás"-hoz, és ott mindenféle vizsgálatra elõjegyeztek minket, ami ahhoz kell, hogy a fogantatás pillanatában a nõ szervezete készen álljon, a férfi meg képes legyen..., és ne fertõzzön esetleg vmivel, stb. Ilyen pl. teljes vérkép (vas, átestél-e rubeolán, toxoplazmózison, vércsoport, ha kell, stb.), kenet, andrológia (spermavizsgálat), genetikai, kórtörténeti kérdezõsködés, sok szórólap, tanács, kedvesség, terhességi vitamin javaslás. Ilyesmire gondoltál? Megadom az elérhetõséget, ha érdekel. Bõvebben olvashatsz a www.hazipatika.hu -n a "Vigyázzunk rá, mielõtt megfogan!" c. cikkben. Nálunk aktualitását vesztette a dolog, mert mint utóbb kiderült, akkor már 3 hetes terhes voltam Kép.

Jó dokit sajnos tapasztalatból nem tudok javasolni, én is csak olvastam itt, hogy kirõl mit írnak a lányok. A saját dokimat is csak egyszer láttam még.

Pusz
Miszike
Miszike

Sziasztok Kismamik!
Eddig csak olvasgattalak benneteket, mert volt már egy Missed ab-m, de most már nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj. 8. hét végén vagyok, ma voltam UH-n a párommal, aki teljesen meghatódott, hogy milyen elképesztöen ver a kicsi szive :-))
Minden rémes tünetet produkálok, ami csak létezik, és van még plusz egy, ez a keserü szájiz. Kedves ex-dohányos kismamik! Lehet, hogy azt érzem, ahogy ürül ki a nikotin? Tényleg piszok keserü.
Ja, és két napja kicsit maszatolok, de 3x1 MagneB6ot mondott rá a doki. Ez a maszatolás meddig tarthat?
Meg még valami: pár napja höemelkedésem van (37,2-3), a doki szerint virusfertö, és menjek körzetihez, nektek van valami tapasztalatotok?
Hát igy elsöre ez elég böbeszédü volt :-)))
Mindenkinek kitartást ebben az örült melegben, föleg a 36. héten túliaknak!!! Hétvégére hidegfrontot mond!

Üdv
Kangi (27 év, febr 20-a körül várható)
kangi

Ja, Miszike 9+4 Kép
Miszike

Sziasztok!

Hát ma sem takaritottam! Kispapám telefonált 13:15-kor hogy a fõnöke 2-ig lesz bent siessek be a hitel-papirokkal (munkáltatói igazolás, stb), hogy holnap már elintézhessük az egészet és kiderüljön, megkapjuk e a lóvét! Mert valami 300-at akar felvenni! Csodálkoztam, de mondta, hogy 150 a légkondi és a maradék meg meg 2 hónapos lekötésre és utána beindula babacucc vásárlásKépKépKép Babakocsi, pelenkázó egyéb diszités, hogy legyen mit nézni a picinek! Mint Kata007 Dórija a macikkalKép Na mindegy, a lényeg az hogy majd megpusztultam!Kép Hiába voltak odafele kevesen a metrón, de majd megfulladtam! Alig kaptam levegõt... Visszafele meg tömve volt, de szerintem jobban jártam hogy nem ültem, mert fejmagasságban jött valami kis huzatocska... Egyébként felajánlotta egy hölgy a helyét, csak egy kis baj volt vele! Kicsit ráncos volt és öszült... mellette meg a 30-asok csücsültek, gondoltam nem pont egy idõsebbtõl fogadom el a helyet... pláne ha ilyen aranyos és felkináljaKép
Ma a létezõ összes babással összefutottam, akit ismerek! Reggel a lépcsõházunkból egy lányzóval aki 15 hetes.. utána dél körül egy másik lányzóval a szomszéd házból akinek 8 év után sikerült a baba, õ 16-17 hetes, most meg ahogy jöttem haza egy sráccal a házunkból, az õ párja meg 16 hetes....Kép Ma jól kidumcsiztam magam élõben isKépKépKép Ennek az utolsó beszélgetésnek volt elõnye is!!! Kiderült hogy az orvos akihez járok, arról vannak nagyon jó véleményü kismamák isKépKépKép

Ilke!

Iszol málnalevél teát???? Az segiti a tágulást, ha nem is hozza elõre a kiirás dátumát, de legalább jótékony hatással van a méhösszehúzodásokra...Kép

Orsi!

Szia leendõ kismamiKép Hát szintén mint Zita alkohoizáltam szilveszterkor, amit lehet hogy nem kellett volna...KépKépKép Bár elvileg jan közepén fogant, de ebben nem lehetek biztosKép
Szerintem menj el tüdõszürésre, rákszûrésre, és mindenféleképpen keress egy jó szülész-nõgyógyászt akiben megbizol és faggasd kiKép Szedhetsz Elevitet, vagy valami más kismama vitamint. De elég lehet a Tardyferon Fol ami egy rózsaszin bogyó. Fõleg vasat és folsavat tartalmaz. A vas ugye vérképzésben játszik szerepet a folsav meg a kicsi fejlõdésének az elsõ szakaszában nagyon fontos... a nyitott hátgerinccel való születést kockázatát jelentõsen csökkentiKép Az egészséges táplálkozás meg nemcsak a kismamáknak tesz jót,hanem minden embernekKép
OrsiKép Ha a baba nem csúszott volna be "csak úgy" akkor valószinü ezere a vizsgálatokra mentem volna elKép Ja meg nézesd meg a fogaidKép Beutalót kap minden kismama fogászatra, de azért nem mindegy, hogy elõtte érzéstelenitõvel, vagy várandósan hányingerrel küzdve érzéstelenités nélkül...Kép na jó mostmár abbahagyom, egyelõre ennyiKép
Ja akartam még a rubeola mellé még valamit! A toxoplazma! Cicáktól lehet elkapni és ha az ember egyszer elkapja akkor onnantól kezdve védett és nem kapja el többször, de ha az elsõ pár héten kapod el az nagyon ártalmas a kisbabára... nézesd meg hogy védett vagy e ha nem akkor van valami oltóanyag...Kép

Na cuoppp
sasha
28+1

Kép
sasha

Orsi!

Miszike jobban elmondta amit kelletKép Mentségemre legyen mondva, hogy már 15:20 kor elkezdtem irni,csak közbejött egy telefon, meg hazajött a Krisz és közben kivittem a szemetetKép

Szia Kangi!!!

Örülök hogy irtálKép Biztos nem lesz most semmi baj!!! Gratulálok a pocilakóhozKép
Maszatról és keserü szájizrõl sajnos nem tudok semmit! Viszont a lányok a ma megint megjöttben alig várják azt hogy 37 fölé érjen a hõjük és ott is maradjon, mert az babát jelent általában...Kép Magad megnyugtatására elmehetsz. Biztos csak pár napja annyi a hõd, vagy csak pár napja méred???

cuppp
sasha

Kép
sasha

Orsi!Kép

Még a dokiválasztásról annyit tudok neked javasolni, hogy válaszd ki a kórházat, ahol szülni szeretnél és azon belül egy orvost. Itt minden kórháznak van egy topicja, anno én is végigolvastam a MÁV topicot, és gyakorlatilag az alapján választottam orvost, bár volt ismerõsöm is, aki õt ajánlotta. De itt aztán tényleg szinte minden dokiról megtudsz mindent, jót és rosszat. Meg a kórházakról is.

A babatervezésrõl annyit, hogy azért ez nálunk sem úgy volt, ahogy az a nagykönyvben meg van írva... Én szeptemberben hagytam abba a gyógyszert, de utána nem védekeztünk, mert azt gondoltam, hogy pár hónapig úgyse fogok teherbe esni. Erre már novemberben megfogant a kisbaba, de abszolút nem számítottam rá, és volt egypár görbe esténk akkoriban. KépDe nagyon bízom benne, hogy nem lesz ebbõl semmi baj.

Kangi, szia!Kép Sajnos nem tudok hozzászólni a problémákhoz, nekem egyik sem volt. Én is cigiztem, de én nem éreztem semmilyen szájízt amikor abbahagytam. Igaz, hogy én nagyon keveset cigiztem, napi egy-két szálat, meg bulikban. Régi szép idõk...Kép

De a babával is nagyon jó lesz!Kép

Zsanci
36+3
zsanci

Köszönöm minenkinek, nem felsorolva egynként a hasznos tanácsokat.... de a nagy igazság az, ahogy kiveszem, hogy mindenki csak tervezget, de a dolog hamarabb megtörténik mint sem gondolnánk.. lehet, hogy nálunk is így lesz? Kép

MInden kismamának sok boldogságot, és vigyázzatok nagyon magatokra!!!!

Egyébként hogy bírjátok a meleget, mert én ettõl félek talán a legjobban, ugyanis, így nem vûrandósan is borzasztóan szenvedek miatt, 30 fok felett már alig létezem.

Köszönök mindent, és ha kérdésem lesz, ugyanilyen segítõkészek lesztek, ugye... nekem nagyon sokat segített, amit írtatok.

Köszönöm
puszi mindenkinek

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok
Utánanéztem a málnalevél teának angol nyelvû honlapokon is, és nagyon pozitívan írnak róla! Igaz, hogy az utolsó 1-2 hónap elõtt nem szabad inni, de utána igen! S azt olvastam, hogy, ha szülés-könnyítõként isszuk, akkor melegen kell inni (hidegen hasmenés ellen jó). Igyátok nagypocisok!! Én már elkezdtem Kép És még a szoptatásnál is jól jön állítólag, mert serkenti a tej-elválasztást.
bringa (34+2)
bringa

Sziasztok Nagy és Kispocisok!

Amint tudjátok már a férjem jóvoltából, július 2-án rakétaként megszületett a kisfiunk, Dani.

Ígéretemhez híven, nem feletkeztem meg rólatok, így íme a mi történetünk, csak most és csak Nektek, megosztom veletek! Elõre szólok, hosszú lesz!

Elõzmények:
Július 1-én ctg-n voltunk, megnézte a doki a méhszájat, akkor volt már majdnem 2 ujjnyira nyitva, hurrá mondom, akkor nemsokára szülünk!!! A vizsgálat után egész délután fájdogáltam, de semmi komoly, aztán este még megnéztünk egy mozit, ahol egész film alatt 10 percenként jöttek a fájások, aztán 5 és 3… Hûha, mondom, ennek fele se tréfa, a férjem már ki akart menni a moziból, hogy irány a kórház, de én még nem éreztem, hogy olyan nagyon sietni kellene. Inkább otthon fetrengek, mint a kórteremben. Hazafelé kezdtek múlni a fájások 20 majd 30 percenként utána el-elvétve néhány fájás, de egyik sem volt megrázó erõsségû. Éjjel is fájt hébe-hóba, de rendszertelenül. Másnap reggel a férjem elment dolgozni, majd egy jó óra múlva visszajött, mondván, hogy inkább szabit vesz ki a hétre, hogy otthon legyen, ha menni kell. Mintha megérezte volna, hogy aznap szülünk. Délelõtt ismét enyhe fájdogálás (mindjárt a lényegre térek, ígérem ), aztán déltõl egészen ½ 2-ig 5 perces fájások kezdõdtek, jóval erõsebbek, mint az eddigiek. Szóltam a férjemnek, hogy mi van, és felhívtuk az orvost, hogy induljunk vagy sem, de elõtte még elmentem WC-re, ahol a nyákdugó egy része elment. Doki berendelt, hogy lassan induljunk el, ami nem volt nehéz, mert aznap az összes rádióban bemondták, hogy a Moszkva tér és a Margit híd beállt, persze 1000 fok forróság, de mi azért menjünk… Apósómék bevágtak a kocsiba, hátul a férjem és én, kettõnk között a bazi nagy labdám, biztonság kedvéért, hátha valaki a kórházban már elfoglalta a vajúdásához. Hozzáteszem alig fértünk el, én végig rötyögtem az utat, ugyanis a Margit hídon kedves apósom, hogy gyorsítsa az eseményeket kivágott a villamos sínekre és így száguldottunk a kórház felé, mindenki nagy anyázására, a férjem ki akart szállni és kiabálni, hogy szülni megyünk, én meg nem gyõztem nyugtatgatni õket, hogy minden rendben, jól vagyok, majd szólok, ha nyomni kell  aztán csak sikerült beérnünk, ahol a doki éppen a mûtõben volt egy császárnál, recepción mondták üljünk le és várjunk türelemmel. Én türelemmel vártam, na de a 2 férfi, képzelhetitek… 3 kor elõkerült a doki, megnézte a méhszájat, ami már bõ 2 ujjnyira nyitva volt, megvárt egy fájást, hogy jól illeszkedik-e a baba feje. Hálóingbe bújtattak, felvették az adataimat, miközben sikerült 2x is lefagynia a számcsigépnek…, de aztán bementünk a szülöszobára, kaptam beöntést (nem volt egyáltalán vészes, ne féljetek tõle egyáltalán, bár én délben kiraktam szinte mindent, már bocs a kifejezésért, így nem sok minden távozott a beöntés után), a borotválást már otthon elõzõ este elintéztem sk, ez történ 4 órakor. Ezután ctg, fájások rendben, baba szívhangja is rendben, még mindig vigyorogtam. ½ 5-kor a doki burkot repesztett, ez sem fájt egyáltalán, ami után meleg folyadék ömlött végig a combomon. A doki enyhén meglepõdött, amikor közöltem, hogy szeretnék látni minden szerszámot és a magzatvizet is megnézném ha lehet. Szép tiszta, sárgás színe volt, a nyákdugó másik fele is kijött, ilyet még nem is látott a dokim. Oxitocin infúzió beköt, (elötte elszúrták a csuklómat… sebaj), ctg a pocakra, most már apuka is bejöhet. Hát olyan cuki mûtõssapkát kapott, azon rötyögtem, mire a doki, hogy ez nem lehet igaz, hogy így nevetgélek egyre erõsödõ fájásokkal. Az infúzió kezdte éreztetni hatását, egyre bikábbak lettek a fájások, amiket a férjem mért, meddig tartanak és 2 fájás között mennyi idõ telt el. Utána doki méhszájat vizsgált, mivel a baloldalon még nem simult el teljesen, ezért bal oldalra fektetve megvártunk 10 fájást, amibõl arra emlékszem, hogy szóltam a férjemnek, hogy állítson a távirányítóval az ágy dõlésszögén, mert nem esik jól a fekvés, félülõbe döntse, mire annyira izgult, hogy rossz gombot nyomott és lejjebb ment, erre megint elkezdtem vigyorogni, aztán persze sikerült beállítani a kívánt szöget. 10 fájás után, ez volt ½ 6-kor visszafordulhattam, a doki ismét méhszájat nézett 4 ujjnyira tágultam, és kezdtem érezni azt a bizonyos székelési ingert. Mindig mondtam mit érzek, így a doki is tudott kontrollálni, a férjem közben ide-oda szaladgált köztem és a csap között, nedves törlõvel törölgette az arcomat és a nyakamat. Végén már nagyon kellett nyomnom, dokival csináltunk egy próbanyomást, hogy érezze, jól van-e a baba feje, szépen jött lefelé, és elkezdhettem nyomni. Hát én teljesen egy nagy szorulásra koncentráltam és úgy nyomtam, amiért agyba fõbe dicsért a doki, hogy mintha mindig ezt csináltam volna úgy csinálom, csak így tovább. Közben a férjem nedvesített és támasztotta a fejem, amikor nyomás volt. Ezt csak tõle tudom, hogy a nyomások alatt is mindig mondtam, hogy mit érzek, mikor van fájás ás mikor jön az inger, én nem emlékszem rá, csak arra, hogy nyomtam mint egy gép, koncentrálva a babára, hogy minél elõbb kiérhessen a szûk és szorító alagútból, na meg arra, hogy a szemem és a fogam jól összeszorítsam. Az utolsó nyomás elõtt bíztatott a férjem, hogy már kint van a feje, nagyon szeret és hogy ügyes vagyok, erre akkorát nyomtam, hogy az 5. tolófájásra (ami egyébként annyira nem is fájt) kicsusszant belõlem a mi kis Gumimacink, Dani!!!, a doki szerint rakétaként berobbant a világba 19.20 perckor, 2900 gramm versenysúllyal, 51 cm-rel, Apgar 9/10.
A fájdalom teljesen megszûnt, helyette mérhetetlen boldogsággal néztem le a lábaim közé, hogy láthassam Danit, aztán odatették úgy csatakosan, csúszósan a kis meleg testét a mellkasomra, kicsit nyekergett párat, de ahogy elkezdtem beszélni hozzá megnyugodott. Aztán elmentek a férjemmel fürdeni, átöltözni és még visszahozták, bebugyolálva rámtették, ott szuszogott a kis drága Gumimacika!
Míg õk fürödtek, addig megszületett a méhlepény is, (azt is szemrevételeztem én is ), minden darabja megvolt, szép volt a lepény, nem túl nagy. A könyvek leírásai szerint fájásra jön meg a méhlepény, na nekem az sem volt, csak kijött…

Sajnos volt egy kis gátmetszés, de egészen kicsi, varrásnál jól elérzéstelenítették a gát környékét, amibõl csak az elsõ kis szúrást éreztem, már elsõ nap le is tudtam ülni a sejhajomra, akkor kezdett egy kicsit rakoncátlankodni, amikor már 4 naposak voltak a varratok, mivel egy kicsit húzódott, aztán vasárnap kiszedte a doki a varratokat, amitõl tartottam egy kicsit, de egyáltalán nem volt vészes, sõt utána már a húzódás is elmúlt. Poén, hogy már maga mutatta a szerszámokat, amivel dolgozni fog… (Hiába valamikor fogorvosnak készültem, de nem az lett belõlem, úgy látszik innen ezen perverzitásom az orvosi mûszerek iránt..)

Hát ez a mi történetünk röviden és velõsen, hamarosan elkészül a weboldal is, ahol nézegethettek képeket.
Nagyon édi Gumimaci, olyan grimaszokat tud vágni és nézni a nagy gombszemeivel, hogy meg lehet zabálni. Jelenleg itt szuszog mellettem a kiságyában egy fürdés és egy hatalmas szopi után, az igazak álmát alussza. Eddig annyit tud, hogy eszik, alszik, nézelõdik, néha megtisztel egy kis „ajándékcsomaggal” a pelusba, meg ilyenek.

Mindenkinek ilyen könnyü és gyors szülést kívánok, és ha tehetitek legyen veletek a párotok, mert nekem nagyon sokat jelentett, nem éreztem hogy teher lenne a szenvedés alatt, mert mindketten tudtuk, hogy ez egy nagyon csodálatos dolog miatt történik és örülünk, hogy ennek a csodának mindketten részesei lehettünk!!! A kórházban és itthon is sokszor van, hogy ránézek erre a kis pöttömkére és kicsordul a könnyem, ahogy Halacska is írta.
A férjem rengeteget segít itthon, etet, fürdet, masszírozza a lábam a hátam, szoptatós teát fõz, boltba jár, szóval nagy a boldogság. Én meg csak szoptatok, fejek, szoptatok, fejek, tisztába teszek és így tovább…
Ami a legjobb az egészben, hogy egy deka felesleg sem maradt rajtam, minden göncöm jó rám, be is mentem villogni a kórházba a zárójelentésemért.

Kicsit hosszú voltam, köszi a türelmeteket, a Nagypocisoknak kitartás, már nem sok van hátra, a Kispocisoknak pedig, hogy minden percét élvezzék ki a pocakosságnak, mert nekem nagyon hiányzik a kis görögdinnyém és a mocorgásai, már alig várom, hogy ismét dinnyét növeszthessek, de ez még jó pár év lesz, nem mostanában.

Üdv:
Gumicukor és Dani alias: Gumimaci, aki most 9 napos

KépKép
KépKép
gumicukor

Szép délutánt, estét mindenkinek

Zita
Gratula a kisfiúhoz, örülök hogy szépen fejlõdik.

Kataa
Megfogadom, teszek bele azt is. Kép

Sasha
Nehogy itten megsértõdj nekem! Kép Én sem gondoltam komolyan, ha ezt mondani kellett volna a hanglejtésbõl biztos hogy nem ezt szûröd le. Bocsi ha félreértetted, nem úgy gondoltam. Olvasd el még 1x viccesen Kép Kép
Most pl. üzleteltem a kispapával. Van még egy darabka dinnye a hûtõben, amire tegnap azt mondtam hogy az az övé. Ma viszont sajna nem tudtam másikat venni. Erre azt mondta hogy mi lenne ha a mai adagját kölcsönadná nekem holnapig és én holnap kifizetem egy ugyan akkora darab dinnyéve + 1 db barackkal. Kép Édes pofa nem? Persze hogy bele mentem az üzletbe.

Maci
Köszönjük hogy megosztod velünk a tapasztalataidat, még szükségünk lesz rá.

Réka
Drukkolok az elsõ uh-hoz, illetve a megerõsítéshez. Kép

Bringa
Lehet inni már, bár a 36. héttõl ajánlják kimondottan.

Ilke
Mi lenne ha egy kis gugolgatással is bíztatnád a pici lányt a kinti világ megtekintésére. Kép Hátha hallgatna rá. Tudod mint a vészhelyzetben!
A végén csináltattál streptococcust? Eredmény?

Kangi
Isten hozott köreinkben. Én is exdohányos vagyok, legalább is most, de nekem nem volt keserû szájízem, én nem tudom ezt összehozni a nikotik ürülésével. Maszatoláshoz hozzászólni nem tudok, a hõemelkedés pedig nekem majdnem a 3. hónapig tartott és nem voltam beteg. Olvastam valahol hogy aki várandós annak eleve magasabb (legalább is az elsõ harmadban) a testhõmérséklete.

Ma túlvagyunk az elsõ ctg-n! Hát nem egy nagy durranás. A kisfiam végigaludta az egészet, azt mondták, hogy számoljam hogy mennyit mozog. A napi adagjához képest most 20 perc alatt tudott 5 ici-pici mozdulást produkálni. Most bezzeg majd kirugja a babaház oldalát.
És képzeljétek orvos nem volt, az enyém szabin van, aki pedig aláírta az rá sem nézett az értékre, úgyhogy most foggalmam sincs róla hogy mi kell hogy legyen rajta. Jó érték vagy nem, vagy mi van. Kicsit comorú vagyok emiatt, mert akkor mi a fenének csinálták meg.

Forti (36)

Kép
Kép
forti

Málnalevéltea:
Én a 36, héttõl kezdve kezdtem inni, és hogy a teának, vagy másnak köszönhetõen, de a fenti beszámoló szerint szültem, elég jól tágultam. Én végig hittem a teában, hogy az majd biztosan csodát tesz, szóval nem tudom, hogy tõle vagy alkati adottságaim révén sikerült így szülnöm, ahogy szerettem volna. Másik módszerem pedig az volt, hogy mindennap elmondtam magamban, hogy könnyû és gyors szülésem lesz, és hát végülis bejött!

Én tejcsináló teának a Laktoherb-et iszom, egész tûrhetõ ízû.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!!!

Nagyon gyönyörü szülésed lehetett, igaz én végigmosolyogtam, fõleg amikor Te is nevettélKépKépKép A vége meg egyszerüen csodás egy kisbabaKépKépKép Köszi hogy megosztottad velünkKép

Forti!!!!

Ejnye bejnye! Hát nem tudol hangsúlyt olvasni a sorok közéKépKépKép Én értettem, ha másból nem a sok-sok vigyori fejbõlKép Az irományomhoz meg képzelj egy jó barátnõi hangsúlyt aki beleszólna, és bele is zsól, de végül közli hogy semmi köze hozzá és nincs joga beleszólni, de azért ne egyél dinnéytKépKépKép Egyébként holnapra én is berendeltem egy hatalmasatKép Anyukám jön haza és mondtam neki hogy útközben hozzon mán egyet, Budapesten kivül meg úgyis occsobbKép

na cuoppp
sasha
28+1

Kép
sasha

Dió!KépKépKép
Szívbõl gratulálok!
Kép

Kamelia!Kép
Nekem is voltak ilyen nyilallásaim, de mint a többiek is írták, fõleg hirtelen mozdulatokra. Mostmár nincs ilyen, lehet, hogy rászoktam az óvatosabb mozdulatokra!

Orsi!Kép
Hát igen, ember tervez...Kép
Mi például elterveztük a párocskámmal az újévi fogadalmak keretében, hogy idén jöhet az egészséges életmód, no kávé, no cigi, no alkohol, stb., és következõ hónapban elmegyek és kivetetem a spirált, és jöhet a baba... Aztán két-három hét múlva elkezdtem különösen érezni magam...Kép El is mentem a dokihoz, aki közölte, hogy a spirál eltûnt, és én öthetes terhes vagyok! KépKépKép Mint késõbb megtudtam, 100-ból 1-2x elõfordul ilyen spontán kilökõdés, fõleg azoknál, akik még nem szültek... Szóval valóban nagyszerû kis újévi meglepcsi volt. Még azelõtt terhes lettem, hogy elkezdtünk volna próbálkozni!

Kangi!Kép
Üdv a pocisok közt!Kép Én is cigiztem még tavaly, de nem éreztem soha kellemetlen szájízt. Lehet, hogy a gyomorégés teszi ezt Nálad?

Zsanci!Kép
Kár, hogy nem voltam ott, éppen a császár-témára kíváncsi lettem volna. Kép No, mindegy, a dokimtól majd megkérdezek mindent... A mûtõt, meg az osztályt megígérte, hogy megmutatja amikor ügyeletes.

Lányok!Kép
Én már nagyon kivagyok ettõl a melegtõl! Sasha Kép elõre irigyellek a légkondi miatt! Bár én egy amolyan régi belvárosi házban lakom, ahol 60 centi vastagok a falak, és a kintihez képest már ez is nagyon jó klímát eredményez... Azért csak a dinnye tartja bennem a lelketKép

Hú a mindenit! Már ennyi az idõ?!?Kép Mennem kell vasalni, mert a kispapa holnapután utazik...KépKépKép

Csááá!

iancsa
26+4

Kép
Kép
iancsa

Gumicukor
Irigylésreméltók vagytok! Köszi a beszámolót, élvezet volt olvasni!!! Kép
bringa
(34+2)
bringa

Sziasztok Mamik!

Dió, Jordan és Petike! Gratula az egész kis családnak!KépKépKép

Új és leendõ kismamákoknak üdv.Kép

Bringa!
Nekem van hordozókendõm, és kengurum is, mindkettõt használtam, attól függõen, hogy melyik volt épp kényelmesebb. Pl. kabát alá nekem egyszerûbb volt a kenguru. Az enyém egy szuper darab ,(sajnos az ára is "szuper"...), 3 féleképp teheted bele a porontyot, arcal elõre, magad felé, és meg akár a hátadra is kötheted. Nagyon jól állítható a baba aktuális méretei szerint, és nekem is nagyon kényelmes volt, jó a tartása, egyenletesen oszlik el a súly. Ja, és van egy kis párna is hozzá, ami az egész fiatalka kölök fejét jól tartja. Nem olcsó, két éve volt 10 e, de nagyon tudom ajánlani. Ja, a márkája Hauck 3 in 1.

Kamelia,
nem vagy egyedül kilóügybenKépKép, néha én is lesápadok a mérlegen. Már ötnél tartok. De nem érdekel, Malackával is híztam vagy huszat, aztán pár hét múlva nyoma se volt.

TimiciKép!
Pocifájás miatt ne izgulj, növöget a kölök, és tologatja bent a bútorokatKép

Sasha,
annnnnyira irigy vagyok a légkondi miatt!!!

Orsoly,
nálunk nem kellett semmi papír az AFPhez, csak a kiskönyvet kellett vinnem. A dokim adott 3 napot, hogy valamelyiken menjek. Sõt, én nem is abba a kórházba mentem, ahol szülni fogot, kórházba mentem, hanem a Jánosba, mert kerületileg oda tartozom.

GumicukorKépKép, szép lehetett. Olyan jó volt olvasni!

Na pusz mindenkinek, keddig megszabadultok tõlem, mert nyaralunk, de aztán jövök.

UI.Ilke, Nyuszi, és minden nagypocak hajrá!!!KépKépKép

Zulu
20+0(?)

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Hazajottunk a nyaralasbol, szupi volt! A jo kis olasz kajaktol a hanyingerem is alabb hagyott, a gyerekek is elveztek a pancsizast! Jo nagy hoseg volt, ezert kevesebb varosnezes, lofralas jutott, mint amennyire igenyem lett volna, de hat vegulis a cel az volt, hogy mindenki jol erezze magat, es ez sikerult.

Sajnos a hanyinger visszatert, meg talan egy par het van hatra, utana remelem jobb lesz!

Udvozlom az uj kis jovevenyeket, Danit es Petit, a mamaknak pedig depresziomentes, tejben es pihenesben is gazdag heteket, honapokat kivanok!

Vegre nem vagyok tok utolso a listan! Halleluja, vannak mar a mienknel kisebb 'borso-babak' is!

Nagyjabol vegigszaladtam az elmult heti esemenyeken, de toporodott kismama agyammal mindent kb. 5 masodperc alatt elfelejtek, es nem emlekszem, hogy mit akartam irni! Na mindegy, talan holnapra eszembe jut!

A hordozokendorol: en itt -[url=http://www.heart2heart.ca/sling-howtouse.html" TARGET="_top]http://www.heart2heart.ca/sling-howtouse.html[/url] -vettem egyet anno, nem volt ket filler, de nagyon bejott!!! Csak javasolni tudom mindenkinek, meg az ara ellenere is! Foleg az esti nyuglodeseknel, hasfajasoknal tesz csodat, de utcara is nagyon jo, amig a hatatok birja! Mi sokat utaztunk, meg 1 eves kora utan is ebben vittem Gyurit 'repulni', annyira bejott. Megvarrni sem ordongosseg, az unokatesomnak mar varrtam is egyet! Az egyetlen problema a megfelelo meretu es biztonsagu karika. Sajnos a karnisrudra valo karika tul pici, nagyobbat meg nem nagyon lehet kapni...de azert igy is hasznalhato lett...
Van magyar valtozata is, ugy tudom, valahol a Nagy LAjos Kiraly utjan lehet kapni!

Keseru szajiz....soha eletemben nem dohanyoztam, de hebe-hoba en is ugy erzem, hogy minden keseru...nem tudom mivel van osszefuggesben, de sejtesem van...bocsanat elore is....Roka Rudi latogatasai utan szoktam erezni leginkabb, utana orakig keseru a szajizem...(mintha az elozmeny nem lenne mar amugy is remes!!!)

Veletek nem fordul elo, hogy osszefuggestelenul beszeltek? Vagy egy szo helyett veletlenul egy oda nem illot mondtok? Ujabban egyre gyakrabban beszelek ossze vissza, jokat rohog rajtam a csalad...pl amikor beszolok ferjemnek, hogy 'Adj mar a Gyurira egy hutot!' -igazabol egy pelenka kellett volna ra-es eskuszom arra is gondoltam, csak epp a hutot lattam magam elott!

Hetfon megyek dokihoz-eloszor itt Nemetorszagban! Drukkoljatok, allitolag nem egy empatikus fazon az orvos! Ha nem jon be, kereshetek mast!

Viszont talaltam egy nagyon tuti gyerekorvost, ez vegre feldobott! Gyuri eleteben eloszor nem sirt, mikor megvizsgaltak! Azert osszerancolt szemoldokkel, bizalmatlanul nezett melyen az orvos szemebe, olyan edes volt!

Hazafele vasaroltunk es Danira rabiztam egy szatyrot...mire hazaertunk az osszes joghurtos doboz osszetort, es minden mas kicsit deformalodott...gondolom azt hitte nem lesz semmi baj, ha hazaig focizik a szatyorral! Ritkan kerem meg valamire, de akkor mindig gaz van belole...multkor krumplit pucolt a vadi uj viaszosvaszon teritomon- nem, eredetileg nem volt attort csipkemintas!

Lanyok, a vernyomasotokra, es a toxemiara nagyon figyeljetek, foleg otthon a nagy melegben! Egy ismerosunkkel nagyon durva dolog tortent, nem meselem el, hacsak nem kertek meg ra, kismamakat nem szabad remisztgetni! De azert vigyazzatok a vizesedessel, vernyomival!

Zsuzsi
10+4
zsuzsi74

Ja, ahogy itt olvastam az elmult heti sztorikat, rajottem, hogy Dioval napra pontosan egyidosek vagyunk, en is 4-en lettem 28!
zsuzsi74

Sziasztok!

Timci

Emlékszem, hogy irtad a kiirás dátumát, csak nem irtam be rögtönKép Ez azért baj mert most meg nem találtam meg a keresõvel, sehol!!!! Ezért saccc/kb a veled egyidõs kismamák alapján beirtam valamit, hogy a táblicskuban bennelegyél, de ne harizz! Ird meg mégegyszer hogy mikorra vagy kiirva és javitom okéééé?KépKépKépKép

És akkor a táblaKép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1[/size] Katesz 41 / 4 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]2.[/size] Conti 40 / 0 34 év/2.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Ilke 39 / 4 26 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]4.[/size] Ágota 39 / 3 30 év/1.b. Székesfehérvár 07.17 [size=-2]Mór[/size]
[size=-2]5.[/size] Sziszike 38 / 1 29 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 07.24 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]6.[/size] Kryss 38 / 6 31 év/2.b. Bécs 07.27 [size=-2]Bécs; Szent József Kórház[/size]
[size=-2]7.[/size] Nyuszi 37 / 4 32 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]8.[/size] Zsanci 36 / 4 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.05 [size=-2]MÁV Kórház/Dr. Mészáros Márta[/size]
[size=-2]9.[/size] Hetty 36 / 4 24 év/1.b. Eger 08.05 [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Malacka 36 / 1 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]11.[/size] Csics 37 / 0 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 08.08 [size=-2]SOTE I. / Dr. Krasznai.[/size]
[size=-2]12.[/size] Forti 36 / 1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIII.[/size] 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]13.[/size] Pszi 35 / 5 26 év/1.b. Budapest [size=-2]VI.[/size] 08.11 [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Abkarovics G.[/size]
[size=-2]14.[/size] Djeszter 35 / 4 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]15.[/size] Bmary 34 / 1 29 év/2.b. Békéscsaba 08.28 [size=-2]Péthy Pál Kórház / Dr. Orosz[/size]
[size=-2]16.[/size] Zsani 34 / 5 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]17.[/size] Bringa 34 / 3 27 év/1.b. Veszprém 08.15 [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Pfund[/size]
[size=-2]18.[/size] Anda 33 / 3 27 év/1.b. Budapest 08.16 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]19.[/size] Petra 35 / 1 28 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]20.[/size] Viktória 34 / 2 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]21.[/size] Iddi 33 / 3 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]22.[/size] Nóra 31 / 2 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]23.[/size] lomis 32 / 2 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]24.[/size] Zsóka 30 / 2 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]25.[/size] Kriszti 30 / 5 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]26.[/size] Nyusza 30 / 5 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]27.[/size] Dec8 30 / 4 24 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 09.17 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]28.[/size] Pemeske 31 / 4 25 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Gyöngyöske 30 / 2 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Sándor[/size]
[size=-2]30.[/size] Katka 30 / 0 30 év/2.b. Jászberény 09.20 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Gombos Sándor[/size]
[size=-2]31.[/size] ParaZita 30 / 0 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]32.[/size] Ancsi 29 / 6 28 év/1.b. Gyöngyös 09.21 [size=-2]Bugát Pál Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Lella 29 / 6 33 év/2.b. Tripoli 09.21 [size=-2]Oil Clinic[/size]
[size=-2]34.[/size] Edina 29 / 3 24 év/1.b. Portugália 09.25 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]35.[/size] Mona 28 / 5 27 év/2.b. Budapest 09.30 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Csatlós[/size]
[size=-2]36.[/size] Sasha 28 / 2 23 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]37.[/size] Bolegajudit 27 / 3 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]38.[/size] Sch_moncsi 26 / 1 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]39.[/size] I_ancsa 26 / 5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 10.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Sz.[/size]
[size=-2]40.[/size] Ritasol 25 / 5 29 év/2.b. Budapest 10.20 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Ruzsvánszky[/size]
[size=-2]41.[/size] Kataa 25 / 3 27 év/1.b. Budapest [size=-2]IX.[/size] 10.22 [size=-2]SOTE I. / Dr. Papp Csaba[/size]
[size=-2]42.[/size] Lora 25 / 1 25 év/1.b. Várpalota 10.27 [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]43.[/size] Krizsi 25 / 2 30 év/1.b. Ócsa 10.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Vermes G. Gy.[/size]
[size=-2]44.[/size] Szilcsike 24 / 1 26 év/1.b. Budapest [size=-2]XXI.[/size] 10.26 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]45.[/size] Csipkebogyó 24 / 1 26 év/1.b. Németország [size=-2]XVII.[/size] 11.03 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]46.[/size] Bmaass 24 / 1 25 év/1.b. Stuttgart 11.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]47.[/size] Fodbetti 22 / 3 26 év/1.b. Kecskemét 11.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]48.[/size] Mj (Móni) 21 / 3 29 év/1.b. Törökbálint 11.19 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Fábián Sándor[/size]
[size=-2]49.[/size] Pilinke 21 / 0 26 év/1.b. Budapest 11.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]50.[/size] Kamelia 20 / 6 23 év/1.b. Helsinki 11.23 [size=-2]Helsinki Nõgyógyászati Klinika[/size]
[size=-2]51.[/size] Zulu 19 / 1 26 év/2.b. Budapest 12.06 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]52.[/size] Kisvakond 16 / 5 32 év/2.b. Budapest 12.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]53.[/size] Gömbölyü 17 / 0 29 év/1.b. Budapest 12.20 [size=-2]Szabolcs utcai Kórház[/size]
[size=-2]54.[/size] Kakukkfu 16 / 2 26 év/1.b. Budapest 12.25 [size=-2]SOTE II. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]55.[/size] Breki 15 / 0 30 év/1.b. Budapest 01.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]56.[/size] Cinedit 14 / 6 29 év/1.b. Budapest [size=-2]VII.[/size] 01.04 [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Csepegõ[/size]
[size=-2]57.[/size] Orsoly 14 / 6 27 év/1.b. Budapest 01.07 <FONT SIZE="-2">SOTE II / Dr.Radványi Krisztina)
[size=-2]58.[/size] Kamilla 14 / 1 26 év/1.b. Budapest 01.10 [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Barabás Gábor[/size]
[size=-2]59.[/size] Hóvirág 11 / 5 26 év/1.b. Szigethalom 01.18 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]60.[/size] Barbi 11 / 0 25 év/1.b. Tatabánya 01.28 [size=-2]Tatabányai K. / Dr. Borsó[/size]
[size=-2]61.[/size] Pocok 10 / 6 28 év/2.b. Budapest 02.01 [size=-2]SOTE I. / Dr. Magyar Zoltán[/size]
[size=-2]62.[/size] Zsuzsi74 10 / 4 28 év/3.b. Németország 02.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]63.[/size] Timci 10 / 0 28 év/1.b. Budapest 02.06 [size=-2]SOTE I. / Dr. Szendei[/size]
[size=-2]64.[/size] Miszike 9 / 5 22 év/1.b. Budapest 02.08 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]65.[/size] Norkini 8 / 3 24 év/1.b. Pécs 02.17 [size=-2]POTE[/size]</FONT></pre>

Katesz???

Már babázol????????KépKépKép

cupp
sasha

Kép
sasha

Jo reggelt Mindenkinek!

Tegnap nem jutottam gephez,igy a mai "nem tudok aludni,csak forgolodni" KépKépahoz vezetett,hogy mar haromnegyed oraja olvastalak titeket!Mar 5.30 ota itt ülök!

Bringa!
Kicsit kesve,de en is elmondom a velemenyem,tapasztalatom a hordozokendöhöz v. kenguruhoz!
Hordozokendöt en csinaltam.Az Ikeanal vettem valami vastagabb anyagot (elötte el lehet menni egy boltba es megtapogatni,hogy milyen is kell) öt metert es az majdnem olyan szelessegü volt,mint az original kendö fele.Csak elvagtam,beszegtem es felet valakinek elajandekoztam.A kötözesi fajtaket elkunyiztam egy botbol es le fenymasoltam.Ez idöközben igen elfogyott,ma szeretnek menni es megint kunyizni!Kép

De hiaba a talalekonysag,Aaront nem tudtam bele tenni fe´ktetve,mert 6 ho.-s koraig annyit bukott,hogy csak na!Es az ortopedusok (legalabbis itt Ausztriaban) azt valljak,hogy amit nem tud a baba magatol,azt ne csinaltassuk vele.Tehat,ha magatol nem tudja a törzset egyenesen ullve,allva tehat felegyenesedve tartani,akkor azt ne is csinaljuk!
Tehat en csak 6 hos kor utan hasznaltam Aaronnal.
De ha tudod fektetni,akkor mar par naposan is erdemes hasznalni.Neked is kenyelmes es a babo is a lehetö leg közelebb van hozzad,majdnem ott,ahol 9 hoig,csak kivülröl!Kép

A kengurut megint csak az ortopedusok altal nevezett okbol hagytam ki.

A malnalevelteat pedig mar ihatod az elöbbi babanetes infok alapjan.En is a multkor csak beirtam a keresöbe a babaneten es kidobott egy halom infot,amit par honapja irtatok,irtunk.

Ilke!Hajra!Mar nem tarthat sokaig!Kép

Csipkebogyo!
Erezd jol magad otthon!KépKépKépEn is szivesen lennek a helyedben!
Talan egy netkavezobol neha meglatogathatsz minket!
Es köszi a hajrat!

Dio!
Gratulalok a kisfiadhoz!KépKépKépKépKépKép

Nyuszi!
Hamarosan babaidö van!Irigyellek egy kicsit,de nem a csaszarKép miatt,hanem,hogy Te mar tudod,mikor is tarthatod kezedben a babokat!KépKép

Reka!
Szia itt!

Gumicukor!
Nagyon jo volt olvasni a szülesed törtenetet!
Megegyszer gratulalok!

Akkor mar csak azt irom a regenyem(BOCS) vegere,hogy en is erzek fajasokat,hol a derekam tajan,hol a ahasam aljan,hol a combom belsö,felsö reszen.De aztan el is mulnak.
Kivancsi vagyok,mit fog ma doki mondani!

Mindenkinek hosszabb alvast mit nekem es jo napot kivanok!
Kryss(38)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Zulu!

Kellemes nyaralástKép

Zsuzsi74!

Üdv! Örülök hogy sikeres volt a nyaralásKép Az összevissza beszéd az nálam is állandósult, azzal az aprósággal, hogy néha 4 szót szeretnék egybe kimondaniKép Na ilyenkor egszen új szavak szoktak születniKép

KryssKépKép

Nem vagy egyedülKép Én örülök, mert sikerült 5 órát egyhuzamban végigaludniKép Ennek az lett az eredménye hogy már 4:45-kor felébredtem, de még forgolódtam vagy 20 percig mire rájöttem nincs tovább... 5:30-kor már én is javában itt bóklásztamKép Csak szegény Timci adatait keresgéltem vagy 30 percig, sikertelenül...Kép Helyette Miszike hozzászólását találtam meg amiben az adatait irta a táblázathozKép Hát majdnem kimaradt, nincs valami sas szememKép
Azóta már sikeresen sétáltam a kutyámmal egy nagyot, megreggeliztem, most meg indulunk a párommal festéket venniKép Kifestjük a gyerek-kisszobátKép Eddig úgy néz ki narancs szinü lesz (papaya), de a kispapa még nem látta azt a szint úgyhogy még változhat...Kép

Na megyek is
cupp
sasha
28+2

Kép
sasha

Sziasztok

Én is csatlakoznék hozzátok Kryss, Sasha! Szintén itt kukorékolok, azzal a különbséggel hogy én most keltem, de viszont éjjel 3-kor még fent voltam. Én sem vittem túlzásba az alvást, pedig a szél is fújt.

Hát lányok én tegnap benyomtam egy adag túrót, de ma reggelre nem lett belõle csoda! Kép Kép Ugyan olyan szép formátlan a lábam mint tegnap volt. Most már ráadásul fáj is a lábfejem felsõ része, ahol jó púposan tele van vízzel.
Tegnap mértek a kórházban, én elõzõleg hétfõn mértem magam itthon amikor még nem volt vizes a lábam és 3 kg különbség volt. Ezek szerint a lábamban csak 3 liternyi víz van???? Kép Nem semmi.

Na jó befogom a számat egy kicsit, megyek a piacra vásárolni amig nincs annyira meleg.

Jó ébredezést mindenkinek
Forti (36+1)

Kép
Kép
forti

Dió!
Gratulálok, és sok boldogságot kívánok nektek!

Gumicukor!
Nagyon klassz volt a szülésed, szerencsés vagy!

Forti!
Én is rendszeresen eszem a túrót 0%-os danone gyüm. joghurttal isteni, vagy turmixolt fagyasztott gyümivel. (málna, eper)

Sasha!
Két hete vettünk légkondit a hálószobánkba, ami a tetõtérben van, és iszonyú meleg, mert a padlástér nincs rendesen leszigetelve további távlati beépítés tervek miatt. A légkondi akciósan 100e volt, de a beszerelés további 55e volt, amit kicsit soknak találtam, igaz 2 ember dolgozott vele 6 órán keresztül. De a lényeg, hogy azóta tudok aludni éjszaka!

Bringa, Zsanci!
Nyugodtan ihatjátok a málnalevél teát, a szülésznõm azt mondta, hogy a szülés idõpontját nem befolyásolja.

Forti!
A CTG nekem is csalódás, alig mozog, gondolom azért, mert elõtte míg odaérek majd egy órát zötykölõdök a kocsiban, és szegény ott piheni ki magát.

Ilke!
Én sem szülhetek csak leghamarabb vasárnap este, a szülésznõm nem lesz itthon, úgyhogy most feküdni fogok ezerrel a hétvégén.

A dokinõm jövõ hét csütörtökön rendelt be a kórházba, tovább nem húzhatom. Úgyhogy megcélzom a vasárnap vagy hétfõ estét. Addig még 2 NST lesz, egyik szombaton a szülõszobán, csak ott ne tartsanak!

Conti (40)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Forti!

Még azt elfelejtettem, hogy nekem is nagyon dagad a lábam, és kicsit nedves fáslival szoktam betekerni, sokkal jobb!
A hízás nálam is így van, 10 kilónál jártam, de az utolsó két hétben a víz miatt még feljött 3, mástól nem lehet, mert a diéta még mindig tart..

Conti (40)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kataa
Bocsi hogy nem válaszoltam tegnap de tegnap már nem tudtam válaszolni mert egész délután orvosnál voltam este meg a kispapa ült a gép elé és ott is maradt egész estig ne harizzKép

Zsanci
persze hogy megirom ime a pontos cime:xix.ker eötvös u.3
Mini mano bababolt itt lehet használt és uj babakocsikat kapni söt mindent ami egy babának kell Kép meg a mamának

Ilke
az én kispapámnak is elkelet menie és csak holnap este jön megKép ugy hogy én is szomoru vagyok egy kicsit de csak kibirom valahogy meg megirérte hogy este felhiv

Málnalevéltea
én is kicsit félek elkezdeni inni mert ha minden igaz jövöhéten szombaton indulunk a balcsira nyaralniKép 2hétre

Forti
tegnap én sem tudtam egyorvosal sem beszélni az enyém az elment szabira aki meg csinálta a CTG az semmit nemondot csak elvite megmutatni a papirt mert a pocaklako végigaludta az egészet de ugy látszik minden rendben volt mert csak anyit mondtak hogy a jövöhéten menyek megint

Lányok
tegnap voltam UH nagyon klassz volt Kép mindent megmutatot a doki és nem sietet mindent megmért a pocaklakon és most ugynézki biztosan hogy KISFIU lesz és igazi kis vasgyuro már most a sulya alapján mostart 2730g szerintetek még fog hizni? etöl a hirtöl tegnap igazán jo kedvem lett Kép .ma éjszaka viszont felkeltet egy csunya lábgörcs pedig most egészen jol tudtam aludni Kép ugy bele állt a lábamba hogy egy nagyot visitotam amire a kispapa rögtön felébredt és a hasamat kezte el tapogatniKép de én szoltam neki hogy a lábam fáj nem a hasam Kép aztán ö kimaszirozta a görcsöt belöle de még most is fáj egy kicsit a lábam ha megfeszitem

Na megyek most már mert regény lett
Puszancs Csics 37 hetes Kép
csics

Sasha
a kivánt szinhez lene egy tanácsom vegyetek sárga meg piros szinezö pasztát abol gyönyörüen kilehet a papaya szint keverni nekünk is ilyen a nagyszoba és nagyon klaszul nézki Kép ugy látom ma mindenki korán keltKép én fél hétkor keltem azota ülök itt a gép elöt Kép

Na most már tényleg megyek mert éhesvagyok megnézem mitalálok a hütibe Kép

Puszancs Csics 37 hetes Kép
csics

Gumicukor!!!KépKépKép

Ez CSODÁLATOS!!!KépKépKép

Annyira, hogy szinte kedvet kaptam egyjabb szüléshez!!KépKépKép

De / ha lesz / még én is várok pár évet!Kép

Azért, hogy rádjönnek a régi cuccaid, külön irigyellek!

én még mindig csak melegítõ-póló variációt hordok,Kép
de már sportolok és diétázom, úgyhogy van remény, hogyûMelissa keresztelõjére / aug. közepe /
talán "emberibb" ruhát is felvehetek!Kép

Kispocisoknak kitartás (üdv az új Mamiknak!)

Nagypocisoknak EZER DRUKK!!!KépKépKép

Puszi Nektek:

Sheila és MelissaKép

SASHA NEKED KÜLÖN BÓNUSZPUSZI!!!Kép
( nyomon követlek ám...)
köszi a dinnyés infót, ennek örömére holnap dinnyenapot tartok!

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

egyjabb= újabb

Sheila

Dió!!!KépKépKép

Hatalmas GRATULA ALMAMAGHOZ!!!KépKépKép

Sok Boldogságot kívánok az egész családnak!KépKép

Sheila és MelissaKép

Kép