A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok! Kép

Annácska,
Petibaba-szerelembaba! Kép Köszi a drukkokat, remélem nem kell befeküdnöm... Kép
Laborra és altatóorvoshoz mindenesetre kapok papírt, de remélem feleslegesen megyek majd el hozzá... Kép

Anita,
nekünk van járókánk, hálós. Szerintem jó dolog. Kép

Vok,
igen, holnap megyek megint, remélem megint kapok egy dátumot, hogy mikor menjek legközelebb és nem pedig azt, hogy maradjak... Kép
Te pedig a héten? Kíváncsi vagyok, izgulok értetek! Olyan jó lenne... Kép

Medike,
tőlem is kérdezik, hogy felkészültem-e, félek-e. Nos, gyakorlatilag felkészültem, mert bepakoltam... De erre igazából nem lehet felkészülni. Elképzelni sem tudom, hogy mi vár rám, sem lelkiekben, sem fizikailag. Csak azt, hogy valami fájdalmas, de aztán csodálatos érzés. De hogy pontosan milyen, majd akkor és ott... Kép
Arra, hogy félek-e, szintén nem tudom... Persze félek. Az ismeretlentől... És ezt is mindkét dologra értem. A lelki és a fizikai oldalára is... Kép De várni, nagyon várom, abban biztos vagyok! Ez az, amit mindenkinek el tudok mondani... Kép
Drukk neked is holnapra, hogy ne kelljen maradni!

Nadine és Dorka 38+4 Kép

nadine81

Járóka: Én hálósat nem vennék, mert tényleg rossul lehet belőle kilátni, meg nincs hova kapaszkodjon, támaszkodjon a kicsi. Hiába van rajta egy két kapaszkodó, az túl magasan van, és nem is stabil. Én ikeás fejvédőt vennék bele, vagy direkt járókába valót, és akkor nem esnek ki a játékok, meg picinek a kábát se dugja ki, fejét se üti be...

Tünde! Nekünk nem volt járókánk, Bence mégis hamarabb feállt mint mászottKép A kanapéba kapaszkodva állt fel. Addig csak kúszott. De nem az a baj ha hamarabb áll fel, hanem az ha később se tanul meg mászni. Én megtanítottam és készKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ahogy itt olvasom, a legtöbb baba azért jó alvó! És legalább az éjszakát átalusszák 1 ébredéssel! Irigyellek benneteket!

Anita! Én is meg fogom próbálni, hogy 5-6 óra után már nem engedem aludni! Mi amúgy 8-kor pancsizunk. Előtte egy órával kap 1 ciciből tejcit, aztán fürcsi után még kap mindkettőből! De olyan is van hogy pancsi előtt nem eszik, bár ez ritka! Valamit igyekszem kitalálni mindenképpen hogy éjszaka elaludjon! Az ágyban alvást egyenlőre még nem bánom, de azért jó lenne ha legalább velünk szunyálna!

KépKép
nicika

Nici, az én lányom se szokott aludni este! 6-kor kajcsi, utána fél 8-8-ig elnézelődik, utána kezd nyűgös lenni, akkor kihúzzuk 9-ig, fürcsi, kaja, alvás. Így alszik ált. 2-3-ig (de volt már hogy 5-ig aludt)

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nicika: csak hogy megnyugtassalak, Liza sem csak 1-szer ébred. A 3 a minimum, de van, hogy jóval többször.

Járóka: nekünk nincs. Illetve ez nem igaz, van (egy műanyag, rácsos, szétszedhető...), de kölcsönadtam, Balunál csak foglalta a helyet, a kicsiknél már össze se raktuk, csak karácosnykor, mert abban állt a karácsonyfa.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory: karácsonyfa Kép Kép Kép
titati

KarácsonyfaKép

Marha voltam megintKép Lemértem a gyereket, mennyit evett, és csak 80-atKép Pedig olyan jó lett volna, ha mondjuk mérek egy 120-atKép De hát ez van, ennyitől is hízik napi 3-5 dkg-otKép

Amúgy nem gondoltam volna, hogy ilyen jó érzés az hogy tudom szoptatni a gyerekemet. Bencénél ilyen nem volt, és ezt mostmár nagyon bánomKép

Tiszta lelkiismeretfurdalásom van, mert Bencének nem örültem úgy anno, mint most Katának, sőt néha gyűlöltem az apja miatt, nem tudta mszoptatni, nem tudtam neki annyi mindent megadni mint a hugánakKép Mostanában ha ez eszembe jut, mindig sírhatnékom van, és leteszem Katát, hogy Bencével foglalkozzak. Mert őt is imádom. Nagyon. De Kata más. Egész másképp is vártam. Nem voltam egyedül, nem féltem a jövőtől, nem volt bennem kétely, csak boldogság. (szvsz ezért van az is hogy Bence 8 hétig üvöltött, a Kata meg csak eszik-alszik)

nyugtassatok meg hogy azért nem vagyok rossz anya....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu!

Mintha csak magamat olvasnám! Nyugodj meg, teljesen meg tudom érteni az akkori viselkedésed! Nálam ugyanez volt! Aki nem élte ezt meg, azt talán nem is értheti.
Kali lányomat nem tudtam szoptatni, mert senki nem tanított meg, hogyan kell, igaz anyatejet adtam neki 9 hónapig, de az mégiscsak más. Nálunk is nagyon rossz volt a kapcsolatom az akkori férjemmel, és bizony sokkal keményebben neveltem emiatt Kalit, sokkal szigorubb és hirtelen haragúbb voltam vele. Nálam ugyanúgy előfordult, hogy rácsuktam az ajtót, nehogy bajt csináljak. És még sorolhatnám, hoyg mennyire hasonló a kettőnk múltja! Szóval fel a fejjel! Kép
És most egy kicsit rácáfolok Tünde előbbi írására, miszerint azok a gyerekek, akik sokat voltak kézben és minden nyekkenésükre ugrottak hozzá, azok sokkal magabiztosabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek. Erre a lánykám az "ellen bizonyíték". Nálam keményebben, katonásabban, mondhatni kegyetlenebbül szerintem normális anyuka nem nevelt gyereket, mint én Kalit. És mégis mindenki attól volt "elájulva", milyen határozott, magabiztos, nyugodt és nyílt baba és gyerek.

titati
titati

Titati!
Köszi a tippet! Most úgy sikerült megállítani a tejcsit, hogy még a baba ébredése előtt az egyiket lefejtem, amíg könnyen jött, a másikat csak kicsit. Így a baba a másikat kapta, és rögtön a sűrűjéből kapott Kép. Éjszaka viszont ezért nem nagyon bírok majd felkelni korábban.

Nicika!
Bár én még csak most kezdtem, de szerintem is jól csinálsz mindent. Ha nyűgös a baba, akkor nálunk is állandóan kézben van, vagy a pocimon alszik.

Egyébként kíváncsi leszek, hogy nálunk mikor áll be valami normál rendszer, ugyanis én nem vagyok egy rendszeres ember, a gyerekemtől se tudom nagyon elvárni.

Ma hozott a párom mérleget. A védőnő szerint egy héten egyszer muszáj leszek itthon mérni, ha nem akarom a sok náthás, beteg gyerek közé bevinni az orvosi rendelőbe.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok Mamik!!!

Nadine, kitartás! Drukkolok, hogy ne kelljen befeküdni. Most néztem meg az időjárást, jó kis front jön megint!!! HAJRÁÁÁÁÁ!!!!

Zsu, nem úgy néz ki Bence, mint egy sérült gyerek. Kép Tök kiegyensúlyozottnak tűnik, az alapján amiket mesélsz róla. Gondolj erre. ÉS az soha nem lehet baj, hogy most egy kicsit többet foglalkozol vele - szerintem. Kép

Nici, látszik a szemeiden a kialvatlanság. Hidd el, hogy minden nappal jobb lesz egy kicsit a helyzet. Ahogy nőnek, úgy változik az alvási szokásuk is. Próbáld meg, hogy ne legyen annyit ölben, talán ezért nem alszik, mert megszokta, hogy fogod. Nálunk pl. ha nyűgös és tudom minden OK, és nem a pocija fáj, akkor babakocsiba teszem, az nagyon bejön neki. Kép

Petri, jaj ne ijesztegess... patis lesz a baba a sok zsírtól? Kép Hátha hígul addig. Kép Pedig most olyan szép a bőre. Kép

NYf, megy a drukk! Vannak még joslóid?

Medike!! Te aztán bátor vagy!!! Kép Én a végén már sehova nem mertem Apa nélkül elmenni, mert féltem, hogy pont akkor folyik el a magzatvíz... Kép

Mi már szokatódunk (na ezt jól megaszontam) a levegőhöz, felöltözve szundizunk a gyerekszoba ablaka alatt... Kép Jövő héten már mehetünk sétálni!!! Már annyira várom! Kép

Csajok! Az infactol azonnal szokott hatni vagy kell neki 1-2 nap?

Barti+Pötyi

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Zsuzsófi!
Bár én nem voltam ilyen helyzetben, mint Te, de szerintem bármit érzel, az a lényeg, hogy tudod, hogy mit érzel és mit éreztél akkor. Ha a problémákat meg tudjuk legalább magunknak magyarázni, az a legfontosabb. És ha más számára is meg tudjuk fogalmazni, hogy mit érzünk, az már haladás! Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Livi: örülök Kép

Zsu:
Pont azt akartam még írni, mint Bartika: a fiad nem tűnik lelkileg sérültnek a fotók alapján!
Inkább örüljünk mindketten (Te is, én is), hogy az előző életünket magunk mögött tudhatjuk, és sikerült teljes értékű új életet kezdenünk, mielőtt még vaóban sérültek volna a gyerekeink! Most már csak ELÕRE tekintsünk! Hajrá! Kép
titati

Lányok! Köszönöm a sok jó tanácsot! Remélem sikerül belőle merítenem és megvalósítanom pár dolgot! Majd beszámolok holnap! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!

Mamacka,
gyönyörűek a képek, és persze a kis modell is! Én is ilyet szeretnék!

Titati,
hagy meséljem el a mai kis sikerélményemet:
előzmények: régóta vágyom egy baby björn kengurura, csak hát a boltban olyan drága (23.0000 Ft), és használtan nem nagyon forog a piacon, mert Mo-n csak a KIKA-ban lehet kapni.
Szóval ma úgy mentem el a turiba, hogy szeretnék egy baby björn kengurut túrni.
És képzeld, találtam egyet!!!!!
Először el sem hittem. Hát van ilyen?
A párom mondta, hogy legyek szíves elmenni a lottózóba azzal az erős elhatározással, hogy meg szeretném nyerni az ötöst...Kép

Nyf,
helló! Na, még továbbra is megvárjuk egymást? Nekem ma azt mondta a körzeti, hogy ebből a pociból még nem lesz ma-holnap szülés, mert még nagyon fent van. Csak úgy megjegyzem, hogy múltkor a szülésznő azt mondta, hogy már nagyon lent van... Lehet, hogy Marcika meg van kavarodva és felfelé mozog? Valahogy meg kellene mutatnom neki a helyes iránytKép

Zsuzsófi,
már korábban is akartam neked írni: habár én (szerencsére) nem voltam hasonló szituációban, mint Te Bencével, de meg tudlak érteni.
És egy dolog vígasztaljon: szeretni sohasem késő!

Szelivi,
édesek vagytok!

Kép

Kép
bettiflame

Titati, Bartika, nagyon nagyon kösziKép

Titati, nagyon egyetértek veled, mert a fiamnál szófogadóbb, nyugodtabb gyereket nehéz elképzelni. És még csak júniusban lesz három éves, de egyedül öltözködik, egyedül megy wc-re, egyedül eszik, egyedül fürdik. Szóval nála önállóbb gyerek sincs. Igaz erre azt szoktam mondani, hogy lusta anyának önálló gyereke vanKépKépKépKépKép

Én nagyon hálás vagyok a férjemnek, és az internetnekKépKépKépKép amiért rámtalált, és szeret, és gürcöl azért, hogy nekünk jó legyen. Felvállalta a fiamat, imádja, megajándékozott (vagy én őt?Kép) egy tündéri kislánnyalKép

Nekem óriásit fordult az életem. Mikor Bencét vártam, se vagyonom, se végzettségem, még az ágy se az enyém volt main aludtam. Most meg volt egy csodálatos esküvőnk, autónk van (még ha csa kegy skoda 120-as is (ugye Nancsika??KépKépKépKép)) van számítógépünk, dvd-nk, tv-nk, stb, nemsokára lakást veszünkKép Jah és ha minden szuperül megy, akkor június végére megvan az érettségim és kezdhetem az egyetemetKép

És még azt mondják hogy rosszabbul élünk mint 4 éve???KépKépKépKépKépKép

Bocs, hogy kiöntöttem az érzéseim, de most kellettKép Nagyon kellettKép

Pusz

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Betti!! Nekem akarjál túrni egy Prémaxx Baby Bag-et lécciKép Nagyon akarjálKép

Előre is kösziKép

KépKépKépKépKépKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jaj tényleg, ugye aztmondtátok hogy jó a popsikenőcs a tejkiütésre? Na de melyik? Nekünk Sudocrem, meg Bebanthen van itthon. Az jó? Kata tiszta pötty kb két napja..pedig nekem nem zsíros a tejemKép

Bocsi,bocsi, szájmenésem van, de egyik gyerek alszik, am ásik mesét néz, már elmosogattam, meg mostam is (kezdek beletanulni ak étgyerekes anyák életébe???) és most kutyául ráérekKép Jóóó vasalni kéne, de valahogy nincs kedvemKépKépKépKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Titati: én csak arra gondoltam, hogy ha a gyerekek tudják, hogy számíthatnak ránk,ha gondjuk van, akkor sokkal nyugodtabbak.

Most ilyen járókánk van:

Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bartika,
köszönöm, talán megúszom. Kép Szerintem nem lesz ilyesmi, bízom benne... Kép

Front, front... Kép

Ezen még soha nem gondolkodtam el... Ha én nem vagyok és nem is voltam soha érzékeny a frontokra, attól még a baba, aki bennem fejlődött, bennem él, indulhat frontra? Hogy megy ez?

nadine81

Sziasztok Mamócák!

Képzeljétek, beugrottam Vikóhoz: Indianyónak igazi Indibabója van! Nagyon szép, igazi kis olajosbőrű, sötét hajú manócska! Jól vannak és nagyon boldogok!

Tünde, mekkora copfotok lesz egy-két hónap múlva! Kép Nagyon helyes a babóca!!!

Betti! Mese nincs fejen kell állnod! Kép Terveim szerint megvárjuk egymást, bár, már mindent csinál az altestem. Kép Na jó, semmi komoly: dugó a helyén, víz bent, csak nagyon fájok. Ja és a tempóm nevetséges. Kép Plusz teljesen szilikonszám lett, ami ráadásul vörös... tehát viccesen is nézek ki. Ezek állítólag jelek, a friss reakciók legalábbis erről árulkodnak a kezeketszájelékapkodós-sikongatós rutinmamák részéről... Tulajdonképpen az állapot idilli: kerek fenék, duzzadó keblek, csókos száj - igazán jól érzem magam. Kép

Nadine, neked nagy-nagy drukkok holnapra! És nem hagyni cserben minket, várakozókat! Kép

Medike, az olasz bölcsek szerint a vezetés stimulál... tehát azért óvatosan közlekedj! Kép Bár én is csak most hagytam abba, noha 17-én vizsgáztam... Én már nem bízom magamban... mondjuk rutinom sem sok van, tehát más a helyzet.

Eszter, te hogy vagy?

Nyf

Melitta

Kép
nyf

Betti, ez a kengurus dolog tündéri! Kép Én játszószőnyegforrást tudok ha érdekel... Csörög, csipog, villog, mindentcsinál.

Melitta

Kép
nyf

Betty:
hú, nem semmi, milyen ügyi voltál! Kép Ugye milyen jó dolgokat lehet kifogni? Szerintem egyik napra elhívom anyóst, hogy vigyázzon Kincsőre ésn meg beszabadulok a turiba Kép Teljesen felajzotál vele Kép

Zsu:
Nem mondod, hogy internet kapcsolat? A mienk is Kép Nálunk ugyan 6 év van a tesók között, de a közös új életünk 4 éve kezdődött és azóta minden olyan más Kép Az anyagi változás nálunk is kézzel fogható, és nem azért mert milliomos párt találtam, hanem ,mert együtt ügyesen tudunk a kevésből is előbbre lépni Kép Mondjuk a családban mindneki értetlenkedik, hogy minek spórolunk ennyire Kép Mi már csak ilyenek maradunk Kép

Tünde:
igen értelek, cska azt próbáltam leírni, hogy nem lehet általánosítani, mert nem csak ettől függ a gyerek magabiztossága. Talán 2 külön dolog a kettő.
A járókátok nagyon profi! Tetszik nagyon.

titati
titati

Nyf,
jaj, te mázlista, láthattad Dominikot! Kép Már én is nagyon kíváncsi vagyok!! Kép
A kerek fenék, duzzadó cicik és csókos száj - idillhez még az is hozzátartozik, hogy anyák leszünk! Kép Irigylésreméltó dolog, mi? Kép
Feltétlen szólok valakinek, ha holnap ottfognak, de ne merészelje azt mondani az az átok (na jó, körültekintő...) doki, hogy maradjak! Kép Mert harapok! Kép Veszélyesek az uccsó hetes/napos kismamák! Kép

nadine81

Nyf: köszi! A nagy haj hátránya a koszmó, de majd csak sikerül leszednem.

Titati, Zsu: Nagyon örülök, hogy boldog életetek van a sok nehézség után! Kívánom, hogy ezután csak örömben legyen részetek!

Betti: ha találsz még egyet, azt megveszem! Ez komoly!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nadine, de izgi most neked!!! Már viszed a cuccost is? Hányra kell menni? Nagyon izgulok érted! Kép Irhatsz nekem, örömmel értesitem a többieket! Kép

Én babóm már beájult, előre kellett hozni egy picivel a fürdést, mert már félájult volt. Kép

Megyek én is fürdeni és aludni... jobb előre aludni egy kicsit, sohasem lehet tudni milyen éjszaka elé nézünk. Kép
Jó éjt mindenkinek!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Tejkiütésre nem írtatok semmitKép

jó rá a sudocrem? Vagy a bebanthen?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu
én úgy tudom a gyógyszertári jó rá

Pircsi &
Kép
Kép
petri

SziasztokKép

Le vagyok maradva mint a boravaló mindenrőlKép Bevallom nőisen egyszerűen csak ezt az oldalt volt időm visszaolvasni, nincs időm szinte semmire, amire eddig volt. Ennyit a panaszkodásról Kép

Minden új babának nagyon sok fini tejcsit kivánok és a szüleiknek meg sok sok boldogságot. Néhány képet sikerült elcsipnem és olyan szép babókat láttam hogy az csak na, le a kalappal mindegyik elött, és nem utcsó sorban a szüleik elött is KépKép

Látom más is a neten találta meg élete párjátKép és még mondja valaki hogy itt nem lehet ismerkedni és tartós kapcsolatot kialakítani, mi is már 4 éve ismerkedtünk meg és élünk együtt párommal, és ez alatt az idő alatt gyarapodtunk két szép gyermekkel.

ZsuKép
Olvastam a kétségeidet, és nagyon nagyon megértelek, de ahogy a többiek irták szeretni soha de soha nem késő és hidd el a fiad is nagyon nagyon szeret téged. Jah és csatlakoznék én is a Skoda 120 as funklubhoz, mert nekünk is az van KépKép

AnnácskaKép
NAgyon szépek a gyerköcök a képen, annyira látszik a lányodon hogy imádja a kicsit KépKép

BettiKép
felolvastam a páromnak a turis kalandod, jót mosolygott a férjed javaslatán a lottózot tekintveKépKép
Tényleg mondjatok már egy két olyan turit amit érdemes megnézni. A héten a nagyobbik fiam leadtam anyósnak igy Petivel lenne időm kicsit csavarogni.

Varrós lányok:
Hasonló kérés: mondjatok már nekem olyan tuti helyet ahol kaphatok gyerekmintás anyagot: baldahinnak, rácsvédőnek és babaágyneműnek.
Előre is köszönöm...

TündeKép
végül megvettük az autós ágyat amiről feltettem a képetKép Mondanom se kell hogy én már többet aludtam benne mint a fiamKép

huu eddig jutottam, Peti felébredt és hiv... bocsi, igérem a héten megprobálok többet jönni

puszi
Ági Peti Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Bartika,
ja, asszem bepakolom a csomitartóba a cuccost, hátha a doki lesz az erősebb... Ha csak érdeklődik felfelé, hogy akarok-e, akkor finoman elutasítom az ajánlatát Kép, de ha úgy beszél majd, hogy szerinte jobb lenne, akkor megadom magam. A cuccot meg csak azért rakom be előre, mert mi olyan 20 km-re vagyunk, ne kelljen csak azért még egy oda-vissza utat megtenni.
Írok, ha esemény van. Kép Bármilyen... Kép
Jó éjt, mázlista alvóbaba-tulaj anyuka! Kép

Többieknek is jóccakát!

Ágiboszi,
szióóó újra itt! Kép

Nadine és Dorka 38+4 Kép

nadine81

látom, nem jelent meg az előbb:

Tünde: király a járókátok! Valami ilyesmin töröm a fejem (jó nagy), illetve egy 8szögűt néztem ki:-) Bettina csodaszép... és még mindig imádom a haját:-O

Betti: Nagyon ügyi voltál, grat a jó vásárláshoz!

Nadine: drukk!

Eszter, Edina, Melitta: szintén drukkok mennek felétek:-)

Alina, Csema, Becsi, Babetta, Ági, Lyly, Nyúlanyó...stb. ??? Mizújs nálatok?

Közben látom, pont írt ÁgiKép

Jóccakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Petri, na az pont nincsKép Mert itten a zsombói patikában persze hogy nincs boraxos, nekünk meg a szegedi doki azt írt fel. Így hagytam a francba lévén a kórhái ajándékpakkban volt sudocrem, meg a melleimre vettem bebanthent. Ezek közül egyi kse jó? Vagy próbáljam ki? Végülis baja nem lehet tőleKép

MA azt hittem pótlást kell adnom a kicsinekKép Szopiztunk 5-fél 9-ig, akkor egy óra nyekergős-üvöltős-rázogatós-cumidugdosós cicszünet, fürdés, és újabb egy óra szopi. Ekkor leraktam, még mindig nyekergettKép Már épp indultam volna hogy veszek ki anyatejet, amikor egy isteni sugallatra beadtam neki a cumit. Na azóta csend van (kopp-kopp-kopp) jah meg a babazene kellett hozzá, mert a forgójában lemerült az elemKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tejkiütés: én úgy tudom (és ma ebben a védőnő is megerősített), hogy az anyai hormonoktól vannak, és maguktól múlnak. Balunál adtak valami kencét rá, de ha nem kentem folyamatosan, akkor újra előjöttek, ráadásul veszettül csípték őt, mert alkoholos volt, úgyhogy két kenés után abbahagytam.

Ma levelet kaptunk a Budai Gyermekkórháztól. Meg kell ismételni Liza PKU-ját Kép

cory
Budapest

Drukkolok Minden Kismaminak!!!

Cory: remélem semmi gond nem lesz Lizával!

Egyébként tényleg nem múlik el véglegesen krémtől a tejkiütés, mert belülről jön. Majd hozzászokik a baba szervezete az anyai hormonokhoz és akkor elmúlik (kb. a 3. hónap végére biztos)

Ági: nagyon örülök, hogy jelentkeztél! Írj Magatokról, hogy miként telnek napjaitok!

Zsu: nem azt írtad, hogy utálod a cumit??Kép

Bartika: tök igazad van az alvással kapcsolatban!
nekem is már rég aludnom kellene, de ha végre elaludtak a csajok, akkor tudok magammal/magunkkal foglalkozni.
Meg VeletekKép

Anita: köszi!Kép
A járókánk egyébként 1m*1m, vannak nagyobbak is, de az nem emelhető.
A múltkor Petitől rendeltek 2m*2m-eset, de azt már fix aljúra sem lehet megcsinálni.

Nadine: remélem jól alakul holnap (ma) minden!!

Jó Éjt!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Cory, mi az a PKU?
Vendég

Eszti: a PKU egy veleszületett anyagcsere-rendellenesség (4 ilyen rendellenesség kiszűrésére veszik hazaindulás előtt a vért a bébiktől)

Cory: drukk!Kép Nekünk a galaktozemiara nézett vérvételt kellett ismételni.(ÁTérzem, tök frászban voltam.) A laborban jó fejek, megadtuk a tel.számunkat, másnap már hívtak is az eredménnyel, h ne kelljen kivárni a levelet. Nekünk Szegedre kellett küldeni a vért. Mondjuk borzasztó volt végignézni, h vesznek vért BotitólKép

Zsu: én is ezt akartam kérdezni: hova a cumigyűlölet?:Kép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jó reggelt!

Cory!
Megy a drukk! Biztos csak eészúrtak valamit a laborban! Csak látszana a kiscsajon, ha valami anyagcsere baja van... Vagy én gondolkozom hülyén???

Nyf!
Hát, aki 2 percre lakik a kórháztól... Kép Ma akarom hívni őket. Kép Nem csináltál képet??? A duzzadt száj eddig nagyon bejött itt a fórumon. Azt hiszem duzzadástól számítva 2 napon belül megszülettek a törpék. A nyákdugó nem jött be annyira... mint látszik rajtam is. Kép

Nadine!
Állítólag a frontokhoz van köze, meg a holdfogyatkozáshoz a bababesőknek. Hááát, nálam ez megint nem jött be. Talán még se érzékeny annyira a hidegfrontra a kicsi, vagy csak akkor, ha közvetlen felettünk van. Nem tudom. Kép
Nagyon megy a drukk a nem befekvésért!!!!

Medi!
Mi volt a fodrásznál?

Na, olyan békés, nyugodt estém volt Hannával, mint régen nem. Kép Pedig fel voltam készülve egy hosszú aerobik órára. Kép Lehet, hogy épp a lelki felkészültséggel van baj. Lehet, hogy meglepi akar lenni. Kép Bár, ezzel már elkésett, mert minden nap úgy kelek, hogy na, talán ma. Kép De a kisasszony kitartóan ragaszkodik mostani helyzetéhez. Kép Igaza van. Kép Ott a legjobb, de kint is szép. Kép Igaz, most épp zuhog az eső, meg nincsen épp strandidő, de attól még szép. Kép Na, abba hagyom.

Eszter
39+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Anita köszi! Kép
Cory, remélem minden okesz lesz.

Benyó meg végigaludta az éjszakát, 9-től aludt 5-ig. Persze azóta is alszik, biztos ez a nyomi idő. Kép
Vendég

Zsu, a tejkiütések tényleg maguktól múlnak, ha nagyon nagyon csúnya, van rá egy homeos kence (nem túl olcsó), tán polizália (vagy vmi. ilyesmi) a neve, írtam már Tündének.
Vendég

Vok, én se frontnál szültem, pedig ha valaki érzékeny rá, akkor én.... Kép
Vendég

Cory:minden rendben lesz, ne aggódj.
a mérleg teljesen meghülyít, de a cicire mindíg rácsap még, ha megnyugszik és nézelődik akkor tudom hogy nincs gond.Tegnap fél 7 körül evett utána pedig éjfélkor kért ismét!!!
A hordozó kendőt magatoktól tanultátok +kötni???
Honnan tudhatom meg hogy kinek van már babója és ki várandós még??? Asszem jegyzetelnem kellene???!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Bmo: nekem egy barátnőm mutatta meg. De hordozókendőben Borcsa a profi.
http://terszt.fw.hu/babak.html
http://terszt.fw.hu/mamak2.html
Ha megadod az adataid, ti is bekerülhettek.
A mérlegtől én még sosem tudtam meg, hogy eleget evett-e a gyerek.

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Na, tegnap teljesen megújúltam a fodrásznál, úgyhogy jöhet Eszterke nyugodtan, nem kell szégyellnie a mami fejétKép

És persze rengeteg okosságot hallottamKép

Beugrottam még a munkahelyemre is, jó érzés volt, hogy mindenki örült nekünk.
Jól elfáradtunk estére, de Törpe még nem akar kibújniKép

Délután megyünk NST-re, majd dokihoz.
Aztán megígérem, hogy nem vezetek többet egyedülKép
Már csak a fokozott fejedékenységem miatt sem, mert este nem hagytam sebességben az autómat és majdnem teljesen kigurult az utcára.

A frontoktól kicsit tartok én is, de most valahogyan a péntekről gondolom, hogy "jó anp a szülésre"Kép,remélem bírjuk addog.
Bár a dokim kedden ügyeletes és a mamák jó része furcsa módon kedden szül.....
Lehet, hogy reggelre én is ketten leszekKép

Most elrohanok a védőnőhöz egy utolsó protokollra, ne érezze, hogy teljesen elhanyagolom. Azt mondja mindig, hogy ilyen ficánka kismamája még nem voltKép

ja, apa azt mondta, hogy ne hívjam fel napközben, csak ha "menni kell", mert tegnap majdnem frászt kapott, pedig csak azt kérdeztem, hogy mit szeretne vacsoráraKép

Jövök még, addig is csókolok mindenkit!

Edina
39+3

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Egy pár kép a holnap 7 hetes Bencusról, aki már így tud mosolyogni. Kép

Kép

Kép

Kép

Ez kaja után közvetlenül készült......no comment Kép

Kép
Vendég

Szia Mindenki!

Mindjárt visszaolvasok, csak előtte küldök egy kis olvasnivalót!!

http://www.eletforma.hu/?r=3718

Móni
kmoni

Bmo: hagyd a francba a mérleget! KépKép
Kendő: én pl. a leírásból tanultam meg. Először a nagylányom babáján gyakoroltam, aztán Lucán Kép.
Masszírozás: én is csak elvben tudom, bővebb gyakorlati infók pl. Kriszitől szerezhetők az Anyaság/Szoptatás topikban.
A technika kb. az, mint a mell önvizsgálatánál: finom, határozott, körkörös mozdulatokkal a hónaljtól kezdve. Célszerűen jó meleg zuhany alatt. Két fontos szempont: nem szabad durvának lenni, mert az további elzáródásokat okozhat, és vmi síkosítás célszerű, mert a mell bőre uolyan érzékeny, mint az arcé.
Segíthet még a szopis pozíciók váltogatása. A baba ott szív a legintenzívebben, amerre az álla van. A híd-pozíció pl előnyös ilyenkor.

Itt a szopis topik: https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/46.html?1143993794
Itt a híd-tartás:
https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=275&post=126686#POST126686

És még pár szó a cumisüvegről: én bizony inkább 10ml-s fecskendőt, vagy kihajló peremű arcopal kávéscsészét használnék, mint bármilyen cumisüveget. Túl nagy kockázatnak érzem a cumizavart, még ha 100 babából csak egyet érint is. Uez vonatkozik a játszócumira is - arról nem beszélve, hogy az tapasztalatom szerint az esetek nagy százalékában csak elmélet, hogy könnyű elvenni a babától.
(Babát pohárból úgy kell itatni, hogy a lehető legfüggőlegesebben tartod az öledben, és csak annyira döntöd meg a poharat, hogy épp érintse a folyadék a baba felső ajkát, akkor elkezd "szürcsölni". Hosszadalmas, de mindkét lányom tudott így inni, ha akart.)
Teáztatás-vizezés: az anyatej bő 90 %-a víz Kép Úgyhogy a babák zöme megvan víz nélkül. A különféle gyógyteák meg pluszban magukban hordják annak kockázatát, hogy az immunrendszer kialakításában szerepet játszó bélflóra összetételét megbolygatják.
No befejezem Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa,
mondtam már, hogy Neked köszönhetem, hogy nem hasfájós a Manó? :-)
Abbahagytam a laktoherbet....

Játszócumi: nálunk bevált, egyelőre nem okoz zavart. Tök jól elalszik vele, persze nem minden elalváshoz dugom a szájába. És nem is mindig fogadja el.
kmoni

Sziasztok!!!

először is gratulálok Vikónak Dominik Ray-hezKépKépKép
Végre hosszú várakozás után ő is megérkezettKép

Finiselő csajok kitartás!!!!
Nekem nem tudom, hogy mozgott-e Natasa vajúdás alatt, hiszen annyira expressz ment minden, erre nem tudtam odafigyelniKépKép

Mamacka, Livi,Bartika, Annácska nagyon helyesek a legújabb topiklakó bébik:KépKépKép

Eszti, Bencus nagyon vageszan mosolyogKép

Ez most villámlátogatás volt, mert Natasa gyerek cicit akar megintKép

majd benézek még, ha hagynakKép
Valamit még gyorsan:
Annácska, én először leolajoztam(sima babaolajjal) Natasa bőrét, (vattapamaccsal), aztán kentem rá fürdetőkrémet(hydrofil nonionos-at).
Ez 2 nap alatt rendbe hozta a hámló, száraz bőrtKép

zsu, nagyon cuki Kata, ahogy mászikKép, meg ahogy a fejét emelgetiKép

Tényleg megyek
vas

Sziasztok!

Nadine: megy neked a drukk, hogy ne fogjanak bent ma sem. Nekem a kórházi tapasztalatom az volt, hogy amikor kettős fronthatás volt, akkor volt az igazi babaeső. Kép

Tünde: ha egyszer sikerül majd megszabadulni a koszmótól, akkor a megelőzésre a következőt tudom javasolni: mi nem baba hajkefét használunk, hanem egy bajuszkefét, aminek a szőre sokkal durvább. Igaz, hogy nem kedvelt mutatvány a fésülködés, de így egyelőre nincs koszmó sem.

Nici: tényleg látszott a múltkori képeden a kialvatlanság. Szerintem ha éjjel nem tudsz aludni, akkor legalább napközben pihenj sokat, mert hosszú távon nem fogod bírni az éjszakázást. A lakás külleme és tisztasága meg le van sz..va. Legalábbis én ezt csinálom. A babának sokkal jobban kell egy türelmes és kipihent anya, mint egy olyan tiszta lakás, ahol a földről lehet enni.

Anita: a vesét háromhavonta fogják nézni UH-val, és ha nem változik a tágulat, vagy esetleg kisebb lesz, akkor rendben vagyunk. A másik esetre gondolni sem merek.

Cory: PKU Kép De meglátod, hogy rendben lesz, nem szabad elkeseredni.

Zsuzsófi: csodálatos, hogy ilyen őszinte vagy önmagaddal szemben, és képes vagy arra, hogy ezt megoszd velünk. Természetesen ettől jó szülő vagy. Kép És aki nem került még soha ilyen nehéz helyzetbe, az ezt úgysem érti. Különben is nagyon csodállak, hogy két gyermek mellett képes vagy tanulni, érettségizni és egyetemi felvételire készülni. Ez nagyon szép teljesítmény. Kép A tejpöttyökre a védőnő azt mondta, hogy ne kenjek rá semmit. Most viszont száraz a bőrünk, arra búzacsíra olajat, illetve Sudocremet használok. A Sudocrem nekünk nagyon bejött.

Rólunk: ma megvolt a vérvétel is. Istvánka nagyon hősiesen tűrte, bár sírt egy kicsit. A laborban szórakoztak, mert valami nem stimmelt a papírral, de eligazítottam őket. Kép Különben csodásan nézhettem ki: kezemben a hordozó, benne a közel hatkilós gyerek, a kezem majd leszakad. A másikban a pelenkázótáska és a kézitáskám, közben izzadtam mint egy víziló és éppen győzködtem a laboros nőt. Vicces figuráció.

Most megyek, mert vár rám a vasalnivaló és annak a cikknek a megírása, amire két hónapja készülök. Kép

Finiselőknek kitartás Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Mariann: én nem csinálok a fejükkel semmit (nem kefélem és nem kenem semmivel), és Balunak volt koszmója, Zsomának nem volt, Lizának egyelőre nincs. De hogy min múlik, azt még nem sikerült kitalálnom.

Többihez inkább nem írok, nem sok értelme van úgysem.

cory
Budapest

Sziasztok lányok!

Azt hittem, hogy valami lesz, mert tegnap este szép szakaszosan beindultak az összehúzódások. Kezdtük 15 percesekkel, majd 10, majd 7, végül 5 -aztán elájultam. Olyan álmos lettem, hogy hihetetlen. Egész éjjel aludtam és pisilni is csak 2x keltem fel. Apa aranyos volt, sürgött-forgott, méricskélt, tapogatott - annyira jól szórakoztam! Kép Hát ennyit rólunk.
Szó mi szó: Anita! Kép Köszi a drukkokat, abba ne hagyd! Úgy látszik abszolút bejönnek... Kép

Edina, ha ügyesek vagytok még elfeküdni sem lesz időd a hajadat... Kép Hajrá-hajrá!

Ágiboszi! Üdv itt újra! Milyen régen hallottam felőletek!

Cory, nagyon szurkolok Lizának és ne félj az eredménytől - biztosan csak kavarnak! Minden rendben lesz!

Eszter, képet csak pénteken csináltunk, de akkor még nem voltam ilyen kis csőrös. Kép Bár bejönne... a kórház valóban közel van Kép így a nagyját megpróbálom itthon kihúzni...

Nadine, jelentkezz! Kép

Most megyek doktorbácsihoz, aztán beszámolok.
Betti, hogy vagy ma?

Puszi, Nyf

Melitta

Kép
nyf

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: