A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Örülök, hogy mindenkinek ilyen jól alakult a húsvét, nálunk sajnos nagyon rosszulKép

Tegnap hajnalban telefonra ébredtünk, a sógornőmet rohammentővel hozták Esztergomból Pestre a SOTÉ-ra, elment a kisbabájaKép 22 hetes volt, meg kellett szülnie, mert beindult a szülés, 1-2 óra leforgása alatt teljesen kitágult, nem tudtak mit tenni, és mivel még fejletlen volt a tüdeje, nem maradhatott életben. Annyira borzasztó, azóta sem tudok napirendre térni, egyszerűen nem hiszem el. Úgyhogy tegnap kórházban voltunk látogatni, szegény folyamatosan sír, nagyon megviselték az események. Nem is értettem, miért nem adtak neki EDA-t, vagy valamit, hogy legalább a fájdalmakat ne élje át. Egyébként ő is azt mondta, hogy a SOTÉ-n mindenki nagyon profi volt, és rendesek voltak.
Aztán éjszaka jött egy SMS, a legjobb barátnőmnek megszületett a második babája, egészségesek és boldogok...... Micsoda nap!...... Nem is tudtam aludni. Ez a sors, vagy mitudoménmi..............
Továb árnyalja a képet, hogy múlt pénteken, hosszú gyanakvást követően pozitívat teszteltünkKép. Minket is nagyon meglepett a dolog, de ezek után nem is tudjuk, hogyan jelentsük be a családnak..... Nem is akartam még mondani (bár már egy ideje gyanakodtunk), amíg doki bácsi meg nem erősíti, de most nagyon kijött belőlem. Olyan sok hatás ért az elmúlt napokban, hogy nem is tudok mit csinálni, csak mászkálok fel-alá, jár az agyam, aludni nem tudok, szóval ez van!
Jó lenne egy tali, azzal legalább elterelném a gondolataimatKép
Bogárka partijára mi is nagyon készülünk, és látva/olvasva ezt a sok finomságot nagyon türelmetlen lettemKép
Ancsi!
Részemről a kroásszanod megrendelveKép

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi, boldog nevnapotKép

Indi, bebicsked tenyleg gyonyoruKép es nagyon edesek vagytok egyuttKép
ja, es ha mar emlitetted, egy kep arrol a naprol. remelem, felismered magad rajtaKép orulok, h talalkoztunk aznap (is)Kép
Kép

amugy nagyon jo hangulatu megmozdulas volt (Fibi, a kampanyolas az masKép). ritkan latni ennyi szimpatikus embert egyrakasonKép

Moose, jaj. ez remesen hangzikKép

Bogarka, gyermekeid nagyon tunderiekKép es milyen szep zold mar nalatok a fuKép

tali-kaja: asszem most nem fogok "golyozni"Kép, inkabb megprobalok kikolcsonozniKép egy sutot, bar otletem meg nem nagyon van, mi fog benne sulni...

na megyek folytatom a takaritast, aminek sztem sosem lesz vege. de azert probalkozomKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Zuz! Hűha! Ez tényleg egy nagy adag egyszerre! Egy biztos GRAUTULA ÉS ÖRÜLJ AZ ÁLLAPOTODNAK!!!
Szerintem a családnak még könnyebb is lesz, hisz a bébinek mindenki örül.
Próbálj meg meditálni vagy egy fürdőt venni vagy a napra kiülni-feltöltődni... Pihenned kell!
Szegény sógornédnak meg jó nagyot kell tanulnia... Drukk neki, hogy minnél gyorsabban megértse és feldolgozza!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zuzmo,
neked gratulálok, tesódéknak részvétem. Nem tudok tanácsot adni, bár elkezdtemí írni ezt-azt, de kitöröltem, olyan semmitmondó így leírni meg visszaolvasni. Reméljük, hogy nekik is hamarosan megint lehet babájuk, te meg ne gondolj semmi rosszra, hanem ahogy Barbi is írta, örülj magatoknak.
neet
neet

Sziasztok!

Boldog Andrea nevnapot!Kép

Zuzmo! Bazsonak kistesoja lesz??? Gratulalok!!!Kép
Sajnalom, ami a sogornodet erte, szornyu lehet neki most. En nem is tudom hogy elnem tul.Kép
Illes Zsuzsi is a Soten fekszik tulhordassal. Nem keresed meg? Hatha orulne neki.

Moose.Kép Ferenc Jozsef keseruviz talan megoldas lenne.

Indi, a lepcson pirosban te lennel az?Kép LLL-s szamot hivtal mar?

Ancsi, receptet atkuldened?Kép

En a terhesseg es a szoptatas alatt is ettem epret, de senkinek semmi baja tole. Tegnap mar szekelykapival is beprobalkoztam, semmi hatas, szerencsere.

Bogarka, Petra es Doni csuda edes!Kép Hihetetlen hogy egy-ket honap es Doni is egy eves....

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Boldog Andrea nevnapot!

Sajnalom, ami a sogornodet erte, szornyu lehet neki most. En nem is tudom hogy elnem tul.Kép
Illes Zsuzsi is a Soten fekszik tulhordassal. Nem keresed meg? Hatha orulne neki.

En a terhesseg es a szoptatas alatt is ettem epret, de senkinek semmi baja tole. Tegnap mar szekelykapival is beprobalkoztam, semmi hatas, szerencsere.

Bogarka, Petra es Doni csuda edes!Kép Hihetetlen hogy egy-ket honap es Doni is egy eves....

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Boldog Andrea nevnapot!

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Bocsanat, a triplazasert, de hibauzenetet irt ki...

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSE AZ ANDREÁKAT!Kép

Zuzmo:
gratulálok!!!Kép
Szegény sógornődéket pedig nagyon sajnálomKépNem lesz egyszerű feldolgozni nekik,sajnos csak az idő múlásával enyhül majd a fájdalom,na meg egy megszületett kisbabával!!!
Én a helyedben még titkolnám egy ideig a család elött,tudom nem könnyű,de most a sógornődnek szüksége van a családjára!Meg biztos szörnyen érezné magát.
Nem irigyellek,borzasztó egybeesés.Légy erős és próbálj a kisfiadra meg a pocaklakóra koncentrálni.Nekik meg rád van szükségük!

petergabi

Drága Zuzi, egyik szemem sír, a másik nevet! mélyen együttérzek, ez még a családnak és a barátoknak is óriási trauma, és szegény sógornődKépKép
közben pedig Veled a világ legcsodálatosabb dolga történik meg, másodszor is!Kép teljes erőmből szorítok, hogy Veled és Bazsó kistesójával minden tökéletesen rendben legyen! talán a családi bejelentéssel kicsit várjatok, bár ahogy emléxem, nekem nagyon nehéz volt magamban tartani a jó hírtKép
és csinálhatnánk sétás-játszós talit a XI-ben, akár a Feneketlen tó környékén is, mondjuk holnap. ki csatlakozik?
v

votiv 8)
votiv

Neet 2000Kép én is arra gyúrok, de nekem csak 500 hsz szállt el az újraregelés előtt

Indi, végül kaptál ip-t?

nemrég jöttünk meg a jáccóról, Isti bekajált és már durmol isKép sirályKép és imádom ezt a szép napos időt!Kép

votiv 8)
votiv

Drába VotivKép Mi az az ip?

indianyo

Sziasztok,

MINDENKINEK köszönöm szépen a névnapi jokivánságokatKép

Zuz,
Neked külön köszi, hogy ilyen figyelmes vagy!Kép Föleg, hogy ilyeneken mész keresztül... nem is tudom, mit lehet erre irni... Nagyon gratulálok a picihez, ez fantasztikus!!!Kép Én is várnék még a bejelentéssel, szegény sogornödékKép Belegondolni is szörnyü.

Neet,
talán az i betük miatt?Kép bár semmi Ildi-s nincs bennem, elolvastam a nevek jelentését, és teljesen illik rám az AndreaKép

Recca,
meséld el légyszives, mi a különbségKép (megmozdulás vs kampányolás). Akkor Te nem Geréb Ági miatt voltál jelen?Kép

Barbi,
köszi a leveleket, majd késöbb válaszolokKép Most megyek én is meditálni, meg irogatni, mert vmi nem stimmel itt belülKép

Nem tudom, mit akartam még, leblokkoltam.

Délelött nem volt net, ennek örömére hatalmasat sétáltunk BálintommalKép Aztán bejött a védönö, mert az utcában született uj bébi. Teljesen égett a képem, még azt sem tudtam, hogy babát várt a csajKép Idén még egyszer sem futottunk össze, télen meg nem látszott a nagykabáttol a hasa... de ez nem mentség... Ennyire ismerem az itt lakokatKépKépKép

KépKép
fibi

és hol a hsz-em???Kép

indianyo

Indi,
és végül kaptál idöpontot Sarlai doktornötöl? Ö biztos tud segiteni, nagyon májer!Kép

Zuz, Votiv,
én szivesen mennék sétálni/talira Veletek, ha közelebb laknánk... bár annyira szép idö van, hogy lehet hogy felbátorodom és bemegyünkKép

KépKép
fibi

Indi, ip=időpontKép

Fibi, én még nem kívántam, de most, boldog névnapotKép

votiv 8)
votiv

aha, hát akkor nekiugrok még egyszer, eltűnt a nagyon hosszú hsz-emKép

Drága ZuzmóKép Először is gratulálok a legújabb kis babához! VAlamint a te ksi pocakmanódhoz is kívánok sok boldogságot! Szerintem a családba ő sebgyógyítóként érkezik majd...
Sógornőd fájdalmát midnannian át tudjuk érezni, de enyhíteni... talán a közhelyes idő tud esetleg rajta. Kívánom neki, hogy sikerüljön valahogyan túljutnia a legnehezebbjén és majdan egy új kis életet kapni!!!

Fibinek én is kívnáok boldog Andrea-napot!

VotivKép Hosszú a történet, végül nem kaptam időpontot, a doktornő csak kedden-csütörtökön rendel, de ma már nincs hely, csütörtökön epdig nem lesz bent és egyébként se ért rá velem beszélni.

Viszont sikerült Ibollya beszélenm,, nagyon kedves volt és lebeszélt róla, hgoy szeméyles tanácsadást kérjek - 1. mert ide nem jön ki senki (ez sajnos igaz, tapasztaltam) 2. mert ugyanazt mondják szemáélyesen is, amit a telefonban és legalább nem kell iszonyú sokat fizetnem érte 3. és adott sok jó tanácsot: nemlesz nehléz dolog, pusztán napi 8*1 óra fejés és 8*fél óra etetés kell hozzá, a maradék időben akár jól is érezhetük majd magunkatKép Ja, és be kell szereznem egy-két készüléket, úgyhogy a bankrablást forgatom a fejemet, tudtok egy jó bababarát rooming-in börtöncellát?KépKépKép

DóraKép Igen, a piros paca én vagyokKép És az egész névsort nagyjábóból végighívtam már a tanácsadók közülKép

ReccaKép de jó, hogy felraktad a képet ideKép Tényleg annyira szép volt az egész, csupa jószándékú, békés ember volt ott jelenKép

És az almáspite-fanoknak üzenem, hogy 86 éves nagymamám sütött nekem, és éppen msot azt tömöm az arcombaKép

indianyo

Votiv,
Neked is kösziKép

KépKép
fibi

Indi,
köszönöm!
Nekem nem kellett fizetnem a személyes tanácsadáson (Sarlai K.), és igazábol csak ö tudott segiteni azzal, hogy megmutatta, hogyan kell helyesen a cicire tenni a babát.(Ja, mert persze ide sem jönnek ki a tanácsadokKép) A telefonban meg csak tippelgettek, de egyik tanácsuk sem jött be... Szal jo ha látják élöben! Sztem még ne add fel, jövö héten sem késö.

KépKép
fibi

Biztos segit a fejés is, de sztem az igazi testközeli szopizásnál nincs szebb, jobb és meghittebb dolog a világon!!!Kép

KépKép
fibi

Ancsi: receptet ide! Marha jól néz ki! Légy'szi küldjed! Köszi

Indi: én nem tudok semmi okosat mondani szopival kapcsolatban, mert Kamilla amint kibújt már rá is cuppant a cicire és nagyon ügyesen adja elő a dolgot. Én nem is csináltam semmit. Az a lényeg, hogy ne add fel! Kitartás! Kép

Zuz: sogórnőd Kép Kép nincs rá szó
De Te most próbálj CSAK magatokra gondolni és elűzni minden szomorú gondolatot és pozitívan gondolni a jövőre, mert a babó mindent megérez, tudod! Drukk drukk Kép

Moose és Barbi és minden kismami: Remélem a szülésetek zökkenő mentes lesz és a kislurkókkal sem lesz semmi semmi gond!

Mi délelőtt voltunk tornanéninél és hát megint jól megtekerte Kamillát, aki persze üvöltött mint a sakál Kép A csipője már csúcsszuper, a jobb karja is, a balt kell még egy picit tornáztatni. A fenekénél kell az ínakat maszírozni meg a talpacskáján, meg a tarkóján. Azaz megint kaptunk feladatokat, de amúgy minden rendben.

Rylie
rylie

Köszi mindenkinekKép

Votiv, Fibi!
Játszótéres tali nagyon jó ötlet, és szerintem Ancsi és Vera is biztos csatlakoznának, és ha tuti, akkor írok Manókáéknak is mélt, hogy jöjjenek. És egyébként is, jöjjön mindenki!!! Den? nincs kedved kipróbálni a BKV-zást?Kép

Dora!
Képzeld, volt egy nagyon érdekes találkozásom. Vasárnap anyáért mentünk ki az állomásra, és ott találkoztunk I.Zs. anyukájával. Kérdeztem tőle, hogy ugye a Sotén fog szülni? erre ő: nem. De nem mondta, hogy hol. Államtitok!Kép Na, mindegy. Õ mondta, hogy ha nem indul be a szülés, akkor ma beindítják. Én nagyon kedves voltam, boldog babázást kívántam, meg minden, de ez is biztos tök negatívan fog visszajönni. Bazsót össze-vissza dícsérte, de már várom, amikor azt hallom vissza, hogy milyen bamba gyerekem vanKép Szóval, inkább nem látogatom meg, én sem örültem volna Neki, amikor szültemKép Azért tökre szorítok neki, mert tudom, hogy nem egyszerű dolog a szülés!

Kép
Kép
zuzmo1

FibiKép Az ambulanciára egyszerűen nem jutok beKép A helyszíni tanácsadásért kell fizetni, nem is keveset, de hát nem jönnek ki... Kép És igen, a testhelyzet is fontos, de tejem sincs sajnos, úgyhogy muszáj párhuzamosan intézni a dolgokat. És próbálom én doktornőt, de nem sikerül vele beszénem,már tényleg egy fél telefonkártyát ráköltöttem, de mindig csak valami nővér vagy takinéni veszi felKép És tudod, mindent de mindent megadnék, hgoy szoptathassam a babát, nemis tudom megemészteni a kudarcot. Ha erre gondolok, csak bőgökKép

indianyo

Indi!
Ne kudarcként éld ezt meg, és ne okold magad!!! Más a te helyedben még arra sem venné a fáradtságot, hogy fejjen, és én azt sem tudom elítélni, mert ilyenkor annyira fáradt az ember lánya. Az a baj, hogy Domino nem akar cicizni, ugye? Akkor ezek szerint a szoptanítot sem tudtad még kipróbálni? Szerintem sem késő a dolog, és én azt mondom, hogy még ha fizetni kell érte, akkor is megéri, mert a tápszer sem olcsó, és ha sikeres a segítség, nem kell tápszerKép Jó anyagias szemléletű vagyok, igaz?Kép Na, de úgyis érted!...
Ha be tudok menni csütörtökön az Istvánba meglátogatni a barátnőmet, akkor szerzek neked időpontot, de még nem ígérek semmit. Ja, és ha adsz egy tel.számot, akkor én is hívogatom őket, nekem van vonalas telefonom, arról olcsóbb. Ezen ne múljon! Én is utálom, amikor egyszerűen nem veszik fel. A takesz meg egyáltalán miért veszi föl a telefont????

Kép
Kép
zuzmo1

Zuz,
hát ez nem semmi hír Kép vigyázz magatokra!!!! Mennyi idős lehetsz?
Ugyanakkor borzasztó, ami sógornőddel történt, nagyon sok erőt és kitartást kívánok neki az elkövetkezendő borzasztóan nehéz időszakhoz Kép Nagyon remélem, hogy hamar beköltözik egy új pocaklakó, tényleg csak egy egészséges kisbaba adhat enyhülést az ilyen fájdalomra.

TALI HOLNAP: szuper ötlet, mi 10-től lent nyomjuk a feneketlen-tavi játszótéren, nálunk ez az állandó délelőtti program Kép szóval benne vagyunk!!!
És mivel Eszti holnap nálunk vendégszerepel, Neet is ott lesz délelőtt Kép
Sőt: Soosooék is benéznek valószínűleg, már hetek óta próbáljuk összeszervezni Kép

Indi,
mellszívó ügyben nekem csak az ipari medela (NEM a kis kézi motoros, hanem a nagy kék) vált be, ha kell, tudom, hol lehet bérelni.
És óriási drukkok, hogy a szopi összejöjjön, menni fog!!!!!!

Zsan,
hát igen, judaisztikai kut.csopnál dolgozom ugyebár Kép mi egy ilyen pc család vagyunk Kép Múltkor kérdeztem, de asszem végül nem mondtad: melyik a gesztenyéskert óvoda? Ma láttam, hogy itt a Diószegin nyílt egy waldorf is (RózsaXY vagy mi), de az a Dávid Ferenc utcához van közel Kép

vera
kisün

Indi: ne legyél elkeseredve!!!!!!! Az én sogórnőm kerekperec kinyilvánította, hogy neki úgy sincs teje és talán egyszer se rakta mellre a babáját. Becsülendő, hogy Te nem adod fel! Minden könyv azt írja, hogy minden anya képes a szoptatásra, csak próbálkozni kell és nem feladni. Reméljük előbb vagy utóbb ráharap Dominó a dolgok lényegére! Próbáld meg szugerálni a cicid, hogy hmmmmmmmmmmmmm jön a tej jön a tej jön a tej jön a tej
BOcs csak próbáltalak jobb kedvre deríteni.... Kép

Ja meg amit elfelejtettem:
Mindenkinek utólagos Kellemes Húsvétot! Mi lent voltunk anyóséknál és visszatérve a múltkori anyós témához, meg is jegyeztem magamban, hogy azért jó nekem, hogy ők ilyen messze vannak tőlünk...ugyanis a drága anyósom egy kissé lendületben volt már mikor megérkeztünk, babót el is ragadta, persze babó nem kultiválta annyira a dolgot -szerintem a cefre szagot nem csípte-. Anyós meg magyaráz neki, aztán bejön a nagy perzsamacskája aki érdeklődve szagolgatta volna a hordozót meg minden számára idegen holmit. de ezeket sikerült eltüntetni előle. Egyszercsak anyós viccbűl vagy nem tudom miért oda akarja dugni Kamilla kezét a macskának hogy simogassa meg, már csak egy hajszál választotta el őket amikor rászóltunk, hogy hékás mit csinál??? A babó kezét ne dugja már a macska pofájához, mert aztán meg a szájába veszi a kezét a kitudja milyen bacikkal??!!! Bakker! Sík ideg lettem egy pillanat alatt....

Vidámcsaládihúsvétvót
Rylie
rylie

Sziasztok!
Pocakpacni invitált meg ide az nlc-ről. Esetleg tudtok nekem segíteni.
A Szent Imre kórházban keresgélek orvost és szülésznőt 26 hetes pocaklakóval, mert az eddigi orvosomat kénytelen vagyok lecserélni és ha már így alakult szeretnék egy olyan kórházba szülni, ami elveiben is szimpatikus.
Tudnátok nekem esteleg ajánlani valakit/valakiket? Elérhetőseégeket is szívesen vennék, mert a kórházban nem tudtam eddig beszélni senkivel, akivel szerettem volna, mert hát persze mindig akkor telefonáltam mikor nem voltak benn...
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ducky

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
duckylion

Rylie,
nyugi macska miatt, Dóci 4 napos korában kapta az első véletlen kutyacsókot, és semmi baja nem lett Kép A macsok meg szinte a legtisztább háziállatok, sok embernél kevesebb és főleg veszélytelenebb bacik hordozói. Anyósodnak viszont tényleg kutyakötelessége megkérdezni az ilyesmit, mielőtt partizánkodik!!!

v
kisün

Szia Ducky! Kép Pocak nem ajánlotta a saját dokiját (Dr. Szőnyi)?Kép mert róla eddig itt még csak jót írtakKép
a legnépszerűbb SztImrés orvosok (nagy protekció nélkül) már nem hiszem, hogy ekkora pocival vállalnak, de még kisebbel se, annyira sok a munkájuk. de vannak kevésbé favorizált, de nagyon rendes-alapos-szimpi dokik is, akik még elvállalhatnának, csak róluk kicsit nehezebb infót gyűjteni, de megpróbálunk segíteni.
vannak már konkrét neveid? vagy valamilyen elvárásod, esetleg kizáró ok, hogy vki vmiért nem?
ki lakik a pocakodban? mi volt a gond a régi dokival? már ha publikusKép
és persze üdv itt!Kép
v

votiv 8)
votiv

Beszéltem Sarlai doktornővel: legközelebb csak jövő kedden délután tud fogadni, javasolt másokat, akiket ki lehet hívni házhoz, hiába sürgős, ő nem ér rá előbb. Házhoz pedig ide nem jönnek. Úgyhogy ennyit a tanácsadásról.

Még egy dolgot kipróbálok, holnap megpróbálok bérelni egy ipari méretű 2 fejes Medelát, ha az se segít,akkor kisfiam anyatej nélkül fog felnőni.

Köszönöm szépen az együttérzést és a tanácsokat.

indianyo

Szia Votiv!
Nem ott azt hiszem nem. De róla pl .tudom, hogy már későbbre sem vállal mamákat sajnos. Nekem tökéletes egy nem favorizált, de megbízható doki is, csak tényleg őket nehéz megtalálni. Bencsik dokival beszéltem még ő sem vállal már júliusra senkit, és az Bálint Balázst próbáltam még, de ős se :-(
Elvárásom nincs,persze azon kívül, hogy rendes legyen és persze azért jó orvos, de úgy tudom, hogy nincsenek a kórházban kimondottan rossz dokik. A szülésznővel kapcsolatban szintén hasonlóak és az, hogy mindeketten támogassák a gátmetszés elkerülését első babánál is, ha lehetséges...
A pocimban Aliz baba lakik :-) Ha mégse, akkor Benedek baba, de erre már nem sok esély van, mert eddig nem volt a lábai között semmi :-)
Azért kell váltanom, mert most szólt a dokim, hogy egész júliusban Amerikában lesz egy konferencián..:-( Egyébként meg az a Szabolcs utcai kórház lett volna, ami nem szimpatikus tényleg csak a doki miatt voltam ott.
Köszi a szíves fogadtatást!

KépKépKépKép
KépKép
KépKép
duckylion

Indi,
ipariMedela rulez!!! Kép Nekem nagyon-nagyon bevált, úgy, hogy semmi más nem tudta beindítani a tejleadó-reflexet Dócin kívül Kép 1-1 fejés nálam is sok időt vett igénybe, reggel általában sokkal könnyebben indult a tej, mint este.
DE ha nem jönne össze, akkor sem baj, te mindent megpróbáltál, és a szereteted mindenért kárpótolja Dominót!!!

vera
kisün

Duckylion,
üdv Kép Ilyen későn tényleg nagyon nehéz lesz dokit találni, sajnálom, hogy a sajátod nem szólt előbb, hogy nem lesz itthon Kép A kórház honlapját nézted már? http://imreszul.neologik.hu/ Szerintem szülésznőre is érdemes minél előbb lecsapni, ők is betelnek nagyon hamar Kép A honlapon a "szülésre felkészítés" menüpontban megtalálod, hogy mikor tudsz a szülésznőkkel találkozni (valamelyik csütörtökön)
Dokid nem tudott neked senkit sem ajánlani, esetleg beprotezsálni valahová?

vera
kisün

Indi,
a minap emlegetett barátosném is nagyjából így járt. Neked is csak azt mondom, amit neki, próbálj meg minden tőled telhetőt, de a fejed tetejére azért hiába állsz. Én nagyon is szopipárti vagyok, de ha ennyire nem megy, nem érdemes tönkretenni magad lelkileg. Amit esetleg ki lehet próbálni, hátha csodát tesz: "éheztetni" a gyereket. Azaz ha nem kap mást, esetleg annyira éhes lesz, hogy behorpadt halántékkal fog szopizni, és ezt akár óránként is, ennél jobb tejserkentő úgysincs. (Mármint mint egy éhes babaszáj)

Azért ez necces lehet, mert melyik anya hagyja éhezni a gyerekét... de amíg pl a H-ban van, és csak 1-2-3 napos, simán kibírja kaja nélkül, (a nagykönyv szerint 4 napig is, de nekem az már kicsit soknak tűnik)és azért haragszom bizonyos orvosokra, mert már ilyenkor felírják a tápot, (még a H-ban) és ez sokszor sajnos ahhoz vezet, hogy a baba inkább azt issza, mert az dől, míg a tejért küzdeni kell... persze egy néhány hetes-hónapos babánál ez már nem játék, ott már sztem nem szabad napokig éheztetni, hangúlyozom, ezt csak a párnapos babókra gondolom meg hallottam így. Persze közrejátszhat egymillió szervi meg lelki dolog, amiért nincs (elég) tej, de ehhez hálistennek nem értek.
neet
neet

Votiv, most beszéltem Indivel telefonon. Meglátogatjuk?Kép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429

Kissün: én tudom, hogy a macska tiszta állat, nekem is van cicám aki most Anyunál lakik, amig Kamilla nagyobb nem lesz. De a macska igenis hordoz sok bacit és miután nem láttam, hogy előtte nem-e a fenekét nyaldosta ezért nem tartom helyesnek ha egy 3 hónapos baba kezét esetleg megnyalogatja a macsek. Ha már nagyobb lesz akkor már semmi gond, és pár hónap múlva akár egy kutyapuszi is belefér Kép

Indi: és akkor nem mész el ahhoz a Sarlai doktornőhöz az időpontra??
rylie

Indi: talán ki kéne próbálnod amit Neet javasolt, hogy egy picit kiéheztetni, mert ahogy én láttam a tápos babák nagyon feltöltődnek a táppal és ha bizony nem eléggé éhes akkor nem is fog rendesen szívni....
én igazán nem akarok tanácsokat adni, merthát 3 hónapnyi a tapasztalatom és az én babámmal semmi gond, úgyhogy...ezért bocs hogy belepofázok, csak próbálok segíteni, bár gondolom a hócipőd tele van a sok segítővel..
rylie

Ryle! Köszi Kép
Szegény babócád! Nővéreméknél voltak kegyetlen tornák, s nekik naponta 3x kellett csinálni, s végigbőgték az egészet. Náluk elég nagy gázok voltak.
Hajrá Kamilla!!!

A cicákról már láttunk képeket, de képzeljétek a keresztlányom - 6hónapos - volt meglátogatni minket a hétvégén. A barátnőm teljesen közel engedte a kutyához, aki ugyan picit megnyalta (Anyukát jobban), s úgy nézett a kicsire mint egy Istennőre. Nagyon édesek voltak!!!
Apropó kutya, hol van Oxy?

Szia Ducky! S mi lenne, ha szülésznőt választanál, s a dokinak pedig jó az ügyeletes. S ha jól rákoncentrálsz, akkor tuti hogy a számodra legmegfelelőbb doki lesz pont ott, s úgy, hogy nem is tudtad hogy ő az! Remélem érthető voltam... Kép
Nekem ugyan van dokim (tutira elérhetetlen: Dr.BS) és szülésznőm is, de sokfajta story megtalálható errefelé Kép
Szépek a nevek Kép Kép

Indi! Te is szoktad írni, hogy mindennek megvan az oka Kép Bármi lesz is úgy a legjobb!!! Kép

Fibi! Nem lehet, hogy csak a tali rázott meg?

Vigyázat! Már a 200. jön Kép

gödibarbi

Fibi Kép
Először is a legfontosabb: Nagyon boldog névnapot!!!
Kép
A mélt nem felejtettem el, csak ma azt sem tudom, hol áll a fejem, de ha megtalálom, írok!!

Zuz Kép
Neked óriási gratula a nagyszerű hírhez!! De jó, hogy lesz mégegy olyan gyönyörű és édes babód, mint Bazsó!
A tesódék esete tényleg szörnyű, nem is tudok igazán mit mondani, annyira sokkoló.
A tali tök jó lenne, de a holnapi napunk kissé zsúfolt, még szerencse, hogy talizunk csütörtökön a tücskök zenéjén! És persze nagyon remélem, hogy a jövőheti játszóházazásra is jöttök!!

Indi Kép
Úgy sajnálom, hogy ilyenek ezek a tanácsadók! Én azt hittem, ők azért vannak, hogy segítsenek és ne lerázzák az embereket! Még jó, hogy legalább az Ibolyával tudtál beszélni. Zuzmónak igaza van, nem szabad miatta magadat okolnod és lelkileg kiborulnod, mert az se Neked, se Dominónak nem jó! Gondolj arra, hogy a legfontosabbat, az anyai szeretetet pedig megadhatod a fiadnak és ez a lényeg! Sokat gondolok Rátok egyébként, még a lábujjad is eszembe jutott, csak mindig elfeljtem megkérdezni, amikor írok, hogy mi van vele, meggyógyult?

Neet Kép
Azt hiszem írtam már egyszer: anyósom így vette rá a sógoromat a szopira: kiéheztette. Csak cicivel kínálgatta, meg kapott néha egy korty teát, mert annyira üvöltött. Ja és kb 2 napig tartott az éheztetés, akkor adta be a gyerkőc a derekát. Szóval neki bejött, de ehhez azt hiszem kötél idegek kellenek, hogy elviseld egy bébi folyamatos ordítását 2 napon át.

Jövőheti TALI-ról:
Már volt szó arról, hogy jövőhét első felében lehetne egy tali a Fonyód utcában, mint múltkor. Ma tudtam beszélni az egyik nővel, a következő a helyzet:
A hétfő jó nekik (csak ez Bogárkáéknak nem jó), mert akkor mindegyikük ott van, a kedd nem jó, a szerda esetleg, de akkor csak az egyikük van ott, ha ő bevállal minket, akkor oké. Csütörtökön kell visszahívnom, addig egyeztetnek. Szóval így néz ki a helyzet, csüt.-ön fixáljuk mi lesz: remélhetőleg szerda, de ha nem jön össze, akkor hétfő. Úgyhogy készüljön mindenki és JÖJJÖN!!!

Kép
Kép
denizsa

Barbi: szerencsére a torna nem kegyetlen fogásokból áll, és amikor itthon én csinálom vele akkor direkt élvezi is. A csipőjét spec már arra tekerem amerre akarom Kép Csakhát ott egy idegen ember csinál vele olyanokat amiket ő nem akar és hát ezért van az üvöltés és közben meg néz rám, hogy Anya segíts! És ez a nézés nagyon rossz volt, tiszta lelkifurdim volt Kép
Szerencsére legközelebb majd június elején kell visszamennünk. Annyira kidőlt ettől a macerától, hogy eszik-alszik egész nap, és most arra várok, hogy mikor ébred meg, hogy levihessem sétálni, de tojik a fejemre és szunyál inkább.

Dóra: tényleg Katival mi ahelyzet torna ügyben?

Rylie
rylie

Neet: tedd a szívedre a kezed: te képes lennél gyereket kiéheztetni? Én a kórházban próbáltam, 4 napig bírtam, az 5. napon kapott tápszert. Kaptam már én ilyen tanácsot, de soha nem mondja a tanácsadó, hogy ő végig tudná csinálni... Én pedig nem vagyok rá képes. Az én kis halacskám úgy behergeli magát, hogy nem is vesz levegőt, belázasodik és csak veri magát az ágyhoz. Én ezt nem bírom ki.

Rylie: még nem tudom. lehet, hogy addigra változnak a dolgok és lesz értelme elmenni. Most egyelőre a tej beindításán küzdök, úgyhogy holnap jön az elektromos gép bérlése.

indianyo

Ryle! akkor jó Kép

gödibarbi

Jajj, nem azt írtam, hogy ezt javaslom, hanem hogy ezt is ki lehet próbálni, már persze ha anyuka bírja... de leginkább az első napokban, később már nem hiszem, hogy akár én is, a zord anya bírtam volna!! Bár ha Indi kipróbálta a H-ban, és nem ment, akkor ő már elmondhatja, hogy megpróbálta.

De Indi, ne csüggedj, nem lesz ő semmivel sem kevesebb vagy szomorúbb, mert tápot eszik!! Inkább nézd a jó oldalát: amíg van tej, akármilyen kevés is, minden csepp az övé, ha meg már csak tápot eszik, te sokkal inkább felszabadulsz, ehetsz epret eperrel és ihatsz pezsgőt pezsgővel! Tudod, always look on the bright side of life! Kép
neet
neet

Duckylion,

én is hasonló cipőben járok, mint te
írd meg az email címedet légyszi, hogy felvehessem veled a kapcsolatot
hajni77

Indi,
ne haragudj!!! utolag visszaolvasva, azt hiszem félreérthetö voltamKép nem akartalak elkeseriteni a szopi felmagasztositásával, bocsáss meg! Tudom, hogy mindent elkövetsz, csak bátoritani akartalak, hogy még nincs késö a szopizás beindulásához/megtanulásához, és ehhez tényleg jo egy szakértö segitsége.
De inkább eldugulok, ma nem vagyok asszem formábanKép

Barbi,
milyen talira célzol? (ami megrázhatott??) nem érteni...Kép talán a védönös? mert az nem. másrol van szo.

Den,
köszönöm szépen, aranyos vagyKépKép
a névnapomat kettesben "ünneplem" Bálinttal, mert apjuk éjszaka fog hazaérni...

KépKép
fibi

Deni,
játszoház szuper hétfön vagy szerdánKép

Szerintem nem direkt "ráznak le" a tanácsadok, hanem mert nagyon elfoglaltak.

KépKép
fibi

nem Neet ellenében:
éheztetés helyett mennyivel szebb megoldás lenne, ha valaki segítene megmutatni a helyes mellretételt, szakértő szemmel megnézné, mi lehet az oka, hogy nem szív Dominó úgy mint a kisangyal. nálam a SztImrés csecsemősnővér 10 másodperc alatt észrevette, hogy a gyerek a nyelve alá kapja be a bimbót. ránézett, helyretette a gyereket, elmondta, mire figyeljek, és csak így tovább. ennyit tesz a gyakorlat és a szakértelem.
bárcsak Indinek összejönne egy szopistanácsadó most már végre bakkerosbakkerKép

votiv 8)
votiv

FibiKép semmi baj, aranyos vagy, csak most én bőgök itt 24 órában... de én is magasztosítom a szopit ám Kép

NeetKép Te zord anya vagy? Kép Csodálnám...Kép Jó, ha mégse lesz tejem, akkor majd epret eszem pezsgővel és töltöttkáposztával és utána még egy kis bablevest is benyomok KépKépKép

És még egyszer: talis képek a múlkori játszóról nincsenek??

indianyo

Votiv,
na, erröl probálok én is pofázkodniKép hogy nekem is a szakértö 2 perc alatt segitett olyan dologban, amivel 5 hétig szenvedtem... hiába, ez van, azt hiszi az ember lánya, hogy ez simán megy, aztán kiderül, hogy mégsem annyira, de ezen nincs mit szégyellniKép (mi meg másban vagyunk jokKép) de erröl már irtál Te is, hogy az Anyatermészet, meg Ösanyák, meg modern kor anyái stb.Kép

KépKép
fibi

Indi,
ne siiiirj! Veled vagyunk lélekben és szurkolunk ezerrel!!Kép
talis képek: mi nem voltunk sajna.

KépKép
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: