2002.07.04 21:40
2002.07.04 22:23

!!!!!
, mondta a doki, hogy másnapra elmúlik. De nem múlt el!
Azóta sem szopizik, már ott tartunk, ha csak meglátja a mellemet, üvölt
Én fejem rendületlenül a tejet, na, persze nem túl nagy sikerrel, de még mindig többet, mint amennyit kiskanállal vagy pohárból elfogad egyáltalán. Próbáltam neki vizet, gyümölcslét, teát, répa- és sütõtökpürét adni, alig-alig fogad el bármit is 

A védõnõ azt mondta, napi 10-12 dl-t kéne innia, szerintem a 3 épphogy megvan. Nagyon sírós is lett, ha etetni vagy itatni próbálom, megfeszíti magát, üvölt. Ja, tegnap elvittem kontrollra a Heim Pálba is, ott csináltak állkapocsröntgent, mert az állát ütötte meg leginkább, van is rajta kék folt, de a röntgen szerencsére negatív lett és hasi uh-t is, az is neg. Szóval, szerencsére látható szervi baja nincs, és valóban fájhat az álla, azt még megértem, hogy nem akar szopizni, de szerintem a kiskanalazás nem fáj, de ami még érthetetlenebb: éjjel, álmában vagyis alvás közben (együtt alszunk) szopott többször is. De ébren, ahogy meglátja, visít, még akkor is, mikor láthatóan szeretne enni (tátott szájjal keresgél), de végül ilyenkor sem fogad el semmit. Most már ott tartunk, hogy az Apjánál nyugis, de hozzám, az én ölembe már átjönni se nagyon akar, pedig nem erõltetem az evést. De nagyon aggódom, nagyon fájnak a melleim is és nem tudom, hogy kerülhetnénk ki ebbõl a helyzetbõl
Na, most Apánál is nyüglõdik már 

Mivel próbálkozzak???? A kutacsa egyébkény nem horpadt. Gondolom, hogy éhen pusztulni nem fog, de nem szárad ki? És miért sír ennyit? 2002.07.05 07:29
Ne keseredj el, ne legyél ideges, mert azt meg megérzi. Talán próbáljatok meg együtt fürödni. Jaj nincs több ötletem. 2002.07.05 09:26

Nekem is csak az a tippem van, mint Corynak. Hogyan szoptatod? Fekve? Szerintem ha álmában szopizik, akkor mindig akkor kináld meg. Majd csak rendezõdik a probléma, és megnyugszik teljesen Ármin. Remélem, ma már jobb híreket írsz!!!! 
Én is idetaláltam egyszer végre.
2002.07.05 09:51
2002.07.05 10:25
A leírak alapján én is arra gondolok, hogy a cicizéssel köti össze a leesést, nem lehet, hogy talán éppen szopizni akart (és kereste a cicit), mielõtt Ármin leesett? Ha csökkennek majd a (nyilvánvalóan létezõ) fájdalmai, talán más lesz a helyzet. 2002.07.05 12:43
Jó nektek, hogy már túlvagytok rajta! Dzsili! Igazad van abban, hogy egyik véglet se jó hozzátáplálás ügyben, fõ a rugalmasság és az, hogy tényleg a baba érdekeit nézzük! 2002.07.05 15:02
2002.07.05 20:00

Szerencsére nem gyanakvó, egyelõre el mer aludni a pucéran "olvasgató" anyja mellett! Még jó, hogy nyár van! Ölben fekve egyáltalán nem marad meg, még Apjáéban sem, mert úgy látszik, ebben a pózban róla is feltételezi, hogy orvul megeteti! És ma nagyon komoly önmérsékletet tanúsítottam: nem próbálkoztam folyton a szopival, csak egyszer (súlyos kudarc
), nem itattam-etettem lépten-nyomon mindenfélével, nem sírtam, nem szomorkodtam, nem dühöngtem, hanem tudomásul vettem, hogy csak alvás közben eszik. Ettõl jó, vidám napunk lett, ami már nagyon ránk fért! Pedig valószínûleg már nem fáj annyira az álla, mert egyre többször rágicsál ezt-azt, úgyhogy én is arra jutottam, hogy a fájdalmat a szopival kapcsolja össze
Talán az lehetett a baj, hogy esés után vigaszképp azonnal meg akartam szoptatni, ami akkor valóban fájhatott neki, így kapcsolódott össze a két dolog, pedig a legjobbat akartam neki! Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a megértõ, segítõ szép szavakat, nagyon nagy szükségem volt rájuk! 

Szerencsére mára tudtam változtatni a magatartásomon és így sokkal jobban telt a nap! 

Ugye, jöttök hétfõn????? Megpróbálom összekapni magam és rendes levelet is írni! 
2002.07.05 22:01

Nagyon nem egyformák a babák, a nagy fiam még nem volt 7 hónapos amikor felállt egyedül a kiságyban, forogni és ûcsörögni már tudott, a mászást kihagyta és 9 hónaposan már járt, a kis fiam pedig 6-7 hónaposan kezdett forogni nagyon komótosan. 2002.07.05 22:17
És szörnyû látni, ahogy nem tud elaludni rendesen, mert éhes és szomjas, mindent harapdál és mindenbõl megpróbál szopizni (párna, takarók, játékok, kezem, combom) - de ha a mellemet csak egy kicsit is közelítem a szájához, már görbül lefelé a szája! 

, mert különben megbolondulok
2002.07.06 13:40

2002.07.06 16:11
2002.07.06 19:04
Ja,és van homeopata telefonos ügyelet,akik sürgõs esetben tanácsot adnak,ha tudnak,de sajnos nem tudom ezt a számot.Puszi nektek!2002.07.06 20:50
Egyelõre nem túl nagy lépésekben, de annyit azért már elértünk, hogy napközben jókedvûen vagyunk ébren, éjjel Ármin alszik és szopizik én pedig igyekszem erre neki annyi lehetõséget teremteni, amennyit csak tudok. Megpróbálok valami tejnövelõ praktikákat is alkalmazni, mert sajnos egyáltalán nem tudok annyi kifejni, mint amenyit enne és szerintem eléggé apadt a tej mennyisége az elmúlt napokban
Édeskömény, meleg fürdõ, nyugi, sok folyadék, nézek még vmi homeobogyót is, és persze, fejek, de az vhogy nem megy. Gorsi! te kérdezted egyszer, hogy hogyan: csak kézzel tudok, nekem a kipróbáltak közül egyik eszköz sem vált be, sem kézi sem gépi. Az Avent Isis-t sokan ajánlják, de 14E Ft, ha mégsem jó az sem, akkor az azért túl drága, nem? Bár, ha sokáig húzódik még ez az állapot, lehet, hogy megkockáztatom! 2002.07.07 09:54

Ármin ma reggel "véletlenül" ébren szopizni kezdett
, de sajnos öt másodperc után rájött, hogy mit csinál és elsírta magát
. persze, ezután nem folytatta a szopit. De ez azért már jó jel, nem? Mindenesetre nem erõltettem, nehogy megint rossz lményeket szerezzen. Most épp a hintában várja, hogy kellõképp elálmosodjon egy újabb evéshez! 2002.07.07 15:49
Összeszedtem egy jó alapos felfázást, folyton iszom, és nem merek 30 m-nél messzebb menni a WC-tõl.

2002.07.07 20:19

Ármin ma már többször is evett ébren

! Ülve még nem mertem próbálkozni, fekve is csak úgy, hogy szigorúan letakart mellel fekszem mellé (ez anyukám ötlete volt) és csak akkor fedem fel a keblem
, ha Ármin már maga tépi róla nagyon a ruhát, akkor is csak a nagyon szükséges mértékig. Sírósnak még mindig nagyon sírós, mint egy kis mimóza, mindentõl megijed, de reméljük, ez is rendezõdik hamarosan!
2002.07.07 20:31
A továbbiakhoz is sok sikert!
2002.07.07 20:46
.
. 2002.07.07 20:56

Lehet hogy a terhesség miatt lett átmenetileg kevesebb a tejcsi. Mind a két babát szertnéd szoptatni majd egyszerre? 2002.07.07 21:11
Szokás szerint korán (szerintem fél 10 körül) érünk oda. Majd figyelem a tömeget a metro felõl.
Még nem írtam, de nagyon szurkoltam ám nektek! Holnap biztos kedvet kap majd Ármin a szopihoz annyi baba között. 2002.07.07 21:16

De jó nektek!!!!! Nagyon gratulálok! Az én malátakávém Ausztriából származik, mert itthon nem találtam cukrozatlant, így sajnos ebben nem tudok segíteni. Illetve: emlékeim szerint a "MACI" fantázianevû kávé áll(t) malátából és cikóriából (az is nagyon egészséges!), azt régen szerintem bármelyik nagyobb élelmiszerbolt tartotta. Talán most is...
2002.07.07 21:18
2002.07.08 15:13
Tominak nagyon tetszett a kotlós: a járókából nézegette, a kotlós meg kotkodácsolt neki. Szerintem mindketten élvezték a beszélgetést
2002.07.08 16:44
... olvasni azért majdnem rendszeresen olvasom a topikot... (hangsúly a "majdnem"-en
)
2002.07.08 20:03

Ja, és 4kézláb is áll, néha így is sikerül pár lépést megtennie. 
2002.07.08 20:13

2002.07.08 20:56
. Bár, viccet félretéve, szerintem Timi hamarosan lesöpri a listáról a táplálkozás eme vállfaját. Szóval majd meglátjuk. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint