A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nicika! Én nem hagynám. Az, hogy vki el tud aludni egyedül részben fiziológiai kérdés. A babák idegrendszere nem érett erre - ezért szabadaulnak fel szopi közben olyan hormonok benne, amik segítik az elalvását. Majd fog még egyedül aludni. Sőt olyan is lesz, hogy haza se akar jönni, hogy otthon bújjon ágyba Kép Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszter,
frontok ide, frontok oda, babázzunk már! Kép Attól én sem félek, hogy a csajok Kép nem akarnak kijönni, csak olyan kíváncsi vagyok már! Kép Mindenre! Most hülyén hangzik, de a fájdalomra is... A fájdalom erejére és hosszúságára, az öröm határaira, az új és felelősségteljes érzésre, hogy anya vagyok, a szopi szépségére és nehézségére, minden pozitív és negatív dologra (persze elsősorban a pozitív dolgok... Kép), ami ezzel jár! Kép

nadine81

Nicika: ne hagyd álomba sírnia magát. Az ő alvásuk sem egyenletes, hanem különböző szakaszai vannak. Nálunk két módszer jött be
1. nagyágyon fekve szoptattam, bealudt, kiosontam
2. a bealvás után még kb 20 percig ringattam, és akkor le lehetett rakni, korábban meg nem.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nici!

Én csak az olvasmányaimból tudok okos lenni. Ott azt írták, hogy nem jó sírni hagyni, de felkapkodni se. Azt ajkánlotta (a nekem legszimpatikusabb nő), hogy felvenni, megnyugtatni, visszrakani az ágyba, hogy megtanuljon egyedül elaludni. De hogy ez tök sokáig eltarthat, mire megtanulja, szóval napokban gondolkozz, ne órákban. Azt írta, hogy ha egyszer hozzászoknak a kicsik valamihez, nem olyan könnyű leszoktatni őket róla. Hangsúlyozom: Még nem próbáltam, de az elmélet jól hangzik. Kitartás!!!!!!!!!!!! Menni fog!

Eszter
Kép
Kép
vok

Nadnie!
Én is pont ezt mondtam ma Hannának! Annyira várom már, hogy megismerhessem és olyan sokan várják idekint. És úúúgy szeretném már tudni, hogy milyen lesz és egyébként is. Kép Kíváncsi vagyok a szülésre, a reakcióimra, a párom viselkedésére. Szóval igen, kijöhetnének már. Kép De ők döntenek. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,
a kis mázlisták, mi? Még kint sincsenek, de máris minden rajtuk, tőlük függ, rájuk várunk, ők döntenek arról, hogy mennyi ideig hagynak minket paráztatni... Kép
De megkapják ezt még! Majd elhalmozzuk őket mindenféle szeretettel, gondoskodással! Kép Kellett nekik minket váratni! Kép

nadine81

Nem alszik! Kép
Próbáltam hagyni hogy elaludjon a cicin, de teljesen éber! Most anyós próbálkozik elaltatni! Én ezt már nem bírom! Már egy hete alig alszom! Már félek hogy éjjel az álmosság miatt kiejtem a kezemből!

KépKép
nicika

Ja,
az gáz, hogy én mindezeket nem "mondom" neki, hanem gondolom? Én még úgy nem is beszéltem hozzá igazán... Nem énekeltem... Simogatom a pocit sokat, és sokat figyelek befelé, de beszélni nem nagyon. Ez furi?

nadine81

Ja egyébként nem hagytam sírni! Majdnem megszakadt a szívem! Pedig még rá sem kezdett igazán! Valami más megoldás után kell néznem! Nem bánom ha továbbra is a nagyágyban alszik velünk, csak legalább ott aludna! Ha már 4-5 órát alhatnék egyfolytában az olya jó lenne!

KépKép
nicika

Nadin! Javaslom hogy a még hátralévő pár napban jól pihend ki magad! Kép Utána már nem biztos hogy lesz rá lehetőséged! Kép

KépKép
nicika

Nici,
köszi! Kép Rajt vagyok erősen! Kép Igazából más dolgom sincs... Kép
Különben Patrik belelendült már a dologba? Tud segíteni fizikailag vagy lelkileg? Mennyire vagytok összhangban e téren?

nadine81

Patrik néha segítget! De az az igazság hogy nem nagyon van türelme hozzá! Hamar kiakad sajnos! Tény, hogy a gyerekneveléshez hatalmas türelemre van szükség! Sokszor úgy érzem rossz anya vagyok! Kép Pedig olyan kis ügyes és értelmes Szinti! Már figyel a hangok után, nagyon érdekli a játszószőnyeg és a forgó zenélő játék és az összes színes dolog is, többek között a szobájának falai! Már gagyog és a fejét is egyre jobban tartja. Hason már felemeli, de még csak nagyon rövid ideig tudja megtartani!

KépKép
nicika

Úgy néz ki hogy a dupla mellgyulladás után a bal mellemben kevesebb tej termelődik! Pedig eleinte kétszer annyi volt benne, mint a jobban! A szopi sem tökéletes! Sokszor eszik Szinti és keveset! Általában 2.5-3 óránként eszik, ritkán van hogy 4 órán keresztül kihúzza!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Eszter Kép Doktorbácsi azt mondta, hogy bár nem jós, de szerinte a jövő héten még a rendelőjében randizunk... Persze mi javában jósolgatunk ennek ellenére ma is. Lehet, hogy ebből esti szülés lesz? Mindig estére indulnak be ezek a dolgok.

Nadine Kép én folyamatosan nyugtatgatom, hogy ne féljen semmitől, mert nagyon nagy szeretettel várjuk idekint. Pont most tárgyaltuk a barátnőmmel, hogy mi tudjuk nagyjából, hogy mire számíthatunk, mi lesz mindannak a tortúrának az eredménye, de ők szegénykék nem is sejtik. Tehát én azért imádkozom, hogy ne viselje meg őt nagyon... Azért szerintem kicsit beszélj is hozzá... hangosan Kép

Betti!
Megvárlak, úgy tűnik. Kép
Nekem sem látszik a 16 kilóm, ami felugrott, viszont ma egy kínai nő döbbenten kérdezgette hogy egy vagy kettő? És fiú? Majd még valamit akart mondani, de inkább visszafogta magát... kíváncsi lettem volna... most 108 cm a kerületem Kép a magasságom csak 52-vel több...

Nyf

Melitta

Kép
nyf

Nici,
az, hogy Patrik nehezebben lép bele az apaságba, talán csak egyéni kérdés. Úgy értem annyi, hogy ez nála nehezebben megy. Vannak apukák, akiknek könnyebben, de szerintem épp olyan sokan, mint akiknek nehezebben.
Te teljesen biztos, hogy nem vagy rossz anya! Rossz anya az, aki szándékosan nem törődik a babával, nem nézi, hogy mi a jó, hogy a jó a gyerekének, stb. Te pedig - igaz, hogy még kétségbeesetten - próbálkozol mindennel, most már erődön felül is, hogy Szintinek jó, jobb legyen. Biztosan nehéz dolog, de szerintem ez előbb vagy utóbb meghozza a gyümölcsét, és kialakul, hogyan tudod megnyugtatni, elaltatni. Pláne, ha Szinti is segít ebben, hisz aktívan fejlődik, érdeklődik az őt körülvevő dolgok iránt! Szóval fel a fejjel és kitartás, biztos vagyok benne, hogy senkinek sem megy kisebb-nagyobb nehézségek nélkül.

nadine81

Nyf,
akkor megdumálom vele, mint nő a nővel... És ahogy a nők: Hangosan! Kép

nadine81

Persze Nadine, csicseregjetek egyet! Kép

Melitta

Kép
nyf

Nicika! Ha 2,5-3 óránként eszik Szinti, az tökéletes KépKépKép
Fekveszopi nem megy? Én ebben a helyzetben valszeg azt tenném, hogy elásnám a mérleget, lefüggönyözném az órákat Kép (no jó, ezt csak képletesen) és átgondolnám, hogy lehet minimalizálni a háztartási teendőket. Az egyedül el nem maradó éber gyerekemmel házimunkáznék (a hordozókendő az anyák megmentője Kép) és szemérmetlenül szunyálnék napszakfüggatlenül, amikor a babám olyan mélyen elaludt, hogy le lehet tenni. Még véletlenül se mérném a szopikat, és nem próbálnék annál több rendszert vinni az evésbe, hogy egy-egy cici kb. két órán át van szolgálatban.
Amikor Luca volt pici, pl. hozattuk az ebédet is egy darabig. Mondjuk nálunk amúgy is tipikusan egy fogásos a menű, és addig esszük ugyanazt, amíg tart. Nem is jelentkeztem soha az év háziasszonya címre KépKépKépKép.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nicika: én Balu 6 hetes korában tartottam itt. Onnantól köztünk aludt éjjel, nem mertem kockáztatni.

cory
Budapest

Nadine, Nyf, VokEszter Kép
Szurkolok Nektek nagyon Kép
Én is nagyon vártam a szülést és nagyon megérte Kép Csodálatos emlék maradt és még most is megkönnyezem, ha a szülésre gondolok Kép

Annácska+Peti baba

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Nici Kép
Tuti, hogy nem vagy rossz anya! Ilyet ne is mondj!
Nem könnyű a babákkal és még csak most gyűjtöd a tapasztalatokat, hogy hogyan lehet csinálni Kép
Szintike kicsit jobban kívánja az együtt létet, de ez egyátalán nem baj! Ettől lesz kiegyensúlyozott baba Kép
Nekünk a nyűglődésre a legjobb megoldás a mellkason való szundi vállt be. Már volt rá példa, hogy hajnaltól így aludtunk Kép
Drukkolok, hogy sikerüljön pihenned és Szntike is tudjon hosszabb időket aludni Kép

Mindenkinek szép álmokat Kép

Annácska+Peti baba

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!
Ma délután volt egy maratoni alvás, azóta egész jól elvagyunk. Mennyit kell egy egyhetes babának ébren lenni?

Nyf!
Nálunk is így kezdődött, én is belealudtam a fájásokba, aztán ré két napra meglett a baba!

Babetta!
Hidd el átérzem a helyzetedet, nekem még a kórházban mondták, hogy túl vékony és fehér a bőröm és azért vérzett egy kicsit. Azért olyan helyzet nem volt mint nálatok. Én is bőgtem egy kicsit, de nekem helyrejött. Hidd el, megoldódik valahogy! A képek szemléletesek, az én Tündi babám is így van cicin, hogy aztán ez mennyire helyes azt nem tudom.

Tünde!
Nem tudom hogy mennyire jó nekünk ez az Infacol, mert olyan hangosat büfizik a gyerek, hogy én nem tudok olyan hangosat. Viszont tényleg kijön belőle rendesen, és utána kéredzkedik vissza cicire!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Egyre izgalmasabb a kismamák helyzete! Most már nagyon hamar eltelik az idő és mindenki babázik!Kép
Továbbra is nagyon drukkolok Mindenkinek!!

Nicika: biztos nagyon jó anya vagy, főleg hogy keresed a legjobb megoldást!Kép
Vannak olyan babák, akik több figyelmet, törődést, dajkálást, szopit igényelnek. Persze ez fárasztó, de később "csak" egy boldog kislányt fogsz magad mellett látni! Ezt tapasztalatból írom!Kép
nálunk most az válik be, hogy ha leteszem aludni és hamar felébred, akkor finoman ütögetem a popsiját/pelenkáját. az ütemes mozgástól vissza szokott aludni. Mondjuk ő hason alszik.
amikor néha hanyatt elalszik, akkor folyton felébred arra, hogy összerándul a keze.

Borcsa: én nagyon szeretek főzni, de most mi is rendelünk, mert a főzésre sajnálom az időt. Inkább pihizek vagy babázok!Kép

Jó Éjt!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Annácska: ismerős a hajnali mellkason alvásKép Van olyan, hogy simán le tudnám tenni a kiságyba, de olyan jó, hogy ott van rajtam!Kép

Szelivi: a nagy büfi után lesz hely a többi tejcsinekKép
Teljesen változó, hogy mennyit van fent egy baba.Dorina most többet alszik, mint csecsemőkorában! Volt olyan napunk, hogy csak percekre aludt el.

Anita???

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Csajok:Ti hogy aludtatok a 37 hét környékén?Minden éjszaka virrasztok,és egyre korábban ébredek,pedig későn is fekszem le.Viszont nappal sem vagyok fáradt é smax.két órát tudok aludni,több nem megy.Már tök kivagyok,Nálatok is ilyen rossz volt a helyzet?

Olyan gyönyörűek a babáitok!!!!!!!
Sziasztok!

KépKép

KépKép
pilchard

Nici!
Nagyon rossz lehet most neked! Teljesen megértelek. Nem erre számítottál. Kép De ne add fel és NEM vagy rossz anya!!! Sőt! Szerintem többet agyalsz az egészen, mint kéne! Szinti gyönyörűen fejlődik, nő. Az, hogy 3 óránként eszik, az is tök jó és szerintem nem azért lett kevesebb a tejed, mert be volt gyulladva, hanem abból annyi is elég neki. Bár, ebben a csajok tpasztaltabbak már, mint én. Kép Ha túllesztek ezen az éjszakai fázison, akkor biztos szebben látod majd a világot is. Kép Annyi jó ötletük volt a csajoknak, csak ezekhez is idő kell ám. Drukkolok nagyon!!!!!!

Nadine!
Hát, igen. Ilyenek ezek a lányok. Kép Én hangosan és gondolatban is sokat beszélek Hannához, de gondolatban kicsit többet. Szerintem hallja ő, hamár az álmainak is látják. Kép

Nyf!
Akkor csak olvastam valahol, hogy jövő hetet jósolt, de nem találtam... Kezdek már vak is lenni??? Ááááá. Sebaj. Kép Nekem ezt a hetet mondta a doki. Kíváncsi leszek. Én is jósolgatok, de sokkal kevesebbet, mint előtte és ez igen érdekessé teszi a dolgot. Igaz, ma éjjel is tök jó jóslóim voltak, már 10 percesek, de persze elmúlt. Neked milyen volt az éjszaka?

Anna!
Remélem így lesz és akkor jóstehetséged értékeléseként kapsz két puszit, ha taliznuk a nyáron! Kép

Tünde!
Jajjjj, olyan jó neked! 3 kiscsaj van körülötted. Kép

Pilchard!
Ez velem is így van, bár én az egész terhesség alatt kevesebbet tudokaludni, mint eddig és ha egyszer felébredek, akkor nem tudok visszaaludni. Viszont a délutáni nem alvás azt csak pár het nem megy, szóval, amíg nem vagy álmos és fáradt, ne is törődj vele. Kép Edződünk a feladatra. Kép
Miért a nyáriakhoz mentél, ha most fogsz szülni? Inkáb itt lenne a helyed nálunk, nem? Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Nicika, ha ez vígasztal, Bence tegnap egész nap két óránként evett, és a tegnapelőtti átalvott éjszaka után éjjel megint kétszer ébredt és evett.
Napközben mi szerintem még sosem bírtunk ki 4 órát kaja nélkül, csak ha nagyon bealudt. Kép

Szóval kitartás! Kép
Vendég

Na, az éjszakánk katasztrófális volt. 10-től éjfélig aludt Liza a kiságyban, onnantól köztünk volt, és 5 perceket volt hajlandó cici nélkül eltölteni. Ez önmagában még időnként beleférne (gyakran nem, mert akkor megpurcanna a derekam), de ha belealudt, azonnal kicsúszott a szájából, és keresett. Úgyhogy én 5 percenként adtam vissza a szájába. Most sok mindenre hasonlítok, csak normális emberre nem.

cory
Budapest

Sziasztok kismamik!Kép
Rég nem volt időm feljönni, most is csak rövid időre.
Meg sem kíséreltem végigolvasni a lemaradásom, de a képeket megnéztem a babókról gyönyörű az összes, én is próbálok majd feltenni!
Mamackának azért külön édes a nagy hazamenős cuccban Áron baba, és pillanatok alatt bele fog nőni Kép
Na gyorsan lekicsinyítek pár képet és felteszem:
Velünk minden a legnagyobb rendben van, csak én vagyok elhavazva nagyon!
Holnap megyünk kontrollra, kicsit izgulok.
Nem tudom hogy melyik baba születéséről maradtam le, de gratulálok mindenkinek, s talán egy gyors átnézésre du lesz időm!
Addig is millió puszi mindenkinek!

KépKép
csema

Jó reggelt!

A kislányom úgy döntött, hogy nem fog ilyen hidegben megszületni, úgyhogy hagyott békésen aludni.
Az elmúlt 3 hónapban most aludtam végig az éjszakát.
Ez igazán jól esett. Most épp nem fáj semmimKép

Pilchard!
Nálam ez hónapok óta tart. Semmit enm tudtam tenni ellene, volt, hogy fél2-től fent voltam másnap éjfálig. Viszont soha nem éreztem fáradságot. Ezt nem értem, de legalább jól viselem. Próbálj nappal pihenni!

Nadine,
Én is "csak gondolok" a lánykámhoz, apukája beszélget hozzá este, ezt nagyon szereti, de igazából tökmindegy neki, csak pasihangot halljonKép Nem hiába kislányKép

Mindenkinek köszi a drukkokat, megyek gyorsan takarítani és főzni egy kicsit, háthaKépÉs ha igen, akkor apának csak ennie kell valamitKép

Edina
39+4

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Jó reggelt mindenkinek!

Látom, van akinek már régen elkezdődött a napKép

Nici,
egy barátnőm mesélte, hogy a babája neki sem aludt kezdetben. De annyira nem, hogy már kivizsgálásra vitték, hogy nincs-e vele valami baj (már remegett).
Persze ezért a mamája sem aludt. Azt mondta, hogy a végén már szinte hallucinációi voltak a kialvatlanságtól. Azt javasolta, hogy ilyenkor vonjunk be minden segítséget, mert a babát úgysem tudod megváltoztatni, neked pedig aludnod kell. És hidd el, egy jó szunya után eltűnnek ezek a borús gondolatok is (nem lehet, hogy ez egy ici-pici depresszió is az esetedben? Figyelj oda rá!)

Nyf, Vok, Medike, Nadine
mindenkinek drukk! Bár enktek már vannak jóslóitok, nekem még az sem. Teljes a nyugalom.

Tegnap a kollégáim kérdezték, hogyan megyünk majd be a kórházba. Természetesen taxival - mondom én - mivel nincs autónk. Erre ők felvilágosítottak, hogy oké, csak ne mondjam amikor hívom a taxit, hogy szülni megyünk, mert akkor nem jön ki.
Ez tényleg így van? Teljesen ledöbbentem!

Kép

Kép
bettiflame

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Szófi itt 7 hetes és 1 napos
pusziKép

KépKép
csema

Csema,
Jó hallani rólatok!
Szofi gyönyörű!

Betti,
Nyugi, nemsokára a te Manód is kíváncsi lesz a kinti világra. Csak várja a jobb időtKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziasztok
Nici: Nálunk ugyanez a helyzet. Csak kézben és kiságyban nem. Este én vagy cicivel altatom, vagy cumi és közben susogok neki. Ha nagyon sír akkor kiülök az ágy szélére, a vállamra teszem és rugózok az ágyon, közben susogok, ez általában bejön, ilyenkor alszik a hasamon. Vagy van még egy amit szeret: ülök, a melkasomhoz szorítom, egyik kezem a popsi alatt, a másikkal fogom a fejecskéjét és előre-hátra hintázok és susogok. Próbálkozz, hátha valamelyik bevállik. Tegnap pl. a hajszárító hangjára aludt el.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Csak gyors leszek, mert Botuskám ébredezkiKép

Tegnap megvolt a 2 hós oltás! Dokinéni szerint a legényt az átlagosnál érzékenyebben érintetteKép Hős volt egyébként, mert míg megszúrták, nem volt gond (kicsit megrántotta a vállát), csak utána borult ki! Kicsit olyan visítást csapott, mint születésekor! Végül hamar kiengesztelődött egy kis cickóval. Szegénynek amúgy is nyügis napja volt a szél miatt... nem tudott aludni, mikor elszunyókált, fel kellett ébreszteni a szuri miatt...teljesen igaza volt, megértettem! Olyan furcsa ez lányok, hogy az én gyermekemet vizsgálgatják, megszúrják...stb. Annyira sajnáltam!

Csema: gyöngyörű SzófiKép

Nici: nyugi! Ügyes vagy, bízz magadban! Tényleg próbálj egy kis segítséget kérni, mert a sok fáradtság, idegesség a tejcsi rovására mehet! Próbáld ki, hogy valaki más adja oda neki a lefejt tejet egy nap vagy napközben, vagy este! Addig te tudsz aludni! Ugyan fontos a szoptatás, de Szintinek egy nyugodt, kiegyensúlyozott, kipihent mamira van szüksége! Te is csak egyre feszültebb leszel, ezt érzi Szinti is, aki szintén csak még ingerültebbé válik!

BabettaKép Együttérzek veled! Egy-egy este már én is azt mondtam,hogy cumisüvegezni fogunk! Nekem is általában az első pár szívás fáj, meg a "béna" cickónál a vége (úgy dörzsöli a nyelvével,hogy majd megőrölük). Bevallom egy-egy éjszaka (mert napközben érdekes, de olyan kis finoman, gyengéden szopizik) én is sírva etetek a fájdalomtól! Pedig jól van Boti mellen, a védőnő is megnézte már nem egyszer (ő is szopistanácsadó is). Nekem szerencsére hamar sikerült elhagyni a bimbóvédőt, de nem is véres (inkább gennyesféle) az enyém!
Kitartás! Hallgass a lányokra!

Finishelő mamik! Ne akarjatok annyira front idején szülni! Látjátok a frontos bébik a kicsit nehezebb esetekKép

Tünde, Angi! Drukk a lánykáknak az oltáshoz!

Majd még próbálok jönni...bár ez a viharos szél nem ígér sok jót máraKép

Én is nagyon kíváncsi vagyok már DominóraKép Köszi Mesi az infót!

Puszi:

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Ezt az oldalt végigolvastam,
NiciKép
Ne hagyd semmiképp se sírni.
Az este nekünk is iszony, mert Szófi is néha vigasztalhatattlan, de nem adom fel.
Igaz 11felé azért el szokott aludni köztünk az ágyban, cicivel a szájában!
Így én tudok pihenni!
MedikeKép
Köszönjük szépen!
Neked pedig hajrá az utolsó órákhoz?!Kép

KépKép
csema

Annyira nem voltam gyorsKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita
Kép

KépKép
csema

Anita, és többiek, nekünk is nyűgibb napjaink vannak, biztos ez az idő. Tegnap Bence is délután már tényleg alig bírt ki két órát cici nélkül. Közvetlenül kaja (cici) után minden ok, de egy óra múlva már megy a nyígás, aztán ha beszélgetek vele, még elvagyunk egy fél órát. Ilyenkor sorba veszem a bevethető figyelemelterelőket (méhecske haverok, kinézni az ablakon, elmesélni, mi lesz hétvégén stb.), hogy legalább a két órát kihúzzuk. Kép

Holnap már talán jobb idő lesz, de azért ha nem esik ma, talán kimerészkedünk, legalább ide a ház kertjébe. Kép

Anita, sajnálom az oltást, ezek az első szurik olyan rosszak, én már trenírozom magam jövő hétre! Kép

Én annyira rosszul viselem, ha Bencus sír, hogy azt nem is tudom leírni. Már arra a sírásra gondolok, amikor valami tényleg nem jó. Például a múltkor indulás előtt bealudt, dehát muszáj volt felöltöztetni, persze a végén felébredt, és annyira elkezdett sírni, olyan keservesen, és nekem úgy összefacsarodott a szívem, még én is könnyeztem. Pedig semmi nem történt tulajdonképpen, és utána megvígasztaltam, meg aludt tovább.

Ugye nektek is vannak ilyen érzéseitek?

Angi, veletek mi újság, olyan régen voltál!
Vendég

Tegnap délután nekünk is 2 óránkénti cicizés volt, és nem tetszett Kincsőnek semmi. Kép Rég volt ilyen nyűgi. De éjszaka kiengesztelt Kép 19.30-kor már az ágyában aludt, és csak 3.30-kor szólt, hogy "éhes vagyok", aztán pedig 7.30-ig ismét aludt Kép Szóval most életében először végig aludt 8 órát Kép
titati

Tettem fel egy pár friss képet Kincsőről:
https://www.babanet.hu:81/album/main.php?album=8572&page=4&image=209292

Titati
titati

Sziasztok!

Csema, Titati: nagyon szépek a kislányaitok, szívből gratulálok hozzájuk.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Nici: Most úgy tudtam elaltatni, hogy bealudt a vállamon, vártam egy negyed órát utána óvatosan hanyatdöltem a nagyágyon és szép lassan letoltam magamról az ágyra. Az ágyra leraktam egy keményebb kispárnát és arra toltam rá úgy, hogy a feje lelógjon róla, nehogy megfulladjon. Így egy kicsit olyan érzés lehet, mintha rajtam aludna. Ennek az alvásnak a hátránya, hogy 3 percenként rá kell nézni.
Lányok, nálunk az esték úgyahogy türhetők pár napja, viszont cserébe éjjel 2 vagy éjjel 4 kor kelünk hasgörcsre. Ez nem tudom mitől lehet, mert használjuk a Gripe Wattert még éjjel is. Lehet az idő az oka?

Kép

Kép
pgyöngyi

Mindenkinek kitartás a nyűgös napokat illetően!

Nicika
Milyen volt az éjszakátok?
Bár én inkább azt javasolnám ne is netezz inkább helyette pihenj, aludj. Az első pár héten amikor Timi is hasonlóan nem hagyott nyugton akkor én megpróbáltam kihasználni minden percet alvásra.
A hullafáradtság nagyon sz@r dolog. Sajnos akkor elfogy a türelem is és azt a baba is észreveszi.

Szelivi
Hangos büfiKép Akkor nektek bejött az infacol.

Cory
Te egy hős vagy! 5 pecenként vissza dugni a cicit , hogy bírja a mellbimbód?

Csema
Tündéri a lányod!

Titati
Milyen kis mosolygós Kincső. Aranyos!

Azt hiszem én össze tehetem a kezemet. Nálunk nincs frontra érzékenység. És amióta a lányom betöltötte a 7. hetet azóta mintha megváltozott volna. Sokat mosolyog, nem kell állandóan vele foglalkozni elvan magában is. Este 10 körül elalszik egyedül igaz 3-4 óra körül szopik de utána ismét könnyen vissza alszik általában 8-ig. A nappali szopizások is ritkulnak most már nem 2 óránként éhezik meg hanem kibír 3-4 órát is. Imádom a punásomat!!!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

ja és dicsekednék még:
már 3 hete!!! nem volt mellgyulladásomKép

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Jöttem én és erre eltünt mindenki.

Lányok mikorra "várjam" a mensit így szoptatás alatt?

Pocakosok egyben vagytok még???
Drukkolok ám neketek attól h nem írok! Csak már olyan távolinak tünik a pocakosság. Hiába eltelt 2 hónap!

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Ja, de figyelmetlen vagyokKép

Esztikém: Benyó fiad valami tünemény:-)Az első képen szeintem elég Peti apusKép, 2-3.-on inkább anyja... a 4.-től meg kész vagyokKép Látom, jól tudod lakatani a gyereket!Kép

Oltás tényleg elég rossz volt, de majd csak belejövünk! Pedig én igyekeztem felkészíteni... Botus sírását én is nehezen viselem, bár, amikor "csak" visongat, sikoltgat - azon már sokszor nevetekKép

Gyöngyi: azért jó, hogy már alakultok!KépÉn úgy tudom, ebben az időben dolgoznak a gyomor enzimei. Ezért is van, hogy sok kismama ebben az időintervallumban nem tud aludni a gyomorégés miatt!

Petri:akkor rátok nem érvényes, amit fentebb írtam, pedig egy napon születtek a manókKép Nálunk hasonló minden, kivévé a heti 1-1 nyügibb napot, dehát ez még a felnőtteknél is előfordul.
Mellgyulladás:Kép

Livi: Én is bírom ezeket az emberes büfiketKép

Én még mindig csak így tudok aláírniKép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Titati: nagyon szép KincsőKép Olyan édes kis pofija van, a haja pedig...nem találok szavakatKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita, igen, mindenki szerint tiszta apja, de én nem bánom, így legalább napközben is mindig kicsit ő is itt van velünk.

Most csinált anyukám rólunk képet, egyet felteszek, ha nem gond. Kép

Kép
Vendég

Petri: A mensi mindenkinél változó. A tesómnak pl. a 4 hónap betöltése után jött meg. De ha nagyon érdekel szerintem ugorj át az őszi˛/téli topikosokhoz, ott már biztos többeknél jelentkezett.
Jövőhéten viszem orvoshoz a babót mert a nagylábújján olyan furcsán nőt ki a köröm, hogy félek be fog nőni. Megvan duzzadva a körömágy és ráfekszik a körmére. Remélem nem szedik le neki.
Van másnak is a babójával ilyen?
Szerdán még az ortopédiát is át kell vészelni valahogy. Na megnézem mert sikongat, valami nagyon tetszik neki

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: