A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nyf,
nem, ezek szerint nem... Kép
Mi van Medikével?

Cory,
köszönjük! Kép

nadine81

Cory, köszi! Kép

Ja, most olvastam, hogy Medike pakolászik...
vagy?

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok Kép
Előre is bocsi mindenkitől a sok összevisszaságért, de ezt az üzit már 3 napja írom Kép

Lányok Kép
Köszönöm Mindenkinek a gratulációkat Kép
Kicsit elfogult vagyok a fiammal kapcsolatban, de szerintem igazi szerelem baba Kép

Vikó Kép
Hatalmas gratula a fiadhoz Kép Nagyon boldog vagyok, hogy a sok aggódás után a kezedben tarthatod a fiad Kép Nagyon sok boldogságot nektek Kép

Medi, VokEszter Kép
A kérdéseket én is kaptam az utolsó pillanatig Kép Akkor nagyon zavart, de így utólag már nem számít Kép

Nadine Kép
A befektetéstől én is nagyon féltem, de sikerült megúsznom Kép Drukkolok neked Kép
Nagyon csini a pocid Kép

Alina Kép
Gratulálok a fiadhoz Kép Szép nagyra cseperedett már Kép
Egyátalán nem ijesztegetsz szerintem senkit Kép Tőlem a szülés után kérdezték a patológiások, hogy milyen volt. Mosolyogtam és csak annyit mondtam nagyon fájt, de életem legcsodálatosabb élménye volt és bármikor újra végig csinálnám Kép

Edina Kép
Az uh-n való méret jósolásról csak annyit, hogy nekem a szülés előtti nap mondták, hogy 3900 g. A dokimmal még viccelődtünk is, hogy reméli lefelé tévedtek és nem fölfelé Kép

Tünde Kép
Jó, hogy ilyen csapatmunka van apa és közted a fürdésnél Kép
A lányom teljesen oda van a kistestvértől Kép Abban a pillanatban, hogy megnyekken már rohan megnézni, hogy mi lehet vele Kép Puszilgatja, ölelgeti, méri az evéseket, nagyon sokat segít Kép

Angi Kép
Nagyon jól vagyunk, bár egy kicsit nehéz a két gyerek, mert valahogy folyton a szopi alatt kell valami a lányomnak Kép A párom nekem is reggel megy és csak este jön haza, de hát ez az anyák sorsa, valakinek pénzt is kell keresni Kép
Te jó ég! Mekkora már a lányod Kép Hihetelen milyen gyorsan nőnek, pedig én most nagyon élvezem, hogy újra babázhatok Kép

Nici Kép
Szintike is jó nagy baba már Kép Meg nem mondanám róla, hogy milyen picike volt mokor született KépMost nekem sem jutott túl sok időm netezni a két csemete mellett, de holnaptól már Annamari megy suliba, igaz csak 3 napra, mert utána meg jön a tavszi szünet Kép

Eszti,Tünde,Vok Kép
Tényleg hihetelen érzés az anyaság Kép
A műsorokat a mai napig végig pityergem, mert olyan megható Kép

Borcsa Kép
Tetszik a gorillás hasonlat Kép

Betti Kép
Nekem sem a lányommal, sem most nem volt hasleszorítom, de a hasam már szépen visszahúzodott.
Sőt a kilók is eltüntek rólam Kép
A magzatmozgásokat sem kellett számlálnom, csak annyit kért a dokim, hogy figyeljem, hogy eleget mozog-e.

Babetta Kép
Egyenlőre jól viselem, bár nem tagadom kicsit fáradt vagyok Kép

Anita Kép
Annamari imádja a tesóját Kép Sőt néha úgy kell kiszedni a kezéből Kép
Energiám ugyan kevesebb, de megy minden, főzés, mosás, takarítás, sőt még apával is tudok foglalkozni Kép

Bartika Kép
Gyönyörű a kislányotok Kép Gratulálok hozzá Kép Tényleg jól megviccelt titeket a lányka Kép
Nálunk amióta itthon vgayunk van cumi. Én is azon a véleményen vagyok, hogy inkább a cumit szopizza, mint az ujját.
A sárga tej tényleg lehet zsíros, de majd lassan szépen kifehéredik Kép

Zsu Kép
Katica nagyon ügyibaba Kép

Szelivi Kép
Gratulálok nektek is a kislányotokhoz Kép Sok boldogságot nektek Kép
Az éjszakai karban alvás nálunk is megy Kép Olyan jó érzés, hogy ott szuszog a vállamon Kép

Mamacka Kép
Gratula Áron babához Kép Nagyon édesek vagytok a képeken Kép
A hazamenős ruci cuki Kép
Szegény apa, jól elintézte a fia Kép Nálunk még csak lepisilés volt Kép

Titati Kép
Sajnálom, hogy apa nélkül maradtál ma. Hogy sikerült a kakaós csigád?
Lehet, hogy Kincső apát várja Kép Remélem azért Kincső nem fordította meg teljesen a napot Kép

Ma sétáltunk egy nagyot a szép időben Kép Olyan jól esett kimozdulni egy kicsit Kép Később majd teszek fel képeket is Kép
Sajnos most nincs több időm, de igyekszem lépést tartani veletek Kép

Puszi Mindekinek! Szép álmokat Kép

Annácska+ Peti baba

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Tünde, Angi: Nagyon boldog két hós szülinapot a csajsziknak!Kép
Sajnálom,hogy ti is nyügösködtök!

Angi: vendégeskedés jó volt, Boti egy angyal volt. Kapott szép rucikat, pelust, popsitörlőt. Én virágot, csokitKép Barátok jó fejek voltakKépNagylány jól van? Mikor viszitek először a nagyszülőkhöz?

Annácska: Örülök,hogy jelentkeztél! Várjuk ám a képeket!

Mamacka, Livi: nagyon szépek vagytok!

Csajok: Segítségre volna szükségem! Gondolkodom járóka vásárláson. Úgy gondolom, jó volna, mert több helye lenne Botusnak játszani, mégsem a földön lenne. Szerintetek hasznos? Ti vesztek? A járókába kell matrac? (Mondjuk, amit kinéztem, abba max. csak vágatni lehet.)Rácsvédőt lehet venni, vagy csináltatni kell?

Cory, Borcsa, vagy vki,aki tud segítsetek!!! Hogy kell "szakszerűen" kimaszírozni a mellet? Tele van apró csomóval,és fáj nagyon...gyengének is érzem magam! Ráadául a bimbót is megint meggyimankolta a drágám kómás állapotábanKép

Nyf: Kép Bocsi, nem emlékeztem,hogy te kérdezted!

Vok Eszter, Nadine: Mizújs?

Segítségeket előre is köszike!

Szép éjszakát!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jó reggelt!

Na, a lányom megvárta ezt a fincsi hidegfrontot, ami ma jön, szóval vagy ma szülünk, vagy lesz egy nagyon fárasztó délutánom-éjszakám. Kép Kíváncsi leszek. Kép

Angi!
Csak nekem vannak gyerkőcös ismerőseim. Ádi munkatársainak a gyerekei már nagyok és nem hiszem, hogy erről beszélnének bent. Bár ténylegnem lehet tudni a pasiknál. Kép Mikor mész vérvételre? Nézik a vasadat?
Eszembe jutottál a hétvégén, mert beszélgettünk sogornőmmel a Robin Williams koncertről. Kép És rögtön te jutottál eszembe. Kép

Anna!
Nem vagy semmi! Én napi szinten alig bírom fejbentartani, hogy kinek-mit akartam írni, te meg gond nélkül végigírod!!!! Le a kalappal. Kép Tök jó, hogy Annamari szereti Petit! Kép Biztos nagyon cukuk együtt. Lekapod majd őket és felrakod? Párod hogy érzi magát?

Tünde!
Jajjj, ti akkor melegfrontosok vagytok. Kép Annyira gáz, hogy szegény törpéket így megviselik a frontok!!! Kép Remélem a mai éjszakátok jobb volt!!!!

Anita!
Drága vagy, hogy érdeklődsz! Kép Nagyon jól esik! Kép Ugye a doki bácsim a hétre jósolt, kíváncsi leszek. Kép A barátnéim a múlt hétre, szóval előbb-utóbb kint lesz Hanna is. Kép

Nyf!
Akkor kipihentétek magatokat. Kép Hol van ez a kert? Pocak fájás volt?
Mi is jót sétáltunk, napozgattunk, meg aludtunk. Kép Ja, meg voltunk még szavazni is, meg piacon, sőt, még fagyizni is. Kép

Nadine!
Holnap dől el a befekvés, ha jól emlékszem. Drukkolok! Kép

Bizots megint kihagytam valakit... Kép Sorry érte!!!

Eszter
39+1

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!

Még egyben vagyunkKépKépKép
Bár tegnap Törpét annyira zaklatta a választási műsor, hogy nagyon meg akarta nézni, mi ez a nyüzsi idekintKép

Lenne két nagyon komoly kérdésem:
1. mitől lehet az, hogy az egész hasam fáj, főleg éjszaka, úgy egyben?
2. Be merjek-e vállalni még ma egy fodrászt? (akihez 20 km-t kell autóznom Hatvanba?)

Sajnos, holnap kiderül, hogy be kell-e feküdni a kórházba, de én nagyon nem szeretnék. Néhány nap alatt már úgysem csinálnak óriásbébit Törpéből.
Mostmár szeretném, ha kint lenne és a dokibácsi is látná, hogy enm is olyan kicsikeKép

Nadine,Nyf,Eszter
Felkészültetek? Nálam most újabban mindenki ezt kérdeziKép Mit kell ilyenkor válaszolni? Főleg az első gyereknél?

Edina
39+2

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Jó reggelt Kép
Anita Kép
Szerintem nagyon hasznos a járóka, sőt később a felállásnál is nagy segítség.
A lányomnak fa járókája volt, most gondolkodom én is hogy Petinek milyen legyen.
Rácsvédőt lehet kapni szinte minden bababoltban.
Milyen járókára gondoltál?

VokEszter Kép
Azért nem volt könnyű leírni amit akartam és szerintem így is felejtettem el dolgokat Kép
Apa nagyon élvezi az apaságot. Este ha hazaér ő babusgatja a csöppöt Kép
Drukkolok, hogy a hideg front meghozza a lánykád Kép

Edina Kép
Szerintem éjszakánként készül a méhed a szülésre Kép
Ha jól érzed magad nyugodtan vállald be a fodrász, hisz a szülés után nemigazán lesz rá időd Kép
Drukkolok, hogy neked se kelljen befeküdnöd Kép Biztos, hogy törpe nem is annyira törpe Kép

Együtt a két csemete a haza érkezéskor Kép
Kép

Annácska+Peti baba

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Annácska,
Nagyon édesek a csemeték így együtt!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Sziaszok!

Mamacka, Annácska: nagyon szépek a képeitek, gratulálok. Kép

Nálunk is folyamatosan nyűgi van a fránya kakimanók miatt. Kép És holnap megyünk vérvételre is Istvánkával. Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Lányok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Petikének nagyon száraz a bőre Kép Már fel is pattogzott Kép Mit lehet rá kenni?

Annácska

annácska

Mariann Kép
Miért kell menni vérvételre Istvánkával?

Annácska

annácska

Köszönöm a tanácsokat. Probálkozom...
Eszti,Kép
jól raktam össze a készüléket, átmasszírozom a cicit körkörösen bimbó felé, majd elkezdem a fejést de nem jön semmi.
Nekem a spriccelés kézzel sem sikerül (csak cseppekben csöpög), pedig a védőnő tudta nekem spricceltetni.

Kép
olgo

Sziasztok!

Annácska!
Nagyon édi a 2 tesó!

Zsuzsófi!
Nálatok szintúgy!

Bocsi, ha hibásan és keveset írok, de ismét egykezezünk. Dalma kisasszony nem hajlandó a délelőttöt csak a karomban tölteni.
Már azon gondolkodom, hogy kéne venni egy hordozókendőt, mert így egy keresztbe szalmát sem tudok tenni itthon.

Kinek mi a véleménye róla? Melyik fajta jó?

Cory!
Nektek milyen van?
Otthon is használjátok?

Azért is tanácstalan vagyok ez ügyben, mert mi tömegközlekedéssel egyáltalán nem utazunk, kertes házban lakunk, levegőzni tudunk a kertben. Szóval szerintem csak itthon, bent használnánk, amikor ilyen nyűgös (délelőttönként és esténként), így nem tudom erre érdemes-e venni?

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Annácska,Kép
az természetes, hogy hámlik a bőre.
Növényi olajat vegyél a gyógyszertárban. Napraforgó vagy kukorica olajat és este fürcsi elött töröld át a bőrét.

Kép
olgo

Szép napot mindenkinek! Kép

Edina! Tőlem is szokták ezt kérdezni... és mindenkinek lelkesen válaszolok, hogy igen. Különben érdekes a dolog, mert elgondolkodtató: azt hiszem akkor vagyok kész, ha a baba bármilyen szituációban megjelenik a fantáziámban és nincsenek az ellátásával kapcsolatban kételyeim. Szóval, pár hónapja még simán ijedeztem pl. a szülés mészárszék-jellegétől, ma már nincs ilyen problémám. Vagy: nincsenek félelmeim azzal kapcsolatosan, hogy el tudom-e látni... talán erre kíváncsiak, nem?
És szerintem simán vállald be a fodrászt, csak ne te vezess!!!
Énmanóm is rendet akart tenni tegnap a választási műsor alatt... Kép

Eszter! A kert a Balatonnál van. Nagyon jól megmozgattuk magunkat: fél méter gereblyézés - fél óra pihenés. Kép Aztán -nagyjából a virágok elültetésén kívül- szegény apát hajtottam szét, mert mindig belekezdtem valamibe, amit persze nem tudtam egyedül befejezni. Hát így esett a hétvége... Pocak jelzett rendesen, úgyhogy remélem épp csak megvárjuk a front-dömpinget és megyünk... Kép

Nyf

Melitta

Kép
nyf

SZiasztok!

Anita: kimasszírozás ügyben én passzolok, remélem, jön Borcsa.

Annácska: nagyon édesek a gyerekeid Kép Ha száraz a bőre Lizának, én popsikrémet vagy főrdetőkrémet kenek rá.

Ritaa: nekem nandu kendő van, és Lizával még nem próbáltam, csak a fiúkkal, de Zsomával kezdetektől használtam. Fektetve nem tudtam magamra kötni, úgyhogy elöl keresztezve volt rajtam, és velük itthon is használtam.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nyf,
A kérdés után rendszeresen kifejtik, hogy csak azért kérdezem, mert .....és itt következnek a legrémesebb szüléstörténetek, amiket valaha is hallott az ember lányaKép
Azzal még nem foglalkoztam, hogy mi lesz, ha kint lesz, gondolom, majd csak tudok vele mit kezdeniKép
Addig viszont van még néhány centi és óraKép

A Fodrászt meggyőztem, hogy vállaljon be, mert holnap már lehet, hogy szülünkKép Meg is ijedt és bevállalt gyorsan....
Viszont nekem kell vezetnem, mert apa dolgozik.
De szerintem már csak ma és holnap vezetek, aztán több hét volánmentesség vár rámKép
Holnap is csak azért megyek egyedül kocsival a dokihoz, hogy még biztosan hazaengedjen legalább egy éjszakáraKépAz autóm mégsem lehet hetekig a parkolóbanKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Annácska, én kórházi popsikrémmel kentem Benyó lábiját, neki is száraz volt. Két nap alatt puha lett, azóta sem kell kenni.
Ha nagyon-nagyon száraz, van egy fajta olaj, amit a vízbe is lehet tenni, Linola Fett (asszem ez a pontos neve), az nagyon-nagyon tuti szárazság ellen. Kép
És gyönyörűek a gyerekek! Kép Grat mégegyszer! Kép

Olgo, és úgy próbáltad már, hogy ahogy fejed, közben a cicidet egy picit nyomod, masszírozod? Nekem úgy jött elsőnek. Azóta is úgy csinálom. Kép
Egyik kezemmel pumpálom, a másikkal meg a cicimet masszírozom. Kép Persze az lenne a legjobb, ha élőben tudnám megmutatni....Kép
A spriccelés először nekem sem ment, túl óvatosan csináltam, és nem is jó helyen, de a kórházban megmutatták, hol kell megnyomni, kb. a bimbóudvarnál, szóval nem a bimbót kell nyomogatni (bár fogalmam sincs, hogy te hogy csinálod).
Sajna nagyon nehéz szóban ezt elmagyarázni, de azért remélem hogy segítettem egy icipicit.
Próbálgatni kell, így is, úgy is, kinek hogy jön be.

Anita írtam mailt, masszírozást is írtam benne. Kép

puszi mindenkinek
Vendég

Sziasztok!

http://www.frameshow.com/download.htm
A Soproniaktól hoztam ezt át nektek mert szerintem nagyon szuper! Ilyet lehet vele csinálni:
Kép
Kép
Kép

KépKép
nicika

Annácska: nálunk is gond volt a száraz bőrrel, és három dolog segít: a popsikrém, a Sudocrem, amit gyógyszertárban vettem, és a búzacsíraolaj. Azért megyünk vérvételre, mert a kórházban a kérésemre sem csinálták meg a vércsoportmeghatározást.

Medike: te aztán egy bátor csaj vagy. Én tutira nem mertem volna autóba ülni egyedül.

Olgo: nézd meg a www.lll.hu oldalon, ott ábrák is segítenek a helyes kézi fejési technika és mellmasszírozás elsajátításában.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Olyat szeretnék kérdezni hogy valaki nem szeretne belépni a DM Bababónuszba általam? Csak mert akkor kapnák valami ajándékot! Kép Mellesleg rendetek kupont kaptunk azakció által. Nagyon megéri. Ráadásul ingyen Laktoherb tea, Mini Nivea Intimo és MAM játszó cumi. Szóval ha valakit érdekel az írjon a mailomra! Előre is köszike!

KépKép
nicika

Cory!
Köszi a választ. Akkor, ha jól értem a baba csak ülő pozícióban tudott benne lenni?

Anita!
Nekünk a ngyobbakkal volt járókánk, de azóta eltünt. Dalmának a múlt héten vettm egy állítható fekvőfelületű utazóágyat. Azért, hogy a nappaliba (ami lent van, Dalma ágya az emeleten) is le tudjam tenni valahová. Az előbb is alukált egy picit benne. Azért is utazóágyat vettem, hogy ha ezt megszokja és elmegyünk valahová, pl. nyaralni visszük és nem lesz idegen neki az ágy.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Lányok!
Mit csináljak hogy Szinti hagyjon éjjel aludni? Este 10-ig nem alszik. 10-02-ig szunya, aztán pedig óránként ébred! És csak a cicin alszik el! Kép

KépKép
nicika

Mamacka! Kép
Tele van a postaládikád...

Melitta

Kép
nyf

Mikortól kell járóka?

KépKép
nicika

Sziasztok!

Anita: én rendesen megszenvedtem mindkét gyereknél a csomósodást, hogy neked ne kelljen, megosztanám az Andris esetében bevált módszert. Persze a legjobban akkor durrant be a cicim, mikor hétvége volt, és nem tudtam hívni a védőnőnket, aki egyébként már két nappal korábban is "megnyúzott" a csomósodás miatt. Nekem piszokul fájt már a karom is, hónaljban is csomósodott a mellem, a férjemmel már mindent bevetettünk, végül a védőnő telefonos tanácsára a meleg zuhany tett jót. Meleg vizes borogatás is jó, az igazi mentő ötlet a férjemtől pedig a zselés melegítő párna volt. Tudjátok, amiben van egy fém lapocska, ezt meg kell törni, így felforrósodik a párna, ezzel lehet borogatni fájó, fázós testrészeinket. Ebből volt nekünk itthon kisméretű, ezt tettem a mellem felső részére, ettől tágultak a tejcsatornák, és lehetett fejni.
Anita, a hivatalos verzió az, hogy ujjbeggyel, körkörösen, fentről indulva fájdalommentesen masszírozni, majd fejni. Hát nekem a fájdalommentesség sem jött össze, és azonnal visszacsomósodott a mellem. Ez a melegítőpárnás megoldás bevált. Próbálkozz!

Annácska!
Úgy látom, nagyjából hasonló korúak lehetnek a nagylányaink, Ancsim 6 és fél éves, ősszel megy suliba. Eleinte nehezen viselte, hogy most már kettejük között osztjuk meg a figyelmünket, de azóta minden rendben, imádja az öcsikéjét!
Drnőnk szerint amíg nem szűnik meg a hámlás, ne használjunk semmit, majd utána kiderül, milyen a bőrük, szükséges-e krém.

Az Aventisis-sel én sem vagyok elégedett, de mindjárt előbányászom a használatiját, lehet, hogy én sem jól raktam össze?!

Lányok!
A ti csemetéiteknek is gyakran "remeg" az alsó ajka? Bocsi, máshogy nem tudom feltenni ezt a kérdést! Úgy tűnik, hogy ez akkor fordul elő, ha nagyon erőlködik Andris, de igazán nem tudnám behatárolni. A nővérem védőnő volt, őt kérdeztem, nem találta problémának. Szerintetek?

Szilvi

keksz

Sziasztok!

Medi!
Én is vezetek, jó, mondjuk nem olyan sokat, de ha jól érzed magad, menj nyugodtan. Kép max visszafordulsz. Kép
Én már mindenre azt válaszolom, amit ők szeretnének hallani, amikor hülyeséget kérdeznek. Kép Persze, felkészültem, nem nem izgulok, nem nem vagyok ideges. Így elkerülöm az órákig tartó storydömpinget. Kép Meg ugye ők úgy is jobban tudják. Kép Így rájuk hagyom. Ezalól csak anyum kivétel, mert neki elmagyarázom, hogy az elmúlt 28 évben mi változott. Kép De ő édes, mert kérdezi is. Kép

Nyf!
Balcsi... hát igen. Kép Akkor biztos nem olyan csúnya, lapos, poros, mint Gyál. Itt még a kert is homokos. Kép
Nem baj, ha a párod dolgozik. Ránk fér a kényeztetés. Kép Utána úgy is mi pattogunk többet. Kép

Nici!
Tök jó ez a képeslap csináló. Kép Sajna a többihez nem tudok hozzászólni.

Anna!
Nagyon édesek együtt! Kép

Majd még jövök!

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!

Annácska!
Nekünk még a kórházban azt is mondták, hogy a fürdővízbe is lehet csurgatni a gyógyszertári napraforgó olajat. Vigyázat, nagyon csúszik tőle a gyerek!

Anita!
Én szoktam az ujjaimmal finoman nyomogatni a cicit. A dokim szerint egészen fent a hónaljnál kell kezdeni. A LLL honlapján van róla kép, hogyan lehet masszírozni fejés előtt, és arról is hogyan nem szabad. Én innen okosodok.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Nicika, Bence is fél 10-kor alszik el, kaja után. Azon kívül pedig nem tudom, hogyan tudna jobban aludni hajnalban. Mitől ébred fel? Fáj a pocija, vagy csak cicizni akar? Mert ha utóbbi, azzal nem nagyon tudsz egyelőre mit csinálni, szerintem...Kép
Vendég

Köszi csajok a segítséget!

Szilvi: tegnap éjszaka bevetettem a meleg zselés párnát (bebe confort), és elég jónak bizonyultKép Még mindig csomósodik, de kevésbé fáj!
Megyek is az LLL honlapjáraKép

Nici: jó a progi! Szintike meg nagyon szép!Kép Engem érdekelne a bababónusz, ha még aktuális! Napközben hogy alakultok? Nem lehet, hogy nagyon kialussza magát akkor Szinti? Járókán én már azért gondolkodom most, mert napközben nagyon szeret itt lenne velem Boti, aztán abba beletehetném a játszószőnyegét is (kő van végig- ill. járólap), meg lenne nagy helye hemperegni, forgolódni, meg majd idővel kúszni tanulni, játszani. Oltás mikor lesz?

Annácska: én olajozni szoktam olyankor Botit! Arcán a popsikenőcsök jöttek be (sudocrem, bepanthen) Olyan szépek együtt a gyerekek! Annamari is csodaszép "nagylány"! Gratulálok hozzájukKép

Livi: nagyon profi vagyKép Minden jól megy?

Rita: passz a hordozókendőt. Mi kengurut vettünk, apa hurcolja benne fiát. Szerintem előbb-utóbb én leszek muszáj, mert annyira élvezi. Apának újabbnál újabb fantasztikus ötletei vannak a nyugtatásra, amit én képtelen vagyok mgcsinálni egy közel 6,5 kg-s gyerekkelKép

Cory: azért kösziKép Szerinted nem túlzás, hogy Boti még mindig tartja a heti kb.40 dkg-s hízást? Már 6,43 kg (meztelenül, kaja után 3 és 1/4 órával, kakitól megszabadultan)... Szerintem rengeteg. Holnap oltásnál megkérdem azért! Mit gondoltok?

Mariann: én is csodálkoztam,hogy nem határoznak meg automatikusan vércsoportot! Istvánkának mi a helyzet a veséjével? Nincs vele semmi teendő, rendben van teljesen?

Eszter, Edina: Hajrá-hajrá!!! Remélem,hatnak a frontokKép

Eszti: várom a mail-t, mert még nem jött meg! Nem tudom publikus-e, de azért ezúton is kívánok NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! ÉLjen-éljen-éljen!!!Kép
Kép

Puszi.

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nicika!
Nálatok milyen bababónusz program van a DM-ben, hogy plusz anyuka kell hozzá? Vagy nem jól értelmezem, amit írtál? Mert nekem is van Bababónuszos papírom, de csak annyi van rajta, hogy adnak majd kuponfüzetet.

Kép
szelivi

Anita!
Igen, igyekszünk mindent megoldani. Pl apát idegesíti, hogy csuklik a gyerek, én győzködöm, hogy neki nem fáj. Aztán kap egy pár korty tejcsit és abbamarad. Tegnap este ráállt a gyerek a kétóránkénti szopira, azóta ömlik mindkét ciciből a tej, főleg akkor, ha a másik épp "használatban" van. Úgy sajnálom a drága tejet felitatni pelenkával, de nem tudom még a poharat is tartani a tejcsorgás alá.
Ja és jelentem már tudok ülni!

Nálunk a szüléskor láttam egy papírt, amin rajta volt a gyerek vércsoportja. De lehet, hogy csak automatikusan írták, merthogy mindkettőnké A RH pos.

Kép
szelivi

Sziasztok!

Annácska, édesek a tesókKép Száraz bőrre mi A-vitaminos gyógyszertári testápolót kaptunk, bevált. Amíg hámlott, napi 3x kentük, most már csak fürdés után.

Nyf: Enyim gyerek (igaz már kint van) de 16-21 óráig aludt, hogy nézhessem a műsortKép 9-kor is én keltettem, hogy mostmár azééé fürdeni kéneKép

Nicika! Engem érdekel ez a Dm-es dologKép
A cumi nem válik be nálatok éjszakára? Anyum úgy szoktatta le a gyerekeit az éjszakai kelésről, hogy fentmaradst éjjel, és ahogy megnyikkant a kicsi, adta a zsájába a cumit. Így két nap alatt kihúzta az éjszakai alvást 7 órára.

Saját tapasztalatról nyilatkozni nem tudok, mert a fiam már egy naposan se fogadta el a cumit, 8 hétig csak üvöltött éjjel nappal, onnan kezdve pedig mindtha elvágták volna, és 10-12 órát aludt éjjel. Kata ugyan kel enni, de nem szeretném róla leszoktatni, nem merem kockáztatni a tej miatt. De vele nincs is gond, mert nyekken kettőt éjjel, akkor tudom hogy éhes, felveszem megetetem, leteszem és alszik tovább. Õ általában egyszer 5 egyszer 4 órát alszik éjjel.
De nappal van hogy cumizik. Ami furi hogy nappal csak cicin alszik el, este meg éjjel viszont mgátólKép

Járóka: Nálunk nem volt, mert ahogy forogni ekzdtek, játszószőnyeg a földre és azon voltak el. És ha mászni kezdtek, akkor egyszerűen elpakoltunk minden veszélyes dolgot 1 méter fölé, és övék volt a lakás. Ez most is így lesz, mert hiszem hogy ez ösztönzi a gyerekeket. A fiam is 5 hósan mászott 6 hósan fölült, fölállt magától, 10 hónaposan elindult.

De ha veszel, akkor szvsz minél korábban, hogy szokjaKép

Keksz, Szilvi! Az én lányom álla is remeg, szoizáskor is, elalváskor is, és alvás közben is. Ez teljesen normális, a fiam is csináltaKép És olyan édesek ilyenkorKép

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Keksz! Az én lányomnak is sokszor remeg az alsó ajka! Én sem tudom az okát. A védőnő szerint fázik.

KépKép
nicika

Nekünk is meghatározták a baba vércsoportját. Itt Szegeden ez rutin. Én 0+ vagyok, Bence A+, Kata B+. Azt nem tudom Tamásnak mi a vércsoportja, de jót nevetnék ha ő meg AB-s lenneKép

Livi, miért nem veszel anyatejgyüjtő kagylót? Én azon gondolkodtam, de mostmár nem folyik annyira, így csak benyomom egy-két percig a mellbimbót, és akkor abbamarad. De anno Bencénél volt, és volt olyan hogy egy szopi alatt teli lettKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Eszti! Szerintem azért ébred sűrűn hajnalban mert fáj a pocija. De valóban a cicimánia is lehet az oka, mert csak párat szív aztán alszik tovább. Néha viszont tekereg, olyankor tuti a hasa fáj, ilyenkor simizem neki és akkor megnyugszik. Amúgy 1 hete csinálja ezt, előtte 20-02-ig aludt, majd 02-5-ig vagy 6-ig. Ezért vagyok tanácstalan.

KépKép
nicika

Anita! A Bababónusz még aktuális! Kép Van egy Jelentkezési lap, azt kell kitöltened, meg van az Ajánlható ajánlat kuponom amit én töltök ki. A kettőt együtt+a baba születési anyakönyvi kivonatának másolatát kell bevinni a DM-be! Szóval ha bennevagy akkor elküldeném a papírokat postán! Bevinni már nektek kell. Nálunk apa intézte! És tényleg megéri szerintem! Kép Küldd el a mailomra a címedet!
Napközben nem alszik túl sokat Szinti. Inkább lesegetni szeret! Vízszintben meg sem marad!
Oltásra 24-én viszem!
Mi már 4.5 kilósak vagyunk és 55cm. Hetente 25 dekát hízik!
Kengurut mi is vettünk 2 napja. Szinti is nagyon szereti és én is.

KépKép
nicika

Szelivi! Én már beléptem a Baba bónuszba és megkaptam a kuponfüzetet. Abban pedig van egy Ajánlható ajánlat kupon - Ha egy új mami ezt is beviszi a jelentkezéskor akkor én kapok ezért cserébe valami ajándékot!

KépKép
nicika

Zsuzsófi! Anitát is érdekli a Baba bónusz! De ha gondolod és nem baj akkor barinőmnek is van ilyen papírja és azt el tudnám küldeni! A dolog menetét leírtam az Anitának címzett üziben. Ha oké akkor írd meg mailra a címed és küldöm.

KépKép
nicika

Ja és a cumit nem igazán kedveli Szinti.

KépKép
nicika

Nici:okés, küldöm! KösziKép Amúgy be akartam lépniKép Lehet, sajnos tényleg segítene a cumi! Vagy esetleg már cumizik Szinti? Hasfájásra adsz neki valamit? Ja, és egyből mész hozzá, ha sírsz? Nekünk van, hogy Boti rendesen felsír akár két-háromszor is, de csak megcsavarta a puki a hasikáját. Olyankor nem veszem ki egyből, és vissz a is alszik!
Jó nagy már Szinti is!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nici, küldtemKép

Nálunk is sokszor felsír Kata, de utána még képes egy órát is aludni mielőtt tényleg felkel.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Anita! Cumizik amúgy, csak nagyon ritkán fogadja el, akkor is csak 1-2 percre! Hasfájásra eddig Infacolt adtam de elfogyott. Most Gripe Watert kap. Ja és velem egy ágyban alszik még mindíg! Szóval a szájába dugom a cicim, vagy simán kiszolgálja magát és kész. Szóval vannak dolgok nálunk amin változtatni kellene, de nem tudom hogy kezdjek hozzá! Asszem nagyon béna vagyok! Kép

KépKép
nicika

Anita és Zsuzsófi! Megkaptam a mailokat! És akkor küldöm a papírokat!

KépKép
nicika

BartikaKép
Neked is zsíros a tejed? A gyerekorvos szerint nekem is. Ugyanis a lányom arcán kis apró kiütés szerű valamik vannak és ez állítólag a zsíros tej miatt van. Kíváncsi leszek Eszteren lesz-e. kb 3 hetesen kezedett rajta kijönni.

BabettaKép
Te Mogyoródon laksz? (írtad h kisétáltok az F1 pályára) Írtó irigy vagyok, imádom az F1-et.

AnitaKép
Én most rendeltem egy hálós járókát. Nekem az jobban tetszik. + félek attól h a kicsi majd addig forog benne h beszorul a lába vagy valami más. és még a játékok is kiesnek.
mellcsomódás ellen: lehet h hülyén hangzik de nekem bejött, disznózsírral bekenni és állott vizes borogatás a bimbó és bimbóudvar kivételével. Így "dunsztolni" és a csomó fellazul.

NicikaKép
próbálj ki többfajta cumit Szintinek, hátha valamelyik bejön neki. Ja és miért lennél béna!?!? ez hülyeség

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Köszi NiciKép

Dehogy vagy béna! Még sokan most tanuljuk ezt a szakmátKép
Ahogy kezdtem megismerni Botit, elkezdtem neki segíteni beosztani a napjátKép Ez persze nem mindig sikerül, de azért nagyjából tartjuk!
Tudom azt, hogy nem minden etetés után alszik el, vagyis nagyjából nálunk szabályosan működik (jó estben),hogy a 6 órás ébredés, kaja után kb. fél 8 /8-ig ébren vagyunk. Ilyenkor van a tisztába is teszem, hosszú büfi után nézelődünk. Napocska sugarai átszűrődnek...imádjaKép Bebújunk apa mellé, és a combomra fektetem. Ott elnevetgél újabban. De max. olyan másfél órát bír ilyen kis aktív, vidám lenni. Két-két és fél óra elteltével megetetem, tisztába teszem, ilyenkor kap "nappali" ruhát. Be a kiságyba, és elnézelődik. Akkor összepakolok. Alszik kicsit. Ha nem, kihozom magamhoz (ezért kellene a járóka), a nappaliban az egyik kanapén elalszik a szopipárnán. Ha nyügi, és az idő jó, kiviszem a levegőre. Utána kaja után megint ébren vagyunk. Majd ismét alvás. Kb. 5-6 óra után igyekszem,hogy már ne aludjon. Kb. nyolc-fél 9 körül etetés, majd fél9 -9 körül fürcsi (nekünk így fordítva jött be). Utána általában elalszik magától a kiságyban. Nagyjából így.
Persze nyüglődős napokon borul a rendszer, de ha minden okés, akkor kb. tartjuk a menetrendet. (+/- apróbb csúszásokkal persze, mert egy bébi nem óramű), meg azért igyekszem alkalmazkodni az igényeihez. Kb. fél 3 körül ébred, majd 6 körül.

Fel a fejjel! Még picik, tényleg igénylik nagyon a jelenlétünket, bár tény,hogy nagyon fárasztó.

Pl. most nálunk úgy megy az alvás, hogy itt alszik a párnán az ölemben. Közben majd leszakdnak a combjaim és a derekamKép

Bocsi többiek,hogy hosszú lettem!

A.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Petri: én meg a hálóstól félek,hogy beakad az ujja, meg ilyesmi. Meg a fa járókában lesz nagy helye forgolódni. Persze nem akarom én őt oda bezárni, mert,ha már kúszik, barangolja majd be a lakást, de addig is legyen tágas. Mert akkor mindegy lenne,ha kihoznám napközben a kiságyát, nem? De lehet, rosszul gondolom. A játékkiesés ellen (is) kell a rácsvédő...bár akkor meg nem lát ki rendesen. Mondjuk egyelőre inkább a rácsvédő mintáját szemlélnéKép
Tippet kösziKép Én is bírom a F1-etKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Livi:
Szerintem vegyél mellkagylót. Igaz elég drága, 2300 Ft-ért láttam utoljára, de megéri. 30ml elfér benne, és akkor még csak a mellbimbó alatti rész telik meg. Illetve mivel a másikból épp szoptatsz, ki is tudod cserélni, ha az egyik megtelne. Nekem van, hogy egy szopi alatt 60-80ml összegyűlik így a kagylónak köszönhetően.

Annácska:
nagyon jó a tesós kép Kép
Száraz bőrre nekünk a fürdető krém vált be.

Hogy tud a lányom ennyit aludni? Tegnap du. 3-tól este 8-ig, akkor szopi, és rögtön aludt is tovább 2-ig, evett és folytatta az alvást reggel 7-ig Kép És azóta is összesen egy órt volt ébren Kép
Na, talán most ébred végre Kép
titati

Járóka: szerintem a fajtáját a hely határozza meg. Ha kicsi a hely, akkor jobb a hálós, ami összecsukható, és ez pl akármikor mozgatható, akár erkélyre vagy kertbe kirakható. Ha viszont van hely (bőven), akkor fix fa járókát vennék.
El kell dönteni, hogy mire is kell valójában és mennyi hely van a lakásban.
titati

Sziasztok!

Szóval a tegnapi nyűgi után éjféltől reggel fél 8-ig aludt. Utána 10-től kint alszik a babakocsiban.
Dorina meg belázasodott most, de nincs rossz kedve, nem folyik az orra és nem fáj a torka.

Annácska: nagyon örülök, hogy minden rendben, gyönyörűek a gyerekek. Nálunk is úgy van, hogy ha szoptatok, akkor Dorina kitalál valamit, amt azonnal meg kellene csinálnom nekiKép

Vok: az éjszaka nyugis volt, mint írtamKép

Szilvi: nálunk is van szájremegés de nem fázik!Kép

Nicika: ne gondold, hogy bármit rosszul csinálsz! Szintinek szüksége van a közelségre, amit ha megadsz neki, később sokkal kiegyensúlyozottabb lesz!
Érdekes, hogy azok a gyerekek, akik babakorban sokszor voltak kézben és mindig reagálnak ha sír, később sokkal önállóbbak lesznek. ez azért van, mert megtanulnak bízni a szülőkben, hogy mégha nincs is velük, de ha baj van, akkor számíthatnak rájuk.
A "cserbenhagyott" babák gyerekként sokkal nyűgösebbek és önállótlanabbak.

Anita: ne aggódj a súlya miatt, majd ha kúszik-mászik, akkor nem híznak már ilyen ütemben!
cicid jobb?

Petri: nálunk nem vált be Dorinánál a hálós járóka, mert nem lehet belőle rendesen kilátni. Egyszer belehajoltam és csak foltokban láttam a külvilágot. persze lehet, hogy nekünk volt rossz fajta.

Járóka: ha már kúszik a baba, akkor nem szabad sokat a járókában tartani, mert előbb fog felállni, mint mászni. ha a mászás kimarad az okozhat később diszlexiát!

felébredt Dorina, most mennem kell, Mindenkinek Szép napot!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: